2017. december 17., vasárnap - Lázár, Olimpia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Dokumentumfilm készül Michael Jacksonról 2012. július 15., vasárnap 13:41 | Hírek.sk | Forrás: MTI
LOS ANGELES. Soha nem látott felvételekkel tűzdelt dokumentumfilmet forgat Spike Lee a három éve elhunyt Michael Jacksonról, a Bad című munkát a tervek szerint még idén bemutatják.
A világhírű filmrendező a gyógyszer-túladagolásban elhunyt énekes Bad című albumának 25. évfordulója alkalmából forgatja új munkáját, amelyhez "a kulisszák mögött és a Michael által készített felvételeket" is felhasznál.

A pop királyaként emlegetett énekes és Spike Lee jól ismerte egymást. Az 1990-es években Lee készítette a popcsillag They Don't Care About Us című számának klipjét. Talán a személyes kapcsolatnak is köszönhető, hogy a filmrendező hozzáférhetett Jackson személyes archívumához. Az énekes 60 dalból választotta ki a Bad című korongon szereplő 11 slágert - emlékeztetett Lee.

Elmondta: a filmben a zenész kreatív és privát oldalát akarja bemutatni. "Kiváló humorérzékkel bírt, vicces volt" - mondta Jacksonról a rendező, megígérve, hogy ez különös hangsúlyt kap a filmben. Az alkotásban megszólal majd Kanye West, Mariah Carey és Sheryl Crow is, aki annak idején háttérénekesként vett részt a Bad-turnén. A projekt egy részében a rendező kitér arra a hatásra, amelyet Jackson munkássága a mai napig gyakorol művésztársaira.

Az énekes augusztus 25-én lenne 54 éves. Lee azt tervezi, hogy ebből az alkalomból Brooklynban megemlékezést tart. Michael Jackson kiadója, a Sony szeptemberben jubileumi kiadást dob piacra a Bad albumból. A de luxe kiadásban korábban nem hallott felvételek és egy DVD is helyet kap. A lemez annak idején 1987. augusztus 31-én jelent meg, a mai napig hozzávetőleg 30 millió példány fogyott belőle.
Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz