2018. február 22., csütörtök - Gerzson
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövesdi Károly: Pótolhatatlanékvideó 2018. február 21., szerda 12:31 Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években.
Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó 2018. február 19. | Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé.
Aich Péter: Nagyokos fehérek videó 2018. február 07. | Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban.
Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó 2018. február 04. | A nagyobb történelmi korszakoknak – a bennük történtektől függően – mindig is megvolt a maga népvándorlása. Hol a háborúk, a járványok, majd pedig a romló klimatikus viszonyok és nem utolsósorban a migrációra igényt tartó (általában fehér) hatalmi rétegek okozták a migrációt...
Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó 2018. február 03. | Az érsekkétyiek petíciót indítottak Molnár Péter polgármester leváltására. Pár nap leforgása alatt 252 aláírás gyűlt össze, ami bőven több annál, amennyi a polgármester leváltásáról szóló népszavazás kiírásához szükséges (151).
Őry Péter: Ki-ki a maga háza előtt videó 2018. február 01. | Söpörjön mindenki a saját háza előtt, tartja a régi mondás. Kár, hogy a közlekedésügyi tárcánál valahogy nem ismerik ezt a szólást.
Hülyének néznek, de kit érdekel! - Egy nímand naplójából videó 2018. január 31. | Csak ülök és nézek ki a fejemből. Ezt csinálom csendben, munka után, ha végzek a műszakkal. Nézem a dobozt, ami már egyre nagyobb és már nem is doboz formájú, hanem lapos. Talán jobban tenném, ha ehelyett a haverokkal a kocsmában ülnék, mert ebből a dobozból hozzám nem szólnak, vagy csak ritkán. Ha meg néha szólnak is, akkor éppen még nem vagyok otthon, mert vagy melózok, vagy ülök a dugóban hazafele a hatvanhármas úton, ami még mindig nem egy sztráda.
Aich Péter: Bűnök videó 2018. január 28. | Rendezgetem a régi képeket és emlékeket, nézegetem, merre jártunk néhány éve. Sok szépet láttunk. Amióta leomlott a vasfüggöny, kitárulkozott a világ, olyan helyre is eljuthatott az ember, ahova azelőtt közönséges halandóként nem lett volna lehetősége. Fölfedezni mentünk a világot, s ámulva vettük tudomásul, mi mindenről maradtunk le, amiért kihagytak a megszakítatlan fejlődésből, s mi mindent titkoltak el a magukat oly bölcsnek tartó kommunista vezetők.
Máté László: Fábry Zoltán, a felelős ember, a felelő ember videó 2018. január 26. | Élete munkássága fölé emelkedik: magatartássá!, amelynek máig szóló üzenete van. Vallotta és életével igazolta: minden ember annyit ér, amennyit másokért képes tenni.
Agárdy Gábor: Nyögdíjas dilemmám videó 2018. január 23. | Davosban – a kockázati tényezők kiszűrése érdekében - rengeteg katonával, kommandóssal, titkosszolgálati lakájjal megkezdődött a 48. Davosi Világgazdasági Fórum. Egy éve írtam: szűkül a zsák szája, a Föld lakossága 88%-a szegényének nincs miből „hadisarcot“ adnia, az 1% gazdagnak, akik ezek vagyonának egyenlő részét bitorolják, meg nincs lassan honnan harácsolnia...
Ködösítés, nem sokkal több - nyílt levél Csicsai Gábornak videó 2018. január 20. | Decemberben fogadta el a parlament a csereföldekről szóló törvénymódosítást. Február végén jár le a kérvények beadásának határideje. Egyelőre azonban nagy a káosz, ami nem kis felháborodást váltott ki az érintettek körében. Egyik olvasónk ez ügyben nyílt levélben fordult Csicsai Gáborhoz, a mezőgazdasági tárca államtitkárához (Most-Híd).
Aich Péter: Divat videó 2018. január 13. | A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás.
Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó 2018. január 11. | Szlovákián élünk, mondja az egyik ismerősöm, aki mellesleg helyi önkormányzati képviselő – ezzel a megállapítással egyébként sokat segített tájékozódnom a világban, majd azzal folytatta, hogy nekünk itthon kell megoldani a magyarság helyzetét, nem Budapesttől kell várni a segítséget. Ez a mély eszmecsere már korábban zajlott és nem is ez késztetett arra, hogy „tollat“ ragadjak.
Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó 2018. január 06. | Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Kövesdi Károly: Rükverc után agyzsugor videó 2018. január 05. | Mi más is lehetne az új esztendő legáhítottabb kívánsága, mint hogy ez a posztliberális, mikrohullámú sütőben felmelegített eszmék által elbutított, istenadta nyugat-európai nép felismerje a hamis próféták álarca mögött az ordas vonásokat.
Molnár Judit: Vadóc világa videó 2017. december 24. | Mintha kiszakadt volna az ég, olyan sűrűn hullt a hó. Óriási pelyhekben. Semmit sem lehetett látni. Csak a sok hópihét. A szél táncoltatta őket.
Agárdy Gábor: Egy népszámlálás világraszóló eseménye videó 2017. december 23. | A világtörténelem talán egyik legjelentősebb eseményének a megünneplése lesz az idén karácsonykor. Tavaly is az volt, jövőre is az lesz, csak az eseménytől számított idő hosszabbodik az idő múlásának fizikai törvénye szerint...
Puss Sándor: A karácsony előtti hajsza... videó 2017. december 21. | Egy tizenvalahány éves falusi kislány karácsonyi kalandjai a nagyvárosban. Szerintem most bármely EU-s nagyvárost megnevezhetném, ezért nyugodt lélekkel hűséges maradhatok az eredetiséghez – a főhős nevét sem kell megváltoztatnom (be sem mutatkozott).
Kövesdi Károly: Öt százalékos önfényezés videó 2017. december 16. | Az eddigi 108%-os kvótát megemelték 113%-ra, vagyis kerek 5%-al több fejpénzt kapnak a nemzetiségi iskolák. A megemelt normatíva ténye dicséretes, de szó sincs arról, amiről a harsonák zengenek, hogy mosztos magyarjaink megoldották volna a magyar kisiskolák szomorú, helyenként kétségbeejtő helyzetét.
Őry Péter: Mi fán terem a lojalitás? videó 2017. december 14. | Valószínűleg mindenkinek nekiszegezték már az obligát kérdést a többségi nemzet tagjai: ha szlovák-magyar futballmeccset nézel, kinek szurkolsz? Magyarországnak, vagy Szlovákiának?
Karaffa Attila: Nem vagyunk szlovák falu, Mr. George F. Hemingway! videó 2017. december 13. | Történt a minap, hogy George F. Hemingway született Szabó György, a budapesti Honvéd tulajdonosa a Digi Sport Reggeli Start nevű adásában városunkat, Dunaszerdahelyt szlovák falunak nevezte.
Aich Péter: Egyesülés, mint mánia videó 2017. december 11. | Amikor Csehszlovákia felbomlóban volt, Németországban jártam. Ott rám csodálkoztak mondván, hogyan van ez: amikor Európa egyesülni kíván, ti válni akartok?
Molnár Judit: Borbély Alexandra, a szlovák színésznő videó 2017. december 10. | Örömhír: Borbély Alexandra lett a legjobb európai színésznő. A Testről és lélekről című film főszereplője nyerte ugyanis a legjobb színésznő díjat az Európai Filmdíj szombati, berlini díjátadóján. Örömében a jelek szerint sokan osztoznak, akár csúsztatás, ferdítés, hazugság árán is.
Puss Sándor: FBI ügynök volt a Mikulás videó 2017. december 06. | Bármennyire is reklámhúzásnak tűnik, ez a színtiszta igazság. December 6-án minden kisgyermek a Mikulás bácsit várja (rosszabbik esteben a Télapót, Télanyót). Pedig az eredeti Mikulás nem gyerekjáték. Az egyháztörténelemből tudjuk, hogy a manapság szentként tisztelt Mikulás püspök voltaképpen a leánykereskedés elleni küzdelem élharcosa volt.
Agárdy Gábor: Trehányok videó 2017. november 27. | „A trehány az mindig trehány marad“ – mondogatta egy fél évszázaddal ezelőtt nagyapám akkor, amikor meglátott olyan csúnyán, rosszul kivitelezett műszaki dolgokat, amiket amúgy egy kis odafigyeléssel tökéletesen meg lehetett volna csinálni…
Csáky Pál: Matovič, Bugár - és Danko táskája videó 2017. november 25. | Történt, hogy Igor Matovič, önmagát nagyon szerető individualista politikus, Egyszerű Ember 2017 novemberében ajánlatot tett az MKP-nak, s ezzel igencsak felkorbácsolta a szlovákiai politikai állóvizeket. A legérdekesebb hozadéka ennek a lépésnek az lett, hogy egyik napról a másikra tele lett a Most-Híd vezetőinek nadrágja.
Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó 2017. november 23. | Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel.
Aich Péter: Facebook videó 2017. november 22. | Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna?
Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó 2017. november 21. | Az Egykori gödreink Simonffy András egyik novellájának címe, a hetvenes évek közepéről. A szerzőről ma már szinte nem is hallunk, kevésbé ismert, talán csak a bölcsészhallgatók találkoznak a nevével. Kellemes csalódás lenne, ha tévednék, mert Simonffy kiváló író. A budapesti gödrök azonban messzire vannak, időben is, térben is, ezért maradjunk a hazai gödröknél és gödröcskéknél.
Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó 2017. november 20. | Sokan, sok mindent leírtak már a DAC-Slovan bajnoki után kirobbantott fegyelmi eljárás kapcsán. A szlovák sajtó címlapokon hozta a DAC stadionban a gyönyörűszép koreográfiát, amely persze egyeseknek nem tetszett. Köszönet érte mindenkinek, aki segített benne, főleg a fanklubnak. Vajon mikor foglalkoznak majd azzal, hogy nekünk mi nem tetszik…? De menjünk csak szépen sorjában.
Agárdy Gábor: Az egészségügyi visszacsatolás (hiánya) videó 2017. november 19. | Több ismerősöm panaszkodott, hogy az egészségügyi ellátás alatt valami nem egészen tiszta dolog történik a kezelőorvos és a betegbiztosító között. Többnyire a fogorvosokra panaszkodtak, mert észrevették, hogy az orvosnál lévő nyilvántartásukban olyan kezelés is benne foglaltatik, amelyben nem volt részük. Voltak azonban más szakorvosokról is ilyen vélemények...
Első  Előző  1 / 17   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 4°C
Losonc
Ma: -4°C / 0°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
28 éveAz áldozatok napja
286 éveMegszületett George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke.
111 éveA cserkészet világnapja
578 éveKomáromban megszületett V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
506 éveSevillában meghalt Amerigo Vespucci híres itáliai hajós és felfedező, akiről elnevezték az "új világ"-ot.
Belföld Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában videó BÉCS, POZSONY. Egy ötfős szlovákiai tolvajbanda legalább 39 bűncselekmény során 40 000 eurós kárt okozott Alsó-Ausztriában, Bécsben és Burgenlandban – írta ma a Kurier napilap. Kerékpárokat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket loptak. Egyszóval mindent, ami a kezük ügyébe került.. Az environmentális oktatásra 155.000 eurót ad a környezetvédelmi tárca videó 28 projektet támogatnak, amelyek közül 17 regionális, 11 pedig országos jellegű. Gyerekek közé csapódott egy autó Hernádújfalunál Frissítvevideó 2 gyermek súlyos, 4 közepes, 6 pedig enyhébb sérüléseket szenvedett.
Külföld Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter videó Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter, Németország egyik legnépszerűbb politikusa, aki egy csütörtöki lapinterjúban jelezte, hogy a gazdaságban folytathatja pályafutását. "Miért ne lehetne váltani a gazdaságból a politikába, és fordítva?" - vetette fel. Uniós jogot sért a holland társaságiadó-szabályozás videó Meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő szabályozást. Folyamatosan emelkedik a csehországi egyetemeken tanuló külföldiek száma videó A külföldi diákok fele szlovákiai, köztük a magyar nemzetiségűek aránya az utóbbi időben csökken.
Itthon A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház videó KOMÁROM. A Magyar Nemzeti Kereskedőház, illetve ipolysági regionális képviselete szervezésében, félszáz felvidéki vállalkozó és cégvezető részvételével egésznapos Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. A külpiacra lépésre felkészítő tréning kapcsán Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója nyilatkozott portálunknak. Félszáz felvidéki vállalkozó részvételével Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. Erős fagyokat hoz a hétvége videó Az előrejelzések szerint helyenként a hőmérséklet akár -20 Celsius-fokig is süllyedhet. Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei.
Magyar világ Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra videó BUDAPEST. Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban. Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy szerdán bemutatták Jirí Weigllel közösen írt könyvét. Védelmi együttműködéséről írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek videó A V4-ek parlamentjei védelmi bizottságainak tanácskozásán az egyik legfontosabb téma a migráció, ill. az ahhoz való viszony volt. Vincze: az őshonos kisebbségek érdekeinek európai védelme jelenleg értékelhetetlen videó Vincze Lóránt a FUEN elnöke elmondta, eddig mintegy 700 ezer aláírás gyűlt össze Európa-szerte.
Kultúra Meghalt Tahi Tóth László Meghalt Tahi Tóth László videó Életének 75. évében csütörtökön elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Vígszínház az MTI-vel. Pályafutásának emblematikus szerepe A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalhez fűződik. Szombaton kiderül, kié lesz Magyarország legjobb dala videó A Dal döntőjében nyolc induló száll versenybe a győzelemért. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók.
Színes Phjongcshang 2018 - Usain Bolt pezsgőjére pályázik az aranyérmes váltó Phjongcshang 2018 - Usain Bolt pezsgőjére pályázik az aranyérmes váltó videó A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövidpályás gyorskorcsolyaváltó négy tagja egyöntetűen úgy fogalmazott: még nem tudják felfogni azt, hogy olimpiai bajnokok, illetve hogy ők szerezték Magyarország első aranyát a téli játékokon. Bolt állítólag minden győztesnek pezsgőt küld, aki a védjegyévé vált mozdulattal áll a dobogón. Ők pedig megcsinálták. Tovább nőtt a minisörgyárak száma Csehországban videó Tavaly 50 új minisörgyárat nyitottak, s néhány további pedig rövid időn belül kezdi meg termelését. Phjongcshang 2018 - Liu Shaolin ötödik 500 méteren videó Liu Shaolin Sándornak ez a második pontszerző helye Phjongcshangban, korábban 1500 méteren lett ötödik.
Mozaik Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata videó CHICAGO. Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata, az érett sejtek néha "visszafejlődnek", gyorsan osztódó őssejtekként viselkednek egy új amerikai tanulmány szerint. Emberekben és egerekben tanulmányozták a gyomor és a hasnyálmirigy sejtjeit, egerek vese- és májsejtjeit. A párizsi egyezmény sem állítja meg a tengerszint emelkedését videó a szén-dioxid-kibocsátás azonnali csökkentésére van szükség az emelkedés kockázatának enyhítése érdekében. Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jég videó Az antarktiszi tengeri jégmező is 17,4 százalékkal volt kisebb az 1981-2010-es átlagnál.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk 170 éve Párizsból indult 170 éve Párizsból indult "a népek tavasza" videó PÁRIZS. Százhetven éve, 1848. február 22-én forradalom tört ki Párizsban, és ezzel megkezdődött "a népek tavasza". Az 1848. februári forradalom volt a "népek tavaszának" kezdete, a párizsi példát követve Európán forradalmi hullám söpört végig. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
Fő támogatónk