2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánságavideó 2018. február 20., kedd 14:28 KIJEV. Ukrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát - jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán.
Semjén: köszönet a külhoni magyarok szavazataiért videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.
Gajdos: nem kerülhet a Velencei Bizottság elé az új nyelvtörvény tervezete videó 2014. április 12. | KIJEV. Nem kerülhet jelenlegi formájában a Velencei Bizottság elé az új ukrajnai nyelvtörvény tervezete: egy nem megfelelően kiegyensúlyozott, a nemzeti közösségek érdekeit nem kellően tükröző, jogaikat szűkítő törvény elfogadása csak erősítené a széthúzást az országban - hangsúlyozta Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar nemzetiségű tagja.
Nem vállal vezető politikai tisztségeket Borbély László videó 2014. április 12. | MAROSVÁSÁRHELY. Nem vállal már vezető politikai tisztségeket Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke - erősítette meg maga a politikus szombaton az MTI-nek a marosvásárhelyi StiiTV helyi televízió adásában előző nap elmondottakat.
Magyarországi választások - Ma fejezik be a szavazatok számlálását videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Ma fejezik be az országgyűlési képviselőválasztás szavazatainak számlálását, ezt követően az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják a választás választókerületi eredményeit, tehát azt, hogy kik nyertek mandátumot. A szavazatok körülbelül 1,5 százalékát kell szombaton összeszámlálni.
Uniós jogot változtatna a Fidesz a házi pálinkafőzés megtartásáért videó 2014. április 11. | BUDAPEST. Kisebb módosítás elképzelhető a jövedékiadó-mentes házi pálinkafőzés szabályozásában, átmeneti időszakban akár átalány bevezetése is lehetséges, de alapjaiban nem kell elrugaszkodni a 2010-ben megfogalmazott céltól – mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, EP-választási listavezetője.
Magyarországi választások: befejeződött a levélszavazatok számlálása videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Befejezte a Nemzeti Választási Iroda a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.
Magyarországi választások: délután várható a levélszavazatok eredménye videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Az összes, a Nemzeti Választási Irodához visszaérkezett levélszavazat azonosító nyilatkozatát feldolgozta csütörtök délre az NVI, tart a szavazatok szkennelése, várhatóan késő délután meglesz a levélszavazatok "eredménye".
Toró: Az érvénytelen levélszavazatokkal fizettük meg a tanulópénzt videó 2014. április 09. | Kolozsvár. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke úgy véli, a külhoni magyarság érvénytelen levélszavazatai az első választási részvétel "tanulópénzének" minősülnek.


Robert Fico gratulált Orbán Viktornak győzelméhez videó 2014. április 09. | Budapest. Gratulált a Fidesz "erős és egyértelmű" győzelméhez Robert Fico, Orbán Viktornak írt levelében - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.


Egy ország kivételével mindenhonnan megérkeztek a külképviseleti urnák az NVI-be videó 2014. április 09. | Budapest. Egy ország, Vietnam kivételével valamennyi külképviseletről megérkeztek a szavazatokat tartalmazó urnák a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szerda reggelre.


Elfogadták az Európa Tanácsban az európai hagyományos nemzeti kisebbségekről szóló magyar jelentést videó 2014. április 09. | Brüsszel. Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlése keddi strasbourgi ülésén elfogadta Kalmár Ferenc András magyar néppárti (KDNP-s) országgyűlési képviselő jelentését a hagyományos nemzeti kisebbségek európai helyzetéről és jogairól.


Tőkés: a külhoni szavazatoknak döntő szerepük volt videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Tőkés László szerint a külhoni szavazatoknak döntő szerepe volt abban, hogy a Fidesz-KDNP szövetségnek sikerült kétharmados többséget szereznie.
Kelemen Hunor: Magyarország a mi érdekeink szószólója is lehet videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a vasárnapi választások nyomán létrejövő legitim, erős magyar kormány az erdélyi magyarságnak is a szószólója lehet a régióban és Brüsszelben.
Orbán: egyértelmű felhatalmazást kaptunk videó 2014. április 07. | BUDAPEST. Egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazásnak, megerősítésnek nevezte az országgyűlési választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban. A gazdasági kilátásokat a kormányfő úgy értékelte, hogy Magyarország a régió éllovasa lehet.
Toró T. Tibor: biztos hátországa lesz az autonómiatörekvéseinknek videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke szerint a Fidesz-KDNP választási sikere biztos hátországot ad az erdélyi magyar autonómiatörekvéseknek.Az erdélyi MPP a nemzeti integráció elmélyítését reméli az újabb Orbán-kormánytól.
Magyarországi választás - Erdélyi, osztrák és lengyel lapvisszhang videó 2014. április 07. | BUKAREST. Az erdélyi magyar lapok szerint a Romániából leadott szavazatok is hozzájárultak a magyarországi országgyűlési választások eredményéhez, de "a tősgyökeres magyarországi szavazók" döntötték el, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP szövetség kormányozzon Magyarországon. Egész Magyarország újra Orbán Viktoré - írta a Rzeczpospolita lengyel lap hétfői cikkében.
Szlovák lapok a magyar választásról videó 2014. április 07. | A hétfői szlovák lapok a viszonylag korai lapzárták miatt többnyire csak az eredményt ismertető, illetve a magyar kormány elmúlt négy évére visszatekintő írásokban számoltak be a Fidesz-KDNP győzelméről.
Ismét kétharmadot szerezhet a Fidesz-KDNP videó 2014. április 07. | BUDAPEST. Várhatóan kétharmados többséggel nyerte a Fidesz a vasárnapi országgyűlési választást 133 mandátumot szerezve, a baloldal 38, a Jobbik 23, az LMP pedig 5 mandátummal jutott a 199 fős parlamentbe.
Sokan szavaztak a határokon túl is videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Fennakadás nélkül, békésén zajlott a voksolás az országgyűlési választáson vasárnap az MTI által megkérdezett magyar külképviseleteken.
Választás Magyarországon - Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Lezajlott a voksolás az ország 10 386 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson. 95 százalék körül feldolgozottságnál a szavazatok majd 45 százalékát összesíti a kormányzó FIDESZ-KDNP szövetség.
A kiküldött levélszavazatok 70 százalékát már "visszakapta" az NVI videó 2014. április 06. | Budapest. Vasárnap reggelig összesen 146 ezer levélszavazatot adtak le az arra jogosultak - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője a Nemzeti Választási Bizottság vasárnap délutáni ülésén.


Rendben zajlik a szavazás a külföldi magyar külképviseleteken videó 2014. április 06. | Fennakadás nélkül, békésén zajlik a voksolás a külföldi magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselő-választáson. A pozsonyi magyar főkonzulátuson 128 magyarországi állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár jelezte előre, hogy ott kívánja leadni szavazatát.
Semjén: nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Az a nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, aki vasárnap nem sokkal 10 óra után adta le voksát a főváros II. kerületében.
Orbán, Bajnai és Vona már szavazott videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Magas részvételt remél a vasárnapi országgyűlési választáson Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki reggel nyolc óra előtt néhány perccel adta le szavazatát Budapesten, a XII. kerületben.
Orbán: fel, győzelemre! videó 2014. április 05. | DEBRECEN. Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! - kérte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az országgyűlési választást megelőző napon Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. A Fidesz elnöke beszédében úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!"
Orbán: minden egyes szavazatra szükség van videó 2014. április 05. | SZEGED. Vasárnap úgy kell szavazni, hogy Magyarországnak ismét erős vezetése legyen, mert a gyenge vezetők veszekednek és aztán nem cselekszenek, az erősek viszont összefognak és elvégzik a dolgukat - mondta a kormányfő a szegedi Dóm téren összegyűlt tömeg előtt.
Nyolcmillióan szavazhatnak a magyarországi választásokon videó 2014. április 05. | BUDAPEST. Vasárnap lesz az országgyűlési képviselő-választás, a több mint 10 ezer magyarországi szavazókörbe mintegy 8 millió választópolgárt várnak, míg a külképviseleteken további 28 ezren adhatják le szavazataikat 18 pártra és 1550 egyéni képviselőjelöltre.
Átadták a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központot Törökbálinton videó 2014. április 05. | TÖRÖKBÁLINT. Törökbálinton ünnepélyes keretek között átadták a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központot.
Žák-Malina Hedvig: Győr mellett lesz az otthonunk videó 2014. április 04. | GYŐR. Ma egy győri bérelt lakásban élnek, jövőre egy közeli faluban épül fel az otthonuk - mondta az MTI-nek Žák-Malina Hedvig, aki nyolc éve küzd igazáért a szlovákiai hatóságokkal, amelyek kétségbe vonják, hogy a fiatal nőt azért bántalmazták Nyitrán, mert magyarul beszélt az utcán.
Kárpát-medencei középiskolás diákírókat, diákköltőket díjaztak Sárváron videó 2014. április 03. | SZOMBATHELY. Három kategóriában adták át az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata és a sárvári Tinódi-gimnázium által közösen meghirdetett Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázat díjait; a megméretésre több mint kétszáz mű érkezett - közölte az MTI-vel Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő, a program egyik szervezője.
Első  Előző   130 / 131   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -0°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -1°C / 4°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -0°C / 5°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Belföld Több százan perelnék a Volkswagent Több százan perelnék a Volkswagent videó POZSONY. Van esélyük kártérítésre a dízelbotrányban érintett szlovákiai gépkocsitulajdonosoknak. Az ügyben csoportos per van készülőben, amellyel egy összeurópai kezdeményezéshez csatlakozhatnának az érintettek. A német konszernt eddig 700-an perelnék Szlovákiából. Van esélyük kártérítésre a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett szlovákiai autósoknak. Dél-Szlovákiából terjed a szegények kábítószere videó A marihuánánál erősebb hatású szer Magyarországról tört be az országba. Fico: Slovakia first! videó Fico kormányfőt inspirálta Trump választási szlogenje, s annak részleteiről blogjában számolt be.
Külföld A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária videó SZÓFIA. Bulgária a schengeni övezeten belüli határellenőrzések megszüntetését sürgeti. Ez ugyanis ellentmond a személyek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgása uniós alapszabadságának - mondta Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter a Die Welt című német lap keddi számában megjelent interjújában, amelyből előzetesen részleteket közöltek hírügynökségek. A bolgár külügyminiszter egyben követelte, hogy Bulgária és Románia is csatlakozhasson a schengeni övezethez. Erdogan: a török hadsereg megkezdi Afrín ostromát videó A hadművelet idáig Afrín peremvidékein, nehéz terepviszonyok között, erdőkkel borított hegyekben zajlott. Új stratégiát alkalmaz Skandináviában az Iszlám Állam videó Új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni az Iszlám Állam, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Kultúra Edith és Marlene Edith és Marlene videó A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be. Címszereplői Holocsy Krisztina (Edith Piaf) és Holocsy Katalin (Marlene Dietrich). Több mint 24 ezren látták a Seuso-kincset Kecskeméten videó A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse Miskolcon, Nyíregyházán, majd 2018 nyarától Budapesten lesz látható. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is.
Színes Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó BUDAPEST. Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán. A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme. Phjongcshang 2018 - Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó videó Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett. Phjongcshang 2018 - Búcsúznak a szlovák jégkorongozók Frissítvevideó Az Egyesült Államok válogatottja könnyed győzelemmel jutott negyeddöntőbe, miután legyőzte Szlovákiát.
Mozaik Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó LONDON. Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók - adta hírül a BBC hírportálja. Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják. Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus videó Képes volt eszközöket készíteni és valószínűleg az első előember volt, amely főzött. A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk.
Vélemény Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé. A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk