2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezésvideó 2018. február 19., hétfő 12:20 BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en.
Navracsics: nem sérülhetnek a kárpátaljai magyarok érdekei videó 2014. július 17. | BUDAPEST. Csak olyan rendezés képzelhető el Ukrajnában, amelynek során nem sérülnek a kárpátaljai magyarok érdekei - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.
Biró Rozália válthatja Kelemen Hunort a miniszterelnök-helyettesi poszton videó 2014. július 16. | KOLOZSVAR. Biró Rozália, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) belső parlamentjeként működő Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke válthatja Kelemen Hunort a román miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri poszton - közölte szerdán az Új Magyar Szó (maszol.ro) kolozsvári portál.
Emmi: 18 millió forintos támogatás külhoni hallgatói szervezeteknek videó 2014. július 16. | BUDAPEST. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei pályázati tervében 18 millió forintos keretösszeget biztosít a külhoni hallgatói és doktoranduszszervezetek számára - közölte a tárca parlamenti államtitkársága.
Bemutatták az első székely bélyeget videó 2014. július 16. | BUDAPEST. Bemutatták szerdán az első székely bélyeget, amelyen Csíksomlyóhoz kötődő és székely nemzeti motívumok láthatók.
Gajdos: az új ukrán alkotmánymódosítás szűkítené a kisebbségek nyelvhasználati jogait videó 2014. július 16. | KIJEV. Aggodalmának adott hangot Gajdos István, a kijevi parlament egyetlen magyar képviselője amiatt, hogy a készülő ukrán alkotmánymódosítás a jelenleginél jóval kisebb lehetőséget biztosítana a kisebbségi nyelvek regionális használatára.


Navracsics: a magyar külpolitika kiáll a független, demokratikus Ukrajna mellett videó 2014. július 16. | BUDAPEST. A magyar külpolitika az ukrán válság kitörése óta kiáll a független, demokratikus, a jogállamiságot tiszteletben tartó Ukrajna mellett, amely figyelembe veszi az Európa Tanács szabályozását a nemzetiségi jogokat illetően - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Bíróság kötelezi Kolozsvárt a magyar helységnévtábla kihelyezésére videó 2014. július 15. | KOLOZSVÁR. A Kolozs megyei törvényszék első fokon hozott (még nem jogerős) határozata arra kötelezi Kolozsvár polgármesteri hivatalát, hogy a város nevét magyarul is tüntesse fel a helységnévtáblákon - jelentették be annak a hollandiai magyar alapítványnak a képviselői, amely a városháza elleni pert indította.
Tizenöt székely önkormányzat fogadott el autonómiahatározatot videó 2014. július 14. | Tizenöt székely önkormányzat fogadott el olyan határozatot, amelyben kifejezte az autonómia iránti igényét - közölte a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).


Kelemen Hunor augusztus elsején távozik kormánytisztségeiből videó 2014. július 14. | BUKAREST. Augusztus elsejei hatállyal mond le a bukaresti kormányban betöltött miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri tisztségéről Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke - jelentette be a politikus, miután találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel.


Wetzel: mindig a kárpátaljai magyarok mögött áll a kormány videó 2014. július 13. | TISZAÚJLAK. Mindig a kárpátaljai magyarok mögött áll a magyar kormány és Magyarország miniszterelnöke - jelentette ki Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára vasárnap Tiszaújlakon, a kárpátaljai magyarság hagyományosan legnagyobb tömegrendezvényének számító Turul-ünnepségen.
Pakson lesz a határon túli magyar középiskolások olvasótábora videó 2014. július 13. | PAKS. Benedek Elek születésének 155. évfordulójához kapcsolódva Mesés hagyományok - hagyományos mesék mottóval rendezik meg Pakson július 13. és 21. között a Határon túli magyar középiskolások olvasótáborát.
Kövér László: a szabadság soha nem pénzből, mindig hitből lesz videó 2014. július 12. | JÁSZAPÁTI. A hit megtartó erejéről beszélt egyebek mellett Kövér László szombaton Jászapátiban, a Jászok Világtalálkozóján, ahol az Országgyűlés elnöke azt is hangsúlyozta, hogy szabadság soha nem pénzből, hanem mindig hitből lesz.
Hétfőn kezdődik a Kárpát-medencei középiskolások sátoraljaújhelyi tábora videó 2014. július 12. | SÁTORALJAÚJHELY. Közel 450 Kárpát-medencei középiskolás vesz részt Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség táborában július 14. és 20. között.
Németh Zsolt: Tusványosnak fontos a szerepe videó 2014. július 11. | BUDAPEST. Tusványosnak, azaz a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek fontos a szerepe abban, hogy mára a külhoni magyarság és a nemzeti elkötelezettség összetartozik, a kettő szinte szinonimává vált - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke pénteken Budapesten.
Lemond kormánytisztségeiről Kelemen Hunor, az RMDSZ kormányon marad videó 2014. július 11. | KOLOZSVÁR. Kelemen Hunor pénteken bejelentette, az elkövetkező napokban lemond a román kormányban betöltött kulturális miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségéről, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) viszont tagja marad a román kormánynak.
Kompromisszumos javaslatot tett az RMDSZ-nek Victor Ponta videó 2014. július 11. | KOLOZSVÁR. A romániai Hotnews hírportál pénteki értesülése szerint Victor Ponta miniszterelnök kompromisszumos ajánlatot tett a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ): Románia nem vonja vissza az Európai Unió bíróságához benyújtott keresetét, de nem tartja már azt fenn.
Magyarok kenyere - Újra várják a felajánlásokat videó 2014. július 10. | PÉCS. Idén is várják a búzát a Magyarok kenyere programhoz az ország minden megyéjéből és a külhoni területekről, a felajánlott gabonából készült liszt nagy részéből erdélyi és kárpátaljai gyermekek étkeztetését támogatják.
ET: Napirenden a székelyföldi önkormányzati határozatok ügye videó 2014. július 10. | BUKAREST. Az Európa Tanács (ET) keretében működő Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának bürója megbízta a Kongresszus monitoring-bizottságát, hogy tárgyalja meg a székelyföldi önkormányzatok autonómiapárti határozatainak ügyét, ugyanakkor levélben kérte fel Románia illetékes miniszterét, hogy fejtse ki a kormány álláspontját - közölte a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).
Először lehetnek jelöltek az önkormányzati választáson határon túli magyarok videó 2014. július 10. | BUDAPEST. Határon túli magyarok ugyan nem vehetnek részt választóként az októberi önkormányzati választáson, de jelöltként indulhatnak. A magyar választójog történetében most először nyílik lehetőség erre az alaptörvény rendelkezései alapján.
Kövér: megismételhető a 2006-os és 2010-es siker videó 2014. július 10. | BUDAPEST. Az Országgyűlés elnöke szerint ha a kormánypártok támogatóikkal együtt ismét elvégzik a "kötelező munkát", akkor a 2006-os és a 2010-es önkormányzati választáson elért siker megismételhető idén ősszel, ami legalább akkora bravúr lenne a politikában, mint a sportvilágban a vízilabda-válogatott sorozatban elért három olimpiai aranya.
Potápi: a Kárpát-medencei szakképzés lehet a következő év központi programja videó 2014. július 09. | BUDAPEST. A Kárpát-medencei szakképzés lehet a következő év központi programja az óvodák, kisiskolák és a tehetséggondozás után - mondta Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán a Kárpát-haza Fejlesztési Fórumon.
Megkezdődött a Komárom és Almásfüzitő közötti gátrendszer kiépítése videó 2014. július 09. | TATABÁNYA. Megkezdődött a több mint 14 kilométer hosszú gátrendszer kiépítése Komárom és Almásfüzitő között, amely közel 30 ezer ember lakóhelyét óvja meg az árvizektől.
Navracsics: fontos, hogy milyen képet akarunk sugározni Magyarországról videó 2014. július 08. | BUDAPEST. Nemcsak az a fontos, hogy miként látják az országot külföldön, hanem az is, hogy mi milyen képet akarunk sugározni Magyarországról - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter a Balassi Intézethez tartozó külföldi magyar intézetek igazgatóinak budapesti találkozóján kedden.


Semjén: nemzetmegtartó ereje van a magyar nyelvnek videó 2014. július 08. | BUDAPEST. A magyar nyelv nemzetmegtartó erejét hangsúlyozta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem rendezvényének megnyitóján kedden Budapesten.
Magyar felsőoktatási felvételik: csütörtökig lehet dokumentumot pótolni videó 2014. július 08. | BUDAPEST. Legkésőbb csütörtökig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.
Ponta marasztalná az RMDSZ-t, de nem alkudozik videó 2014. július 08. | BUKAREST. Victor Ponta román miniszterelnök bízik abban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem lép ki a kormányból, ugyanakkor leszögezte, hogy a román állam politikája nem lehet alku tárgya.


Romániai koalíciós vita - A FUEN kiáll az RMDSZ mellett videó 2014. július 07. | Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) szolidaritásáról biztosította a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) és elnökét, Kelemen Hunort, a román kormány miniszterelnök-helyettesét a Minority SafePack nevű kisebbségi európai polgári kezdeményezés ügyében kialakult kormányzati szintű nézeteltérésben - közölte az RMDSZ hírlevele.


Kárpát-medencei magyar osztályfőnököket képeznek Balatonőszödön videó 2014. július 07. | BALATONŐSZÖD. A külhoni magyar felsősök éve keretében egyhetes osztályfőnökképzést szervezett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Balatonőszödön, amelyre százöt külföldön élő magyar pedagógus érkezett - tájékoztatta Milován Orsolya, az államtitkárság főosztályvezetője a képzés induló napján az MTI-t.
Kövér: az autonómiatörekvésekhez nagyobb támogatás kell az elszakított nemzetrészek politikai vezetőitől videó 2014. július 07. | BUDAPEST. Kövér László házelnök szerint a Trianonban szétszakított magyar nemzetnek van jogosultsága arra, hogy egyként élje az életét az Európai Unió keretein belül.
Kövér László: nincs már határon túli és határon inneni magyar ügy videó 2014. július 06. | TOROCKÓ. Kövér László szerint nincs, és nem lehet többé határon túli és határon inneni magyar ügy. Az Országgyűlés elnöke az erdélyi Torockón a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház felavatásán mondott ünnepi beszédet.
Első  Előző   122 / 131   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -4°C / 1°C
Holnap: -2°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 2°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -8°C / 3°C
Holnap: -8°C / 1°C
Kassa
Ma: -6°C / 2°C
Holnap: -7°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
545 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
275 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
215 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
201 éveMegszületett Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
140 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
Belföld Állami támogatásból képezhetik át dolgozóikat a munkáltatók Állami támogatásból képezhetik át dolgozóikat a munkáltatók videó POZSONY. A munkáltatók már benyújthatják a projekteket az alkalmazottaik átképzésére, illetve a munkanélküliek közvetlenül a munkahelyükön való bedolgozására szolgáló állami támogatások igénylésére. „Az ilyen projektekre 10 millió eurót különítettünk el“ – pontosította Ján Richter munkaügyi miniszter. Közegészségügyi hivatal: védekezni kell a szmog ellen! videó A szennyező porrészecskék nagyobb mennyiségben főként a téli időszakban fordulnak elő – mutatnak rá a szakértők. Érsek: a következő tíz évben 2 milliárd euró kell az autópályák építésére videó A megoldást az adósságfék feloldása jelentené, mondta a közlekedési miniszter.
Külföld Közös államfője lehet Albániának és Koszovónak? Közös államfője lehet Albániának és Koszovónak? videó PRISTINA. Edi Rama albán miniszterelnök egy szoros politikai unió kialakítását szorgalmazta vasárnap Albánia és Koszovó között, a többi között felvetette annak lehetőségét, hogy egy napon a két országnak a "nemzeti egység jelképeként" egy elnöke lesz. A belgrádi vezetés ugyanis ismételten azzal vádolta Tiranát, hogy Nagy-Albánia eszméjének megvalósításán fáradozik. Támadással fenyegette a szíriai hadsereget a török külügyminiszter videó Mevlüt Cavusoglu elmondta, hogy a török csapatok nem kímélik majd a szíriai kormányerőket, ha a kurdok segítségére sietnek. Lavrov: Brüsszel téved, amikor feltételeket szab a Nyugat-Balkánnak videó Az orosz politikus szerint Moszkva a történelmi, szellemi és kulturális kapcsolatok megőrzésére törekszik balkáni barátaival.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak.
Kultúra BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát videó LONDON. A Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján. A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen. 50 éves Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere videó Rendőrségi fotóval köszönti a Tankcsapda rockzenekar az 50 éves Lukács Lászlót. A magyar széppróza napján Rőszerné Fodor Ágnes kapta a Jókai-díjat videó Egyre erősebben érezzük: szükségünk van anyanyelvünk megtartó erejére.
Színes Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Frissítvevideó KANGNUNG. A 2022-es pekingi téli olimpián a mostani nyolc helyet tíz csapat vehet majd részt a női jégkorongtornán. A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert. Phjongcshang 2018 - Először győztek a norvégok a síugrók csapatversenyében videó Noha Norvégia nagyhatalomnak a számít a sportágban, mégis először diadalmaskodott ebben a számban az ötkarikás játékokon. Bemutatkoztak a kölcsönbe kapott óriáspandák Finnországban videó Kína 15 évre adta kölcsön a két állatot a pandadiplomácia jegyében, amely a barátságot és a politikai közeledést szolgálja.
Mozaik Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó AUSTIN. A hím egerekben kialakult stressz utódaik agyára is hat a spermán keresztül. A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Kármán Tódor és a National Medal of Science Kármán Tódor és a National Medal of Science videó 55 éve, hogy Kármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést. Ezt az elismerést Kármán Tódor kapta meg a világon elsőként. A Fehér Ház rózsakertjében történt az átadás. Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere.
Fő támogatónk