2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Potápi: várhatóan meglesz az egymillió aláírás a Minority SafePack keretébenvideó 2018. március 19., hétfő 15:51 BUDAPEST. Várhatóan összegyűlik a szükséges egymillió aláírás az őshonos európai kisebbségek érdekében indított Minority SafePack kezdeményezés keretében - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a kezdeményezésről rendezett konferencián hétfőn, Budapesten.
Az erdélyi Magyar Polgári Párt beterjeszti az önkormányzati határozattervezeteket videó 2014. június 24. | A Magyar Polgári Párt (MPP) önkormányzati képviselői valamennyi székelyföldi önkormányzati testületben, amelyben jelen vannak, kezdeményezni fogják az elkövetkező napokban az autonómiapárti önkormányzati határozat elfogadását - jelentette ki marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Biró Zsolt, az MPP elnöke.
V4 - Nemzetközi konferencia Budapesten videó 2014. június 24. | BUDAPEST. Európa új korszakba lépett, egy új korszakhoz pedig új eszközökre van szükség - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián tartott A visegrádi csoport - Európa növekedési motorja című konferencián. A visegrádi országok miniszterelnökeinek budapesti csúcstalálkozójával ér véget Magyarország egy éven át tartó elnöksége, amelyet ezután Szlovákia tölt be.
A belső önrendelkezést magyarázzák székelyföldi politikusok videó 2014. június 24. | KOLOZSVÁR. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) három székelyföldi politikusa a Transindex portálon kedden közölt röpiratban próbálja közérthetően elmagyarázni, mire gondolnak a székelyek, amikor autonómiát akarnak.
Lezsák: a keleti nyitás nem jelent nyugati zárást videó 2014. június 23. | KECSKEMÉT. A keleti nyitás politikája nem jelenti azt, hogy Magyarország elzárkózik a nyugati gazdasági kapcsolatoktól - mondta Lezsák Sándor.
A többnyelvűséget mutatják be Kolozsvár főterén videó 2014. június 23. | KOLOZSVÁR. A hétköznapi és a nyilvános anyanyelvhasználatból kiragadott történelmi példákkal mutatja be a kolozsvári többnyelvűséget az Igen, tessék! mozgalom Kincses többnyelvűség című tárlata, amely a kincses város főterén tekinthető meg ezen a héten.
Sikeres volt a hungarikum mozgalom első éve videó 2014. június 22. | Sikeresnek tartja a hungarikum mozgalom első évét Gyaraky Zoltán, a Hungarikum Bizottság titkára, aki azzal számol, hogy az érdeklődés a következő években is fennmarad.


Tőkés: El akarják kobozni a múltunkat is videó 2014. június 22. | BUDAPEST. Az európai parlamenti képviselő szerint az Európai Bizottság napirendjén méltatlanul háttérbe szorul a restitúció ügye. Tőkés László a közrádióban azt mondta: az állam időhúzásos taktikát alkalmaz, és arra számít, nem lesz majd kinek visszaadni az egykor elkobzott ingatlanokat.
Esterházy Jánosra emlékeztek a csehországi Mírovban videó 2014. június 21. | MÍROV. Esterházy Jánosra, a csehszlovákiai magyarság két világháború közötti vezető politikusára emlékeztek a morvaországi Mírovban. Az idén immár 17. alkalommal megtartott emlékünnepséget a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége (CSMMSZ), valamint a helyi önkormányzati szervek rendezték közösen.


Kelemen Hunor: hiba lenne nem állítani magyar jelöltet a román elnökválasztáson videó 2014. június 21. | MAROSVÁSÁRHELY. Kelemen Hunor szerint nagy hiba lenne olyan helyzetet teremteni az őszi romániai elnökválasztáson, hogy az erdélyi magyaroknak ne legyen lehetőségük a választás első fordulójában magyar jelöltre szavazni.


Nem fogadta be a bukaresti táblabíróság Tőkés László panaszát videó 2014. június 21. | BUKAREST. Nem fogadta be a bukaresti táblabíróság Tőkés László európai parlamenti képviselő keresetét, amellyel érvényteleníttetni akarta a román állami kitüntetésének megvonását javasoló becsületbírósági határozatot.
Visszakerült a magyar állam tulajdonába a Táncsics-börtön videó 2014. június 20. | BUDAPEST. Visszakerült a magyar állam tulajdonába a budai várban található Táncsics-börtön.
