2017. január 21., szombat - Ágnes
Cikkek közt...  Videók közt...  
Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi IIvideó 2017. január 20., péntek 08:24 Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a szlovák törvényhozók figyelmét arra a tűrhetetlen gyakorlatra, amellyel a francia, német és újabban az osztrák hivatalok viszonyulnak a kelet-közép- európai fuvarozókhoz. Az ő törvényeik szerint ugyanis a magyar, szlovák, lengyel, vagy baltikumi fuvarozók kötelesek a francia, német vagy osztrák minimálbért (a miénk többszörösét) fizetni sofőrjeiknek, amennyiben az adott országokban vesznek fel fuvart.
Farkas Iván: Nehezen teljesíthető a jövő évi büdzsé videó 2013. október 11. | POZSONY. Amikor a pénzügyi tárca augusztusban jóváhagyta a jövő évi büdzsé bázikus javaslatát, a kiadási oldalon 700 milliós kiadás fedezete hiányzott. Nos, ez tegnap sem oldódott meg a kormányhivatal falai közt.
Rajkovics Péter: Ahol hiányzik az aszfalt I. videó 2013. október 04. | DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottságán belül jelenleg is folyik az infrastrukturális elmaradottságunkat érintő adatok elemzése, amely még jobban rávilágít azokra a kérdésekre, amelyeket a Miért maradtunk le? című írásomban kifejtettem.
Samu István: Elavult a Most - Híd stratégiai elképzelése videó 2013. szeptember 30. | A Most - Híd stratégiai elképzelése az önmeghatározásunkkal kapcsán elavult és a 90-es évek hangulatát idézi. A felvidéki (szlovákiai) magyar társadalom megváltozott.
Boldoghy Olivér: Híd és nemzetpolitika? videó 2013. szeptember 30. | Egyesek szerint ez az egész egy megkésett, hiteltelen kezdeményezés, amire úgy sem lesz politická vóla, és elegendő pénz.
Samu István: Nem szabad kirekeszteni, szegregálni videó 2013. szeptember 27. | Az asszimiláció érzelmi magyarázata a társadalmunk diagnózisából fakad és erre megoldást lehet kínálni.
Farkas Iván: Az eurózóna országainak többsége komoly adósságválsággal küzd videó 2013. szeptember 26. | Szeptember 14-én volt öt éve, hogy csődbe ment a Lehman Brothers befektetési bankház. Ez volt a globális világgazdasági válság gyújtópontja. A majdnem kerek évforduló kapcsán sokan, sokféle véleményt fogalmaztak meg a válságról.
Halász Béla: Nem szabad a dolgokat szőnyeg alá söpörni videó 2013. szeptember 26. | Fel kell tenni a kérdést, hogy és milyennek szeretnénk látni Gútát 5-10-20 év múlva. Felállítunk egy rövid egy közép és egy hosszú távú stratégiát, amely mentén aztán lehet haladni.
Farkas Iván: Hasznos a számlalottó videó 2013. szeptember 25. | Csiszolni kell még a rendszert, ez rögtön az elején bebizonyosodott. Viszont a nyereményjáték iránt tanúsított hatalmas érdeklődés azt bizonyítja, van létjogosultsága az újdonságnak.
Csonka Ákos: Nincs habitusunk véleményformálásra videó 2013. szeptember 19. | Lássuk be Facebookos posztok és óriásbölcseleteken - na meg egy egyszemélyes autonómiatanácsoson - túl semmi látszata annak, hogy valaki komolyan gondolná, hogy netán esetleg ezt-azt tényleg megoldhatna ez az érdekes, valójában oly kevesek által ismert közigazgatási forma.
Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban videó 2013. szeptember 17. | POZSONY. Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban - fogalmaz elemző írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.
Boldoghy Olivér: „Csak a Fidesz”? videó 2013. szeptember 14. | Az MKP ma ünnepel, 15 éves a párt, ami azért ebben a formában nem teljesen igaz, de ettől függetlenül boldog születésnapot, és sok sikert a továbbiakhoz!
Samu István: Mit jelent a címeres mez videó 2013. szeptember 09. | Vegyük észre, hogy nem elég csak az ún. szakmai, technikai, materiális fejlesztést végrehajtani a magyar fociban (amiben tényleg le voltunk maradva a 80-as évektől kezdődően), hanem a játékosok lelkével is foglalkozni kell, már fiatal koruktól kezdődően.
Nem jutnak el az uniós támogatások oda, ahova kellene videó 2013. szeptember 09. | POZSONY. Az elmúlt években a helyi és a megyei önkormányzatok temérdek európai uniós pályázata lett sikertelen - mutat rá írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke
Csonka Ákos: Az identitás magánügy videó 2013. szeptember 01. | Alapjában véve az identitás mindenkinek saját szubjektív döntési joga. Hiszen senki más nem tudhatja jobban magunkról, hogy kik is vagyunk, csak mi. Ám ezt a képet megannyi befolyásoló tényező hathatja át, amik világossá teszik, hogy szubjektivitás meg személyiségi jegyek ide vagy oda, mégsem olyan könnyű meghatározni, kik is vagyunk, vagy, éppen kik nem vagyunk.
Farkas Iván: Fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére videó 2013. augusztus 26. | POZSONY. Júniusban Magyarországon megszületett az új földtörvény. Ez lett az Európai Unió legszigorúbb, legkevésbé nyitott és szabad földtörvénye. Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a szlovákiai viszonyokra világít rá. Úgy véli, Szlovákiában fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére,amely 2014-ben következik be.
Farkas: Az uniós alapok felhasználását beárnyékolja a korrupció videó 2013. augusztus 22. | POZSONY. Régóta ismert, hogy az uniós alapok felhasználását mélyen beárnyékolja a korrupció, a politikai klientelizmus és a visszaélések sorozata Szlovákiában - mutat rá elemzésében Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke. Aggasztónak tartja azt is, hogy az ország számára megítélt 11,4 milliárdos keretnek csupán 43 százalékát sikerült felhasználni.
Szigeti: a Čaplovič –féle osztályfinanszírozási rendszert vissza kell utasítani videó 2013. augusztus 02. | POZSONY. Az élet hozta változásokra a közoktatásban is reagálni kell. Az oktatási minisztérium legésszerűbb reakciója az iskolák finanszírozásával kapcsolatban az lenne, ha alaposan módosítaná a normatív finanszírozás rendszerét. A magyar iskolák számára végzetes Čaplovič –féle osztályfinanszírozási rendszert vissza kell utasítani - állítja Szigeti László, az MKP Országos Tanácsának elnöke.

Első  Előző   12 / 12   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -10°C / -7°C
Holnap: -11°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -13°C / -6°C
Holnap: -15°C / -10°C
Losonc
Ma: -17°C / -8°C
Holnap: -18°C / -9°C
Kassa
Ma: -15°C / -1°C
Holnap: -15°C / -6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
224 évePárizsban 38 éves korában lefejezték XVI. Lajos francia királyt.
162 éveMegszületett John Moses Browning amerikai feltaláló, számos fegyver megalkotója.
158 éveMegszületett Révész Imre festőművész, grafikus.
112 éveMegszületett Christian Dior francia divattervező.
110 éveMegszületett Lakatos Vince filmrendező.
Belföld SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén videó POZSONY. Szlovákia sosem volt még annyira rossz helyzetben az uniós támogatások terén, mint amilyenben jelenleg van. Az illetékesek nem teszik közzé az új felhívásokat, nem tartják be azok ütemtervét, s nem merítik az anyagi támogatásokat. Ráadásul csaknem 100 millió eurót átmostak – jelentették ki sajtótájékoztatójukon az ellenzéki SaS képviselői, hozzátéve: legabszurdabb helyzetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium van. A liberálisok az Európai Bizottságot is tájékoztatják majd a megkérdőjelezhető lehívásokról. Módosul a gépjármű bejelentés és átírás díja videó A februártól hatályos szabályozás szerint nem csupán a jármű teljesítménye, hanem annak életkora is meghatározó lesz. Véget ér a rokkantak százalékokért folytatott harca videó Az orvos-szakértők 2016-ban 27 349 személy egészségügyi állapotát vizsgálták felül és 5 054 kérelmet utasítottak el.
Külföld Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde videó BUDAPEST, WASHINGTON. Amerika-szakértők szerint kampánybeszédre emlékeztetett az új amerikai elnök beiktatási beszéde, amelyben Donald Trump saját szavazóbázisához szólt, ostorozta elődeit és a washingtoni elitet. Donald Trump megválasztott amerikai elnök stílusa a nemzetközi színtéren konfliktusokat generálhat. Olasz lavina - Újabb túlélőket találtak a romok között Frissítvevideó Több mint száz mentő szünet nélkül kereste a túlélőket a betemetett szállodában az éjszaka folyamán is. Erdélyben is megjelent a madárinfluenza videó A H5N8 vírustörzs a baromfiállományokra veszélyes, emberi megbetegedést nem okoz.
