2017. március 25., szombat - Irén, Írisz
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szupernagy tömegű fekete lyukra bukkant a NASAvideó 2017. március 24., péntek 14:30 WASHINGTON. Egy távoli galaxis központjából kilökött, szupernagy tömegű fekete lyukat talált az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), a jelenséget gravitációs hullámok ereje okozhatta.
Világszerte 600 millió gyereket fog érinteni a vízhiány 2040-re videó 2017. március 23. | NEW YORK. A világon 2040-re minden negyedik gyerek - nagyjából 600 millió kiskorú - olyan térségben fog élni, ahol a vízforrások "rendkívül szűkösek" - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jelentéséből.
A terhesség alatt D-vitamin fogyasztásával megelőzhető az autizmus videó 2017. március 21. | BRISBANE. Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt - közölték a Queenslandi Egyetem kutatói.
Különleges felhőket fotóztak a Tátra lábánál videó 2017. március 21. | POPRÁD. Ritka természeti látványosságban volt részük múlt hét csütörtökön Poprád lakosainak.
Kutatóexpedíció indul jövőre a Titanic roncsaihoz videó 2017. március 20. | WOODS HOLE. Kutatóexpedíció indul jövőre a Titanic roncsaihoz, amelyhez utoljára 2005-ben merültek le kutatók.
Norvégia a legboldogabb ország a világon videó 2017. március 20. | OSLO. Norvégia a legboldogabb ország a világon, az amerikaiak szomorúbbak lettek, és a boldogság nem csak a pénzen múlik - ez derült ki a világ országait rangsoroló idei tanulmányból, amelyen Szlovákia a 40. helyen végzett. Csehország a 23., Magyarország pedig csak a 75. helyen szerepel a listán.
A bioüzemanyagok csökkentik a repülőgépek koromkibocsátását videó 2017. március 19. | WASHINGTON. A bioüzemanyagok használata 50-70 százalékkal csökkenti a repülőgépek koromkibocsátást - mutatta ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakembereinek német és kanadai kutatókkal közös végzett tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban mutattak be.
Kéken ragyog a tenger - Felborulhat a tápláléklánc videó 2017. március 18. | SYDNEY. Kéken ragyog a víz a tasmaniai Preservation Bay-nél. A látvány bámulatos, ám komoly veszélyt jelezhet. A kísérteties fényt úgynevezett biolumineszcens lények bocsájtják ki, ezek az organizmusok pedig destabilizálhatják a tengeri táplálékláncot - írja a Live Science oldala.
A zöldségfogyasztás csökkenti a stresszt videó 2017. március 17. | SYDNEY. A zöldségfogyasztás csökkenti a stresszt egy új ausztrál tanulmány szerint. A közvélekedéssel ellentétben a gyümölcsfogyasztásnak nem volt szignifikáns hatása a stressz mennyiségére.
Sikeres műholdkilövést hajtott végre a SpaceX videó 2017. március 16. | CAPE CANAVERAL. A SpaceX helyi idő szerint csütörtökön sikeresen felbocsátotta Falcon-9 rakétáját egy műholddal a floridai Kennedy Űrközpontból.
Fluoreszkáló békát fedeztek fel Dél-Amerikában videó 2017. március 16. | BUENOS AIRES. Normál fényviszonyok között a dél-amerikai pettyes levelibéka zöld, sárga és vörös színek fakó palettáját tárja fel. De halovány fényben és ultraibolya megvilágításban ragyogóan kék és zöld izzásba kezd.
Jogi személy lett egy új-zélandi folyó videó 2017. március 16. | WELLINGTON. A világon elsőként jogi személyként ismertek el egy folyót Új-Zélandon.
Holdutazáshoz toboroz űrhajósokat a Roszkoszmosz videó 2017. március 15. | MOSZKVA. Nyílt pályázaton keres űrhajósokat a holdutazáshoz a Roszkoszmosz - jelentette be az orosz űrkutatási vállalat igazgatóhelyettese, Alekszandr Ivanov.
A denevérekben jelent meg először a leukémia videó 2017. március 14. | LONDON. A leukémia legkorábban 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelenhetett meg - állapította meg egy új brit tanulmány kövületminták elemzése nyomán.
Három új madárpókfajt fedeztek fel videó 2017. március 13. | SAO PAULO. Madárpókok három új fajára bukkantak kutatók Dél-Amerikában, miközben átvizsgálták a madárpókok egyik 1818-ban leírt és kissé zűrzavaros csoportját.
Az életvitel miatt is egyre több az allergiás videó 2017. március 12. | BUDAPEST. Nékám Kristóf allergológus szerint az emberek mai életvitele is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több az allergiás Magyarországon.
Közeli fotókon tárul fel egy szaturnuszi hold furcsa alakja videó 2017. március 10. | WASHINGTON. Az amerikai űrügynökség csütörtökön friss képeket tett közzé a Szaturnusz egyik holdjáról, a Pánról, amelynek egyedi küllemét hasonlították már repülő csészealjhoz, de töltött tésztához is.
Mégis lesz "nem tetszik" gomb a Facebookon videó 2017. március 09. | WASHINGTON. Mégis lesz "nem tetszik" gomb a Facebookon, csak nem a hírfolyamban, ahol annyian várták, hanem a Messengerben. Emojiként bújik elő a közösségi oldal köpönyegéből.
Perui békát neveztek el David Attenborough-ról videó 2017. március 08. | LIMA. Először neveztek el kétéltűt David Attenborough-ról: az ismert természettudós nevét egy Peruban talált apró béka kapta.
205 időjárási rekord dőlt meg a nyáron Ausztráliában videó 2017. március 08. | SYDNEY. Ausztrál kutatók szerint a klímaváltozás a felelős azért, hogy hazájukban 205 időjárási rekord dőlt meg az elmúlt három hónapban az extrém forró nyár miatt, a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy egyre gyakoribbak lesznek az időjárási szélsőségek, ami veszélyt jelent az energiabiztonságra és a mezőgazdaságra.
Sikeresen felbocsátották a legújabb Sentinel műholdat videó 2017. március 07. | PÁRIZS. Sikeresen elindult az ötödik Sentinel Föld-megfigyelő európai műhold a több milliárd eurós Copernicus-program égisze alatt.
Szuperbaktériumokat vizsgálnak az űrállomáson videó 2017. március 07. | A SpaceX amerikai űrkutatási vállalat legutóbbi missziójának szállítmánya cseppet sem szokványos, hiszen a fedélzeten antibiotikumoknak ellenálló, húsevő szuperbaktériumok is helyet kaptak, hogy a súlytalanság állapotában lehessen velük kísérletezni.
Meg vannak számlálva Velence évei videó 2017. március 06. | VELENCE. Velence és sok más olaszországi város is víz alá kerülhet 100 éven belül - figyelmeztet egy új klímaváltozásról készített olasz jelentés, amely az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának drámai következményeit részletezi.
Időzített bomba ketyeg a Barents-tenger mélyén videó 2017. március 05. | Az Európa felett észlelt, megnövekedett szintű radioaktivitás az elmúlt napok vezető hírei között szerepelt. A Bild magazin az észak-norvég területek légterében detektált nagyobb radioaktivitás lehetséges okai között azt az opciót is felvetette, hogy a nyugtalanító jelenség hátterében az 1989. április 7-én a Medve-szigettől délkeletre elsüllyedt K-278-as szovjet atom-tengeralattjáró reaktorszivárgása állhat.
Akár 35 szúnyogfaj is terjesztheti a zikavírust videó 2017. március 04. | WASHINGTON. Akár 35 szúnyogfaj is terjesztheti a zikavírust - derítették ki a Georgiai Egyetem kutatói számítógépes modellezéssel.
Új ásványt fedeztek fel Rudabányán videó 2017. március 04. | RUDABÁNYA. Új ásványra bukkant egy amatőr kutató Rudabányán, a Nemzetközi Ásványtani Társaság (IMA) új ásványfajnak fogadta el, a neve Rudabányait lett - közölte a miskolci Herman Ottó Múzeum.
Minden ellenfelét legyőzte a pókerben a mesterséges intelligencia videó 2017. március 04. | ALBERTA. Minden ellenfelét legyőzte pókerben egy új számítógépes program, amelyet a kanadai Albertai Egyetem és a prágai Károly Egyetem kutatói fejlesztettek.
Észak-amerikai méhfajok százait fenyegeti kihalás videó 2017. március 03. | WASHINGTON. Friss eredmények szerint az Észak-Amerikában és Hawaiin őshonos 4000 méhfajból több mint 700 araszolhat a kihalás felé, miután a rovarirtók egyre gyakoribb használata folytán élőhelyük eltünedezik.
Sikeresen teszteltek orosz tudósok egy rákellenes szert a világűrben videó 2017. március 03. | MOSZKVA. Orosz tudósok a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson kikísérleteztek egy fehérjét, amely a nagyjából egy év múlva esedékes klinikai próbák után, három-négy év múlva "a rák minden válfajának ellenszere lehet, akár a betegség végső fázisában is".
Elmozgattak egy marsi szondát a Phobosz elől videó 2017. március 03. | A MAVEN űrszonda be nem tervezett manővert hajtott végre a héten, hogy a közeljövőben elkerülje az ütközést a marsi Phobosz holddal.
Az elhízott emberek agya követeli a zsíros ételeket videó 2017. március 02. | SYDNEY. Az elhízott emberek agya a zsíros ételek követelésére van huzalozva egy ausztrál tanulmány szerint.
Első  Előző  1 / 294   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 6°C / 14°C
Holnap: 3°C / 9°C
Ógyalla
Ma: 8°C / 15°C
Holnap: 4°C / 10°C
Losonc
Ma: 4°C / 13°C
Holnap: 0°C / 6°C
Kassa
Ma: 3°C / 12°C
Holnap: 0°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Bartók Béla világhírű magyar zeneszerző és népdalgyűjtő.
91 éveMegszületett Papp László ökölvívó, háromszoros olimpiai bajnok.
69 éveA magyar kormány bejelentette, hogy államosítják a 100 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalatokat.
27 éveMagyarországon 44 és fél év után ismét szabad országgyűlési választást tartottak.
2017 éveAz örömhír ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe
Belföld Drucker javítaná a kötelező oltásokkal kapcsolatos felvilágosítást Drucker javítaná a kötelező oltásokkal kapcsolatos felvilágosítást videó POZSONY. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter a kötelező oltások kapcsán inkább a felvilágosító tevékenységre helyezne nagyobb hangsúlyt, mint sem bírságolna. Az egészségügyi miniszter a bírságolás helyett a felvilágosító tevékenységre helyezne nagyobb hangsúlyt. Optimista a gazdasági helyzet alakulását illetően a lakosság videó Elemzők szerint is tovább csökken a munkanélküliség, s reálisan is többet kellene keresnünk,.az árak azonban nőnek majd. Szakértő: a migránsok nem vetélytársai a hazai munkavállalóknak videó Martin Kahanec szerint a külföldiek érkezése annak bizonyítéka, hogy javulnak a hazai munkaerő-piaci viszonyok.
Külföld A rendőrség vizsgálja, egyedül cselekedett-e a londoni merénylő A rendőrség vizsgálja, egyedül cselekedett-e a londoni merénylő videó LONDON. A Scotland Yard jelenleg azt vizsgálja, hogy egyedül cselekedett-e a szerdai londoni merénylet elkövetője. A vizsgálat már Khalid Masood indítékainak, az általa tett előkészületeknek és esetleges társainak a felderítésére összpontosít. Ferenc pápa: Európa a szolidaritással válaszolhat a populizmusra videó A migrációról szólva megjegyezte, hogy az ettől való félelmet mindenekelőtt Európa kulturális identitásának gyengesége okozza. Hat orosz katona vesztette életét Csecsenföldön Frissítvevideó A támadóknál lőfegyvereket és lőszereket találtak, kettejükön öngyilkos merénylők által használt robbanómellény volt.
Itthon Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult videó KOMÁROM. Felsőoktatási adománygyűjtést szervez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja. Az adományokat hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el. A Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott. A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez. Magyar néptáncoktatás Prágában videó A Nyitnikék néptánccsoport hagyományőrzés és utánpótlás-nevelés céljából két korosztály számára is indított oktatást Prágában. Magyar Örökség-díjat kap a Selye János Gimnázium videó A komáromi gimnázium képviselői a díjat szombaton, március 25-én a Magyar Tudományos Akadémia székházában veszik át.
Magyar világ KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket Frissítvevideó BUDAPEST. A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban. Igyekszünk közös sikereket elérni a szomszédokkal, mondta a miniszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) ülésén. Áder: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia Frissítvevideó Az EU-ban tapasztalható demográfiai problémákra Magyarország és Lengyelország nem migrációs választ akar adni, mondta az államfő. További merényletekre számítanak a szakértők Európában videó Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nagyon kiélezett helyzetben van.
Kultúra Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze videó PÁRKÁNY. Tátongó mélység, elrepítő chill, költői szövegek, zenei átgondoltság, hét zenész, két év munkája, 11 dal. Felvidék legismertebb underground zenekara, a Jóvilágvan megjelentette harmadik nagylemezét. A párkányi zenekar március 30-án Budapesten mutatja be élőben az új szerzeményeket. Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat videó Magyar Örökség Díjban részesül a komáromi Selye János Gimnázium magyar nyelvű oktató-nevelő munkássága. Hamvas Bélára emlékeznek Eperjesen videó Csütörtökön és pénteken a Kossuth-díjas író, filozófus születésének 120. évfordulójára emlékeznek szülővárosában.
Színes Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel videó NEW YORK. Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt. Presser Gábor közölte: zárt megállapodás született, amelynek tartalmáról sem az érintettek, sem ügyvédjeik nem nyilatkozhatnak. Öt napig bolyongott a Grand Canyonban egy eltévedt diák videó A bajt az okozta, hogy amikor a 24 éves lány túraösvényt keresett, mobiltelefonos térképalkalmazása letérítette a helyes útról. A Rolling Stonest is elhoznák a vizes vb megnyitójára videó Nagyjából 3,5 milliárd forintot szánnak a nyitóünnepségre, abból talán futja is rá.
Vélemény Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle. Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó Először is azt kellett nyilvánvalóvá tennünk, hogy az MKP jelöltjei a párt önálló jelöltjeiként induljanak a 2017-es választásokon Agárdy Gábor: A víz világnapján videó Nem véletlen, hogy a modern és fejlett civilizációk épp ott tudtak kialakulni, ahol volt elég víz.
Hitélet Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra videó NAGYVÁRAD. Négynapos gyalogos zarándoklatot szerveznek Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. Reformáció emlékéve: nemzetközi tudományos konferencia Komáromban videó Nagyon sok kihívásnak kell eleget tenni, fel kell vállani az új lehetőségeket - hangzott el az Új reformáció c. konferencián. Befejezték a Szent Sír restaurálását Jeruzsálemben videó Szerdán ünnepélyesen átadják a felújított szentélyt, és már összejött a pénz a munkálatok folytatásához is.
Múltunk Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek videó CAMBRIDGE. Elleshették egymás életmódjának bizonyos elemeit a nomád hunok és a pannóniai telepesek a Római Birodalom határvidékén - állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik Magyarországról származó 5. századi emberi maradványok vizsgálatára alapozták az eredményeiket. Az eddig véltnél jóval összetettebb kapcsolat lehetett a nomádok és a telepesek között a Római Birodalom határvidékén. Csellel foglalták el Murány várát a Wesselényiek videó Háromszázötven éve halt meg Wesselényi Ferenc nádor, a Habsburg-ellenes nemesi összeesküvés egyik fő szervezője. Kalapács alá kerül Sisi eljegyzési képe videó A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által készített kép több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdona.
Fő támogatónk