2017. november 24., péntek - Emma
Cikkek közt...  Videók közt...  
Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésrevideó 2017. november 23., csütörtök 12:25 BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
MOGYE-ügy: benyújtották lemondásukat a magyar vezetők videó 2014. április 25. | MAROSVÁSÁRHELY. Benyújtotta lemondását a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar rektorhelyettese és két magyar dékánhelyettese, tiltakozásul amiatt, hogy elnapolták az intézmény magyar főtanszékeinek megalakítását - tájékoztatta az MTI-t Szilágyi Tibor, a lemondott rektorhelyettes.
Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indul videó 2014. április 25. | BUDAPEST. Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indulását jelentették be pénteken Budapesten. Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint nagyon fontos a civil kezdeményezés, amelyen keresztül az ottani és anyaországi magyar családok kölcsönösen segíthetik egymást.
Enyhe földmozgást észleltek Szerencs közelében videó 2014. április 25. | SZERENCS. Enyhe, a Richter-skálán mért 2,3-es erősségű földrengés volt csütörtökön Szerencs közelében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Áder: a Rubik-kocka a legnagyobb magyar találmányok egyike videó 2014. április 24. | NEW YORK. Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a New York-i magyar főkonzulátuson csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján, amelyet a Jersey Cityben található Liberty Science Center (LSC) Beyond Rubik's Cube (Túl a Rubik-kockán) című nagyszabású interaktív kiállítás ünnepélyes megnyitója előtt tartott.
Németh Zsolt: kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés videó 2014. április 24. | BUDAPEST. A külügyi tárca parlamenti államtitkára szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által a közelmúltban elfogadott Kalmár-jelentés kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a kisebbségvédelem területén.
Pásztor István: a jövő hét elején írják alá a koalíciós szerződést videó 2014. április 20. | SZABADKA. Kisebbségi, regionális pártként a Vajdasági Magyar Szövetségnek (VMSZ) az a feladata, hogy a problémákra fókuszáljon, nem pedig az, hogy a politizálás színterét országos szintre helyezze át - nyilatkozta Pásztor István az újvidéki Magyar Szó című napilap hétvégi számának.
Az SZNT korlátozó jellegűnek tartja a készülő zászlótörvényt videó 2014. április 18. | KOLOZSVÁR. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a készülő zászlótörvény veszélyeire hívta fel a székelyföldi önkormányzatok és a székely emberek figyelmét, és mozgalmat hirdetett a székely jelképek védelméért.
Május 6-án ül össze az új Országgyűlés videó 2014. április 18. | BUDAPEST. Május 6-ára hívja össze az Országgyűlés alakuló ülését Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója, Altorjai Anita pénteken az MTI-vel.
Bemutatta határon túli képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP videó 2014. április 18. | BUDAPEST. Bemutatta pénteken a határon túli magyar közösségekből érkező európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP.
Trócsányi László lesz az új magyar kormány igazságügyi minisztere videó 2014. április 17. | PÁRIZS. Az új kormány igazságügyi minisztereként mutatta be Trócsányi László nagykövetet Martonyi János francia kollégájának. Erről a magyar tárcavezető tájékoztatta megbeszélései után csütörtökön Párizsban az MTI-t.
Egy ember meghalt egy nyíregyházi házrobbanásban videó 2014. április 17. | NYÍREGYHÁZA. Egy ember meghalt, amikor csütörtök hajnalban robbanás történt egy négyemeletes épület földszintjén Nyíregyháza belvárosában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.
Nemzetpolitikai Kutatóintézet: fontos előrelépés a kisebbségvédelemben az ET határozata videó 2014. április 15. | Budapest. Fontos előrelépésnek tartja a kisebbségvédelemben a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a Kalmár Ferenc kereszténydemokrata politikus által jegyzett, előző héten elfogadott ET-határozatot.


Pásztor István: a VMSZ államtitkárokkal vesz részt az új szerb kormányban videó 2014. április 15. | Szabadka. Az új szerb kormány tagjaként a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) államtitkárokat, tanácsadókat, szakbizottsági vezetőket delegálhat, és akár nagykövetet is adhat - jelentette ki Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke Szabadkán.


Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP videó 2014. április 13. | BUDAPEST. Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.
Utazó szavazatok: Fidesz-KDNP fölény az Országgyűlésben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. 60 szavazattal nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, Kucsák László abban a választókerületben, ahol a legszorosabb volt a küzdelem az első és a második helyezett között az április 6-i választáson.
Mesterházy: radikális változásokra van szükség az MSZP-ben videó 2014. április 12. | BUDAPEST. A kistelepülési jelenlét hiánya, a túlzottan pragmatikus, az érzelmi azonosulást nem segítő program és a társadalmi folyamatok nem pontos megértése is hozzájárult a baloldal választási vereségéhez - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a szocialisták szombati választmányi ülése után.
Németh Zsolt: az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Žák-Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján szombaton Budapesten.
Semjén: köszönet a külhoni magyarok szavazataiért videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.
Gajdos: nem kerülhet a Velencei Bizottság elé az új nyelvtörvény tervezete videó 2014. április 12. | KIJEV. Nem kerülhet jelenlegi formájában a Velencei Bizottság elé az új ukrajnai nyelvtörvény tervezete: egy nem megfelelően kiegyensúlyozott, a nemzeti közösségek érdekeit nem kellően tükröző, jogaikat szűkítő törvény elfogadása csak erősítené a széthúzást az országban - hangsúlyozta Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar nemzetiségű tagja.
Nem vállal vezető politikai tisztségeket Borbély László videó 2014. április 12. | MAROSVÁSÁRHELY. Nem vállal már vezető politikai tisztségeket Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke - erősítette meg maga a politikus szombaton az MTI-nek a marosvásárhelyi StiiTV helyi televízió adásában előző nap elmondottakat.
Magyarországi választások - Ma fejezik be a szavazatok számlálását videó 2014. április 12. | BUDAPEST. Ma fejezik be az országgyűlési képviselőválasztás szavazatainak számlálását, ezt követően az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják a választás választókerületi eredményeit, tehát azt, hogy kik nyertek mandátumot. A szavazatok körülbelül 1,5 százalékát kell szombaton összeszámlálni.
Uniós jogot változtatna a Fidesz a házi pálinkafőzés megtartásáért videó 2014. április 11. | BUDAPEST. Kisebb módosítás elképzelhető a jövedékiadó-mentes házi pálinkafőzés szabályozásában, átmeneti időszakban akár átalány bevezetése is lehetséges, de alapjaiban nem kell elrugaszkodni a 2010-ben megfogalmazott céltól – mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, EP-választási listavezetője.
Magyarországi választások: befejeződött a levélszavazatok számlálása videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Befejezte a Nemzeti Választási Iroda a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.
Magyarországi választások: délután várható a levélszavazatok eredménye videó 2014. április 10. | BUDAPEST. Az összes, a Nemzeti Választási Irodához visszaérkezett levélszavazat azonosító nyilatkozatát feldolgozta csütörtök délre az NVI, tart a szavazatok szkennelése, várhatóan késő délután meglesz a levélszavazatok "eredménye".
Toró: Az érvénytelen levélszavazatokkal fizettük meg a tanulópénzt videó 2014. április 09. | Kolozsvár. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke úgy véli, a külhoni magyarság érvénytelen levélszavazatai az első választási részvétel "tanulópénzének" minősülnek.


Robert Fico gratulált Orbán Viktornak győzelméhez videó 2014. április 09. | Budapest. Gratulált a Fidesz "erős és egyértelmű" győzelméhez Robert Fico, Orbán Viktornak írt levelében - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.


Egy ország kivételével mindenhonnan megérkeztek a külképviseleti urnák az NVI-be videó 2014. április 09. | Budapest. Egy ország, Vietnam kivételével valamennyi külképviseletről megérkeztek a szavazatokat tartalmazó urnák a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szerda reggelre.


Elfogadták az Európa Tanácsban az európai hagyományos nemzeti kisebbségekről szóló magyar jelentést videó 2014. április 09. | Brüsszel. Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlése keddi strasbourgi ülésén elfogadta Kalmár Ferenc András magyar néppárti (KDNP-s) országgyűlési képviselő jelentését a hagyományos nemzeti kisebbségek európai helyzetéről és jogairól.


Tőkés: a külhoni szavazatoknak döntő szerepük volt videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Tőkés László szerint a külhoni szavazatoknak döntő szerepe volt abban, hogy a Fidesz-KDNP szövetségnek sikerült kétharmados többséget szereznie.
Kelemen Hunor: Magyarország a mi érdekeink szószólója is lehet videó 2014. április 07. | KOLOZSVÁR. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a vasárnapi választások nyomán létrejövő legitim, erős magyar kormány az erdélyi magyarságnak is a szószólója lehet a régióban és Brüsszelben.
Első  Előző   122 / 123   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 4°C / 6°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 9°C
Holnap: 4°C / 8°C
Losonc
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: -1°C / 8°C
Kassa
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: 3°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
158 éveCharles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját.
108 éveMegszülett Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
26 éve45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
523 éveMeghalt Kinizsi Pál országbíró, temesi ispán, Mátyás király hadvezére.
375 éveAbel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Magyarázatot vár Dankótól a parlament külügyi bizottsága Frissítvevideó A bizottság Miroslav Lajčák külügyminisztertől pedig Szlovákia Oroszországgal szembeni politikájáról kér jelentést. A Markíza is a Penta fennhatósága alá kerül? videó A Penta egy kínai befektetési csoporttal együtt állítólag 500 millió euróért megvásárolná a tévécsatornát birtokló CME társaságot.
Külföld Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére videó BAGDAD. Az iraki erők csütörtökön megindították utolsó offenzívájukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére. Szakértők szerint a dzsihadisták már csak lakatlan sivatagi területeket, patakmedreket és oázisokat tartanak a kezükben. Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban videó Csehországban az idei év első tíz hónapjában 1229 külföldi állampolgár kért menedéket. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője Frissítvevideó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot
Itthon Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó FÜLEK. Önbizalomhiány és félelmek címmel tart előadást Dr. Csernus Imre 2017. december 1-jén a Füleki Városi Művelődési Központban. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről. Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.
Kultúra Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó BUDAPEST. Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t. A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Jövőre ismét európai turnéra indul a King Crimson videó A legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen. A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó CHICAGO. A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói. A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel. Ha az MKP Nyitra megyében összebútorozik Belicáékkal, ugyanazt követi el, amit a Most-Híd tavaly. Aich Péter: Facebook videó Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána.
Hitélet Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó BUDAPEST. Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk