2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs!videó 2018. február 19., hétfő 08:28 Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé.
Farkas Iván: Működésbe lép Szlovákia garanciavállalása? videó 2015. július 07. | Az euróövezet tagjaként, hosszúra nyúlt parlamenti vitákat követően 2011-ben, majd 2012-ben Szlovákia belépett a Görögország hitelezését, segélyezését szolgáló mentőövek rendszerébe. Az euróövezet tagjaként az országnak sok választási lehetősége nem volt, ám akkor is tudtuk, hogy az 1. és a 2. mentőöv szabályzatával szembeni kritikátlan, feltételek nélküli megfelelés egyszer megbosszulhatja magát. Ez az időpont egyre inkább közeleg.
Köpöncei Péter: Egy "Délidő"-ben elhangzott nyilatkozat margójára videó 2015. július 03. | Emlékszem, 2013 februárját írtuk és gőzerővel készültünk, hogy a megyei választások sikeresek legyenek a magyar közösség számára. A járási elnökség meghatalmazta a járási elnököt, folytasson tárgyalásokat a MOST-HÍD párt járási elnökével egy lehetséges együttműködésről. Emlékszem arra is, hogy abban az időben ez a kezdeményezés egyedüli volt egész Szlovákiában. (Tudomásom szerint máshol csak ezután születtek megállapodások, például a Nagykürtösi járásban.)
Samu István: Remélem 2016-ban kormányt váltunk! videó 2015. július 02. | "Ismét beigazolódott, hogy a kormány arroganciája nem ismer határokat, hiszen társadalmi és szakmai szempontból gyakorlatilag semmi sem indokolta az iskolaigazgató-választás módjának megváltoztatását, ráadásul az oktatásügyben az 1989-es átalakulást követő egyik legjelentősebb vívmány eltörlését, valamint az önkormányzatiság megcsúfolását eredményezte a törvényhozók döntése" - olvasható az MKP közleményében a közoktatási törvényre reagálva.
A. Szabó László: Ó - ió - ció - áció... provokáció?! videó 2015. június 30. | Véget ért a tanév. A mai napon számtalan diák és minden bizonnyal nem egy pedagógus fellélegzett. Két hónapig gyakorlatilag szinte az iskola közelébe sem kell menniük. Nem lesznek feladatok, nem lesz számonkérés, nem lesz stressz.
Jöhet a pihenés, az öröm, a móka, az önfeledt szórakozás. Mindenki igyekszik kihasználni a szünidőt, hogy szeptemberben testben és lélekben megújulva térhessen vissza az iskolába. Feltéve, ha meglesz az iskolája...
Köpöncei Péter: Az egyén és a közösség hanyatlása videó 2015. június 22. | Világunk egyik legaggasztóbb emberi hibája az érdektelenség és az ezzel szorosan összefüggő kiszolgáltatottság. Nem számít, kivel és mi történik, a lényeg, hogy az egyénnek legyen jó. A média mindezt tudatosan kihasználja és sugallja, ne gondolkozz, éld az életet, minden más értéktelen számodra. Ne érdekeljen, mi lesz veled, családoddal 10-20 év múlva, a jelen a fontos és az, hogy érvényesülj az életben. Felejtsd el, hogy valahová tartozol, valaminek a része vagy. Éld, habzsold az életet, növekedjen az egód, mert te Valaki vagy.
Őry Péter: Megbeszéljük! videó 2015. június 17. | Javában zajlanak „Beszéljük meg!” vitafórumaink, melyek keretében a Magyar Közösség Pártja bemutatja „A szlovákiai magyar közösség megmaradásnak és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatásának intézményi feltételei” címet viselő dokumentumát.
Szigeti László: Iskoláink jövőjéről a parlamentben kell tárgyalni videó 2015. június 08. | Június 4-én ismét megemlékeztünk a trianoni tragédiáról, a magyar törvényhozásnak köszönhetően immáron a Nemzeti Összetartozás Napján. Sajnos az idei június negyedike nekünk, felvidéki magyaroknak egy újabb tragédiát jelentett. Ahogy 95 évvel ezelőtt szégyenteljes körülmények között a világ nagyhatalmai arcul csapták nemzetünket, ugyanezt tette minősíthetetlen körülmények közt a hatalmon lévő kormányzat oktatásért felelős minisztere a felvidéki magyarsággal.
Czibula Csaba: Bumm neki! videó 2015. június 04. | Érdekes írás jelent meg a minap az egyik nemrégiben tulajdonost váltott szlovákiai magyar hírportálon, hiszen azt próbálták sugallani, hogy szenzációs módon „lerántották a leplet” arról a titkos összeesküvésről, amit Magyarország végez Szlovákiával szemben. Botrányszaga van a hírnek, miszerint az idegen ország kormánya a magyar adófizetők pénzéből támogatja a Szlovákiában államilag „meggyötört”, szinte nem létező magyar intézményrendszert.
Zilizi Zoltán: Ezzé lett (kis) magyar hazátok – zoboralji látlelet videó 2015. június 01. | A minap a munkahelyemen történt (jellemző eset): a magyarul beszélő magyar nevű (mondjuk Kovács Lajos) középkorú ügyfél látva, hogy magyarul írom a számlára a nevét, megkért, legyek szíves a nevét szlovákul (szlovák diakritikával – Ľudovít Kováč) írni, mivel hogy a veje, akinek majd adja a számlát, nem szereti a magyarokat...
Köpöncei Péter: „Egy élhetőbb Dél-Szlovákiáért” videó 2015. május 29. | Hirdeti magyar nyelven egy narancssárga-fehér színekkel megfestett hirdetőtábla, erre mifelénk. Ugyanezek a színek jellemzik Besztercebánya kapujában az óriás hirdetőtábla felületét, ahol szlovák nyelven már „Szlovákia újra fejlődhet” (szabad fordításban) szlogennel áll elő a pártvezetés. Mi ezen a fura? Kérdezhetné az ember. Első ránézésre talán annyi, hogy még nincs is kampány és már kampányolnak.
Bartók Csaba: Magyarok, szlovmagyok vagy magyarul beszélő szlovákok vagyunk? videó 2015. május 25. | A napokban egy izgalmas téma kapcsán interjút készítettem egy kedves, borsi születésű fiatalemberrel. Ha meghallom, hogy Borsi, tudom, hogy a Kassai kerület Tőketerebesi járásában kell keresni a falut. Szeretem történelmileg is behatárolni a településeket, s így ide kívánkozik, hogy a trianoni békeszerződésig Zemplén vármegye Bodrogközi járásához tartozott.
Farkas Iván: Közös erővel régióink fejlődéséért videó 2015. május 24. | A fejlesztésekért felelős miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy az Európai Unió 2007-2013 közötti hétéves programozási időszakban a Szlovákiának megítélt 11,4 milliárdos fejlesztési keretből 270 millió euró ragadhat benn a rendszerben, ekkora összeg maradhat kihasználatlanul.
Samu István: Vissza a „2006-2010-es jövőbe” videó 2015. május 22. | Reális veszély a Smer-SNS kormány 2016-ban, sajnos ez a helyzet rajzolódik ki. Ettől függetlenül az egyetlen magyarul íródó szlovák napilapunk nem ezzel foglakozik, hanem az MKP-t az SNS-szel említi állandóan egy lapon, több esetben direkt egy szövegkörnyezetben, hátha a vegyes házasságban élő, de magyar ember, esetleg a hezitáló felvidéki magyarok között is az SNS és az MKP azonos megítélés alá fog esni.
Őry Péter: Kampány van! videó 2015. május 21. | A magyar nyelvi környezetben az osztrák Opus dalából általában azt hallottuk, hogy „levelet kaptam lájf”. Polgármesterként ma én is egy „szívélyes” levelet kaptam. Nem mástól, mint személyesen az ország miniszterelnökétől, Robert Ficótól. Enyhe meglepetésben részesültem, hiszen a demokratikus jogállami szabályozást meghatározó módok ellenére máskor jó, ha több hónap után válaszra méltatja az embert a kormányhivatal. De ez most nem is válaszként jött, hanem a kormányzó párt újabb kampányszagú húzásaként.
Oriskó Norbert: Koszovói lecke Ukrajnának (de Pozsonynak is) videó 2015. május 18. | Kijev nagy hibát követ el: „Koszovó, Abbázia vagy Dél-Oszétia önállósodása óta tudjuk, hogy a kisebbségek a fővárostól nem akkor távolodnak el, ha autonómiát kapnak, hanem ha azt elveszik tőlük” – olvasható Peter Tkačenko írásában a Hospodárske noviny című lapban.
Köpöncei Péter: Szomorú valóság, mikor a menekülés a megoldás videó 2015. május 16. | Mi lesz veled Európa? – jogosan tehetnénk fel ezt a kérdést, mikor a híradásokat figyelve a krízishelyzetek sokasága felett megállunk és elgondolkozunk, mondván, talán ez nem lesz komoly hatással ránk.
Fodor Attila: A politikát a politikai pártokra kell hagyni (?) videó 2015. május 10. | „A politikát a politikai pártokra kell hagyni. Így korrekt és őszinte.” – szól az üzenet, amelyet a minap egy szlovákiai, parlamenti képviselettel is rendelkező, önmeghatározása szerint polgári párt vezetői fogalmaztak meg. A címzett a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a weblapján olvasható meghatározás szerint nyitott, politikai pártoktól független, önkéntes és informális intézmény: a szlovákiai magyar szervezetek egyeztető fóruma.
Farkas Iván: A Váhostav-ügy tanulságai videó 2015. május 06. | POZSONY. Bő tíz éve az építőipari nagyvállalat óriásplakátjain a következő szöveg virított: „Váhostav neváha, stavia”, vagyis a Váhostav nem mérlegel, épít. Az utóbbi hónapok, évek során a szlogen visszájára fordult: az építést jobbára felváltotta a kőkemény mérlegelés. A Vág menti vállalat ügyében lassan elcsitulnak a felfokozott indulatok, a törvényhozás elfogadta a vonatkozó törvénymódosítást, a köztársasági elnök aláírta, a beszállító közepes és kisvállalkozók pedig tovább reménykedhetnek.
Farkas Iván: Halasztás vagy arculcsapás? videó 2015. április 29. | A kormány 2011-ben elfogadott közútfejlesztési terve 2020-ig határozta meg az R2-es déli gyorsforgalmi út Gombaszög és Méhész közötti szakasza építésének kezdetét, amely megkerüli a gyakori balestesetek nyomát viselő szoroskői szerpentineket. Az eredeti ütemterv alapján az útszakasz tervezési fázisa már mögöttünk van, a tervdokumentáció egy része elkészült. A megvalósítást most mégis jelentősen elhalasztották. Vajon hol és miért történt a hiba?
Samu István: Hogy is "állunk" most?! videó 2015. április 27. | Baráti összejöveteleken az idősebbektől mindig tanulhat az ember. Főleg olyanoktól, akiknek helyén van a józan paraszti eszük, amit igyekeznek sokan a jelenben is degradálni (nem véletlenül). Szóval mindenesetre az ember elgondolkodhat.
Lelovics Pál: A bennünk lakozó két farkas videó 2015. április 21. | Valószínűleg nincs olyan emberi teremtmény (társadalmi réteg, csoport), aki a benne lakozó két farkas kisebb-nagyobb küzdelmét még nem éli/élte volna át.
Palcsó Attila: Egyház és állam – mit hoz a jövő? videó 2015. április 19. | Az ember közösségi lény, teremtésétől fogva arra hívatott, hogy ne legyen egyedül. Akkor érzi magát jól és biztonságban, ha valaki mellette van. Önmagában ugyanis meglehetősen sérülékeny, gyenge és könnyen elveszik. Védelemre szorul, és különösen családalapításkor nagyon kiszolgáltatott.
Őry Péter: Kultúrmutyi vízió videó 2015. április 14. | A Most-Híd legújabb ötletével kampánytémává minősítené a kisebbségi kultúra támogatását.
Köpöncei Péter: Így látom én videó 2015. április 11. | Újra csak akkor kezdik oltani a tüzet, mikor már utána vagyunk, amikor már csak parázslik a romhalmaz. Miért is gondolom így? Az utolsó hónapok történései megmutatták, hogy Szlovákiában nagyon nincs rendben a közbeszerzés, de egészében véve is a honi gazdaság gyenge alapokon nyugszik. A híradások szinte nap mint nap rámutatnak arra a határtalan és képmutató viselkedésre, amely a politikai elitet jellemzi.
Farkas Iván: Az agrár- és a vidékfejlesztés régióink felzárkóztatásának kitörési pontja videó 2015. április 10. | Vajon hova „fejlődött“ a mezőgazdaság és az élelmiszeripar az elmúlt két évtized folyamán? Szlovákia megalakulásának évében az ország önellátása élelmiszerből 90 százalék feletti volt, ma 45 százalékos. Szlovákiában húsz éve az agrárium 300 ezer munkahelyet jelentett, ma 30 ezren élnek meg az ágazat keretein belül.
Samu István: Többszempontúság az 1946–47-es kitelepítések kapcsán videó 2015. április 09. | A Gútai Önkormányzati Testület március 30-i ülésén április 12-ét választotta az 1945–1947-es kitelepítések és lakosságcsere hivatalos városi emléknapjának. (Mint ismeretes, a magyar Országgyűlés még 2012-ben hagyta jóvá, hogy április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja legyen, ennek a szomorú történelmi eseménynek az apropóján.)
Kiss Beáta: Kíméletlen eljárás, megszűnő iskolák videó 2015. április 07. | Alaposan felborzolta a kedélyeket a törvénytárban a napokban megjelent 65/2015 számú, a novelizált közoktatási törvény középiskolákra vonatkozó végrehajtó rendelkezéseket tartalmazó miniszteri rendelet. Annak is a második paragrafusa, mely a minimum osztálylétszámokat kezeli. Nem véletlenül.
Palcsó Attila: Feltámadás és új élet videó 2015. április 03. | Amikor elérkezik a tavaszi kikelet, akkor nem csupán a természet éled újjá hosszú téli pihenését követően, hanem az ember lelkében is megszületik a reménység az új kezdetre. A húsvét ugyanis arra emlékeztet bennünket, hogy van folytatás a halál után, mert a húsvét a halál feletti győzelemnek az ünnepe. Olyan diadal, mely az elmúlást és az ember halandóságát szünteti meg az örökkévaló élet reménységével.
Őry Péter: Egy lépés előre, kettő hátra videó 2015. április 01. | Megszületett végre az új hulladéktörvény, amelyet Peter Žiga környezetvédelmi miniszter a huszonegyedik század törvényének nevezett. Hogy mire alapozta ezt a kijelentését, rejtély. Ha csak arra nem, hogy talán még soha ennyi módosító indítványt nem söpört le az asztalról a kormánypárt szavazógépezete a parlamentben.
Samu István: Március 15-e a számadásunk napja is videó 2015. március 16. | Március 15-e, illetve valamennyi nemzeti emléknapunk egy közösség életében arra is lehetőséget ad, hogy a tiszteletadás és az erőgyűjtés mellett számot adjunk a közösség jelenlegi helyzetéről, cselekvésének akcióképességről vagy akcióképtelenségéről.
Első  Előző   12 / 17   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 2°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 2°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -2°C / 2°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -9°C / -1°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
19 éveNemzetközi Anyanyelvi Nap
170 éveMarx és Engels kiadta a Kommunista kiáltványt.
125 éveMegszületett Honthy Hanna színésznő, énekesnő.
65 éveFrancis Crick és James D. Watson bejelentették a DNS molekula kettős-spirál szerkezetének felfedezését.
57 éveElőször lépett a nyilvánosság elé a Beatles-együttes a liverpooli Cavern Clubban.
Belföld Hochschorner: Kuzmina jobban tette volna, ha Oroszországban marad Hochschorner: Kuzmina jobban tette volna, ha Oroszországban marad videó POZSONY. Azokban a napokban, amikor Szlovákia a biatlonos Anastazia Kuzminova révén a pjongcsangi téli olimpián szerzett érmeknek örülhet, a háromszoros olimpiai bajnok vadvízi szlalomos Peter Hochschorner epés megjegyzéseitől lett hangos a sajtó. A SITA hírügynökségnek ugyanis egy kérdésre válaszolva azt találta mmondani, hogy Szlovákia nem méltó egy olyan sportemberhez és sikeres olimpikonhoz, mint Anasztazia Kuzmina. A háromszoros olimpiai bajnok Peter Hochschorner szerint Szlovákia nem méltó Anastazia Kuzminovára. A válság óta 2017-ben volt leglassúbb az ipari megrendelések növekedési üteme videó Évközi szinten 5,3 százalékkal csökkentek 2017 végén a szlovákiai ipari megrendelések. Mértékük 3,647 milliárd euróra rúgott. A szlovákiai bortermelő települések száma 702-re nő videó A hazai bortermelő települések száma 199-cel, azaz 702-re nő – így döntött a mezőgazdasági és vidékfejlesztési tárca.
Külföld Brüsszel kereskedelmi háborúra készül Washington ellen Brüsszel kereskedelmi háborúra készül Washington ellen videó Hetek óta teljes erővel készül az Európai Bizottság arra, hogy megtorló intézkedéseket tegyen az Egyesült Államokkal szemben, ha európai uniós (EU-) cégeket is sújtanak Washington vámemelései - írta kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. A válaszcsapásokat úgy tervezték meg, hogy sújtsák Donald Trump elnök támogatóinak választási körzeteit. Pew: A legtöbb letartóztatott illegális bevándorlónak van priusza videó Arányuk 74%, és további 16 százalékukkal szemben is eljárás van folyamatban. Erdogan: a török hadsereg megkezdi Afrín ostromát videó A hadművelet idáig Afrín peremvidékein, nehéz terepviszonyok között, erdőkkel borított hegyekben zajlott.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Magyar világ Uniós oltalmat kapott a monori bor Uniós oltalmat kapott a monori bor videó BRÜSSZEL, BUDAPEST. Az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) hagyott jóvá a monori régióban termelt borok számára - közölte az uniós bizottság. A bizottság jóváhagyása a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra érvényes. Egyre keresettebb a házi pálinka Magyarországon videó Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből. Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága videó Az oktatás nyelvéről szóló rendelkezések bevezetését 2020-ról 2023-ra módosítja.
Kultúra Edith és Marlene Edith és Marlene videó A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be. Címszereplői Holocsy Krisztina (Edith Piaf) és Holocsy Katalin (Marlene Dietrich). Felvidéki Népzenész Találkozó Nagyidán videó A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban 3 vonós mesterkurzus indítását tervezi. Sziget - Dua Lipa és a Gorillaz is fellép az idei Szigeten videó Az idei Sziget fesztivált augusztus 8. és 15. között rendezik meg.
Színes Phjongcshang 2018 - Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó Phjongcshang 2018 - Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó videó KANGNUNG. A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a phjongcshangi téli olimpián. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang pedig negyeddöntőbe jutott a keddi selejtezőből a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett. Moldovának egyesülnie kell Romániával – döntött egy erdélyi falu videó A centenáriumi ünnep csak így lehet teljes Párva önkormányzata szerint. Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme.
Mozaik Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus videó Jó hajós lehetett és a nyílt vízen való boldoguláshoz valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus (felegyenesedett ember) - állítja egy amerikai szakértő. Képes volt eszközöket készíteni és valószínűleg az első előember volt, amely főzött. Műanyaghulladékot mutattak ki az Atlanti-óceánban élő halak gyomrában videó A kutatók a vizsgált halak 73 százalékának a gyomrában mutattak ki különböző mikroműanyagokat. Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják.
Hitélet Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó SZÉKESFEHÉRVÁR. A budapesti Szent István-bazilikába és az ercsi kegytemplomba szervezett zarándoklatot házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája hétvégén. A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..."
Múltunk II. József reformjai az egész birodalmat felbőszítették II. József reformjai az egész birodalmat felbőszítették videó BUDAPEST, BÉCS. 228 éve, 1790. február 20-án halt meg II. József német-római császár, magyar király, „a kalapos király”. A felvilágosult uralkodó meg akarta reformálni országait, de halálos ágyán rendeleteinek visszavonására kényszerült. 228 éve, 1790. február 20-án halt meg II. József német-római császár, magyar király, „a kalapos király”. Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől.
Fő támogatónk