2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket!videó 2018. február 18., vasárnap 15:41 A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Kövér László (Fidesz), az Országgyűlés elnöke az ünnepségen arra kért minden magyarországi települést, hogy soha ne feledjék a határon kívül maradt magyar településeket.
Németh Zsolt: Magyarország készen áll a történelmi megbékélésre videó 2014. május 05. | BUDAPEST. Magyarország készen áll arra, hogy a történelmi megbékélés lépéseit elindítsa és végrehajtsa minden olyan ország felé, amellyel ez eddig még nem történt meg - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Külügyi Intézet magyar-szerb kapcsolatokról szóló rendezvényén hétfőn.
Orbán Viktort javasolja kormányfőnek Áder János videó 2014. május 05. | BUDAPEST. Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét, jelenlegi miniszterelnököt kérte fel az új kormány megalakítására a köztársasági elnök hétfőn. Orbán Viktor elfogadta a felkérést.
Májusi havazás a székelyföldi Hargitafürdőn videó 2014. május 05. | KOLOZSVÁR. Havazott hétfő reggel a székelyföldi Hargitafürdőn - közölte az Agerpres.
Megkezdődnek az írásbeli érettségik Magyarországon videó 2014. május 05. | BUDAPEST. Hétfő reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgákkal kezdődnek meg a tavaszi érettségik. Az idei matúrán összesen közel 118 ezer diák ad majd számot tudásáról.
Magyarország beavatkozási kérelmet nyújtott be a Lomnici kontra EP ügyben videó 2014. április 30. | BUDAPEST. A szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok melletti kiállás jegyében Magyarország beavatkozási kérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Lomnici Zoltán kontra Európai Parlament ügyben - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság szerdán.
Tőkés: nem kerül ellentmondásba a román és a magyar érdek videó 2014. április 29. | NAGYVÁRAD. Tőkés László szerint nem kerül ellentmondásba a román és a magyar érdek azáltal, hogy a Fidesz-KDNP listáján indul az európai parlamenti választásokon egy újabb mandátum megszerzéséért.
Jogerős a magyarországi választás eredménye videó 2014. április 28. | BUDAPEST. Jogerős az áprilisi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a Kúrián hétfőn az utolsó jogorvoslati eljárás is lezárult.
A magyarság számára fontos témák is bekerültek a VMSZ és az SNS koalíciós megállapodásába videó 2014. április 27. | Belgrád. A vajdasági magyar közösség, a tartomány, valamint a magyar és a szerb nép történelmi múltja szempontjából fontos kérdések is bekerültek a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a Szerb Haladó Párt (SNS) által Belgrádban aláírt koalíciós megállapodásba.


Kelemen Hunor: az EP-választás az erdélyi magyarok jövőjéről szól videó 2014. április 26. | Az erdélyi magyaroknak ott kell lenniük az Európai Parlamentben (EP), mert Brüsszelben olyan döntések születnek, amelyek befolyásolják a közösség életét -hangsúlyozta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a szervezet aradi kampányindító rendezvényén.
Az RMDSZ nem számít csodákra a koalíciós együttműködésben videó 2014. április 26. | BUKAREST. Országos szinten jól működik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) között megkötött kormányzási egyezség, de az RMDSZ nem számít csodákra - mutatott rá Kelemen Hunor, a román kormány miniszterelnök-helyettese, az RMDSZ elnöke, akivel szombaton közölt interjút az erdélyi Székelyhon.ro portál.
MOGYE-ügy: benyújtották lemondásukat a magyar vezetők videó 2014. április 25. | MAROSVÁSÁRHELY. Benyújtotta lemondását a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar rektorhelyettese és két magyar dékánhelyettese, tiltakozásul amiatt, hogy elnapolták az intézmény magyar főtanszékeinek megalakítását - tájékoztatta az MTI-t Szilágyi Tibor, a lemondott rektorhelyettes.
Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indul videó 2014. április 25. | BUDAPEST. Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indulását jelentették be pénteken Budapesten. Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint nagyon fontos a civil kezdeményezés, amelyen keresztül az ottani és anyaországi magyar családok kölcsönösen segíthetik egymást.
Enyhe földmozgást észleltek Szerencs közelében videó 2014. április 25. | SZERENCS. Enyhe, a Richter-skálán mért 2,3-es erősségű földrengés volt csütörtökön Szerencs közelében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Áder: a Rubik-kocka a legnagyobb magyar találmányok egyike videó 2014. április 24. | NEW YORK. Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a New York-i magyar főkonzulátuson csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján, amelyet a Jersey Cityben található Liberty Science Center (LSC) Beyond Rubik's Cube (Túl a Rubik-kockán) című nagyszabású interaktív kiállítás ünnepélyes megnyitója előtt tartott.
Németh Zsolt: kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés videó 2014. április 24. | BUDAPEST. A külügyi tárca parlamenti államtitkára szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által a közelmúltban elfogadott Kalmár-jelentés kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a kisebbségvédelem területén.
Pásztor István: a jövő hét elején írják alá a koalíciós szerződést videó 2014. április 20. | SZABADKA. Kisebbségi, regionális pártként a Vajdasági Magyar Szövetségnek (VMSZ) az a feladata, hogy a problémákra fókuszáljon, nem pedig az, hogy a politizálás színterét országos szintre helyezze át - nyilatkozta Pásztor István az újvidéki Magyar Szó című napilap hétvégi számának.
Az SZNT korlátozó jellegűnek tartja a készülő zászlótörvényt videó 2014. április 18. | KOLOZSVÁR. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a készülő zászlótörvény veszélyeire hívta fel a székelyföldi önkormányzatok és a székely emberek figyelmét, és mozgalmat hirdetett a székely jelképek védelméért.
Május 6-án ül össze az új Országgyűlés videó 2014. április 18. | BUDAPEST. Május 6-ára hívja össze az Országgyűlés alakuló ülését Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója, Altorjai Anita pénteken az MTI-vel.
Bemutatta határon túli képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP videó 2014. április 18. | BUDAPEST. Bemutatta pénteken a határon túli magyar közösségekből érkező európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP.
Trócsányi László lesz az új magyar kormány igazságügyi minisztere videó 2014. április 17. | PÁRIZS. Az új kormány igazságügyi minisztereként mutatta be Trócsányi László nagykövetet Martonyi János francia kollégájának. Erről a magyar tárcavezető tájékoztatta megbeszélései után csütörtökön Párizsban az MTI-t.
Egy ember meghalt egy nyíregyházi házrobbanásban videó 2014. április 17. | NYÍREGYHÁZA. Egy ember meghalt, amikor csütörtök hajnalban robbanás történt egy négyemeletes épület földszintjén Nyíregyháza belvárosában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.
Nemzetpolitikai Kutatóintézet: fontos előrelépés a kisebbségvédelemben az ET határozata videó 2014. április 15. | Budapest. Fontos előrelépésnek tartja a kisebbségvédelemben a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a Kalmár Ferenc kereszténydemokrata politikus által jegyzett, előző héten elfogadott ET-határozatot.


Pásztor István: a VMSZ államtitkárokkal vesz részt az új szerb kormányban videó 2014. április 15. | Szabadka. Az új szerb kormány tagjaként a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) államtitkárokat, tanácsadókat, szakbizottsági vezetőket delegálhat, és akár nagykövetet is adhat - jelentette ki Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke Szabadkán.


Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP videó 2014. április 13. | BUDAPEST. Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.
Utazó szavazatok: Fidesz-KDNP fölény az Országgyűlésben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. 60 szavazattal nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, Kucsák László abban a választókerületben, ahol a legszorosabb volt a küzdelem az első és a második helyezett között az április 6-i választáson.
Mesterházy: radikális változásokra van szükség az MSZP-ben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. A kistelepülési jelenlét hiánya, a túlzottan pragmatikus, az érzelmi azonosulást nem segítő program és a társadalmi folyamatok nem pontos megértése is hozzájárult a baloldal választási vereségéhez - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a szocialisták szombati választmányi ülése után.
Németh Zsolt: az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Žák-Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján szombaton Budapesten.
Semjén: köszönet a külhoni magyarok szavazataiért videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.
Gajdos: nem kerülhet a Velencei Bizottság elé az új nyelvtörvény tervezete videó 2014. április 12. | KIJEV. Nem kerülhet jelenlegi formájában a Velencei Bizottság elé az új ukrajnai nyelvtörvény tervezete: egy nem megfelelően kiegyensúlyozott, a nemzeti közösségek érdekeit nem kellően tükröző, jogaikat szűkítő törvény elfogadása csak erősítené a széthúzást az országban - hangsúlyozta Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar nemzetiségű tagja.
Nem vállal vezető politikai tisztségeket Borbély László videó 2014. április 12. | MAROSVÁSÁRHELY. Nem vállal már vezető politikai tisztségeket Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke - erősítette meg maga a politikus szombaton az MTI-nek a marosvásárhelyi StiiTV helyi televízió adásában előző nap elmondottakat.
Első  Előző   129 / 131   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 0°C
Holnap: -3°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -3°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / -5°C
Holnap: -12°C / 1°C
Kassa
Ma: 0°C / 0°C
Holnap: -8°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Az SNS nem akar aktív politikusokat alkotmánybírának, Bugáréknak nem lenne ezzel problémájuk Az SNS nem akar aktív politikusokat alkotmánybírának, Bugáréknak nem lenne ezzel problémájuk videó POZSONY. Robert Fico kormányfőnek, az Irány-Szociáldemokrácia párt elnökének alkotmánybírává való megválasztása csupán hipotézis, képtelenség megválaszolni – nyilatkozta az állami hírügynökségnek a Szlovák Nemzeti Párt elnökének, Andrej Danko titkárságának a vezetője, Zuzana Škopcová. Az újságírók arra volta kíváncsiak, hogyan állnak a kérdéshez a nemzetiek, ha valóban terítékre kerül a kérdés. Állítólag Robert Fico alkotmánybíró lenne, de egyelőre nem beszél erről. Fico: javasoljuk a gyermektápszer, a pelenkák és a bébiételek áfa-csökkentését videó Nem akar alkotmánybíró lenni, és meg akarja nyerni a következő választásokat, mondta a miniszterelnök. Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó A háromtagú bűnszövetkezetnek egy 54 éves szlovák állampolgár is a tagja volt.
Külföld Zeman felszólította a szociáldemokratákat, hogy vállalják a kormányzati együttműködést az ANO-val Zeman felszólította a szociáldemokratákat, hogy vállalják a kormányzati együttműködést az ANO-val videó Miloš Zeman cseh államfő felszólította a Cseh Szociáldemokrata Pártot (CSSD), ne vonuljon ellenzékbe, hanem tárgyaljon az októberi képviselőházi választásokon győztes ANO mozgalommal az új kormány létrehozásáról. Az ANO mozgalomnak a 200 tagú cseh parlamenti alsóházban 78 képviselője van, így egyedül nem tud kormányt alakítani. Fegyveres támadás Dagesztánban, halottak videó Az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságban gyakoriak az iszlamista terrortámadások. Lezuhant egy repülő Franciaországban videó Egy francia állampolgárságú házaspár és 10 éves gyermekük halt meg.
Itthon Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó RIMASZOMBAT. Az alapismereteket minden tanulónak az anyanyelvén kellene megszereznie, hiszen az a tudás elsajátításának legkönnyebb és legmegfelelőbb formája – mondta Orosz István, a rimaszombati Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója. Véleményével egyetért Főző Zsolt pedagógus is, a helyi önkormányzat képviselője, az oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottság elnöke. Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik. A következő napok a tél szorításában telnek videó Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható.
Kultúra Szabó István filmrendező 80 éves Szabó István filmrendező 80 éves videó BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket. Közös V4-stand a Brüsszeli Könyvvásáron videó A közös standdal be akarják mutatni, hogy a V4 nemcsak földrajzi és politikai, hanem jól működő kulturális együttműködés is. Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó Az AWS nyerte a második elődöntőt.
Színes Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont videó Egyre nagyobbak voltak a fájdalmai, így orvoshoz ment a nyáron szerzett sebbel Delhusa Gjon, akit azonnal meg kellett műteni. "Volt egy sportbaleseti seb, amivel nem törődtem nyár óta." Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát.
Mozaik Sebápoló hangyák Sebápoló hangyák videó Az afrikai Matabele-hangyák szabályosan ellátják társaik harci sebesüléseit, s ezzel jelentősen javítják a sérültek túlélési esélyeit. Viselkedésük egyedülálló az állatvilágban. Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Ma van nagyböjt 1. vasárnapja Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére! "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók.
Fő támogatónk