2017. június 22., csütörtök - Paulina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhányvideó 2017. június 22., csütörtök 10:15 GENF. Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány, miután környezetvédőknek két év alatt sikerült ragadozómentessé tenniük öt francia polinéziai szigetet.
További hőhullámokra kell felkészülnie idén a világnak videó 2017. június 21. | GENF, WASHINGTON. További hőhullámokra kell felkészülni idén a világ különböző pontjain - figyelmeztetnek a Meteorológiai Világszervezet (WMO) kutatói.
A tűzhányók segíthették "egyeduralomra" a dinoszauruszokat videó 2017. június 20. | LONDON. A szélsőséges, nagyjából egymillió éven át tartó vulkáni tevékenység okozhatta a földtörténet egyik legnagyobb tömeges fajpusztulását, mely lehetőséget teremtett a dinoszauruszok elterjedésére - írta a BBC hírportálja.
Visszafordíthatatlan éghajlatváltozások lehetnek 20 év alatt videó 2017. június 19. | BUDAPEST. Visszafordíthatatlan éghajlatváltozások lehetnek 20 év alatt egy felmérés szerint, az egyetlen megoldás a párizsi klímaegyezmény betartása lenne, amelyből azonban az Egyesült Államok nemrég kilépett - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.
Nem albínó, csak úgy néz ki videó 2017. június 18. | Egy új-fundlandi fényképész, Gerald Gale nemrég készített videót a rendkívül ritka jávorszarvasról a természetben. Az állat nem albínó, hanem egy különös színváltozat.A CBS News által megosztott videón az erőteljes állat éppen egy földúton halad át. Pillanatra megtorpan, ránéz a fotósra, ez egész világra úgy tekint mint, valami szellemvilágból származó vezető.
Nem is úgy néz ki az űr, mint a képeken videó 2017. június 17. | Biztosan látott már képeket, amiken hatalmas gázfelhők, csillagok és más égitestek láthatók. Csakhogy ezek trükkösek, ugyanis néha nem teljesen azt mutatják, mint amit szabad szemmel is megfigyelhetünk. De akkor hogyan néz ki valójában az űr?
Sikeres tesztet hajtottak végre a világ első kvantumkommunikációs műholdjával videó 2017. június 17. | PEKING. Kínai kutatók sikeres tesztet hajtottak végre a világ első kvantumkommunikációs műholdjával, megnyitva az utat egy globális kvantumkommunikációs hálózat megszületése előtt.
Az űrből is figyelik az antarktiszi pingvineket videó 2017. június 16. | Az Antarktiszon az Adélie-pingvinek nagy kolóniákban fészkelnek, amelyek masszív ürüléknyomokat hagynak maguk után a jeges felszínen. Ezek olyan prominensek, hogy jól követhetőek az űrből.
Rendkívüli térlátással rendelkeznek a szabók videó 2017. június 16. | GENF. Rendkívül jó sztereoszkópikus látással, vagyis térlátással rendelkeznek a szabók - derült ki amerikai és svájci kutatók közös tanulmányából.
Először küldött röntgenteleszkópot az űrbe Kína videó 2017. június 15. | PEKING. Először küldött az űrbe és helyezett üzembe röntgenteleszkópot Kína: az Insight nevű szerkezetet csütörtökön a Góbi-sivatagban lévő Csiucsüan Űrközpontból lőtték fel.
Kékeszölddé vált a Boszporusz vize videó 2017. június 15. | ISZTAMBUL. Nem vízszennyezés, hanem a Fekete-tengerben elszaporodott fitoplankton változtatta meg kékeszöldre az elmúlt napokban a Boszporusz-szoros vízének színét - közölték török kutatók.
Bolygónkra is veszélyes aszteroidákat észlelt a NASA videó 2017. június 14. | WASHINGTON. Több mint 100 új űrsziklát fedeztek fel a NASA kutatói az utóbbi egy évben. Ezek közül 10 aszteroida veszélyes lehet bolygónkra. Mindemellett fokozott üstökösaktivitást is megfigyeltek a csillagászok – olvasható az amerikai űrügynökség közleményében.
A világ népességének harmada elhízott vagy túlsúlyos videó 2017. június 13. | WASHINGTON. A világ népességének csaknem egyharmada elhízott vagy túlsúlyos, és egyre többen halnak bele a súlyfelesleg okozta egészségi problémákba - figyelmeztettek kutatók a New England Journal of Medicine című folyóiratban hétfőn közölt tanulmányukban.
Kizárólag sós vízben oldódó műanyag fejlesztésén dolgoznak magyar kutatók videó 2017. június 12. | SZEGED. Kizárólag sós vízben oldódó, 3D nyomtatásra alkalmas polimer előállításán dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, a világon egyedülálló anyagot egy drón prototípusának fejlesztésében alkalmazzák majd - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t.
Veszélyes kerülni a glutént, ha nem is vagyunk érzékenyek rá videó 2017. június 10. | A lisztérzékenység teljes életmódváltást jelent azoknak, akik kénytelenek betartani az abból fakadó előírásokat, csakhogy a diétát ma már olyanok is alkalmazzák, akik nem is szorulnak rá – a témában Ignits Dóra dietetikus volt az M1 vendége.
A folyókba dobott műanyaghulladék az óceánok szennyezésének egyik fő forrása videó 2017. június 10. | HÁGA. A folyókba dobott műanyaghulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók - vélik holland kutatók.
A Föld egyik nemesgázának titkát segített megfejteni a Csurjumov-Geraszimenko üstökös videó 2017. június 10. | BERN. A Föld egyik nemesgázának, a xenonnak a titkát segített megfejteni a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös: berni kutatók szerint az üstökösök hozták a Földre többek között a nemesgázok egy részét is.
Hatalmas bikacápát fogtak Ausztráliában videó 2017. június 10. | SYDNEY. A három, emberre nézve potenciálisan legveszedelmesebbnek tartott cápafaj, a nagy fehér, a tigris és a bikacápa közül utóbbi a legkisebb. Az átlagosan két és fél, három méter hosszú, ám a legerősebb harapással rendelkező ragadozó egy ritka nagy, több mint négy és félméteres példánya akadt horogra az ausztráliai Új-Dél-Wales vizein.
Radioaktív vaddisznókat lőttek Japánban videó 2017. június 09. | FUKUSIMA. A megsérült fukusimai erőmű környékén több vaddisznót lőttek le vadászok.
Einstein relativitáselmélete alapján számították ki egy fehér törpe pontos tömegét videó 2017. június 09. | WASHINGTON. Albert Einstein általános relativitáselmélete segítségével számította ki egy fehér törpe csillag pontos tömegét egy kutatócsoport.
Mégis pikkelyes lehetett a T. rex? videó 2017. június 08. | SYDNEY. Tollak helyett még is inkább a modern hüllőkéhez hasonló pikkelyek boríthatták a Tyrannosaurus rex (T. rex) bőrét - állapították meg ausztrál kutatók, egy megkövesedett maradványra alapozva eredményeiket.
A Naphoz hasonlóan forró bolygóra bukkantak videó 2017. június 07. | AUSTIN. A Naphoz hasonlóan forró, 4300 Celsius-fokos felszínű bolygóra bukkantak amerikai kutatók.
A Google a világ legértékesebb márkája videó 2017. június 06. | WASHINGTON. Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.
Karrierromboló rossz szokások, amelyekkel szakítanunk kellene videó 2017. június 05. | WASHINGTON. David Maxfield, bestseller szerző és munkahelyi szakértő szerint még a legjobb munkaerőt is hátráltathatja néhány rossz beidegződés, elértéktelenítve a személyt főnöke szemében. Szakemberek azt vizsgálták, miként befolyásolják karrierünket munkahelyi rossz, illetve jó szokásaink, viselkedésünk.
A környezet zajához igazítja kiáltását a gekkó videó 2017. június 04. | SEEWIESEN. A környezet zajához igazítja kiáltását a gekkó: minél nagyobb a hangzavar, annál hosszabb a kiáltás is.
Egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberiség az állatvilágra videó 2017. június 03. | WASHINGTON. A világnépesség növekedése és az élelem, az ivóvíz, valamint a lakható területek iránti növekvő igény miatt ötven éven belül "soha nem látott" mértékű kihalási kockázatnak lesznek kitéve a világ állatfajai - figyelmeztetnek a szakértők.
Óriási úszó naperőmű lépett működésbe Kínában videó 2017. június 02. | HUAINAN. Működik a világ legnagyobb vízen lebegő naperőműve Kínában. A Sungrow cég által épített létesítmény 40 MW teljesítményű és egy 4-10 méter mély tavon foglal helyet.
Elnapolták a Dragon űrkapszula kilövését videó 2017. június 02. | CAPE CANAVERAL. A SpaceX szombatra halasztotta az első, korábban már repült Dragon űrkapszula felbocsátását.
Az éjszakai mobilozás depresszióssá teheti a kamaszokat videó 2017. június 01. | SYDNEY. A késő éjszakába nyúló mobiltelefon-használat károsíthatja a kamaszok mentális egészségét - állapították meg ausztrál kutatók.
Római kori fürdőházra bukkantak az angliai Chichesterben videó 2017. május 31. | LONDON. Egy római kori fürdőház maradványaira bukkantak régészek a dél-angliai Chichester egyik közparkja alatt, a luxusfürdőház egy nagyon nagy méretű magánházhoz tartozhatott - adta hírül a BBC News honlapja.
Közeli szuperföldet találtak európai csillagászok videó 2017. május 31. | PÁRIZS. Szuperföld kering egy közeli csillag körül – jelentették be európai csillagászok.
Első  Előző  1 / 299   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 27°C / 34°C
Holnap: 21°C / 30°C
Ógyalla
Ma: 27°C / 35°C
Holnap: 21°C / 30°C
Losonc
Ma: 20°C / 31°C
Holnap: 18°C / 24°C
Kassa
Ma: 20°C / 29°C
Holnap: 17°C / 26°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
384 éveGalileo Galilei olasz csillagász visszavonta állítását, miszerint a Föld kering a Nap körül.
111 éveMegszületett Billy Wilder amerikai Oscar-díjas rendező, író, producer (Legénylakás, Van, aki forrón szereti).
69 éveMegszületett Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt).
68 éveMegszületett Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).
180 éveElkezdték a Magyar Nemzeti Múzeum építését.
Belföld ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik videó POZSONY. Ismét utcára vonulnak a pedagógusok, akik arra akarják felhívni a figyelmet, hogy bár a kormány az oktatásügy reformjáról és valódi pozitív változásokról beszél, valójában azonban semmi sem történik – tájékoztattak a Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezésének (ISU) képviselői. A Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezése június 28-án a pozsonyi Szabadság téren tart figyelemfelkeltő megmozdulást. Folytatódik a sztrájk a Volkswagennél videó Szerdán megszakították az éjszakába nyúló tárgyalásokat, amelyek csütörtökön délután folytatódnak majd. A KOVO Szakszervezet kompromisszumos megoldást javasol a Volkswagenben Frissítvevideó Délután tárgyalóasztalhoz ültek a vállalat vezetői a szakszervezetek képviselőivel. Az egyeztetés az éjszakába nyúlt.
Külföld EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden videó BRÜSSZEL. Mindenekelőtt a közös védelempolitika, a biztonság, a migráció és a gazdaság kérdéseit vitatják meg csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben. Az első munkaülésen a belső biztonsággal, a terrorizmus elleni küzdelemmel és a védelemmel foglalkoznak majd a résztvevők. Londoni tűzvész - Több toronyház borítása gyúlékony videó Angliában 600 olyan toronyház áll, amelyet a Grenfell Towerhez hasonló borítással láttak el. Brüsszeli merényletkísérlet - Négy embert őrizetbe vettek videó A szerda éjjeli őrizetbe vételek három brüsszeli negyedben történtek: Koekelbergben, Anderlechtben és Molenbeekben.
Itthon Több mint száz program Gombaszögön Több mint száz program Gombaszögön videó GOMBASZÖG. A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői idén is színvonalas programmal várják a látogatókat július 10-16. között. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is Gombaszögön július 10-16. között. Akár 35 Celsius-fok is lehet Dél-Szlovákiában videó A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első- és másodfokú hőségriasztást adott ki Nyugat- és Dél-Szlovákiára vonatkozóan. Eddig ismeretlen barlang lehet a Szoroskő alatt videó A tervek szerint a Szoroskőnél épülő alagutat összekötik majd a frissen felfedezett barlanggal.
