2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslatavideó 2018. február 19., hétfő 16:49 SZÓFIA. Az Európai Uniónak (EU) van egy új migrációs javaslata, amely így nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is a kötelező áthelyezés van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott az EU Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária kormányfőjével, Bojko Boriszovval.
Horogkeresztes karszalagot viselő szlovák férfit ítéltek el Esztergomban videó 2018. február 08. | ESZTERGOM. Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek jogerősen egy szlovák férfit, aki Esztergom belvárosában horogkeresztes karszalagot viselt - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön.
Kitiltatnák Romániából Lomnici Zoltánt videó 2018. február 08. | A Mátyás király-emlékév kapcsán tört ki a legújabb román érzékenykedés, mert Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke – a többi emberi jogi szervezet vezetőjétől eltérően – szóvá merte tenni Mihai Tudose akasztós kijelentését, amelyért amúgy azóta már bocsánatot is kért a megbukott miniszterelnök. Az egyik kolozsvári portál főszerkesztő-helyettese Lomnici kitiltását követelte Romániából.
Visszakerült a kétnyelvű tábla Fehér megye határába videó 2018. február 08. | KOLOZSVÁR. Visszakerült a kétnyelvű, román-magyar tábla a romániai Fehér megye határába, ezúttal Maros megyei területre. Az újból kihelyezett tábláról Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke közölt fényképet az egyik közösségi portálon.
Marosvásárhelyi iskolaügy - Megszavazta a román szenátus az iskola újraalapítását videó 2018. február 07. | MAROSVÁSÁRHELY. A bukaresti szenátus döntő házként elfogadta szerdán a helyi hatóságok által felszámolt marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) terjesztett a parlament elé.
Indulatokat váltott ki egy kétnyelvű tábla Romániában videó 2018. február 06. | MAROSVÁSÁRHELY. Indulatokat váltott ki az a Fehér megye kezdetét jelölő román és magyar nyelvű tábla, amelyet a Maros megyei önkormányzat helyezett ki a két megye határára. A táblát a kétnyelvűséget kifogásoló Florin Roman politikus szerint keddre a Maros megyei önkormányzat távolíttatta el.
Egy német politikus szerint példát kellene venniük Magyarországról videó 2018. február 06. | BERLIN, BUDAPEST. Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.
A Székely Nemzeti Tanács felvonulni hívja Marosvásárhelyre híveit videó 2018. február 06. | MAROSVÁSÁRHELY. Marosvásárhelyi felvonulásra hívja híveit március 10-ére, a székely szabadság napjára a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).
Orbán-Pásztor-találkozó: továbbra is a nemzetépítés a legfőbb közös cél videó 2018. február 05. | BUDAPEST. A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is egyeztetett egymással hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke az Országházban.
Az ukrán külügyminiszter is elítélte a KMKSZ irodája elleni támadást videó 2018. február 05. | UNGVÁR, KIJEV. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter határozottan elítélte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári központi irodája elleni Molotov-koktélos támadást vasárnap a Twitteren közzétett bejegyzésében.
Gyújtópalackot dobtak a KMKSZ központi irodájára Ungváron videó 2018. február 04. | UNGVÁR. Ismeretlenek vasárnap hajnalban gyúlékony folyadékot tartalmazó palackot dobtak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodájának épületére Ungvár belvárosában, a megyei rendvédelmi szervek azonnal reagáltak az esetre.
Bakondi: aggodalomra ad okot az ENSZ migrációval kapcsolatos álláspontja videó 2018. február 04. | BUDAPEST. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint aggodalomra ad okot az ENSZ migrációval kapcsolatos javaslatcsomagjának hétfői megjelenése, annak a várható tartalma miatt.
Kelemen Hunor: az erdélyi magyarok tudják, kire szavaznak videó 2018. február 03. | Az RMDSZ elnöke szerint felesleges az MSZP és a PM vezetőinek Erdélyben kampányolniuk, mert az erdélyi magyarok tudják, kire szavaznak.
Az Európai Bíróság előtt van a Magyarország ellen indított uniós kötelezettségszegési eljárás videó 2018. február 02. | Megérkezett az Európai Bíróságra az a kereset, melyet az Európai Bizottság nyújtott be Magyarország ellen a külföldi egyetemek, a többi között a Közép-európai Egyetem (CEU) működési feltételeit meghatározó magyar szabályozás miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – közölte pénteken a luxembourgi székhelyű bírói testület.
Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat videó 2018. február 02. | BUDAPEST. A családokat segítő pályázatok mellett tudományos kutatások, képzések, táborok szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" programban - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a tematikus év nyitó rendezvényén pénteken Budapesten.
Nógrádi: Nehezen viseli a német lakosság az atrocitásokat videó 2018. február 02. | BUDAPEST. Megállapodtak a közös kormányzásra készülő pártok Németországban a menekültügy utolsó kérdéseiben, így elhárult az egyik legnagyobb akadály a koalíciós szerződés megkötése előtt, hangzott el a Kossuth Rádió műsorában. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő erre úgy reagált: a valóságban lehetetlen megmondani, hogy ez valóban így van-e, azonban egyre nagyobb a feszültség a párhuzamos társadalmak között.
Lezsák: Csendes ima a Belvárosi Plébániatemplomban videó 2018. február 01. | BUDAPEST. Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke szerint Horthy Miklós történelmi, politikai karaktergyilkosság áldozata. A Magyar Hírlap közölte a beszédét, amit a Nagyboldogasszony főplébániában tartottak volna Horthy Miklós kormányzóért. Az alábbiakban ezt - változtatások nélkül - közöljük.
Bakondi: meg kell állítani a migrációt videó 2018. február 01. | BUDAPEST. A migráció negatív folyamat, amelyet fel kell tartóztatni - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális műsorában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a migrációt biztonsági kockázatként kell elismerni.
A volt román kormányfőnek bocsánatot kell kérnie a magyaroktól videó 2018. február 01. | BUKAREST. Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Mihai Tudose volt kormányfőt, aki nemrég egy tévéműsorban áttételesen akasztással fenyegette meg az autonómiát igénylő erdélyi magyarokat - közölte a Marosvásárhelyi Rádió.
Magyarország kiléphet az ENSZ migrációs csomagjának tárgyalássorozatból videó 2018. január 31. | BUDAPST. Ha az ENSZ migrációs csomagjának első tervezetében nem lesz elmozdulás pozitív irányba, Magyarország álláspontja felé, elindítják Magyarország kilépési folyamatát a tárgyalássorozatból - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantás vádlottja videó 2018. január 31. | BUDAPEST. A vádirat ismertetésével megkezdődött a Teréz körúti robbantás vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, a korábbit pedig visszavonta.
Diszkriminálják a magyar diákokat Romániában videó 2018. január 31. | BUKAREST. A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szerint a román oktatási minisztérium diszkriminálja a magyar diákokat az angol nyelv és irodalomból rendezett tanulmányi versenyen, hiszen nem a magyart, hanem a román nyelvet kell alkalmazniuk az angol szöveg fordításakor.
Orbán: Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk videó 2018. január 31. | BÉCS. Közösen kell garantálnunk Ausztria és Magyarország biztonságát - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Bécsben.
Szlovákia és Magyarország is bíróság elé kerülhet a magas légszennyezettség miatt videó 2018. január 30. | BRÜSSZEL, BUDAPEST, POZSONY. Megfelelő válaszlépések hiányában bíróság elé visz az Európai Bizottság kilenc uniós tagállamot, köztük Magyarországot és Szlovákiát is a légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - jelentették be kedden Brüsszelben, az érintett országok képviselőinek részvételével zajló rendkívüli találkozó után.
Balog Zoltán: nincs erős Európa erős nemzeti identitás nélkül videó 2018. január 30. | BERLIN. Csak az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak biztosításával és erős nemzeti identitással lehet erős Európa a 21. században - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Berlinben Hartmut Koschyk, a német szövetségi kormány kivándorlási kérdésekért és nemzeti kisebbségekért felelős egykori megbízottja Heimat, Identität, Glaube (Haza, identitás, hit) című könyvének bemutatóján.
Újabb leépítés jöhet a magyarországi Tescónál videó 2018. január 29. | BUDAPEST. Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál; a vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál - olvasható a Magyar Idők hétfői számában.
Mintegy kétszázötven párt indulhat az áprilisi magyar választáson videó 2018. január 28. | BUDAPEST. Mintegy kétszázötven párt indulhat az április 8-ai magyar országgyűlési képviselő-választáson.
Négyéves mélyponton a Jobbik támogatottsága videó 2018. január 27. | A magyar kormánypártokra a biztos szavazók 54 százaléka szavazna, lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából. Az év végi mélypontjához képest is tovább gyengült a Jobbik, a pártra a biztos szavazók körében mindössze 13 százalékot szerezne.
Orbán a V4-csúcson: Európának újratervezésre van szüksége videó 2018. január 26. | BUDAPEST. Európának újratervezésre van szüksége, mert a korábban kitűzött célok nem teljesültek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. Szerinte a visegrádi államok hozzáadnak Európa erejéhez, nem pedig elvesznek tőle. Kitért arra is, hogy nem marad európai kereteken belül a migráció problémája, jól látható, hogy a vita az európai színtérről a világszíntérre helyeződik. Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint a V4 négy sikeres állam, négy sikeres történet, egy Európa-párti projekt.
A Mátyás király-emlékév kiemelt helyszíne lesz Kolozsvár videó 2018. január 26. | KOLOZSVÁR. Mátyás király Kolozsvár legnagyobb szülötte, az ország és a tágabb régió legfontosabb személyisége. Határozott kezű uralkodó, kiemelkedően sikeres államszervező, térségünkben a reneszánsz kultúra meghonosítója.
Idén 650-en kíséreltek meg illegális határátlépést Magyarországon videó 2018. január 25. | BUDAPEST. Az idén eddig 650 migráns kísérelte meg a magyar határ illegális átlépését, ami időarányosan az elmúlt évi folyamatokkal azonos értéknek felel meg - mondta Bakondi György az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Első  Előző   2 / 131   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 1°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 1°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -1°C / 3°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -1°C / 6°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Belföld Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélni Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélni videó POZSONY. Nagyon korai arról beszélni, mi lesz a második szociális csomag tárgya – mondta Ján Richter munkaügyi miniszter hétfőn, az érdekegyeztető tanács ülését követően. A munkaügyi miniszter arra számít, hogy egy hónapon belül ismertetik majd az intézkedéscsomag részleteit. Megfelelő jogi védelem kell a nemzeti kisebbségek számára videó Az uniónak magas szintű elvárásokat kell támasztania e téren. Több százan perelnék a Volkswagent videó Van esélyük kártérítésre a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett szlovákiai autósoknak.
Külföld Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét videó WASHINGTON. Donald Trump amerikai elnök hétfő esti Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a republikánus Mitt Romney szenátorjelöltségét. Romney "nagyszerű szenátor és Orrin Hatch méltó követője lesz, teljes támogatásomat és beleegyezésemet élvezi" - írta Trump. A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária videó A bolgár külügyminiszter egyben követelte, hogy Bulgária és Románia is csatlakozhasson a schengeni övezethez. Nemzetközi szabályozást sürget a kiberhadviselésről az ENSZ-főtitkár videó A következő háború egy nagy kibertámadással fog kezdődni - vélekedik António Guterres ENSZ-főtitkár.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Kultúra Edith és Marlene Edith és Marlene videó A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be. Címszereplői Holocsy Krisztina (Edith Piaf) és Holocsy Katalin (Marlene Dietrich). Több mint 24 ezren látták a Seuso-kincset Kecskeméten videó A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse Miskolcon, Nyíregyházán, majd 2018 nyarától Budapesten lesz látható. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is.
Színes Észak-Korea már közös rendezésre is nyitott lenne Észak-Korea már közös rendezésre is nyitott lenne videó SZÖUL, PHENJAN. Észak-Korea képviselője a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) kedden kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Észak-Korea kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával. Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme. Phjongcshang 2018 - Búcsúznak a szlovák jégkorongozók Frissítvevideó Az Egyesült Államok válogatottja könnyed győzelemmel jutott negyeddöntőbe, miután legyőzte Szlovákiát.
Mozaik Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó LONDON. Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók - adta hírül a BBC hírportálja. Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják. A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk. Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat.
Vélemény Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé. A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk