2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Betegei májába égette a szignóját 2018. január 12., péntek 17:47 | Hirek.sk  | Forrás: MTI
LONDON. Közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítéltek egy vezető brit sebészt, aki betegei májába égette a szignóját műtét közben.

Az 53 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban egy májátültetésen átesett férfi és egy női páciense májába égette bele elektromos tűvel nevének kezdőbetűit, az SB-t.

A szignó idővel begyógyult és eltűnt volna, ám a nő mája nem javult megfelelően, ezért ismét műteni kellett és az orvosok megtalálták Bramhall kézjegyét.

Egy birminghami bíró pénteken 10 ezer font pénzbüntetésre és 120 óra közhasznú munkára ítélte a magáról megfeledkező sebészt, aki az indoklás szerint "olyan mérvű szakmai arroganciát tanúsított, amely már bűncselekménnyel ér fel".

Egy decemberi tárgyaláson az ügyész, Tony Badenoch olyan szokatlan és bonyolult esetként értékelte a történteket, amelyre még nem volt jogi precedens. Kiemelte azt is, hogy a sebész az első eset után megismételte tettét és mindkét esetben több kollégája szeme láttára.

Bramhall 12 évig dolgozott máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészként a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban, ahonnét 2014-ben távozott.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz