2018. március 23., péntek - Emőke
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadásátvideó 2018. március 22., csütörtök 11:28 INNSBRUCK. A gleccserek további olvadását ebben az évszázadban csak egyetlen esetben lehet feltartóztatni, ha azonnal leállítjuk az összes üvegházhatású gáz kibocsátását - erre a következtetésre jutottak a Brémai és az Innsbrucki Egyetem kutatói a Nature Climate Change című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban.
Nosztalgiautazás Gömör régi vasútvonalain videó 2011. május 23. | KASSA. A gyermeknap alkalmából az idén is közlekedik majd a Magda nevű nosztalgiavonat Gömörben. A szerelvény május 28-án indul, s megáll a vasútvonal mentén fekvő községekben is.
Több millió eurót költöttek fogadásokra a szurkolók a hoki-világbajnokságon videó 2011. május 23. | POZSONY. A gazdasági válság sem térítette el az embereket attól, hogy kisebb vagyont hagyjanak a fogadóirodákban a hoki világbajnokság idején.
Tudományos elismerés Perczel Andrásnak videó 2011. május 22. | BUDAPEST. Perczel András kémikusnak ítélték oda a 2011. évi Bolyai-díjat; a magyar tudomány legnagyobb értékű, 100 ezer euró adómentes pénzdíjjal járó elismerését Schmitt Pál köztársasági elnök adta át vasárnap este a Nemzeti Színházban.
A WHO vizsgálja, okozhatnak-e rákot a mobiltelefonok videó 2011. május 22. | GENF. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május végéig fognak állást foglalni arról, hogy okozhatnak-e rákot a mobiltelefonok és a vezeték nélküli technológiával működő távközlési és informatikai berendezések.
Megkezdte második űrsétáját az Endeavour két asztronautája videó 2011. május 22. | CAPE CANAVERAL. Megkezdte második űrsétáját az Endeavour amerikai űrrepülőgép két asztronautája vasárnap. Mindkét űrhajós - Andrew Feustel és a Mike Fincke - a legtapasztaltabb amerikai űrszerelők közé tartozik. Fincke a Hubble űrteleszkópon is végzett javításokat. Az Endeavournek ez a 25-ik és egyben utolsó missziója.
Jókedvre derítő ételek videó 2011. május 21. | BUDAPEST. Nemcsak a „gondűző“ borocska képes jókedvre deríteni, hanem néhány gyorsan beszerezhető finom falat is! Együnk étcsokoládét, teljes kiőrlésű gabonát, banánt, lazacot, spenótot, napraforgómagot, hogy emelkedjen a hangulatunk.
Overdose középmezőnyben végzett, Mikóczy csalódott videó 2011. május 21. | HAYDOCK PARK. Overdose hetedik helyen végzett Andreas Suboriccsal a nyergében a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen az angliai Haydock Parkban.
Kardszárnyú delfinek veszélyeztetik a jegesmedvéket videó 2011. május 21. | KOPPENHÁGA. A klímaváltozás következtében elveszítheti az Északi-sarkvidék "királyának" megtisztelő címét a jegesmedve, és helyébe egy tengeri emlős, a sokkal nagyobb testű kardszárnyú delfin léphet.
Segítségünket kérik a hegyimentők videó 2011. május 21. | POZSONY. Nem anyagi természetű segítség kell a hegyimentőknek, hanem szellemi. Nevet keresnek legújabb helikopterüknek. 2010-ben új acélmadarakkal gyarapodott az égi flotilla, de az egyik jövevénynek még nincs neve. Klára, Karolína vagy Kleopátra – ezekre a nevekre lehet szavazni az Air – Transport Europe /www.lzs.sk/ honlapján.
Éjszaka is látogatható lesz a Budapesti Vidámpark videó 2011. május 21. | BUDAPEST. Nem zár be a Budapesti Vidámpark, ellenkezőleg, júniustól szeptember végéig éjszaka is látogatható lesz. Júniusban, júliusban és augusztusban pénteken és szombaton, szeptembertől pedig szombaton hajnali fél 2-ig várja az érdeklődőket az intézmény.
Halkolbász Fesztivál Szolnokon videó 2011. május 21. | SZOLNOK. Közel húsz csapat legalább 40-féle halkolbászt, illetve egyéb halételt készít Magyarországon, a szombati Halkolbász Fesztiválon. Az étlapról nem hiányozhat sokak kedvence, a halhurka és a tatárfishsztek.