Itthon Különleges emberek – Viaszbábu kiállítás Galántán Különleges emberek – Viaszbábu kiállítás Galántán videó GALÁNTA. Egyedülálló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Galántai Honismereti Múzeumban, ahol január 30-tól február 5-ig várja a látogatókat a Különleges emberek (Az emberi test katasztrófái) című tárlat. A Különleges emberek (Az emberi test katasztrófái) című tárlat január 30-tól február 5-ig várja a látogatókat. 27 éves sofőr vesztette életét Sátorosbányán videó A Suzuki Ignis fiatal vezetője Fülek irányában haladt, amikor gépjárműje egy kanyarban megcsúszott és fának ütközött. ÚVZ SR: veszélyes kozmetikai termékek kerültek a piacra videó Veszélyes fogfehérítő por és korpásodás elleni balzsam előfordulására figyelmeztet az ÚVZ SR.
Magyar világ A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat videó BUDAPEST. A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a külhoni magyar fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd. A fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd. Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brünn videó Az ünnepi aktuson megjelent Pető Tibor prágai magyar és Juraj Chmiel budapesti cseh nagykövet is. Február 2-án látogat Budapestre Vlagyimir Putyin videó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik.
Kultúra Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója videó BUDAPEST. Elhunyt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes egykori alapítója, volt basszusgitárosa. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. Meghalt Miguel Ferrer, a Twin Peaks egyik sztárja videó A 61 éves színész rákban halt meg Los Angeles-i otthonában. A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken videó Az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozattal hagyományt szeretnének teremteni Füleken.
Színes EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést videó FRANKFURT. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bejelentette, hogy megpályázza a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezését. Az UEFA 2018 szeptemberében dönt arról, melyik ország rendezheti a 2024-es Európa-bajnokságot. Engedélyezték a kannabisz orvosi használatát Németországban videó A korlátozás lényege, hogy a szer csak orvosi receptre lesz kapható, súlyos betegek számára írható fel. Trumpról neveztek el egy molylepkét videó A Neopalpa donaldtrumpi nevű állatot Vazrick Nazari kanadai kutató fedezte fel Kaliforniában.
Mozaik A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni videó MONTREAL. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében - állapította meg egy új kanadai tanulmány. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség alatt. Kihalás fenyegeti az emberszabású majmok nagy részét videó A fajokra a legnagyobb veszélyt a mezőgazdasági területek folyamatos növelése, az irtás és a legeltető állattartás jelenti. A legmelegebb év volt 2016 a feljegyzések kezdete óta videó A globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál.
Hitélet Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka videó BUDAPEST. Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek és egész Magyarországnak III. Teofilosz, Jeruzsálem görög-ortodox pátriárkája azért az anyagi támogatásért, mellyel Magyarország a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújítását segítette elő. A jeruzsálemi pátriárka szerint a szentföldi magyar segítség ragyogó példa a keresztény világnak. Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat videó A Boldogasszony zarándokvonat 17 kocsival, 1054 zarándokkal indul június 1-jén a csíksomlyói búcsúba. Egymilliárd forint a felvidéki katolikus egyháznak Frissítvevideó Soltész Miklós államtitkár jelezte, egymilliárd forint támogatás érkezik oktatási intézmények és egyházi ingatlanok fejújítására.
Múltunk 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig videó WASHINGTON. Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, Washington második beiktatási szónoklata viszont olyan röpke volt, hogy sokan lemaradhattak róla, míg Reagané több szempontból is frappánsnak értékelhető. De vajon ki az, aki a halálát köszönhette élete szónoklatának? Vajon melyik amerikai elnök nyelvbotlásán nevettek a legtöbbet? És a legfontosabb: miért lasszózta meg Eisenhowert a beiktatásán egy lóháton érkező cowboy? Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, de frappáns volt Ronald Reagan szónoklata is. Kőszáli kecske szalonnája lehetett Ötzi utolsó tápláléka videó A gyomorban talált zsír elemzésével azt is kiderítették, hogy nem sajtból vagy más tejtermékből származott, hanem húsból. Gorbacsov tanúként idézést kapott Litvániába videó Az eljárás terjedelmét és a résztvevők nagy számát tekintve példa nélküli a litván igazságszolgáltatás történetében.
Fő támogatónk