2017. április 28., péntek - Valéria
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mediawave együttlét Komáromban és Dunaszerdahelyenvideó 2017. április 27., csütörtök 19:55 KOMÁROM. Csütörtökön este kezdődött és hétfőig tart a komáromi Monostori Erődben a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Az idei filmes versenyprogramban kilencven alkotást mutatnak be, a zenei kínálatban negyven koncert és különböző műhelyek közötti spontán együttműködés szerepel. A hétvégén Dunaszerdahelyen is megrendezik a fesztivált.
Álmos legendája nagy sikert aratott Pozsonyban videó 2017. április 27. | POZSONY. Első külföldi premierjét tartotta az Álmos legendája táncelőadás. A Soproni Balett és Szarka Gyula közös produkciója Pozsonyban mutatkozott be, megszólítva a felvidéki magyar és a szlovák közönséget. Az őstörténeti tárgyú modern köntösbe öltöztetett táncművet vastapssal fogadták a pozsonyi nézők.
Új szlovák filmben kapott főszerepet Jiří Menzel videó 2017. április 27. | PRÁGA, POZSONY. Martin Šulík szlovák filmrendező Tolmács (Tlmočník) című új filmjében kapott jelentős szerepet Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező és színész, valamint Peter Simonischek osztrák színész, aki a Toni Erdmann osztrák-német filmben vált világszerte ismertté.
Elhunyt Jonathan Demme Oscar-díjas filmrendező videó 2017. április 26. | NEW YORK. Hetvenhárom évesen elhunyt Jonathan Demme Oscar-díjas amerikai filmrendező, olyan művek alkotója, mint A bárányok hallgatnak, a Philadelphia vagy A mandzsúriai jelölt. Szóvivőjének közlése szerint a nyelőcsőrákban szenvedő filmes szerda reggel halt meg New Yorkban, családja körében.
Eifert János: nézni, látni, láttatni – ez a képíró feladata videó 2017. április 26. | KOMÁROM. A Helios Fotóklub rendezésében, a 26. Komáromi Napok és a Nemzetközi Magyar Fotóhét keretében kedden a Duna Menti Múzeumhoz tartozó Zichy-palota Fotógalériájában nyílt meg Eifert János budapesti fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége volt elnökének Ars Poetica című kiállítása. A Komáromban szeptember 18-ig látható anyag ízelítőt nyújt a világviszonylatban elismert művész fél évszázados életművéből.
Életrajzi film készül Madonnáról videó 2017. április 25. | LOS ANGELES. Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról - értesült a Variety.com.
Eurovíziós Dalfesztivál - Pápai Joci bízik a jó szereplésben videó 2017. április 25. | BUDAPEST. Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben Origo című dalával. A magyar versenyző és stábja Budapesten tartott sajtótájékoztatót a kiutazás előtt.
Felvidéken koncertezik Virágh András Gábor orgonaművész videó 2017. április 24. | CSÁB. Idén immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Csábi ORGONAest. Az egy órás koncert keretében egy újabb elismert és népszerű orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.
Öt év után visszatér Budapestre Chris Rea videó 2017. április 24. | BUDAPEST. Öt év után visszatér Magyarországra Chris Rea: a The Road to Hell és az Auberge című lemezeivel negyedszázada világhírűvé vált olasz származású brit zenész november 6-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
Több mint hatvanezer látogató volt a Könyvfesztiválon videó 2017. április 23. | BUDAPEST. Több mint hatvanezer, a tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyen csaknem 300 programot tartottak - közölte az eseményt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE).
Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között videó 2017. április 23. | KOMÁROM. Fényszilánkok címmel, Stubendek László, Komárom polgármestere védnökségével szombaton délután nyílt meg a lévai származású, jelenleg Komáromban élő Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Az ígéretes tehetség munkásságát Dolán György festőművész méltatta, közreműködött Molnár Xénia színművész és Kulin Eduárd hegedűművész.
Jack Nicholson 80 éves videó 2017. április 22. | Április 22-én nyolcvanéves Jack Nicholson háromszoros Oscar-díjas amerikai színész, akit a férfiak között a legtöbbször, összesen 12 alkalommal jelöltek a filmvilág legrangosabb kitüntetésére.
Mediawave - Filmes és zenei együttlét ismét a Monostori Erődben videó 2017. április 22. | KOMÁROM. Idén is a komáromi Monostori Erődben rendezik meg a Tartóshullám Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlétet. A nagy múltú, immár 27. kulturális fesztivál április 27-től május 1-ig tart, a fő tematika idén az 500 éves reformáció, annak művészeti aspektusai.
Virtuózok - A kicsik közül is kilencen jutottak az elődöntőbe videó 2017. április 22. | BUDAPEST. Kilencen jutottak tovább a kicsik, a 7-15 évesek korcsoportjából a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató idei szériájának pénteki adásából, amelyben csaknem 30 ifjú tehetség mutatkozott be.
70 éves az örökifjú Iggy Pop videó 2017. április 21. | LOS ANGELES. Április 21-én tölti be a hetvenet a rocktörténelem egyik alapfigurája, Iggy Pop, akit a punk keresztapjának is neveznek.
Orhan Pamuk: azért írok regényeket, hogy megértsem a tőlem különböző embereket videó 2017. április 21. | BUDAPEST. Azért írok regényeket, hogy megértsem azoknak az embereknek a lelkét is, együtt tudjak érezni azokkal is, akik teljesen máshogy gondolkodnak, mint én - mondta el Orhan Pamuk irodalmi Nobel-díjas török szerző, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál író díszvendége csütörtökön a fővárosi Millenáris parkban, ahol átvette a Budapest Nagydíjat.
Közös standon a V4-es országok a Könyvfesztiválon videó 2017. április 20. | BUDAPEST. Csehország, Lengyelország és Szlovákia legfrissebb irodalmi terméséből nyújt ízelítőt a Visegrádi Négyek (V4) országainak közös standja csütörtöktől vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Könyvfesztivál - Magyar és világirodalmi újdonságok a Magvetőnél videó 2017. április 20. | BUDAPEST. Kemény István esszégyűjteménye, Darvasi László Szív Ernő-tárcái, valamint a francia Olivier Bourdeaut és a német Ralf Rothmann egy-egy új kötete is szerepel a Magvető Kiadó ünnepi kínálatában.
Kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál videó 2017. április 19. | BUDAPEST. Csütörtökön nyitja meg kapuit a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A könyv és a szerzői jogok április 23-i világnapjához (Shakespeare és Cervantes halálának napjához) időzített kiállítás és vásár április 23-ig várja az érdeklődőket. Az idei díszvendég Orhan Pamuk Nobel-díjas török író lesz, a díszvendég országok pedig a visegrádi együttműködésben részt vevő Csehország, Lengyelország és Szlovákia.
Évente 15 régi magyar filmet fog restaurálni a Filmarchívum videó 2017. április 19. | BUDAPEST. A Fábri Zoltán-életmű és Radványi Géza Valahol Európában című filmjének restaurálásával elindult a magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívumban.
Budapesten lép fel új énekesével a Queen videó 2017. április 18. | BUDAPEST. Európai turnéja keretében a magyar fővárosban is fellép a világhírű Queen együttes és Adam Lambert énekes. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában.
A Zsolnay-kerámiát bemutató kiállítás nyílik Krakkóban videó 2017. április 18. | KRAKKÓ. Első alkalommal mutatják be Lengyelországban önálló kiállításon a nagy hagyományú magyar Zsolnay-kerámiát, a tárlat szerda este nyílik Krakkóban a lengyelországi magyar évad keretében.
A betléri kastélyban bemutatták az 1890 című film korhű kosztümjeit videó 2017. április 17. | BETLÉR. Gazdag programmal várta a húsvéti ünnepek alatt a látogatókat a betléri Andrássy kastély, ahol többek között egy új időszaki kiállítás keretében az érdeklődők bepillanthattak az 1890 című történelmi sorozat kulisszatitkaiba, amelyet az egyik szlovák kereskedelmi csatorna kezdett vetíteni pár hete.
Történelem, kaland, önéletrajz és zene a magyar közmédiai csatornáin videó 2017. április 16. | BUDAPEST. A szó minden értelmében csupa klasszikus várja a tévénézőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a magyar közmédia csatornáin.
Dák nyakéket talált egy kincskereső Madéfalván videó 2017. április 14. | Egy 206 grammos dák ezüstnyakéket talált egy kincskereső Madéfalván.
A magyar közmédia húsvéti műsorajánlója videó 2017. április 14. | BUDAPEST. A közszolgálati rádió- és televíziócsatornák ebben az évben is a kereszténység legnagyobb ünnepéhez méltó programokat ajánlanak hallgatóiknak, nézőiknek. A vallási műsorok mellett a palettán értékes filmek, dokumentumműsorok szerepelnek.
Visszatapsolták Pápai Joci dalát Amszterdamban videó 2017. április 13. | BUDAPEST, AMSZTERDAM. A Dal 2017 győztese az Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb beharangozó koncertjén adta elő az Origo című számát a holland fővárosban. A közönség addig kiabálta a refrént, míg vissza nem hívták az énekest a színpadra. Már csak egy hónap van az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig.
Minden negyedik mozilátogató magyar filmet nézett videó 2017. április 12. | BUDAPEST. Minden negyedik mozilátogató magyar filmet nézett a hétvégén; "gratulálok a magyar filmeseknek!" - közölte Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Twitter oldalán.
A költészet napja - Koszorúzással emlékeztek József Attila szülőházánál videó 2017. április 12. | BUDAPEST. Koszorúzással, közös szavalással és énekléssel ünnepelték a költészet napját József Attila (1905-1937) ferencvárosi szülőházánál kedden Budapesten. Márai Sándor lakóházánál pedig a Budavári Önkormányzat ünnepelt.
Ma van a költészet napja videó 2017. április 11. | BUDAPEST. 1964-től minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésnapján tartják Magyarországon a költészet napját. Ugyanezen a napon született 1900-ban a magyar irodalom egy másik kiemelkedő alakja, Márai Sándor is. A költészet napi események már az ünnep előtti hétvégén megkezdődtek.
Családbarát filmek uralták a mozis toplistát videó 2017. április 10. | LOS ANGELES. Családbarát filmek uralták a hét végén az észak-amerikai mozis kasszasikerlistát, amelyet továbbra is a múlt héten debütált Bébi úr című animáció vezet, maga mögé utasítva A szépség és a szörnyeteg című Disney-mesefilmet és a Hupikék törpikék héten bemutatott újabb részét.
Első  Előző  1 / 183   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 7°C
Holnap: 4°C / 13°C
Ógyalla
Ma: 6°C / 10°C
Holnap: 4°C / 13°C
Losonc
Ma: 9°C / 14°C
Holnap: 3°C / 9°C
Kassa
Ma: 12°C / 15°C
Holnap: 6°C / 10°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
886 éveSzékesfehérváron királlyá koronázták II. (Vak) Bélát.
43 éveMegszületett Penélope Cruz színésznő (Mindent anyámról, Betépve).
263 éveMegszületett Gróf Széchényi Ferenc könyvtár- és múzeumalapító.
223 éveMegszületett Jósika Miklós báró, író, újságíró, a magyar romantikus regény megteremtője.
120 éveÜzbégen megszületett Tihanyi Kálmán fizikus, a katódsugaras képbontó, vagyis a televízió magyar feltalálója.
Belföld Lezárják a hétvégén a D1-est Pozsony és Nagyszombat között Lezárják a hétvégén a D1-est Pozsony és Nagyszombat között videó POZSONY. Szombat déltől 24 órára teljesen lezárják a D1-es autópálya Pozsony és Nagyszombat közötti szakaszát. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az érintett útszakaszokon szombat reggeltől vasárnap estig lehet forgalomkorlátozásokra számítani. A D1-es autópálya Pozsonysárfőtől kezdődően lesz lezárva szombaton 12 órától vasárnap délig. Állami támogatás igényelhető fagykárok esetén videó A szőlészek és a borászok a hazai vidékfejlesztési programból származó ún. termésbiztosítási támogatást is igényelhetik. Ladislav Bašternákot nem idézik bíróság elé vagyona miatt videó A járási ügyészség nem talált gyanús dolgot Ladislav Bašternák vagyonának származását illetően.
Külföld Tüntetők törtek be a macedón parlamentbe - Több képviselő megsérült Tüntetők törtek be a macedón parlamentbe - Több képviselő megsérült Frissítvevideó SZKOPJE. A jobboldalt támogató tüntetők csütörtökön betörtek a macedón parlamentbe azt követően, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A tüntetők székekkel dobálták meg a képviselőket, egy kisebb verekedés során legalább nyolc képviselő, közöttük a szociáldemokraták vezetője, Zoran Zaev is megsérült, a kisebbségi Albánok Szövetsége nevű párt képviselője, Zijadin Sela pedig súlyosan megsebesült, hét másik sérülttel együtt kórházba kellett szállítani. Macedóniában decemberben tartottak parlamenti választást, ám azóta sem alakult meg a kormány. Ítéletidő van Csehországban videó Sok ezer háztartás áram nélkül maradt a sűrű havazás és a heves szélviharok következtében. Több baleset is történt. Terrorellenes rajtaütés Londonban, egy gyanúsítottat lövés ért Frissítvevideó Az akció során összesen hat embert vettek őrizetbe terrorcselekmény aktív előkészítésének gyanújával.
Itthon Márkaépítés mesterfokon – I. Felvidéki Junior Expo Dunaszerdahelyen Márkaépítés mesterfokon – I. Felvidéki Junior Expo Dunaszerdahelyen videó DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége június 22-én rendezi meg az I. Felvidéki Junior Expót Dunaszerdahelyen, a Városi Művelődési Központ épületében. A Junior Expo fő célja a felvidéki magyar vállalkozások bemutatása, kapcsolatépítő és üzleti találkozók megvalósítása. Az I. Felvidéki Junior Expo fő célja a felvidéki magyar vállalkozások bemutatása, kapcsolatépítő, üzleti találkozók megvalósítása. Tűz ütött ki a felsővisnyói alagútban videó A sűrű füst elborította az alagutat, a tűzoltóknak 18 embert kellett kimenekíteniük. Ma kezdetét vette a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny videó Ma este Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás és a Borostyán Együttes ad koncertet.
Magyar világ Világi Oszkár - a felvidéki márkaépítő Világi Oszkár - a felvidéki márkaépítő videó A Mol-csoport igazgatósági tagja, a Slovnaft elnök-vezérigazgatója, az FC DAC 1904 elnöke. Érdekeltségei vannak a Csíki Sörben is, emellett borászattal, húsfeldolgozással, tejipari termékek gyártásával foglalkozó vállalatokat hozott létre és a gazdaság más területein is komoly érdekeltségei vannak. Szlovákiában a legnagyobb adófizető magánszemélyként. A Figyelőnek adott interjúban Világi Oszkár a felvidéki magyar politizálásról is véleményt mondott. A felvidéki magyar politizálásról úgy véli, csak akkor lehet erős a magyar közösség érdekképviselete, ha a két párt megegyezik. Orbán: hosszú időre biztosított a magyarok biztonsága videó Orbán Viktor szerint ha megtámadják Magyarországot, a miniszterelnöknek oda kell mennie. Csehországban sem működhetne a CEU videó A hatályban lévő cseh törvények szerint a budapesti Közép-európai Egyetem jelenleg Csehországban sem működhetne.
Színes Külföldön is felfigyeltek Budapest földalatti kórházára Külföldön is felfigyeltek Budapest földalatti kórházára videó BUDAPEST. A budai vár alatt megbúvó, évekig államtitokként kezelt Sziklakórházról cikkezett a BBC brit közszolgálati televízió portálja. A kórház ma már múzeumként működik, de az '56-os szabadságharc alatt menedékként, később pedig nukleáris mentsvárként tekintettek rá. A 200 főt befogadó kórházat még a II. világháború kitörésekor alakították ki a budai Várhegy barlangjaiban. Visszatért a kamerák elé Kulka János videó Az X. című, Ujj Mészáros Károly rendezte filmben tér vissza Kulka János, aki a napokban fejezte be a munkát. Johan Cruyffról nevezik el az Ajax stadionját videó A háromszoros aranylabdás játékost minden idők egyik legjobb irányítójának tartják a sportágban.
Mozaik Ismét adatokat küld a Cassini a Földre Ismét adatokat küld a Cassini a Földre videó GOLDSTONE. Ismét adatokat küld a Cassini űrszonda a Földre, miután megkezdte végső ugrását a Szaturnusz gyűrűi és felhőzete közötti régióba - tudósított a BBC. Az űrszondamegkezdte végső ugrását a Szaturnusz gyűrűi és felhőzete közötti régióba A véralkoholszint emelkedésével együtt nő a szívritmuszavar kockázata is videó A fesztiválozók esetében egy ezrelék véralkoholszint 75 százalékkal növelte a szívritmuszavar kockázatát. Mégsem nyílvessző okozhatta Ötzi halálát? videó Egy szakember úgy véli, a gleccsermúmia fején található számos mélyedés és törés sem bizonyulhatott halálosnak.
Vélemény Németh Gabriella: Emelkedhet a minimálbér és többet fizethetnek a túlórákért Németh Gabriella: Emelkedhet a minimálbér és többet fizethetnek a túlórákért videó Szlovákia jól gazdálkodik – a miniszterelnök és a pénzügyminiszter minapi közös sajtótájékoztatója után röviden így lehet összefoglalni az ország gazdasági helyzetéről szóló beszámolót. Robert Fico szerint „a bőrünkön kellene érezni a javulást". A Magyar Közösség Pártja napi kontaktusban van a régiókban élő munkavállalókkal, kis- és középvállalkozókkal, de a kormányfő és a pénzügyminiszter által festett pozitív eredményekkel sajnos nem találkoztunk. Az MKP napi kontaktusban van a munkavállalókkal és vállalkozókkal, de a kormányfő által festett pozitív eredmények nem láthatók. Tokár Géza: Rég rajtunk a bélyeg videó A nagy felvidéki magyar tanácstalansághoz, az árkok mélyüléséhez hozzájárul, hogy a szövetségesi viszonyokat sem látni világosan. Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai videó A Kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Osztálya idén a Rovás pályázatainak a zömét a szemétbe dobta.
Hitélet Reformáció 500 - Megnyílt az emlékév központi kiállítása Reformáció 500 - Megnyílt az emlékév központi kiállítása videó BUDAPEST. Ige-idők címmel megnyílt a reformáció emlékévének központi kiállítása szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A november 5-ig látogatható tárlaton csaknem 100 intézmény több mint 400 tárgya látható. Ferenc pápa: a béke hírnökeként megyek Egyiptomba videó Ferenc pápa Egyiptomban zárt, de szokása szerint nem páncélozott autóval közlekedik majd. Ferenc pápa nem páncélozott autót használ Egyiptomban videó Zárt gépjárművel közlekedik majd Ferenc pápa Egyiptomban, de nem használ páncélozott autót - derül ki a Vatikán tájékoztatásából.
Múltunk Megtalálták az ókori Cézárea kapuját Izraelben Megtalálták az ókori Cézárea kapuját Izraelben videó JERUZSÁLEM. Izraeli régészek feltárták Cézáreának, Heródes egykori kikötővárosának a bejáratát - jelentette a Háárec című újság. Izraeli régészek feltárták Cézáreának, Heródes egykori kikötővárosának a bejáratát. Felavatták Darányi Ignác szobrát Budapesten videó A megjelentek Darányi Ignác halálának 90. évfordulója alkalmából megkoszorúzták a frissen felavatott szobrot. Egy vagyonért kelt el John F. Kennedy naplója videó A nagyrész gépelt szöveget tartalmazó naplóban 12 kézírásos oldal is található. Egy 71 éves gyűjtő vette meg.
Fő támogatónk