2018. március 23., péntek - Emőke
Cikkek közt...  Videók közt...  
Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékátvideó 2018. március 22., csütörtök 16:40 LOS ANGELES. Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: a magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal mintegy ezer tárgyat, köztük ékszereket, festményeket, bútorokat és drága estélyi ruhákat értékesítenek április közepén a Beverly Hills-i Heritage aukciósházban.
Amerikai recept az eurozóna gondjaira videó 2011. október 14. | WASHINGTON.A közgazdasági Nobel-díj idei két nyertese, a New York Egyetemen oktató Thomas Sargent és princetoni kollégája, Christopher Sims is úgy látja, hogy az Egyesült Államok megalapítása során született válaszok oldhatják meg Európa gazdasági problémáit.

Mégsem a magyarokon röhög az egész világ videó 2011. október 14. | BUDAPEST. Teljesen szabályosan járt el a Terrorelhárítási Központ, amikor lefoglalta a Brad Pitt filmjéhez érkezett fegyvereket - mondta a Híradónak Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő.
Raktárosként dolgozik Stohl András videó 2011. október 13. | BUDAPEST. Csütörtöktől raktárat gondoz Stohl András a a Kozma utcai büntetés-végrehajtási intézetben.
Kisbuszok ütköztek Magyarországon - Öt halott videó 2011. október 13. | BÁTORTERENYE. Öt emberéletet követelő baleset történt a 21-es főúton csütörtök reggel negyed nyolckor Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között. Az eddigi adatok szerint egy mikrobusz és egy menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat ütközött össze.
Megindult a brit trónutódlás diszkrimináció-mentesítése videó 2011. október 13. | LONDON. Megtette az első hivatalos lépést a brit kormány az ősi trónutódlási törvények mentesítésére a vallási diszkriminációtól és a nemek közötti megkülönböztetéstől.

Üldözik az ukránokat a romák videó 2011. október 12. | UNGVÁR. A kárpátaljai Szőlősvégardó (Pidvinohradiv) roma és ukrán lakossága közötti élesedő feszültségről számolt be helyszíni riportjában az Inter országos ukrán tévécsatorna. A riport szerint a betelepült romák igyekeznek elüldözni lakóhelyükről az ukrán lakosokat.
Hadat üzent a gyorséttermeknek Toszkána videó 2011. október 12. | RÓMA. Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában. Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".
Rács mögé került Boston réme videó 2011. október 11. | WASHINGTON. Egy volt izlandi szépségkirálynő bejelentése alapján fogták el a 16 éven át hiába körözött James (Whitey) Bulgert, a bostoni alvilág egykori rettegett alakját, aki egyike volt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által leginkább keresett tíz bűnözőnek - közölte hétfőn a The Boston Globe.
Lefoglalták Brad Pitt-filmjének fegyvereit videó 2011. október 10. | BUDAPEST. Éles fegyvereket talált a magyarországi Terrorelhárító Központ Brad Pitt Budapesten készülő filmjének kellékei között. A különleges osztag nagy mennyiségű arzenált foglalt le.
Kijevben az idő is másként jár videó 2011. október 10. | UNGVÁR. Az ukrán parlamenttől a téli időszámítás visszaállítását kérő határozatot fogadott el rendkívüli ülésén a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) hétfőn Ungváron.
Meggyilkoltak Romániában egy amerikai kosarast videó 2011. október 10. | BUKAREST. Chauncey Hardy főiskolai kosárlabda sztár meggyilkolásával egy giurgiui bűnszervezet tagját gyanúsítja a román rendőrség. A fiatal amerikai sportoló tavaly Európában játszott.
Magas lázzal vitték kórházba Gábor Zsazsát videó 2011. október 09. | LOS ANGELES. Magas lázzal és magas vérnyomással szállította be férje, Frederic von Anhalt Gábor Zsazsát a Los Angeles-i UCLA Medical Centerbe szombaton, helyi idő szerint délelőtt 10:30-kor. A 94 éves egykori szépségkirálynőnek a gyomorszondájával is gondok voltak.
Riadalom Dániában - Tűz ütött ki egy petárdaraktárban videó 2011. október 08. | KOPPENHÁGA. A lángok felcsapása előtt több heves robbanás rázta meg a raktár épületét, amelyben valószínűleg petárdákat és tűzijáték-elemeket tároltak.
Ismét bíróság elé áll Jozef Roháč videó 2011. október 08. | BUDAPEST. Ismét bíróság elé áll Jozef Roháč október 17-én - írta a Magyar Nemzet szombaton. A vádlottól a Seres-ügyben elrendelt előzetes letartóztatása alatt vették azt a genetikai mintát, amely kimutatta érintettségét az 1998-ban történt Fenyő-gyilkosságban.
A nőkért harcolnak az idei Nobel-békedíjasok videó 2011. október 07. | OSLO. Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnök, honfitársa, a nőket a polgárháború ellen mozgósító Leymah Gbowee és egy nőjogi és demokráciapárti aktivista, a jemeni Tavakkul Karman kapta az idei Nobel-békedíjat.
Elásott emberek – Egy nyáregyházi család tagjai a csepeli áldozatok videó 2011. október 07. | BUDAPEST. Egy nyáregyházi család tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki – erről Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője beszélt pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
Madárvonulás rendőri kísérlettel videó 2011. október 06. | La Valetta. Máltai rendőrök helyi madarászokkal és természetvédőkkel közösen egy egész éjszakán keresztül őrizték azt a három - Magyarországon született - fehér gólyát, amelyek a múlt héten érkeztek a szigetországba.
Shakira Obama tanácsadója lett videó 2011. október 06. | WASHINGTON. Az ismert kolumbiai énekesnő, Shakira adja majd a tanácsokat Barack Obama amerikai elnöknek a spanyol ajkú lakosság oktatásával és művelődésével kapcsolatban. Shakira lesz az egyike a tavaly megalakított négytagú, latin tanácsadó testületnek.
Brutális pusztítást végzett a Nesat és a Nalgae videó 2011. október 06. | FÜLÖP-SZIGETEK. Az egymást követő Nesat és Nalgae tájfunok voltak a legpusztítóbbak az idén a Fülöp-szigeteken, összesen 82 ember halálát okozták a legfrissebb adatok szerint, amelyeket csütörtökön közöltek a hatóságok.
Meghalt Steve Jobs az Apple alapítója videó 2011. október 06. | WASHINGTON. Barack Obama amerikai elnök hivatalos közleményben emlékezett meg Steve Jobsról, az Apple szerdán elhunyt alapítójáról, akinek halála kapcsán az amerikai számítástechnikai ipar és informatika olyan óriásai nyilatkoztak megrendülten, mint Bill Gates, Michael Dell és Mark Zuckerberg.
Mellimplantátuma mentette meg egy leszúrt nő életét videó 2011. október 05. | Egy 40 éves moszkvai nő annak köszönheti az életét, hogy öt évvel ezelőtt megnagyobbíttatta a melleit - írja a Pravda. Az egyelőre nem nevesített nő a férjével vitatkozott, amikor a férj a vita hevében egy késsel le akarta szúrni, viszont a kés elakadt az implantátumban.
A Fiat kilép a gyáriparos szövetségből videó 2011. október 05. | RÓMA. Az olasz gazdasági hajtóerőnek számító Fiat-csoport bejelentette, január elsejétől kilép a Confindustria gyáriparos szövetségből. Közgazdászok, szakszervezetek és sajtó a torinói nagyvállalat döntésének következményeit elemzi.
”Össznémet” dopping már az újraegyesülés előtt videó 2011. október 03. | BERLIN. A doppingolás terén a ténylegesnél már évtizedekkel korábban megvalósult a német "újraegyesülés. Erről tanúskodnak azok a tanulmányok és interjúk, amelyek a német egység helyreállításának hétfői, 21. évfordulója kapcsán láttak napvilágot.

75 éves Berlusconi, az örökifjú playboy videó 2011. október 01. | RÓMA. A héten ünnepelte 75. születésnapját Berlusconi olasz miniszterelnök, aki saját szavai szerint szereti a szépet és soha nem állította magáról, hogy szent. Az örökifjú Berlusconi sikeres vállalkozóból milliomos lett, aztán labdarúgócsapat-tulajdonos, majd miniszterelnök. Legvégül pedig playboy. Az olasz kormányfőről Sárközy Jűlia, a Kossuth Rádió tudósítója közölt színes összeállítást.
Legújabb James Bond-film - Craig stábja feladta videó 2011. október 01. | ŐJDELHI. James Bondot, a brit titkosszolgálat ügynökét eddig még senkinek sem sikerült legyűrnie, de az indiai bürokrácia rajta is kifogott.
Megkezdődött a népszámlálás Magyarországon videó 2011. október 01. | BUDAPEST. Megkezdődött a népszámlálás Magyarországon. Mától október 16-ig interneten is kitölthetőek a lakás- és személyi kérdőívek, számlálóbiztosok is járják az országot.
A brókerek a pszichopatáknál is veszélyesebbek videó 2011. október 01. | PÁRIZS. A brókerek a pszichopatáknál is veszélyesebb és manipulatívabb emberek - legalább is ezt állapította meg egy svájci kísérlet.
Túlélésért küzdenek a kisebbségi napilapok videó 2011. szeptember 30. | BRÜSSZEL. A Gál Kinga fideszes EP-képviselő által vezetett Kisebbségi Munkacsoport a Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesületének - MIDAS - delegációját fogadta szokásos heti, plenáris ülésén. A kisebbségi nyelven írt napilapok gyakorlatilag a túlélésért küzdenek, pedig a munkájuk sokkal nagyobb figyelmet érdemelne.
Pert nyertek a szobalányok Hongkongban videó 2011. szeptember 30. | SANGHAJ. Mintegy 300 ezer szobalány és házi kisegítő életét befolyásolhatja pozitívan a hongkongi legfelsőbb bíróság mai döntése, amely ellen azonban a városvezetés fellebbez.
Bírság a tilosban parkoló kerékpárnak videó 2011. szeptember 30. | RÓMA. Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.
Első  Előző   255 / 262   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 8°C
Holnap: -3°C / 8°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 8°C
Holnap: -5°C / 8°C
Losonc
Ma: -6°C / 7°C
Holnap: -6°C / 5°C
Kassa
Ma: -4°C / 8°C
Holnap: -7°C / 5°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
58 éveMeteorológiai Világnap
1045 éveElkezdődött a magyarok beilleszkedése a nyugati, keresztény társadalomba.
179 éveMegszületett Julius Hann osztrák meteorológus, a klimatológia és a meteorológia fizikai szemléletmódjának megalapozója.
176 éveMeghalt Stendhal francia író (Vörös és fekete, A pármai kolostor).
154 éveCseszneken megszületett Simonyi-Semadam Sándor, a trianoni szerződés aláírója.
Belföld Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Frissítvevideó POZSONY. Mivel Andrej Kiska államfő kinevezte az új kormányt, a szervezők lefújták a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért tüntetést. Az egyetemisták azonban pénteken csendes menetet indítanak. A szervezők "nem mennek sehova", az új kormány lépéseit figyelk majd. A nővérek és orvosok bírálják az új egészségügyi minisztert videó Döntéseit nem a szakmai érvek, hanem a politikai befolyás alapján hozza meg, állítják bírálói. A Kuciak-féle kettősgyilkosság elkövetője speciálisan átalakított fegyvert használt videó A rendőrség nem erősítette meg, hogy gázpisztollyal lőtték le a fiatalokat.
Külföld Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns videó FREIBURG. Életfogytiglanra ítélték azt az afgán férfit, aki a németországi Freiburgban 2016 szeptemberében megerőszakolt egy diáklányt, akinek testét később egy folyóban találták meg – hangzott el az M1 Híradójában Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet. Amerikai importvámok - Európa egyelőre mentességet kap videó Az Európai Unió mellett Argentína, Ausztrália, Brazília és Dél-Korea, valamint Kanada és Mexikó tartozik a kivételezett körbe. Két éve szabadult el a terror Brüsszelben videó A három brüsszeli támadásnak összesen harminckét halálos áldozata volt, és több százan megsebesültek, köztük két magyar is.
Itthon Hogyan kerül a víz a csapba? Hogyan kerül a víz a csapba? videó A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én tartják, célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. 2018-ban a víz világnapjának szlogenje: „Védd természetesen!” A környezetszennyezés problémáira a megoldást sok esetben maga a természet kínálja fel. Idén erre akarják fokozottabban felhívni a társadalom figyelmét a víz világnapjának szervezői szerte a világon. Gondolatok a környezettudatosságról március 22-én, a víz világnapján. Vasárnaptól vastagodik meg újra a felhőtakaró videó Pénteken és szombaton napközben javarészt derült égboltra és 6-11 fokra számíthatunk. Éjszaka még fagyos marad a levegő. Mi hátráltatja a Dunaradvány és Neszmély közötti kompjárat megvalósulását? videó Neszmély polgármestere szerint akár már jövő ősszel elindulhatna a kompjárat. A felvidéki oldal nem ennyire derülátó.
Magyar világ Digitalizáció és migráció Digitalizáció és migráció videó A digitalizáció, a migráció, és az európai romák és szegények kérdése az olyan témák közé tartozik, ahol szükséges, hogy lássuk a különböző nézőpontokat. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott, és egy olyan értékes beszélgetésben volt része, amit másokkal is szeretne megosztani. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott. Betiltották az arcot elfedő maszkok viselését köztéri rendezvényeken Kárpátalján videó Bűnmegelőző intézkedésként ezentúl a rendőröknek azonosítaniuk kell az ilyen emberek kilétét. Áder: a klímakatasztrófa már nem a jövő, hanem a jelen videó Áder János hétfőn érkezett a nyolcadik Víz Világfórumra, Brazíliavárosba. Beszédet mondott a megnyitó ceremónián is.
Kultúra Meghalt Kulcsár Ferenc költő Meghalt Kulcsár Ferenc költő videó Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtökön Dunaszerdahelyen életének 69. évében elhunyt Kulcsár Ferenc költő. Temetése hétfőn, március 26-án 13 órakor lesz Dunaszerdahelyen, a városi temetőben. 2014-ben első felvidéki költőként megkapta a Balassi Bálint-emlékkardot, majd ugyanabban az évben a Madách-díjat is. 70 éves Sir Andrew Lloyd Webber videó Ő a világ első komponistája, aki elsőként keresett szerzeményeivel egymilliárd dollárnál is nagyobb összeget. Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő videó Szöllősi Zoltánt 2015-ben, 70. születésnapján Áder János köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki.
Mozaik Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását videó INNSBRUCK. A gleccserek további olvadását ebben az évszázadban csak egyetlen esetben lehet feltartóztatni, ha azonnal leállítjuk az összes üvegházhatású gáz kibocsátását - erre a következtetésre jutottak a Brémai és az Innsbrucki Egyetem kutatói a Nature Climate Change című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban. Minden egy kilogramm szén-dioxid, amelyet ma kibocsátunk, 15 kilogramm gleccserjég elolvadását jelenti. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége. Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók videó Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny agyi képalkotó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A csíksomlyói hegynyeregben, a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztus 18-án a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót - jelentették be a két intézmény vezetői egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón szerdán. A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja. Kassára látogatott Erdő Péter bíboros videó Az esztergom-budapesti érsek előadást tartott a teológiai fakultáson és felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát is.
Múltunk Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó A napokban újabb, a 2. világháború idején elsüllyedt hadihajó roncsaira bukkant a Paul Allen vezette expedíció. Ezúttal a guadalcanali tengeri csatában hullámsírba szállt USS Juneau-nak akadtak nyomára, amely többek között arról is híres, hogy ezen szolgált az öt fiatal Sullivan-testvér, akiknek tragikus története megrázta Amerikát. Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus. Elárverezik az utolsó egyiptomi király karóráját videó Kalapács alá kerül Faruk arany karórája. Akár 800 ezer dollárért is elkelhet az óra, amelyből csak 281 darab készült a világon.
Fő támogatónk