2017. január 21., szombat - Ágnes
Cikkek közt...  Videók közt...  
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókatvideó 2017. január 20., péntek 12:55 BUDAPEST. A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a külhoni magyar fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd.
Tizenhat magyar diák halt meg egy olaszországi buszbalesetben videó 2017. január 21. | BUDAPEST. Tizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39 - jelentették hírügynökségek az olasz tűzoltóság közlésére hivatkozva. Az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak.
Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brünn videó 2017. január 19. | BRÜNN. Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és a dél-morvaországi Brünn (Brno) csütörtökön.
Február 2-án látogat Budapestre Vlagyimir Putyin videó 2017. január 19. | BUDAPEST. Február 2-án Budapestre látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök - jelentette be Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik.
294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra tavaly a németek videó 2017. január 19. | BERLIN, BUDAPEST. Tavaly 294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra Németországból csütörtökön ismertetett német kormányzati adatok szerint.
Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót videó 2017. január 18. | STRASBOURG. Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön.
Wallenberg-díjat kapott egy felvidéki civil szervezet videó 2017. január 18. | BUDAPEST. Az embermentés, illetve az egymás iránt érzett felelősség fontosságáról beszélt Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a Raoul Wallenberg svéd diplomata eltűnésének 72. évfordulója alkalmából rendezett budapesti megemlékezésen. Az idei Wallenberg-díj egyik kitüntetettje a szepsi Tan Kereke Egyesület lett.
Kövér: meghatározó, hogy vissza tud-e kapaszkodni a közösségi értéktudat videó 2017. január 18. | BUDAPEST. Az előttünk álló évtized Európájának jövőjét meghatározó kérdés, vissza tud-e kapaszkodni Nyugaton a kisebbségbe szorult közösségi értéktudat, illetve Közép-Európában meg tudja-e őrizni még meghatározó befolyását a politikai folyamatokra. Erről az Országgyűlés elnöke beszélt szerdán a Parlamentben egy kulturális konferencián.
Földi: Trump nem bevetni akarja a fegyvereket, hanem eladni videó 2017. január 17. | BUDAPEST. Donald Trump megválasztott amerikai elnök NATO-t bíráló kijelentései mögött az állhat, hogy sok fegyvert szeretne eladni a katonai szövetség tagjainak, tehát az Egyesült Államok hadiiparát exporttal kívánja eltartani, nem pedig háborúkkal - mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő.
Bakondi: sok migráns valótlan adatokat közöl videó 2017. január 17. | BUDAPEST. Sok bevándorló valótlan adatokat közöl a hatóságokkal, valamint nem várja be menekültkérelmének elbírálását - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
MOGYE-ügy - Feljelentést tett az EMNT és az EMNP videó 2017. január 16. | MAROSVÁSÁRHELY. Feljelentést tett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a romániai korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) a romániai egyetemeket akkreditáló Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIS) és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) vezetősége ellen. A panaszosok szerint visszaéltek a hivatali hatalmukkal, és előnyhöz juttatták a MOGYE román tagozatát a magyar tagozattal szemben.
285 határsértőt tartóztattak fel a hétvégén Magyarországon videó 2017. január 16. | BUDAPEST. Az ország területén 285 határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. Átlagosan 80-100 illegális bevándorló indul naponta Belgrádból Szabadkára, majd pedig a magyar határ felé.
Potápi: folytatni kell az elkezdett diaszpóra-politikát videó 2017. január 15. | BUDAPEST, SYDNEY. Folytatni kell a magyar kormány által megkezdett diaszpóra-politikát, és minél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a magyar fiatalok bevonására a külföldi magyar szervezetek tevékenységébe - közölte vasárnap az MTI-vel telefonon Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, miután Ausztráliában számos magyar szervezet és egyesület képviselőivel találkozott.
Szakértő: nem jó ötlet a kisebb menekülttáborok létrehozása videó 2017. január 15. | BUDAPEST. Nem tartja jó ötletnek Horváth József biztonságpolitikai szakértő azt az olasz elképzelést, amely szerint a nagy, sok embert befogadó menekülttáborok helyett 80-100 embert elhelyező táborokat hoznának létre.
Nógrádi: nem valószínű egy balti háború videó 2017. január 15. | BUDAPEST. A január 20-ig hivatalban lévő amerikai elnök, Barack Obama az elmúlt hetekben olyan intézkedéscsomagokról döntött, melyek nyilvánvaló célja szembemenni utódjával, Donald Trumppal – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 műsorában.
Megszűnt az ellenőrzés. Jöhet az enyészet? videó 2017. január 14. | Hámló vakolatok, gazdátlan épületek – fantomházakká váltak az osztrák-magyar és a magyar-szlovák határátkelőhelyek létesítményei. Igaz, nem mindegyik, van, ahol szórakoztatóközpont működik.
Szijjártó: Schengen nem halhat meg videó 2017. január 14. | BERLIN. A Die Welt című konzervatív német lap interjút közölt szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Schengen nem halhat meg címmel.
Szakértő: terrorista feladatért akarhattak Damaszkuszba utazni a Röszkénél elfogott nők videó 2017. január 14. | BUDAPEST. "Feladatért" akarhatott Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Állam terrorszervezethez eljutni az az Európa-szerte terrorizmus miatt körözött 18 éves belga és 19 éves francia nő, akit magyar rendőrök fogtak el Röszkénél - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.
Diaszpórában élő magyar fiatalok látogatnak Magyarországra videó 2017. január 14. | BUDAPEST. Százhúsz diaszpórában és szórványban élő magyar fiatalt lát vendégül a Rákóczi Szövetség Magyarországon január 14. és 28. között.
Soros György népszerűtlen Magyarországon videó 2017. január 13. | BUDAPEST. A Századvég Alapítvány decemberi közvélemény-kutatása szerint Soros György amerikai üzletember és a szervezetei által képviselt aktivista, beavatkozó politika is kifejezetten népszerűtlen Magyarországon.
Terrorizmus miatt körözött fiatal nőket fogtak el Röszkénél videó 2017. január 13. | Két, Európa-szerte terrorizmus miatt körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést Magyarországon videó 2017. január 13. | BUDAPEST. Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső vagy ónos eső esik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat, a meteorológiai szolgálat az ország egy részére másodfokú (narancs) riasztást adott ki az ónos eső miatt.
Orbán Viktor: két területen kell megőrizni szuverenitásunkat videó 2017. január 13. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök két nagy csatára számít az idén Brüsszellel: az egyik migrációs, a másik gazdaságszervezési kérdésekben várható, és mindkét területen "meg kell védeni a szuverenitásunkat".
Balesetek az M1-esen, teljes útzár Budapest felé videó 2017. január 12. | BUDAPEST. Kamionok ütköztek egymásnak az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán három, egymáshoz közeli helyszínen Mosonmagyaróvár térségében, az érintett szakaszon áll a forgalom.
Orbán: a határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy videó 2017. január 12. | BUDAPEST. A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.
EMNP: nem Erdélyhez igazítja az országot az új román kormány videó 2017. január 11. | NAGYVÁRAD. Szilágyi Zsolt szerint a Bukarestben egy hete beiktatott Grindeanu-kormány nem a fejlettebb Erdélyhez, hanem az egyik legelmaradottabb dél-romániai megyéhez igazítja az országot.
Több mint ezer jelölt tanul határvadásznak Magyarországon videó 2017. január 11. | BUDAPEST. Jelenleg 1017 határvadász-jelölt folytatja tanulmányait, a képzés hétfőn indult, harmadik ütemében 147 kezdték meg a tanulmányaikat - közölte az országos rendőrfőkapitány személyügyi helyettese.
Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Dunán videó 2017. január 10. | BUDAPEST. A Dunán kialakult jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el kedden délután - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.
Áder: a béke napról napra, állandó munkával épül videó 2017. január 10. | A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. "A béke napról napra, állandó munkával épül" - idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János.
Tőkés: a romániai magyarság helyzetét nemzetpolitikai alapon kell rendezni videó 2017. január 09. | NAGYVÁRAD. Tőkés László szerint a romániai magyarság helyzetét nem pártpolitikai, hanem nemzetpolitikai alapon kell rendezni. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy hétfői nagyváradi sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt időszak romániai eseményeit.
Győzött a székely zászló: érvénytelenítették a román hatóság bírságát videó 2017. január 08. | CSÍKSZEREDA. Pert nyert a Hargita megyei rendőrkapitányság, és a csíkszeredai csendőralakulat ellen Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csíkszéki elnöke, akit a rendőrség és a csendőrség is megbírságolt 2016 júniusában egy csíkszeredai köztéri zászlófelvonás miatt.
Első  Előző  1 / 94   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -10°C / -7°C
Holnap: -11°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -13°C / -6°C
Holnap: -15°C / -10°C
Losonc
Ma: -17°C / -8°C
Holnap: -18°C / -9°C
Kassa
Ma: -15°C / -1°C
Holnap: -15°C / -6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
224 évePárizsban 38 éves korában lefejezték XVI. Lajos francia királyt.
162 éveMegszületett John Moses Browning amerikai feltaláló, számos fegyver megalkotója.
158 éveMegszületett Révész Imre festőművész, grafikus.
112 éveMegszületett Christian Dior francia divattervező.
110 éveMegszületett Lakatos Vince filmrendező.
Belföld SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén videó POZSONY. Szlovákia sosem volt még annyira rossz helyzetben az uniós támogatások terén, mint amilyenben jelenleg van. Az illetékesek nem teszik közzé az új felhívásokat, nem tartják be azok ütemtervét, s nem merítik az anyagi támogatásokat. Ráadásul csaknem 100 millió eurót átmostak – jelentették ki sajtótájékoztatójukon az ellenzéki SaS képviselői, hozzátéve: legabszurdabb helyzetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium van. A liberálisok az Európai Bizottságot is tájékoztatják majd a megkérdőjelezhető lehívásokról. Módosul a gépjármű bejelentés és átírás díja videó A februártól hatályos szabályozás szerint nem csupán a jármű teljesítménye, hanem annak életkora is meghatározó lesz. Véget ér a rokkantak százalékokért folytatott harca videó Az orvos-szakértők 2016-ban 27 349 személy egészségügyi állapotát vizsgálták felül és 5 054 kérelmet utasítottak el.
Külföld Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde videó BUDAPEST, WASHINGTON. Amerika-szakértők szerint kampánybeszédre emlékeztetett az új amerikai elnök beiktatási beszéde, amelyben Donald Trump saját szavazóbázisához szólt, ostorozta elődeit és a washingtoni elitet. Donald Trump megválasztott amerikai elnök stílusa a nemzetközi színtéren konfliktusokat generálhat. Olasz lavina - Újabb túlélőket találtak a romok között Frissítvevideó Több mint száz mentő szünet nélkül kereste a túlélőket a betemetett szállodában az éjszaka folyamán is. Erdélyben is megjelent a madárinfluenza videó A H5N8 vírustörzs a baromfiállományokra veszélyes, emberi megbetegedést nem okoz.
Itthon Különleges emberek – Viaszbábu kiállítás Galántán Különleges emberek – Viaszbábu kiállítás Galántán videó GALÁNTA. Egyedülálló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Galántai Honismereti Múzeumban, ahol január 30-tól február 5-ig várja a látogatókat a Különleges emberek (Az emberi test katasztrófái) című tárlat. A Különleges emberek (Az emberi test katasztrófái) című tárlat január 30-tól február 5-ig várja a látogatókat. 27 éves sofőr vesztette életét Sátorosbányán videó A Suzuki Ignis fiatal vezetője Fülek irányában haladt, amikor gépjárműje egy kanyarban megcsúszott és fának ütközött. ÚVZ SR: veszélyes kozmetikai termékek kerültek a piacra videó Veszélyes fogfehérítő por és korpásodás elleni balzsam előfordulására figyelmeztet az ÚVZ SR.
Kultúra Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója videó BUDAPEST. Elhunyt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes egykori alapítója, volt basszusgitárosa. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. Meghalt Miguel Ferrer, a Twin Peaks egyik sztárja videó A 61 éves színész rákban halt meg Los Angeles-i otthonában. A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken videó Az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozattal hagyományt szeretnének teremteni Füleken.
Színes EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést videó FRANKFURT. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bejelentette, hogy megpályázza a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezését. Az UEFA 2018 szeptemberében dönt arról, melyik ország rendezheti a 2024-es Európa-bajnokságot. Engedélyezték a kannabisz orvosi használatát Németországban videó A korlátozás lényege, hogy a szer csak orvosi receptre lesz kapható, súlyos betegek számára írható fel. Trumpról neveztek el egy molylepkét videó A Neopalpa donaldtrumpi nevű állatot Vazrick Nazari kanadai kutató fedezte fel Kaliforniában.
Mozaik A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni videó MONTREAL. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében - állapította meg egy új kanadai tanulmány. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség alatt. Kihalás fenyegeti az emberszabású majmok nagy részét videó A fajokra a legnagyobb veszélyt a mezőgazdasági területek folyamatos növelése, az irtás és a legeltető állattartás jelenti. A legmelegebb év volt 2016 a feljegyzések kezdete óta videó A globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál.
Vélemény Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a szlovák törvényhozók figyelmét arra a tűrhetetlen gyakorlatra, amellyel a francia, német és újabban az osztrák hivatalok viszonyulnak a kelet-közép- európai fuvarozókhoz. Az ő törvényeik szerint ugyanis a magyar, szlovák, lengyel, vagy baltikumi fuvarozók kötelesek a francia, német vagy osztrák minimálbért (a miénk többszörösét) fizetni sofőrjeiknek, amennyiben az adott országokban vesznek fel fuvart. A francia, osztrák, német törvényeknek az a céljuk, hogy hogy megnehezítsék régiónk fuvarozóinak életét, cégeik érvényesülését. Farkas Iván: A szakadék enyhítése a cél videó A neoliberális gazdaságpolitika letűnőbben van. Itt az ideje, hogy megtegyük a kellő lépéseket. Őry Péter: Likvidáló erejű egyenlősdi videó A németek és a franciák azt akarják elérni, hogy a keleti cégeknek ne érje meg Németországban és Franciaországban fuvarozni.
Hitélet Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka videó BUDAPEST. Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek és egész Magyarországnak III. Teofilosz, Jeruzsálem görög-ortodox pátriárkája azért az anyagi támogatásért, mellyel Magyarország a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújítását segítette elő. A jeruzsálemi pátriárka szerint a szentföldi magyar segítség ragyogó példa a keresztény világnak. Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat videó A Boldogasszony zarándokvonat 17 kocsival, 1054 zarándokkal indul június 1-jén a csíksomlyói búcsúba. Egymilliárd forint a felvidéki katolikus egyháznak Frissítvevideó Soltész Miklós államtitkár jelezte, egymilliárd forint támogatás érkezik oktatási intézmények és egyházi ingatlanok fejújítására.
Múltunk 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig videó WASHINGTON. Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, Washington második beiktatási szónoklata viszont olyan röpke volt, hogy sokan lemaradhattak róla, míg Reagané több szempontból is frappánsnak értékelhető. De vajon ki az, aki a halálát köszönhette élete szónoklatának? Vajon melyik amerikai elnök nyelvbotlásán nevettek a legtöbbet? És a legfontosabb: miért lasszózta meg Eisenhowert a beiktatásán egy lóháton érkező cowboy? Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, de frappáns volt Ronald Reagan szónoklata is. Kőszáli kecske szalonnája lehetett Ötzi utolsó tápláléka videó A gyomorban talált zsír elemzésével azt is kiderítették, hogy nem sajtból vagy más tejtermékből származott, hanem húsból. Gorbacsov tanúként idézést kapott Litvániába videó Az eljárás terjedelmét és a résztvevők nagy számát tekintve példa nélküli a litván igazságszolgáltatás történetében.
Fő támogatónk