2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jégvideó 2018. február 21., szerda 12:50 WASHINGTON. Mindenidők legkisebb januári kiterjedésére hízott a tengeri jég az Északi-sark térségében az amerikai óceán- és légkörkutató intézet (NOAA) adatai szerint.
Bábaszoftver afrikai szülésekhez videó 2011. június 09. | HEIDELBERG. Az afrikai szüléseket és a terhességi ellátást biztonságosabbá tevő és koordináló szoftvert fejlesztettek ki a Heidelbergi Egyetem tudósai.
Már nem rejtély az iráni sómúmiák kora videó 2011. június 08. | TEHERÁN, RÓMA. Izotópvizsgálatoknak vetették alá a hat iráni sómúmia közül ötöt, hogy megállapítsák korukat, valamint származási helyüket.
Találmány paneltűz megfékezésére videó 2011. június 08. | MISKOLC. Egy miskolci feltaláló az önkormányzatnak kínálja fel megvételre a szabadalmi jogokat azon találmányára, amely paneltűz keletkezésekor képes megakadályozni, vagy legalább is lassítani a lángok szintek közötti terjedését a házak homlokzatán - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
Fia született Kovács Áginak videó 2011. június 07. | BUDAPEST. Gábor Dominik - így hívják Kovács Ági kisfiát. A sportoló és gyereke ma megy haza a kórházból, mindketten jól vannak - derült ki az RTL Klub Reggeli című műsorából. A babának június elsején kellett volna megszületnie, de pár napot még ráhúzott. Ráérős gyerek, nem valószínű, hogy sportoló lesz.
Alkoholfogyasztást 24 éves kortól videó 2011. június 07. | LONDON. Egy brit tudós szerint 24 éves korra kellene emelni az alkoholfogyasztás törvényi engedélyezését, mivel a szesz gátolja az agy fejlődését.
Színjátszótábor felnőtteknek videó 2011. június 06. | HETÉNY. A Csavar Polgári Társulás és a Hetényi Református Gyülekezet színjátszótábort szervez felnőttek részére Hetényen.
A tábor vezetője és oktatója Gál Tamás, színművész.
Javítják a túlélést a melanóma elleni új szerek videó 2011. június 06. | CHICAGO. Jelentős javulást értek el a tesztek során a melanomás páciensek túlélésében két új szerrel, melyekről vasárnap számoltak be egy nemzetközi konferencián.
55 éve működik az úttörővasút Németországban videó 2011. június 05. | BERLIN. Húsz évvel ezelőtt a kommunizmus bukásával és Németország újraegyesítésével a volt NDK területén visszafordíthatatlanul megszűnt a „régi rendszer” számos "vívmánya". Ez alól kivételt képez a több mint fél évszázados múltra visszatekintő úttörővasút.
Se fiú, se lány videó 2011. június 05. | TORONTÓ. A kanadai Storm Wittericket szülei nem nevelik sem fiónak, sem lánynak, megvárják, hogy "megnyilvánuljon". Környezetük előtt gondosan titkolják, mi a legkisebb jövevőny neme. Azt szeretnék, ha Storm ösztönösen ráérezne, férfiként akarja-e leélni az életét, vagy nőként.
Turistaösvény mezítlábasoknak videó 2011. június 04. | VALTICE. A Břeclav melletti településen egyedülálló kezdeményezést valósítanak meg. Olyan turistaút létrehozását tervezik, amelyen csak cipő nélkül sétálhatnak végig a gyalogosok.
Divatos Franciaországban az emlékturizmus videó 2011. június 04. | PÁRIZS. Új ága bontakozik ki a nemzetközi idegenforgalomnak: egyre többen keresik fel az újkori konfliktusok emlékhelyeit. Ezek a színhelyek tavaly 6,2 millió látogatót vonzottak Franciaországban.
Égi csapás Watlingtonban - Kányák fosztogatják a gyerekeket videó 2011. június 04. | LONDON. Uzsonnarabló vörös kányák támadnak gyerekekre egy brit iskola udvarán, ami miatt megtiltották a tanulóknak, hogy a szünetekben kimenjenek az épületből.
Milyen lesz a Mars-utazás? videó 2011. június 03. | Már 365 napot töltött "Földön kívül" a Mars500 legénysége a Moszkva közelében lévő intézmény elszigetelt moduljaiban. Ez minden idők eddigi legrealisztikusabb űrrepülési szimulációja.
Stoppolják hálóikat a pókok videó 2011. június 02. | WASHINGTON. Az egyes pókhálókban látható X-et formáló sűrűbb szövésű részeket hálóik megóvására fejlesztették ki a pókok. A pókháló anyaga, a pókselyem az egyik legszilárdabb anyag, amit ismerünk. Egy ceruza vastagságú pókfonál meg tudna állítani egy Boeing repülőgépet.
Ismét látogatható Prágában az Arany utcácska videó 2011. június 01. | PRÁGA: Több mint egyéves szünet után szerdától újra látogatható az Arany utcácska, a Prágai Vár és a Moldva-parti cseh metropolisz egyik legfestőibb és legnépszerűbb idegenforgalmi látványossága.
Olasz napok Szlovákiában videó 2011. június 01. | POZSONY. Júniusban minden az olasz kultúráról szól majd a legnagyobb szlovák városokban. Teresa Triscari, az Olasz Kulturális Intézet igazgatója azt ígéri, az olasz művészet és kultúra minden szeletéből ízelítőt kapnak az érdeklődők.
Hogyan védekezzünk az EHEC baktériumok ellen? videó 2011. június 01. | POZSONY. Hogyan kezelik az EHEC fertőzést? Milyen tüneteket okoznak a kórokozók? Hogy lehet védekezni a fertőzéssel szemben? Az utóbbi napokban ezek a leggyakoribb kérdések, amit a németországi halálos kimenetelű fertőzések után az átlagember feltesz.
Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel járó betegségekre videó 2011. május 31. | LONDON. Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
Kimondta a WHO: rákkeltő lehet a mobiltelefon videó 2011. május 31. | LONDON. A mobiltelefon használata növelheti az agydaganat bizonyos típusainak kockázatát - állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régóta várt, kedden nyilvánosságra hozott állásfoglalásában.
Mogyoróallergiát gyógyító bőrtapaszt fejlesztettek ki videó 2011. május 31. | LONDON. Egy forradalmian új bőrtapaszt fejlesztettek ki francia bőrgyógyászok, amelytől a mogyoróallergia gyógyulását remélik. A tapasz remények szerint 3-4 éven belül elérhetővé válik a piacon.
A hideg miatt távoztak a vikingek Grönlandról videó 2011. május 31. | OSLO. Hideghullám okozhatta a viking telepesek távozását Grönland szigetéről. Amerikai és brit kutatók a jelentéshez rekonstruálták a korabeli hőmérsékletet 5600 évre visszamenően.
Süsü és a többiek videó 2011. május 30. | RÉVKOMÁROM. Június 1-én gazdag gyermeknapi programmal várja az apróságokat és szüleiket a Komáromi Jókai Színház. A délután egy órakor kezdődő gyermeknapi program keretében az érdeklődők megtekinthetik a színházat arról az oldaláról is, melyről csak kevesen ismerik.
Süllyed az Alföld, emelkedik az Északi-középhegység videó 2011. május 30. | BUDAPEST. Gigászi erők dolgoznak a mélyben. Az Alföld északi része tíz centimétert süllyedt az elmúlt időszakban, az Északi-középhegység emelkedett.
Varratok helyett "sebgipszelés" videó 2011. május 30. | A töréseknél alkalmazott gipszeléshez hasonló eljárást javasolnak amerikai orvosok a bőrsérülések gyógyításánál is. Az új típusú kötés megelőzi, hogy a sérült bőrfelszín deformálódjon gyógyulása közben, ezáltal jelentősen csökkenti a hegesedés mértékét.
A madarak szemükkel is érzékelik a föld mágneses mezejét videó 2011. május 29. | BÉCS, BUDAPEST. Német kutatók felfedezték, hogy a madarak többek közt a szemüket is használják a Föld mágneses terének érzékelésére, és az annak segítségével történő tájékozódásra.
Agyagkatonák Budapesten videó 2011. május 29. | BUDAPEST. Az első kínai császár katonáinak valósághű másolatait tekinthetik meg az érdeklődők szombattól Budapesten, a Király utcai VAM Design Centerben szeptember 18-ig.
Változatosan táplálkozott a neandervölgyi videó 2011. május 28. | BÉCS, BUDAPEST. A neandervölgyiről alkotott kép az elmúlt évtizedekben jócskán megváltozott, kultúrája, intelligenciája mégsem tért el annyira a modern emberétől, mint azt korában hitték. Ez a helyzet a táplálkozásával is, mint azt német kutatók kiderítették.
Kelta hierarchia videó 2011. május 28. | BUDAPEST. A kelta társadalom hierarchiáját világítják meg az észak-magyarországi kelta-kori temetkezési helyek leletei. Szabó Miklós régészprofesszor, az MTA rendes tagja szerint a kelta temetők a korabeli társadalmi szerkezetet képezték le.
Gyermeknap a Bajmóci várban videó 2011. május 28. | BAJMÓC. A Szlovákia Disneylandjeként emlegetett Bajmóc várkastélya június 1-én, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából színes múltidéző programokkal várja a legkisebbeket.
A koffein gátolhatja a teherbeesést videó 2011. május 28. | HAMBURG, BUDAPEST. A fokozott koffeinfogyasztás negatívan befolyásolhatja a várva várt gyermekáldást. Az élénkítő hatásáról ismert anyag ugyanis a petevezetékekben fékezi az izmok összehúzódását, ezáltal akadályozhatja a petesejt petefészekből méhbe vezető útját - derítették ki amerikai kutatók egereken végzett kísérletek segítségével.
Első  Előző   306 / 312   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / -1°C
Holnap: -2°C / 1°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 2°C
Losonc
Ma: -2°C / 2°C
Holnap: -10°C / -0°C
Kassa
Ma: -4°C / -2°C
Holnap: -5°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
19 éveNemzetközi Anyanyelvi Nap
170 éveMarx és Engels kiadta a Kommunista kiáltványt.
125 éveMegszületett Honthy Hanna színésznő, énekesnő.
65 éveFrancis Crick és James D. Watson bejelentették a DNS molekula kettős-spirál szerkezetének felfedezését.
57 éveElőször lépett a nyilvánosság elé a Beatles-együttes a liverpooli Cavern Clubban.
Belföld Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését videó POZSONY. Miután a koalíciós partnerek nem értettek egyet az előterjesztéssel, Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerdán visszavonta a kormány üléséről az anyagot, amely részben dekriminalizálta volna az ún. kemény drogok fogyasztását is. Lucia Žitňanská javaslatával szemben az Irány-Szociáldemokráciának és a Szlovák Nemzeti Pártnak is kifogásai voltak. Komp kötheti össze Dunaradványt és Neszmélyt videó A munkálatok költségeit 1,4 millió euróra becsülik. Az építkezés a tervek szerint az idén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be. Érsek szerint nem fogják tömegesen cserélni a helységnévtáblákat videó Ha sérült, átfestették vagy rossz állapotban van, akkor kicserélik a táblát – mondta a tárcavezető.
Külföld Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak vissza Németországból Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak vissza Németországból videó MÜNCHEN. Újabb 14 afgán menedékkérőt toloncoltak haza Németországból, az őket szállító repülőgép szerda reggel szállt le Kabulban - közölték a hatóságok. A Kabulba tartó repülőn a 14 afgán férfit a német rendőrség 43 tagja, egy orvos és egy tolmács kísérte. Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga videó Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz Északi Liga párt vezetője. Ismét sokan meghaltak a kormányerők támadásaiban Kelet-Gútában videó Egy egészségügyi segélyszervezet pedig legkevesebb 115 halottról számolt be.
Itthon Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó POZSONY. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az anyanyelven való oktatás biztosítása nemzeti identitásunk megőrzésének alapvető feltétele, ezért kiállunk a kárpátaljai magyarság anyanyelv-használati jogáért – hangsúlyozták közös nyilatkozatukban a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Lodzban is győzött a kassai Talentum programozó diákcsapat videó Újabb győzelmet aratott a kassai Talentum SAP programozó csapat, melynek felkészítő mentora Hanesz Angelika tanárnő volt. Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek.
Magyar világ Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Frissítvevideó BUDAPEST. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd: a migrációt rossz, veszélyes és megállítható folyamatnak tartjuk, nemet mondunk a bevándorlásra és a betelepítési kvótára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter. Lomnici: Az Aranycsapat a nemzeti történelem része videó Tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdették meg az Aranycsapat-emlékévét. Egyre keresettebb a házi pálinka Magyarországon videó Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből.
Kultúra GHYMES 35 GHYMES 35 videó POZSONY. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve, s az idei koncertsorozat a március 1-i pozsonyi koncerttel kezdődik. Várnak minden érdeklődőt 2018. március 1-én Pozsonyba a Dom kultúry Zrkadlový háj-ba. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve. Ez évi első koncertjét Pozsonyban adja a zenekar. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók. Felvidéki Népzenész Találkozó Nagyidán videó A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban 3 vonós mesterkurzus indítását tervezi.
Színes A Nazca-vonalak rejtélye A Nazca-vonalak rejtélye videó Nemrég volt hír, hogy Peruban egy kamion rongálta meg ezeket a csak a levegőből látható, sivatagi hatalmas ábrákat. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. Phjongcshang 2018 - Történelmi amerikai siker sífutásban videó Az olimpiai érmek számát (14) tekintve a 37 éves norvég Marit Björgen rekorder lett a téli játékok történetében. Phjongcshang 2018 - Éremért játszhatnak a cseh jégkorongozók Frissítvevideó Elsőként Csehország válogatottja jutott be a phjongcshangi téli olimpia férfi jégkorongtornájának elődöntőjébe.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk Honthy Hanna, a magyar operett nagyasszonya 125 éve született Honthy Hanna, a magyar operett nagyasszonya 125 éve született videó Százhuszonöt éve, 1893. február 21-én született Honthy Hanna Kossuth-díjas primadonna, a magyar operett királynője. Százhuszonöt éve, 1893. február 21-én született Honthy Hanna Kossuth-díjas primadonna, a magyar operett királynője. Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. A semmiből nőtt ki a vulkán egy mexikói gazda földjén videó A történelemben ez volt az első alkalom, hogy geológusok megfigyelhették és dokumentálhatták egy vulkán teljes életciklusát.
Fő támogatónk