2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kárpát-medencei középiskolás találkozó Sátoraljaújhelyen 2012. június 30., szombat 9:02 | Hírek.sk | Forrás: MTI
BUDAPEST. A Rákóczi Szövetség szervezésében július 1-7. között valósul meg a Magyar Kálvárián elnevezésű program. A magyarországi és külhoni középiskolások, magyar tanárok és diákok találkozóját Sátoraljaújhelyen rendezik meg.

A szövetség tájékoztatója szerint a táborban a diákok napközben történelmi, irodalmi, kulturális előadásokon, kirándulásokon, irodalmi vetélkedőn vesznek részt, este filmvetítések, koncertek, színházi előadások, néptáncoktatás színesíti a programot.

Mint felidézték: a középiskolás találkozót 1999-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy biztosítsa a magyarországi és külhoni középiskolás diákok és tanárok kapcsolatépítését. A rendezvény nem titkolt szándéka továbbá, hogy az ifjúság megismerje saját történelmét, elősegítse a fiatalok társadalmi szerepvállalását és a nemzeti önazonosságuk erősítését - írták.

A találkozóra az a 166 magyarországi és külhoni középiskola kapott meghívást, amelyekben ifjúsági szervezete működik a szövetségnek. Az idei táborban háromszáz tanár és diák vesz részt.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz