2017. augusztus 24., csütörtök - Bertalan
Cikkek közt...  Videók közt...  
Megújulnak az 1000 forintos bankjegyekvideó 2017. augusztus 23., szerda 14:54 BUDAPEST. Csütörtöktől új 1000 forintosok kerülnek forgalomba, de jövő februárjáig még a régi címletekkel is fizethetünk - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank. Az idén még sor kerül a húszezer forintosok régi változatának bevonására is, 2017. december 31-én.
84 migránst tartóztattak fel a déli határnál videó 2017. augusztus 23. | KISZOMBOR. Összesen 84 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Csongrád és Bács-Kiskun megyében - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.
Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség videó 2017. augusztus 22. | BUDAPEST. A nyáron történtek fényében továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt olyan rossz, mint most, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint jelenleg - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.
A világ kilencedik legbiztonságosabb helye Magyarország videó 2017. augusztus 22. | BUDAPEST. A brit külügyminisztérium (FCO) a közelmúltban történt terrortámadások után közölte az alacsonyabb kockázatúnak minősülő országok listáját, melyen Magyarország a kilencedik helyen szerepel.
Földi László: háború van Európában videó 2017. augusztus 22. | BUDAPEST. Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el - jelentette ki Földi László biztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Semjén: a nemzet akkor maradhat fenn, ha minden része fennmarad videó 2017. augusztus 21. | BUDAPEST. A magyar nemzet akkor maradhat fenn, ha minden nemzetrésze fennmarad, ez a magyar nemzet egyetemességéből következik - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.
Látványos, biztonságos és értékőrző lett az államalapítás ünnepe videó 2017. augusztus 21. | BUDAPEST. Biztonsági szempontból nem történt rendkívüli esemény az augusztus 20-ai központi rendezvényeken - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, az operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Kara Ákos kiemelte: teljesíteni tudták a kitűzött célt: látványos, biztonságos és értékőrző lett az államalapítás ünnepe.
Szakértő: a charlottesville-i demonstrációk a kezdetet jelentik videó 2017. augusztus 21. | BUDAPEST. Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az egyesült államokbeli charlottesville-i demonstrációk nem önálló epizódot jelentenek, hanem a radikalizálódás kezdetét jelezhetik.
Országszerte sokan vettek részt az augusztus 20-i ünnepségeken videó 2017. augusztus 20. | BUDAPEST. Országszerte sokan vettek részt vasárnap az augusztus 20-i ünnepi rendezvényeken annak ellenére, hogy többfelé hűvös, esős lett az időjárás az állami ünnepre; több helyen azonban programváltoztatásra volt szükség. Napközben Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is kígyózott a sor, és a hagyományos körmenet indulásakor a Szent István-bazilika előtti tér is zsúfolásig megtelt. A fővárosban az ünnepségek záróakkordjaként megtartották a tűzijátékot, amely rendben lezajlott.
Erdő Péter és Vásáry Tamás vehette át a Szent István Rend díjat videó 2017. augusztus 20. | BUDAPEST. Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Magyar Szent István Rend díjat vasárnap, a Sándor-palotában.
Áder: ismét védenünk kell határainkat videó 2017. augusztus 20. | BUDAPEST. Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.
Szakértő: nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen videó 2017. augusztus 20. | BUDAPEST. Nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna műsorában.
Augusztus 20. - Az államalapítást ünnepli a magyarság videó 2017. augusztus 20. | BUDAPEST. Országszerte és a határon túl is tartanak ünnepségeket, családi és egyházi rendezvényeket vasárnap az augusztus 20-ai állami ünnep, Szent István napja alkalmából. A központi rendezvényeken idén még inkább kiemelt szerepet kap az Országház. A katonai tisztavatás után vízi és légi parádét lesz az Országháznál a Dunánál, az esti tűzijátékot is a Duna Parlament előtti szakaszára helyezték át a szervezők.
Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének videó 2017. augusztus 19. | BUDAPEST. A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban.
Kövér László: nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat videó 2017. augusztus 19. | BUDAPEST. Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat, "azokat pedig még nem nyertük meg" - fogalmazott a szombati Magyar Időknek adott ünnepi interjúban Kövér László.
Bakondi: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban videó 2017. augusztus 19. | BUDAPEST. Európai szintű szemléletváltásra van szükség: nagyobb szerepet kell adni az európai uniós migrációs politikában a lakosság biztonságának - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.
Barcelonai gázolás - Magyar sérültje is van a támadásnak videó 2017. augusztus 18. | BARCELONA. Van egy magyar sérültje a csütörtöki barcelonai támadásnak, egy nő könnyebben megsérült, de már el is hagyhatta a kórházat - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján. Közölte, szerencsére a halálos áldozatok között nincs magyar.
Georg Spöttle: a támadásnak lehet folytatása videó 2017. augusztus 18. | BUDAPEST, BARCELONA. A sikeres támadásnak lehet folytatása - mondta a 13 halálos áldozatot követelő barcelonai terrorakcióval kapcsolatban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.
Semjén Zsolt: legyen minden magyar országépítő videó 2017. augusztus 17. | DÁLYHEGY. A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén.
További szervezetek bevonását javasolja Áder a klímaegyezménybe videó 2017. augusztus 17. | BUDAPEST. További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.
Közép-Európa szerint Magyarország jó irányba tart videó 2017. augusztus 17. | BUDAPEST. Magyarország jó irányba tart - ezt a közép-európaiak körében közel másfélszer többen gondolják, mint akik az ellenkezőjét állítják - derül ki a Nézőpont Intézet tíz régiós államra kiterjedő közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Időknek készített.
Magyarországra is került fipronillal szennyezett tojás és tojástermék videó 2017. augusztus 16. | BUDAPEST. Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Bakondi: a belbiztonságot érinti az NGO-k migrációs tevékenysége videó 2017. augusztus 16. | BUDAPEST. A belbiztonságot fenyegeti azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a közmédiának.
Spöttle: extrém módon megnőhet az illegális migráció Spanyolország felé videó 2017. augusztus 15. | BUDAPEST. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint ugyan az NGO-hajók kitiltásától csökkenni fog a migráció egy időre, de ezáltal Spanyolország felé terelődik át a migrációs útvonal, és itt extrém módon megnövekedhet az illegális migráció.
Kövér László: azok bizonyulnak az idők igazi nyerteseinek, akiknek erősebb az identitása és a hite videó 2017. augusztus 15. | KOLOZSVÁR. Kövér László szerint a múlt sokszor megtapasztalt egyik tanulsága, hogy "az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite".
Szakértők: három forgatókönyv ismert az észak-koreai probléma megoldására videó 2017. augusztus 14. | BUDAPEST. Három forgatókönyvet szoktak emlegetni a Koreai-félsziget jövőjével és az észak-koreai probléma megoldásával kapcsolatban - mondták szakértők az M1 aktuális csatornán.
A terrorista Abdeslam kapcsolatait kutatják Magyarországon videó 2017. augusztus 14. | BUDAPEST. Francia kérésre tovább vizsgálják a magyar hatóságok a terrorista Salah Abdeslam magyarországi kapcsolatrendszerét - írja a hétfői Magyar Idők. Mindenkit megpróbálnak azonosítani, akivel csak egyszer is kapcsolatba került a Belgiumban élt, francia születésű férfi.
Magyarok kenyere - Összeöntötték a búzát Nemeshanyban videó 2017. augusztus 13. | NEMESHANY. Összeöntötték a magyarországi és a határon túlról származó búzát, idén már több mint 500 tonna búza gyűlt össze. A Magyarok kenyere programért a felvidéki és a Kárpátalján élő magyarság tette a legtöbbet. A Felvidéken az idén több mint nyolc tonna búza gyűlt össze, amit korábban szimbolikusan a gútai tájház udvarában öntöttek össze.
Iohannis: a szászok a románokkal együtt ünneplik meg Erdély és Románia egyesülését videó 2017. augusztus 13. | BUKAERST. Klaus Iohannis szerint a romániai szászok a románokkal együtt ünneplik meg 2018-ban Erdély és Románia egyesülésének centenáriumát. A román sajtó az államfő kijelentését Kelemen Hunornak a centenáriummal kapcsolatos kijelentésére tett reagálásaként értelmezi. Ő ugyanis korábban azt mondta, ne várja el senki, hogy a magyarok megünnepeljék 1918-at.
Bakondi: több uniós ország lakossága tűrőképességének határához érkezett videó 2017. augusztus 13. | BUDAPEST. Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója szerint azon uniós országokban, ahol sok migráns van, a lakosság tűrőképességének határához érkezett.
A lovagkirály lelkesítő alakja videó 2017. augusztus 12. | Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából hirdetett emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság. Már eddig is számos, a lovagkirály alakjához kapcsolódó rendezvényre került sor. Ugyanakkor Szent László főünnepét követően is lesznek még az emlékévhez kapcsolódó rendezvények.
Első  Előző  1 / 115   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 14°C / 30°C
Holnap: 18°C / 30°C
Ógyalla
Ma: 13°C / 29°C
Holnap: 17°C / 30°C
Losonc
Ma: 9°C / 22°C
Holnap: 10°C / 24°C
Kassa
Ma: 14°C / 24°C
Holnap: 11°C / 26°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
194 éveMiskolcon megnyílt a mai nemzeti színház elődje.
179 éveMeghalt Kölcsey Ferenc költő, kritikus, politikus, akadémikus, a reformkor egyik vezéregyénisége (Himnusz).
29 éveMegszületett az első magyar lombikbébi.
1938 éveA Vezúv kitörése elpusztította Pompeii és Herculaneum városát.
1017 éveSzent Bertalannak, Nagy-Örményország apostolának, a liegi püspökség patrónusának ünnepe.
Belföld Elmarad a kormányülés - Fico felhatalmazást kapott Elmarad a kormányülés - Fico felhatalmazást kapott Frissítvevideó A Szlovák Nemzeti Párt miniszterei is megszavazták azt a felhatalmazást, amely alapján tárgyal Robert Fico kormányfő Salzburgban Emmanuel Macron francia államfővel a külföldi kiküldetés szabályrendszeréről. A nemzeti párti miniszterek is megszavazták a miniszterelnök felhatalmazását. Újabb ezer alkalmazottat venne fel a pozsonyi Volkswagen videó A szlovákiai munkaerőpiacon viszont egyre nehezebb megfelelően képzett munkaerőt találni. Drágulhat a villanyáram Szlovákiában videó A szlovákiai háztartásoknak vélhetően fel kell készülniük a villanyáram árának emelkedésére.
Külföld Gyerekharcosok lephetik el Európát Gyerekharcosok lephetik el Európát videó A gyerekharcosok bevetése mára nemcsak az afrikai háborúkban, de az EU térségén belül is sajnálatos gyakorlattá vált, ráadásul a szakértő szerint nem is nevezhető újkori jelenségnek. A szakértő szerint egyetlen korábbi erőszakszervezet sem végzett annyira professzionális munkát, mint manapság az Iszlám Állam. Újabb tűzszünetben állapodtak meg a kelet-ukrajnai konfliktus felei videó A három éve tartó válság alatt már többször hirdettek tűzszünetet, néhány nap után azonban rendre újra kiújultak a harcok. Terrorveszély miatt lemondtak egy rockkoncertet Hollandiában videó A spanyol hatóságok szerint a rotterdami incidens nincs kapcsolatban a Katalóniában elkövetett merényletekkel.
Itthon Bővítené járatait a török légitársaság Kassán Bővítené járatait a török légitársaság Kassán videó Sikeres a Turkish Airlines és a kassai reptér alig több mint 1 éves együttműködése. Napjainkban heti 4 alkalommal repül a társaság Kassáról Isztanbulba. Ma kellemes nyári idő lesz, éjszaka fagyok is lehetnek videó A meteorológusok szerint csütörtökön viszont Szlovákia bizonyos területein fagyokra is számíthatunk. A tanévkezdésre több megyei fenntartású dunaszerdahelyi iskola is megújul videó Berényi: az intézményvezetők igényei alapján próbáljuk megvalósítani az egyes beruházásokat.
Kultúra Elkezdődött a Komáromi Jókai Színház ünnepi, 65. évada Elkezdődött a Komáromi Jókai Színház ünnepi, 65. évada videó KOMÁROM. Nyilvános évadnyitó üléssel kezdődött ma délelőtt a Komáromi Jókai Színház 2017/18-as, azaz 65. évada. Tóth Tibor igazgató egyebek mellett a jubileumi évadban látható saját és vendégelőadásokról, illetve további rendezvényeikről, valamint a személyi változásokról is beszélt. Dobai Tibor, az intézmény gazdasági igazgatója az új évad várható anyagi viszonyairól tájékoztatott. „Idén is színt viszünk a városba“ - ígérte Tóth Tibor igazgató. A Budapest Parkban lép fel a 45 éves Lord zenekar videó A zenekar február 11-én a Papp László Sportarénában ünnepelte alapításának 45 éves jubileumát. Csütörtökön ingyenesen látogatható a Kassai Aranykincs videó A harmincas években megtalált rézkazetta térségünk leggazdagabb aranykincsleletét tartalmazta.
Színes Prága bőkezű, ha önreklámról van szó Prága bőkezű, ha önreklámról van szó videó PRÁGA. Prága támogatni fogja azokat a külföldi írókat és filmeseket, akiknek műveiben fontos szerepet kap a cseh főváros. Prága támogatja azokat a külföldi filmeseket és írókat, akiknek műveiben fontos szerepet kap a cseh főváros Wayne Rooney lemondta a válogatottságot videó Az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője 119 alkalommal lépett pályára és 53 gólt lőtt. Megtalálták a svéd újságírónő holttestét a dán tengerparton videó A DNS-vizsgálatok kimutatták a hétfőn talált női torzó és Kim Wall közötti azonosságot.
Mozaik Új fecskefaj, a vörhenyes fecske fészkelt Magyarországon Új fecskefaj, a vörhenyes fecske fészkelt Magyarországon videó BUDAPEST. Új madárfaj, egy vörhenyesfecske-pár fészkelt a nyár során Balatonfüreden, a fészekből három fióka repült ki július első hetében - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdán az MTI-vel. A vörhenyes fecske a füsti fecskénkre emlékeztető megjelenésű és viselkedésű madár. A világ legerősebb mágnesét fejlesztették ki amerikai kutatók videó A 41,4 tesla erejű mágnes nagyjából hússzor erősebb az orvosi képalkotó eljárásokban jelenleg használt mágneseknél. Kávézaccból energiát nyerő eljárásokat tesztelnek svájci kutatók videó Nemcsak a növények számára szolgálhat tápanyagul, de energiaforrás is válhat a kávézaccból.
Vélemény Őry Péter: Kormányok kormánya, botrányok botránya Őry Péter: Kormányok kormánya, botrányok botránya videó Az aktuális korrupciógyanús ügy, az európai uniós támogatás körüli „cirkusz”, majd az ezt és a még súlyosabb ügyeket elfedni akaró „kormányválság” teljes meztelenségében megmutatta, milyen kormánya van Szlovákiának. Az aktuális korrupciógyanús ügy teljes meztelenségében megmutatta, milyen kormánya van Szlovákiának. Karaffa Attila: Pozsonyból hazafelé videó Mikor oldódik meg végre a főváros és vonzáskörzetének közlekedése? Agárdy Gábor: Lengyel félelem Kelettől és Nyugattól? videó Lengyelország nem ok nélkül gyanakszik, ugyanis úgy a szovjet, mint a német megszállás még elevenen él a köztudatban.
Hitélet Joseph Ratzinger szerint a Joseph Ratzinger szerint a "nem emigrálás jogát" is biztosítani kell videó RÓMA. Az emberek számára nem csupán az emigrációhoz való jogot kell biztosítani, hanem azt a jogot is, hogy ne kelljen emigrálniuk - XVI. Benedek (ma nyugalmazott, "emeritus") pápának ezt a korábban kifejtett gondolatát veszi górcső alá az Il Giornale című olasz napilap internetes kiadásának keddi számában megjelent írása. A nyugalmazott katolikus egyházfő a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et Spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából idézett. Magyar napokat tartanak Wittenbergben videó A programsorozat záró eseménye a vasárnap délelőtti kétnyelvű istentisztelet, amelyen Fabiny Tamás evangélikus püspök hirdet igét. Ferenc pápa befogadásra buzdít akár a nemzetbiztonság rovására is videó Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek - fogalmazott üzenetében az egyházfő.
Múltunk A Made in jelölést 130 éve vezették be A Made in jelölést 130 éve vezették be videó Százharminc éve, 1887. augusztus 23-án született meg a termékek gyártási, származási helyét jelölő Made in jelzés a brit iparvédők törekvéseinek köszönhetően. 1887. augusztus 23-án született meg a termékek gyártási, származási helyét jelölő jelzés a brit iparvédőknek köszöhnetően. Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja videó Az emléknapot először 2011-ben tartották meg. Varsóban volt az első, majd Budapesten a második nagy megemlékezés. Magyar emlékek nyomában: Huszárok, Bercsényiek – Tarbes videó A jellegzetes, zsinóros öltözékű huszár különösen a Rákóczi-szabadságharc alatt és után vált egyfajta „divattá” Európa-szerte.
Fő támogatónk