2018. február 22., csütörtök - Gerzson
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jégvideó 2018. február 21., szerda 12:50 WASHINGTON. Mindenidők legkisebb januári kiterjedésére hízott a tengeri jég az Északi-sark térségében az amerikai óceán- és légkörkutató intézet (NOAA) adatai szerint.
Hódok a Tátrai Nemzeti Parkban videó 2011. március 25. | POPRÁD. A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) északi részében hódvárat találtak az egyik hegyi patakban. A hódok valószínűleg tavaly telepedtek meg a turistaösvénytől és a lakott területtől is távol eső helyen.
A radioaktív élelmiszerek kockázata videó 2011. március 22. | PÁRIZS. Az élelmiszerek radioaktív szennyeződéséből származó kockázat a jelen lévő sugárzó anyag mennyisége mellett attól is függ, mekkora a szóban forgó radioaktív elem felezési ideje - közölték szakértők. Japánban szombaton bejelentették, a Fukusima környékéről származó tejben és spenótban magas szintű sugárzást találtak.
Brazília eddigi legnagyobb húsevő dinoszauruszát fedezték fel videó 2011. március 22. | BRAZÍLIAVÁROS.Kilencvenötmillió évvel ezelőtt élt az az őshüllő, amelyet Brazília eddigi legnagyobb húsevő dinoszauruszának tartanak. Az Oxalaia quilombensis maradványai Brazília észak-keleti részén, késő krétakori üledékes kőzetből kerültek elő.
Álmaink melléktermékek csupán videó 2011. március 22. | BERLIN,BUDAPEST. Az alvás sokkal fontosabb szerepet tölt be az emlékezet szempontjából, mint eddig hitték - fejtették ki német pszichológusok egy konferencián. A mély alvás szakaszaiban nagytakarítás történik. Az álmok a nagytakarítás melléktermékei.
Cunamiriasztó központ létesül Franciaországban videó 2011. március 22. | MARSEILLE. Hosszú időn át senki sem vette komolyan annak a lehetőségét, hogy a Földközi-tenger térségében cunami pusztíthat, noha ez ott is fenyeget, ha nem is olyan mértékben, mint a Csendes-óceán partjain. Jövőre viszont már nemcsak elvben, hanem gyakorlatban is felkészülnek az esetleges pusztító tengermozgás előrejelzésére.
Messi a legjobban kereső labdarúgó videó 2011. március 22. | PÁRIZS. Lionel Messi keres a legtöbbet a világon a labdarúgók közül: spanyol klubja, az FC Barcelona 2010-ben 11 millió eurót fizetett neki, s az argentin csatárzseni további 20 milliót kapott szponzoraitól.
Eladó Schindler listája videó 2011. március 22. | BUENOS AIRES/NEW YORK. Tiltakozik a Schindler család örököse az Oskar Schindler által készített egyik lista többmillió dollárért történő értékesítése ellen. Az értékesítéssel megbízott kereskedő nem rendez árverést, hanem eladja az első érdeklődőnek, aki hajlandó kifizetni a kért vételárat.
Dunaszerdahelyi diák a világ legjobb freestyle focistái között videó 2011. március 18. | DUNASZERDAHELY. A dunaszerdahelyi Szipőcs József a világ legjobb freestyle focistáinak rangos táborába került. Az Abu Dhabiban megrendezett világbajnokságon a 24 indulóból az első hatban végzett.
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat videó 2011. március 16. | BUDAPEST. Almási Gyula őrnagy, Kecskeméthy Géza okleveles gépészmérnök, Lantos Mihály okleveles villamosmérnök, gazdasági mérnök, Mátyus László egyetemi tanár, valamint Vilmos András okleveles közgazdász részesült az idén Jedlik Ányos-díjban, az elismeréseket Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke adta át szerdán az intézmény budapesti székházában.
Nem túl régen használja az ember Európában a tüzet videó 2011. március 16. | WASHINGTON. Nagy valószínűséggel nagyjából 400 ezer évvel ezelőtt kezdték el rendszeresen használni Európában letelepedett őseink a tüzet, ami meglepetést okozott a kutatóknak, mivel a viszonylag hideg éghajlatú kontinensen már egymillió éve megjelent az ember.
Belepusztult gazdája halálába az aknaszimatoló kutya videó 2011. március 12. | LONDON. Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. A hadi eb csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott.
A monogámia vitte sikerre az embert videó 2011. március 12. | BÉCS/ BUDAPEST. A bolygót az új évezred hajnalán gyakorlatilag egyetlen állatfaj uralja, a Homo sapiens nevű főemlős. Sikere a kultúrának, az együttműködésnek és a legújabb kutatások szerint a monogámiának köszönhető.
Bormúzeum Szepsiben videó 2011. március 11. | SZEPSI. A közel 700 000 eurós pályázat Erdőbényével lett beadva és Szepsire mintegy 370 000 euró jutott. A pince 33 000 euróból lett kiszélesítve, ami tulajdonképpen két pince összekötését eredményezte, szociális részek és egy kézikonyha kialakítását.
Ismét szólt a magyar nóta és az operett videó 2011. március 10. | DUNASZERDAHELY. A magyar nóta- és operettest már hagyományosnak mondható rendezvény Dunaszerdahelyen. A jó hangulatról ezúttal is kiváló előadók gondoskodtak, a közönség ismert nótákat és operettrészleteket hallhatott.
Gyomor-pacemaker segítheti a fogyást videó 2011. március 03. | LONDON. Az európai uniós országokban mindenütt elérhető februári nagy-britanniai engedélyezése óta gyomor-pacemaker segítheti a fogyni vágyókat. Eddig két klinikai próba keretében 65 páciensnek ültették be a készüléket.
Kapcsolat a marihuána fogyasztása és a pszichózis között videó 2011. március 02. | LONDON. Holland kutatók megállapították, hogy a kannabisz használata csaknem megkétszerezi a későbbi pszichotikus tünetek előfordulásának kockázatát.
A villámrandik nem javítják a pártalálás esélyeit videó 2011. március 02. | LONDON. Ha túl sok a választási lehetőség a randizók körében, nagyobb eséllyel marad egyedül a társkereső - állapították meg brit kutatók.
Az iskolázottabb embereknek alacsonyabb a vérnyomásuk videó 2011. február 28. | WASHINGTON. Minél magasabb képzettségi szintet érnek emberek, annál alacsonyabb a vérnyomásuk - állapították meg amerikai kutatók.
Látványrepülés Kőhídgyarmaton videó 2011. február 17. | PÁRKÁNY. A kőhídgyarmati repülősklubot 2008-ban alapították a repülés szerelmesei. 2010-ben 10 pilóta és 10 repülőgép-modellező alkotta a társaságot. Céljuk széles körben népszerűsíteni a sportágat.
Az újszülött súlya összefügg az anyai életkorral videó 2011. február 07. | NEW YORK. Az idősebb anyáknak nagyobb valószínűséggel születik nagy súlyú gyermeke, míg a kisebb súlyú újszülöttek gyakoribbak a fiatal anyukák körében - állapították meg holland kutatók.
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek videó 2011. február 07. | BUDAPEST. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói a Science című folyóiratban.
A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs videó 2011. február 07. | HERSHEY. A csokoládé valójában jobb, mint a híre - állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz.
Új szúnyogfajra bukkantak Afrikában videó 2011. február 07. | LONDON. Új szúnyogfajt fedeztek fel Afrikában, amely nem hasonlít az eddig ismertekre, ezért a szakemberek szerint nehezítheti a malária elleni küzdelmet.
Francia kutatók Nyugat-Afrikában, Burkina Faso falvaiban gyűjtötték be az Anopheles gambiae szúnyogfaj új altípusát, amely igen érzékeny a malária parazitájával való fertőzésre.
Tiltani lehetne a génkezelt növényeket egy uniós elképzelés szerint videó 2011. február 06. | BRÜSSZEL. A technológiát ellenző tüntetések elkerülése érdekében is tiltani lehetne a génkezelt növények termesztését az Európai Unió országaiban az Európai Bizottságon készülő friss tervezet szerint.
Kövérebbek a dolgozó anyák gyermekei? videó 2011. február 05. | NEW YORK / WASHINGTON. Annál túlsúlyosabbak lesznek a gyermekek, minél többet dolgozik az édesanyjuk - állítja egy egyesült államokbeli tanulmány.
Átlagosan 6,7 évvel rövidíti meg az életet a rák videó 2011. február 03. | WIESBADEN. A rosszindulatú tumornak 2009-ben áldozatul esett betegek átlagosan 73,6 éves korukban hunytak el, az országos átlaghoz képest 6,7 évvel korábban - közölte a wiesbadeni statisztikai hivatal csütörtökön a rák február 4-i világnapját megelőzően
A terhességi magas vérnyomás után később is nagyobb a szélütés kockázata videó 2011. február 03. | NEW YORK. A terhességi magas vérnyomás összefüggésbe hozható a néhány évvel később bekövetkező szélütéssel, növeli annak kockázatát - állapították meg tajvani kutatók.
Tanulmány: A gyerekek genetikai adottságait felülírja a szegénység videó 2011. február 02. | WASHINGTON. A képességek kifejlődését megakadályozó életkörülmények a felelősek azért, hogy a szegényebb családi háttérrel rendelkező gyerekek gyengébben teljesítenek az iskolában, és kisebb valószínűséggel mennek egyetemre - állítják a szakemberek.
Western lovaglás és „team penning” a Csápai Rodeo Ranchon videó 2011. február 01. | EKECS. Ekecs a felvidéki cowboyok Mekkája. Nem kell messzire utaznia annak, aki ízelítőt szeretne kapni a western-lovaglásból, vagy a Team Penningből. A labdarúgáshoz képest nagyon drága, a Forma 1-hez képest nagyon olcsó – vélekednek bennfentesek.
A szív őssejtes gyógyítására irányuló program indul Nagy-Britanniában videó 2011. február 01. | LONDON. A Brit Szív Alapítvány kedden indítja útjára nagyszabású programját, melyben 50 millió fontot (mintegy 16 milliárd forintot) szánnak a szív őssejtes gyógyítására irányuló kutatásokra.
Első  Előző   311 / 312   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 2°C
Holnap: -2°C / 4°C
Losonc
Ma: -5°C / 3°C
Holnap: -8°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / 1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
28 éveAz áldozatok napja
286 éveMegszületett George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke.
111 éveA cserkészet világnapja
578 éveKomáromban megszületett V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
506 éveSevillában meghalt Amerigo Vespucci híres itáliai hajós és felfedező, akiről elnevezték az "új világ"-ot.
Belföld Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését videó POZSONY. Miután a koalíciós partnerek nem értettek egyet az előterjesztéssel, Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerdán visszavonta a kormány üléséről az anyagot, amely részben dekriminalizálta volna az ún. kemény drogok fogyasztását is. Lucia Žitňanská javaslatával szemben az Irány-Szociáldemokráciának és a Szlovák Nemzeti Pártnak is kifogásai voltak. Csökkentené az adminisztratív terheket a kormány videó A Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes műhelyéből származó törvénytervezetet szerdán hagyta jóvá a kormány. Komp kötheti össze Dunaradványt és Neszmélyt videó A munkálatok költségeit 1,4 millió euróra becsülik. Az építkezés a tervek szerint az idén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be.
Külföld Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga videó MILÁNÓ. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalícióhoz tartozó Északi Liga párt vezetője egy szerdai interjúban, bejelentve, hogy pártja kormányozni készül és az európai uniós egyezmények reformját tervezi. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz Északi Liga párt vezetője. Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak vissza Németországból videó A Kabulba tartó repülőn a 14 afgán férfit a német rendőrség 43 tagja, egy orvos és egy tolmács kísérte. Ismét sokan meghaltak a kormányerők támadásaiban Kelet-Gútában videó Egy egészségügyi segélyszervezet pedig legkevesebb 115 halottról számolt be.
Itthon Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó POZSONY. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az anyanyelven való oktatás biztosítása nemzeti identitásunk megőrzésének alapvető feltétele, ezért kiállunk a kárpátaljai magyarság anyanyelv-használati jogáért – hangsúlyozták közös nyilatkozatukban a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Lodzban is győzött a kassai Talentum programozó diákcsapat videó Újabb győzelmet aratott a kassai Talentum SAP programozó csapat, melynek felkészítő mentora Hanesz Angelika tanárnő volt. Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek.
Magyar világ Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Frissítvevideó BUDAPEST. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd: a migrációt rossz, veszélyes és megállítható folyamatnak tartjuk, nemet mondunk a bevándorlásra és a betelepítési kvótára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter. Lomnici: Az Aranycsapat a nemzeti történelem része videó Tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdették meg az Aranycsapat-emlékévét. Egyre keresettebb a házi pálinka Magyarországon videó Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből.
Kultúra GHYMES 35 GHYMES 35 videó POZSONY. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve, s az idei koncertsorozat a március 1-i pozsonyi koncerttel kezdődik. Várnak minden érdeklődőt 2018. március 1-én Pozsonyba a Dom kultúry Zrkadlový háj-ba. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve. Ez évi első koncertjét Pozsonyban adja a zenekar. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók. Felvidéki Népzenész Találkozó Nagyidán videó A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban 3 vonós mesterkurzus indítását tervezi.
Színes A Nazca-vonalak rejtélye A Nazca-vonalak rejtélye videó Nemrég volt hír, hogy Peruban egy kamion rongálta meg ezeket a csak a levegőből látható, sivatagi hatalmas ábrákat. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. Phjongcshang 2018 - Történelmi amerikai siker sífutásban videó Az olimpiai érmek számát (14) tekintve a 37 éves norvég Marit Björgen rekorder lett a téli játékok történetében. Phjongcshang 2018 - Éremért játszhatnak a cseh jégkorongozók Frissítvevideó Elsőként Csehország válogatottja jutott be a phjongcshangi téli olimpia férfi jégkorongtornájának elődöntőjébe.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó BUDAPEST. Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben. Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Honthy Hanna, a magyar operett nagyasszonya 125 éve született videó Százhuszonöt éve, 1893. február 21-én született Honthy Hanna Kossuth-díjas primadonna, a magyar operett királynője.
Fő támogatónk