2018. március 19., hétfő - József, Bánk
Cikkek közt...  Videók közt...  
Huszonkét tonna szemetet gyűjtöttek a Galápagos-szigetek partjainálvideó 2018. március 18., vasárnap 14:53 QUITO. Január óta 22 tonna szemetet gyűjtöttek a Galápagos-szigetek partjain, amelyek különleges védelem alatt állnak. A hulladékot az esetleges invazív fajok érkezése miatt át is vizsgálják - közölték a térség Nemzeti Parkjának illetékesei.
Divatba jött a magánrepülőgép a kínai újgazdagok körében videó 2011. április 25. | PEKING. A magánrepülőgépek piaca kezd lendületet venni Kínában - jelentette a párizsi Le Monde Sanghajból, az ottani repülőtéren üzletemberek számára megrendezett repülőgépszalonról.
Elhunyt Sai Baba, a hinduk csodatévője videó 2011. április 24. | Vasárnap reggel 84 éves korában elhunyt India egyik legismertebb spirituális vezetője, Sri Satya Sai Baba. A gurut április elején rossz egészségi állapota miatt lélegeztetőgépre kellett kötni és vesedialízist is kapott az Andhra Pradesh tartományban lévő, puttaparthi kórházban. Sai Baba temetésére valószínűleg százezrek akarnak majd elzarándokolni, ezért a biztonság érdekében a hatóságok nagyobb rendőri erőket is mozgósítanak a térségben.
A csordaszellem és a spekulációs őrület okozta az ír bankválságot videó 2011. április 20. | LONDON. A csordaszellem és a spekulációs őrület vezetett az ír bankok felelőtlen hitelezési gyakorlatához és a bankrendszer összeomlásához - derül ki a kedden nyilvánosságra hozott, az ír bankválság okait vizsgáló harmadik jelentésből.
Vilmos és Kate esküvője a YouTube-on videó 2011. április 19. | LONDON. Élőben lesz követhető a YouTube internetes videomegosztón Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton jövő heti esküvője, de a jókívánságok már keddtől feltölthetők a portálra.
Tollakat Klausnak! videó 2011. április 14. | PRÁGA. Tollakat gyűjtenek a Facebookon a cseh államfőnek. „Az elnök úrnak nyilván nincs mivel írnia, küldjünk neki írószert!“- így szól a felhívás, amelynek eredményeként várhatóan küldemények ezrei lepik el a prágai elnöki rezidenciát.
Václav Klaus cseh álllamfőn röhög a világ videó 2011. április 13. | PRÁGA. Több mint egymillió ember látta a You Tube videómegosztó portálon azt a sajtóértekezletet, amelyen Václav Klaus cseh államfő a kamerák előtt pókerarccal „lenyúlt” egy töltőtollat. Az eset a chilei fővárosban, Václav Klaus és Sebastian Pinera chilei elnök közös sajtóértekezletén történt. A világ jól szórakozik a jeleneten.
"BBC-ezred" a trónörökösi esküvőn videó 2011. április 12. | LONDON. Kisebb hadseregnyi stábbal készül Vilmos brit trónörökös közelgő esküvőjére a BBC. A ceremónia közvetítését a brit kormány óvatos becslései szerint is kétmilliárd tévénéző kíséri majd figyelemmel világszerte.
Virágzik az "anyaságturizmus" az Egyesült Államokban videó 2011. március 30. | WASHINGTON. Az illegális bevándorlók mellett egyre több tehetős, vízummal rendelkező külföldi anya utazik az Egyesült Államokba, hogy ott szülje meg gyermekét, aki az amerikai alkotmány értelmében automatikusan elnyeri az ország állampolgárságát - írta kedden a The New York Times.
Vilmos még ne legyen király! videó 2011. március 24. | LONDON. A brit alattvalók többsége nem kíván generációs ugrást a trónutódlásban. A Prospect című havonta megjelenő politikai-közéleti magazin csütörtökön utcára került legújabb kiadása szerint a megkérdezettek 45 százaléka azt szeretné, ha a megfelelő sorrend betartásával előbb Vilmos édesapja, Károly walesi herceg ülne a brit trónra, és csak 37 százalék mondta azt, hogy II. Erzsébet királynő után inkább az ifjabbik trónörökös fején szeretné látni a koronát.
Liszt Ferenc nevét viseli majd a Ferihegyi Repülőtér videó 2011. március 16. | BUDAPEST. "Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" lesz a Ferihegyi Repülőtér új neve, ha az Országgyűlés elfogadja szerdán az energetikai tárgyú törvényekhez beadott fideszes zárószavazás előtti módosító indítványt, majd az energetikai tárgyú törvényt.
Nem fenyeget a csernobilihez hasonló katasztrófa videó 2011. március 12. | TOKIÓ. Radioaktív cézium jelenlétét mutatták ki szakemberek szombaton a Japán északi részén fekvő Fukusima kormányzóság egyik atomerőművének közelében, amely az előző napi, pusztító erejű földrengés óta számos gonddal küszködik - jelentette a Kyodo hírügynökség.
Hivatalos adat szerint 900 ember halt meg Japánban videó 2011. március 12. | TOKIÓ. A japán rendőrség legfrissebb hivatalos adatai szerint 900 ember halálát állapították meg a pusztító pénteki földrengés után, az eltűntek száma 1600, és több százan megsebesültek.
Kiterjedt nemzetközi segítségre számíthat Japán videó 2011. március 11. | GENF. Több mint 45 ország ajánlott fel segítséget a földrengés és szökőár sújtotta Japánnak - közölte pénteken az ENSZ. Negyvenöt ország hatvannyolc mentőcsapata készenlétben áll, hogy ha Tokió kéri, azonnal útnak induljon.
Erős földrengés és cunami Japánban videó 2011. március 11. | TOKIÓ. Soha nem mért erősségű, 8,9-es földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti partvidékét. A halottak száma pénteken meghaladta az ezret.
Lemond világi tisztségéről a dalai láma videó 2011. március 10. | DHARAMSZALA. A dalai láma bejelentette: lemond a tibeti emigráns kormány vezetéséről. Tendzin Gyaco úgy véli, eljött az ideje annak, hogy átengedje a tisztséget egy "szabadon választott" vezetőnek.
Könnygázzal oszlatják a tüntetőket Teheránban videó 2011. március 08. | TEHERÁN. Könnyfakasztó gránátokat lőttek az iráni biztonsági erők a kormányellenes tüntetők közé Teheránban kedden - közölte a Kaleme ellenzéki honlap.
Jemen - a rendőrség a tüntetők közé lőtt videó 2011. március 08. | SZANAA. Tüzet nyitott a jemeni rendőrség az Ali Abdullah Szaleh államfő távozását követelő tüntetőkre kedden Szanaában. Szemtanúk szerint legalább ötvenen megsebesültek. Három ember állapota súlyos.
Globális szintű katonai erőátrendeződés zajlik videó 2011. március 08. | LONDON. Globális katonai erőátrendeződést okoz a költségvetési válság - áll a legnagyobb londoni hadászati-védelmi kutatóműhely világjelentésében.
Még mindig Szabadka az első a vajdasági öngyilkossági statisztikában videó 2011. február 07. | SZABADKA/BUDAPEST. Az öngyilkossági kísérletek számának tekintetében Szabadka még mindig vezető helyen áll a szerbiai Vajdaságban - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap internetes oldalán.
Hamlet gyilkosságának bírósági tárgyalása videó 2011. február 02. | LOS ANGELES. Gyilkosság vádjával került bíróság elé Hamlet dán trónörökös az Egyesült Államokban, ám az esküdtek nem tudtak megegyezni abban, hogy épelméjű volt-e, amikor megölte Poloniust.
A román kormány kórházösszevonásokat tervez videó 2011. február 01. | BUKAREST. A román kormány jelentős méretű kórházösszevonást tervez, amely csaknem kétszáz intézményt érint majd - jelentette be kedden Cseke Attila romániai egészségügyi miniszter.
Beperelte Burgenland tartományt a vagyonkezelő a kismartoni Esterházy-kastély miatt videó 2011. január 19. | AUSZTRIA. Beperelte a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély vagyonkezelője a korábbi haszonbérlőt, Burgenland tartományt - számolt be az osztrák sajtó.
Első  Előző   261 / 261   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -5°C / -1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Ógyalla
Ma: -4°C / 1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Losonc
Ma: -5°C / 2°C
Holnap: -8°C / -2°C
Kassa
Ma: -6°C / -1°C
Holnap: -6°C / -3°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
2017 éveSzent József, az ácsok és az otthont alapítók védőszentjének ünnepe
131 éveMegszületett Kabos Gyula színész, komikus (Hyppolit, a lakáj).
63 éveMegszületett Bruce Willis színész (Die Hard-sorozat, Az utolsó cserkész).
381 éveMeghalt Pázmány Péter esztergomi érsek, író.
205 éveA Glasgow melletti Blantyse-ben megszületett David Livingstone brit hittérítő, kutató és utazó.
Belföld Az ellenzék az előre hozott választások érdekében rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez Az ellenzék az előre hozott választások érdekében rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez videó POZSONY. Az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás már vasárnap tárgyalásokat kezd ellenzéki partnereivel, melyek célja a parlament rendkívüli ülésének összehívása. Az ülésnek egyetlen napirendi pontja lenne, javaslat a jelenlegi parlament választási időszakának lerövidítésére – mondta a közmédia 5 perc múlva 12 című vitaműsorában Ľubomír Galko, az SaS alelnöke. Az OĽaNO és a Család vagyunk támogatja az SaS kezdeményezését. Az ülésre már a jövő héten sor kerülhet. Gašparnak távoznia kellene, jelezte az SNS és a Most-Híd videó Ľuboš Blaha, az Irány-Szociáldemokrácia képviselője viszont a redőfőkapitány védelmére kelt a TA3 vitaműsorában. Bugár Béla és az állam megsemmisítése videó Az elmúlt napok legnagyobb csalódása mindenképpen Bugár Béla nevéhez fűződik – írja véleménycikkében Ľuba Lesná.
Külföld Seehofer: a rugalmas szolidaritás elvét kell alkalmazni Seehofer: a rugalmas szolidaritás elvét kell alkalmazni videó BERLIN. Nagyobb erővel kell törekedni a párbeszédre és a rugalmas szolidaritás elvét kell alkalmazni a menekültek európai uniós (EU-) tagországok közötti elosztásának ügyében - mondta Horst Seehofer német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. A német belügyminiszter hangsúlyozta, hogy nem lenne szabad az egyes kormányok "feje felett dönteni". Oroszország elnököt választ Frissítvevideó Az előrejelzések szerint a győztes nagy valószínűséggel - immár negyedszer - a hivatalban lévő államfő, Vlagyimir Putyin lesz. Szkripal-ügy - Moszkva szerint brit katonai laboratóriumból származhatott a méreg Frissítvevideó Felmerült Szlovákia, Nagy-Britannia és Svédország neve is.
Itthon Díjmentesen felülvizsgálja a kútvíz minőségét a Pozsonyi Vízművek Díjmentesen felülvizsgálja a kútvíz minőségét a Pozsonyi Vízművek videó POZSONY. A víz világnapja alkalmából a fúrt kutak esetében az idén is a nitrátok vízben való jelenlétét, illetve a víz keménységét felmérni hivatott ingyenes vízminta bevizsgáltatási lehetőséget biztosít a Pozsonyi Vízművek (BVS). A vízmintákat 2018. március 22-ig, 8.00 és 16.00 óra között vihetik be a díjmentes szolgáltatás iránt érdeklődők a Pozsonyi Vízművek fővárosi, Bajmóci (Bojnická) utca 6. szám alatt található laboratóriumába – tájékoztatott a BVS szóvivője, Ján Pálffy. A lakosság tájékoztatása érdekében a BVS Vízmű Múzeuma március 19-e és 22-e között, 9.00-től 16.00 óráig nyílt napokat tart. Ítéletidő tombolt Kassán, délutánra némileg javult a helyzet Frissítvevideó Havazás és erős szél okozott gondokat Kelet-Szlovákiában. Délutánra javult a helyzet. Idén Éberhardnak jut a legtöbb támogatás Pozsony megyében videó A pénteki ülésen az Apponyi-kastély parkjának tervezett felújításáról és a megyei támogatásokról is határoztak.
Magyar világ Változott a migráció megítélése Európában Változott a migráció megítélése Európában videó BUDAPEST. A német kormány álláspontja más a migrációról, mint két évvel ezelőtt, és Emmanuel Macron francia államfő is komoly korlátozásokat vezet be – hívta fel a figyelmet Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 hírcsatornán vasárnap. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint az EU-nak és az ENSZ-nek komolyan kellene ezzel a kérdéssel foglalkoznia. Magyarországon is gondokat okoz az időjárás videó Lezárt utak, áramkimaradások és szünetelő vonatközlekedés a rendkívüli idő miatt. Kövér: Európa érdeke is, hogy a kormány folytatni tudja munkáját videó Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a 2018-as minden korábbi választásnál nagyobb jelentőségű.
Kultúra Matek-fizika tanárnak készült, végül az egyik legnépszerűbb színész lett Matek-fizika tanárnak készült, végül az egyik legnépszerűbb színész lett videó BUDAPEST. Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész áprilisban lesz 84 éves. Ebből az alkalomból készült beszélgetés a népszerű színésszel a Kossuth Rádióban. Bodrogi Gyula áprilisban lesz 84 éves. Ebből az alkalomból készült beszélgetés a népszerű színésszel a Kossuth Rádióban. A Neotontól lopott a hongkongi sztár videó Ráadásul Guinness-rekordot döntött a dallal Kínában. Végvári Ádám nem hagyja annyiban. Bábszínház premier: Csillagokkal táncoló Kojot videó Cseh Tamás észak-amerikai indián népmeséinek bábos feldolgozása a rozsnyói Meseszínház előadásában.
Mozaik Kezd kifogyni az üzamanyagból a Kepler űrtávcső Kezd kifogyni az üzamanyagból a Kepler űrtávcső videó Majd egy évtizednyi működést követően a Kepler űrtávcső küldetésének végéhez közeledik. A NASA sajtóközleménye szerint csak hónapok lehetnek hátra az exobolygó-kutatásokat – és a csillagászat számos más területét is – forradalmasító űreszköz életéből. A NASA sajtóközleménye szerint csak hónapok lehetnek hátra az exobolygó-kutatásokat forradalmasító űreszköz életéből. Felöltöztették az 1200 éves mocsári holttestet videó A frízföldi mocsári holttest tunikát, lábfej- és lábszárvédőt, gyapjúkabátot és kapucnit viselt, elföldelésekor lepelbe burkolták. Műanyagszemcsékkel szennyezettek a legnépszerűbb palackozott ásványvizek videó A kutatók a világ legnépszerűbb palackozott ásványvizeit kilenc országra kiterjedően vizsgálták.
Vélemény Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó „Felvidéki Fletónk” ismét nagyot alakított: a vegyespárt országos tanácsának döntését (azaz saját párttársait is) a sunyiba vágta, és mindenki képébe nyomta: „újra csak azt mondjuk, amit akarunk” és nem azt, amit egy nappal előtte mondtunk! Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben. Kövesdi Károly: Béla bácsi meséi videó Emlékeztek? Röpke két éve például azt mesélte, hogy rossz bácsikkal nem fog egy csoportba keveredni, aztán kiderült, hogy mégis.
Hitélet Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok videó KOLOZSVÁR. Millenniumi zászlót küldött Orbán Viktor miniszterelnök a székelyföldi Décsfalva református közösségének, mely templomot épített magának az elmúlt években. A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át egy ünnepi istentisztelet keretében. A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át. Szent Patrik püspökre emlékezünk videó Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli. Kerékpáros zarándoklat Brenner János boldoggá avatására videó A Mária Út Egyesület két kerékpáros zarándok csoportot tervez indítani Budapestről, melyhez bárki csatlakozhat.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Zichy Mihály – Tbiliszi Magyar emlékek nyomában: Zichy Mihály – Tbiliszi videó Zichy Mihály (1827–1906) festő, grafikus nemcsak a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja, de az orosz cárok udvari festője is volt, aki húsz esztendős korától – néhány éves párizsi és rövid hazai megszakítással – egészen haláláig, negyvenkilenc éven át dolgozott Oroszországban. Zichy Mihály festő, grafikus nemcsak a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja,a grúzok is „nemzeti festőjükként” tisztelik. 170 évvel ezelőtt a bécsi udvar hozzájárult gróf Batthyány Lajos miniszterelnöki kinevezéséhez videó A kormány élén hozzálátott a fiatal magyar állam megszervezéséhez. A királynő, aki szembe mert szegülni Rómával... videó Zénobia királynő a napjainkban az Iszlám Állam kezei által szomorú pusztulást szenvedő Palmüra legnagyobb uralkodója volt.
Fő támogatónk