2017. június 28., szerda - Levente, Irén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Aich Péter: Revizionizmusvideó 2017. június 23., péntek 15:49 Az idegen szavak szótárából megtudjuk, hogy a revízió ellenőrzést, felülvizsgálatot jelent, de módosítást is, átértékelést. Csúnya dolog az, mert arról szól, hogy amit valami nagyokosok egyszer kimondtak és kiválónak minősítettek, nem is olyan jó. A nagyokosoknak ugyanis az eredeti értelmezéshez kötődik az érdekük, ezért számukra igazságuk megváltoztatása, bármennyire ésszerű volna, nem ésszerű, hiszen nem az ő érdeküket szolgálja.
Lelovics Pál: Morvaországból tekintve is három a (felvidéki) magyar igazság videó 2014. június 26. | Ne siránkozzunk, hogy egyre inkább fogyóban vagyunk, ha alkotmányos és törvénybe iktatott jogainkkal, tudatlanság vagy bátortalanság okán, nem élünk. Ne mindig másba keressük a hibát. Tiszteljük a másét, de a magunkéról ne mondjunk le.
Bartók Csaba: Együttműködés pártja - tényleg érett a névváltoztatás videó 2014. június 09. | Nem szeretnék a Most – Híd párt országos dolgaival foglalkozni, főleg nem a névváltoztatás kapcsán, de egy helyi eset hozta ki belőlem a következő pár sort.
Samu István: Áldozatok vagy bűnösök videó 2014. június 05. | Írásom címe nem véletlen. Áldozatok vagy bűnösök vagyunk 94 év elteltével? Olyan kérdés ez, amely közösségünk, a felvidéki magyarság belső lelki vívódását tükrözi kimondatlanul, Trianon óta! Mert sajnos 94 év elteltével a közösségünk nem csak politikailag megosztott, hanem lelkileg is.
Kolek Zsolt: Európai pálya videó 2014. május 29. | Túlzás nélkül állítható, hogy régiónkban érdektelenség övezte a hétvégén tartott európai parlamenti választásokat. A szlovákiai, alig tizenhárom százalékos részvételi arány, egyenesen történelmi mélypont.
Molnár Judit: A választás szabadsága videó 2014. május 21. | A hétvégén választások lesznek Európában. Szlovákiában szombaton járulhatunk az urnákhoz, hogy megválasszuk azt a 13 európai parlamenti képviselőt, akik az elkövetkező öt évben képviselhetik az ország érdekeit a brüsszeli színtéren.
Bauer Edit: Európa jövője a tét videó 2014. május 20. | Idén május 1-jén ünnepeltük az Európai Unió eddigi legnagyobb bővítésének tizedik évfordulóját. Az eltelt 10 év jó alkalmat nyújt a mérlegelésre, annak átgondolására, mit is jelentett és jelent számunkra az “Európába” való tartozás.
Kolek Zsolt: Szkinhed Zsolti és KGBéla videó 2014. május 20. | Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar közélet. Mindez nem is lenne meglepő, hiszen hamarosan az európai parlamenti választás kampányának célegyenesére fordulnak rá a politikai élet szereplői.
Kolek Zsolt: Orbán harmadszor videó 2014. május 14. | Múlt szombaton az Országgyűlés falai között sor került Orbán Viktor harmadik kormányfői eskütételére. Ha a Fidesz elnöke kitölti a négyéves ciklust, a miniszterelnöki hivatalban töltött tizenkét esztendővel megközelíti Tisza Kálmánt, aki a dualizmuskori Magyarország kormányosaként másfél évtizedig őrizte meg pozícióját.
Kolek Zsolt: Ukrajna - kétségek és kérdések videó 2014. május 08. | Ukrajnában az elmúlt hétvégétől - Janukovics elnök megbuktatása óta – a legtöbb halálos áldozattal járó napok követték egymást. Az ország keleti és déli, többségében oroszajkúak által lakott részén, egyre kaotikusabb, polgárháborús viszonyokra emlékeztető helyzet alakult ki.
Molnár Judit: Hedvigért, magunkért! videó 2014. április 28. | A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala az MKP-val és a Most-Híddal, valamint a legnagyobb civil szervezetekkel közösen tüntetést szervez április 30-án, szerdán Pozsonyban Žák-Malina Hedvig mellett, az ellene tett vádemelés és a szlovák igazságszolgáltatásban uralkodó állapotok miatt. Malina Hedvig ügye a felvidéki magyarság történetének legsötétebb s legszomorúbb lapjai. Épp itt az ideje, hogy közösségként emeljük fel hangunkat emiatt a szégyenletes ügy miatt.
Kolek Zsolt: Európai mérce videó 2014. április 24. | Május 24-én Szlovákia polgárai immár harmadik alkalommal választanak képviselőket az Európai Parlamentbe. Az uniós csatlakozás óta eltelt évtized már kellő perspektívát kínál ahhoz, hogy a szlovákiai választók a voksoláson mérlegre tegyék a 2004-ben megfogalmazott reményeiket és várakozásaikat.
Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhoz videó 2014. április 20. | Oda jutottunk nagy demokráciánk hervadó bimbózása közepette, hogy nem tudunk élni jogainkkal, nem igazán tudjuk, mit akarunk, nem értjük a kor szavát, de a legrosszabb, ha nem értjük nagyszüleink nyelvét és magyarként még véletlenül sem hallottunk Tompa Mihályról, hogy A gólyához írt versét már ne is említsem.
Mihályi Molnár László: Sötétség és megvilágosodás videó 2014. április 18. | Ez még az ő órájuk volt: a sötétség hatalmáé! Hamis papok és uzsorás kufárok álltak vele szemben a templom előtt, és a félrevezetett tömeg, no meg a felbérelt csőcselék, hogy a kellő pillanatban bekiabáljanak...(s a képlet azóta sem változott).
Kolek Zsolt: A kétharmad után videó 2014. április 16. | Múlt szombaton bizonyossá vált, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az újonnan felálló törvényhozásban is kétharmados többséget szerzett.
Samu István: a pártpolitika erőteljesen hitelét veszíti videó 2014. április 11. | Az új generáció feladata a politikában az elvszerű közösségi érdekképviselet mellett a (párt)politika hitelének visszaszerzése a közösségünkben. Ha ezt a célt nem tudjuk legalább magunkban megfogalmazni, akkor nem szabadna a közélet útjára lépnünk.
Király Zsolt: Bugár - spolupráca helyett polgári párt videó 2014. április 10. | Bugár Béla ezidáig sikeresen szörfözött a politikai hullámokon, legújabb lépésével azonban könnyen zátonyra futhat.
Kolek Zsolt: négy év újabb esély videó 2014. április 08. | A vasárnapi országgyűlési választásokon 1990-et követően a jobboldalnak először sikerült kormányzati pozíció birtokában győznie.
Kolek Zsolt: Kiütés a piros sarokban videó 2014. április 02. | Az államfőválasztás második fordulójában a vártnál is nagyobb fölénnyel győzött a politikában újoncnak számító Andrej Kiska a minden hájjal megkent hivatalban lévő miniszterelnök – államfőaspiráns fölött.
Samu István: Ficónak nem felejtettük el vétkeit! videó 2014. március 31. | Ficót nem, Kiska pedig kérdőjel volt számunkra, és valamiért a közösségünket, annak etnikai érdekképviseletét felvállaló pártját is kerülte. Most ez amúgy is divat, hogy a politikai a pártok (és politikusai) ördögtől valók... Kár... Van benne jócskán előítélet, de elismerem, az elmúlt évek tapasztalása is.
Samu István: Megcsömörlöttünk… és megint egy „messziről jött emberben” bízunk! videó 2014. március 22. | Március 15-én szavaztunk. Az eredménnyel magyarként nem vagyok teljesen megelégedve, állampolgárként még kevésbé. Szülővárosomba, Gútán egészen megdöbbentő volt a részvétel, 27,03%!
Kolek Zsolt: mit ér a jelölt, ha magyar? videó 2014. március 19. | Bárdos Gyula szereplése a hétvégi államfőválasztáson még jó ideig viszonyítási pont marad a szlovákiai magyar közélet szereplőinek.
György András: „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára” videó 2014. március 12. | Dávid király imádsága, amit a Biblia 23. zsoltáraként ismerünk – innen származik a címsor –, akár a felvidéki magyar közösség imádsága is lehetne.
Vésey Kovács László: A kisebbik rossz helyett a jót videó 2014. március 05. | Bárdos Gyula köztársasági elnöki jelölése követ dobott a közöny állóvizébe. Sokan támogatják a magyar jelölt ötletét, de még azok is beszélnek róla, akik ellenzik. Viszont a politikában megszokottól eltérően, ezúttal nem a jelölt személye kelt hullámokat, hanem a kérdés, hogy egyáltalán kell-e jelölt.
Samu István: kétnyelvűséget támogató társadalompolitikai cselekvés videó 2014. március 03. | RÉVKOMÁROM. A Magyar Közösség Pártja kiemelten fontosnak tartja a magyar nyelv presztízsének megerősítését Szlovákia azon területein, ahol a magyar nemzetközösség tagjai élnek.
Kulcsár Ferenc: Szavazok, tehát vagyok videó 2014. február 28. | Felmérések szerint a szlovákiai-felvidéki magyaroknak mindössze 50 százaléka tudja, kire voksol az elnökválasztás első fordulójában. S eme 50 százaléknak is csupán 32 százaléka szavazna a magyar jelöltre, Bárdos Gyulára. Kétségbeejtő.
Samu István: Legalább egy napra!!!... videó 2014. február 22. | Kedves Ismerőseim! Március 15-e egy kicsit másképpen! Legyünk újra jelen vizuálisan is a profán térben!
Fibi Sándor: Hivatalosan még egy nap videó 2014. február 15. | Még egy munkanap, ráadásnak még egy szombat is, és hivatalosan véget ér a beiratkozásra törvényesen megszabott idő… Aztán még nem hivatalosan fél év, amíg meggondolhatja magát a szülő, és az egyik iskolából kijelenti, a másikba bejelenti kicsi gyermekét.
Samu István: Dél-Szlovákia a cserepadon videó 2014. február 08. | GÚTA. Az elmúlt két évtizedben kisebb-nagyobb megszakításokkal a Felvidék déli régiói sajnos nemkívánatos területekké váltak Szlovákia kormányának (kormányainak) képzeletbeli fejlesztési stratégiai térképén.
Krajčírné Nagy Julianna: Miért járnak a gyerekeink magyar iskolába? videó 2014. február 02. | ... mert én akartam így. Önző módon. Míg férjem a vallásos lelkületet tartja fontosnak, én magyarságomat szeretném továbbadni három gyermekünknek.
Kiss Beáta: Helyettünk senki sem tartja meg azt, ami a miénk videó 2014. január 30. | Ezekben a hetekben, napokban honi sajtónk, internetes portáljaink mind a magyar iskolába való beiratkozással foglalkoznak.
Első  Előző   12 / 14   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 27°C / 32°C
Holnap: 16°C / 28°C
Ógyalla
Ma: 27°C / 36°C
Holnap: 16°C / 28°C
Losonc
Ma: 17°C / 30°C
Holnap: 15°C / 18°C
Kassa
Ma: 18°C / 28°C
Holnap: 17°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
103 éveMeggyilkolták Ferenc Ferdinánd trónörököst, ami ürügyként szolgált az első világháború kirobbantásához.
69 éveMegszületett Kathy Bates Oscar-díjas amerikai színésznő, rendező (Tortúra, Sírhant Művek).
181 éveMeghalt James Madison, aki az Amerikai Egyesült Államok negyedik elnöke volt 1809-től 1817-ig.
133 éveMeghalt Táncsics Mihály író, politikus.
116 éveMegszületett Domokos Pál Péter, Széchenyi-díjas történész, néprajzkutató.
Belföld A lakosság nagy része támogatja Kotleba pártjának feloszlatását A lakosság nagy része támogatja Kotleba pártjának feloszlatását videó POZSONY. Szlovákia lakosságának 68,5 százaléka úgy véli, hogy fel kellene oszlatni a Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánkért Néppártot – derül ki a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség felmérésből. A Polis Slovakia felmérésének eredményei alapján a Szlovákia lakosságának 68,5 százaléka véli úgy, fel kellene oszlatni az ĽSNS-t. A befogadott iraki keresztényeknek csak a fele maradt Szlovákiában videó A 149 személy közül 78 úgy döntött, a kulturális különbségek és a honvágy miatt visszatér Irakba – közölte a belügyi tárca. Meghosszabbítanák az alkalmazottak Szociális Biztosítóba való bejelentésének határidejét videó A törvénymódosítás az adminisztratív hibák miatt keletkezett "fekete" munka kiküszöbölését szolgálná.
Külföld Újabb zsarolóvírus-fertőzés kezd globális mérteteket ölteni Újabb zsarolóvírus-fertőzés kezd globális mérteteket ölteni videó Globális méreteket kezd ölteni az Oroszországban és Ukrajnában kitört zsarolóvírus-fertőzés a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint. A Petya néven ismert vírus főként Oroszországban, Ukrajnában, Nagy-Britanniában és Indiában okoz fennakadásokat. A Petya zsarolóvírus elődjéhez, a WannaCry-hoz hasonlóan a helyi hálózatokban terjeszkedik. Tarthatatlan a menekülthelyzet az olasz-francia határon videó Több száz migráns szórodott szét az olasz-francia határmenti erdőkben. Maduro: helikopteres támadás érte a venezuelai legfelsőbb bíróságot videó Nicolás Maduro szocialista elnök szerint a kormánya megdöntését célzó összeesküvés részéről van szó.
Itthon Nyári táborokba várja az érdeklődőket az SZMPSZ Nyári táborokba várja az érdeklődőket az SZMPSZ videó KOMÁROM. 2017. július 3-tól július 7-ig a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége rendezésében tartják a VII. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort és a XIV. Jókai Mór Vers-és Prózamondó Tábort. 2017. július 3-tól 7-ig tartják a VII. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort és a XIV. Jókai Mór Vers-és Prózamondó Tábort. Ritkán veszünk fel hitelt nyaralásra videó A hitelfelvétel leggyakoribb oka a lakásvétel vagy házépítés (44 %), a lakás berendezése (25 %) és az autóvásárlás (24 %). Nemzetközi stressz szabadegyetem kezdődött a Selye János Egyetemen videó Juhász György rektor közölte, az egyetem kiemelten fontosnak tartja névadója emlékének ápolását, munkásságának népszerűsítését.
