2018. január 16., kedd - Gusztáv
Cikkek közt...  Videók közt...  
Átadták az M30-as Tornyosnémeti-szlovák határ közötti szakaszátvideó 2018. január 16., kedd 15:07 TORNYOSNÉMETI. Átadták az M30-as gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a magyar-szlovák határ között megépült, 1,7 kilométer hosszúságú szakaszát.
Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP videó 2014. április 13. | BUDAPEST. Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.
Utazó szavazatok: Fidesz-KDNP fölény az Országgyűlésben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. 60 szavazattal nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, Kucsák László abban a választókerületben, ahol a legszorosabb volt a küzdelem az első és a második helyezett között az április 6-i választáson.
Mesterházy: radikális változásokra van szükség az MSZP-ben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. A kistelepülési jelenlét hiánya, a túlzottan pragmatikus, az érzelmi azonosulást nem segítő program és a társadalmi folyamatok nem pontos megértése is hozzájárult a baloldal választási vereségéhez - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a szocialisták szombati választmányi ülése után.
Németh Zsolt: az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Žák-Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján szombaton Budapesten.
Semjén: köszönet a külhoni magyarok szavazataiért videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.
Gajdos: nem kerülhet a Velencei Bizottság elé az új nyelvtörvény tervezete videó 2014. április 12. | KIJEV. Nem kerülhet jelenlegi formájában a Velencei Bizottság elé az új ukrajnai nyelvtörvény tervezete: egy nem megfelelően kiegyensúlyozott, a nemzeti közösségek érdekeit nem kellően tükröző, jogaikat szűkítő törvény elfogadása csak erősítené a széthúzást az országban - hangsúlyozta Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar nemzetiségű tagja.
Nem vállal vezető politikai tisztségeket Borbély László videó 2014. április 12. | MAROSVÁSÁRHELY. Nem vállal már vezető politikai tisztségeket Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke - erősítette meg maga a politikus szombaton az MTI-nek a marosvásárhelyi StiiTV helyi televízió adásában előző nap elmondottakat.
Magyarországi választások - Ma fejezik be a szavazatok számlálását videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Ma fejezik be az országgyűlési képviselőválasztás szavazatainak számlálását, ezt követően az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják a választás választókerületi eredményeit, tehát azt, hogy kik nyertek mandátumot. A szavazatok körülbelül 1,5 százalékát kell szombaton összeszámlálni.
Uniós jogot változtatna a Fidesz a házi pálinkafőzés megtartásáért videó 2014. április 11. | BUDAPEST. Kisebb módosítás elképzelhető a jövedékiadó-mentes házi pálinkafőzés szabályozásában, átmeneti időszakban akár átalány bevezetése is lehetséges, de alapjaiban nem kell elrugaszkodni a 2010-ben megfogalmazott céltól – mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, EP-választási listavezetője.
Magyarországi választások: befejeződött a levélszavazatok számlálása videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Befejezte a Nemzeti Választási Iroda a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.
Magyarországi választások: délután várható a levélszavazatok eredménye videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Az összes, a Nemzeti Választási Irodához visszaérkezett levélszavazat azonosító nyilatkozatát feldolgozta csütörtök délre az NVI, tart a szavazatok szkennelése, várhatóan késő délután meglesz a levélszavazatok "eredménye".
Toró: Az érvénytelen levélszavazatokkal fizettük meg a tanulópénzt videó 2014. április 09. | Kolozsvár. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke úgy véli, a külhoni magyarság érvénytelen levélszavazatai az első választási részvétel "tanulópénzének" minősülnek.


Robert Fico gratulált Orbán Viktornak győzelméhez videó 2014. április 09. | Budapest. Gratulált a Fidesz "erős és egyértelmű" győzelméhez Robert Fico, Orbán Viktornak írt levelében - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.


Egy ország kivételével mindenhonnan megérkeztek a külképviseleti urnák az NVI-be videó 2014. április 09. | Budapest. Egy ország, Vietnam kivételével valamennyi külképviseletről megérkeztek a szavazatokat tartalmazó urnák a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szerda reggelre.


Elfogadták az Európa Tanácsban az európai hagyományos nemzeti kisebbségekről szóló magyar jelentést videó 2014. április 09. | Brüsszel. Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlése keddi strasbourgi ülésén elfogadta Kalmár Ferenc András magyar néppárti (KDNP-s) országgyűlési képviselő jelentését a hagyományos nemzeti kisebbségek európai helyzetéről és jogairól.


Tőkés: a külhoni szavazatoknak döntő szerepük volt videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Tőkés László szerint a külhoni szavazatoknak döntő szerepe volt abban, hogy a Fidesz-KDNP szövetségnek sikerült kétharmados többséget szereznie.
Kelemen Hunor: Magyarország a mi érdekeink szószólója is lehet videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a vasárnapi választások nyomán létrejövő legitim, erős magyar kormány az erdélyi magyarságnak is a szószólója lehet a régióban és Brüsszelben.
Orbán: egyértelmű felhatalmazást kaptunk videó 2014. április 07. | BUDAPEST. Egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazásnak, megerősítésnek nevezte az országgyűlési választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban. A gazdasági kilátásokat a kormányfő úgy értékelte, hogy Magyarország a régió éllovasa lehet.
Toró T. Tibor: biztos hátországa lesz az autonómiatörekvéseinknek videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke szerint a Fidesz-KDNP választási sikere biztos hátországot ad az erdélyi magyar autonómiatörekvéseknek.Az erdélyi MPP a nemzeti integráció elmélyítését reméli az újabb Orbán-kormánytól.
Magyarországi választás - Erdélyi, osztrák és lengyel lapvisszhang videó 2014. április 07. | BUKAREST. Az erdélyi magyar lapok szerint a Romániából leadott szavazatok is hozzájárultak a magyarországi országgyűlési választások eredményéhez, de "a tősgyökeres magyarországi szavazók" döntötték el, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP szövetség kormányozzon Magyarországon. Egész Magyarország újra Orbán Viktoré - írta a Rzeczpospolita lengyel lap hétfői cikkében.
Szlovák lapok a magyar választásról videó 2014. április 07. | A hétfői szlovák lapok a viszonylag korai lapzárták miatt többnyire csak az eredményt ismertető, illetve a magyar kormány elmúlt négy évére visszatekintő írásokban számoltak be a Fidesz-KDNP győzelméről.
Ismét kétharmadot szerezhet a Fidesz-KDNP videó 2014. április 07. | BUDAPEST. Várhatóan kétharmados többséggel nyerte a Fidesz a vasárnapi országgyűlési választást 133 mandátumot szerezve, a baloldal 38, a Jobbik 23, az LMP pedig 5 mandátummal jutott a 199 fős parlamentbe.
Sokan szavaztak a határokon túl is videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Fennakadás nélkül, békésén zajlott a voksolás az országgyűlési választáson vasárnap az MTI által megkérdezett magyar külképviseleteken.
Választás Magyarországon - Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Lezajlott a voksolás az ország 10 386 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson. 95 százalék körül feldolgozottságnál a szavazatok majd 45 százalékát összesíti a kormányzó FIDESZ-KDNP szövetség.
A kiküldött levélszavazatok 70 százalékát már "visszakapta" az NVI videó 2014. április 06. | Budapest. Vasárnap reggelig összesen 146 ezer levélszavazatot adtak le az arra jogosultak - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője a Nemzeti Választási Bizottság vasárnap délutáni ülésén.


Rendben zajlik a szavazás a külföldi magyar külképviseleteken videó 2014. április 06. | Fennakadás nélkül, békésén zajlik a voksolás a külföldi magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselő-választáson. A pozsonyi magyar főkonzulátuson 128 magyarországi állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár jelezte előre, hogy ott kívánja leadni szavazatát.
Semjén: nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Az a nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, aki vasárnap nem sokkal 10 óra után adta le voksát a főváros II. kerületében.
Orbán, Bajnai és Vona már szavazott videó 2014. április 06. | BUDAPEST. Magas részvételt remél a vasárnapi országgyűlési választáson Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki reggel nyolc óra előtt néhány perccel adta le szavazatát Budapesten, a XII. kerületben.
Orbán: fel, győzelemre! videó 2014. április 05. | DEBRECEN. Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! - kérte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az országgyűlési választást megelőző napon Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. A Fidesz elnöke beszédében úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!"
Orbán: minden egyes szavazatra szükség van videó 2014. április 05. | SZEGED. Vasárnap úgy kell szavazni, hogy Magyarországnak ismét erős vezetése legyen, mert a gyenge vezetők veszekednek és aztán nem cselekszenek, az erősek viszont összefognak és elvégzik a dolgukat - mondta a kormányfő a szegedi Dóm téren összegyűlt tömeg előtt.
Első  Előző   127 / 128   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -0°C
Holnap: 0°C / 3°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 1°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -5°C / -4°C
Holnap: -8°C / -1°C
Kassa
Ma: -5°C / -3°C
Holnap: -11°C / -2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
471 éveIV. (Rettegett) Iván moszkvai fejedelmet egész Oroszország első cárjává koronázták.
462 éveV. Károly lemondott a német-római császári címről.
227 éveMegszületett Henryk Dembiński (Dembinszky Henrik) lengyel gróf, az 1848–49-es szabadságharc honvédaltábornagya.
197 éveMegszületett Jámbor Pál (álnevén Hiador) költő, író.
172 éveMegszületett Gróf Dessewffy Aurél az utolsó országbíró, az MTA igazgatóságának tagja.
Belföld A vaj és a tojás után újabban a sör is drágul A vaj és a tojás után újabban a sör is drágul videó POZSONY. Az üzletekben már nem csak a vaj és a tojás drágább, hanem újabban a sör is. Az élelmiszerfélék és az energia árának emelkedése visszatükröződik az infláción. Azt az Európai Központi Bank a gazdaság szempontjából egészségesnek tartja, de csak akkor, ha a szintje 2 százalék körüli. Az sem kizárt, hogy Szlovákiában ezt a szintet problémamentesen átugorhatnánk. A szlovákiai üzletekben már nemcsak a vaj és a tojás drágább, hanem újabban a sör is. Független képviselők csökkentenék a kisvállalkozók járulékait videó A törvényhozás elé terjesztett módosításban Mihál és Beblavý 63 eurós csökkentést javasol. Enyhén csökkent a Szlovákiában gyártott gépkocsik száma tavaly videó A statisztikák szerint 2017-ben a három szlovákiai autógyár üzemeiben összesen gyártott gépkocsik száma meghaladta az 1 milliót.
Külföld Mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől Babiš Mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől Babiš videó PRÁGA. Andrej Babiš cseh kormányfő kedden bejelentette: kérni fogja a parlamenti alsóházat, hogy vonja meg mentelmi jogát, és adja ki a rendőrségnek, amely büntetőjogi eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint visszaélt európai uniós támogatásokkal. A cseh miniszterelnök ismét politikai ügynek nevezte az ellene folyó eljárást, és kérte, hogy adják ki őt a rendőrségnek. Tusk: az EU továbbra is nyitott az Egyesült Királyság előtt videó "Mi, itt a kontinensen nem gondoltuk meg magunkat, a szívünk továbbra is nyitva áll önök előtt" - üzent a briteknek Tusk. Robbanás döntött romba épületeket Antwerpenben videó A mentőalakulat, amely kutyákat is bevetett a kutatásban és mentésben, talált két holttestet a romok alatt.
Itthon Az időjárás országszerte nehezíti a közelekedést Az időjárás országszerte nehezíti a közelekedést Frissítvevideó POZSONY. Ma havazásra vagy hózáporra délnyugaton délutántól számíthatunk, Közép-Szlovákia egyes részein ugyanakkor már reggeltől enyhe havazás tapasztalható. A 400 méternél alacsonyabban fekvő vidékeken többnyire eső, ónos eső várható – derül ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentéséből. A kedvezőtlen időjárás országszerte nehezíti a közlekedést. Baleset miatt lezárták az R1-est. Havazásra vagy hózáporra délután délnyugaton számíthatunk, a 400 méternél alacsonyabban fekvő vidékeken esőzések várhatók. Zentán ülésezett a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal videó Huszár László elmondta, a magyar kulturális intézetek tanácskozásán a programokon kívül a közművelődési képzésről is tárgyaltak. Ipolynyéken is kitűzték a székely zászlót videó A székelyekkel való testvériség jegyében Hrubík Béla, Ipolynyék polgármestere ismét kitűzte a községi hivatalra a székely zászlót.
Kultúra Alternatív kiállítás, családtervezés - Murillo Madonnája Nagymegyerre ér Alternatív kiállítás, családtervezés - Murillo Madonnája Nagymegyerre ér videó NAGYMEGYER. Még tavaly indult útnak a Murillo-vándorkiállítás. Bartolomé Esteban Murillo születésének 400. évfordulója alkalmából Dél-Szlovákia több városában bemutatják a spanyol festő Szoptató Madonna című festményét, amely Cigánymadonna néven is ismert. A festmény vándorútja január 23-án Nagymegyerre ér. Bartolomé Esteban Murillo spanyol festő születésének 400. évfordulója alkalmából Szoptató Madonna című festménye John Carpenter, a "horror pápája" 70 éves videó Hetvenedik születésnapját ünnepli január 16-án John Carpenter amerikai filmrendező, a borzongatás egyik koronázatlan királya. Meghalt a The Cranberries énekesnője videó Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan. Az ír énekesnőt Londonban érte a halál.
Színes Bizarr baleset - A második emeleten kötött ki egy kocsi Bizarr baleset - A második emeleten kötött ki egy kocsi videó SANTA ANA. Bizarr balesethez riasztották hétvégén a Santa Ana-i tűzoltóságot: egy második emeleti fehér színű kocsit kellett kiszedniük a sorőrrel együtt egy második emeleti lakásból. A balesethez kiérkező tűzoltóbrigád parancsnoka elmondta, hogy pályafutása során még soha nem találkozott hasonló esettel. Férfi kézilabda Eb - Szoros meccsen vereség a spanyoloktól videó A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re kikapott hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól. Zaklatási ügyek - Catherine Deneuve bocsánatot kért videó A színésznő azt írta, sajnálja, ha megbántotta azokat, akik áldozataivá váltak a "förtelmes" zaklatási ügyeknek.
Mozaik Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában videó LONDON. Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok voltak a fő felelősei a földrészt sújtó egykori bubópestis-járványok első hullámának - állítják a kutatók. Az Ázsiából eredő pestis 1347-ben érkezett Európába, az emberiség történelmének egyik legpusztítóbb járványát okozva. Heteken belül lezuhan a Tiankung-1 kínai űrlabor videó Óriási az a terület, amelyen beléphet a légkörbe a 8,5 tonnás "mennyei palota" törmeléke. Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények videó A régmúlt időkben legyőzték a toboztermőket és a harasztokat, ám sokáig rejtély maradt, hogy sikerült dominanciára törniük.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Megérkezett Chilébe Ferenc pápa Megérkezett Chilébe Ferenc pápa Frissítvevideó SANTIAGO. Megérkezett Chilébe, hatodik latin-amerikai apostoli látogatásának első állomására hétfőn Ferenc pápa. A pápa bocsánatot kért a chilei papok kiskorúak elleni szexuális visszaéléseiért. A pápa bocsánatot kért a chilei papok kiskorúak elleni szexuális visszaéléseiért. Atomháborútól tart Ferenc pápa videó El kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért - mondta a katolikus egyházfő. Lengyel pálos szerzetes lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka videó A pünkösdi zarándoklat ünnepi szentmiséje május 19-én helyi idő szerint 12.30-kor (közép-európai 11.30) kezdődik.
Múltunk Száz éve született Nasszer egyiptomi elnök Száz éve született Nasszer egyiptomi elnök videó Száz éve, 1918. január 15-én született Gamal Abdel Nasszer egyiptomi elnök, a modern idők egyik meghatározó arab politikusa. Nasszer 1954-ben bonyolult intrikák sorozatával megbuktatta a politika terén tehetségtelen Nagíbot, s átvette Egyiptom vezetését. Varsó az Interpoltól kéri 1600 egykori SS-lágerőr hollétének megállapítását videó Az IPN eddig mintegy 1600, feltehetőleg még élő SS-tagot szűrt ki ezen lágerek több mint 23 ezer ismert őre közül. Rétvári: a málenkij robot bűn nélküli büntetés volt videó Az államtitkár szerint Magyarországnak a 20. században a legnagyobb csapásokat mindig az "importideológiák" okozták.
Fő támogatónk