2017. december 17., vasárnap - Lázár, Olimpia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Felvidéki díjazott a VII. Göcsej Filmszemlén 2011. május 07., szombat 23:16 | hírek.sk | Forrás: hírek.sk
Zalaegerszeg. A szepsi Bódva-völgyi Stúdió tavaly forgatott portréfilmjével harmadik helyezett lett Zalaegerszegen megrendezett VII. Göcsej Filmszemlén. A fesztiválon 60 pályaművet bírált el a zsűri Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból, Szlovákiából, és Újvidékről.

A zalaegerszegi seregszemlén kisjátékfilm, dokumentumfilm, természetfilm, filmetűd kategóriában versenyzett 60 pályamű május 6-7-én. A szepsi Bódva-völgyi Stúdió Koncsol Lászlóról készült portréfilmje harmadik helyezett lett. A T. Nagy Imre alkotóműhelyében készült film betekintést nyújt a nagy tekintélyű író, költő, műfordító egyéni világába, vall hitvallásáról és szövevényes életútjáról.

A szakmai beszélgetésekkel, vetítésekkel tarkított filmszemle bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal alkotók számára is. A szombathelyi Szent- Györgyi Albert Középiskola tanulói közül 9-en jelentkeztek a megmérettetésre tavalyi filmjeikkel. A szervezők először biztosítottak ingyenes szállást és étkezési lehetőséget az arra igényt tartó alkotóknak, valamint a felsőoktatásban kommunikáció és filmes szakon tanuló hallgatóknak. A szervezők a filmvetítések mellett pénteken koncertekkel, szombaton  városnézéssel kedveskedtek a fesztivál résztvevőinek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ   Koncsol László életútja

Videó

 

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz