2017. május 23., kedd - Dezső
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az RMDSZ benyújtotta a nyelvi jogokat bővítő törvénymódosítási javaslatátvideó 2017. május 23., kedd 14:59 KOLOZSVÁR. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kedden benyújtotta a román parlamentben a közigazgatási törvényt módosító javaslatát, mellyel az anyanyelvhasználati jogokat kívánja bővíteni.
Szijjártó: csak a magyar határvédelem jelent megoldást Frissítvevideó 2017. május 22. | BUDAPEST. Az elmúlt időszakban csak a rendkívül szigorú magyar határvédelem és a kerítés a szerb-magyar határon jelentett megoldást az illegális migrációval szemben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek videó 2017. május 22. | BUDAPEST. A kormány szerint a korábban meghozott intézkedéseknek is köszönhető, hogy az idei első negyedévében gyorsuló ütemben, 11 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek Magyarországon. A KSH adatai szerint több mint 5 éve töretlen a reálkeresetek emelkedése Magyarországon, ami az első negyedévben 8 százalék felett volt – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.
Ellenzéki tüntetés volt Budapesten Frissítvevideó 2017. május 22. | BUDAPEST. A felsőoktatási és a civiltörvényt is kifogásolták a vasárnapi budapesti kormányellenes tüntetésen, amelyen összefogásra szólították fel az embereket a jelenlegi politikai rendszer megváltoztatásáért.
Fidesz: a Magyarország elleni EP-határozat mögött az illegális bevándorlás áll videó 2017. május 21. | BUDAPEST. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az Európai Parlament azért szavazta meg az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen, mert az ország nem hajlandó beengedni az illegális bevándorlókat.
Kövér László: a 13 nemzetiség jóléte Magyarország pozícióit erősíti videó 2017. május 21. | BUDAPEST. A Magyarországon élő 13 nemzetiséget pozitív közeg veszi körül, és ez erősíti az ország pozícióját nemzetközi szinten is - mondta az Országgyűlés elnöke a nemzetiségi kultúrák napja alkalmából a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A hivatalos statisztikák szerint Magyarország teljes lélekszámának 6,4 százaléka, vagyis mintegy 645 ezer ember vallja magát valamelyik nemzetiség tagjának.
FUEN-kongresszus - A kelet-európai jogtiprásokra összpontosított a közgyűlés videó 2017. május 21. | KOLOZSVÁR. A kelet-európai kisebbségekkel szembeni jogtiprásokra összpontosított az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) szombaton zárult kolozsvári kongresszusának közgyűlése. A küldöttek a romániai és szlovákiai magyarok anyanyelvhasználatával foglalkozó határozatot fogadtak el. A dokumentum jogi garanciákat sürget a kisebbségek anyanyelvhasználatának biztosítására.
A KMKSZ elítéli a kárpátaljai magyarság ellen irányuló provokációkat videó 2017. május 20. | A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szombaton Beregszászon tartott választmányi ülésén nyilatkozatban ítélte el, hogy a napokban ismeretlenek a kárpátaljai magyarság elleni provokációs célból magyar autonómiát sugalló táblákat helyeztek ki a Beregszászi és a Nagyszőlősi járás területén, felszólítva az ukrán hatóságokat a tettesek felkutatására és megbüntetésére.
Orbán: Közép-Európa a kontinens kapuja és bástyája videó 2017. május 20. | Közép-Európa a kontinens kapuja és bástyája, sokszínű, keresztény, multietnikus terület, "kicsit huzatos hely", de mi mégis közös hazaként tekintünk rá - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton a szlovéniai Mariborban.
Lehet amerikai-magyar megállapodást kötni a CEU-ról videó 2017. május 20. | A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerint lehet amerikai-magyar megállapodást kötni a Közép-európai Egyetemről (CEU), hiszen több ilyen egyezmény létezik a két ország kormánya között.
Balog: erősebb Közép-Európa egész Európa számára jó videó 2017. május 20. | VARSÓ. Erősebb Közép-Európa egész Európa számára jó - hangoztatta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Varsói Egyetemen, ahol előadást tartott Európa jövője - a mi jövőnk címmel.
Erdélyre is kiterjeszti gazdaságfejlesztő programjait a magyar kormány videó 2017. május 19. | MAROSVÁSÁRHELY. Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a magyar kormány. A Mezőség Maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását pénteken jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.
Roháč életfogytiglant, Portik 13 évet kapott jogerősen videó 2017. május 19. | BUDAPEST. Lényegében helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla pénteken kihirdetett másodfokú határozatával a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében a korábbi elsőfokú döntést, így jogerőre emelkedett Jozef Roháč életfogytiglani és Portik Tamás 13 éves szabadságvesztés büntetése.
Orbán: meg kell védeni a gazdaságpolitikát videó 2017. május 19. | BUDAPEST. A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai határozatát.
A román kormány kisebbségpolitikáját kritizálták a FUEN kongresszuson videó 2017. május 18. | KOLOZSVÁR. Élesen bírálták az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) 62., kolozsvári kongresszusának megnyitóján az erdélyi házigazdák a román kormány kisebbségpolitikáját. Az Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal támogatja a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést.
Szélsőjobboldali lehet a Teréz körúti robbantó videó 2017. május 18. | BUDAPEST. Kiemelten vizsgálják a nyomozó ügyészek, hogy mi volt P. László motivációja a Teréz körúti robbantás elkövetése során. Úgy tűnik, az ok lehetett akár zavaros, szélsőjobboldali ideológia is. A gyanúsított ugyanis az egyik ruhadarabján a nemzetiszocialista black metal jelképeit viselte - írta a Magyar Idők.
Orbán: ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani videó 2017. május 18. | BUDAPEST. Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani, amikor az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja, itt csökken a legjobban a munkanélküliség, betartják az összes európai pénzügyi szabályt, csökken az államadósság - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Daimler német autókonszern közgyűlésén csütörtökön Budapesten.
Óriási világháborús bombákat találtak Budapesten videó 2017. május 17. | BUDAPEST. Újabb világháborús robbanótest került elő szerda délután a fővárosban. A XVI. kerületben több száz házat kell kiüríteni - tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Kora délután a ferihegyi repülőtér 2-es termináljánál került elő egy második világháborús robbanótest.
Az Európai Parlament eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben videó 2017. május 17. | BRÜSSZEL/STRASBOURG. A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben. A Fidesz azzal reagált a döntésre, hogy nincs esély a hetedik cikkely életbelépésére.
Kolozsváron tartja éves kongresszusát az európai nemzetiségek ernyőszervezete, a FUEN videó 2017. május 17. | KOLOZSVÁR. Kolozsváron tartja éves kongresszusát szerdától vasárnapig az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), az európai őshonos nemzeti kisebbségek ernyőszervezete, a rendezvény fontos programjai csütörtökön kezdődnek.
Kikerült Kolozsvár határába az első román-magyar-német helységnévtábla videó 2017. május 16. | KOLOZSVÁR. A kolozsvári polgármesteri hivatal kedden kihelyeztette a város nyugati bejáratához az első román-magyar-német nyelvű helységnévtáblát.
Kósa: egyre elfogadottabb lesz a magyar migrációs politika videó 2017. május 16. | BUDAPEST. Egyre elfogadottabb lesz a migrációt megállító magyar álláspont az európai bevándorláspolitikában - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.
Orbán: A globalizáció régi modellje véget ért videó 2017. május 16. | BUDAPEST, PEKING. A globalizáció régi modellje véget ért, "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben a közmédiának adott, kínai hivatalos látogatását összegző nyilatkozatában.
Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra videó 2017. május 15. | BUDAPEST. A teljes felnőtt népesség 44 százaléka ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, a kormányfő újrázását többen támogatják, mint ahányan a többi szóba jöhető jelöltet együtt - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
Teljesen letarolta a mátrai borvidéket a jégeső videó 2017. május 15. | GYÖNGYÖS. Szinte teljesen letarolta a mátrai borvidéket a szombati jégeső, a kár legalább 300 millió forint lehet az M1 Híradójának közlése szerint.
Húsz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Magyarországon videó 2017. május 15. | SZEGED. Húsz határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.
Magyarországnak 18 milliárd forintot kell visszafizetni az Európai Bizottságnak videó 2017. május 14. | A magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI érdeklődésére.
Egy új radikális jobboldali párt a Jobbiktól vehet el szavazókat videó 2017. május 14. | A Médianéző kft. igazgatója, Boros Bánk Levente szerint egy új radikális jobboldali párt megjelenése a Jobbiktól vehet el szavazókat.
Kelemen Hunor: Ne a magyarok ellen irányuljon a 2018-as centenárium videó 2017. május 13. | ZILAH. Kelemen Hunor szerint meg kell óvni a romániai társadalmat attól, hogy Románia és Erdély egyesülése jövő évi centenáriumának a fő üzenete a magyarok ellen irányuljon.
Semjén: Magyarország kész "újragombolni a mellényt" a magyar-román kapcsolatokban videó 2017. május 13. | ZILAH. Semjén Zsolt szerint Magyarország kész "újragombolni a mellényt" a magyar-román államközi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök-helyettes a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) zilahi kongresszusán mondott köszöntőjében szombaton beszélt erről a tanácskozáson jelen lévő Liviu Dragneához, a kormányzó román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökéhez is szólva.
Bakondi: biztonsági kérdésként kell kezelni a migrációt videó 2017. május 13. | BUDAPEST. A kormány szerint biztonsági kérdésként kell kezelni a migrációt - hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.
Első  Előző  1 / 107   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 17°C / 24°C
Holnap: 14°C / 19°C
Ógyalla
Ma: 15°C / 20°C
Holnap: 13°C / 19°C
Losonc
Ma: 13°C / 18°C
Holnap: 10°C / 17°C
Kassa
Ma: 16°C / 22°C
Holnap: 11°C / 21°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
168 éveMegszületett gróf Khuen-Héderváry Károly horvát-szlavón-dalmát bán, magyar miniszterelnök.
105 éveA rendőrség szétverte az általános választójogért és Tisza István lemondásáért tüntető tömeget.
67 éveMegszületett Csányi Béla világbajnok tekéző.
52 éveMegszületett Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.
30 éveBartókról nevezték el a Magyar Rádió URH-n adott harmadik műsorát.
Belföld Az eddigi legtöbb résztvevőt várják a pozsonyi GLOBSEC fórumra Az eddigi legtöbb résztvevőt várják a pozsonyi GLOBSEC fórumra videó POZSONY. Az eddigi legtöbb, 70 országból összesen 1300 résztvevő érkezik a május 26-án, pénteken kezdődő 12. GLOBSEC biztonságpolitikai fórumra – számolt be a GLOBSEC elnöke, Róbert Vass, aki szerint az eddigi legátfogóbb programot sikerült összehozni a szervezőknek. Hetven országból összesen 1300 résztvevő érkezik a május 26-án, pénteken kezdődő 12. GLOBSEC biztonságpolitikai fórumra. Ötven eurós bírsággal sújtható a kerékpárútra tévedt gyalogos videó Az év eleje óta több száz italozó biciklist csípett fülön a rendőrség, de 1 ezrelék feletti véralkoholszintet egyiküknél sem mért. A kormányfő szerint napjaink központi témája a terrorcselekményekkel szembeni védekezés videó A munkanélküliség, a szociális kérdések, a klímaváltozás helyett a biztonságnak kell az első helyen szerepelnie – hangsúlyozta.
Külföld Manchesteri robbantás - Az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként Manchesteri robbantás - Az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként Frissítvevideó MANCHESTER. Az Iszlám Állam (IÁ) jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezet közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt. Az angol hatóságok már őrizetbe vettek egy 23 éves férfit a merénylettel kapcsolatban. Egy cseh szemtanú szerint nagyon hiányos volt az ellenőrzés az arénába való beléptetéskor. A brit rendőrség szerint a terrortámadást egy férfi követte el házi készítésű pokolgéppel, és ő maga is meghalt. Robbantásos merénylet Manchesterben - 22 halott, 59 sérült Frissítvevideó Az áldozatok többsége fiatal lány volt. Az Iszlám Állam egy videóban már jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Trump cáfolta, hogy említette volna Izraelt az oroszoknak videó Az elnök az amerikai média szerint az Iszlám Államról szóló információkat adott át az orosz külügyminiszternek és a nagykövetnek.
Itthon A Szenci járásban is növekedett a magyar iskolába íratott gyerekek száma A Szenci járásban is növekedett a magyar iskolába íratott gyerekek száma videó SZENC. A Szenci járásban most biztatóbbak az adatok, mint két-három éve voltak. A járás magyar iskoláiba az idén áprilisban 50 diákot írattak be, vagyis számuk a 2012-ben beíratott 29 diákhoz képest csaknem megduplázódott. A járás magyar iskoláiba most 50 diákot írattak be, vagyis számuk a 2012-ben beíratott 29 diákhoz képest csaknem megduplázódott. Elkezdődtek a szóbeli érettségi vizsgák videó Június 9-ig 717 középiskola összesen 39 670 tanulója áll a vizsgabizottság elé. Viharra és jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok videó Az SHMÚ figyelmeztetést adott ki, mivel kedden csaknem az ország egész területén előfordulhatnak jégesővel kísért viharok.
Kultúra Sok meglepetés és lehetőség a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjén Sok meglepetés és lehetőség a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjén videó DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a Tumultus Polgári Társulás a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Tehetséggondozó Program (SZMAKTEP) központi rendezvényeként meghirdette könnyűzenei tehetségkutatóját, a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét, amely egyben a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A 2017. szeptember 16-án Dunaszerdahelyen megtartandó rendezvényre 2017. június 30-ig lehet jelentkezni. Meghalt Roger Moore brit színész videó A filmcsillag rákbetegségben szenvedett, Svájcban hunyt el. Zárt körű temetése Monacóban lesz. Cannes - Nagy tapssal jutalmazták a kassai Kristóf György filmjét videó A kassai születésű Kristóf György Kihűlés (Out) című első játékfilmjét hétfőn este mutatták be a 70. cannes-i fesztiválon.
Színes Elindult a Mount Everest csúcsára Klein Dávid és Suhajda Szilárd Elindult a Mount Everest csúcsára Klein Dávid és Suhajda Szilárd videó Klein Dávid és Suhajda Szilárd május 23-án nepáli idő szerint hajnali három órakor elhagyta a Mount Everest alaptáborát, és a Magyar Everest Expedíció 2017 keretében elindult a világ legmagasabb hegyének csúcsára. Az előttük álló csúcsmászó kör várhatóan legalább öt napot vesz igénybe. Az előttük álló csúcsmászó kör várhatóan legalább öt napot vesz igénybe. Belehalt sérüléseibe Nicky Hayden, MotoGP világbajnok videó A Superbike-világbajnokságban versenyző motorost múlt szerdán gázolta el egy személygépkocsi Olaszországban kerékpározás közben. Újra látható az elárasztott székely falu videó Két hónap alatt nyolc méterrel csökkentették az elárasztással keletkezett mesterséges tó vízszintjét.
Mozaik Magyar kutatók bizonyították a retina és az agykéreg mozgásérzékelésének összefüggését Magyar kutatók bizonyították a retina és az agykéreg mozgásérzékelésének összefüggését videó BUDAPEST. Bázelben dolgozó magyar kutatók egereken végzett kísérletekkel bizonyították, hogy a látás során a mozgások irányát a szemben található retina és az agykérgi idegsejthálózatok egymásra épülő tevékenysége értelmezi. A kutatás egyik hosszú távú célja, hogy jobban megértsék az emberi agy alkalmazkodóképességét. Rekordmagas dagály okozhat áradásokat Hawaiin videó A tudósok szerint a globális felmelegedés okozta jelenség évtizedeken belül gyakorivá válhat a régióban. Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson videó A komplexum amerikai, orosz és francia asztronauták alkotta jelenlegi ötfős legénysége nincs veszélyben a NASA közleménye szerint.
Vélemény Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp videó A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják. Ez a konkrét alkalom biztosan nem a magyar gyerekek érdekeit szolgálja, ez kiderül a híradásokból, nem is kívánom tovább ecsetelni. De mindenképp továbbgondolásra késztet a téma. Jogos elvárás, ha már létezik az „iskolabusz-projekt”, hogy ez legalább részben a szlovákiai magyar iskolák hasznára is legyen. Agárdy Gábor: A hetedik cikkely videó Nem a cikkely megszavazásával és annak politikai előzményeivel, hanem inkább kiváltó okaival és céljával kívánok foglalkozni... Fiala Ilona: A műsorvezetők felelőssége videó Ami manapság folyik a médiában, az a nyelv elleni vétség – tisztelet a kivételnek. Ha ez a példa, akkor máris elvesztünk.
Hitélet Böjte Csaba: az elüldözött iraki keresztények talpra fognak állni Böjte Csaba: az elüldözött iraki keresztények talpra fognak állni videó BUDAPEST. A menekülttáborban élő, otthonukból elüldözött iraki keresztények összetartanak, szeretik és segítik egymást, és "talpra fognak állni" - mondta Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Budapesti Székely Kör rendezvényén hétfő este Budapesten. "Azért mentem, hogy vigasztaljam őket, de én kaptam erőt, bátorítást tőlük" - fogalmazott Böjte Csaba. Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét videó Az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A református egység napját tartották Nagyváradon videó A Kárpát-medence valamennyi református püspöke részt vett a nagyváradi várban szombaton tartott református egység napján.
Múltunk Immáron 150 éves a Cassandra-levél Immáron 150 éves a Cassandra-levél videó Kossuth Lajos Deák Ferenchez intézett nyílt levele, a kiegyezés egyik fontos dokumentuma mára fogalommá vált. Kossuth Lajos Deák Ferenchez intézett nyílt levele, a kiegyezés egyik fontos dokumentuma mára fogalommá vált. 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz videó A tömegek meghódítása és a közismertté válás csak a két világháború között vette kezdetét a szigorú politikai tiltás ellenére. Árpád-házi (Boldog) Konstancia Lembergben élt és nyugszik videó Házassága után Konstancia nemcsak kitartott hite mellett, hanem a katolicizmus védnöke lett az ukrán földeken.
Fő támogatónk