2018. január 18., csütörtök - Piroska
Cikkek közt...  Videók közt...  
Durva kémprogram bukkant fel az Androidonvideó 2018. január 18., csütörtök 13:15 A Kaspersky Lab egy erős Android-kémszoftverre bukkant, amelynek segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések, valamint hozzáférhetőek az üzenetek, híváslisták és több más dolog is.
Cunamiriasztó központ létesül Franciaországban videó 2011. március 22. | MARSEILLE. Hosszú időn át senki sem vette komolyan annak a lehetőségét, hogy a Földközi-tenger térségében cunami pusztíthat, noha ez ott is fenyeget, ha nem is olyan mértékben, mint a Csendes-óceán partjain. Jövőre viszont már nemcsak elvben, hanem gyakorlatban is felkészülnek az esetleges pusztító tengermozgás előrejelzésére.
Messi a legjobban kereső labdarúgó videó 2011. március 22. | PÁRIZS. Lionel Messi keres a legtöbbet a világon a labdarúgók közül: spanyol klubja, az FC Barcelona 2010-ben 11 millió eurót fizetett neki, s az argentin csatárzseni további 20 milliót kapott szponzoraitól.
Eladó Schindler listája videó 2011. március 22. | BUENOS AIRES/NEW YORK. Tiltakozik a Schindler család örököse az Oskar Schindler által készített egyik lista többmillió dollárért történő értékesítése ellen. Az értékesítéssel megbízott kereskedő nem rendez árverést, hanem eladja az első érdeklődőnek, aki hajlandó kifizetni a kért vételárat.
Dunaszerdahelyi diák a világ legjobb freestyle focistái között videó 2011. március 18. | DUNASZERDAHELY. A dunaszerdahelyi Szipőcs József a világ legjobb freestyle focistáinak rangos táborába került. Az Abu Dhabiban megrendezett világbajnokságon a 24 indulóból az első hatban végzett.
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat videó 2011. március 16. | BUDAPEST. Almási Gyula őrnagy, Kecskeméthy Géza okleveles gépészmérnök, Lantos Mihály okleveles villamosmérnök, gazdasági mérnök, Mátyus László egyetemi tanár, valamint Vilmos András okleveles közgazdász részesült az idén Jedlik Ányos-díjban, az elismeréseket Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke adta át szerdán az intézmény budapesti székházában.
Nem túl régen használja az ember Európában a tüzet videó 2011. március 16. | WASHINGTON. Nagy valószínűséggel nagyjából 400 ezer évvel ezelőtt kezdték el rendszeresen használni Európában letelepedett őseink a tüzet, ami meglepetést okozott a kutatóknak, mivel a viszonylag hideg éghajlatú kontinensen már egymillió éve megjelent az ember.
Belepusztult gazdája halálába az aknaszimatoló kutya videó 2011. március 12. | LONDON. Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. A hadi eb csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott.
A monogámia vitte sikerre az embert videó 2011. március 12. | BÉCS/ BUDAPEST. A bolygót az új évezred hajnalán gyakorlatilag egyetlen állatfaj uralja, a Homo sapiens nevű főemlős. Sikere a kultúrának, az együttműködésnek és a legújabb kutatások szerint a monogámiának köszönhető.
Bormúzeum Szepsiben videó 2011. március 11. | SZEPSI. A közel 700 000 eurós pályázat Erdőbényével lett beadva és Szepsire mintegy 370 000 euró jutott. A pince 33 000 euróból lett kiszélesítve, ami tulajdonképpen két pince összekötését eredményezte, szociális részek és egy kézikonyha kialakítását.
Ismét szólt a magyar nóta és az operett videó 2011. március 10. | DUNASZERDAHELY. A magyar nóta- és operettest már hagyományosnak mondható rendezvény Dunaszerdahelyen. A jó hangulatról ezúttal is kiváló előadók gondoskodtak, a közönség ismert nótákat és operettrészleteket hallhatott.
