2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországonvideó 2018. február 17., szombat 10:15 Hivatalosan megkezdődött szombaton az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart.
Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó 2018. február 17. | Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor's.
Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó 2018. február 16. | BUDAPEST. A következő években Európában, de talán azon kívül is az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján, pénteken.
Csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon videó 2018. február 16. | BUDAPEST. Harminc százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon 2013 óta - közölték egy koraszülött-ellátással kapcsolatos, pénteken kezdődött nemzetközi konferencia szervezői. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a tanácskozást üdvözölve azt írta: a cél, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, és ha a vártnál korábban érkezik, megkapja a lehető legmagasabb szintű segítséget.
Szijjártó: Ukrajnának egyeztetnie kell a kárpátaljai magyarokkal videó 2018. február 16. | BUDAPEST. Magyarország felszólítja Ukrajnát, hogy "a nemzetközi hazugságkampány helyett függessze fel az oktatási törvény végrehajtását", amíg a kárpátaljai magyarokkal meg nem állapodik az összes részletkérdésről - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek telefonon nyilatkozva.
Hiányos román nyelvtudása miatt aláztak meg egy magyar diáklányt Temesváron videó 2018. február 16. | TEMESVÁR. Az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz (CNCD) fordul Romániában a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ), amiért egy temesvári egészségügyi intézmény orvosa hiányos román nyelvtudása miatt megalázott egy székelyföldi diáklányt - tudatta pénteki számában az erdélyi Krónika című napilap.
Kiírták a Petőfi Sándor és a Kőrösi Csoma Sándor Program idei ösztöndíjpályázatait videó 2018. február 15. | BUDAPEST. A tavalyinál is többen nyerhetnek ösztöndíjat idén a szórvány magyarságát támogató Petőfi Sándor Program (PSP) és a diaszpórára összpontosító Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) pályázatain. Az előbbi keretszámát 65-ről 75-re, utóbbiét, amely 30 fős egyházi ösztöndíjpályázattal egészül ki, 115-ről 150-re emelték - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának vezetője.
Magyarország mégis harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában videó 2018. február 15. | Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
A Házsongárdi temetőben helyezik örök nyugalomra Kallós Zoltánt videó 2018. február 15. | KOLOZSVÁR. Az életének 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót szombaton helyezik örök nyugalomra a kolozsvári Házsongárdi temetőben - közölte a Kallós Zoltán Alapítvány csütörtökön.
Orbán: meg kell őriznünk keresztény kultúránkat videó 2018. február 15. | VESZPRÉM. Meg kell őriznünk keresztény kultúránkat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Veszprémi 7 Nap városi hetilapnak.
Magyar iskolaválasztási kampányt indít a Rákóczi Szövetség videó 2018. február 14. | BUDAPEST, POZSONY. Magyar iskolaválasztási kampányt indít a Rákóczi Szövetség a következő hetekben, Beiratkozási Programja keretében, a Felvidéken és a Kárpát-medence további régióiban, különös figyelemmel a szórványvidékekre.
Ötven éve számolták fel a székelyföldi autonómiát videó 2018. február 14. | KOLOZSVÁR. A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett legutóbbi közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).
Új migránsútvonal van kialakulóban a Balkán-félszigeten videó 2018. február 13. | BUDAPEST. Egyre több migráns jut át a török határon, pedig a helyi hatóságok elkötelezettek a feltartóztatásukban – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
Orbán Viktor is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést videó 2018. február 13. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn aláírta a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezést. Közösségi oldalán arra biztatott mindenkit, hogy kövessék a példáját.
Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János videó 2018. február 12. | BUDAPEST. "Hitelesség, megfontoltság és kitartó munkával megszerzett bizonyosság. Ez önbecsülésünk alapja." - mondta Áder János államfő hétfőn, a Corvin-lánc kitüntetések átadásakor, a Parlamentben elmondott beszédében.
Megkezdődik a választási értesítők kézbesítése Magyarországon videó 2018. február 12. | BUDAPEST. Ma kezdik kézbesíteni az érintett 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt.
Rétvári: felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma videó 2018. február 12. | BUDAPEST. Az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma, míg 2011-ben több mint 800 orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, 2016-ban már 400-nál is kevesebb - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Február végén tárgyal a mézjelentésről az Európai Parlament videó 2018. február 11. | Február 28-án plenáris ülésen tárgyal a mézjelentésről az Európai Parlament (EP), ezt követően az EP-képviselők március 1-jén szavaznak a dokumentumról - mondta Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti képviselője, az ágazat helyzetével foglalkozó jelentés előterjesztője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
Kövér László: magyarok és a székelyek is súlyos árat fizettek az összetartozásért videó 2018. február 11. | BUDAPEST. A nemzeti önazonosságért, összetartozásért a magyarok és a székelyek is súlyos árat fizettek, vigyázni kell hát rá - hangsúlyozta beszédében az Országgyűlés elnöke szombaton az 5. Budapesti Székely Bálon.
Meghaladta a 342 ezret a választási névjegyzékbe felvett határon túliak száma videó 2018. február 10. | BUDAPEST. Meghaladta a 342 ezret azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra; a regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombati adataiból.
Szakértő: gyermekeket is radikalizált az Iszlám Állam videó 2018. február 10. | BUDAPEST. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet gyermekeket is radikalizált és felkészített merényletek elkövetésére - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.
Orbán: Elengedhetetlen a Balkán uniós integrációja videó 2018. február 09. | BUDAPEST. Magyarország azon lesz, hogy minél inkább fel lehessen gyorsítani Szerbia uniós csatlakozását - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki magyar-szerb üzleti fórumon tartott beszédében.
Ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Budapesten videó 2018. február 09. | BUDAPEST. A magyar kormány nemzetpolitikájában továbbra is az a meghatározó, hogy nem Budapestről kell megmondani, mi a jó a határon túli magyar közösségeknek, hanem nekik kell megmondani, milyen álláspontot képviseljen a kormány az érdekükben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Országházban.
SZNT: fenyegetéssel nem lehet hátrálásra kényszeríteni a székelyeket videó 2018. február 09. | BUDAPEST. Fenyegetéssel, megfélemlítéssel a székelyeket nem lehet hátrálásra kényszeríteni - mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatornán. Az SZNT marosvásárhelyi felvonulásra hívja híveit március 10-ére, a székely szabadság napjára.
V4-ek gazdaságilag stabil EU-ban érdekeltek videó 2018. február 08. | BUDAPEST. A visegrádi országok gazdaságilag stabil Európai Unióban érdekeltek, a fenntartható gazdasági növekedés megteremtése érdekében a régió felelőssége a közösség versenyképességének a javítása - mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a lengyel, a cseh, a szlovák és a magyar parlament gazdasági bizottságainak találkozóján csütörtökön, Budapesten.
Orbán: nekünk Magyarország az első videó 2018. február 08. | VESZPRÉM. Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül - jelentett ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén, hozzátéve, "számunkra Magyarország az első".
Horogkeresztes karszalagot viselő szlovák férfit ítéltek el Esztergomban videó 2018. február 08. | ESZTERGOM. Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek jogerősen egy szlovák férfit, aki Esztergom belvárosában horogkeresztes karszalagot viselt - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön.
Kitiltatnák Romániából Lomnici Zoltánt videó 2018. február 08. | A Mátyás király-emlékév kapcsán tört ki a legújabb román érzékenykedés, mert Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke – a többi emberi jogi szervezet vezetőjétől eltérően – szóvá merte tenni Mihai Tudose akasztós kijelentését, amelyért amúgy azóta már bocsánatot is kért a megbukott miniszterelnök. Az egyik kolozsvári portál főszerkesztő-helyettese Lomnici kitiltását követelte Romániából.
Visszakerült a kétnyelvű tábla Fehér megye határába videó 2018. február 08. | KOLOZSVÁR. Visszakerült a kétnyelvű, román-magyar tábla a romániai Fehér megye határába, ezúttal Maros megyei területre. Az újból kihelyezett tábláról Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke közölt fényképet az egyik közösségi portálon.
Marosvásárhelyi iskolaügy - Megszavazta a román szenátus az iskola újraalapítását videó 2018. február 07. | MAROSVÁSÁRHELY. A bukaresti szenátus döntő házként elfogadta szerdán a helyi hatóságok által felszámolt marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) terjesztett a parlament elé.
Indulatokat váltott ki egy kétnyelvű tábla Romániában videó 2018. február 06. | MAROSVÁSÁRHELY. Indulatokat váltott ki az a Fehér megye kezdetét jelölő román és magyar nyelvű tábla, amelyet a Maros megyei önkormányzat helyezett ki a két megye határára. A táblát a kétnyelvűséget kifogásoló Florin Roman politikus szerint keddre a Maros megyei önkormányzat távolíttatta el.
Első  Előző  1 / 130   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -0°C / 0°C
Holnap: -7°C / 4°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 0°C
Holnap: -8°C / 4°C
Losonc
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -5°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Hrabko: Kiska talán befejezi, de Fico ismét a kormányfői posztra tör Hrabko: Kiska talán befejezi, de Fico ismét a kormányfői posztra tör videó POZSONY. Juraj Hrabko publicista a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV c. műsorában nyilatkozva kifejtette, vélhetően nem igazolódnak be azok a sajtóban szárnyra kapot feltevések, amelyek szerint Robert Fico miniszterelnök még jelen választási időszakban lemond a kormányfői tisztségről, hogy az Alkotmánybíróság elnöki posztját pályázza meg. Hrabko ezzel szemben reálisabbnak tartja azokat a szintén meg nem erősített információkat, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök már nem kíván versenyre kelni az államfői posztért. Nem valószínű, hogy Robert Fico lemond az Alkotmánybíróság elnöki posztjáért. A Most–Híd több önkormányzati képviselőt szeretne videó Bugár Béla nem zárta ki, hogy pártja önálló jelöltet indít az államfői posztért. Két liberális, két vélemény videó Richard Sulík és Ivan Štefunko vitázott.
Külföld Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről! Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről! videó Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről, a 2016 nyarán született döntést nem lehet megmásítani - nyomatékosította Theresa May brit kormányfő szombaton a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Ezt Theresa May brit kormányfő jelentette ki a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta. Kurz egységre hívta fel az EU tagországait videó 'Az Egyesült Államok továbbra is erős ország, de visszavonul a nemzetközi politikából, helyét Kína foglalhatja el."
Itthon Felújítják a magyar királyok termét Homonnán Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó HOMONNA. Felújítják a magyar királyok termét a homonnai Vihorláti Múzeumban. A reneszánsz kastély leglátványosabb szobájának falait 50 magyar király és fejedelem arcképe díszít. A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. A következő napok a tél szorításában telnek videó Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Kultúra Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó Kedvenc dalával, az ördöngösfüzesi bujdosódal eljátszásával indították szombat délután válaszúti otthonából utolsó útjára az élete 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót. A bújdosódalt a több tucat népzenészből szerveződött alkalmi zenekar játszotta a Kallós-kúria udvarán összegyűlt, végtisztességet tevő mintegy ezerfős gyülekezetben. A néprajzkutatót a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra. A Dal 2018: Ma lesz a második elődöntő videó Ma este újabb kilenc produkció lép színpadra. Cserhalmi György 70 éves videó Megkapta a Balázs Béla-díjat, az érdemes művész címet, 1990-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.
Színes Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó Anastasiya Kuzmina nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát szombaton a phjongcshangi téli olimpián. A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták. Phjongcshang 2018 - A síversenyeken se hangulat, se néző nincsen videó A kangnungi korcsolyaközpontban viszont teljesen más a helyzet.
Mozaik A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó BRÜSSZEL. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen - derül ki az Európai Bizottság belső tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (JRC) jelentéséből. Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A túlfeldolgozott élelmiszerek fogyasztása rákkockázattal járhat videó A táplálkozási szakértők állásfoglalása szerint a legjobb, ha egészséges étrendet követünk.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó A kilencvenes évek kezdetén formálódó bősi református közösség kezdetben különféle helyeken tartotta alkalmait. 2013-ban lelkipásztoruk saját vállalkozásra vásárolt ingatlanban kaptak helyiségeket. Jelentős támogatásnak köszönhetően templomépítés céljából 2016-ban telket vásároltak, majd egy évvel később a tervdokumentációkra, tereprendezésre újabb pénzcsomagot kaptak. Reménység szerint az ünnepélyes alapkőletétel után már tavasszal elkezdődhet a beruházás. Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát. Erdő: a bűnbánat azt is jelenti, hogy átgondoljuk az életünket videó A keresztény világ szerdától böjttel és bűnbánattal készül húsvétra.
Múltunk Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó 181 éve, 1837. február 17-én halt meg Sobri Jóska, a leghíresebb bakonyi betyár. Emlékét mesék, dalok, balladák, ponyvaregények sora őrzi, bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla. Magyarországon tíz éve forgattak róla kalandfilmet Sobri címmel. Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Új fényképek kerültek elő Szálasi kivégzéséről videó Az egykori nemzetvezető nyilvános kivégzését március 12-én délután hajtották végre a Markó utcai börtön udvarán.
Fő támogatónk