Magyar világ Károkat okozott a heves vihar Magyarországon Károkat okozott a heves vihar Magyarországon videó BUDAPEST. Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és Borsod megye más részein is károkat okozott a vihar. A Borsod és Csongrád megyében kitört heves zivatarok jégveréssel is jártak. Spöttle: újabb terrorcselekmények várhatóak videó Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - mondta a biztonságpolitikai szakértő. A magyar V4-elnökség meghatározhatja az EU jövőjét videó A V4-ek bebizonyították, hogy a migráció kérdésében is képesek alternatívát kialakítani a brüsszeli elképzelésekkel szemben.
Kultúra A héten fejeződik be a Mária Teréziáról szóló film forgatása A héten fejeződik be a Mária Teréziáról szóló film forgatása videó POZSONY. A kétrészes minisorozat koronázási jeleneteit a pozsonyi Szent Márton-székesegyházban vették fel. A készülő történelmi film a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia koprodukciós alkotása. A készülő történelmi film a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia koprodukciós alkotása. A felvidéki magyar polgárság sorsélményéről írt regényt Jezsó Ákos videó A Megyek túlra című regény főszereplői Kálmán, a kisnemesi származású felvidéki tanár és szerelme, Rózsika. Februárban visszatér Budapestre a Depeche Mode videó A Depeche Mode jelenleg is zajló koncertsorozata jelenleg a stadionfellépések európai állomásainál tart.
Színes Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő videó SÁNDORFA. A sör jótékony hatásának ismerete az ókorig nyúlik vissza. Ám nemcsak fogyasztása, az italban való fürdőzés is pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. A sörfürdőzés éppen ezért nagyon kedvelt kikapcsolódási forma Csehországban és egyre népszerűbb Szlovákiában is. A sörben való fürdőzés pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. Megjelent Chris Cornell utolsó zenei videója videó A Soundgarden énekese nem sokkal halála előtt forgatta a videót és azt kérte, június 20-án, a menekültek világnapján tegyék közzé. Rekordokat döntöget a meleg szerte Európában videó Franciaországban 2005 óra nem volt példa hasonló melegre, miközben London az 1976 óta látott legforróbb napra készül.
Vélemény Őry Péter: Államnyelven mutogatni Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Tovább zajlik a „Szlovákiában szlovákul“ politika gyakorlata és tartalommal való megtöltése. Sőt, új dimenziót kapott, mert a parlament módosította a jelnyelvről szóló törvényt és vele együtt az oktatási törvény ide vonatkozó passzusait is. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. Az oktatási törvényben ez azt jelenti, hogy a siket gyermekeknek és tanulóknak „garantált joguk van elsődlegesen a szlovák jelnyelven történő nevelésre és oktatásra is“. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta. Kövesdi Károly: Ismét döntött a jellem videó Ellenlábasaik elmondták többször és világosan: a Most-Hídnál nem a jellem, a seft a meghatározó. Fiala Ilona: Megvan a megoldás! videó Hurrá! Az oktatási miniszter megtalálta a megoldást az évek óta húzódó problémára.
Hitélet Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba videó VATIKÁN. Mintegy félmillió dolláros egészségügyi, mezőgazdasági és oktatási segítséggel támogatja Dél-Szudán lakosságát Ferenc pápa - derül ki a Pápa Dél-Szudánért nevű humanitárius projektből, amelyet szerdán mutattak be a Vatikánban. A mintegy 13 millió lakosú Dél-Szudánban az ENSZ szerdai adatai szerint 6 millióan éheznek. Lengyel-magyar ifjúsági találkozó lesz Budapesten videó A találkozón Erdő Péter bíboros megkoronázza a czestochowai Fekete Madonna kegykép Szent István-bazilikában lévő másolatát. Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa videó A római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.
Múltunk Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében videó SZEGED. Bronzkori arany lábvértet talált gombászás közben Szeged közelében egy férfi, a régészeti és muzeológiai szempontból is egyedülálló műkincset néhány órára a nagyközönség is láthatja a múzeumok éjszakáján, június 24-én a Móra-múzeum dísztermében. Utoljára csaknem egy évszázada, az 1920-es években került elő Magyarországon hasonló jelentőségű aranylelet, a nagyszéksósi kincs. Rengeteg időt töltött gyakorlással Fred Astaire videó Harminc éve, 1987. június 22-én halt meg minden idők legnagyobb táncos színésze, Fred Astaire. Náci relikviák példátlan gyűjteményére bukkantak Argentínában videó Feltehetőleg eredeti náci, legalább részben Hitler személyéhez köthető emléktárgyakra bukkantak a hatóságok.
Fő támogatónk