Rockmúzeum nyílik Felvidéken videó 2011. május 20. | NYITRAGERENCSÉR. Jövő szombaton megnyílik a Kárpát-medence első rockmúzeuma a felvidéki Nyitragerencséren, ahol a P. Mobil zenekar vezetője, Schuster Lóránt lesz a tárlatvezető. Ebből az alkalomból a település művelődési házában este a zenekar koncertet ad, majd bált tartanak.
Sikeresen landolt a napelemes repülőgép videó 2011. május 20. | BRÜSSZEL. A svájci Payerne katonai repülőtérről Brüsszelbe érkezett a Solar Impulse nevű napelemes repülőgép, amellyel a Földet is körbe akarják repülni.
A hosszas cumisüvegtáplálás gyerekkori elhízáshoz vezet videó 2011. május 20. | BUDAPEST. Nagy valószínűséggel csúnya kövér iskolás lesz az a gyerek, aki másfél éves kora után még cumisüvegből iszik, sőt azzal is megy az ágyba - írják amerikai szakemberek a Journal of Pediatrics című gyermekgyógyászati szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban.


Kick-box Világkupa Szegeden videó 2011. május 19. | SZEGED. Eddig mintegy 1000 versenyző érkezett meg Szegedre, a hétvégén megrendezendő XVII. Kick-box Világkupára; a pénteken kezdődő háromnapos megméretésre 26 ország nevezett - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Németh Ferenc, a szervező Tigers Kick-box és Szabadidő SE elnöke.
Ránctalanító paradicsom videó 2011. május 18. | BUDAPEST. Paradicsomot enni igen egészséges, mert ebben a növényben fordul elő a legnagyobb mennyiségben a legfontosabb antioxidáns, a likopin, és sokféle vitamint, szervezetünk számára létfontosságú elemet is tartalmaz. Amerikai kutatók összefoglaló tanulmányt írtak a paradicsomról, mely az American Journal of Lifestyle Medicine szakfolyóiratban jelent meg.
Kerékpárút Muránytól Hollókőig videó 2011. május 17. | POZSONY. Kerékpárúttal kötik össze a közeljövőben a szlovákiai Murányt és a magyarországi Hollókőt. A két nemzetközileg ismert idegenforgalmi célpont és látványosság ilyen összekötésében egy határokon átnyúló projekt keretében a szlovákiai Besztercebánya megye és a magyarországi Nógrád megye egyezett meg.
Elindult utolsó útjára az Endeavour űrsikló videó 2011. május 17. | WASHINGTON. A floridai Cape Canaveralből hétfőn elindították a 25. és egyben utolsó küldetésére az Endeavour űrsiklót, amelynek startja műszaki problémák miatti többször halasztást szenvedett .
A fókák bekötött szemmel is látnak videó 2011. május 16. | BERLIN, BUDAPEST. A zavaros tengervízben is képesek a fókák a leghúsosabb halakat kiválasztani bajszuknak köszönhetően: az örvények alapján ugyanis nem csupán a zsákmány jelenlétét érzékelik, hanem egyúttal felbecsülik azok alakját és méretét is - derítették ki német kutatók.
A pontatlan diagnosztika sokba kerül videó 2011. május 14. | LONDON. A diagnosztizálatlan vagy félrediagnosztizált alsó végtagi visszérgyulladás és annak következménye, a trombózis súlyosan veszélyezteti a beteg életét, és hatalmas kárt okoz a társadalombiztosításnak. A brit egészségügy által nyilvánosságra hozott adatok sok milliós veszteségről számoltak be.
Az oroszok a neandervölgyiek legközelebbi leszármazottai? videó 2011. május 14. | MOSZKVA. A neandervölgyi ember utolsó északi menedékeinek egyikét azonosíthatta Oroszországban, az északi sarkkör közelében egy nemzetközi kutatócsoport. A felfedezésről orosz, francia és norvég tudósok a Science legújabb számában jelentették meg tanulmányukat.
Szombaton Múzeumok éjszakája videó 2011. május 14. | POZSONY. Több mint 80 múzeum és 23 galéria tart nyitva Szlovákiában 10 órától szombaton napnyugta után is, bekapcsolódva a Múzeumok éjszakája nevű nagy múltú programba. Ennek minden évben más-más központi eleme van. Az idén Ne féljünk a kísértetektől jelszóval hirdették meg a programot.
A genetika nem sorselemzés videó 2011. május 14. | BUDAPEST. A genetika nem a sorsot, hanem egy betegségre való hajlamot jelenti - hangsúlyozta Falus András akadémikus, a Semmelweis Egyetem (SE) Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója, aki az intézetében az asztmára hajlamosító génkombinációkkal kapcsolatos kutatásokról beszélt az MTI-nek.
Vatikán: a Föld segítségért kiált! videó 2011. május 14. | VATIKÁN. A Pápai Tudományos Akadémia megkongatta a vészharangot, miután szakemberek feltárták előtte a gleccserek visszahúzódásának okait és következményeit. A jelentés nem szépít: azonnali, határozott intézkedéseket sürget a klímaváltozás ügyében, melyek ára – mint írja – „elenyésző ahhoz képest, amit a világnak akkor kell fizetnie, ha most nem cselekszünk.”
Különleges program - Éjszakai rendezvény a füleki várban videó 2011. május 14. | FÜLEK. A tűzhányók működését is szemléltetik a szombaton a füleki várban, ahol őstörténeti kiállítás, csipkeverő és fafaragó is várja a látogatókat a szlovákiai múzeumok éjszakáján.
Az EU polgárainak többsége Európában nyaral videó 2011. május 13. | BRÜSSZEL Az Európai Unió polgárainak többsége, azaz a 27 tagállam lakosságának 57,6 százaléka az EU-n belül tervezi az idei nyaralását. Az idén Olaszország, Spanyolország és Franciaország a legkedveltebb úticél - derül ki az Európai Bizottság pénteken közzétett felméréséből.
Azonosított génhiba alapján tökéletes lehet a terápia videó 2011. május 12. | BUDAPEST. Két, külföldről visszatért magyar kutatóorvos hozta létre azt a laboratóriumot, amelyben szövetminták vizsgálatával képesek kimutatni, hogy milyen génhiba hozta létre a tumort, egy adott eltérés esetében pedig már célzott, hatékony kezelést is alkalmazhatnak - derült ki a KPS Diagnosztikai Központ szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Éledezik a turizmus a Magas-Tátrában videó 2011. május 12. | POZSONY/MAGAS-TÁTRA. Növekedett tavaly a Magas-Tátrába látogató turisták száma, bár a 2008-as szintet egyelöre nem sikerült megközelíteni. A legtöbb a hazai vendég, külföldről leginkább a csehek érkeznek.
Libamájfesztivál lesz a Budai Várban videó 2011. május 11. | BUDAPEST. Az első Libamáj Napok - Királyi lakoma május 20. és 22. között lesz a várban. A finom falatok mellett főzőiskola és koncertek várják az érdeklődőket. A szervező a Magyar Lúdszövetség.
Több figyelmet kell szentelni a bevándorlásnak videó 2011. május 10. | BUDAPEST. Az észak-afrikai országokból érkezők tömege is rámutatott, hogy több figyelmet kell szentelni a bevándorlásnak - hangoztatták egy keddi budapesti nemzetközi konferencia felszólalói.
Első  Előző   309 / 313   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 8°C
Holnap: -3°C / 8°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 8°C
Holnap: -5°C / 8°C
Losonc
Ma: -6°C / 7°C
Holnap: -6°C / 5°C
Kassa
Ma: -4°C / 8°C
Holnap: -7°C / 5°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
58 éveMeteorológiai Világnap
1045 éveElkezdődött a magyarok beilleszkedése a nyugati, keresztény társadalomba.
179 éveMegszületett Julius Hann osztrák meteorológus, a klimatológia és a meteorológia fizikai szemléletmódjának megalapozója.
176 éveMeghalt Stendhal francia író (Vörös és fekete, A pármai kolostor).
154 éveCseszneken megszületett Simonyi-Semadam Sándor, a trianoni szerződés aláírója.
Belföld Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Frissítvevideó POZSONY. Mivel Andrej Kiska államfő kinevezte az új kormányt, a szervezők lefújták a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért tüntetést. Az egyetemisták azonban pénteken csendes menetet indítanak. A szervezők "nem mennek sehova", az új kormány lépéseit figyelk majd. A nővérek és orvosok bírálják az új egészségügyi minisztert videó Döntéseit nem a szakmai érvek, hanem a politikai befolyás alapján hozza meg, állítják bírálói. A Kuciak-féle kettősgyilkosság elkövetője speciálisan átalakított fegyvert használt videó A rendőrség nem erősítette meg, hogy gázpisztollyal lőtték le a fiatalokat.
Külföld Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns videó FREIBURG. Életfogytiglanra ítélték azt az afgán férfit, aki a németországi Freiburgban 2016 szeptemberében megerőszakolt egy diáklányt, akinek testét később egy folyóban találták meg – hangzott el az M1 Híradójában Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet. Amerikai importvámok - Európa egyelőre mentességet kap videó Az Európai Unió mellett Argentína, Ausztrália, Brazília és Dél-Korea, valamint Kanada és Mexikó tartozik a kivételezett körbe. Két éve szabadult el a terror Brüsszelben videó A három brüsszeli támadásnak összesen harminckét halálos áldozata volt, és több százan megsebesültek, köztük két magyar is.
Itthon Hogyan kerül a víz a csapba? Hogyan kerül a víz a csapba? videó A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én tartják, célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. 2018-ban a víz világnapjának szlogenje: „Védd természetesen!” A környezetszennyezés problémáira a megoldást sok esetben maga a természet kínálja fel. Idén erre akarják fokozottabban felhívni a társadalom figyelmét a víz világnapjának szervezői szerte a világon. Gondolatok a környezettudatosságról március 22-én, a víz világnapján. Vasárnaptól vastagodik meg újra a felhőtakaró videó Pénteken és szombaton napközben javarészt derült égboltra és 6-11 fokra számíthatunk. Éjszaka még fagyos marad a levegő. Mi hátráltatja a Dunaradvány és Neszmély közötti kompjárat megvalósulását? videó Neszmély polgármestere szerint akár már jövő ősszel elindulhatna a kompjárat. A felvidéki oldal nem ennyire derülátó.
Magyar világ Digitalizáció és migráció Digitalizáció és migráció videó A digitalizáció, a migráció, és az európai romák és szegények kérdése az olyan témák közé tartozik, ahol szükséges, hogy lássuk a különböző nézőpontokat. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott, és egy olyan értékes beszélgetésben volt része, amit másokkal is szeretne megosztani. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott. Betiltották az arcot elfedő maszkok viselését köztéri rendezvényeken Kárpátalján videó Bűnmegelőző intézkedésként ezentúl a rendőröknek azonosítaniuk kell az ilyen emberek kilétét. Áder: a klímakatasztrófa már nem a jövő, hanem a jelen videó Áder János hétfőn érkezett a nyolcadik Víz Világfórumra, Brazíliavárosba. Beszédet mondott a megnyitó ceremónián is.
Kultúra Meghalt Kulcsár Ferenc költő Meghalt Kulcsár Ferenc költő videó Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtökön Dunaszerdahelyen életének 69. évében elhunyt Kulcsár Ferenc költő. Temetése hétfőn, március 26-án 13 órakor lesz Dunaszerdahelyen, a városi temetőben. 2014-ben első felvidéki költőként megkapta a Balassi Bálint-emlékkardot, majd ugyanabban az évben a Madách-díjat is. 70 éves Sir Andrew Lloyd Webber videó Ő a világ első komponistája, aki elsőként keresett szerzeményeivel egymilliárd dollárnál is nagyobb összeget. Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő videó Szöllősi Zoltánt 2015-ben, 70. születésnapján Áder János köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki.
Színes Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát videó LOS ANGELES. Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: a magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal mintegy ezer tárgyat, köztük ékszereket, festményeket, bútorokat és drága estélyi ruhákat értékesítenek április közepén a Beverly Hills-i Heritage aukciósházban. Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat. Harmadszor került megrendezésre az Ecommerce Expo videó Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényét, az Ecommerce Expo-t. Több mint 3 fokkal megdőlt a napi hidegrekord Magyarországon videó Most hajnalra Vásárosnaményban mínusz 13,4, míg Nyírlugoson mínusz 15,2 fokig süllyedt a hőmérséklet.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A csíksomlyói hegynyeregben, a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztus 18-án a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót - jelentették be a két intézmény vezetői egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón szerdán. A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja. Kassára látogatott Erdő Péter bíboros videó Az esztergom-budapesti érsek előadást tartott a teológiai fakultáson és felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát is.
Múltunk Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó A napokban újabb, a 2. világháború idején elsüllyedt hadihajó roncsaira bukkant a Paul Allen vezette expedíció. Ezúttal a guadalcanali tengeri csatában hullámsírba szállt USS Juneau-nak akadtak nyomára, amely többek között arról is híres, hogy ezen szolgált az öt fiatal Sullivan-testvér, akiknek tragikus története megrázta Amerikát. Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus. Elárverezik az utolsó egyiptomi király karóráját videó Kalapács alá kerül Faruk arany karórája. Akár 800 ezer dollárért is elkelhet az óra, amelyből csak 281 darab készült a világon.
Fő támogatónk