2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
200 tanuló vett részt a Bodrogközi Gyermek és Ifjúsági Olimpián 2012. június 09., szombat 20:18 | Hírek.sk | Forrás: Hírek.sk, tom | Fotó: Hírek.sk
KIRÁLYHELMEC. A Királyhelmeci Szakközépiskola negyedik alkalommal rendezte meg a Bodrogközi Gyermek és Ifjúsági Olimpiát a régió alapiskolásai számára. Pénteken 9 tanintézmény mintegy 200 tanulója mérte össze állóképességét, ügyességét, kitartását és erejét atlétikában, ügyességi versenyekben és különböző labdajátékokban.

A rendezvényt az áprilisban Királyhelmecre érkezett Nyári Olimpiai Játékok jelképes lángjával nyitották meg. Az idei sportrendezvény színvonalát Jozef Plachý emelte, aki középtáv-futásban négy olimpián képviselte Csehszlovákiát.

"Támogatom a fiatalokat, rá kell vezetni őket a sportra, hogy elvonjuk figyelmüket a számítógéptől, a drogoktól, a kocsmáktól és a stadionokba irányítsuk őket. A stadionokban nagyon szép baráti kapcsolatokat lehet kialakítani. Ezt tapasztalatból mondom, korom ellenére továbbra is sportolok, foglalkozom a fiatalokkal és ez engem megfiatalít. Az iskolákban a gyerekek számára az alap a gimnasztika, az atlétika és az úszás" - nyilatkozta portálunknak Jozef Plachý.

Jozef Plachý olimpikon

A Bodrogközben a fiúk körében a labdarúgás a legkedveltebb szabadidős tevékenység. Čertický Márk, a bélyi magyar alapiskola tanulója portálunknak elárulta, édesapja nyomdokaiban szeretne haladni, mert valaha ő is focizott. Az akarat nem hiányzik Márkból. 1-2 órát edz naponta.

A tiszacsernyői szlovák tannyelvű alapiskolából 12 fiú és 15 lányversenyző érkezett a Bodrogközi Olimpiára. Bacskai Zoltán, az iskola pedagógusa szerint a gyerekek szívesen vesznek részt az erőpróbán. "Tornatermünk van, úgyhogy a tanárnő rendszeresen készíti őket erre a kiütőcske játékra. Azon kívül labdarúgásra is van pálya, úgyhogy rendszeresen készülnek a gyerekek" - mondta.

A szervezők szerint nemcsak a résztvevők létszáma növekszik évről-évre, de az eredmények is egyre jobbak. "Nagyon kellemesen meg vagyunk lepve, minden éven rengeteg gyerek jelentkezik erre a sportversenyre. Ha összehasonlítanám az első évfolyammal, azt mondanám, vannak itt kiemelkedő eredmények. Most is, ahogy néztem itt a ranglistát és az eredményeket, pl.  egy 13 vagy 14 éves fiúnak 15 percen belüli eredménye van ezer méteren. Azt mondom, ez átlagon felüli" - mondta a Hírek.sk-nak Jánošik Zoltán, a Királyhelmeci Szakközépiskola pedagógusa.

Az már most biztos, hogy a sport népszerűsítése érdekében a Királyhelmeci Szakközépiskola jövőre is megszervezi a Bodrogközi Gyermek és Ifjúsági Olimpiát. Azok az alapiskolás diákok, akik jövőre is beneveznek, a növekvő részvételi arányból ítélve az ideinél is erősebb mezőnyre és izgalmasabb küzdelmekre számíthatnak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Videó

 

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz