2017. február 28., kedd - Elemér
Cikkek közt...  Videók közt...  
Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemévelvideó 2017. február 24., péntek 10:07 „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés.
Bárdos Gyula: Elfogadhatatlan, hogy Fico megosztja a lakosságot! videó 2013. november 21. | POZSONY. Lehet, vagy nem lehet Nagyszombat megye képviselőtestületének magyar elnöke? A szlovákiai közéletet foglalkoztató kérdést maga Robert Fico miniszterelnök generálta, amikor azzal hívta az urnákhoz a megye szlovák választóit, hogy akadályozzák meg a magyar jelölt, Berényi József győzelmét.
Tokár Géza: Botrányos döntések a Kisebbségi Bizottságban videó 2013. november 13. | POZSONY. November 12-én került sor a Kisebbségi Bizottság XI. ülésére, amelyen a kisebbségi támogatások végső összegének meghatározása mellett többek között Pered ügye is téma volt. Az ülés ugyanakkor botrányos véget ért, mivel azután, hogy a bizottságban nagyobb lélekszámmal helyet foglaló kisebbségek szavazati jogát közösségenként egyre főre csökkentették, az öt magyar jelölt tiltakozásképp kivonult a teremből.
Solymos László: A Fico-kormány mást mond és mást tesz a kisebbségek ügyében videó 2013. november 13. | POZSONY. Tegnap látott napvilágot a hír, hogy döntés születetett a Szlovák Kormány Kisebbségi Tanácsában, hogy ezentúl minden kisebbség csak egyetlen szavazattal fog rendelkezni.
Csáky Pál: Mikor kezdődött a történelem? videó 2013. november 12. | POZSONY. Az első bécsi döntésre való visszaemlékezésünk kapcsán egy régi történet jut eszembe, a múlt század nyolcvanas éveiből.
Berényi József: A megye mindennapjaink része videó 2013. november 06. | POZSONY. A Magyar Közösség Pártja fokozott figyelmet fordít a megyei és a helyi önkormányzatokra. Ily módon is védeni kívánja a szlovákiai magyar közösség érdekeit. A megyei önkormányzatok különös jelentőséggel bírnak, hiszen azok néhány területen képesek ellensúlyozni a szlovák kormány (rossz) döntéseit.
Tokár Géza: Mindannyiunk érdeke a megyei választásokon való részvétel videó 2013. november 06. | POZSONY. Amennyiben saját magunk nem szólunk bele a döntéshozók kiválasztásába, mások teszik azt meg helyettünk.
Samu István: Szégyen érsekújvári kórház, szégyen Szlovákia! videó 2013. november 04. | GÚTA. Egy barátomtól-sporttársamtól, aki félig magyar, félig szlovák, vagyis vegyes házasságból származik, megdöbbentő levelet kaptam az elektronikus levélpostán keresztül. Beleegyezett, hogy ismertessem.
Berényi József: Pered közös ügy! videó 2013. november 02. | POZSONY. Egy hét múlva, november 9-én megyei választásokra kerül sor. A Magyar Közösség Pártja választási rendezvényein arra összpontosít, hogy tájékoztasson eddigi eredményeiről és bemutassa a megyei hatásköröknek megfelelő, egyben megvalósítható céljainkat. Mi nem támadunk másokat. A kampányidőszak egészére viszont nem ez a hangvétel jellemző.
Farkas Iván: Adósságplafon-párhuzam videó 2013. október 28. | POZSONY. Az amerikai válság európai párhuzamaival foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Farkas Iván: Nyitra megyei képeslap videó 2013. október 25. | A Nyitra Megyei Önkormányzat Hivatala a megyei szlovák nagykoalíció befolyása alatt állt. A hivatalvezető, a főosztályvezetők és a dolgozók kiválasztásánál is a nagykoalíció politikusai bábáskodtak. Felelősségük emiatt a hivatal tevékenységét illetően elvitathatatlan - írja Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.

Székely menetelés – A brünni magyarok is szolidárisak videó 2013. október 25. | PRÁGA. Levélben fordult Románia prágai nagykövetéhez a romániai közigazgatási régiók átszervezése és a tervezett székely menetelés kapcsán Lelovics Pál, a Brünni Magyar Polgári Egyesület elnöke.
Petheő Attila: Simon Zsolt tájékozatlansága meglepett videó 2013. október 23. | RÉVKOMÁROM. Simon Zsolt, a Most-Híd parlamenti képviselője a napokban nyílt levélben szólította meg a peredieket, miután a kormány elutasította a helyi népszavazáson kifejezett akaratuk teljesítését. Petheő Attila jegyzetében rámutat: a volt mezőgazdasági miniszter valótlanságokat állít.
Solymos László: A probléma a nyelvtörvényben van videó 2013. október 22. | POZSONY. Elfogadhatatlan, hogy az állam a közszolgálati médiák feladatainak elvégzésére kötelezi a kisebbségi nyelvű adásokat működtető magánvállalkozókat - közölte Solymos László, a Most-Híd képviselője kedden a parlamentben. Felszólalását szerkesztői beavatkozás nélkül tesszük közzé.
Samu István: Ne érjük be kevesebbel! videó 2013. október 18. | GÚTA. Ne kérjünk kevesebbet, mint amit már egyszer megfogalmaztunk, és ami Szlovákiával szemben elvárás.
Takács András: Éke kultúránknak! videó 2013. október 16. | POZSONY. A közelmúltban, táncos eseményhez kapcsolódva soron kívül bemutatót tartott az Ifjú Szivek Táncszínház, így újra láthattam a HONTALANÍTÁS című műsorukat.
Farkas Iván: Nehezen teljesíthető a jövő évi büdzsé videó 2013. október 11. | POZSONY. Amikor a pénzügyi tárca augusztusban jóváhagyta a jövő évi büdzsé bázikus javaslatát, a kiadási oldalon 700 milliós kiadás fedezete hiányzott. Nos, ez tegnap sem oldódott meg a kormányhivatal falai közt.
Rajkovics Péter: Ahol hiányzik az aszfalt I. videó 2013. október 04. | DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottságán belül jelenleg is folyik az infrastrukturális elmaradottságunkat érintő adatok elemzése, amely még jobban rávilágít azokra a kérdésekre, amelyeket a Miért maradtunk le? című írásomban kifejtettem.
Samu István: Elavult a Most - Híd stratégiai elképzelése videó 2013. szeptember 30. | A Most - Híd stratégiai elképzelése az önmeghatározásunkkal kapcsán elavult és a 90-es évek hangulatát idézi. A felvidéki (szlovákiai) magyar társadalom megváltozott.
Boldoghy Olivér: Híd és nemzetpolitika? videó 2013. szeptember 30. | Egyesek szerint ez az egész egy megkésett, hiteltelen kezdeményezés, amire úgy sem lesz politická vóla, és elegendő pénz.
Samu István: Nem szabad kirekeszteni, szegregálni videó 2013. szeptember 27. | Az asszimiláció érzelmi magyarázata a társadalmunk diagnózisából fakad és erre megoldást lehet kínálni.
Farkas Iván: Az eurózóna országainak többsége komoly adósságválsággal küzd videó 2013. szeptember 26. | Szeptember 14-én volt öt éve, hogy csődbe ment a Lehman Brothers befektetési bankház. Ez volt a globális világgazdasági válság gyújtópontja. A majdnem kerek évforduló kapcsán sokan, sokféle véleményt fogalmaztak meg a válságról.
Halász Béla: Nem szabad a dolgokat szőnyeg alá söpörni videó 2013. szeptember 26. | Fel kell tenni a kérdést, hogy és milyennek szeretnénk látni Gútát 5-10-20 év múlva. Felállítunk egy rövid egy közép és egy hosszú távú stratégiát, amely mentén aztán lehet haladni.
Farkas Iván: Hasznos a számlalottó videó 2013. szeptember 25. | Csiszolni kell még a rendszert, ez rögtön az elején bebizonyosodott. Viszont a nyereményjáték iránt tanúsított hatalmas érdeklődés azt bizonyítja, van létjogosultsága az újdonságnak.
Csonka Ákos: Nincs habitusunk véleményformálásra videó 2013. szeptember 19. | Lássuk be Facebookos posztok és óriásbölcseleteken - na meg egy egyszemélyes autonómiatanácsoson - túl semmi látszata annak, hogy valaki komolyan gondolná, hogy netán esetleg ezt-azt tényleg megoldhatna ez az érdekes, valójában oly kevesek által ismert közigazgatási forma.
Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban videó 2013. szeptember 17. | POZSONY. Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban - fogalmaz elemző írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.
Boldoghy Olivér: „Csak a Fidesz”? videó 2013. szeptember 14. | Az MKP ma ünnepel, 15 éves a párt, ami azért ebben a formában nem teljesen igaz, de ettől függetlenül boldog születésnapot, és sok sikert a továbbiakhoz!
Samu István: Mit jelent a címeres mez videó 2013. szeptember 09. | Vegyük észre, hogy nem elég csak az ún. szakmai, technikai, materiális fejlesztést végrehajtani a magyar fociban (amiben tényleg le voltunk maradva a 80-as évektől kezdődően), hanem a játékosok lelkével is foglalkozni kell, már fiatal koruktól kezdődően.
Nem jutnak el az uniós támogatások oda, ahova kellene videó 2013. szeptember 09. | POZSONY. Az elmúlt években a helyi és a megyei önkormányzatok temérdek európai uniós pályázata lett sikertelen - mutat rá írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke
Csonka Ákos: Az identitás magánügy videó 2013. szeptember 01. | Alapjában véve az identitás mindenkinek saját szubjektív döntési joga. Hiszen senki más nem tudhatja jobban magunkról, hogy kik is vagyunk, csak mi. Ám ezt a képet megannyi befolyásoló tényező hathatja át, amik világossá teszik, hogy szubjektivitás meg személyiségi jegyek ide vagy oda, mégsem olyan könnyű meghatározni, kik is vagyunk, vagy, éppen kik nem vagyunk.
Farkas Iván: Fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére videó 2013. augusztus 26. | POZSONY. Júniusban Magyarországon megszületett az új földtörvény. Ez lett az Európai Unió legszigorúbb, legkevésbé nyitott és szabad földtörvénye. Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a szlovákiai viszonyokra világít rá. Úgy véli, Szlovákiában fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére,amely 2014-ben következik be.
Első  Előző   12 / 13   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 8°C / 11°C
Holnap: 3°C / 9°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 11°C
Holnap: 2°C / 8°C
Losonc
Ma: 10°C / 12°C
Holnap: 3°C / 8°C
Kassa
Ma: 12°C / 15°C
Holnap: 0°C / 8°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
0 éveHúshagyó kedd A farsang utolsó napja.
0 éveA palacsinta világnapja
1017 éveFinnországban a Kalevala ünnepe.
185 éveLánchíd felépítésének támogatására megalakult a Budapesti Hídegylet, gróf Széchenyi István kezdeményezésére.
128 éveMegszületett Vaclav Nyizsinszkij lengyel származású orosz balett-táncos, akit minden idők legkiválóbb férfi táncosának tartanak.
Belföld Felmérés: legkevésbé Kotlebát és Matovičot látnánk szívesen kormányfőként Felmérés: legkevésbé Kotlebát és Matovičot látnánk szívesen kormányfőként videó POZSONY. Szlovákia lakosságát legkevésbé az zavarná, ha a következő parlamenti választások után Robert Fico, Andrej Danko vagy Richard Sulík válna kormányfővé. Nem szívesen látnák viszont a miniszterelnöki székben Marian Kotlebát vagy Igor Matovičot – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből. Szlovákia lakosságát legkevésbé az zavarná, ha a következő parlamenti választások után Fico, Danko vagy Sulík válna kormányfővé. Betiltaná a mecsetek építését a Család vagyunk mozgalom videó Mint mondták, csupán megelőzésről van szó. Jelenleg Szlovákia az EU egyetlen mecset nélküli országa. Mikor hívjuk a 112-es, mikor a 155-ös telefonszámot? videó A 112-es telefonszám propagálása során feledésbe merült, hogy a korábbi telefonszámok – 150, 155 és 158 – továbbra is hívhatóak.
Külföld Major: Major: "történelmi hiba" a kilépés az EU-ból videó LONDON. John Major volt brit miniszterelnök szerint "történelmi hiba" volt, hogy a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt. Major a második volt brit miniszterelnök, aki súlyos aggályainak adott hangot a Brexit-folyamat miatt. Megkezdődött Putyin és Trump találkozójának előkészítése videó A találkozó időpontjáról és helyszínéről még nem született megegyezés - jelentette ki Szergej Rjabkov. Kézigránát robbant Malmö külvárosában videó Robbanás rázta fel az esti szendergésből Malmö Lindängen negyedét. A rendőrség közlése szerint egy embert kórházba vittek.
Itthon Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet videó POZSONY. A szlovákiai középiskolásoknak közel 98 százaléka egy vagy több idegen nyelvet tanul, miközben mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Egyre többen választják a magyar iskolát videó A Felvidéken 2007 óta nem volt annyi magyar iskolakezdő, mint 2015 és 2016 szeptemberében. Rimaszombati vállalkozás is sikeres volt a fiatal magyar vállalkozók programban videó A rimaszombati Halász Attila egyike volt a 16 nyertes pályázónak.
Magyar világ Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok videó BUDAPEST. A visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - V4) mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének ügyében - mondta Zsigó Róbert, a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. A visegrádi országok mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek EU-n belüli kettős minőségének ügyében. Orbán: megvalósult a munkaalapú gazdaság videó A kormányfő beszélt arról is, nem szabad, hogy eltűnjön a nagyság iránti vágy a magyarokból. Károkat okozott a viharos szél Magyarországon Frissítvevideó Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.
Kultúra Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége videó LOS ANGELES. Az idei Oscar-gálát 32,9 millióan követték élőben az ABC tévécsatornán az Egyesült Államokban, ami a legalacsonyabb nézettség 2008 óta és a második legalacsonyabb a mérések 1974-es kezdete óta - közölte a Nielsen piackutató intézet. Donald Trump elnök szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Donald Trump szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Ünnepi koncertet ad a Csík Zenekar a Müpában videó A Csík Zenekar jövőre ünnepli 30. születésnapját, az idei év részben a jubileumra felkészülés jegyében is zajlik. Másik baklövést is elkövettek a szervezők az Oscar-gálán videó A szervezők egy élő embernek állítottak emléket abban a videóban, amely a filmszakma elmúlt évben elhunyt nagyjait méltatta.
Színes Ismét kitört az Etna Ismét kitört az Etna videó CATANIA. Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden. A vulkán éjszaka tört ki. A sötétben magasba szökő, izzó rögöket Catania és Taormina városából is látni lehetett. Dunaszerdahelyre igazolt Mervó Bence videó A 21 éves támadó a DAC honlapjának beszámolója szerint két és féléves megállapodást írt alá. A gólvonal-technológia döntötte el a holland rangadót videó A gólvonal-technológia segítségének is köszönhette a Feyenoord, hogy 2-1-re legyőzte vasárnap a vendég PSV Eindhovent.
Mozaik Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? videó A múlt héten bejelentett, 40 fényévre található, TRAPPIST-1 vörös törpecsillag körül fellelt hét, Föld-szerű planéta között lehet sugárzás lecsupaszította kőzettörmelék, és akár felhőkbe burkolózó, a Vénuszhoz hasonló világ is. Sőt kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Emberekkel a fedélzetén kerülné meg a Holdat az Orion űrkapszula videó Az eredeti tervek szerint legkorábban 2021-ben szállíthatna űrhajósokat az Orion, ez lenne a kapszula második missziója. Magyarországra megérkezett az első fekete gólya videó A fekete gólyák többsége március 15-e után érkezik meg, Magyarországon mintegy 380-420 pár fekete gólya fészkel.
Hitélet Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristák Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristák videó NAGYVÁRAD. A Misszióstársaság (lazaristák) közössége 2017-ben ünnepli létrejötte 400. évfordulóját. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult. Első ízben látogatott pápa a római anglikán templomba videó A katolikus egyházfő egyszersmind elismerte, hogy a közeledéshez vezető út néha "lassú és bizonytalan". Saját finanszírozási modellel rukkolnának elő az egyházak videó A keresztény egyházak és a zsidó egyházközségek képviselői rendszeresen megvitatnak különböző témákat.
Múltunk Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról videó LONDON. A Titanicot vízre bocsátó White Star Line hajótársaság, valamint a holttestek felkutatásával és elszállításával megbízott Mackay-Bennett hajó között váltott táviratokból kiderült, hogy a Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. A Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. Keresik I. Jakab skót király elveszett sírját videó Digitális vizualizációval akarják megtalálni I. Jakab skót király temetkezési helyét a modern város alatt. Már online is kutatható a hadifogolytáborokban meghaltak adatbázisa videó Az Elhurcolva, távol a hazától címmel megjelent 66 281 soros adatbázist szombaton, a Gulág emlékév záró rendezvényén élesítették.
Fő támogatónk