2018. január 18., csütörtök - Piroska
Cikkek közt...  Videók közt...  
Biztonságpolitikáról tárgyaltak a magyar-szlovák vegyes bizottság ülésénvideó 2018. január 18., csütörtök 11:12 SZÉKESFEHÉRVÁR. Szlovákia és Magyarország is úgy látja: bizakodásra adhat okot, hogy az Európai Unió is felismerte az uniós külső határok védelmének fontosságát - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak a katonai és egyéb biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó magyar-szlovák vegyes bizottság székesfehérvári ülése után.
Rendben zajlik a szavazás a külföldi magyar külképviseleteken videó 2014. április 06. | Fennakadás nélkül, békésén zajlik a voksolás a külföldi magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselő-választáson. A pozsonyi magyar főkonzulátuson 128 magyarországi állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár jelezte előre, hogy ott kívánja leadni szavazatát.
Semjén: nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Az a nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, aki vasárnap nem sokkal 10 óra után adta le voksát a főváros II. kerületében.
Orbán, Bajnai és Vona már szavazott videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Magas részvételt remél a vasárnapi országgyűlési választáson Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki reggel nyolc óra előtt néhány perccel adta le szavazatát Budapesten, a XII. kerületben.
Orbán: fel, győzelemre! videó 2014. április 05. | DEBRECEN. Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! - kérte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az országgyűlési választást megelőző napon Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. A Fidesz elnöke beszédében úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!"
Orbán: minden egyes szavazatra szükség van videó 2014. április 05. | SZEGED. Vasárnap úgy kell szavazni, hogy Magyarországnak ismét erős vezetése legyen, mert a gyenge vezetők veszekednek és aztán nem cselekszenek, az erősek viszont összefognak és elvégzik a dolgukat - mondta a kormányfő a szegedi Dóm téren összegyűlt tömeg előtt.
Nyolcmillióan szavazhatnak a magyarországi választásokon videó 2014. április 05. | BUDAPEST. Vasárnap lesz az országgyűlési képviselő-választás, a több mint 10 ezer magyarországi szavazókörbe mintegy 8 millió választópolgárt várnak, míg a külképviseleteken további 28 ezren adhatják le szavazataikat 18 pártra és 1550 egyéni képviselőjelöltre.
Átadták a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központot Törökbálinton videó 2014. április 05. | TÖRÖKBÁLINT. Törökbálinton ünnepélyes keretek között átadták a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központot.
Žák-Malina Hedvig: Győr mellett lesz az otthonunk videó 2014. április 04. | GYŐR. Ma egy győri bérelt lakásban élnek, jövőre egy közeli faluban épül fel az otthonuk - mondta az MTI-nek Žák-Malina Hedvig, aki nyolc éve küzd igazáért a szlovákiai hatóságokkal, amelyek kétségbe vonják, hogy a fiatal nőt azért bántalmazták Nyitrán, mert magyarul beszélt az utcán.
Kárpát-medencei középiskolás diákírókat, diákköltőket díjaztak Sárváron videó 2014. április 03. | SZOMBATHELY. Három kategóriában adták át az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata és a sárvári Tinódi-gimnázium által közösen meghirdetett Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázat díjait; a megméretésre több mint kétszáz mű érkezett - közölte az MTI-vel Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő, a program egyik szervezője.
Németh Zsolt: Ukrajna jövője Európában van videó 2013. december 11. | FEHÉRGYARMAT. Ukrajna jövője Európában van, a kontinensnek pedig különösen fontos egy erős, szuverén, független Ukrajna megteremtése és uniós integrációjának támogatása - jelentette ki a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Tömegrendezvények zajlanak az 56-os forradalom emléknapján videó 2013. október 23. | BUDAPEST. Magyarországon a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával folytatódnak a központi megemlékezések az 1956-os forradalom 57. évfordulójának napján. Országszerte számos településen tartanak megemlékezések, több helyen tömegrendezvényekre is készülnek.
Tusványos: Berényi az összefogás szükségességéről beszélt videó 2012. július 27. | TUSNÁDFÜRDŐ. A magyar összefogás szükségességéről beszéltek a külhoni magyar politikai szervezetek vezetői pénteken, a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor fősátrában rendezett nemzetpolitikai kerekasztalon.
Összetartozás napja - Egységes a magyarság videó 2011. június 04. | BUDAPEST. A határon belüli és határon túli magyarok összetartozását, az újrakezdést emelték ki vezető politikusok és határon túli magyar szervezetek képviselői a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett szombati ünnepségeken országszerte; mintegy négyszázan kapták meg magyar állampolgárságot igazoló dokumentumaikat, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) azonban tiltakozó felvonulást rendezett a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján.
Első  Előző   128 / 128   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 4°C / 5°C
Holnap: -3°C / 5°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 6°C
Holnap: -1°C / 4°C
Losonc
Ma: -0°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -9°C / 3°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Alan Alexander Milne angol író, Micimackó, Malacka és társai megalkotója.
99 éveMegkezdődtek az I. világháborút lezáró "Trianon" béketárgyalások.
73 éveAz akkori szovjet hadsereg kezére került Budapest belvárosa, és megszűntek a harcok.
72 éveMegnyílt a II. világháború után Budapest első állandó Duna-hídja, a Kossuth-híd.
513 éveFranz von Taxis megindította a postaforgalmat Németalföld, a bécsi, francia és spanyol udvar között.
Belföld Továbbra is veszélyt jelent az afrikai sertéspestis Továbbra is veszélyt jelent az afrikai sertéspestis videó POZSONY. Mivel eddig nem sikerült megfékezni az afrikai sertéspestis terjedését a környező országokban, ezért továbbra is fennáll a sertésállományok megfertőződésének a veszélye – tájékoztatott Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kamara (SPPK) szóvivője. Az élelmiszer-ipari kamara szerint a hatóságoknak határozottabban és gyorsabban kellene megoldást keresniük a kialakult helyzetre. Rezník visszakozott, ősztől visszatér a képernyőre a Riporterek videó Az RTVS vezetője a bírálatokra reagálva elmondta, az oknyomozó riportműsort nem szüntette meg, csupán átmenetileg leállította. Harmincezertől is több bevetésen vettek részt tavaly a tűzoltók videó A számok nem igazán pozitívak – mondta Alexander Nejedlý országos tűzoltó-parancsnok.
Külföld Helyenként másfél méteres hó okoz fennakadásokat Romániában Helyenként másfél méteres hó okoz fennakadásokat Romániában videó BUKAREST. Közlekedési fennakadásokat okozott Romániában a téli időjárás, amely főleg az ország keleti részét és Dél-Erdélyt érinti. Közlekedési fennakadások vannak a téli időjárás miatt Romániában, több ezer háztartás maradt áramellátás nélkül. Jóváhagyták a Donyec-medence reintegrálásáról szóló törvényt videó Az ukrán parlament véglegesen jóváhagyta a Donyec-medence reintegrálásáról szóló törvényt. Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak videó A felsorolás végén az elnök gratulált viszont azoknak az újságíróknak és médiumoknak, amelyek szerinte korrektek, tisztességesek.
Itthon A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok videó POZSONY. A meghatározott kvóták alapján szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Az intézkedés elsősorban a fővárosi nyolcosztályos gimnáziumokat érinti negatívan. A következő tanévben csupán egyetlen ilyen pozsonyi egyházi gimnázium nyitja majd meg kapuit az új diákok előtt. A csökkentések az állami és magángimnáziumokat is érintik. Szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Elektronikusan is lehet majd jelentkezni a középiskolákba videó A kormány jóváhagyta az oktatási törvény módosító javaslatát. Felvidéki magyar női példaképeket keres a Femine Fortis videó Jelöléseket vár a polgári társulás a Példakép-díjra, amelyet májusban adnak át ünnepélyes keretek között Füleken.
Kultúra European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget videó BUDAPEST. A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben - közölte a Sziget sajtóiroda. A Szigeté volt az év legjobb zenei felhozatala 2017-ben. Emlékkoncerttel tisztelegnek Fábián Juli előtt videó Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. Páva pulyák: Farkas József fotókiállítása a Prágai Magyar Intézetben videó Farkas József Páva pulyák című fotókiállításának megnyitója lesz január 23-án 18 órától a Prágai Magyar Intézet nagytermében.
Színes Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább videó MELBOURNE. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt Férfi kézilabda Eb - Kikapott a csehektől is, így kiesett a magyar válogatott videó A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-27-es vereség után pont nélkül búcsúzott a tornától. Melanie Griffith lesz a Bécsi Operabál sztárvendége videó Az osztrák társasági élet csúcseseményét tavaly másfél millióan követték élőben a köztévében.
Mozaik Durva kémprogram bukkant fel az Androidon Durva kémprogram bukkant fel az Androidon videó A Kaspersky Lab egy erős Android-kémszoftverre bukkant, amelynek segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések, valamint hozzáférhetőek az üzenetek, híváslisták és több más dolog is. A kémszoftver segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések. A világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban videó Felfedezték, hogy egybenyílik a két óriási barlangrendszer, a 263 kilométeres Sac Actun és a 84 kilométeres Dos Ojos. A koraszülöttség a kisgyermek nyelvi fejlődésre is hatással lehet videó Késleltetheti a kisgyermekkori nyelvi fejlődést, ha a gyermek a terhesség harmadik trimeszterében, koraszülöttként jött világra.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó BUDAPEST. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság csütörtök délelőtt az Országházban. A testület - melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagja Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint a protestáns történelmi egyházak vezetői is - visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát, a Kárpát-medence-szerte megszervezett mintegy 1800 programot. A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét. Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján videó A budapesti Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, a Mária Rádió új műsorigazgatója mutatta be a misét.
Múltunk Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Habár a kimondott cél a nemzeti önrendelkezés és önálló nemzetállamok létrehozása volt, a trianoni békekonferencián valójában az vezérelte a feleket, hogy Magyarország területéből minél nagyobb részt szerezhessenek meg. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt. Kiderült az aztékok pusztulásának oka videó Az 1545 és 1550 közötti öt évben 15 millió emberrel - a lakosság nagyjából 80 százalékával - végzett egy rejtélyes betegség.
Fő támogatónk