2017. május 22., hétfő - Júlia, Rita
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképpvideó 2017. május 21., vasárnap 15:49 A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják. Ez a konkrét alkalom biztosan nem a magyar gyerekek érdekeit szolgálja, ez kiderül a híradásokból, nem is kívánom tovább ecsetelni. De mindenképp továbbgondolásra késztet a téma.
Kolek Zsolt: Kiütés a piros sarokban videó 2014. április 02. | Az államfőválasztás második fordulójában a vártnál is nagyobb fölénnyel győzött a politikában újoncnak számító Andrej Kiska a minden hájjal megkent hivatalban lévő miniszterelnök – államfőaspiráns fölött.
Samu István: Ficónak nem felejtettük el vétkeit! videó 2014. március 31. | Ficót nem, Kiska pedig kérdőjel volt számunkra, és valamiért a közösségünket, annak etnikai érdekképviseletét felvállaló pártját is kerülte. Most ez amúgy is divat, hogy a politikai a pártok (és politikusai) ördögtől valók... Kár... Van benne jócskán előítélet, de elismerem, az elmúlt évek tapasztalása is.
Samu István: Megcsömörlöttünk… és megint egy „messziről jött emberben” bízunk! videó 2014. március 22. | Március 15-én szavaztunk. Az eredménnyel magyarként nem vagyok teljesen megelégedve, állampolgárként még kevésbé. Szülővárosomba, Gútán egészen megdöbbentő volt a részvétel, 27,03%!
Kolek Zsolt: mit ér a jelölt, ha magyar? videó 2014. március 19. | Bárdos Gyula szereplése a hétvégi államfőválasztáson még jó ideig viszonyítási pont marad a szlovákiai magyar közélet szereplőinek.
György András: „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára” videó 2014. március 12. | Dávid király imádsága, amit a Biblia 23. zsoltáraként ismerünk – innen származik a címsor –, akár a felvidéki magyar közösség imádsága is lehetne.
Vésey Kovács László: A kisebbik rossz helyett a jót videó 2014. március 05. | Bárdos Gyula köztársasági elnöki jelölése követ dobott a közöny állóvizébe. Sokan támogatják a magyar jelölt ötletét, de még azok is beszélnek róla, akik ellenzik. Viszont a politikában megszokottól eltérően, ezúttal nem a jelölt személye kelt hullámokat, hanem a kérdés, hogy egyáltalán kell-e jelölt.
Samu István: kétnyelvűséget támogató társadalompolitikai cselekvés videó 2014. március 03. | RÉVKOMÁROM. A Magyar Közösség Pártja kiemelten fontosnak tartja a magyar nyelv presztízsének megerősítését Szlovákia azon területein, ahol a magyar nemzetközösség tagjai élnek.
Kulcsár Ferenc: Szavazok, tehát vagyok videó 2014. február 28. | Felmérések szerint a szlovákiai-felvidéki magyaroknak mindössze 50 százaléka tudja, kire voksol az elnökválasztás első fordulójában. S eme 50 százaléknak is csupán 32 százaléka szavazna a magyar jelöltre, Bárdos Gyulára. Kétségbeejtő.
Samu István: Legalább egy napra!!!... videó 2014. február 22. | Kedves Ismerőseim! Március 15-e egy kicsit másképpen! Legyünk újra jelen vizuálisan is a profán térben!
Fibi Sándor: Hivatalosan még egy nap videó 2014. február 15. | Még egy munkanap, ráadásnak még egy szombat is, és hivatalosan véget ér a beiratkozásra törvényesen megszabott idő… Aztán még nem hivatalosan fél év, amíg meggondolhatja magát a szülő, és az egyik iskolából kijelenti, a másikba bejelenti kicsi gyermekét.
Samu István: Dél-Szlovákia a cserepadon videó 2014. február 08. | GÚTA. Az elmúlt két évtizedben kisebb-nagyobb megszakításokkal a Felvidék déli régiói sajnos nemkívánatos területekké váltak Szlovákia kormányának (kormányainak) képzeletbeli fejlesztési stratégiai térképén.
Krajčírné Nagy Julianna: Miért járnak a gyerekeink magyar iskolába? videó 2014. február 02. | ... mert én akartam így. Önző módon. Míg férjem a vallásos lelkületet tartja fontosnak, én magyarságomat szeretném továbbadni három gyermekünknek.
Kiss Beáta: Helyettünk senki sem tartja meg azt, ami a miénk videó 2014. január 30. | Ezekben a hetekben, napokban honi sajtónk, internetes portáljaink mind a magyar iskolába való beiratkozással foglalkoznak.
Farkas Iván: Beindult a gőzhenger videó 2014. január 28. | A szlovák koalíció képviselői beindították a gőzhengert. Igaz, húsz évvel később, ezúttal nem Aranyidán, hanem Nyitrán, 2014-ben.
Samu István: Politikai megrendelés kontra állampolgárok érdeke videó 2014. január 26. | 2011. szeptember 1-jén elkezdtünk valamit, amit úgy hívnak küzdelem!!!
AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3 éve, vagyis azóta, hogy a kettős állampolgárságért munkacsoport elindította a küzdelmet, nem lépett semmit.
Ádám Zita: Az embernövelő példákra és egymásra kellene figyelni videó 2014. január 20. | Főiskolai éveim alatt és amikor a gyermekeim egyetemre jártak, akkor is minden vizsga esetében szembesültem azzal a ténnyel – de ezt már oly sok helyen és oly sokszor leírtam –, hogy a főiskola elvégzése akarat és szorgalom, nem nyelv kérdése, legyen az magyar vagy szlovák, bármilyen anyanyelvű diáknak bármilyen nyelvű főiskola esetében.
Lacza Tihamér: Néhány kritikus észrevétel a fiatal magyar értelmiség szerepvállalásáról videó 2014. január 16. | Nézegetem a néhány hónapja közzétett felmérés adatait – a Csehországban tanuló, illetve az ott dolgozó magyarokról – és lehangolt vagyok.
Samu István: Két ellentétes értékrend "hungaricuma" a politikai közéletünknek? videó 2014. január 13. | Ennél furcsább címet, illetve kérdésfeltevést nem is választhattam volna. Azonban tudatos volt a nyakatekertség! Csak az általam vélt és létező történelmi valóságot akartam egy címben, költői kérdésben leírni.
Csáky Pál: Az út előttünk és mögöttünk videó 2014. január 10. | POZSONY. 2014 nem csupán a választások éve lesz, hanem a visszatekintésé is. Negyed évszázaddal ezelőtt fontos változások történtek a világban, amelyek hatása meghatározza mai életünket is.
Kvarda József: „Komárom 1994“ videó 2014. január 08. | Történelmi léptékű eseményre került sor 1994. január 8-án a magyar szellemiség fellegvárában, Révkomáromban.
Boldoghy Olivér: Emigránsok újratöltve videó 2013. december 21. | RÉVKOMÁROM. Nincs rá jobb szó: politikai menekült. Hosszú, hosszú évek után - tegnaptól - ismét van egy ilyenünk. A nyolcvanas évek gőzerővel jönnek visszafelé!
Farkas Iván: Választási költségvetést fogadott el a parlament videó 2013. december 13. | POZSONY. Jellemzően választási állami költségvetést fogadott el 2014-re a pozsonyi törvényhozás. Szigorú keretei csupán a köztársasági elnökválasztás idejéig lesznek tarthatók, utána növekedésnek indul a költségvetés hiánya, ezzel együtt az államadósság.
Borsányi Gyula: Néhányan politikai tőkét akarnak kovácsolni videó 2013. december 12. | PERED. Pered község polgármestereként és mint törvénytisztelő polgár is tudatában vagyok annak a ténynek, hogy az önkormányzatok (törvény adta kereteik között) autonóm módon tevékenykednek. És ez így helyes.
Farkas Iván: Nem mindegyik politikus elvetemült gazember! videó 2013. december 10. | POZSONY. A laza sorozat utolsó írásában is a megyei választásokhoz térek vissza igaz, sajátos módon. A választási részvételt veszem górcső alá s egyben sajnálattal állapítom meg, hogy a részvétel ismételten alacsony volt. Sokan, sokféleképpen magyarázzák az okokat. Kérdés, hogy a sajtó mozgosította, avagy elriasztotta a választókat a szavazáson való részvételtől. Vizsgáljuk meg a két végletet.
Samu István: gyomorgörcsös karácsonyi szünet előtt... videó 2013. december 03. | POZSONY. Az oktatásügy helyzetét elemzi írásában Samu István, a Via Nova Ifjúsági Csoport járási elnöke, a Magyar Közösség Pártja elnökségi tagja.
Farkas Iván: Pálfordulás videó 2013. december 03. | POZSONY. Néhány tanulság levonható a megyei választások eredményének tálalásáról és kommentálásáról a napi sajtóban.
Csonka Ákos: Mi lesz veled, Európa? videó 2013. november 28. | ZSELÍZ. Idén, 2013-ban volt a milánói ediktum 1700. évfordulója. Elgondolkodtató, hogy ha mostanra, a 21. századra ily mértékű értékválság állt elő, akkor meglehet 300 év múlva a 2000. évfordulón már nemhogy nem lesz mit ünnepelni
Samu István: Skizofrén valóság videó 2013. november 26. | GÚTA. Tehetetlen nacionalista-(ák), fasiszta félrevezetés, két évtizede elhanyagolt cigányprobléma.
Farkas Iván: Végre! videó 2013. november 22. | POZSONY. A mezőgazdasági támogatások rendszerével kapcsolatos tervezett változásokkal foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Bárdos Gyula: Elfogadhatatlan, hogy Fico megosztja a lakosságot! videó 2013. november 21. | POZSONY. Lehet, vagy nem lehet Nagyszombat megye képviselőtestületének magyar elnöke? A szlovákiai közéletet foglalkoztató kérdést maga Robert Fico miniszterelnök generálta, amikor azzal hívta az urnákhoz a megye szlovák választóit, hogy akadályozzák meg a magyar jelölt, Berényi József győzelmét.
Első  Előző   12 / 14   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 24°C
Ógyalla
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 23°C
Losonc
Ma: 15°C / 23°C
Holnap: 12°C / 16°C
Kassa
Ma: 16°C / 22°C
Holnap: 13°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
570 éveSzent Rita ünnepe
158 éveMegszületett Sir Arthur Conan Doyle angol regényíró, Sherlock Holmes alakjának megteremtője.
150 éveKossuth megírta híres Cassandra-levelét, amelyben a kiegyezés ellen tiltakozott.
138 éveFerenc József jóváhagyta a magyar nyelv oktatását.
32 éveA Videoton legyőzte a Real Madrid csapatát.
Belföld Felmérés – Egyaránt a bejutási küszöb közelében az MKP és a Most-Híd Felmérés – Egyaránt a bejutási küszöb közelében az MKP és a Most-Híd videó POZSONY. A szavazatok 28,8 százalékával az Irány-Szociáldemokrácia győzött volna a parlamenti választásokon, ha májusban tartják a voksolást – derül ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, melynek eredményei szerint a Most-Híd támogatottsága 5,2, a Magyar Közösség Pártjáé pedig 4,7 százalék. A Polis ügynökség felmérése szerint a Most-Híd támogatottsága 5,2, a Magyar Közösség Pártjáé pedig 4,7 százalék. Gašparovič: a többsebességes EU lendíthetne a V4-eken videó A volt államfő szerint nyomást kell gyakorolni, hogy a V4-ek minden tagja a gyorsabban haladó országok között kapjon helyet. Katonai konvojok vonulnak át az országon videó Ezen a héten több hadgyakorlatot is tartanak, a hazai és külföldi katonák ezekre igyekeznek – tájékoztatott a védelmi tárca.
Külföld Kövekkel támadtak magyar diákokra Calais-nál Kövekkel támadtak magyar diákokra Calais-nál videó CALAIS. Megdobálták az egyik kecskeméti gimnázium diákjainak autóját a calais-i kompkikötő közelében, valószínű, menekültek voltak az elkövetők – írta a hvg.hu. Az incidensről beszámoló hvg.hu azt írja, nem tudni, kik lehettek a támadók, de valószínű, menekültek lehettek. Katalónia kinyilváníthatja elszakadását Spanyolországtól videó Sajtóhírek szerint a a függetlenségről szóló népszavazás őszi időpontját még ezen a héten bejelentik. Megkezdte izraeli látogatását Donald Trump videó Donald Trumpot a repülőtéren Reuven Rivlin izraeli államelnök és Benjámin Netanjahu miniszterelnök fogadta.
Itthon Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál videó KOMÁROM. Az észak-komáromi Villa Camarum Polgári Társulás a dél-komáromi Otthonunk Komárom Egyesülettel együtt május 28-án, vasárnap 13-tól 19 óráig a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezi meg az ingyenes III. Komálom Gyerkőcfesztivált. A szervezők most összesítették a gyakorlati tudnivalókat. Május 28-án, vasárnap 13 órától a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezik meg az ingyenes III. Komálom fesztivált. Csehov-művet mutatott be a Zsákszínház Füleken videó Az 1979 óta működő színház előadásában Csehov A medve című egyfelvonásosát láthatta a közönség. Felső tagozaton is lehetővé tenné az otthonoktatást az SaS videó Az oktatási törvény módosító javaslatát a parlament júniusi ülésére terjesztette be az ellenzéki párt négy képviselője.
Magyar világ Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek videó BUDAPEST. A kormány szerint a korábban meghozott intézkedéseknek is köszönhető, hogy az idei első negyedévében gyorsuló ütemben, 11 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek Magyarországon. A KSH adatai szerint több mint 5 éve töretlen a reálkeresetek emelkedése Magyarországon, ami az első negyedévben 8 százalék felett volt – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Cseresnyés Péter a kormány két intézkedését emelte ki, melyek hozzájárultak a keresetek emelkedéséhez. Szijjártó: csak a magyar határvédelem jelent megoldást Frissítvevideó Szijjártó Péter közölte: a migrációs nyomásnak még nincs vége, az EU és Törökország közötti migrációs megállapodás törékeny. Ellenzéki tüntetés volt Budapesten Frissítvevideó A rendőrség a tüntetés után közölte, hogy biztosították a rendezvényt, intézkedniük nem kellett.
Kultúra Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre videó KOMÁROM. A 2016/17-es évad utolsó nagyszínpadi premierjeként pénteken nagy sikerrel mutatta be Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, Hargitai Iván rendezésében a Komáromi Jókai Színház. A közönség perceken át állva tapsolt a csapatnak, amelyet férfi főszereplőként a hetényi származású, jelenleg Budapesten élő Rancsó Dezső vendégművész erősített. A színművész a bemutató után nyilatkozott portálunknak a „naftalinba tett” emlékeiről, családjáról és további terveiről. A Felvidékről indult színművészt a nagy szerepek Rómeótól Hamleten és Júdáson át doktor Zsivágóig minden műfajban utolérték. Cannes - Az orosz versenyfilm és egy francia alkotás a kritikusi listák élén videó A fesztivál versenyében 19 film versenyez a fődíjért, amelyből eddig hatot mutattak be, köztük Mundruczó Kornél filmjét. Róma és Afrika között félúton a komáromi múzeumok éjszakáján videó A Duna Menti Múzeum május 20-én csatlakozott a múzeumok éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozathoz.
Színes Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák videó KATMANDU. Ötre emelkedett az idei szezon halottjainak száma a Mount Everesten, közülük egyet hivatalosan még eltűntként tartanak számon, de már nincs remény, hogy élve előkerül. Eközben több új különleges teljesítmény született. Az elmúlt hétvége áldozatai között van a 48 éves Vladimír Štrba, aki a csúcsról való leereszkedés közben betegedett meg vasárnap. Öt év után bajnok a Real Madrid, történelmet írt a Juventus videó A két újdonsült bajnok hamarosan a Bajnokok Ligája döntőjében mérheti össze erejét. Újabb cseh focista lett öngyilkos videó A korábbi cseh utánpótlás válogatott Bystroň alig egy hónnappal František Rajtoral öngyilkossága után végzett magával.
Mozaik Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson videó Két asztronauta merészkedik ki kedden az űrbe a Nemzetközi Űrállomásról, hogy lecseréljen egy meghibásodott számítógépet, az egyiket abból a kettőből, amely főbb amerikai rendszereket szabályoz a komplexumon. A komplexum amerikai, orosz és francia asztronauták alkotta jelenlegi ötfős legénysége nincs veszélyben a NASA közleménye szerint. A kegyetlen Kék bálna játék fenyegetése elhárítható videó Egy tanár pozitív kampányba kezdett a közösségi oldalon, aminek lényege, hogy önbizalmat erősítő feladatokat adjon a fiataloknak. Az Instagram lehet a legmérgezőbb a mentális egészségre videó A kutatásban résztvevő 1479 fő összesen 14 szempont alapján pontozott.
Hitélet Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét videó BUDAPEST. Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A református egység napját tartották Nagyváradon videó A Kárpát-medence valamennyi református püspöke részt vett a nagyváradi várban szombaton tartott református egység napján. Negyedik alkalommal csatlakozott a tornaljai református gyülekezet a Szeretethídhoz videó A kilencedik Szeretethíd több mint 17 ezer önkéntessel az egész Kárpát-medence területén hirdeti, hogy merjünk önzetlenül segíteni
Múltunk 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz videó 95 éve, 1922. május 22-én Budapesten, az Aquincumban adták elő először a ma Székely himnusz néven ismert művet. A dal, amelyet ma Székely Himnusz néven ismerünk, 1921-ben született, a megzenésített verzióját azonban csak egy évvel később adták elő nyilvánosan először. A tömegek meghódítása és a közismertté válás csak a két világháború között vette kezdetét a szigorú politikai tiltás ellenére. Árpád-házi (Boldog) Konstancia Lembergben élt és nyugszik videó Házassága után Konstancia nemcsak kitartott hite mellett, hanem a katolicizmus védnöke lett az ukrán földeken. A legizgalmasabb szakaszához érkezett a Zrínyi-újvár feltárása videó Zrínyi Miklós a birtokait támadó kanizsai törökök féken tartására 1661-ben kezdte el építtetni az őrtilosi hídfőerődöt.
Fő támogatónk