2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jégvideó 2018. február 21., szerda 12:50 WASHINGTON. Mindenidők legkisebb januári kiterjedésére hízott a tengeri jég az Északi-sark térségében az amerikai óceán- és légkörkutató intézet (NOAA) adatai szerint.
Felhőkarcoló nagyságú égitest repül közel a Földhöz videó 2018. január 19. | WASHINGTON. Felhőkarcoló nagyságú aszteroida fogja februárban megközelíteni a Földet, ha becsapódna, hatalmas pusztítást idézne elő.
Jelentős előrelépést tettek a tudósok a rákgyógyítás terén videó 2018. január 19. | WASHINGTON. Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja.
A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve videó 2018. január 19. | GENF, WASHINGTON. A tavalyi volt a második-harmadik legmelegebb év a feljegyzések 19. század végi kezdete óta - közölte az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA).
Durva kémprogram bukkant fel az Androidon videó 2018. január 18. | A Kaspersky Lab egy erős Android-kémszoftverre bukkant, amelynek segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések, valamint hozzáférhetőek az üzenetek, híváslisták és több más dolog is.
A világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban videó 2018. január 17. | MEXIKÓVÁROS. A világ legnagyobb, 347 kilométer hosszú víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban.
A koraszülöttség a kisgyermek nyelvi fejlődésre is hatással lehet videó 2018. január 17. | WASHINGTON. Késleltetheti a kisgyermekkori nyelvi fejlődést, ha a gyermek a terhesség harmadik trimeszterében, koraszülöttként jött világra - állítják amerikai kutatók.
Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában videó 2018. január 16. | LONDON. Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok voltak a fő felelősei a földrészt sújtó egykori bubópestis-járványok első hullámának - állítják a kutatók.
Heteken belül lezuhan a Tiankung-1 kínai űrlabor videó 2018. január 16. | PEKING. Heteken belül a Földnek csapódnak a 2016 óta nem működő Tiankung-1 (Mennyei Palota-1) kínai űrlabor részei űrszakértők becslései szerint.
Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények videó 2018. január 15. | WASHINGTON. Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények 90 százalékát teszik ki - számolt be a BBC hírportálja.
Pulyka méretű dinoszaurusz járta egykor a vidéket videó 2018. január 15. | LONDON. Egy pulyka méretű dinoszaurusz járta a vidéket 113 millió évvel ezelőtt az ausztrál-antarktiszi hasadékvölgy térségében.
Ismét sikeresen visszatért a Földre a SpaceX Dragon űrhajója videó 2018. január 14. | CAPE CANAVERAL. Sikeresen visszatért a Földre - immár másodszor - csaknem két tonna rakománnyal a SpaceX amerikai magánvállalat Dragon típusú teherszállító űrhajója a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).
Az egészségtelen étrend hosszú távon agresszívebbé teszi az immunrendszert videó 2018. január 13. | BONN. Az immunrendszer hasonlóan reagál a magas zsír-, cukor- és kalóriatartalmú étrendre, mint a bakteriális fertőzésekre, a szervezet védekező rendszere hosszú távon támadóvá válik a Bonni Egyetem kutatónak tanulmánya szerint.
Sikeresen pályára juttatta újabb kémműholdját az Egyesült Államok videó 2018. január 13. | WASHINGTON. Két nap késéssel, de sikeresen pályára juttatta pénteken újabb kémműholdját az Egyesült Államok.
Milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon videó 2018. január 12. | BERLIN. Milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon a globális felmelegedés hatására a következő évtizedekben egy új tanulmány szerint. A veszélyeztetett térségek közé tartozik Közép-Európa is.
A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét videó 2018. január 12. | LONDON. A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét egy új tanulmány szerint, melyben futók, úszók és kerékpárosok adatait hasonlították össze.
Kiszagolják a DNS-t a kutyák videó 2018. január 12. | LIPCSE. Az izzadság mellett az izolált DNS-t is képesek kiszagolni a személykereső kutyák.
Különleges üvegházat építenek a németek az Antarktiszon videó 2018. január 11. | BRÉMA. Különleges üvegházat épít a Német Űrközpont (DLR) az Antarktiszon, hogy a jövőben a fedélzeten legénységgel a Marsra és a Holdra tartó missziók tesztelését segítse.
Évmilliókkal ezelőtt élt óriásdenevér fosszíliáját fedezték fel Új-Zélandon videó 2018. január 11. | WELLINGTON. Egy több millió évvel ezelőtt élt óriásdenevér megkövesedett maradványait fedezték fel Új-Zélandon ausztrál, új-zélandi, brit és amerikai kutatók.
Először sikerült megvizsgálni a bébigalaxisok mozgását videó 2018. január 11. | GENF, CAMBRIDGE. Először sikerült megvizsgálni az univerzum első galaxisainak, az úgynevezett bébigalaxisoknak a mozgását.
Összeomolhat a táplálkozási lánc az óceánokban videó 2018. január 10. | CANBERRA. A klímaváltozás következtében felmelegedő óceánokban összeomolhat a táplálkozási lánc, ami végül ahhoz vezet, hogy nem lesz elég lehalászható hal a piac számára - ezt állapította meg egy szerdán publikált ausztrál tanulmány.
Tavaly okozták a legtöbb kárt a természeti katasztrófák Amerikában videó 2018. január 09. | WASHINGTON. Tavaly okoztak a legnagyobb anyagi kárt a természeti katasztrófák az Egyesült Államokban az Országos Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) friss adatai alapján.
Hódít az internetdoktor a fiatalok körében videó 2018. január 09. | BUDAPEST. A 18-39 évesek mintegy fele az interneten keres megoldást egészségi problémáira, az idősebb korosztályok viszont még mindig elsőként az orvos véleményét kérik ki - írja a Magyar Hírlap keddi számában a Generali felmérésére hivatkozva.
Nem sikerült pályára állítani az amerikai kémműholdat videó 2018. január 09. | WASHINGTON. Nem tudta pályára állítani a Zuma kódnevű amerikai kémműholdat az amerikai SpaceX magáncég hordozórakétája - közölte hétfőn este két amerikai tisztségviselő.
A globális felmelegedés miatt felerősödnek a szélsőséges időjárási jelenségek videó 2018. január 08. | A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni, azt viszont nem lehet hosszú távra előre jelezni, hogy mikor, hogyan következnek be - erről Juhász Árpád geológus beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Titkos amerikai szállítmányt bocsátott fel a SpaceX videó 2018. január 08. | WASHINGTON. Csak Zuma kódnéven ismert, titokzatos űreszközt állított pályára a Föld körül vasárnap a SpaceX magáncég az amerikai kormány megbízásából.
Az alkohol tartósan károsíthatja az őssejtek génjeit videó 2018. január 07. | LONDON. Az alkoholfogyasztás nyomán olyan ártalmas anyag jön létre a szervezetben, ami tartósan károsíthatja az őssejtek DNS-ét, ezzel növeli a rák kialakulásának kockázatát - állapította meg egy új brit tanulmány.
Jön a feltekerhető tévé! videó 2018. január 07. | Néhány évvel ezelőtt az LG már bemutatott egy olyan 18 colos képernyő prototípust, ami hajlítható volt, sőt akár fel is lehetett tekerni, méghozzá anélkül, hogy a kijelzőnek bármi baja esett volna. A dél-koreai gyártó azóta nem jött elő hasonló megoldással, de ez nem azt jelenti, hogy nem fejlesztik tovább a technológiát, hiszen a Las Vegasban január 9-én kezdődő CES-en mutatják be a legújabb verziót, ami már 65 col képátmérőjű, ami azt jelenti, hogy az LG lényegében megvalósította a feltekerhető tévét.
Földrengésbiztos tároló őrzi a koronázási jelvényeket videó 2018. január 07. | A Szent Koronát, az országalmát, a jogart és a kardot speciális biztonsági üveg védi. A tárló 6-os erősségű földrengésig is biztos védelmet nyújt a nemzeti ereklyéknek.
Egyre jobban csökken az európaiak IQ-ja videó 2018. január 06. | A modern technológiát látja az európai országokban élők intelligenciaszintjének látványos csökkenése mögött egy új kutatás.
A nagytömegű csillagok jóval gyakoribbak az univerzumban, mint azt eddig hitték videó 2018. január 06. | OXFORD. Jóval gyakoribbak az univerzumban a nagytömegű csillagok, mint azt eddig hitték - derült ki a Nagy Magellán-felhő egyik régiójának elemzésekor.
Első  Előző   3 / 312   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -3°C / 1°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 2°C
Losonc
Ma: -1°C / 1°C
Holnap: -10°C / -0°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -4°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
19 éveNemzetközi Anyanyelvi Nap
170 éveMarx és Engels kiadta a Kommunista kiáltványt.
125 éveMegszületett Honthy Hanna színésznő, énekesnő.
65 éveFrancis Crick és James D. Watson bejelentették a DNS molekula kettős-spirál szerkezetének felfedezését.
57 éveElőször lépett a nyilvánosság elé a Beatles-együttes a liverpooli Cavern Clubban.
Belföld Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését Elnapolták a kábítószerek dekriminalizációjának kérdését videó POZSONY. Miután a koalíciós partnerek nem értettek egyet az előterjesztéssel, Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerdán visszavonta a kormány üléséről az anyagot, amely részben dekriminalizálta volna az ún. kemény drogok fogyasztását is. Lucia Žitňanská javaslatával szemben az Irány-Szociáldemokráciának és a Szlovák Nemzeti Pártnak is kifogásai voltak. Csökkentené az adminisztratív terheket a kormány videó A Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes műhelyéből származó törvénytervezetet szerdán hagyta jóvá a kormány. Komp kötheti össze Dunaradványt és Neszmélyt videó A munkálatok költségeit 1,4 millió euróra becsülik. Az építkezés a tervek szerint az idén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be.
Külföld Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga Az euróból való kilépésen dolgozik az Északi Liga videó MILÁNÓ. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalícióhoz tartozó Északi Liga párt vezetője egy szerdai interjúban, bejelentve, hogy pártja kormányozni készül és az európai uniós egyezmények reformját tervezi. Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte a közös európai valutát Matteo Salvini, az olasz Északi Liga párt vezetője. Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak vissza Németországból videó A Kabulba tartó repülőn a 14 afgán férfit a német rendőrség 43 tagja, egy orvos és egy tolmács kísérte. Ismét sokan meghaltak a kormányerők támadásaiban Kelet-Gútában videó Egy egészségügyi segélyszervezet pedig legkevesebb 115 halottról számolt be.
Itthon Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó POZSONY. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az anyanyelven való oktatás biztosítása nemzeti identitásunk megőrzésének alapvető feltétele, ezért kiállunk a kárpátaljai magyarság anyanyelv-használati jogáért – hangsúlyozták közös nyilatkozatukban a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei. Lodzban is győzött a kassai Talentum programozó diákcsapat videó Újabb győzelmet aratott a kassai Talentum SAP programozó csapat, melynek felkészítő mentora Hanesz Angelika tanárnő volt. Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek.
Magyar világ Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Szijjártó: a migráció rossz, veszélyes és megállítható Frissítvevideó BUDAPEST. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd: a migrációt rossz, veszélyes és megállítható folyamatnak tartjuk, nemet mondunk a bevándorlásra és a betelepítési kvótára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter. Lomnici: Az Aranycsapat a nemzeti történelem része videó Tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdették meg az Aranycsapat-emlékévét. Egyre keresettebb a házi pálinka Magyarországon videó Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből.
Kultúra GHYMES 35 GHYMES 35 videó POZSONY. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve, s az idei koncertsorozat a március 1-i pozsonyi koncerttel kezdődik. Várnak minden érdeklődőt 2018. március 1-én Pozsonyba a Dom kultúry Zrkadlový háj-ba. A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes idei éve. Ez évi első koncertjét Pozsonyban adja a zenekar. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók. Felvidéki Népzenész Találkozó Nagyidán videó A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban 3 vonós mesterkurzus indítását tervezi.
Színes A Nazca-vonalak rejtélye A Nazca-vonalak rejtélye videó Nemrég volt hír, hogy Peruban egy kamion rongálta meg ezeket a csak a levegőből látható, sivatagi hatalmas ábrákat. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. A tudósok számára titok, hogy miként és miért keletkeztek ezek az ábrák. Phjongcshang 2018 - Történelmi amerikai siker sífutásban videó Az olimpiai érmek számát (14) tekintve a 37 éves norvég Marit Björgen rekorder lett a téli játékok történetében. Phjongcshang 2018 - Éremért játszhatnak a cseh jégkorongozók Frissítvevideó Elsőként Csehország válogatottja jutott be a phjongcshangi téli olimpia férfi jégkorongtornájának elődöntőjébe.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó BUDAPEST. Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben. Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Honthy Hanna, a magyar operett nagyasszonya 125 éve született videó Százhuszonöt éve, 1893. február 21-én született Honthy Hanna Kossuth-díjas primadonna, a magyar operett királynője.
Fő támogatónk