2017. november 24., péntek - Emma
Cikkek közt...  Videók közt...  
A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcbanvideó 2017. november 23., csütörtök 13:16 CHICAGO. A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói.
NASA: 1988 óta nem látott méretűre zsugorodott az ózonlyuk videó 2017. november 03. | WASHINGTON. A Földet a Nap UV-sugárzásától védő ózonrétegen az Antarktisz felett keletkezett lyuk 1988 óta nem látott méretűre zsugorodott - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát videó 2017. november 02. | MOSZKVA. Az orosz Progressz MSZ-06 teherűrhajó hajtóműveinek segítségével hétszáz méterrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályájának magasságát - közölte csütörtökön a Moszkva melletti Földi Repülésirányítás Központ (CUP).
Brutális következményei lehetnek egy nagyobb vulkánkitörésnek videó 2017. november 01. | A Tambora indonéz vulkán 1815-ös kitörése lényegében eltörölte a következő nyarat, ezzel világszerte éhínséget és járványokat okozva. Ha 2085-ben történne valami hasonló, a klimatikus hatás még drasztikusabb lenne – jósolják amerikai légkörkutatók.
Több millió ember egészségét károsítja a klímaváltozás videó 2017. október 31. | LONDON. Már most jelentős hatásai vannak a klímaváltozásnak az emberiség egészségére - állapították meg az Egészségügyi Világszervezet és a világ 26 kutatóintézetének és egyetemének szakemberei a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.
Rádióteleszkópokkal térképezik fel a Tejútrendszert videó 2017. október 30. | LONDON. Az Univerzumban lévő távoli galaxisok megfigyelése mellett a Tejútrendszer csillagainak pontosabb felmérése is szükséges ahhoz, hogy megfelelő módon kibővítsük meglévő tudástárunkat. Az Európai Űrügynökség már dolgozik ezen, ám német és amerikai csillagászok egy csoportja most rádióteleszkópokkal igyekszik ugyanezt megvalósítani.
Csináltak egy mérleget, ami egyetlen sejtet is lemér videó 2017. október 29. | Eddig nem volt lehetséges az élő sejtek súlyának és súlyváltozásainak pontos mérése, mert nem voltak adottak a megfelelő mérési módszerek. Most azonban sejtmérleget fejlesztettek ki a zürichi Műszaki Egyetem kutatói.
Állampolgárságot kapott egy robot Szaúd-Arábiában videó 2017. október 28. | Sophia, a világ első robotállampolgára útlevelet kapott Szaúd-Arábiában. Sophiát a Hanson Robotics tervezte, és már több technológiai kiállításon felszólalt. Részt vett a Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezett Future Investment Initiative elnevezésű rendezvényen is, ahol hivatalosan állampolgárságot kapott.
Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek videó 2017. október 27. | ÚJDELHI. Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek egy 16 órás műtéttel Újdelhiben - tudósított a BBC hírportálja pénteken.
Üzembe helyezték az első önjáró városi buszt Bajorországban videó 2017. október 26. | BAD BIRNBACH. Az első önjáró városi buszt helyezte üzembe szerdán a német vasúttársaság Bad Birnbach alsó-bajorországi fürdővárosban.
Kevebb gyermeket szülnek a nők, ha anyjukkal élnek együtt videó 2017. október 26. | BÉCS. Kevesebb gyerek születik azokban a családokban, amelyek egy háztartásban élnek a nő vagy a férfi anyjával - állapította meg egy új kutatás.
Egy lájk akár százezrekbe is kerülhet - csalók a közösségi portálokon videó 2017. október 25. | Duplájára nőtt egy év alatt az internetes csalások és átverések áldozatainak száma – a közösségi médiumokban. Ami igazán riasztóvá teszi ezt a közelmúltban napvilágot látott adatot, az az, hogy úgy tűnik, sokan még mindig nem tudják használni ezeket, pedig egyre többen regisztrálnak ezekbe: a legnagyobb, piacvezető kék közösségi óriás felhasználóinak száma lassan, de biztosan eléri a kétmilliárd főt. Az anyagi kár pedig ezzel arányosan akár több tízmillió dollárra is rúghat.
Rekordmennyiségű fa veszett oda világszerte 2016-ban videó 2017. október 24. | OSLO. A Brazíliát és Indonéziát sújtó erdőtüzek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy rekordnagyságú erdős terület veszett oda tavaly világszerte - figyelmeztetett hétfőn egy független erdőfelügyeleti szervezet.
Az eSIM veheti át a hagyományos SIM-kártyák helyét videó 2017. október 24. | A mobiltelefonok tömeges elterjedésével ezek a kis kártyák is meghódították a világot, ugyanis nélkülük nem tudnánk a GSM hálózathoz csatlakozni. Az okostelefonok elterjedésével ezek mérete egyre kisebb lett, olyannyira, hogy a következő években el is tűnhetnek, és helyüket az új generációs eSIM veheti át.
A tüdőrákosok 30 százaléka passzív dohányos videó 2017. október 23. | TOKIÓ. A munkahellyel rendelkező tüdőrákosok több mint 30 százaléka passzív dohányos - állapította meg egy új japán kutatás.
Tudatosan használják "arckifejezéseiket" a kutyák videó 2017. október 22. | PORTSMOUTH. Célzottan használják kommunikációs célokra a kutyák a mimikájukat - állapították meg brit kutatók.
A NASA meghosszabbította a Dawn űrszonda misszióját videó 2017. október 21. | LOS ANGELES. Másodszor is meghosszabbította a Ceres törpebolygót vizsgáló Dawn űrszonda küldetését az amerikai űrkutatási hivatal.
Ismeretlen ősmajmok fogaira bukkantak Németországban videó 2017. október 20. | EPPELSHEIM. Titokzatos, emberszabású majmoktól származó, 9,7 millió éves fogakat találtak a Rajna egykori medrének területén Rajna-vidék-Pfalz tartományban. A felfedezést közlő tudósok szerint egyik ismert emberszabású ősmajom maradányaira sem hasonlítanak a leletek.
A fiatalok jobban félnek a haláltól, mint az idősek videó 2017. október 19. | BUDAPEST. Az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek egy reprezentatív nemzetközi felmérés szerint.
Holdjai együttműködése révén marad egyben a Szaturnusz legnagyobb gyűrűje videó 2017. október 19. | NEW YORK. A Szaturnusz hét holdjának együttműködése révén maradhat együtt a bolygó legnagyobb gyűrűje.
Hatalmas barlangot fedeztek fel a Holdon videó 2017. október 18. | TOKIÓ. Egy csaknem 50 kilométer hosszan futó barlangot fedeztek fel a Hold felszíne alatt a japán űrkutatási hivatal tudósai az égitest körül keringő Kaguja japán űrszonda adatainak elemzése révén.
Szárazságot okozhat a klímaváltozás Dél-Európában videó 2017. október 18. | ZÜRICH. Európa édesvíz-háztartásán is nyomot hagy a klímaváltozás: szárazságot okozhatnak a változások Dél-Európában.
Örökölhető a császármetszéses szülés kockázata videó 2017. október 17. | BÉCS. Kétszer nagyobb eséllyel szülik meg gyermekeiket császármetszéssel azok a nők, akik maguk is így jöttek világra, mint azok, akik természetes úton születtek - állapították meg bécsi kutatók.
Először észleltek neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat videó 2017. október 16. | Először sikerült kutatóknak közvetlenül észlelniük neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat az amerikai lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium (LIGO) és olaszországi párja, a VIRGO detektoraival, az ütközést kísérő fényjelenséget is megtudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel.
Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki az óceánokban élő kagylók és férgek videó 2017. október 16. | CARDIFF. Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt, metánt és kéjgázt bocsátanak ki az óceánok fenekén élő kagylók és férgek a beleikben lévő baktériumok révén - figyelmeztetnek a Cardiffi és a Stockholmi Egyetem kutató.
Az óceánok védelmére szólított fel David Attenborough videó 2017. október 15. | LONDON. A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor.
Programozható álcabőrt fejlesztettek ki amerikai tudósok videó 2017. október 15. | WASHINGTON. Amerikai tudósok olyan szintetikus bőrt fejlesztettek ki, mint a polipé vagy a tintahalé, amelyik álcázásul a környezetéhez hasonlóra változtatja a felületét, hogy elrejtőzzön.
Vakoknak adja vissza az olvasás élményét magyar egyetemisták találmánya videó 2017. október 15. | BUDAPEST. Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni - mondták el a feltalálók az M1 aktuális csatornán.
Több mint 120 év után idén először söpört végig 10 hurrikán az Atlanti-óceán térségében videó 2017. október 14. | NEW YORK. Több mint 120 év után idén először fordult elő, hogy tíz hurrikán formálódjon az Atlanti-óceán térségében, a tizedik az Ophelia, amely szerdán trópusi viharból fejlődött kettes kategóriájú hurrikánná.
Megépítették a világ legpontosabb óráját videó 2017. október 13. | WASHINGTON. Az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet fizikusai olyan atomórát fejlesztettek ki, amellyel jelenlegi ismereteink szerint az idő legkisebb egységét is képesek mérni.
Segíthet a fogyásban a D-vitamin? videó 2017. október 12. | Az már nem vitatott, hogy a D-vitamin hiánya növeli az elhízás veszélyét. Kérdés, hogy a D-vitamin pótlása tényleg segíti-e a fogyást.
Első  Előző   2 / 306   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 4°C / 6°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 9°C
Holnap: 4°C / 8°C
Losonc
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: -1°C / 8°C
Kassa
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: 3°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
158 éveCharles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját.
108 éveMegszülett Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
26 éve45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
523 éveMeghalt Kinizsi Pál országbíró, temesi ispán, Mátyás király hadvezére.
375 éveAbel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Magyarázatot vár Dankótól a parlament külügyi bizottsága Frissítvevideó A bizottság Miroslav Lajčák külügyminisztertől pedig Szlovákia Oroszországgal szembeni politikájáról kér jelentést. A Markíza is a Penta fennhatósága alá kerül? videó A Penta egy kínai befektetési csoporttal együtt állítólag 500 millió euróért megvásárolná a tévécsatornát birtokló CME társaságot.
Külföld Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére videó BAGDAD. Az iraki erők csütörtökön megindították utolsó offenzívájukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére. Szakértők szerint a dzsihadisták már csak lakatlan sivatagi területeket, patakmedreket és oázisokat tartanak a kezükben. Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban videó Csehországban az idei év első tíz hónapjában 1229 külföldi állampolgár kért menedéket. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője Frissítvevideó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot
Itthon Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó FÜLEK. Önbizalomhiány és félelmek címmel tart előadást Dr. Csernus Imre 2017. december 1-jén a Füleki Városi Művelődési Központban. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről. Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Kultúra Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó BUDAPEST. Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t. A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Jövőre ismét európai turnéra indul a King Crimson videó A legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen. A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Vélemény Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel. Ha az MKP Nyitra megyében összebútorozik Belicáékkal, ugyanazt követi el, amit a Most-Híd tavaly. Aich Péter: Facebook videó Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána.
Hitélet Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó BUDAPEST. Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk