2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
73 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Magyarországon 2017. december 25., hétfő 12:19 | Hírek.sk | Forrás: MTI
SZEGED. Hetvenhárom határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig Magyarország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 23, szombaton 34, vasárnap 15 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. Az ukrán határszakaszon egy migránst fogtak el, embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 133 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - december 11-től 17-ig - ez a szám 102 volt. A román és ukrán határszakaszon két migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz