2018. február 25., vasárnap - Géza
Cikkek közt...  Videók közt...  
LOKÁLIS TELEVÍZIÓK
 
Dunaszerdahelyi Városi Televízió
A Dunaszerdahelyi Városi Televízió 1997-ben kezdte meg működését. Az azóta eltelt közel 20 évben rendszeresen beszámol Dunaszerdahely társadalmi, kulturális, sport és egyéb rendezvényeiről, valamint közéleti témákkal foglalkozik. A televízió hetente jelentkezik új adással, 30 perces magyar és 30 perces szlovák műsorral. Az adás Híradóból és Magazinból áll. A Dunaszerdahelyi Városi Televízió tudósításai, riportjai 2010 óta megtekinthetők a www.dstv.sk honlapon is. A televízió munkatársai tagjai a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének, rendszeresen tudósításokat készítenek a www.hirek.sk szlovákiai magyar internetes portál és a magyar közmédia számára. A városi televízió stúdiója 2014 óta az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) egyik határon túli stúdiója, ahonnan rendszeresen élő kapcsolások vannak az M1 hírcsatorna műsorfolyamába.
 
Elérhetőségek:
Telefon: 031/552 78 27
E-mail: dstv@stonline.sk
Honlap: www.dstv.sk
 
Párkányi Televízió
A Párkányi Televízió kereskedelmi alapokon működő magántelevízió, amely 2001 óta működik. A műsorok sugárzása két nyelven - szlovákul és magyarul történik. A televízió adásában a közélet, a kulturális és sportélet történései kapnak teret riportok, hírek, tudósítások formájában, valamint a kommersz jellegű bemutatók. A Párkányi Televízió a régió jelentős tájékoztatási forrásainak egyike. Figyelembe veszi a nézők észrevételeit, kéréseit, és lehetőségeihez mérten részt vállal a megoldatlan ügyek bemutatásában.
Televíziónk állandó jelleggel tudósítja a Szlovák Televízió Magyar Adását, alkalmanként az MTV-nek és a Duna Televíziónak riportokat, tudósításokat készít. A Párkányi Televízió megbízásából, munkatársai közreműködésével készült el 2009 – ben a Tizenhat milliméter c. dokumentumfilm. Az alkotást a 2010-es Magyar Filmszemlén is vetítették és bemutatta a Magyar Televízió kettes csatornája is.
A Párkányi Televízió adását teresztriálisan és a kábelhálózaton keresztül sugározza, az UHF sáv 34. csatornáján (frekvenciája 575,25 MHz) PAL BG üzemmódban. A sugárzás névleges teljesítménye 10W.
A televízós műsorszórás üzemeltetője a Július Pereszlényi SERVIS TV-VIDEO, az SzK Televíziós és Retranszmissziós Tanácsának T/163 számú licenszének értelmében. A Párkányi Televízió műsorstruktúrája 60% képujságból, 30% Tv programból és 10% reklámból tevődik össze.
 
Elérhetőségek:
Vezető: Pereszlényi Csaba
Telefon: +421 910/99 55 12
E-mail: info@tvsturovo.sk
Web: www.tvsturovo.sk
 
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Fő támogatónk