2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ólomhűtéses atomreaktorok gyártására készül Kínavideó 2018. március 19., hétfő 18:21 PEKING. Beszállítói láncot épít ki Kína ólomhűtéses atomreaktorok gyártásához a kínai tudományos akadémia (CAS) atomenergia biztonsági intézetének (INEST) hétfői tájékoztatása szerint.
Több millió kutyamúmiát őriznek a szakkarai katakombák videó 2011. április 02. | BUDAPEST. Több millió állat, főleg kutya és sakál maradványait találták meg régészek az egyiptomi sivatag homokja alatt húzódó katakombák feltárása során Szakkarában. A tetemek többsége néhány órás vagy néhány napos kölyök volt, amikor feláldozták és mumifikálták.
Gengszter-retró videó 2011. április 02. | BUDAPEST. Tudják-e, mit neveznek kéjlopásnak, mire használták a rabosító széket, mit tartalmaz a Whiskeys naplója? Mindezt kiderül a budapesti Gengszter-retró kiállításon. A szokványosnak aligha nevezhető tárlaton bemutatják a Miskolci Bonnie és Clyde, Matuska Szilveszter, Magda Marinko, és a a Fekete Angyal bűnanyagát is. Az ügyek rövid leírása mellett megtalálhatóak a lefoglalt bűnjelek.
Nyomják a sódert videó 2011. március 30. | DUNASZERDAHELY. A Dumaszínház szereplőinek minden alkalommal nagy sikerük van Dunaszerdahelyen. Úgy tűnik, ezt a sikert lehet még fokozni. Legutóbb a nagy érdeklődésre való tekintettel a társulásnak egy napon két előadást kellett tartania. Ezúttal Kiss Ádám, Bács Miklós és Felméri Péter lökték a dumát a csallóközi városban.
Múmiákat vizsgáltat a Szépművészeti Múzeum videó 2011. március 29. | BUDAPEST. A Szépművészeti Múzeum négy múmiáját vizsgálják a Semmelweis Egyetem radiológusai, hogy a modern képalkotó eljárás segítségével az egykori egyiptomi nemesek virtuálisan három dimenzióban is megtekinthetőek legyenek.
Szép Felvidékünk - A Vihorlát Tájvédelmi Terület videó 2011. március 27. | Az Északkeleti-Kárpátok vadregényes erdőségeivel kedvelt turisztikai célpont. Itt terül el 17 hektáron a Vihorlát Tájvédelmi Terület, amelynek egyik leglátványosabb eleme a jégtáblák csuszamlása folyamán keletkezett természetes Tengerszem-tó. Felkapott kirándulóhely az andezit szirtekkel ékesített Sninsky-kő is.
A barokk évet a nők éve követi Gödöllőn videó 2011. március 26. | GÖDÖLLŐ. Bár még csak ebben a hónapban kezdődött Gödöllőn a barokk kort középpontba állító, december 3-áig tartó rendezvénysorozat, már szervezik a 2012-es nők évét. A magyar fővároshoz közeli településhez számos híres hölgy kötődött rövidebb-hosszabb ideig.
Atombunker a gimnázium alatt videó 2011. március 26. | CSEPEL. Múzeumként működhet ősztől a csepeli atombunker, aminek létezését több mint 50 évig titkolták. A bunker az akkori kommunista vezetők védelmére épült, atomtámadás esetére. A ma is tökéletesen működő, önellátó rendszer egy gimnázium alatt bújik meg.
Megkerültek Chopin elveszettnek hitt levelei videó 2011. március 25. | VARSÓ. Az elmúlt évek legnagyobb zenetörténeti szenzációjának tartja a lengyel sajtó azokat felbecsülhetetlen értékű, elveszettnek hitt Chopin leveleket, amelyek a közelmúltban kerültek a varsói Fryderyk Chopin Múzeum tulajdonába.
Hódok a Tátrai Nemzeti Parkban videó 2011. március 25. | POPRÁD. A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) északi részében hódvárat találtak az egyik hegyi patakban. A hódok valószínűleg tavaly telepedtek meg a turistaösvénytől és a lakott területtől is távol eső helyen.
A radioaktív élelmiszerek kockázata videó 2011. március 22. | PÁRIZS. Az élelmiszerek radioaktív szennyeződéséből származó kockázat a jelen lévő sugárzó anyag mennyisége mellett attól is függ, mekkora a szóban forgó radioaktív elem felezési ideje - közölték szakértők. Japánban szombaton bejelentették, a Fukusima környékéről származó tejben és spenótban magas szintű sugárzást találtak.
Brazília eddigi legnagyobb húsevő dinoszauruszát fedezték fel videó 2011. március 22. | BRAZÍLIAVÁROS.Kilencvenötmillió évvel ezelőtt élt az az őshüllő, amelyet Brazília eddigi legnagyobb húsevő dinoszauruszának tartanak. Az Oxalaia quilombensis maradványai Brazília észak-keleti részén, késő krétakori üledékes kőzetből kerültek elő.
Álmaink melléktermékek csupán videó 2011. március 22. | BERLIN,BUDAPEST. Az alvás sokkal fontosabb szerepet tölt be az emlékezet szempontjából, mint eddig hitték - fejtették ki német pszichológusok egy konferencián. A mély alvás szakaszaiban nagytakarítás történik. Az álmok a nagytakarítás melléktermékei.
Cunamiriasztó központ létesül Franciaországban videó 2011. március 22. | MARSEILLE. Hosszú időn át senki sem vette komolyan annak a lehetőségét, hogy a Földközi-tenger térségében cunami pusztíthat, noha ez ott is fenyeget, ha nem is olyan mértékben, mint a Csendes-óceán partjain. Jövőre viszont már nemcsak elvben, hanem gyakorlatban is felkészülnek az esetleges pusztító tengermozgás előrejelzésére.
Messi a legjobban kereső labdarúgó videó 2011. március 22. | PÁRIZS. Lionel Messi keres a legtöbbet a világon a labdarúgók közül: spanyol klubja, az FC Barcelona 2010-ben 11 millió eurót fizetett neki, s az argentin csatárzseni további 20 milliót kapott szponzoraitól.
Eladó Schindler listája videó 2011. március 22. | BUENOS AIRES/NEW YORK. Tiltakozik a Schindler család örököse az Oskar Schindler által készített egyik lista többmillió dollárért történő értékesítése ellen. Az értékesítéssel megbízott kereskedő nem rendez árverést, hanem eladja az első érdeklődőnek, aki hajlandó kifizetni a kért vételárat.
Dunaszerdahelyi diák a világ legjobb freestyle focistái között videó 2011. március 18. | DUNASZERDAHELY. A dunaszerdahelyi Szipőcs József a világ legjobb freestyle focistáinak rangos táborába került. Az Abu Dhabiban megrendezett világbajnokságon a 24 indulóból az első hatban végzett.
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat videó 2011. március 16. | BUDAPEST. Almási Gyula őrnagy, Kecskeméthy Géza okleveles gépészmérnök, Lantos Mihály okleveles villamosmérnök, gazdasági mérnök, Mátyus László egyetemi tanár, valamint Vilmos András okleveles közgazdász részesült az idén Jedlik Ányos-díjban, az elismeréseket Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke adta át szerdán az intézmény budapesti székházában.
Nem túl régen használja az ember Európában a tüzet videó 2011. március 16. | WASHINGTON. Nagy valószínűséggel nagyjából 400 ezer évvel ezelőtt kezdték el rendszeresen használni Európában letelepedett őseink a tüzet, ami meglepetést okozott a kutatóknak, mivel a viszonylag hideg éghajlatú kontinensen már egymillió éve megjelent az ember.
Belepusztult gazdája halálába az aknaszimatoló kutya videó 2011. március 12. | LONDON. Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. A hadi eb csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott.
A monogámia vitte sikerre az embert videó 2011. március 12. | BÉCS/ BUDAPEST. A bolygót az új évezred hajnalán gyakorlatilag egyetlen állatfaj uralja, a Homo sapiens nevű főemlős. Sikere a kultúrának, az együttműködésnek és a legújabb kutatások szerint a monogámiának köszönhető.
Bormúzeum Szepsiben videó 2011. március 11. | SZEPSI. A közel 700 000 eurós pályázat Erdőbényével lett beadva és Szepsire mintegy 370 000 euró jutott. A pince 33 000 euróból lett kiszélesítve, ami tulajdonképpen két pince összekötését eredményezte, szociális részek és egy kézikonyha kialakítását.
Ismét szólt a magyar nóta és az operett videó 2011. március 10. | DUNASZERDAHELY. A magyar nóta- és operettest már hagyományosnak mondható rendezvény Dunaszerdahelyen. A jó hangulatról ezúttal is kiváló előadók gondoskodtak, a közönség ismert nótákat és operettrészleteket hallhatott.
Gyomor-pacemaker segítheti a fogyást videó 2011. március 03. | LONDON. Az európai uniós országokban mindenütt elérhető februári nagy-britanniai engedélyezése óta gyomor-pacemaker segítheti a fogyni vágyókat. Eddig két klinikai próba keretében 65 páciensnek ültették be a készüléket.
Kapcsolat a marihuána fogyasztása és a pszichózis között videó 2011. március 02. | LONDON. Holland kutatók megállapították, hogy a kannabisz használata csaknem megkétszerezi a későbbi pszichotikus tünetek előfordulásának kockázatát.
A villámrandik nem javítják a pártalálás esélyeit videó 2011. március 02. | LONDON. Ha túl sok a választási lehetőség a randizók körében, nagyobb eséllyel marad egyedül a társkereső - állapították meg brit kutatók.
Az iskolázottabb embereknek alacsonyabb a vérnyomásuk videó 2011. február 28. | WASHINGTON. Minél magasabb képzettségi szintet érnek emberek, annál alacsonyabb a vérnyomásuk - állapították meg amerikai kutatók.
Látványrepülés Kőhídgyarmaton videó 2011. február 17. | PÁRKÁNY. A kőhídgyarmati repülősklubot 2008-ban alapították a repülés szerelmesei. 2010-ben 10 pilóta és 10 repülőgép-modellező alkotta a társaságot. Céljuk széles körben népszerűsíteni a sportágat.
Az újszülött súlya összefügg az anyai életkorral videó 2011. február 07. | NEW YORK. Az idősebb anyáknak nagyobb valószínűséggel születik nagy súlyú gyermeke, míg a kisebb súlyú újszülöttek gyakoribbak a fiatal anyukák körében - állapították meg holland kutatók.
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek videó 2011. február 07. | BUDAPEST. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói a Science című folyóiratban.
A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs videó 2011. február 07. | HERSHEY. A csokoládé valójában jobb, mint a híre - állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz.
Első  Előző   312 / 313   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 2°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 2°C
Holnap: -4°C / 4°C
Losonc
Ma: -3°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / -1°C
Holnap: -6°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
291 éveMeghalt Sir Isaac Newton, angol fizikus matematikus és csillagász, a gravitáció és a tömegvonzás felismerője.
124 éveMeghalt Kossuth Lajos, szabadságharcos, államfő.
0 éveTavaszi napéjegyenlőség, az asztrológiai év kezdete, a csillagászati és meteorológiai tavasz kezdete.
2061 éveMegszületett Ovidius római költő.
399 éveBécsben 62 éves korában meghalt II. Mátyás magyar király (I. Mátyás néven német-római császár és cseh király).
Belföld Ellenzék: a kormány módosítása csak kozmetikai változás Ellenzék: a kormány módosítása csak kozmetikai változás videó POZSONY. Az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek úgy látják, hogy a közzétett miniszteri jelölések csak azt jelentik, egyes barátok kapták meg a szabad posztokat, miközben alapvetően semmi sem változik. Igor Matovič úgy fogalmazott, a Smer-SD hasonlóképpen cselekszik, mint a múlt századi totalitárius rendszer. Az államfő cáfolja, hogy Fico időpontokat javasolt volna az előre hozott választásokra videó Szóvivője szerint a köztársasági elnök üdvözölné, ha Fico hagyná önállóan tárgyalni Peter Pellegrinit. Nyilvántartásba veszik a lakásárakat videó Jelentősen megváltozhat a kataszteri törvény. Ha a törvényhozás is rábólint, a módosítás idén szeptembertől léphet hatályba.
Külföld Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban videó SZÓFIA. Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban, amelyekben több tízezer potenciális terrorista tartózkodik - jelentette ki Rob Wainwright, az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) főigazgatója a szervezet tevékenységét felügyelő közös parlamenti ellenőrző csoport második találkozója utáni sajtótájékoztatón Szófiában. Az Európai Unió országaiban több tízezer potenciális terrorista tartózkodik. Hszi Csin-ping: egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát videó A politikus ismételten megerősítette a Kínai Kommunista Párt (KKP) vezető szerepét. Csehország nem adja ki Száleh Muszlimot Törökországnak videó A cseh államügyészség megszüntette a Száleh Muszlim elleni eljárást, mert a kurd politikus már nem tartózkodik Csehországban.
Itthon Kikre Csenke méltán lehet büszke Kikre Csenke méltán lehet büszke videó CSENKE. Színvonalas rendezvénnyel emlékeztek vasárnap a csallóközi kisközségben az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire. A Csenkey Baranta csapat, élén Molnár Attilával és a helyi Bódis József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola egymással szorosan együttműködve igazán ünnepi, látványos és tartalmas eseménnyé emelték a koszorúzást. 1848-1849-es megemlékezést tartottak Csenkén március 18-án. Kodály Zoltán nyomában Budapesten – rendhagyó komáromi könyvbemutató videó Ittzésné Kövendi Kata zenepedagógus diavetítéssel, dedikálással egybekötött bemutatóját tartották a komáromi Csemadok-székházban. Út az érvényesüléshez, vagyis anyanyelvű oktatással a legjobbak közé videó A Via Nova idén is népszerűsíti az anyanyelvű oktatást.
Magyar világ Áder János: a víz élet és halál kérdése Áder János: a víz élet és halál kérdése videó BUDAPEST. A víz élet és halál kérdése - hangoztatta Áder János köztársasági elnök hétfőn Brazíliavárosban, a Víz Világfórum megnyitóján. "Úgy tékozoljuk bolygónk kincseit, a levegőt és a vizet, mintha nem lenne holnap - mondta Áder a Víz Világfórum megnyitóján. Potápi: várhatóan meglesz az egymillió aláírás a Minority SafePack keretében videó A kezdeményezéshez Magyarország is kapcsolódott, s mostanra mindenhol felgyorsult az akció. Renaud Camus: Mentsük Európából azt, ami még menthető! videó A rasszizmus romhalmazzá tette Európát, az antirasszizmus gyűlöletes bádogvárost csinál belőle – mondta Renaud Camus a Mandinernek
Kultúra A Varázsszekrény meséi A Varázsszekrény meséi videó POZSONY. Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek, és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek is szól a meghívó. Az előadás 2018. március 21-én szerdán 10 órakor lesz a Csemadokban (Pozsony, Május 1. tér 10-12). Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek Pozsonyban. Holly Hunter Oscar-díjas színésznő 60 éves videó Az amerikai színésznő elnyerte az Oscar-, a Golden Globe, a Bafta-díjat, valamint a Cannes-i Filmfesztivál kitüntetését is. Új pályázatok fiatal íróknak és színházi szakembereknek videó Az Előretolt Helyőrség Íróakadémiától idén tizenöt pályakezdő író és költő kaphat anyagi támogatást.
Színes Magyar-kazah - Leekens is kíváncsi, mire lesz képes a csapat Magyar-kazah - Leekens is kíváncsi, mire lesz képes a csapat videó TELKI. Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens, aki a magyar labdarúgó-válogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be, majd kedden a skótokkal szemben irányítja csapatát. Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens. Astoriról nevezik el a Fiorentina edzőközpontját videó A 31 évesen elhunyt Davide Astori március 4-én hajnalban kapott végzetes szívrohamot. Torinót is érdekli a 2026-os téli olimpia rendezése videó A pályázatban gondolkodó városok március végéig küldhetnek szándéknyilatkozatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának videó BUDAPEST. Húsvéti hímes tojást, sonkát és egy faragott Szent József-szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel. Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok videó A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át. Szent Patrik püspökre emlékezünk videó Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli.
Múltunk Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben videó HSZIAN. Kétezer éves szeszes italt tartalmazó bronz üstre bukkantak egy Csin dinasztia idejéből származó síremlékben a Kína nyugati részén fekvő Sanhszi tartományban. A lelet egyike annak a 260 tárgynak, amelyek a Csin dinasztia alatt elhunyt közrendű emberek sírjaiból kerültek elő. Magyar emlékek nyomában: Zichy Mihály – Tbiliszi videó Zichy Mihály festő, grafikus nemcsak a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja,a grúzok is „nemzeti festőjükként” tisztelik. 170 évvel ezelőtt a bécsi udvar hozzájárult gróf Batthyány Lajos miniszterelnöki kinevezéséhez videó A kormány élén hozzálátott a fiatal magyar állam megszervezéséhez.
Fő támogatónk