2018. március 24., szombat - Gábor, Karina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra 2018. február 22., csütörtök 12:08 | Hírek.sk | Forrás: MTI | Fotó: MTI
BUDAPEST. Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban.

Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy szerdán bemutatták Jiří Weigllel közösen írt könyvét; a Népvándorlás - Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez című kötet a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven.

A megbeszélésen áttekintették az európai politika napirendjén lévő legfontosabb ügyeket, és megállapították: a 2015 óta zajló tömeges népvándorlás aláaknázza az Európában kifejlődött társadalmi és kulturális struktúrákat. Václav Klaus megismételte: racionálisan gondolkodó európaiak milliói, és ő maga is támogatja Magyarország és Orbán Viktor bátor kiállását a migrációs válság ügyében – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz