2017. április 24., hétfő - György
Cikkek közt...  Videók közt...  
Meghalt Földi Imre, súlyemelő olimpiai bajnokvideó 2017. április 23., vasárnap 11:16 BUDAPEST. Elhunyt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős.
Átaludta a tulajdonosváltást az Index videó 2017. április 23. | Miért nem sikerült kiderítenie a magát oknyomozónak tartó Indexnek, hogy Simcsika Lajos megvette az internetes oldalt. Erről írt az origo.hu. A cikk szerzője részletesen beszámol arról, hogy miként került a nagyvállalkozó tulajdonába a portál. Emlékeztet a szerző, hogy már tavaly nyáron írtak erről, de akkor ezt mindenki tagadta.
Újraválasztották Szilágyi Zsoltot, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökét videó 2017. április 23. | SZÉKELYUDVARHELY. Újraválasztotta pártelnökké szombaton Szilágyi Zsoltot az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Székelyudvarhelyen ülésező kongresszusa.
Németh Zsolt: "kitavaszodhat" a magyar-román viszonyban videó 2017. április 22. | SZÉKELYUDVARHELY. "Olvad a jég" a román-magyar viszonyban, a kölcsönös tisztelet és érdekek alapján "kitavaszodhat" - hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Székelyudvarhelyen zajló 5. kongresszusán mondott köszöntőjében.
Több mint száz Romániában regisztrált menedékkérő próbált átjutni Magyarországra videó 2017. április 22. | BUKAREST. Egy Magyarországra tartó román rendszámú teherautó rakterében 111, Romániában már regisztrált menedékkérő próbált illegálisan átjutni a román-magyar határon - közölte szombaton a román határrendészet.
Tuzson: döntő ütközetre készül a kormány videó 2017. április 22. | BUDAPEST. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint egyre többen töltik ki a nemzeti konzultációs kérdőívet. Ez azért is fontos, mert a magyar kormány "döntő ütközetre" készül a migráció kérdésében - fűzte hozzá.
Kelemen Hunor: versenyfutás indult a kisebbségellenességben videó 2017. április 21. | KOLOZSVÁR. Kelemen Hunor szerint a román parlament jobboldali ellenzéki pártjai versenyt futnak egymással a kisebbségellenességben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke pénteken a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) kolozsvári ülésén tartott politikai beszámolójában minősítette így azt a tényt, hogy csütörtökön három ellenzéki párt képviselői alkotmánybírósági óvást nyújtottak be a kórházi anyanyelv-használatot elősegítő törvénymódosítások ellen.
CEU-ügy: Sorossal találkozik az Európai Bizottság elnöke videó 2017. április 21. | BRÜSSZEL. Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról jövő csütörtökön - jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben. Orbán Viktor szerint sok a dezinformáció a CEU kapcsán, ám a CEU nincs veszélyben, a jövőben is megfelelően fog működni.
Szabadegyetemet rendeznek a Kárpát-medence magyar borászainak videó 2017. április 21. | BUDAPEST. A Kárpát-medence fiatal magyar borászai közötti tapasztalatcserét, a szakmai ismeretek bővítését, az exportcélú összefogást és a közös, piacképes árualapok kialakítását segíti a kétnapos Pannon Vinersitas Szabadegyetem, amelyet első alkalommal rendez meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a Junibor Fiatal Borászok Egyesületének szakmai támogatásával.
Országos hidegrekord dőlt meg Kékestetőn videó 2017. április 21. | BUDAPEST. A hóvastagsági és a nappali hidegrekord is megdőlt csütörtökön. Kékestetőn a legmelegebb délutáni órákban is majdnem mínusz 3 Celsius-fokos hideg volt, ez új országos rekord lett. Újabb hidegrekordok dőltek meg pénteken hajnalban, amikor Kékestetőn mínusz 7,1 fokot, a budapesti János-hegyen pedig -3,6 fok mértek.
Kolozsváron tartja éves kongresszusát a FUEN videó 2017. április 20. | KOLOZSVÁR. Kolozsváron tartja május 17. és 21. között éves kongresszusát az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Vincze Loránt, a FUEN elnöke és Kelemen Hunor, a házigazda szerepét betöltő Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.
Szijjártó: tisztességes megállapodást kell kötni Nagy-Britanniával videó 2017. április 20. | BUDAPEST. Tisztességes megállapodást kell kötni Nagy-Britannia uniós kilépésével kapcsolatban, olyat, amely megfelelően figyelembe veszi és érvényesíti az európai és a brit érdekeket is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután David Davisszel, a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős brit miniszterrel tárgyalt.
Bakondi: szervezetten jönnek a migránsok videó 2017. április 20. | BUDAPEST. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szervezettséget mutat, ahogy a migránsok Európába érkeznek. A menedékkérőket elsősorban az embercsempészek, illetve más csoportok koordinálják - mondta Bakondi György.
Mintegy száz előadója lesz a III. Székely Kongresszusnak videó 2017. április 19. | MAROSVÁSÁRHELY. Mintegy száz előadója lesz annak a tudományos konferenciának, amelyet Székelyföld modernizációjának az elősegítése céljával szerveztek, és amely csütörtöktől szombatig tart Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön - tájékoztatott Bakk Miklós politológus, a III. Székely Kongresszusnak nevezett rendezvény programigazgatója.
Megkezdődött a komáromi Csillag erőd felújítása videó 2017. április 19. | KOMÁROM. A bontás után, az építési munkákkal megkezdődött a komáromi Csillag erőd közel hatmilliárd forintos felújítása, az intézmény várhatóan 2019 közepén fogadhatja az első látogatókat – mondta el Komárom főépítésze.
RMDSZ: a törvény majdani végrehajtási utasításain múlik a kórházi többnyelvűség videó 2017. április 19. | KOLOZSVÁR. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdán közzétett álláspontjában azoknak a majdani kormányhatározatoknak a fontosságát hangsúlyozta, amelyek a kórházi anyanyelvhasználatra lehetőséget teremtő törvénymódosítások alkalmazási módszertanát rögzítik.
A Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviselet-vezetője kapta idén az Antall József-díjat videó 2017. április 18. | BUDAPEST. A Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviseletének vezetője, Frank Spengler kapta idén az Antall József néhai miniszterelnök nevét viselő díjat.
Szijjártó: Európának nem érdeke konfrontálódni Törökországgal videó 2017. április 18. | BUDAPEST. Európának minden olyan veszélyforrást el kell kerülnie, ami a Törökországgal kötött migrációs megegyezés felrúgását eredményezheti, a halálbüntetést azonban az európai integrációban nem tekintik elfogadhatónak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tata Consultancy Services sajtótájékoztatóját követően kedden Budapesten.
Nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon videó 2017. április 18. | BUDAPEST. Nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon - közölte a Világgazdaságnak adott interjújában Lázár János, hozzátéve: a 2018-as büdzsének a foglalkoztatás, a családtámogatás és a védelmi kiadások lesznek a legfontosabb területei.
Schmidt Mária: Soros György Európát próbálja destabilizálni videó 2017. április 17. | BUDAPEST. Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni - állapította meg Schmidt Mária történész a Látószög blogon vasárnap megjelent tanulmányában.
Orbán: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon videó 2017. április 16. | BUDAPEST. Idén a politika felkavarta a nagypéntek csendességét és ricsajjal töltötte meg a nagyhetet, mert a kormány politikai ellenfelei megindítottak egy kampány főpróbát - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban. A kormányfő elmondta: csak a látszat, hogy Soros György egyeteme áll a Magyarországon zajló konfliktus középpontjában.
"Nem kell határ", "Nem kell börtön" – tüntetés Röszkén videó 2017. április 15. | Tüntetésbe kezdtek több mint nyolcvanan szombat délután Röszkén. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek azt mondta: a "Soros-szervezet" emberei szervezett szállítással érkeztek a helyszínre.
Orbán Viktor: a kampány főpróbája zajlik videó 2017. április 15. | A választási kampány főpróbája zajlik, és az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz - mondta a Magyar Időknek Orbán Viktor.
Szíriával eddig a világon mindenki mellényúlt videó 2017. április 14. | Részben orosz kottából játszik Bassár el-Aszad szíriai elnök, részben önjáró – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.
Maróth Miklós: Pakisztánban a legnehezebb a keresztények helyzete videó 2017. április 14. | Pakisztánban a legnehezebb a keresztények helyzete, a vallási kisebbség tagjai folyamatosan életveszélyben vannak - mondta Maróth Miklós orientalista, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
Victor Ponta: az 1989 utáni új demokráciákban kiépült egy párhuzamos hatalmi rendszer videó 2017. április 14. | Victor Ponta volt román kormányfő szerint hazájában és általában az 1989 utáni új demokráciákban a politikai hatalom mellett kiépült egy párhuzamos, államszerű hatalmi rendszer, amely Romániában civil szervezetekből áll, más államokban egyetemekből vagy "másféle struktúrákból".
Potápi: Szent László Közép-Európa minden népéhez szólni tudott videó 2017. április 13. | ZÁGRÁB. Szent László volt az első olyan uralkodó, aki Közép-Európa minden népéhez szólni tudott - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, amikor Áder János magyar és Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő jelenlétében megnyitotta a Szent László életét, kultuszát és szellemi örökségét bemutató kiállítást a zágrábi Magyar Kulturális Intézetben.
A székely himnusz ismét kiverte a biztosítékot Romániában videó 2017. április 13. | BUKAREST. Kiverték a biztosítékot az U18-as román jégkorong-válogatott tagjai, miután a székely himnusz eléneklésével ünnepelték Dél-Koreában a negyedik vonalnak megfelelő divízió 2/A világbajnokság megnyerését, így a harmadosztályba (1/B) való feljutást.
Földi: a rendvédelmi szerveknek nagyobb szerepet kellene kapniuk videó 2017. április 13. | BUDAPEST. A több európai országban elkövetett terrorcselekmények miatt a politikusoknak háttérbe kellene vonulniuk, hogy a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok döntsék el, miként kell megvédeni a megtámadott kontinenst - mondta Földi László titkosszolgálati szakértő.
A Felvidékről kitelepítettekre emlékeztek Komáromban videó 2017. április 12. | KOMÁROM. A Felvidékről kitelepítettekre emlékezett ünnepi ülésén a Monostori erődben szerdán Komárom önkormányzata, Révkomárom képviselő-testületét vendégül látva.
Rákóczi Szövetség: csaknem 70 alkotás érkezett a Felvidékről kitelepített magyarokra emlékezve videó 2017. április 12. | BUDAPEST. Majdnem hetven alkotás érkezett a Rákóczi Szövetség Felvidékről kitelepített magyaroknak emléket állító pályázatára - közölte a szövetség alelnöke az M1 műsorában. Martényi Árpád elmondta: magnófelvételek, esszék, írások, versek is érkeztek. Az ünnepélyes eredményhirdetést szerdán tartják a Parlamentben.
Első  Előző  1 / 104   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 10°C
Holnap: 2°C / 14°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 9°C
Holnap: 1°C / 14°C
Losonc
Ma: 3°C / 8°C
Holnap: -2°C / 10°C
Kassa
Ma: 2°C / 6°C
Holnap: -0°C / 10°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
617 éveSzent György ünnepe
517 éveTavaszi gonoszjáró nap, ekkor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak.
795 éveII. András kiadta az Aranybullát.
691 éveKároly Róbert magyar király megalapította a Szent György lovagrendet.
133 éveMegszületett Herman Lipót festő és grafikus, Munkácsy-díjas, érdemes művész.
Belföld Richter ismét a Munkatörvénykönyvet módosítaná Richter ismét a Munkatörvénykönyvet módosítaná videó POZSONY. Módosulhat a Munka törvénykönyve. Ján Richter munkaügyi miniszter szívesen leülne partnereivel megbeszélni a változtatásokat – nyilatkozta a tárcavezető a TA3 Politikában című vitaműsorában. Törekvését a munkapiacon uralkodó helyzettel, tehát a képzett munkaerő hiányával indokolta. Egyúttal megfogalmazta elvárásait is, miszerint Szlovákiában év végéig akár 7 százalékra csökkenhet a munkanélküliség aránya. Törekvését elsősorban a munkapiacon uralkodó helyzettel, tehát a képzett munkaerő hiányával indokolta. Csökken az anyagi szükséghelyzetben élők számaránya videó 2017 márciusában 95 868 személy szorult az anyagi szükséghelyzetben élőknek nyújtott segélyre. Háromszázkilenc állampolgárságot ítélt oda 2015-ben Szlovákia videó A szlovák állampolgárságért folyamodók közül az ukránok voltak a legsikeresebbek.
Külföld Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Frissítvevideó PÁRIZS. A terrorfenyegetettség miatti fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott vasárnap Franciaországban a kétfordulós elnökválasztás első fordulója, amelynek során közel 47 millió választópolgár járulhatott az urnákhoz, hogy a 11 jelölt közül kiválassza azt a kettőt, akik két héttel később megmérkőzhetnek az államfői székért. Az eredmények szerint Emanuel Macron és Marine Le Pen juthat be a második fordulóba. Konzervatív és szocialista politikusok is Macron támogatására szolítottak fel a második fordulóban. Németországban megugrott a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők száma videó A menedéket keresők közül 174 438 embert gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, ami 52,7 százalékos növekedés. Der Spiegel: az Interpol után kémkedett a német hírszerzés videó Különböző területen tevékenykedő rendőrnyomozók e-mailcíme, telefon- és faxszáma is szerepelt a BND megfigyelési listáján.
Itthon Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre videó DOBFENEK. Szülőfalujában Dobfeneken emlékeztek D. Kovács Józsefre. Egy éve, hogy meghalt a felvidéki magyar újságírás egyik legmeghatározóbb hangja, egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb személyisége, a Pátria Rádió szerkesztő-műsorvezetője. Halálának első évfordulójára megjelent a gömöri és nógárdi népmesékből összeállított gyűjteményes kötete. A külügyminisztérium az ESTA hivatalos oldalára hívja fel a figyelmet videó Ugyanakkor jelzi, hogy a http://www.esta.us weboldal nem az USA kormányának hivatalos oldala. Májustól megemelt anyasági támogatás videó Májustól növekszik az anyasági támogatás, összege megközelíti az illető előző fizetésének összegét.
Kultúra Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között videó KOMÁROM. Fényszilánkok címmel, Stubendek László, Komárom polgármestere védnökségével szombaton délután nyílt meg a lévai származású, jelenleg Komáromban élő Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Az ígéretes tehetség munkásságát Dolán György festőművész méltatta, közreműködött Molnár Xénia színművész és Kulin Eduárd hegedűművész. Fényszilánkok címmel nyílt meg Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Több mint hatvanezer látogató volt a Könyvfesztiválon videó A tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál mintegy 300 programján. Jack Nicholson 80 éves videó Az amerikai színészt a férfiak között a legtöbbször, összesen 12 alkalommal jelölték a filmvilág legrangosabb kitüntetésére.
Színes Kihajtási ünnep a Hortobágyon Kihajtási ünnep a Hortobágyon videó HORTOBÁGY. A hűvös idő ellenére nagyon sokan mentek el szombaton a Hortobágyra, hogy a kilenclyukú híd lábánál szemtanúi lehessenek a puszta tavasznyitó rendezvényének, a Szent György-napi kihajtási ünnepnek. A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától, április 24-től számította. Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost videó A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki. Királyhelmecen mutatkozott be a Fradi Suli Program videó A program először mutatkozott be a határokon túl a bodrogközi és Ung-vidéki gyerekek nagy örömére.
Mozaik Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét videó Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok. Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat. Kiváló tanulók is lehetnek a figyelemzavaros hiperaktív gyermekek videó A betegség körülbelül 80 százalékban örökletes és 20 százalékot ad hozzá a környezet. Először figyeltek meg "űrhamburgert" evő fiatal csillagot videó Az új, HH2012 nevű rendszer mintegy 1300 fényévnyi távolságra van az Orion-csillagképben.
Vélemény Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai videó Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is. A Kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Osztálya idén a Rovás pályázatainak a zömét a szemétbe dobta. Palcsó Attila: Nincs itt, hanem feltámadt! videó A húsvéti örömhír és a feltámadás hite tartson és őrizzen meg bennünket nemzedékről nemzedékre. Kiss Réka: Otthontalan memoár videó A hatalom köreiben senkit sem érdekel az, hogy családok törtek ketté, senkinek nem okoztak álmatlan éjszakát a könnyek.
Hitélet Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története videó KASSA. Kassán a református egyház és a templomaik története is regénybe illő. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. Hogyan avatták szentté Szent Lászlót? videó Érdekes előadással folytatódott a „Szent László-estek” programsorozat Győrben. Szentté avatják a fatimai pásztorgyerekeket videó A két pásztorgyermeket Ferenc pápa avatja szentté május 12-i és 13-i fatimai apostoli látogatása alkalmával.
Múltunk Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában videó A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. 1006-ban alapították ott azt a bencés monostort – lengyelül: Święty Krzyż-t –, ahol a rövid életű Szent Imre herceg (1007–31) által ajándékozott ereklyét őrzik. A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. Borisz Jelcin, Oroszország első elnöke 10 éve halt meg videó 2007. április 23-án halt meg a Szovjetunió 1991-es szétesése után létrejött önálló Oroszország első köztársasági elnöke. Emlékművet kap Belgrádban Hunyadi János videó A nándorfehérvári győző emlékművét a magyar nagykövetség kezdeményezésre állítják fel.
Fő támogatónk