2017. április 24., hétfő - György
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szabó Ottó: A kultúra és a pénz uraivideó 2017. április 19., szerda 10:41 Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is.
Farkas Iván: Beindult a gőzhenger videó 2014. január 28. | A szlovák koalíció képviselői beindították a gőzhengert. Igaz, húsz évvel később, ezúttal nem Aranyidán, hanem Nyitrán, 2014-ben.
Samu István: Politikai megrendelés kontra állampolgárok érdeke videó 2014. január 26. | 2011. szeptember 1-jén elkezdtünk valamit, amit úgy hívnak küzdelem!!!
AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3 éve, vagyis azóta, hogy a kettős állampolgárságért munkacsoport elindította a küzdelmet, nem lépett semmit.
Ádám Zita: Az embernövelő példákra és egymásra kellene figyelni videó 2014. január 20. | Főiskolai éveim alatt és amikor a gyermekeim egyetemre jártak, akkor is minden vizsga esetében szembesültem azzal a ténnyel – de ezt már oly sok helyen és oly sokszor leírtam –, hogy a főiskola elvégzése akarat és szorgalom, nem nyelv kérdése, legyen az magyar vagy szlovák, bármilyen anyanyelvű diáknak bármilyen nyelvű főiskola esetében.
Lacza Tihamér: Néhány kritikus észrevétel a fiatal magyar értelmiség szerepvállalásáról videó 2014. január 16. | Nézegetem a néhány hónapja közzétett felmérés adatait – a Csehországban tanuló, illetve az ott dolgozó magyarokról – és lehangolt vagyok.
Samu István: Két ellentétes értékrend "hungaricuma" a politikai közéletünknek? videó 2014. január 13. | Ennél furcsább címet, illetve kérdésfeltevést nem is választhattam volna. Azonban tudatos volt a nyakatekertség! Csak az általam vélt és létező történelmi valóságot akartam egy címben, költői kérdésben leírni.
Csáky Pál: Az út előttünk és mögöttünk videó 2014. január 10. | POZSONY. 2014 nem csupán a választások éve lesz, hanem a visszatekintésé is. Negyed évszázaddal ezelőtt fontos változások történtek a világban, amelyek hatása meghatározza mai életünket is.
Kvarda József: „Komárom 1994“ videó 2014. január 08. | Történelmi léptékű eseményre került sor 1994. január 8-án a magyar szellemiség fellegvárában, Révkomáromban.
Boldoghy Olivér: Emigránsok újratöltve videó 2013. december 21. | RÉVKOMÁROM. Nincs rá jobb szó: politikai menekült. Hosszú, hosszú évek után - tegnaptól - ismét van egy ilyenünk. A nyolcvanas évek gőzerővel jönnek visszafelé!
Farkas Iván: Választási költségvetést fogadott el a parlament videó 2013. december 13. | POZSONY. Jellemzően választási állami költségvetést fogadott el 2014-re a pozsonyi törvényhozás. Szigorú keretei csupán a köztársasági elnökválasztás idejéig lesznek tarthatók, utána növekedésnek indul a költségvetés hiánya, ezzel együtt az államadósság.
Borsányi Gyula: Néhányan politikai tőkét akarnak kovácsolni videó 2013. december 12. | PERED. Pered község polgármestereként és mint törvénytisztelő polgár is tudatában vagyok annak a ténynek, hogy az önkormányzatok (törvény adta kereteik között) autonóm módon tevékenykednek. És ez így helyes.
Farkas Iván: Nem mindegyik politikus elvetemült gazember! videó 2013. december 10. | POZSONY. A laza sorozat utolsó írásában is a megyei választásokhoz térek vissza igaz, sajátos módon. A választási részvételt veszem górcső alá s egyben sajnálattal állapítom meg, hogy a részvétel ismételten alacsony volt. Sokan, sokféleképpen magyarázzák az okokat. Kérdés, hogy a sajtó mozgosította, avagy elriasztotta a választókat a szavazáson való részvételtől. Vizsgáljuk meg a két végletet.
Samu István: gyomorgörcsös karácsonyi szünet előtt... videó 2013. december 03. | POZSONY. Az oktatásügy helyzetét elemzi írásában Samu István, a Via Nova Ifjúsági Csoport járási elnöke, a Magyar Közösség Pártja elnökségi tagja.
Farkas Iván: Pálfordulás videó 2013. december 03. | POZSONY. Néhány tanulság levonható a megyei választások eredményének tálalásáról és kommentálásáról a napi sajtóban.
Csonka Ákos: Mi lesz veled, Európa? videó 2013. november 28. | ZSELÍZ. Idén, 2013-ban volt a milánói ediktum 1700. évfordulója. Elgondolkodtató, hogy ha mostanra, a 21. századra ily mértékű értékválság állt elő, akkor meglehet 300 év múlva a 2000. évfordulón már nemhogy nem lesz mit ünnepelni
Samu István: Skizofrén valóság videó 2013. november 26. | GÚTA. Tehetetlen nacionalista-(ák), fasiszta félrevezetés, két évtizede elhanyagolt cigányprobléma.
Farkas Iván: Végre! videó 2013. november 22. | POZSONY. A mezőgazdasági támogatások rendszerével kapcsolatos tervezett változásokkal foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Bárdos Gyula: Elfogadhatatlan, hogy Fico megosztja a lakosságot! videó 2013. november 21. | POZSONY. Lehet, vagy nem lehet Nagyszombat megye képviselőtestületének magyar elnöke? A szlovákiai közéletet foglalkoztató kérdést maga Robert Fico miniszterelnök generálta, amikor azzal hívta az urnákhoz a megye szlovák választóit, hogy akadályozzák meg a magyar jelölt, Berényi József győzelmét.
Tokár Géza: Botrányos döntések a Kisebbségi Bizottságban videó 2013. november 13. | POZSONY. November 12-én került sor a Kisebbségi Bizottság XI. ülésére, amelyen a kisebbségi támogatások végső összegének meghatározása mellett többek között Pered ügye is téma volt. Az ülés ugyanakkor botrányos véget ért, mivel azután, hogy a bizottságban nagyobb lélekszámmal helyet foglaló kisebbségek szavazati jogát közösségenként egyre főre csökkentették, az öt magyar jelölt tiltakozásképp kivonult a teremből.
Solymos László: A Fico-kormány mást mond és mást tesz a kisebbségek ügyében videó 2013. november 13. | POZSONY. Tegnap látott napvilágot a hír, hogy döntés születetett a Szlovák Kormány Kisebbségi Tanácsában, hogy ezentúl minden kisebbség csak egyetlen szavazattal fog rendelkezni.
Csáky Pál: Mikor kezdődött a történelem? videó 2013. november 12. | POZSONY. Az első bécsi döntésre való visszaemlékezésünk kapcsán egy régi történet jut eszembe, a múlt század nyolcvanas éveiből.
Berényi József: A megye mindennapjaink része videó 2013. november 06. | POZSONY. A Magyar Közösség Pártja fokozott figyelmet fordít a megyei és a helyi önkormányzatokra. Ily módon is védeni kívánja a szlovákiai magyar közösség érdekeit. A megyei önkormányzatok különös jelentőséggel bírnak, hiszen azok néhány területen képesek ellensúlyozni a szlovák kormány (rossz) döntéseit.
Tokár Géza: Mindannyiunk érdeke a megyei választásokon való részvétel videó 2013. november 06. | POZSONY. Amennyiben saját magunk nem szólunk bele a döntéshozók kiválasztásába, mások teszik azt meg helyettünk.
Samu István: Szégyen érsekújvári kórház, szégyen Szlovákia! videó 2013. november 04. | GÚTA. Egy barátomtól-sporttársamtól, aki félig magyar, félig szlovák, vagyis vegyes házasságból származik, megdöbbentő levelet kaptam az elektronikus levélpostán keresztül. Beleegyezett, hogy ismertessem.
Berényi József: Pered közös ügy! videó 2013. november 02. | POZSONY. Egy hét múlva, november 9-én megyei választásokra kerül sor. A Magyar Közösség Pártja választási rendezvényein arra összpontosít, hogy tájékoztasson eddigi eredményeiről és bemutassa a megyei hatásköröknek megfelelő, egyben megvalósítható céljainkat. Mi nem támadunk másokat. A kampányidőszak egészére viszont nem ez a hangvétel jellemző.
Farkas Iván: Adósságplafon-párhuzam videó 2013. október 28. | POZSONY. Az amerikai válság európai párhuzamaival foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Farkas Iván: Nyitra megyei képeslap videó 2013. október 25. | A Nyitra Megyei Önkormányzat Hivatala a megyei szlovák nagykoalíció befolyása alatt állt. A hivatalvezető, a főosztályvezetők és a dolgozók kiválasztásánál is a nagykoalíció politikusai bábáskodtak. Felelősségük emiatt a hivatal tevékenységét illetően elvitathatatlan - írja Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.

Székely menetelés – A brünni magyarok is szolidárisak videó 2013. október 25. | PRÁGA. Levélben fordult Románia prágai nagykövetéhez a romániai közigazgatási régiók átszervezése és a tervezett székely menetelés kapcsán Lelovics Pál, a Brünni Magyar Polgári Egyesület elnöke.
Petheő Attila: Simon Zsolt tájékozatlansága meglepett videó 2013. október 23. | RÉVKOMÁROM. Simon Zsolt, a Most-Híd parlamenti képviselője a napokban nyílt levélben szólította meg a peredieket, miután a kormány elutasította a helyi népszavazáson kifejezett akaratuk teljesítését. Petheő Attila jegyzetében rámutat: a volt mezőgazdasági miniszter valótlanságokat állít.
Solymos László: A probléma a nyelvtörvényben van videó 2013. október 22. | POZSONY. Elfogadhatatlan, hogy az állam a közszolgálati médiák feladatainak elvégzésére kötelezi a kisebbségi nyelvű adásokat működtető magánvállalkozókat - közölte Solymos László, a Most-Híd képviselője kedden a parlamentben. Felszólalását szerkesztői beavatkozás nélkül tesszük közzé.
Samu István: Ne érjük be kevesebbel! videó 2013. október 18. | GÚTA. Ne kérjünk kevesebbet, mint amit már egyszer megfogalmaztunk, és ami Szlovákiával szemben elvárás.
Első  Előző   12 / 13   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 6°C / 6°C
Holnap: 2°C / 14°C
Ógyalla
Ma: 3°C / 3°C
Holnap: -1°C / 14°C
Losonc
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -2°C / 10°C
Kassa
Ma: 0°C / 0°C
Holnap: -4°C / 10°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
617 éveSzent György ünnepe
517 éveTavaszi gonoszjáró nap, ekkor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak.
795 éveII. András kiadta az Aranybullát.
691 éveKároly Róbert magyar király megalapította a Szent György lovagrendet.
133 éveMegszületett Herman Lipót festő és grafikus, Munkácsy-díjas, érdemes művész.
Belföld Richter ismét a Munkatörvénykönyvet módosítaná Richter ismét a Munkatörvénykönyvet módosítaná videó POZSONY. Módosulhat a Munka törvénykönyve. Ján Richter munkaügyi miniszter szívesen leülne partnereivel megbeszélni a változtatásokat – nyilatkozta a tárcavezető a TA3 Politikában című vitaműsorában. Törekvését a munkapiacon uralkodó helyzettel, tehát a képzett munkaerő hiányával indokolta. Egyúttal megfogalmazta elvárásait is, miszerint Szlovákiában év végéig akár 7 százalékra csökkenhet a munkanélküliség aránya. Törekvését elsősorban a munkapiacon uralkodó helyzettel, tehát a képzett munkaerő hiányával indokolta. Csökken az anyagi szükséghelyzetben élők számaránya videó 2017 márciusában 95 868 személy szorult az anyagi szükséghelyzetben élőknek nyújtott segélyre. Háromszázkilenc állampolgárságot ítélt oda 2015-ben Szlovákia videó A szlovák állampolgárságért folyamodók közül az ukránok voltak a legsikeresebbek.
Külföld Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Frissítvevideó PÁRIZS. A terrorfenyegetettség miatti fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott vasárnap Franciaországban a kétfordulós elnökválasztás első fordulója, amelynek során közel 47 millió választópolgár járulhatott az urnákhoz, hogy a 11 jelölt közül kiválassza azt a kettőt, akik két héttel később megmérkőzhetnek az államfői székért. Az eredmények szerint Emanuel Macron és Marine Le Pen juthat be a második fordulóba. Konzervatív és szocialista politikusok is Macron támogatására szolítottak fel a második fordulóban. Németországban megugrott a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők száma videó A menedéket keresők közül 174 438 embert gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, ami 52,7 százalékos növekedés. Der Spiegel: az Interpol után kémkedett a német hírszerzés videó Különböző területen tevékenykedő rendőrnyomozók e-mailcíme, telefon- és faxszáma is szerepelt a BND megfigyelési listáján.
Itthon Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre videó DOBFENEK. Szülőfalujában Dobfeneken emlékeztek D. Kovács Józsefre. Egy éve, hogy meghalt a felvidéki magyar újságírás egyik legmeghatározóbb hangja, egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb személyisége, a Pátria Rádió szerkesztő-műsorvezetője. Halálának első évfordulójára megjelent a gömöri és nógárdi népmesékből összeállított gyűjteményes kötete. A külügyminisztérium az ESTA hivatalos oldalára hívja fel a figyelmet videó Ugyanakkor jelzi, hogy a http://www.esta.us weboldal nem az USA kormányának hivatalos oldala. Májustól megemelt anyasági támogatás videó Májustól növekszik az anyasági támogatás, összege megközelíti az illető előző fizetésének összegét.
Magyar világ Meghalt Földi Imre, súlyemelő olimpiai bajnok Meghalt Földi Imre, súlyemelő olimpiai bajnok videó BUDAPEST. Elhunyt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős. Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, május 8-án lett volna 79 esztendős. Átaludta a tulajdonosváltást az Index videó Az Origo.hu részletesen beszámol arról, hogy miként került Simicska Lajos tulajdonába a portál. Újraválasztották Szilágyi Zsoltot, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökét videó Az újraválasztott elnök mandátuma két évre szól.
Kultúra Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között videó KOMÁROM. Fényszilánkok címmel, Stubendek László, Komárom polgármestere védnökségével szombaton délután nyílt meg a lévai származású, jelenleg Komáromban élő Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Az ígéretes tehetség munkásságát Dolán György festőművész méltatta, közreműködött Molnár Xénia színművész és Kulin Eduárd hegedűművész. Fényszilánkok címmel nyílt meg Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Több mint hatvanezer látogató volt a Könyvfesztiválon videó A tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál mintegy 300 programján. Jack Nicholson 80 éves videó Az amerikai színészt a férfiak között a legtöbbször, összesen 12 alkalommal jelölték a filmvilág legrangosabb kitüntetésére.
Színes Kihajtási ünnep a Hortobágyon Kihajtási ünnep a Hortobágyon videó HORTOBÁGY. A hűvös idő ellenére nagyon sokan mentek el szombaton a Hortobágyra, hogy a kilenclyukú híd lábánál szemtanúi lehessenek a puszta tavasznyitó rendezvényének, a Szent György-napi kihajtási ünnepnek. A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától, április 24-től számította. Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost videó A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki. Királyhelmecen mutatkozott be a Fradi Suli Program videó A program először mutatkozott be a határokon túl a bodrogközi és Ung-vidéki gyerekek nagy örömére.
Mozaik Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét videó Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok. Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat. Kiváló tanulók is lehetnek a figyelemzavaros hiperaktív gyermekek videó A betegség körülbelül 80 százalékban örökletes és 20 százalékot ad hozzá a környezet. Először figyeltek meg "űrhamburgert" evő fiatal csillagot videó Az új, HH2012 nevű rendszer mintegy 1300 fényévnyi távolságra van az Orion-csillagképben.
Hitélet Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története videó KASSA. Kassán a református egyház és a templomaik története is regénybe illő. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. Hogyan avatták szentté Szent Lászlót? videó Érdekes előadással folytatódott a „Szent László-estek” programsorozat Győrben. Szentté avatják a fatimai pásztorgyerekeket videó A két pásztorgyermeket Ferenc pápa avatja szentté május 12-i és 13-i fatimai apostoli látogatása alkalmával.
Múltunk Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában videó A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. 1006-ban alapították ott azt a bencés monostort – lengyelül: Święty Krzyż-t –, ahol a rövid életű Szent Imre herceg (1007–31) által ajándékozott ereklyét őrzik. A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. Borisz Jelcin, Oroszország első elnöke 10 éve halt meg videó 2007. április 23-án halt meg a Szovjetunió 1991-es szétesése után létrejött önálló Oroszország első köztársasági elnöke. Emlékművet kap Belgrádban Hunyadi János videó A nándorfehérvári győző emlékművét a magyar nagykövetség kezdeményezésre állítják fel.
Fő támogatónk