2017. november 23., csütörtök - Kelemen, Klementina
Cikkek közt...  Videók közt...  
A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödétvideó 2017. november 23., csütörtök 08:58 GENF. Az édesvizű tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét egy friss svájci tanulmány szerint.
Dunaszerdahelyi diák a világ legjobb freestyle focistái között videó 2011. március 18. | DUNASZERDAHELY. A dunaszerdahelyi Szipőcs József a világ legjobb freestyle focistáinak rangos táborába került. Az Abu Dhabiban megrendezett világbajnokságon a 24 indulóból az első hatban végzett.
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat videó 2011. március 16. | BUDAPEST. Almási Gyula őrnagy, Kecskeméthy Géza okleveles gépészmérnök, Lantos Mihály okleveles villamosmérnök, gazdasági mérnök, Mátyus László egyetemi tanár, valamint Vilmos András okleveles közgazdász részesült az idén Jedlik Ányos-díjban, az elismeréseket Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke adta át szerdán az intézmény budapesti székházában.
Nem túl régen használja az ember Európában a tüzet videó 2011. március 16. | WASHINGTON. Nagy valószínűséggel nagyjából 400 ezer évvel ezelőtt kezdték el rendszeresen használni Európában letelepedett őseink a tüzet, ami meglepetést okozott a kutatóknak, mivel a viszonylag hideg éghajlatú kontinensen már egymillió éve megjelent az ember.
Belepusztult gazdája halálába az aknaszimatoló kutya videó 2011. március 12. | LONDON. Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. A hadi eb csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott.
A monogámia vitte sikerre az embert videó 2011. március 12. | BÉCS/ BUDAPEST. A bolygót az új évezred hajnalán gyakorlatilag egyetlen állatfaj uralja, a Homo sapiens nevű főemlős. Sikere a kultúrának, az együttműködésnek és a legújabb kutatások szerint a monogámiának köszönhető.
Bormúzeum Szepsiben videó 2011. március 11. | SZEPSI. A közel 700 000 eurós pályázat Erdőbényével lett beadva és Szepsire mintegy 370 000 euró jutott. A pince 33 000 euróból lett kiszélesítve, ami tulajdonképpen két pince összekötését eredményezte, szociális részek és egy kézikonyha kialakítását.
Ismét szólt a magyar nóta és az operett videó 2011. március 10. | DUNASZERDAHELY. A magyar nóta- és operettest már hagyományosnak mondható rendezvény Dunaszerdahelyen. A jó hangulatról ezúttal is kiváló előadók gondoskodtak, a közönség ismert nótákat és operettrészleteket hallhatott.
Gyomor-pacemaker segítheti a fogyást videó 2011. március 03. | LONDON. Az európai uniós országokban mindenütt elérhető februári nagy-britanniai engedélyezése óta gyomor-pacemaker segítheti a fogyni vágyókat. Eddig két klinikai próba keretében 65 páciensnek ültették be a készüléket.
Kapcsolat a marihuána fogyasztása és a pszichózis között videó 2011. március 02. | LONDON. Holland kutatók megállapították, hogy a kannabisz használata csaknem megkétszerezi a későbbi pszichotikus tünetek előfordulásának kockázatát.
A villámrandik nem javítják a pártalálás esélyeit videó 2011. március 02. | LONDON. Ha túl sok a választási lehetőség a randizók körében, nagyobb eséllyel marad egyedül a társkereső - állapították meg brit kutatók.
Az iskolázottabb embereknek alacsonyabb a vérnyomásuk videó 2011. február 28. | WASHINGTON. Minél magasabb képzettségi szintet érnek emberek, annál alacsonyabb a vérnyomásuk - állapították meg amerikai kutatók.
Látványrepülés Kőhídgyarmaton videó 2011. február 17. | PÁRKÁNY. A kőhídgyarmati repülősklubot 2008-ban alapították a repülés szerelmesei. 2010-ben 10 pilóta és 10 repülőgép-modellező alkotta a társaságot. Céljuk széles körben népszerűsíteni a sportágat.
Az újszülött súlya összefügg az anyai életkorral videó 2011. február 07. | NEW YORK. Az idősebb anyáknak nagyobb valószínűséggel születik nagy súlyú gyermeke, míg a kisebb súlyú újszülöttek gyakoribbak a fiatal anyukák körében - állapították meg holland kutatók.
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek videó 2011. február 07. | BUDAPEST. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói a Science című folyóiratban.
A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs videó 2011. február 07. | HERSHEY. A csokoládé valójában jobb, mint a híre - állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz.
Új szúnyogfajra bukkantak Afrikában videó 2011. február 07. | LONDON. Új szúnyogfajt fedeztek fel Afrikában, amely nem hasonlít az eddig ismertekre, ezért a szakemberek szerint nehezítheti a malária elleni küzdelmet.
Francia kutatók Nyugat-Afrikában, Burkina Faso falvaiban gyűjtötték be az Anopheles gambiae szúnyogfaj új altípusát, amely igen érzékeny a malária parazitájával való fertőzésre.
Tiltani lehetne a génkezelt növényeket egy uniós elképzelés szerint videó 2011. február 06. | BRÜSSZEL. A technológiát ellenző tüntetések elkerülése érdekében is tiltani lehetne a génkezelt növények termesztését az Európai Unió országaiban az Európai Bizottságon készülő friss tervezet szerint.
Kövérebbek a dolgozó anyák gyermekei? videó 2011. február 05. | NEW YORK / WASHINGTON. Annál túlsúlyosabbak lesznek a gyermekek, minél többet dolgozik az édesanyjuk - állítja egy egyesült államokbeli tanulmány.
Átlagosan 6,7 évvel rövidíti meg az életet a rák videó 2011. február 03. | WIESBADEN. A rosszindulatú tumornak 2009-ben áldozatul esett betegek átlagosan 73,6 éves korukban hunytak el, az országos átlaghoz képest 6,7 évvel korábban - közölte a wiesbadeni statisztikai hivatal csütörtökön a rák február 4-i világnapját megelőzően
A terhességi magas vérnyomás után később is nagyobb a szélütés kockázata videó 2011. február 03. | NEW YORK. A terhességi magas vérnyomás összefüggésbe hozható a néhány évvel később bekövetkező szélütéssel, növeli annak kockázatát - állapították meg tajvani kutatók.
Tanulmány: A gyerekek genetikai adottságait felülírja a szegénység videó 2011. február 02. | WASHINGTON. A képességek kifejlődését megakadályozó életkörülmények a felelősek azért, hogy a szegényebb családi háttérrel rendelkező gyerekek gyengébben teljesítenek az iskolában, és kisebb valószínűséggel mennek egyetemre - állítják a szakemberek.
Western lovaglás és „team penning” a Csápai Rodeo Ranchon videó 2011. február 01. | EKECS. Ekecs a felvidéki cowboyok Mekkája. Nem kell messzire utaznia annak, aki ízelítőt szeretne kapni a western-lovaglásból, vagy a Team Penningből. A labdarúgáshoz képest nagyon drága, a Forma 1-hez képest nagyon olcsó – vélekednek bennfentesek.
A szív őssejtes gyógyítására irányuló program indul Nagy-Britanniában videó 2011. február 01. | LONDON. A Brit Szív Alapítvány kedden indítja útjára nagyszabású programját, melyben 50 millió fontot (mintegy 16 milliárd forintot) szánnak a szív őssejtes gyógyítására irányuló kutatásokra.
Szélütés után jobb a fekete amerikaiak túlélési esélye videó 2011. február 01. | NEW YORK. Bár nagyobb a szélütés kockázata a fekete amerikaiak körében, túlélési esélyük jobb, mint a fehéreké az eseményt követő egy éven belül - állapították meg hétfőn közzétett tanulmányukban amerikai kutatók.
Röhögőgörcsöt kapott a műsorvezető videó 2011. január 30. | OTTAWA. Hírolvasás közben nevetőgörcsöt kapott a kanadai televízió orosz nyelvű adásának műsorvezetője. A hír szerint 13 medve őrizte azt a marihuána ültevényt, amelyet a kanadai rendőrség fedezett fel.
A nevetés segítheti a lombikbébi-eljárás sikerességét videó 2011. január 13. | NEW YORK. 219 nő részvételével lefolytatott tanulmányukban izraeli kutatók megállapították, hogy az IVF-eljárás sikeresebb volt azoknál a nőknél, akiket az embrió méhbe való visszaültetését közvetlenül követően még a klinikán professzionális bohóc derített jókedvre.
Nemzetközi mozdonyparádé videó 2010. február 11. | POZSONY. Hangosan fütyülő, pöfögő gőzmozdonyok várják a látogatókat a pozsonyi vasúti múzeum récsei skanzenjében. A gondosan felújított masinák nemzetközi seregszemlék résztvevői. Évente egyszer Pozsonyban is rendeznek nemzetközi vasúti jármű parádét. Ilyenkor a csillogó villogó matrónákat egészen közelről szemügyre lehet venni.
Első  Előző   306 / 306   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 1°C / 6°C
Holnap: 2°C / 6°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 8°C
Holnap: 3°C / 8°C
Losonc
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: -1°C / 7°C
Kassa
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: 2°C / 6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
560 évePrágában 17 éves korában meghalt V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
224 éveMegszületett id. Markó Károly festő, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
165 éveElőször szereltek fel postaládákat.
154 évePálócon megszületett gróf Hadik János, aki három napig töltötte be Magyarország miniszterelnöki tisztségét.
130 éveMegszületett Boris Karloff angol színész, aki Frankensteint játszotta.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Szlovákiában is meghonosodott a Black Friday videó Jelentős árkedvezményekkel csalogatják be a vásárlókat az üzletekbe. Jövőre többet fizetünk a villanyáramért, a földgáz ára változatlan marad videó Az árak módosulását az Árszabályozási Hivatalnak kell jóváhagynia, de szakértők nem számítanak drasztikus áremelésre.
Külföld Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit videó BERLIN. A német kormány hazaszállíttatná az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcoló német állampolgárságú dzsihadisták gyermekeit Németországba - jelentette a Süddeutsche Zeitung című lap, illetve a WDR és NDR közszolgálati médiatársaság. A gyerekek egy részét szüleik vitték magukkal a terrorista szervezet, az Iszlám Állam "kalifátusába", mások ott születtek. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője videó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot Mugabe mentesül a felelősségre vonás alól a lemondásáért cserébe videó Robert Mugabe tudatta, hogy Zimbabwéban akar meghalni, s nem tervezi azt, hogy külföldi száműzetésbe vonul.
Itthon Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó POZSONY. Hamarosan eluralkodik a karácsonyi légkör Pozsony központjában, ugyanis pénteken kezdődik a hagyományos karácsonyi vásár a Fő téren, a Hviezdoslav téren és a Ferencesek terén. A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be. Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Kultúra A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó BUDAPEST, SOPRON. A Limp Bizkit, a Skillet és Ákos is fellép a jövő évi Telekom VOLT fesztiválon Sopronban - közölték a szervezők. A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban. Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Alföldi Róbert 50 éves videó Alföldi Róbert a kortárs magyar művészvilág egyik legsokoldalúbb egyénisége, élete a színház, magánéletéről ritkán beszél.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Vélemény Aich Péter: Facebook Aich Péter: Facebook videó Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna? Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána. Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó Nem törünk, nem zúzunk, mint más szurkolók, csupán egy „bűnünk” van, hogy magyarul beszélünk és a DAC a csapatunk.
Hitélet Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó VATIKÁN. Ferenc pápa hamarosan találkozik a rohingja kisebbség tagjaival - jelentette be Greg Burk szentszéki szóvivő az egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben esedékes apostoli látogatásának előzetes sajtótájékoztatóján a Vatikánban szerdán. A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk