2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Élve bukkantak rá egy eltűnt komp hét utasára a Csendes-óceánon 2018. január 28., vasárnap 12:58 | Hirek.sk  | Forrás: MTI
Élve bukkantak rá a Kiribati szigetei között közlekedő, eltűnt komp hét utasára vasárnap, a túlélők nyolc napig étlen-szomjan hánykolódtak egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon.

A sajkában egy eszméletét vesztett csecsemő is utazott.

A csónakot az új-zélandi légierő Orion nevű repülőgépe fedezte fel, miután a helyi hatóságok szombaton csatlakoztak a komp utáni kutatáshoz. A repülőgép megadta egy közeli halászhajónak a túlélők koordinátáit, és élelmet, vizet, valamint a kapcsolatteremtéshez rádiót dobott le nekik.

A csoport arról számolt be, hogy a Butiraoi nevű komp elsüllyedt. Az ötven utast szállító hajón mindössze két mentőcsónak volt.

"Az Orion folytatja a keresést a térségben, és mindent megtesz a további túlélők felkutatása érdekében" - közölte az új-zélandi légierő.

A Butiraoi január 18-án indult el a 33 szigetből álló, 110 ezer embernek otthont adó Kiribati Köztársaság Nonouti nevű szigetéről egy kétnapos útra a mintegy 250 kilométerrel távolabb található Betióra. A 17 méteres, fából készült katamarán nem érkezett meg úti céljához. A helyi hatóságok elmondták, hogy a hajó zátonyra futott, és javítani kellett, mielőtt elindulhatott volna Nonoutiról.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz