2018. február 22., csütörtök - Gerzson
Cikkek közt...  Videók közt...  
Phjongcshang 2018 - Usain Bolt pezsgőjére pályázik az aranyérmes váltóvideó 2018. február 22., csütörtök 17:40 A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövidpályás gyorskorcsolyaváltó négy tagja egyöntetűen úgy fogalmazott: még nem tudják felfogni azt, hogy olimpiai bajnokok, illetve hogy ők szerezték Magyarország első aranyát a téli játékokon.
Óriáshíd épülhet Egyiptom és Szaúd-Arábia között videó 2011. július 17. | NÉMETORSZÁG. Egyiptom hatalmas hidat tervez a német Spiegel Online szerint Szaúd-Arábia felé. Az építmény a Vörös-tenger fölött húzódna, és 1948 óta először kötné össze az arab világ két részét közúton és vasúton is. A Spiegel úgy tudja, hogy a két arab állam már meg is egyezett az Izraelt megkerülő létesítményről.
Megszólalt a hajókatasztrófa gyermek túlélője: „Mindenki kiáltozott és zokogott" videó 2011. július 17. | MOSZKVA. Bár még vannak eltűntek, a moszkvai hatóságok a Volgán elsüllyedt Bulgária kirándulóhajó kiemelésére készülnek. Párhuzamosan az első személyes történetek is napvilágot látnak, megszólalt az egyetlen gyermek túlélő is.
Torlódás alakult ki Letenyénél videó 2011. július 16. | LETENYE. Mintegy 40 perces várakozásra kell számítaniuk az autósoknak éjfél óta Letenyénél, az M7-es autópályán működő magyar-horvát határátkelőnél, a vele párhuzamos, 7-es főúti átkelőnél alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az utazók - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
Napok óta tombol a tűz Brac szigetén videó 2011. július 16. | BUDAPEST. Már mintegy négyezer hektáros területen pusztít a tűz a horvátországi Brac szigeten, ahol harmadik napja több száz tűzoltó küzd a lángokkal - közölte a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS).
Veszélyes nyaralás - Erdőtűz tombol Horvátországban videó 2011. július 15. | ZÁGRÁB, BUDAPEST. A péntekre virradó éjszaka 200 turistát és 30 helybéli lakost kellett kitelepíteni a horvátországi Brac-szigeten, ahol kiterjedt erdőtűz tombol - közölte a horvát katasztrófavédelmi szervezet. A spliti magyar konzul a Magyar Rádió Krónikájának azt mondta: nem értesült arról, hogy magyar állampolgárok közül bárki bajba került volna a szigeten.
A jólképzett szingliké a világ videó 2011. július 15. | BUDAPEST. 2008 és 2010 között végezte az adatfelvételt a Gallup 146 országra kiterjedő nemzetközi felméréséhez, amelynek során több mint 400 ezer felnőttet kérdeztek meg elvándorlási hajlandóságukról.
Cigaretta receptre? videó 2011. július 13. | REYKJAVIK. Hogy a kánikula vagy a pöfögő vulkánok okozzák-e, még nem világos, de a volt izlandi egészségügyi miniszter vénykötelessé tenné a cigarettát. Siv Fridleifsdottir ex-miniszter asszony javaslata a parlament asztalán hever.
Repülőgép-hordozót venne egy kínai rab videó 2011. július 13. | Brit repülőgép-hordozót akar venni és kiállítóteremmé átalakítani egy börtönben ülő dúsgazdag kínai üzletember. A férfit korrupció miatt 14 év szabadságvesztésre ítéltek.
Veszélyben van Olaszország és Spanyolország is? videó 2011. július 12. | LONDON. Görögország törlesztésképtelenné válása és „valószínű kimenekülése” az euróövezetből „elkerülhetetlennek” tűnik, és most már inkább az a kérdés, hogy a két sokkal nagyobb déli tagállam, Olaszország és Spanyolország benn tud-e maradni a valutaunióban – vélekedtek helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Vilmos és Katalin átesett a tűzpróbán videó 2011. július 12. | LONDON. Hazatért első külföldi útjáról a brit hercegi pár; Vilmos és Katalin. A sajtó szerint nagyon jól teljesítettek, Kanadát és a hollywoodi sztárokat is elvarázsolták.
Újabb melegrekord dőlt meg videó 2011. július 10. | BUDAPEST, BALATONFÜRED, PÉCS. Vasárnap is melegrekordok dőltek meg Magyarországon, a mentőkhöz az átlagosnál 15-20 százalékkal több riasztás érkezett, de nem történtek drámai események. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál szerint ez főként annak köszönhető, hogy hétvégére esett a hőség, ilyenkor az emberek jobban árnyékba tudnak menekülni.
Függővasút épül a Temze fölött Londonban videó 2011. július 09. | LONDON. Megkezdődtek a Temze folyón átívelő függővasút építési munkálatai Londonban. A tervek szerint a kabinok 50 méter magasan közlekednek majd a Temze felett.
Tűzgyújtási tilalom van érvényben Magyarországon videó 2011. július 09. | Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, amelynek értelmében az erdőkben, azok 200 méteres környezetében, a vasút és a közutak mentén tilos tüzet gyújtani.
Orbán megvédte a nemzeti érdekeket videó 2011. július 08. | BUDAPEST. A magyar lakosság többsége szerint Orbán Viktor miniszterelnök helyesen lépett fel az Európai Parlamentben. A Nézőpont Intézet legfrissebb országos közvélemény-kutatásában a beszédet ismerő válaszadók hetven százaléka szerint Orbán Viktor miniszterelnök sikeresen védte meg a nemzeti érdekeket kedden az Európai Parlament előtt.
Vonatrablás Marseille-ben videó 2011. július 08. | Álarcosok megtámadtak és kiraboltak egy teherszállító vonatot a dél-franciaországi Marseille-ben - közölték pénteken francia rendőrségi források.
Gyomirtók az ivóvízben videó 2011. július 08. | BUDAPEST. A határértékeket meghaladó mértékben talált mérgező növényvédőszer-maradékokat egy laboratóriumi elemzés a nyár elején vett budapesti ivóvízmintákban. A Levegő Munkacsoport sürgeti a mezőgazdasági vegyszerhasználat fokozott szigorítását és ellenőrzését annak érdekében, hogy minden évszakban egészséges csapvizet ihassunk.
Négynapos hőségriadó lépett életbe Magyarországon videó 2011. július 08. | BUDAPEST. A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe ma reggel 8 órakor; a riasztás hétfő éjfélig szól, a következő négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot.
Történelmi egyezmény Vatikán és Azerbajdzsán között videó 2011. július 08. | RÓMA. Történelmi jelentőségű egyezményt írt alá a Vatikánban az Apostoli Szentszék és Azerbajdzsán, amely mintául szolgálhat más muszlim többségű országok számára is.
A bika győzelmével kezdődött videó 2011. július 06. | PAMPLONA. Idén sem marad el a pamplonai bikafuttatás. A világszerte ismert egyhetes rendezvénysorozat előestéjén azonban egy bika győzött a viador felett. A spanyol Jimenez Fortes-t második bikája öklelte fel a San Fermin fesztivál előestéjén.
Vendégmunkásokat várnak az osztrák szállodák videó 2011. július 06. | BÉCS. A teljes piacnyitás sem segített az osztrák szállodáknak, továbbra is munkaerő-hiánnyal küzdenek. Jelenleg hatezer betöltetlen állás várja a keleti régióból a jelentkezőket.
22 millió dollár Vajdaságnak videó 2011. július 06. | ÚJVIDÉK. A USAID, az Amerikai Fejlesztési Ügynökség 22 millió dollárral támogatja Újvidék, Temerin, Belcsény és Karlóca városát. A támogatásból 5 éven keresztül finanszírozzák a települések gazdasági összefogását.
Horkolószoba sztároknak videó 2011. július 05. | LONDON. Az atombunker és a pánikszoba után a horkolószoba a legújabb kötelező "szükséglet" a hollywoodi sztárok körében.
Szerbiai sportolók szenvedtek balesetet az autópályán videó 2011. július 04. | A sportolókat szállító mikrobusz hétfő délután felborult az M5-ös autópályán; egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A Magyar Birkózó Szövetség megerősítette, hogy a szerb junior birkózóválogatott tagjait érte baleset.
Obama halálhírével foglalkozik a világsajtó videó 2011. július 04. | WASHINGTON. Obama téves halálhíréről olvashattak a FoxNews.com Twitter-oldalának követői. A hírcsatorna július 4-én, az amerikai nemzeti ünnepen, a Függetlenség Napján azt írta, hogy meggyilkolták Barack Obama elnököt.
Hamar bevonják a jogosítványt Csehországban videó 2011. július 04. | PRÁGA. Több mint 33 ezer ember veszítette el vezetői jogosítványát a büntetőpontos rendszer bevezetése óta eltelt öt év alatt Csehországban.
Fegyveres bankrablót keresnek videó 2011. július 01. | SZOMBATHELY. Fegyveres rablás elkövetőjét keresik az osztrák és a magyar rendőrök. A tettes, aki egy határ közeli osztrák bankfiókból próbált pénzt szerezni, egy szemtanú állítása szerint egy magyar rendszámú kisteherautóval menekült el - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
Hatszor csapott bele a villám - túlélte! videó 2011. július 01. | Washington. Hatszor csapott eddig villám egy amerikai férfiba, de mindegyiket túlélte, ugyanakkor ötször nősült. Az állás jelenleg 6:5 a villámok javára.
Picasso halott sofőrje után nyomoz a francia ügyészség videó 2011. július 01. | GRASSE. Pablo Picasso húsz éve halott sofőrjének személye is a hatóságok vizsgálódásainak hatósugarába került a festő tavaly rejtélyes körülmények között előkerült 271 ismeretlen műve kapcsán.
Megnősül a monacói herceg videó 2011. június 29. | Hamarosan az imádott Grace Kelly örökébe lép Charlene Wittstock, Albert monacói herceg választottja, aki nagyszabású ceremónián mondja ki az igent az oltárt eddig messze elkerülő uralkodónak. Monaco lakói még mindig Grace Kelly és Rainier herceg álomesküvőjére gondolnak, ha felcsendülnek a harangok, de a közelgő frigy sem lesz híján a pompának. A menüről például Alain Ducasse, a világ egyik legjobb szakácsa gondoskodik.
"Vili és Kati" Kanadába készül videó 2011. június 26. | LONDON. "Szólítsatok csak Vilinek és Katinak" - ezzel az üzenettel indul első közös hivatalos külföldi látogatásának helyszínére, Kanadába Vilmos, Cambridge hercege és felesége, Katalin hercegnő.
Első  Előző   257 / 259   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 4°C
Losonc
Ma: -4°C / 0°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
28 éveAz áldozatok napja
286 éveMegszületett George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke.
111 éveA cserkészet világnapja
578 éveKomáromban megszületett V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
506 éveSevillában meghalt Amerigo Vespucci híres itáliai hajós és felfedező, akiről elnevezték az "új világ"-ot.
Belföld Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában videó BÉCS, POZSONY. Egy ötfős szlovákiai tolvajbanda legalább 39 bűncselekmény során 40 000 eurós kárt okozott Alsó-Ausztriában, Bécsben és Burgenlandban – írta ma a Kurier napilap. Kerékpárokat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket loptak. Egyszóval mindent, ami a kezük ügyébe került.. Az environmentális oktatásra 155.000 eurót ad a környezetvédelmi tárca videó 28 projektet támogatnak, amelyek közül 17 regionális, 11 pedig országos jellegű. Gyerekek közé csapódott egy autó Hernádújfalunál Frissítvevideó 2 gyermek súlyos, 4 közepes, 6 pedig enyhébb sérüléseket szenvedett.
Külföld Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter videó Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter, Németország egyik legnépszerűbb politikusa, aki egy csütörtöki lapinterjúban jelezte, hogy a gazdaságban folytathatja pályafutását. "Miért ne lehetne váltani a gazdaságból a politikába, és fordítva?" - vetette fel. Uniós jogot sért a holland társaságiadó-szabályozás videó Meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő szabályozást. Folyamatosan emelkedik a csehországi egyetemeken tanuló külföldiek száma videó A külföldi diákok fele szlovákiai, köztük a magyar nemzetiségűek aránya az utóbbi időben csökken.
Itthon A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház videó KOMÁROM. A Magyar Nemzeti Kereskedőház, illetve ipolysági regionális képviselete szervezésében, félszáz felvidéki vállalkozó és cégvezető részvételével egésznapos Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. A külpiacra lépésre felkészítő tréning kapcsán Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója nyilatkozott portálunknak. Félszáz felvidéki vállalkozó részvételével Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. Erős fagyokat hoz a hétvége videó Az előrejelzések szerint helyenként a hőmérséklet akár -20 Celsius-fokig is süllyedhet. Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei.
Magyar világ Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra videó BUDAPEST. Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban. Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy szerdán bemutatták Jirí Weigllel közösen írt könyvét. Védelmi együttműködéséről írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek videó A V4-ek parlamentjei védelmi bizottságainak tanácskozásán az egyik legfontosabb téma a migráció, ill. az ahhoz való viszony volt. Vincze: az őshonos kisebbségek érdekeinek európai védelme jelenleg értékelhetetlen videó Vincze Lóránt a FUEN elnöke elmondta, eddig mintegy 700 ezer aláírás gyűlt össze Európa-szerte.
Kultúra Meghalt Tahi Tóth László Meghalt Tahi Tóth László videó Életének 75. évében csütörtökön elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Vígszínház az MTI-vel. Pályafutásának emblematikus szerepe A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalhez fűződik. Szombaton kiderül, kié lesz Magyarország legjobb dala videó A Dal döntőjében nyolc induló száll versenybe a győzelemért. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók.
Mozaik Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata videó CHICAGO. Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata, az érett sejtek néha "visszafejlődnek", gyorsan osztódó őssejtekként viselkednek egy új amerikai tanulmány szerint. Emberekben és egerekben tanulmányozták a gyomor és a hasnyálmirigy sejtjeit, egerek vese- és májsejtjeit. A párizsi egyezmény sem állítja meg a tengerszint emelkedését videó a szén-dioxid-kibocsátás azonnali csökkentésére van szükség az emelkedés kockázatának enyhítése érdekében. Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jég videó Az antarktiszi tengeri jégmező is 17,4 százalékkal volt kisebb az 1981-2010-es átlagnál.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk 170 éve Párizsból indult 170 éve Párizsból indult "a népek tavasza" videó PÁRIZS. Százhetven éve, 1848. február 22-én forradalom tört ki Párizsban, és ezzel megkezdődött "a népek tavasza". Az 1848. februári forradalom volt a "népek tavaszának" kezdete, a párizsi példát követve Európán forradalmi hullám söpört végig. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
Fő támogatónk