Magyar világ Semjén: meg kell állítani a migrációt Semjén: meg kell állítani a migrációt videó BUDAPEST. Magyarország megvédéséhez meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és meg kell erősíteni a keresztény identitást - jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kedden Budapesten, a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható. Harmadszor lesz magyar állampolgár egy 99 éves székelyföldi asszony videó Kolumbán Julianna a trianoni döntés után veszítette el először állampolgárságát, 1940-ben visszakapta, 1945-ben újra elvesztette. Orbán: két súlyos kérdés feszegeti Európa egységét videó Az első az illegális bevándorlás problémája, a másik, milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé.
Kultúra Szellemfalu és rózsa tövis nélkül– Nyári érdekességek az Alpok-Duna-Adria adásában Szellemfalu és rózsa tövis nélkül– Nyári érdekességek az Alpok-Duna-Adria adásában videó Színes témákkal jelentkezik csütörtökön az Alpok-, a Duna- és az Adria menti országok közös televízió műsora. A kutyafogat és a természetvédelem áll a fókuszban, s a nézők egy hajdani falu falai közé is bepillanthatnak. A kutyafogat és a természetvédelem áll a fókuszban, s a nézők egy hajdani falu falai közé is bepillanthatnak. Meghalt Michael Nyqvist, a Millenium-filmsorozat sztárja videó A legismertebb svéd színész halálát tüdőrák okozta, ötvenhat éves volt. Átadták a Petőfi Zenei Díjakat videó A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban.
Színes Találkoztak a Komáromi Futball Club egykori futballistái Találkoztak a Komáromi Futball Club egykori futballistái videó KOMÁROM. Érzelmekkel, ölelésekkel, humorral, régi történetekkel és örömteli pillanatokkal teljessé váló találkozón vettek részt a mai Komáromi Futball Club, azaz a KFC egykori futballistái. Érzelmekkel, humorral, régi történetekkel teljessé váló találkozón vettek részt a mai Komáromi Futball Club egykori futballistái. Elérte a kétmilliárd felhasználót a Facebook videó Kétmilliárd aktív felhasználója van havonta a Facebooknak - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a cég alapító-vezérigazgatója. Hőség - Megindult a roham a ventilátorokért videó A nyári hőségben a vásárlók elsősorban az azonnali megoldást keresik.
Mozaik Két folyadék alkothatja a vizet Két folyadék alkothatja a vizet videó INNSBRUCK. Lehetséges, hogy két különböző folyadék alkotja a vizet: innsbrucki, svéd és német kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Mini Pompejire bukkantak Róma harmadik metróvonalának ásatási munkálatainál videó egy római korból származó, tűzeset miatt részben elpusztult arisztokrata ház maradványai kerültek elő. Hosszú távon súlyos betegségeket okozhat az alvászavar videó Aalvászavar leggyakoribb fajtája, az álmatlanság az emberiség egyharmadát érinti életében legalább egyszer hosszabb távon.
Hitélet Szentmisével tisztelegtek a bacsfai vérkönnyező Szűzanya festmény előtt Szentmisével tisztelegtek a bacsfai vérkönnyező Szűzanya festmény előtt videó BACSFA. Minden év júniusában zarándokok százai látogatják meg Csallóköz legismertebb zarándokhelyét, a bacsfai szentantali kolostorhoz tartozó templomot, ahol egy vérkönnyező Mária-festmény található. Minden év júniusában zarándokok százai látogatják meg Csallóköz legismertebb zarándokhelyét. Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra videó Szent László sokat tett azért, hogy az ország állandó hazája és "szeretett otthona" legyen a magyar népnek - mondta az érsek. Elindult Lengyelországba a Fekete Madonna zarándokvonat videó A zarándokvonat hatodik alkalommal indul Czestochowába. A zarándokok két teljes napot töltenek majd Czestochowában.
Múltunk Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe videó Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. A világ első bankjegy-automatáját 1967. június 27-én Észak-Londonban, a Barclays enfieldi fiókja előtt helyezték üzembe. Máig rejtély kik, és miért bombázták Kassát? videó A 76 évvel ezelőtti bombatámadás a legnagyobb megoldatlan rejtélyek közé tartozik a magyar történelemben. Kövér: egymásra utalt, baráti nemzet a magyar és a lengyel videó Felavatták a második világháború idején Magyarországon lengyel menekülteket segítő Henryk Slawik és id. Antall József elmékművét.
Fő támogatónk