2017. február 19., vasárnap - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az új apáknál is nagy a kockázata a depressziónakvideó 2017. február 18., szombat 18:21 AUCKLAND. Sokkal gyakrabban fordul elő depresszió a közvetlenül szülés előtti és utáni hónapokban az apáknál, mint azt korábban gondolták, ami a családjuk életminőségére is komoly hatással lehet - állapította meg egy új-zélandi tanulmány.
Visszatérhet a Nokia 3310 videó 2017. február 18. | BARCELONA. Az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb mobilos kiszivárogtató jóvoltából kiderült, hogy milyen új mobilokkal készül a Nokia. A hamarosan megrendezésre kerülő MWC expón három készüléket is leleplezhet a vállalat, ezek közül az egyik a Nokia 3310 felújított változata lesz.
Tudósok szerint Zélandia lehetne a nyolcadik kontinens videó 2017. február 17. | LONDON. Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens: igaz, hogy területe szinte teljesen a Csendes-óceán mélyén fekszik, ám egy sor feltételnek megfelel, ami kontinenssé teheti.
Szerves vegyületeket fedeztek fel a Ceres törpebolygón videó 2017. február 17. | CAPE CANAVERAL. Szerves vegyületeket azonosítottak a kutatók a Ceres törpebolygó felszínén az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Dawn űrszondája által készített felvételek elemzésekor.
Megrövidül a síszezon és kevesebb lesz a hó az Alpokban a klímaváltozás miatt videó 2017. február 17. | BÉCS, DAVOS. Hetven százalékkal csökkenhet az évszázad végéig a hó mennyisége az Alpokban és akár egy hónappal is megrövidülhet a síszezon a klímaváltozás miatt - állapították meg svájci kutatók.
A házas embereknek alacsonyabb a stresszhormonszintjük videó 2017. február 16. | PITTSBURGH. A házas emberek stresszhormonszintje alacsonyabb, mint egyedülálló, elvált vagy özvegy társaiké - állítják a pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatói, akik tanulmányukkal elsőként nyújtottak biológiai bizonyítékot a házasság egészségre gyakorolt hatásáról.
Nyolcvan éve hódít a nejlon videó 2017. február 16. | Nyolcvan éve, 1937. február 16-án szabadalmaztatta az amerikai DuPont vállalat a Wallace Hume Carothers által feltalált nejlont (nylon). A műanyag szál karrierje akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy kiválóan alkalmas a női lábak vonalát kiemelő harisnya alapanyagául: egyetlen nap alatt hódította meg Amerikát. Alkalmazása mára kiterjed az élet szinte minden területére a gitárhúrtól a padlószőnyegig, a szatyortól az autóalkatrészekig.
Települést építene a Marson az Egyesült Arab Emírségek videó 2017. február 16. | DUBAJ. Száz éven belül embereket költöztetne a Marsra az Egyesült Arab Emírségek egy Dubajban bemutatott terv szerint.
Tavasszal indulhat az első kínai teherűrhajó videó 2017. február 15. | PEKING. Kína áprilisban tervezi felbocsátani első teherűrhajóját egy Long March-7Y2 hordozórakétával.
Az ember a klímaváltozás legfőbb katalizátora videó 2017. február 14. | CANBERRA. Az emberi tevékenység 170-szer gyorsabbá teszi a klímaváltozást, mint a természeti erők - állapította meg az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU).
Igazi "Jurassic Park" lehetett egykor Kína keleti területén videó 2017. február 14. | HANGCSOU. Igazi "Jurassic Park" lehetett egykor a kelet-kínai Csöcsiang területén, ahol számtalan krétakori dinoszauruszfosszíliát fedeztek fel a régészek.
A túlélést segíti egy mélytengeri tintahal aszimmetrikus szeme videó 2017. február 13. | A mélytengeri élőlények néhány igen furcsa jellegzetességre tettek szert, hogy életben maradjanak hideg, sötét élőhelyükön. Küllemét tekintve közülük is kitűnik a „kancsal” Histioteuthis heteropsis tintahal, amelynek egyik szeme átlagos, míg a másik hatalmas, kitüremkedő.
Fél éven belül a Mount Everesten is lesz wifi videó 2017. február 12. | KATMANDU. Fél éven belül a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten is lesz wifi a nepáli kormány ígérete szerint.
Jövőboltok válthatják le a plázákat videó 2017. február 11. | Legyőzi a plázákat a webáruház? Az elmúlt évtizedben 30 százalékkal csökkent az a forgalom, amelyet az amerikai középiskolások generáltak a bevásárlóközpontokban. Az e-kereskedelem egyre nagyobb teret nyer – hangzott el az M1 Summa című műsorában.
Ezer medve garázdálkodik Kovászna megyében videó 2017. február 11. | A Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség szerint mintegy 170 ezer lejre becsülhető a kár, amelyet a tavalyi év során okoztak a medvék a megye területén – írja a kronika.ro. Juhot, lovat, disznót, kecskét öltek a vadállatok, de méhészetekben is kárt tettek.
13 ezer éves vadászeszközöket találtak Dániában videó 2017. február 11. | KOPPENHÁGA. A Dániát benépesítő első emberek világába "fantasztikus betekintést nyújtó", 13 ezer éves vadászeszközöket találtak régészek Horsens város mellett.
Halálos szuperbaktériumokat küldenek a Nemzetközi Űrállomásra videó 2017. február 10. | WASHINGTON. Antibiotikumoknak ellenálló, halálos szuperbaktériumot készülnek felküldeni a tudósok a SpaceX vállalat rakétájával a Nemzetközi Űrállomásra. A cél az, hogy megvizsgálják, milyen hatással van a kórokozóra a mikrogravitációs környezet.
Több mint 400 delfin vetődött partra Új-Zélandon, többségük elpusztult videó 2017. február 10. | WELLINGTON. Több mint 400 delfin vetődött partra Új-Zélandon csütörtök éjjel, nagyjából háromnegyedük elpusztult.
Nemzetközi siker az életmentő magyar szalagkorlát videó 2017. február 09. | BUDAPEST. Több kategóriában osztottak ki elismeréseket a Nemzetközi Minőség Innováció 2016 díjátadóján. Magyar cégek is kaptak díjat, arról, hogy mivel érdemelték ki az elismeréseket, Bakos József, a Hungarocontroll Kft. ATES légiforgalmi főosztályának vezetője és Tarány Gábor, a DAC Acélszerkezeti Kft. ügyvezető igazgatója beszélt az M1 műsorában.
David Attenborough-ról neveztek el egy "újra felfedezett" csigafajt videó 2017. február 09. | SYDNEY. David Attenborough ismert természettudósról neveztek el egy Tasmánia erdeiben "újra felfedezett" csigafajt - jelentette be a sydneyi Ausztrál Múzeum.
Egyre jobban melegszik a svájci Alpok örökké fagyott felszíne videó 2017. február 08. | BERN. Folyamatosan melegszik a svájci Alpok permafrost (állandóan fagypont alatti hőmérsékletű) rétege.
Kudarccal végződött az űrszemét begyűjtését célzó japán kísérlet videó 2017. február 07. | TOKIÓ. Kudarccal végződött az a japán kísérlet, hogy eltakarítsák a Föld körüli pályán keringő űrszemetet, mivel a különleges berendezés nem lépett működésbe - jelentette be kedden a japán űrkutatási hivatal (JAXA).
Elméletileg létezhet fánk alakú bolygó videó 2017. február 06. | A fizika törvényei alapján elméletben létezhet olyan bolygó, amelynek olyan alakja van, mint egy fánknak – igaz, még soha nem találtunk ilyet, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs is hasonló a világegyetemben. Természetesen igazán nehezen alakulhatna ki, de tegyük fel, hogy egy fejlett civilizáció mesterségesen bármikor létrehozhatja – egyáltalán nem szürreális, hogy élet alakuljon ki rajta. De milyen körülmények uralkodnának egy ilyen bolygón?
Néhány földi lény akár most is tudna élni a Marson videó 2017. február 05. | A szakértők egy ideje sejtik, hogy a Marson egykor talán létezhetett valamiféle élet, hiszen a bolygó légköre a múltban a feltevések szerint sokkal sűrűbb volt és néhány milliárd éve még jelentős mennyiségű folyékony víz is volt a felszínen. Ez pedig elég lehetett ahhoz, hogy a legegyszerűbb organizmusok megéljenek a vörös bolygón.
A Föld mágneses pajzsának kilyukadását rögzítették videó 2017. február 04. | LONDON. A Föld mágneses pajzsának kilyukadásáról rögzítettek adatokat indiai csillagászok, akik eredményeikről a Physical Review Letters című szaklap legfrissebb számában számoltak be.
Mentőakciót szerveznek a hópárducok megmaradásáért videó 2017. február 04. | A becslések szerint csupán 3500-7000 kifejlett hópárduc él a világon, Nepálban mintegy 300-500.
Kihalás előtt áll a kaliforniai disznódelfin videó 2017. február 03. | MEXIKÓVÁROS. Kihalás előtt áll a világ legkisebb tengeri emlőse, a kaliforniai disznódelfin. A megőrzésére tett erőfeszítések ellenére is mindössze harminc egyed él belőle.
17. századi hadihajót találtak Svédország déli partjainál videó 2017. február 02. | STOCKHOLM. Háromszáz éve eltűnt hadihajót fedezett fel Svédország déli partjainál egy víz alatti kutatóexpedíció.
A Tanganyika-tó az idei év veszélyeztetett tava videó 2017. február 02. | BUJUMBURA. A kelet-afrikai Tanganyika-tavat nyilvánította a 2017-es esztendő veszélyeztetett tavának a Global Nature Fund (GNF) nevű környezetvédelmi alapítvány a vizes élőhelyek február 2-i világnapja alkalmából.
Minden idők legöregebb fehérjemaradványait tárták fel videó 2017. február 01. | PÁRIZS. Fehérjemaradványokat találtak paleontológusok egy 195 millió éve élt lufengosaurus (lufeng-gyík) bordacsontjában, a kora jura korban élt dinoszauruszban talált fehérje a valaha feljegyzett legöregebb lágy szövetmaradvány - jelentették be a kutatók.
Van esély a globális felmelegedés 2 Celsius-fokban mérséklésére videó 2017. január 31. | BÉCS, PÁRIZS. Az emberiség jó úton halad afelé, hogy a kitűzött két Celsius-fokban korlátozza a globális felmelegedés mértékét - állítja egy nemzetközi kutatócsoport a Nature Climate Change című szaklapban.
Első  Előző  1 / 293   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 3°C / 9°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: -1°C / 8°C
Losonc
Ma: -2°C / 4°C
Holnap: -1°C / 5°C
Kassa
Ma: -7°C / 4°C
Holnap: -10°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
544 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
274 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
214 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
139 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
59 éveMegszületett Helen Fielding angol írónő, a Bridget Jones naplója című könyv írója.
Belföld Több millió csomagnyi antibiotikumot írtak elő tavaly az orvosok Több millió csomagnyi antibiotikumot írtak elő tavaly az orvosok videó POZSONY. Nagyjából 3,9 millión csomag antibiotikumot írtak elő tavaly az általános orvosok. Erre a statisztikai adatok szerint a leggyakrabban a felnőtt páciensek esetében volt példa. Az antibiotikumok előírását megelőző ún. CRP tesztet egyetlen egészségbiztosító sem követeli meg az orvosoktól. A túlzott antibiotikum-használat visszaszorítása érdekében nyomást gyakorolna a szaktárca, amely felvilágosító kampányt tervez. Galko: Gajdoš védelmi miniszter áprilisban le fog mondani videó - jelentette ki parlamenti információkra támaszkodva Iveta Radičová kormányának volt védelmi minisztere. Hivatalosan is jobb minőségű az osztrák élelmiszer videó A szakemberek véleménye szerint ez a minőségbeli eltérés természetes.
Külföld Lavrov: megállapodás a kelet-ukrajnai tűzszünetről Lavrov: megállapodás a kelet-ukrajnai tűzszünetről videó MÜNCHEN/MOSZKVA. Megállapodás született egy február 20-tól induló kelet-ukrajnai tűzszünetről a Moszkva által támogatott szakadárok és Ukrajna között - erről tájékoztatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián, miután ukrán, német és francia kollégáival egyeztetett. A tűzszünet február 20-án lép életbe - jelentett be az orosz külügyminiszter a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Nemzetközi elfogatóparancsot kérnek George Soros ellen az amerikaiak videó A kezdeményezés szerint George Soros fenyegetést jelent a szabad világra. Bill Gates: a világnak fel kell készülnie egy világméretű járványra videó Abból kiindulva, hogy terroristák kifejlesztenek valamilyen vírust, Gates "valószínűnek" nevezett egy világméretű katasztrófát.
Itthon Pozsony város elutasította az USA nagykövetsége előtti területek bérbeadását Pozsony város elutasította az USA nagykövetsége előtti területek bérbeadását videó POZSONY. Pozsony város képviselői nem hagyták jóvá az amerikai nagykövetség épülete előtti megközelítőleg 1 300 négyzetméternyi terület bérbeadását az Amerikai Egyesült Államok részére. A nevezett kerítéssel, acéloszlopokkal, cserepekből, illetőleg kitolható rámpákból álló terepakadályokkal a térség 2005 óta biztonsági zónaként szolgál. A városban évek óta ellenzik, hogy a nagykövetség épülete a belváros legforgalmasabb pontján, a Hviezdoslav téren van, s a kerítés nem épp esztétikus látvány. A jelen lévő 33 képviselőből 22 ellene szavazott, 10 tartózkodott, 1 városatya nem szavazott. A debreceni Arany Lajos vehette át az idei Jókai-díjat videó Az arany díszoklevelet és Jókai kezének márványlapon elhelyezett gipszmásolatát Arany Lajos újságíró és tanár kapta. Borongós hét elébe nézünk videó Borult, nyirkos, esős és olykor szeles időre számíthatunk az elkövetkező napokban.
Magyar világ A család fontosságát hangsúlyozták határon túli magyar vezetők A család fontosságát hangsúlyozták határon túli magyar vezetők videó BUDAPEST. A család fontosságát emelték ki határon túli magyar vezetők a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által Családban élni és magyarnak maradni a szülőföldön címmel szervezett konferencián, szombaton az Országházban. A konferencián a Felvidéket a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöke, Öry Péter képviselte. A konferencián Őry Péter aggasztó jelenségként szólt arról, hogy a magyar fiatalok "nem fektetnek be a jövőbe". Kárpát-medencei családszervezetek napja az Országházban videó Lezsák Sándor szerint a család, a tanárok és a politika felelőssége a gyermekek tehetségének előhívása. Szakértő: tízmillió új migráns jöhet Afrikából videó A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Afrika-kutatója szerint a mai 1 milliárdos népesség néhány évtizeden belül 2 milliárdra nő.
Kultúra A Dal 2017 - Pápai Joci nyert az Origo című dallal A Dal 2017 - Pápai Joci nyert az Origo című dallal videó BUDAPEST. Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten. A nézőktől ő kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nézőktől Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Több mint ötszáz néptáncos mutatkozik be az idei Néptáncantológián videó A Néptáncantológia február 25-én a Budapesti Operettszínházban lesz, fellépnek a Kárpát-medence legkiválóbb néptáncegyüttesei. Berlinale - A független zsűrik Enyedi Ildikó filmjét díjazták videó A világ filmkritikusait tömörítő szervezet a magyar versenyfilmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását díjazta.
Színes Michelin-csillagot kapott egy útszéli büfé Michelin-csillagot kapott egy útszéli büfé videó PÁRIZS. Tizenhárom eurós menüket áruló útszéli büfé kapott Michelin-csillagot Franciaországban. A Bouche à Oreille a környéki munkások egyik kedvenc kávézója, olcsó, ráadásul falatozás közben vidám francia klasszikusokat is játszanak magnóról. Tizenhárom eurós menüket áruló útszéli büfé kapott Michelin-csillagot Franciaországban. Schumacher családja a sajtóval pereskedik videó A német Bunte című lap valótlan híreket állított a pilótáról, miszerint Schumacher már tud járni. Megszerezte 400. győzelmét Dominika Cibulková videó A 27 éves szlovák teniszező bejutott a négy közé a 776 ezer dollár összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán.
Vélemény Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó Tárcaközi egyeztetésre került az általános és középiskolák, oktatási intézmények finanszírozásáról szóló 597/2003–as törvény módosítási javaslata. Legnagyobb erénye, hogy a magyar iskolák szempontjából semmi húsba vágó változást nem irányoz elő. Újfent az események után kullogunk, elhárult egy konkrét veszély, de hosszú távú megoldás továbbra sem született. Kövesdi Károly: Bugár Béla rögvalósága videó Bugár Béla a maga közismert visszafogottságával csupán annyit szeretne, ő mondaná meg, kikből álljon az MKP és annak vezetése. Bevallom. Egyre jobban be vagyok tojva! videó Velem nem fognak packázni. Méghogy ötegész hat. Nem tudom, ki kavar be, de ha kell, én még a népet is leváltom!
Hitélet Megnyitották a Szent László-emlékévet Megnyitották a Szent László-emlékévet videó GYŐR. Ma Győrben hivatalosan megnyitották a Szent László-emlékévet, amelynek megtartását a kormány 2016. augusztus 17-én jelentette be. Potápi Árpád János szerint a magyarság megerősítésére és sorsközösség vállalására kötelez Szent László öröksége. Rászoruló gyermekeken segít a Katolikus Karitász Kárpátalján videó A Katolikus Karitász a jövőben is folytatja a szükséget szenvedő kárpátaljai magyarok és más nemzetiségű emberek segélyezését. Győrben találkoztak a magyarországi és a szlovákiai evangélikus egyház vezetői videó A határon túli szolgálat, a nemzeti gyökerek ápolása, a hitoktatás és a lelkészképzés fontosságát hangsúlyozták a püspökök.
Múltunk Szent László élete minden volt, csak nem mese Szent László élete minden volt, csak nem mese videó Győrben pénteken hivatalosan is megnyitották a Szent László-emlékévet. A lovagkirály élete bővelkedik fordulatokban, nevéhez több legenda kötődik, a középkori Magyar Királyság stabilitásának megteremtéséről már nem nem is beszélve. A lovagkirály élete bővelkedik fordulatokban, nevéhez több legenda kötődik. Robert Oppenheimer, az "atombomba atyja" 50 éve halt meg videó Az első kísérleti atomrobbantás után Oppenheimer a Bhagavad-gítából idézett: "Most én vagyok a Halál, világok pusztítója". A rátámadó tiszt helyett magát lőtte szíven a leghíresebb bakonyi betyár videó Száznyolcvan éve, 1837. február 17-én halt meg Sobri Jóska, a leghíresebb bakonyi betyár.
Fő támogatónk