2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Hatvanadik alkalommal adják át a Grammy-díjakat 2018. január 28., vasárnap 14:32 | Hirek.sk  | Forrás: MTI
NEW YORK. Hatvanadik alkalommal adják át közép-európai idő szerint vasárnap éjjel az amerikai zeneipar legjelentősebb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A ceremóniát 15 év után ismét New Yorkban rendezik, a házigazda James Corden lesz, fellép mások mellett Lady Gaga, Pink, Elton John és Sting.

A legtöbb, nyolc kategóriában Jay Z esélyes, őt követi hét jelöléssel Kendrick Lamar. A harmadik, Bruno Mars hat kategóriában nyerhet.

Jay Z már huszonegyszeres Grammy-díjas, az év albuma kategóriában azonban most jelölték először. 4:44 című számával az év dalának járó elismerésre is esélyes. Azonos című, 13. stúdióalbuma elnyerte a kritikusok egyöntetű elismerését.

A hétszeres Grammy-díjas Kendrick Lamar szintén esélyes az év albuma kategóriában Damn című lemezével.

2017 legnagyobb slágere, a Despacito, amelynek klipjét 4,4 milliárdszor nézték meg a YouTube videomegosztó portálon, szintén esélyes az év dala, valamint az év felvétele kategóriában is. Ez lehet az első spanyol nyelvű szám, amely elnyeri az év dalának járó Grammy-díjat.

Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia 13 ezres tagsága szavazott.

A Grammy-díjakat több tucat kategóriában ítélik oda, ezek közül a legfontosabb az év albuma, az év dala, az év felvétele és az év felfedezettje.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz