2018. március 19., hétfő - József, Bánk
Cikkek közt...  Videók közt...  
Rekord mélyponton az Oscar-gála nézettsége 2018. március 06., kedd 12:49 | Hírek.sk | Forrás: MTI
LOS ANGELES. A tavalyinál húsz százalékkal kevesebben nézték meg a vasárnap este Hollywoodban megrendezett Oscar-díjátadó gála tévés közvetítését Amerikában, először süllyedt a nézőszám 30 millió alá.

Az Oscar-gála a Super Bowl közvetítése után hagyományosan a második legnézettebb műsor szokott lenni Észak-Amerikában. Idén azonban a téli olimpia megnyitóját többen látták. A sportesemény 27,8 millió nézőt ültetett a képernyő elé, a díjátadót azonban csak 26,5 millióan nézték.   

A tévénézők száma általában is csökkenő tendenciát mutat, de az Oscar-műsor sikerét gyakran kapcsolják össze a díjesélyes és díjazott filmek népszerűségével. Idén a legjobb film Oscar-szobrát Guillermo del Toro A víz érintése című fantasyje kapta, ami nem tartozott a kiemelkedő kasszasikerek közé.   

Legutóbb 2008-ban volt hasonlóan kis közönsége az Oscarnak, akkor a Nem vénnek való vidék vitte el a legjobb film díját.   

A gálát tavaly és idén is Jimmy Kimmel vezette, egy éve azonban még 33 millióan nézték Hollywood krémjének legfontosabb eseményét.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz