2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
A Nazca-vonalak rejtélyevideó 2018. február 21., szerda 15:37 Nemrég volt hír, hogy Peruban egy kamion rongálta meg ezeket a csak a levegőből látható, sivatagi hatalmas ábrákat. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák.
II. Erzsébet királynő ma ünnepelte 85. születésnapját videó 2011. június 11. | LONDON. Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban II. Erzsébet királynő "hivatalos" születésnapját. A szombati ceremónián - a királyi család tagjaként először - részt vett Vilmos felesége, Katalin cambridge-i hercegnő.
Rettenetes szer az oxi videó 2011. június 11. | LONDON, BUDAPEST. Kokainmasszából, benzinből, kerozinból és oltatlan mészből készül a legújabb brazíliai drogkeverék, az oxi, amelynek fogyasztói szinte azonnal függővé válnak.
Fülöp, a protokollfőnökök réme videó 2011. június 09. | LONDON. Kilencven éves a protokollfőnökök és külügyminiszterek réme, Fülöp herceg. II. Erzsébet hitvese nyolcszáznál több társadalmi és jótékonysági szervezet fővédnöke, ám nem erről híres, hanem csípős és meggondolatlan kiszólásairól.
Roháč-minták nagyító alatt videó 2011. június 09. | BUDAPEST. A Magyar Nemzet szerint lezárult, de az eredménye még nem nyilvános annak a vizsgálatnak, amely azt hivatott tisztázni, miképp akadhattak el évekre a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) a Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított Jozef Roháč genetikai mintái.
Műhibaper Mosonmagyaróváron videó 2011. június 08. | MOSONMAGYARÓVÁR. Megkezdődött annak az orvosnak a pere szerdán Mosonmagyaróváron, aki csupán ittasságot állapított meg egy gyereknél, akit azután vittek kórházba, hogy kizuhant egy harmadik emeleti erkélyről. A fiú később belehalt sérüléseibe.
A lengyelektől óvják a cukrot a német boltok videó 2011. június 07. | LONDON. A lengyel-német határsávban korlátozták a megvásárolható cukor mennyiségét. Egy személy nyolc zacskó cukrot vehet – mondta a Metro szóvivője. Hasonlóan korlátozza az eladható mennyiséget az Aldi is. Ausztria és Szlovákia márciusban a magyarországi vásárlókkal szemben érvényesített hasonló intézkedést.
A szépség és a szörnyetegek videó 2011. június 07. | LONDON, POZSONY. Samantha szép fiatal nő, aki után sokan megfordulnak az utcán, de ő észre se veszi „a hétköznapi férfiakat“. Samantha Spiegelt a brutális gyilkosok és a szadisták, a szexuális deviancia miatt elítélt férfiak érdeklik.
Anyagi károkat okozott a vihar Magyarországon videó 2011. június 05. | BUDAPEST. Narancsriasztást adott ki az OMSZ vasárnap délután. A középső és az északi országrészben heves zivatarokra kell számítani, 90 kilométer/per órát meghaladó szélre és akár 2 centimétert meghaladó jégre.
Háromévesen magasabb az IQ-je, mint Bill Clintonnak videó 2011. június 04. | SOUTHEND. A brit Saffron Pledge alig múlt három éves, azonban máris 140-es IQ-val rendelkezik, amit az emberiség csupán 2%-a mondhat el magáról. Blill Clinton volt amerikai elnök 137-es IQ-vel rendelkezett.
Mennyit keresnek a pályakezdők Magyarországon? videó 2011. június 03. | BUDAPEST. A 18 és 25 év közötti pályakezdők átlagosan bruttó 160 ezer forintot keresnek, a legmagasabb, 209 ezer forintos átlagfizetést a egyetemi végzettségű pályakezdők, míg a legalacsonyabbat (118 ezer forint) az általános iskolát végzettek kapják kézhez - derül ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.
Lövésekkel állították meg az ámokfutó traktorost videó 2011. június 01. | Csak lövésekkel tudtak megállásra kényszeríteni egy traktort egy osztrák autópályán szerdán a rendőrök - számolt be róla az osztrák rádió tiroli szerkesztősége a honlapján.
EHEC fertőzést észleltek Csehországban videó 2011. május 31. | PRÁGA. Már Csehországban is diagnosztizálták egy betegnél a halálos szövődményeket okozó EHEC baktérium jelenlétét. A beteg egy amerikai állampolgárságú nő, aki május 27-én utazott Csehországba.
Magyar borok Varsóban videó 2011. május 31. | VARSÓ. Lengyelországban megtörtént annak a 20 magyar borfajtának a kiválasztása, amelyeket az év második felében, a lengyel EU-elnökség hivatalos rendezvényein szolgálnak majd fel.
Ötvenszer ment férjhez egy 39 éves nő videó 2011. május 24. | WASHINGTON. Ötvenszer ment férjhez - de csak jelképesen - egy nő az Egyesült Államokban tiltakozásul az ázsiai szülők esküvőerőltetése ellen.
Árverésre kerülnek Diana hercegnő ruhái videó 2011. május 23. | ST. PETERSBURG. Árverésre kerül a jövő hónapban a néhai Diana hercegnő tizennégy ruhája, közöttük a kék selyem nagyestélyi, amelyet 1985-ben egy fehér házi vacsorán viselt – közölte az öltözékek floridai tulajdonosa.
Vulkánkitörés miatt lezárták az izlandi légteret videó 2011. május 22. | REYKJAVÍK. Lezárták időlegesen vasárnap az izlandi légteret az ország legaktívabb vulkánjának kitörése miatt - közölte az izlandi repülőtereket igazgató hivatal (Isavia).
Több mint 160 ezren kapcsolódtak be a szemétgyűjtésbe Magyarországon videó 2011. május 21. | BUDAPEST."Még nem volt példa arra, hogy az országban egy önkéntes akcióhoz több, mint 16O ezren csatlakozzanak" - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton Budapesten a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció megnyitóján. A hulladékgyűjtést az Önkéntesség Európai Évének kapcsán szervezték meg.
Szégyenkeznek a rómaiak II. János Pál szobra miatt videó 2011. május 19. | RÓMA. Éles vitát váltott ki Rómában a II. János Pált ábrázoló szobor. Van, aki katonai őrbódéhoz hasonlítja. Az emlékművet a néhai pápa tiszteletére állították fel a Termini főpályaudvar előtti téren.
Elismerés a parfümkirálynak videó 2011. május 18. | RÓMA. Olasz illat lengi be a világot, ugyanis a nemzetközi divatházak parfümjeit mind ugyanaz az olasz illatszerész készíti: Roberto Martone, aki már több mint kétezer parfümöt kreált.
A Roosevelt unoka ragaszkodik a Roosevelt térhez videó 2011. május 17. | BUDAPEST. Csalódottságát fejezte ki a Roosevelt tér átnevezése miatt az Egyesült Államok egykori elnökének, Franklin D. Rooseveltnek az unokája. Anna Eleanor Roosevelt Seagraves, a Roosevelt Institute elnöke levelet írt Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének.
A szexbotrány megmozgatta a devizapiacot videó 2011. május 16. | NEW YORK. A Sofitel szálloda szobalánya, aki nemi erőszak kísérletével vádolta meg Dominique Strauss-Kahnt, vasárnap a rendőrségen a támadójaként azonosította a Nemzetközi Valutaalap francia vezérigazgatóját. Az IMF-vezér letartóztatása nyomán az euró árfolyama a távol-keleti tőzsdéken a dollárral szemben 6, a jennel szemben pedig 4 heti mélypontra zuhant.
Álomesküvő Velencében videó 2011. május 15. | RÓMA. Pompában és árban is ezeregyéjszakába illő esküvőn adta férjhez lányát Pramod Agarwal indiai milliárdos. A helyszín Velence volt, a vőlegény fehér lovon érkezett, de elefántok is voltak a szertartáson.
II. Erzsébet királynő rekordot dönthet videó 2011. május 12. | LONDON. Az angol-brit monarchia évezredes történetének második leghosszabb ideje trónon lévő uralkodójává vált csütörtökön II. Erzsébet királynő, akinek már csak másfélezer napot kell uralkodnia az abszolút rekordhoz. II. Erzsébetnek ezekben az országokban a trónon eltöltött csaknem hat évtized alatt eddig összesen 152 miniszterelnöke volt.
Sorra kapja a tollakat a lopáson ért cseh államfő videó 2011. május 11. | PRÁGA. A "Tollat az elnök úrnak!" elnevezésű Facebook-csoport tagjai már több száz tollat küldtek Václav Klaus cseh államfőnek, aki egy nemrég nyilvánosságra került videofelvételen elcsent egy tollat.
Hazájában békedíjat kapott a Wikileaks-alapító videó 2011. május 11. | CANBERRA. Rangos ausztráliai kitüntetést kapott szerdán Julian Assange, a Wikileaks portál alapítója az emberi jogok érvényesítésében tanúsított "kivételes bátorságáért".
Királyi esküvő - Továbbra is titok a nászút helyszíne videó 2011. április 30. | LONDON. A lázas találgatások ellenére még szombaton is hétpecsétes titokként őrizte az udvar Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő nászútjának helyszínét. A brit trón második számú várományosa - tízévi ismeretség és legalább nyolcévi udvarlás után - előző nap esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének a londoni Westminster-apátságban. A szertartást óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző kísérte figyelemmel.
Királyi esküvő, London ünnepel videó 2011. április 29. | LONDON. Egyetlen hatalmas sátortáborrá alakult péntek hajnalra London belvárosa, ahol a csípősre fordult időjárás ellenére hazai és a világ legtávolabbi zugaiból érkezett rajongók tízezrei várták karneváli hangulatban Vilmos trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton esküvőjét.
Kassa helyett tévedésből Krakkóba repült a francia jégkorong-válogatott videó 2011. április 28. | Kisebb baklövéssel indult a pénteken kezdődő, szlovákiai jégkorong-világbajnokság a francia válogatott számára, ugyanis a csapat tévedésből Kassa helyett a lengyelországi Krakkóba utazott.
Magyarország Herendi étkészletet ajándékozott Vilmosnak és menyasszonyának videó 2011. április 28. | BUDAPEST. Átadták a londoni magyar nagykövetségen azt a díszes herendi étkészletet, amelyet a magyar állam - és személyesen Schmitt Pál államfő - ajándékozott Vilmos brit trónörökösnek és menyasszonyának, Catherine Middletonnak pénteki esküvőjük alkalmából. A 45 részes herendi étkészletet csütörtökön II. Erzsébet királynő személyes megbízottja vette át a londoni magyar nagykövetségen.
Divatba jött a magánrepülőgép a kínai újgazdagok körében videó 2011. április 25. | PEKING. A magánrepülőgépek piaca kezd lendületet venni Kínában - jelentette a párizsi Le Monde Sanghajból, az ottani repülőtéren üzletemberek számára megrendezett repülőgépszalonról.
Első  Előző   258 / 259   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -3°C / 1°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 2°C
Losonc
Ma: -1°C / 1°C
Holnap: -10°C / -0°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -4°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
19 éveNemzetközi Anyanyelvi Nap
170 éveMarx és Engels kiadta a Kommunista kiáltványt.
125 éveMegszületett Honthy Hanna színésznő, énekesnő.
65 éveFrancis Crick és James D. Watson bejelentették a DNS molekula kettős-spirál szerkezetének felfedezését.
57 éveElőször lépett a nyilvánosság elé a Beatles-együttes a liverpooli Cavern Clubban.
Belföld Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését videó POZSONY. Miután a koalíciós partnerek nem értettek egyet az előterjesztéssel, Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerdán visszavonta a kormány üléséről az anyagot, amely részben dekriminalizálta volna az ún. kemény drogok fogyasztását is. Lucia Žitňanská javaslatával szemben az Irány-Szociáldemokráciának és a Szlovák Nemzeti Pártnak is kifogásai voltak. Csökkentené az adminisztratív terheket a kormány videó A Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes műhelyéből származó törvénytervezetet szerdán hagyta jóvá a kormány. Komp kötheti össze Dunaradványt és Neszmélyt videó A munkálatok költségeit 1,4 millió euróra becsülik. Az építkezés a tervek szerint az idén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be.
Külföld Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga videó MILÁNÓ. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalícióhoz tartozó Északi Liga párt vezetője egy szerdai interjúban, bejelentve, hogy pártja kormányozni készül és az európai uniós egyezmények reformját tervezi. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz Északi Liga párt vezetője. Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak vissza Németországból videó A Kabulba tartó repülőn a 14 afgán férfit a német rendőrség 43 tagja, egy orvos és egy tolmács kísérte. Ismét sokan meghaltak a kormányerők támadásaiban Kelet-Gútában videó Egy egészségügyi segélyszervezet pedig legkevesebb 115 halottról számolt be.
Itthon Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó POZSONY. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az anyanyelven való oktatás biztosítása nemzeti identitásunk megőrzésének alapvető feltétele, ezért kiállunk a kárpátaljai magyarság anyanyelv-használati jogáért – hangsúlyozták közös nyilatkozatukban a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Lodzban is győzött a kassai Talentum programozó diákcsapat videó Újabb győzelmet aratott a kassai Talentum SAP programozó csapat, melynek felkészítő mentora Hanesz Angelika tanárnő volt. Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek.
Magyar világ Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Frissítvevideó BUDAPEST. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd: a migrációt rossz, veszélyes és megállítható folyamatnak tartjuk, nemet mondunk a bevándorlásra és a betelepítési kvótára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter. Lomnici: Az Aranycsapat a nemzeti történelem része videó Tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdették meg az Aranycsapat-emlékévét. Egyre keresettebb a házi pálinka Magyarországon videó Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből.
Kultúra GHYMES 35 GHYMES 35 videó POZSONY. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve, s az idei koncertsorozat a március 1-i pozsonyi koncerttel kezdődik. Várnak minden érdeklődőt 2018. március 1-én Pozsonyba a Dom kultúry Zrkadlový háj-ba. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve. Ez évi első koncertjét Pozsonyban adja a zenekar. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók. Felvidéki Népzenész Találkozó Nagyidán videó A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban 3 vonós mesterkurzus indítását tervezi.
Mozaik Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jég Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jég videó WASHINGTON. Mindenidők legkisebb januári kiterjedésére hízott a tengeri jég az Északi-sark térségében az amerikai óceán- és légkörkutató intézet (NOAA) adatai szerint. Az antarktiszi tengeri jégmező is 17,4 százalékkal volt kisebb az 1981-2010-es átlagnál. Műanyaghulladékot mutattak ki az Atlanti-óceánban élő halak gyomrában videó A kutatók a vizsgált halak 73 százalékának a gyomrában mutattak ki különböző mikroműanyagokat. Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus videó Képes volt eszközöket készíteni és valószínűleg az első előember volt, amely főzött.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó BUDAPEST. Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben. Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Honthy Hanna, a magyar operett nagyasszonya 125 éve született videó Százhuszonöt éve, 1893. február 21-én született Honthy Hanna Kossuth-díjas primadonna, a magyar operett királynője.
Fő támogatónk