2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Brit mozikban tesztelik a jövő televíziózását 2012. július 31., kedd 10:31 | Hírek.sk | Forrás: hirado.hu
LONDON. Néhány szerencsés brit eddig nem tapasztalt minőségben, a HD-nél 16-szor nagyobb felbontásban élvezheti az olimpiát.
Az NHK japán közszolgálati csatorna a 2012-es ötkarikás játékokon teszteli az úgynevezett Super Hi-Visiont, amely a jelenleg ismert HD tévénél 16-szor nagyobb felbontást tesz lehetővé. Az NHK a brit BBC-vel és a közvetítéseket kézben tartó Olympic Broadcast Service-szel együttműködve próbálja ki az új technológiát.

A Super Hi-Vision-közvetítés londoni mozikban és két másik brit város filmszínházaiban élvezhető, de a játékok ideje alatt Washingtonban, valamint Tokióban és Fukusimában is ízelítőt kaphatnak a nézők a forradalmi technológiából.

Az olimpiai parkba látogatók is belekóstolhatnak a Super Hi-Vision technológiába, ráadásul nem is akárhogy, a Panasonic japán vállalat egy "mamutképernyőjén".

Az olimpiai közvetítések történetében épp London és Tokió jelentett mérföldkövet annak idején. A brit fővárosból sugároztak először televíziós adást a játékokról 1948-ban, míg az első színes közvetítéssel az 1964-es tokiói olimpia alatt találkozhattak a nézők.
Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz