2018. március 22., csütörtök - Beáta, Izolda
Cikkek közt...  Videók közt...  
Orbán: Kárpátalja mindig számíthat ránk 2018. február 28., szerda 15:29 | Hírek.sk | Forrás: MTI
BUDAPEST. Kormányzati segítséget ajánlott Orbán Viktor miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének, miután kedd hajnalban felgyújtották a szervezet központi irodáját Ungváron.

A kormányfő a Facebook-oldalán tett közzé egy telefonbeszélgetést, amely a szerdai kormányülésre menet készült. Ebben egyebek mellett az épület és az emberek hogylétéről érdeklődik, s arról tájékoztatja a KMKSZ elnökét, hogy a kormányülés napirendjén szerepel a téma. Azt is kérdezi, mire van szükségük: pénzügyi segítségre, újjáépítésre vagy bármi másra.   

Orbán Viktor a beszélgetésben megerősíti, hogy a szervezet és az ott élő magyarok számíthatnak a magyar kormányra.   

Keddre virradóra - térfigyelő kamerák időközben nyilvánosságra hozott felvételei szerint - egy kapucnit viselő személy robbanószerkezetet helyezett el a KMKSZ Ungvár központjában található székházának egyik ablakpárkányán, amely az illető távozása után hét perccel működésbe lépett. A nagy erejű robbanás következtében keletkező tűz miatt jelentős részben kiégetta magyar szervezet irodájának három földszinti helyisége.   

A gyújtogatást mások mellett a kormány és több más politikai szereplő - a Fidesz, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik -, továbbá Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó is elítélte.
 

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz