2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Bölcsőt készít Katalin gyermekének egy magyar asztalos 2013. február 03., vasárnap 8:41 | Hírek.sk | Forrás: Borsonline.hu
MARCAL. Vilmos herceg és Katalin hercegné születendő gyermekének készít bölcsőt Rostás Árpád, a marcali vándorasztalos, aki korábban a versailles-i palota dísztermének lépcsőjét restaurálta.

Rostás Árpád ismét nagyot álmodott. A világhírű marcali asztalos a fejébe vette, hogy az angol hercegi pár születendő gyermeké­nek bölcsőt készít ajándékba. 

"Álmomban azt láttam, hogy maradandót alkotok, és átadok Vilmos hercegnek egy ringó és egy álló bölcsőt. Amint felébredtem, papírt, ceruzát ragadtam és lerajzoltam a látomásomat" – emlékszik vissza az ötlet megszületésére Árpád, aki annak ellenére, hogy gyermekotthonban nevelkedett, tanulmányai során bejárta az egész világot.

A férfi a Borsnak elmondta: harmincéves ténykedése alatt megfordult már a Vatikánban és Versailles-ban is. Párizsban például a Napkirály dísztermének lépcsőjét és parkettáját újította fel, de hazánkban is számos restauráció fűződik a nevéhez: dolgozott a Parlamentben és a Dohány utcai zsinagógában is.

A hercegi párnak szánt intarziás bölcsőt nemes fákból álmodta meg. "Már össze is gyűjtöttem a nyersanyagot. Legkésőbb májusra elkészülök. Remélem, személyesen adhatom át a hercegi párnak"- közölte a mester.

"Mindkét bölcsőt díszíti majd a magyar és az angol címer ­is. Hogy az ajándék átadása megvalósuljon, segítséget kértem Szunai Miklóstól, az Emberi Méltóság Tanácsának ügyvezető igazgatójától"- tette hozzá az asztalos. 

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz