2017. június 24., szombat - Iván
Cikkek közt...  Videók közt...  
Eredményesnek nevezte New York állam kormányzója a CEU-ról folytatott tárgyalástvideó 2017. június 24., szombat 12:32 NEW YORK. Eredményesnek nevezte a Közép-Európai Egyetemről (CEU) a magyar kormány képviselőivel előző nap folytatott tárgyalást Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.
Orbán: "férfiasan" kezdődött a barátságunk Emmanuel Macronnal videó 2017. június 23. | BRÜSSZEL. Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki brüsszeli uniós csúcstalálkozó végén kijelentette, hogy "férfiasan" kezdődött a barátságuk Emmanuel Macron új francia államfővel, akivel abban egyeztek meg, hogy az együttműködés alapja a kölcsönös tisztelet kell legyen.
Szijjártó: a terrorfenyegetettség a nyárra is velünk marad videó 2017. június 23. | BUDAPEST. A bevándorlással kapcsolatban továbbra sincs megállapodás, Európa továbbra sem hajlandó elkötelezni magát a bevándorlási hullám megállítása mellett - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Migránsok halála - Megtagadta a vallomástételt két vádlott videó 2017. június 22. | KECSKEMÉT. Megtagadta a vallomástételt az első- és másodrendű vádlott a 71 migráns halálát okozó parndorfi embercsempészési ügyben a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőperben, így a nyomozás során tett nyilatkozataikat, vallomásaikat olvasták fel.
Orbán Viktor: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően videó 2017. június 22. | BRÜSSZEL. Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.
Spöttle: újabb terrorcselekmények várhatóak videó 2017. június 22. | BUDAPEST. Két nap alatt három merénylet történt a nagyobb Nyugat-Európai városokban. Két szélsőséges iszlamista és egy muszlimellenes támadáson vagyunk túl. Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - mondta az M1 műsorában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
Károkat okozott a heves vihar Magyarországon videó 2017. június 22. | BUDAPEST. Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és Borsod megye más részein is károkat okozott a vihar.
A magyar V4-elnökség meghatározhatja az EU jövőjét videó 2017. június 21. | BUDAPEST. A magyar elnökség alatt a Visegrádi Négyeknek nem lehet kisebb céljuk, minthogy meghatározzák az Európai Unió jövőjét - jelentette ki az Alapjogokért központ stratégiai igazgatója az M1 műsorában.
Nógrádi: Helmut Kohl nagyon szerette a magyarokat videó 2017. június 21. | BUDAPEST, BERLIN. Helmut Kohl az utolsó nagy európai politikus volt - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki a pénteken elhunyt volt német kancellárra emlékezett.
Megkezdődött a 71 ember halálát okozó bűnszervezet tagjainak tárgyalása videó 2017. június 21. | KECSKEMÉT. A vád ismertetésével megkezdődött a 71 migráns halála miatt indított per a Kecskeméti Törvényszéken szerdán.
Gyarmati: a másik oldal is elkezdett terroristaként viselkedni videó 2017. június 20. | LONDON, BUDAPEST. Gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében, a jármű vezetőjét őrizetbe vették. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint növelni kellene a rendfenntartó erők létszámát és erejét.
Az RMDSZ több törvénytervezetét napirendre tűzték a parlamentben videó 2017. június 20. | BUKAREST. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több törvénytervezetét napirendre tűzték a bukaresti parlamentben. Közben Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke közölte, hogy a párt nem szavazza meg a Grindeanu-kabinet leváltását.
Budapesten tárgyalt Orbán Viktor és Maroš Šefčovič videó 2017. június 20. | BUDAPEST. Egyetértett az energiabiztonság és alacsony európai energiaárak fontosságában Orbán Viktor miniszterelnök és Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság Energia Unióért felelős alelnöke kedd délelőtti budapesti tárgyalásán.
Lengyelország átadta Magyarországnak a V4 soros elnökségét videó 2017. június 19. | VARSÓ. Lengyelország ünnepélyes keretek között hétfőn átadta Magyarországnak a visegrádi négyek (V4) soros elnökségét.
Szijjártó: Európa minden idők legnagyobb terrorfenyegetettségével áll szemben videó 2017. június 19. | LUXEMBOURG. Minden idők legnagyobb terrorfenyegetettségével áll szemben Európa, ezért világos beszédre és határozott cselekvésre van szükség az európai emberek megvédése érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében hétfőn.
Negyvennégy migránst kaptak el a hétvégén a magyar rendőrök videó 2017. június 19. | BUDAPEST. 44 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
Mától egy éven keresztül Magyarország a V4 elnöke videó 2017. június 19. | A visegrádi csoport (V4) hétfői varsói csúcstalálkozóján Beata Szydlo lengyel kormányfő átadja a csoport soros elnökségét Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, ezt megelőzően pedig a térség kormányfői a Benelux-államok vezetőivel tárgyalnak a brexit következményeiről, a migrációs válságról, valamint a közös uniós védelmi politikáról is.
Pontos úti leírással próbálnak Magyarországra szökni a migránsok videó 2017. június 18. | Egyre nagyobb méretekben dolgoznak az embercsempészek a szerb-magyar-horvát hármashatárnál. A szerbiai települések lakói szerint folyamatosan viszik a taxik az illegális bevándorlókat a határhoz, akik térképpel és pontos úti leírással felszerelkezve próbálnak átszökni Magyarországra. Továbbra is sok ezren vannak Szerbiában, közülük több százan Zomborban. A vajdasági város lakói már napok óta tüntetnek, mert szerintük elviselhetetlen helyzet alakult ki.
Román kamionban próbálkozott 32 migráns Ártánd-Bors határátkelőnél videó 2017. június 17. | BUDAPEST. Román kamionban próbált Magyarországra jönni 32 migráns Ártánd-Bors határátkelőnél szombat hajnalban.
Orbán: elsőként bizonyítottuk be, megállítható a népvándorlás videó 2017. június 17. | Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton.
Bakk Miklós politológus kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat videó 2017. június 17. | Bakk Miklós politológus, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem docense kapta idén a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány által alapított, kiemelkedő külpolitikai, nemzetpolitikai tevékenységért odaítélt Lőrincz Csaba-díjat.
Külhoni magyar családi vállalkozások támogatására hirdettek pályázatokat videó 2017. június 16. | GYULA. A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Gyulán.
Folyamatosan érkeznek a migránsok a szerb-magyar határra videó 2017. június 16. | Továbbra sincs nyugalom Magyarország déli határnál: egyre erősebb a migrációs nyomás – számolt be az M1 Híradója. Nem enyhül a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon sem.
Online is alá lehet írni a Minority SafePack kezdeményezést videó 2017. június 16. | Csütörtöktől az interneten is csatlakozni lehet a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez, amely az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós szabályozását javasolja - tájékoztatott Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke.
Orbán: senki sem kötelezhet minket álláspontunk feladására videó 2017. június 16. | BUDAPEST. Senki sem kötelezheti Magyarországot a bevándorlással kapcsolatos álláspontja feladására, a magyarok ugyanis világossá tették: nem akarnak illegális bevándorlókat látni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról.
BM: a magyar hatóságok nem akadályozhatták meg a 71 migráns halálát videó 2017. június 16. | BUDAPEST. Nem állt a magyar hatóságok rendelkezésére olyan információ 2015 augusztus végén, amely alapján megakadályozható lett volna annak a 71 migránsnak a halála, aki egy hűtőkamionban utazott Ausztria felé - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön.
Lázár: négy téma köré fókuszál a magyar V4-es elnökség videó 2017. június 15. | BUDAPEST. A kormány alapvetően négy téma köré kívánja fókuszálni a V4-ek július 1-jétől induló magyar elnökségét - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Simicskó István kitüntette a szlovák vezérkar főnökét videó 2017. június 15. | BUDAPEST, POZSONY. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Milan Maxim vezérezredest, szlovák vezérkar főnököt, akinek a két ország közötti kiváló együttműködés elismerése jeléül a Szövetségért Érdemjel kitüntetését adta át június 15-én, csütörtökön, Budapesten.
Rendőrpisztolyokat akart szerezni a Teréz körúti robbantó videó 2017. június 15. | BUDAPEST. Rendőrpisztolyokat akart szerezni, ezért támadott szeptemberben két járőrre, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt - közölte védője útján a Teréz körúti robbantó a Magyar Hírlappal.
Nógrádi: egyetlen uniós ország sem tartja be a kvótarendszert videó 2017. június 14. | BUDAPEST. A szegényebb országok ellen egyszerűbb elindítani a kötelezettségszegési eljárást – vélekedett a Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szembeni kettős mércéről a szakember.
Szijjártó: ellenállunk az Európai Bizottság zsarolásának videó 2017. június 14. | BUDAPEST. Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést, kötelezettségszegési eljárást indít. Magyarország ennek ellenáll, és egyetlen illegális bevándorlót sem enged be - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Első  Előző  1 / 110   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 28°C / 34°C
Holnap: 21°C / 30°C
Ógyalla
Ma: 27°C / 36°C
Holnap: 22°C / 31°C
Losonc
Ma: 18°C / 28°C
Holnap: 14°C / 25°C
Kassa
Ma: 18°C / 28°C
Holnap: 14°C / 25°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
517 éveSzent Iván napja, a nyári napforduló ünnepe
87 éveMegszületett Claude Chabrol francia rendező, író (Unokafivérek).
77 éveMegszületett Vittorio Storaro olasz származású Oscar-díjas operatőr (Az utolsó kínai császár, Dűne, Taxi).
107 éveMegszületett az Alfa Romeo márka.
70 éveMegszületett Helena Vondráčková cseh énekesnő, színésznő.
Belföld Új feltételek mellett kész tárgyalni a Volkswagennel a szakszervezet Új feltételek mellett kész tárgyalni a Volkswagennel a szakszervezet videó POZSONY. Készen áll új, mindkét fél számára elfogadható ajánlattal a Volkswagen Slovakia vezetése elé állni a Volkswagen Modern Szakszervezet – tájékoztattak róla a szakszervezet képviselői pénteken, hozzátéve, hogy erről mihamarább tárgyalni szeretnének. A munkáltató javaslata szerint a gyártósori alkalmazottak kezdő fizetése a 3-as bértarifa-osztályba tartozna. Túl sós ebédet kapnak az óvodások videó Némely esetekben jelentős mértékben, akár 300-400 százalékkal is túllépik a megszabott normákat. Veszélyes kozmetikumokra figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal videó A veszélyes szájfesték, ceruza és fogfehérítő csíkok Szlovákiában is piacra kerülhettek.
Külföld Aleksandar Vucic beiktatása: Szerbia a bátrak hazája Aleksandar Vucic beiktatása: Szerbia a bátrak hazája videó BELGRÁD. Szerbia a bátor emberek hazája, ám az itt élőkben rengeteg kettősség van - hangsúlyozta beiktatási beszédében Aleksandar Vucic szerb elnök pénteken Belgrádban, a Szerbia Palotában, ahol ötezer meghívott előtt mutatta be Szerbiát és a szerb embereket. A szerb elnök Belgrádban, a Szerbia Palotában ötezer meghívott előtt tette le hivatali esküjét. Több száz londoni lakásból kiköltöztették a lakókat tűzbiztonsági aggályok miatt videó A kerületi tanács sürgősséggel elrendelt kiürítési utasítása 733 lakást s csaknem négyezer lakót érint a kerület öt toronyházában. Földcsuszamlás temethetett be mintegy száz embert Kínában videó A legfrissebb adatok szerint 141 ember rekedt a föld alatt. A helyi rendőrség szerint több tucat tonnányi szikla zúdult a falura.
Itthon Elkezdődött a strandidény, az orvosok óvatosságra intenek Elkezdődött a strandidény, az orvosok óvatosságra intenek videó POZSONY. Pár nappal ezelőtt Szlovákiában hivatalosan is elkezdődött a strandszezon, ami szeptember közepéig tart. Több szabályra is érdemes gondolni – hívják fel a figyelmet a szakemberek, akik szerint főként a természetes vízfelületek esetében érdemes elővigyázatosnak lenni, mert azokban elszaporodhatnak a cianobaktériumok, valamint a hulladék és az ürülék általi szennyeződések is veszélyesek lehetnek. A fürdőhelyek állapotáról szóló aktuális információk az ÚVZ és a regionális közegészségügyi hivatalok oldalain olvashatók. Ítéletidő tombolt keleten videó A vihar tövestül tépett ki fákat és háztetőket rongált meg. A legjelentősebb viharkárok északkeleten keletkeztek. Hőség és viharok - ez várható a hétvégén videó Napos, helyenként trópusi időjárásra számíthatunk szombaton, aznapra tehát érdemes víz melletti pihenést tervezni.
Kultúra Címzett ismeretlen - barátság, bosszú a történelem árnyékában Címzett ismeretlen - barátság, bosszú a történelem árnyékában videó KOMÁROM. A Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiójában az évad utolsó premierjeként bemutatták Katherine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen című levéldrámáját Harsányi Sulyom László rendezésében. A Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiójában az évad utolsó premierjeként bemutatták Katherine Kressmann Taylor levéldrámáját. Sisi magyarokhoz fűződő kapcsolatáról nyílt kiállítás a Hofburgban videó A tárlaton először mutatnak be a királyné kézírásával magyar nyelven írt levelet, amelyben egy ebédmeghívást mond le. UNESCO világörökségi helyszín lehet a Dunai Limes videó Magyarország 2018 elején Szlovákiával közösen nyújtja be a Dunai Limes világörökségi nevezését.
Színes Szent Iván éjszakája - a mágikus éjszaka Szent Iván éjszakája - a mágikus éjszaka videó Június 21-e a nyári napforduló napja. Ilyenkor a legrövidebb az éjszaka, és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll. Noha a nyári napforduló napja június 21-e, mi mégis 24-én tartjuk a nyár ünnepét. A világ minden táján megünneplik ezt a napot. Mind a pogány, mind a keresztény kultúrkörben jelentős ünnep, noha a keresztény hagyomány június 24-én Keresztelő Szent János, Jézus megkeresztelőjének születésére emlékezik. Noha a nyári napforduló napja június 21-e, mi mégis 24-én tartjuk a nyár ünnepét. A világ minden táján megünneplik ezt a napot. Sopronban szombaton a tündérek ünnepelnek videó A 10. Tündérfesztiválnak június 24-én ismét a Deák tér ad otthont, játékok, foglalkozások, gazdag program várja a gyerekeket. Még lehet jegyet venni a budapesti vizes vb-re videó Pénteken megkezdődött a jegyértékesítés utolsó szakasza. A vb-re eddig 122 500 jegy fogyott el.
Mozaik A rendszeres szex edzésben tartja az agyat A rendszeres szex edzésben tartja az agyat videó LONDON. Nemcsak az agy-, hanem a rendszeres ágytorna is javítja az emlékezetet: ötven év felett a rendszeres szex jelentősen javítja az agyi funkciókat, hasonlóan a keresztrejtvényfejtéshez. Lényegesen jobban végeztek a teszteken azok, akik legalább hetente egyszer élnek szexuális életet. Régészeti bizonyítékot találtak a tömeges kihalásra videó Úgy tűnik, hogy a Göbekli Tepe régészeti lelőhely az éjszakai égbolt obszervatóriumaként is működött. Óriási érdeklődés övezi az augusztusi teljes napfogyatkozást videó Augusztus 21-én a nyugati parttól a keleti partig, egy az egész országot átszelő sávban látható lesz a napfogyatkozás.
Vélemény Aich Péter: Revizionizmus Aich Péter: Revizionizmus videó Az idegen szavak szótárából megtudjuk, hogy a revízió ellenőrzést, felülvizsgálatot jelent, de módosítást is, átértékelést. Csúnya dolog az, mert arról szól, hogy amit valami nagyokosok egyszer kimondtak és kiválónak minősítettek, nem is olyan jó. A nagyokosoknak ugyanis az eredeti értelmezéshez kötődik az érdekük, ezért számukra igazságuk megváltoztatása, bármennyire ésszerű volna, nem ésszerű, hiszen nem az ő érdeküket szolgálja. Egyelőre ott tartunk, hogy az illegálisan beözönlött migránsoknak több jogot tulajdonítanak, mint az őslakos kisebbségeknek. Kiss Beáta: Tények és kérdések videó A finanszírozási törvény legutóbbi módosítása továbbra sem tölthet el bennünket felhőtlen örömmel. Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta.
Hitélet Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza videó DEBRECEN. A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton. Ugyanott a Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást. A magyar államfő erről a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén beszélt. Összeül a Magyar Református Egyház zsinata videó 2017. június 24-én 10 órától a debreceni református Nagytemplomban kezdődik a Magyar Református Egyház Zsinatának ünnepi ülése. Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba videó A mintegy 13 millió lakosú Dél-Szudánban az ENSZ szerdai adatai szerint 6 millióan éheznek.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Hunyadi János – akinél nagyobb embert nem ismert a világ Magyar emlékek nyomában: Hunyadi János – akinél nagyobb embert nem ismert a világ videó A 15. századi „Törökverő” emlékét többfelé megörökítették külföldön, Várna, Belgrád, Kruja csak néhány helyszín. Hunyadi nagyságát még ellenfelei is elismerték. II. Mehmed szultán halálhíre hallatán azt mondta: „Ellenfelek voltunk, de mégis sajnálom a halálát, mert nála nagyobb embert nem ismert a világ.” A 15. századi „Törökverő” emlékét többfelé megörökítették külföldön, Várna, Belgrád, Kruja csak néhány helyszín. Újabb páratlan régészeti kincsre bukkantak Komáromban videó A szakemberek az egykori római katonaváros északi szegmensében található épület déli határvonalát is felfedezték. Rengeteg időt töltött gyakorlással Fred Astaire videó Harminc éve, 1987. június 22-én halt meg minden idők legnagyobb táncos színésze, Fred Astaire.
Fő támogatónk