Nemzetközi dokumentumokkal támasztotta alá autonómiaigényét az SZNT videó 2014. június 20. | KOLOZSVÁR. A Székely Nemzeti Tanács elnöke a román miniszterelnöknek címzett nyílt levélben nemzetközi egyezmények idézésével támasztotta alá a Székelyföld területi autonómiájának igényét.
Székely autonómia: az EMNP felülvizsgálná a román-magyar alapszerződést videó 2014. június 19. | KOLOZSVÁR. Az 1996-ban kötött román-magyar alapszerződés felülvizsgálatát kezdeményezte egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.
Vita az anyanyelvhasználatról a sepsiszentgyörgyi önkormányzatban videó 2014. június 18. | SEPSISZENTGY0RGY. Éles vitát váltott ki a székelyföldi Sepsiszentgyörgy önkormányzati testületének szerdai ülésén az az egy hónapja bevezetett gyakorlat, hogy immár nemcsak a plenáris üléseken, hanem a testület bizottsági ülésein is tolmács fordítja románra a magyar képviselők felszólalásait - közölte a maszol.ro portál.
RMDSZ: Romániának morális kötelezettsége lenne az autonómia biztosítása videó 2014. június 18. | KOLOZSVÁR. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) álláspontja szerint nincsen olyan jogi erővel bíró nemzetközi egyezmény, amely előírná Románia számára, hogy autonómiát biztosítson Székelyföldnek.
Hende: a szuverén Magyarország erős honvédséget kíván videó 2014. június 18. | BUDAPEST. Az ukrán válság rávilágított, hogy a biztonság nem magától értetődő, a szuverén Magyarország erős honvédséget kíván - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában, hozzátéve: az új kihívásokra reagáláshoz pótlólagos forrásokra, a tervezett fejlesztések ütemezésének újragondolására lesz szükség.
Több mint 1200 diák és tanár táborozik a Rákóczi Szövetséggel videó 2014. június 18. | BUDAPEST. Az idén nyáron több mint 1200 diák és tanár vesz részt a Rákóczi Szövetség táborain - közölte a szervezet az MTI-vel.
Varga: a V4-ek számára kiemelten fontos az orosz-ukrán helyzet alakulása videó 2014. június 17. | BUDAPEST. A visegrádi országok számára kiemelten fontos kérdés az orosz-ukrán helyzet alakulása, mivel mindkét ország a V4-ek kiemelt gazdasági partnere - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a visegrádi országok gazdasági minisztereinek találkozóját követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Székely autonómia - Támadják az önkormányzati határozatokat videó 2014. június 17. | GYERGYÓSZENTMIKLÓS. A székelyföldi Hargita megye prefektusa bejelentette kedden, hogy megtámadta a közigazgatási bíróságon négy település autonómiapárti határozatát - közölte az Agerpres hírügynökség.
Áder: a közös reményről szólt 1989. június 16. videó 2014. június 16. | BUDAPEST. Huszonöt évvel ezelőtt a közös reményről szólt 1989. június 16., ez a remény "a kommunista blokk börtönébe kényszerített" népeknek a szabadság lehetőségét, a diktatúra végét jelentette - mondta Áder János köztársasági elnök a rákoskeresztúri Új Köztemetőben tartott megemlékezésen hétfőn.
Orbán: Nagy Imre újratemetése "a szívek forradalma volt" videó 2014. június 16. | BERLIN. "A szívek forradalma volt" címmel jelent meg interjú Orbán Viktorral a Bild című német lap hétfői számában Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 25. évfordulója alkalmából. A miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarországon tartott a leghosszabb ideig a harc a kommunisták ellen, és ennek a harcnak a végét a 2011-es alaptörvény jelentette.
Levelet küldött Grosics Gyula családjának Áder János videó 2014. június 15. | BUDAPEST. Áder János magyar köztársasági elnök levelet küldött Grosics Gyula családjának, az Aranycsapat pénteken elhunyt legendás kapusára emlékezve.
A Hungarikum Bizottság a helyi értékeket mozgósítja videó 2014. június 14. | LAKITELEK. A Hungarikum Bizottság kötelessége, hogy elsősorban a helyi értékeket hívja elő és mozgósítsa. E munka részeként a határon túli értékek feltérképezésére kollégiumokat hoznak létre – ismertette Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Lakiteleki Népfőiskola rendezvényén.


Grosics Gyulára emlékeznek a Puskás Stadionnál videó 2014. június 14. | BUDAPEST. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kezdeményezésére Grosics Gyuláról, az Aranycsapat pénteken elhunyt kapusáról szombaton 17.30 órakor, a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtti centenáriumi emlékműnél megemlékezhetnek tisztelői, barátai, a hazai futballszurkolók.
Répás: kulcsfontosságú feladat az oktatás és a tehetséggondozás videó 2014. június 13. | TATABÁNYA. A magyar nemzetpolitika kulcsfontosságú feladatának nevezte az oktatást és kiemelten a tehetséggondozást a nemzetpolitikai helyettes államtitkár pénteken Tatabányán.
Elhunyt Grosics Gyula videó 2014. június 13. | BUDAPEST. Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat kapusa. A család tájékoztatása szerint "Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója 11.20 perckor, álmában, megtért Teremtőjéhez".
Orbán: a reklámadó nem kényszer, hanem igazság videó 2014. június 13. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha a mostani kormányzati ciklusban tíz százalék alá csökkenthetnék a személyi jövedelemadót (szja). A kormányfő ezt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában mondta, ahol a reklámadóról szólva arról is beszélt: a reklámszakma sem maradhat ki a méltányos közteherviselésből.
A román rendőrség lefoglalt egy Wass Albert-szobrot Szovátán videó 2014. június 12. | SZOVÁTA. A román rendőrség csütörtök reggel házkutatást tartott annál a szovátai lakosnál, aki a saját portáján állított fel Wass Albert-szobrot, és lefoglalta a műalkotást - közölte honlapján a Krónika című erdélyi magyar napilap.
Navracsics Tibor szövetséget ajánlott Szlovéniának videó 2014. június 12. | LJUBLJANA. Szövetséget ajánlott a nemzetközi kapcsolatokban Szlovéniának a külgazdasági és külügyminiszter Ljubljanában, ahol miniszteri beiktatását követő első hivatalos látogatásán járt szerdán.
Izsák Balázs magyarázatot vár a kormány autonómiaellenes érveire videó 2014. június 11. | KOLOZSVÁR. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) Kelemen Hunor romániai miniszterelnök-helyettestől vár magyarázatot a román kormány kedden nyilvánosságra került, autonómiaügyben adott válaszára.
Első  Előző   127 / 134   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 1°C
Holnap: -4°C / 4°C
Losonc
Ma: -3°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / -1°C
Holnap: -6°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
291 éveMeghalt Sir Isaac Newton, angol fizikus matematikus és csillagász, a gravitáció és a tömegvonzás felismerője.
124 éveMeghalt Kossuth Lajos, szabadságharcos, államfő.
0 éveTavaszi napéjegyenlőség, az asztrológiai év kezdete, a csillagászati és meteorológiai tavasz kezdete.
2061 éveMegszületett Ovidius római költő.
399 éveBécsben 62 éves korában meghalt II. Mátyás magyar király (I. Mátyás néven német-római császár és cseh király).
Belföld Közös nyomozócsoportot hoznának létre az olasz és szlovák hatóságok Közös nyomozócsoportot hoznának létre az olasz és szlovák hatóságok videó POZSONY. Jaromír Čižnár főügyész az olasz igazságügyi hatósággal való intenzív tárgyalásokat követően ma bejelentette, elküldte Olaszországba azt a szerződéstervezetet, melynek értelmében közös nyomozócsoport hoznának létre Ján Kuciak újságíró és barátnője meggyilkolásának felderítése érdekében. A javaslatot március 16-án az Eurojust közvetítésével juttatták el az olasz hatóságoknak – tájékoztatott Andrea Predajňová, a Legfőbb Ügyészség (GP) szóvivője. A nyomozócsoport létrehozására irányuló javaslatot Jaromír Čižnár főügyész már megküldte az olasz hatóságoknak. Nyilvántartásba veszik a lakásárakat videó Jelentősen megváltozhat a kataszteri törvény. Ha a törvényhozás is rábólint, a módosítás idén szeptembertől léphet hatályba. A lakosság nagy része nem törődik a mozgással és a megelőzéssel videó A férfiak közel 15 százaléka nem jár preventív orvosi vizsgálatra, a nők esetében ez az arány kevéssel 9 százalék alatt van.
Külföld Putyin: Moszkva nem akar új fegyverkezési versenyt Putyin: Moszkva nem akar új fegyverkezési versenyt videó Oroszország nem akarja, hogy bevonják egy újabb fegyverkezési versenybe, egyúttal arra fog törekedni, hogy minden vitás kérdést politikai és diplomáciai eszközökkel oldjon meg más országokkal, a saját érdekeinek biztosítása mellett - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta az elnökválasztási ellenfeleit. Az orosz katonai kiadások a tervek szerint csökkenni fognak 2018-ban és 2019-ben. Csehország nem adja ki Száleh Muszlimot Törökországnak videó A cseh államügyészség megszüntette a Száleh Muszlim elleni eljárást, mert a kurd politikus már nem tartózkodik Csehországban. Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban videó Az Európai Unió országaiban több tízezer potenciális terrorista tartózkodik.
Itthon Kodály Zoltán nyomában Budapesten – rendhagyó komáromi könyvbemutató Kodály Zoltán nyomában Budapesten – rendhagyó komáromi könyvbemutató videó KOMÁROM. Ittzésné Kövendi Kata zenepedagógus Kodály Zoltán nyomában Budapesten című kötetének diavetítéssel és dedikálással egybekötött bemutatóját tartották március 19-én a komáromi Csemadok-székházban. Ittzésné Kövendi Kata zenepedagógus diavetítéssel, dedikálással egybekötött bemutatóját tartották a komáromi Csemadok-székházban. Út az érvényesüléshez, vagyis anyanyelvű oktatással a legjobbak közé videó A Via Nova idén is népszerűsíti az anyanyelvű oktatást. Nyitrai TDK – Idén is sok érdekességgel videó A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara március 28-án tartja a Tudományos Diákköri Konferenciát.
Kultúra A Varázsszekrény meséi A Varázsszekrény meséi videó POZSONY. Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek, és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek is szól a meghívó. Az előadás 2018. március 21-én szerdán 10 órakor lesz a Csemadokban (Pozsony, Május 1. tér 10-12). Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek Pozsonyban. Új pályázatok fiatal íróknak és színházi szakembereknek videó Az Előretolt Helyőrség Íróakadémiától idén tizenöt pályakezdő író és költő kaphat anyagi támogatást. Matek-fizika tanárnak készült, végül az egyik legnépszerűbb színész lett videó Bodrogi Gyula áprilisban lesz 84 éves. Ebből az alkalomból készült beszélgetés a népszerű színésszel a Kossuth Rádióban.
Színes Torinót is érdekli a 2026-os téli olimpia rendezése Torinót is érdekli a 2026-os téli olimpia rendezése videó TORINO. Chiara Appendino, Torino polgármestere a 2026-os téli olimpia és paralimpia rendezésével kapcsolatos szándéknyilatkozatot küldött az Olasz Olimpiai Bizottságnak (CONI). A pályázatban gondolkodó városok március végéig küldhetnek szándéknyilatkozatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Magyar-kazah - Leekens is kíváncsi, mire lesz képes a csapat videó Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens. Belehalt sérüléseibe a Cirque du Soleil légtornásza videó A 38 éves Yann Arnaud, aki 15 éve volt a társulat tagja, a VOLTA című produkció egyik mutatványa közben zuhant le.
Mozaik Ólomhűtéses atomreaktorok gyártására készül Kína Ólomhűtéses atomreaktorok gyártására készül Kína videó PEKING. Beszállítói láncot épít ki Kína ólomhűtéses atomreaktorok gyártásához a kínai tudományos akadémia (CAS) atomenergia biztonsági intézetének (INEST) hétfői tájékoztatása szerint. A legmodernebb technológiát képviselő negyedik generációs atomreaktor biztonságosabb és gazdaságosabb a korábbi típusoknál. Veszélyes lehet a D-vitamin hiány videó Magyarországon a felnőtt lakosság harminc százaléka szed D-vitamint, háromszor annyian, mint nyolc éve. Kezd kifogyni az üzamanyagból a Kepler űrtávcső videó A NASA sajtóközleménye szerint csak hónapok lehetnek hátra az exobolygó-kutatásokat forradalmasító űreszköz életéből.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának videó BUDAPEST. Húsvéti hímes tojást, sonkát és egy faragott Szent József-szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel. Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok videó A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át. Szent Patrik püspökre emlékezünk videó Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli.
Múltunk Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben videó HSZIAN. Kétezer éves szeszes italt tartalmazó bronz üstre bukkantak egy Csin dinasztia idejéből származó síremlékben a Kína nyugati részén fekvő Sanhszi tartományban. A lelet egyike annak a 260 tárgynak, amelyek a Csin dinasztia alatt elhunyt közrendű emberek sírjaiból kerültek elő. Magyar emlékek nyomában: Zichy Mihály – Tbiliszi videó Zichy Mihály festő, grafikus nemcsak a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja,a grúzok is „nemzeti festőjükként” tisztelik. 170 évvel ezelőtt a bécsi udvar hozzájárult gróf Batthyány Lajos miniszterelnöki kinevezéséhez videó A kormány élén hozzálátott a fiatal magyar állam megszervezéséhez.
Fő támogatónk