Gyomor-pacemaker segítheti a fogyást videó 2011. március 03. | LONDON. Az európai uniós országokban mindenütt elérhető februári nagy-britanniai engedélyezése óta gyomor-pacemaker segítheti a fogyni vágyókat. Eddig két klinikai próba keretében 65 páciensnek ültették be a készüléket.
Kapcsolat a marihuána fogyasztása és a pszichózis között videó 2011. március 02. | LONDON. Holland kutatók megállapították, hogy a kannabisz használata csaknem megkétszerezi a későbbi pszichotikus tünetek előfordulásának kockázatát.
A villámrandik nem javítják a pártalálás esélyeit videó 2011. március 02. | LONDON. Ha túl sok a választási lehetőség a randizók körében, nagyobb eséllyel marad egyedül a társkereső - állapították meg brit kutatók.
Az iskolázottabb embereknek alacsonyabb a vérnyomásuk videó 2011. február 28. | WASHINGTON. Minél magasabb képzettségi szintet érnek emberek, annál alacsonyabb a vérnyomásuk - állapították meg amerikai kutatók.
Látványrepülés Kőhídgyarmaton videó 2011. február 17. | PÁRKÁNY. A kőhídgyarmati repülősklubot 2008-ban alapították a repülés szerelmesei. 2010-ben 10 pilóta és 10 repülőgép-modellező alkotta a társaságot. Céljuk széles körben népszerűsíteni a sportágat.
Az újszülött súlya összefügg az anyai életkorral videó 2011. február 07. | NEW YORK. Az idősebb anyáknak nagyobb valószínűséggel születik nagy súlyú gyermeke, míg a kisebb súlyú újszülöttek gyakoribbak a fiatal anyukák körében - állapították meg holland kutatók.
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek videó 2011. február 07. | BUDAPEST. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói a Science című folyóiratban.
A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs videó 2011. február 07. | HERSHEY. A csokoládé valójában jobb, mint a híre - állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz.
Új szúnyogfajra bukkantak Afrikában videó 2011. február 07. | LONDON. Új szúnyogfajt fedeztek fel Afrikában, amely nem hasonlít az eddig ismertekre, ezért a szakemberek szerint nehezítheti a malária elleni küzdelmet.
Francia kutatók Nyugat-Afrikában, Burkina Faso falvaiban gyűjtötték be az Anopheles gambiae szúnyogfaj új altípusát, amely igen érzékeny a malária parazitájával való fertőzésre.
Tiltani lehetne a génkezelt növényeket egy uniós elképzelés szerint videó 2011. február 06. | BRÜSSZEL. A technológiát ellenző tüntetések elkerülése érdekében is tiltani lehetne a génkezelt növények termesztését az Európai Unió országaiban az Európai Bizottságon készülő friss tervezet szerint.
Kövérebbek a dolgozó anyák gyermekei? videó 2011. február 05. | NEW YORK / WASHINGTON. Annál túlsúlyosabbak lesznek a gyermekek, minél többet dolgozik az édesanyjuk - állítja egy egyesült államokbeli tanulmány.
Átlagosan 6,7 évvel rövidíti meg az életet a rák videó 2011. február 03. | WIESBADEN. A rosszindulatú tumornak 2009-ben áldozatul esett betegek átlagosan 73,6 éves korukban hunytak el, az országos átlaghoz képest 6,7 évvel korábban - közölte a wiesbadeni statisztikai hivatal csütörtökön a rák február 4-i világnapját megelőzően
A terhességi magas vérnyomás után később is nagyobb a szélütés kockázata videó 2011. február 03. | NEW YORK. A terhességi magas vérnyomás összefüggésbe hozható a néhány évvel később bekövetkező szélütéssel, növeli annak kockázatát - állapították meg tajvani kutatók.
Tanulmány: A gyerekek genetikai adottságait felülírja a szegénység videó 2011. február 02. | WASHINGTON. A képességek kifejlődését megakadályozó életkörülmények a felelősek azért, hogy a szegényebb családi háttérrel rendelkező gyerekek gyengébben teljesítenek az iskolában, és kisebb valószínűséggel mennek egyetemre - állítják a szakemberek.
Western lovaglás és „team penning” a Csápai Rodeo Ranchon videó 2011. február 01. | EKECS. Ekecs a felvidéki cowboyok Mekkája. Nem kell messzire utaznia annak, aki ízelítőt szeretne kapni a western-lovaglásból, vagy a Team Penningből. A labdarúgáshoz képest nagyon drága, a Forma 1-hez képest nagyon olcsó – vélekednek bennfentesek.
A szív őssejtes gyógyítására irányuló program indul Nagy-Britanniában videó 2011. február 01. | LONDON. A Brit Szív Alapítvány kedden indítja útjára nagyszabású programját, melyben 50 millió fontot (mintegy 16 milliárd forintot) szánnak a szív őssejtes gyógyítására irányuló kutatásokra.
Szélütés után jobb a fekete amerikaiak túlélési esélye videó 2011. február 01. | NEW YORK. Bár nagyobb a szélütés kockázata a fekete amerikaiak körében, túlélési esélyük jobb, mint a fehéreké az eseményt követő egy éven belül - állapították meg hétfőn közzétett tanulmányukban amerikai kutatók.
Röhögőgörcsöt kapott a műsorvezető videó 2011. január 30. | OTTAWA. Hírolvasás közben nevetőgörcsöt kapott a kanadai televízió orosz nyelvű adásának műsorvezetője. A hír szerint 13 medve őrizte azt a marihuána ültevényt, amelyet a kanadai rendőrség fedezett fel.
A nevetés segítheti a lombikbébi-eljárás sikerességét videó 2011. január 13. | NEW YORK. 219 nő részvételével lefolytatott tanulmányukban izraeli kutatók megállapították, hogy az IVF-eljárás sikeresebb volt azoknál a nőknél, akiket az embrió méhbe való visszaültetését közvetlenül követően még a klinikán professzionális bohóc derített jókedvre.
Nemzetközi mozdonyparádé videó 2010. február 11. | POZSONY. Hangosan fütyülő, pöfögő gőzmozdonyok várják a látogatókat a pozsonyi vasúti múzeum récsei skanzenjében. A gondosan felújított masinák nemzetközi seregszemlék résztvevői. Évente egyszer Pozsonyban is rendeznek nemzetközi vasúti jármű parádét. Ilyenkor a csillogó villogó matrónákat egészen közelről szemügyre lehet venni.
Első  Előző   309 / 309   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 4°C / 5°C
Holnap: -3°C / 5°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 6°C
Holnap: -1°C / 4°C
Losonc
Ma: -0°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -9°C / 3°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Alan Alexander Milne angol író, Micimackó, Malacka és társai megalkotója.
99 éveMegkezdődtek az I. világháborút lezáró "Trianon" béketárgyalások.
73 éveAz akkori szovjet hadsereg kezére került Budapest belvárosa, és megszűntek a harcok.
72 éveMegnyílt a II. világháború után Budapest első állandó Duna-hídja, a Kossuth-híd.
513 éveFranz von Taxis megindította a postaforgalmat Németalföld, a bécsi, francia és spanyol udvar között.
Belföld Továbbra is veszélyt jelent az afrikai sertéspestis Továbbra is veszélyt jelent az afrikai sertéspestis videó POZSONY. Mivel eddig nem sikerült megfékezni az afrikai sertéspestis terjedését a környező országokban, ezért továbbra is fennáll a sertésállományok megfertőződésének a veszélye – tájékoztatott Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kamara (SPPK) szóvivője. Az élelmiszer-ipari kamara szerint a hatóságoknak határozottabban és gyorsabban kellene megoldást keresniük a kialakult helyzetre. Rezník visszakozott, ősztől visszatér a képernyőre a Riporterek videó Az RTVS vezetője a bírálatokra reagálva elmondta, az oknyomozó riportműsort nem szüntette meg, csupán átmenetileg leállította. Harmincezertől is több bevetésen vettek részt tavaly a tűzoltók videó A számok nem igazán pozitívak – mondta Alexander Nejedlý országos tűzoltó-parancsnok.
Külföld Helyenként másfél méteres hó okoz fennakadásokat Romániában Helyenként másfél méteres hó okoz fennakadásokat Romániában videó BUKAREST. Közlekedési fennakadásokat okozott Romániában a téli időjárás, amely főleg az ország keleti részét és Dél-Erdélyt érinti. Közlekedési fennakadások vannak a téli időjárás miatt Romániában, több ezer háztartás maradt áramellátás nélkül. Jóváhagyták a Donyec-medence reintegrálásáról szóló törvényt videó Az ukrán parlament véglegesen jóváhagyta a Donyec-medence reintegrálásáról szóló törvényt. Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak videó A felsorolás végén az elnök gratulált viszont azoknak az újságíróknak és médiumoknak, amelyek szerinte korrektek, tisztességesek.
Itthon A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok videó POZSONY. A meghatározott kvóták alapján szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Az intézkedés elsősorban a fővárosi nyolcosztályos gimnáziumokat érinti negatívan. A következő tanévben csupán egyetlen ilyen pozsonyi egyházi gimnázium nyitja majd meg kapuit az új diákok előtt. A csökkentések az állami és magángimnáziumokat is érintik. Szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Elektronikusan is lehet majd jelentkezni a középiskolákba videó A kormány jóváhagyta az oktatási törvény módosító javaslatát. Felvidéki magyar női példaképeket keres a Femine Fortis videó Jelöléseket vár a polgári társulás a Példakép-díjra, amelyet májusban adnak át ünnepélyes keretek között Füleken.
Magyar világ Biztonságpolitikáról tárgyaltak a magyar-szlovák vegyes bizottság ülésén Biztonságpolitikáról tárgyaltak a magyar-szlovák vegyes bizottság ülésén videó SZÉKESFEHÉRVÁR. Szlovákia és Magyarország is úgy látja: bizakodásra adhat okot, hogy az Európai Unió is felismerte az uniós külső határok védelmének fontosságát - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak a katonai és egyéb biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó magyar-szlovák vegyes bizottság székesfehérvári ülése után. Vargha Tamás államtitkár szerint biztató, hogy az EU felismerte a külső határok védelmének fontosságát. Lázár: a bevándorlás kérdése nemzeti ügy Frissítvevideó Februárban dönthet a magyar parlament a STOP Soros törvénycsomagról. Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat videó A díjat a Raoul Wallenberg Egyesület kezdeményezte azzal a céllal, hogy etikai mércét állítson a magyar társadalmi élet elé.
Kultúra European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget videó BUDAPEST. A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben - közölte a Sziget sajtóiroda. A Szigeté volt az év legjobb zenei felhozatala 2017-ben. Emlékkoncerttel tisztelegnek Fábián Juli előtt videó Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. Páva pulyák: Farkas József fotókiállítása a Prágai Magyar Intézetben videó Farkas József Páva pulyák című fotókiállításának megnyitója lesz január 23-án 18 órától a Prágai Magyar Intézet nagytermében.
Színes Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább videó MELBOURNE. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt Férfi kézilabda Eb - Kikapott a csehektől is, így kiesett a magyar válogatott videó A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-27-es vereség után pont nélkül búcsúzott a tornától. Melanie Griffith lesz a Bécsi Operabál sztárvendége videó Az osztrák társasági élet csúcseseményét tavaly másfél millióan követték élőben a köztévében.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó BUDAPEST. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság csütörtök délelőtt az Országházban. A testület - melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagja Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint a protestáns történelmi egyházak vezetői is - visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát, a Kárpát-medence-szerte megszervezett mintegy 1800 programot. A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét. Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján videó A budapesti Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, a Mária Rádió új műsorigazgatója mutatta be a misét.
Múltunk Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Habár a kimondott cél a nemzeti önrendelkezés és önálló nemzetállamok létrehozása volt, a trianoni békekonferencián valójában az vezérelte a feleket, hogy Magyarország területéből minél nagyobb részt szerezhessenek meg. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt. Kiderült az aztékok pusztulásának oka videó Az 1545 és 1550 közötti öt évben 15 millió emberrel - a lakosság nagyjából 80 százalékával - végzett egy rejtélyes betegség.
Fő támogatónk