2016. május 29., vasárnap - Magdolna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Virtuózok - Megvan a kilenc döntősvideó 2016. május 28., szombat 09:11 Megvan a közmédia Virtuózok elnevezésű ifjúsági komolyzenei tehetségkutató versenyének kilenc döntőse - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája pénteken este az MTI-vel.
XVI. alkalommal hallatszott a csengő énekszó videó 2016. május 28. | ÉRSEKÚJVÁR. Tegnap este a Vass Lajos Kórus fellépésével és az egyesített karok szereplésével ért véget Érsekújvárban a gyerek- és ifjúsági énekkarok seregszemléje, a XVI. alkalommal megrendezett Csengő Énekszó.
Virtuózok - Ma dönt a zsűri utoljára videó 2016. május 27. | BUDAPEST. A pénteki döntő az utolsó alkalom, amikor a szakmai zsűri kezében van a három korcsoport versenyzőinek továbbjutása, ezután már a közönség dönt a győztesről - mondta el Peller Mariann, a Virtuózok tehetségkutató verseny producere pénteken az M1 aktuális csatornán.
Kedden kezdődik a 41. Duna Menti Tavasz országos döntője videó 2016. május 26. | DUNASZERDAHELY. A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet társrendezőivel, Dunaszerdahely Város Önkormányzatával, a városi művelődési központtal és Nagyszombat Megye Önkormányzatával közösen május 31-június 5. között 41. alkalommal rendezi meg a műkedvelő gyermek báb- és színjátszó csoportok seregszemléjének, a Duna Menti Tavasznak az országos döntőjét.
Teljessé vált a Balaton Sound fellépőinek listája videó 2016. május 26. | ZAMÁRDI. Mintegy harminc új név csatlakozott a Balaton Sound korábban bejelentett fellépőihez, ezzel teljessé vált a zamárdi rendezvény programja. A most bejelentett előadók között van a DVBBS, a Chainsmokers, a Bassjackers, Duke Dumont, az Andhim, Wiley és Peter Kruger is.
204 millió tévénéző látta az Eurovíziós Dalfesztivált világszerte videó 2016. május 25. | STOCKHOLM. A tavalyinál ötmillióval több, 204 millió néző látta az Eurovíziós Dalfesztivál két középdöntőjét és döntőjét, amelyet 42 országban sugároztak.
Diákszínpadok lesznek túlsúlyban az 53. Jókai Napokon videó 2016. május 25. | KOMÁROM. A Komáromi Jókai Napok Alapítvány a komáromi városi művelődési központtal és Komárom várossal közösen június 14-19. között tartja az 53. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar műkedvelő felnőtt és diákszínjátszók országos seregszemléjét. Az esemény részleteiről Csengel Mónika szervező tájékoztatta portálunkat.
Felvidéken is szerepel majd a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház videó 2016. május 25. | SALGÓTARJÁN. Dinamikusan fejlődik a Zenthe Ferenc Színház, a vége felé közeledő 2015-16-os évadban már legalább nyolcezerrel többen - mintegy 38 ezren - látták előadásait, mint egy évvel korábban. A 2016-17-es évadban öt új darabot mutatnak be, és felvidéki településeken is szerepelnek majd.
Elhunyt Solténszky Tibor színházi dramaturg, rendező videó 2016. május 24. | BUDAPEST. Elhunyt Solténszky Tibor dramaturg, rendező és színpadi szerző hétfőn - közölte a Színházi Dramaturgok Céhe. A színházi szakember fontos szerepet játszott a felvidéki színjátszás szakmai életében is, hiszen évekig volt a Jókai Napok zsűrielnöke, illetve zsűritagja, s tevékenyen részt vett a karvai színjátszótábor szervezésében is, ahol foglalkozásokat vezetett.
Meghalt a volt Jugoszlávia első "filmsztárja" videó 2016. május 23. | BELGRÁD. Meghalt Velimir Bata Živojinović, az egykori Jugoszlávia legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott színésze, a régió első "filmsztárja".
Pozsonyi vendégszereplésre készül a Frenák Pál Társulat videó 2016. május 23. | POZSONY. Május végén Veszprémben mutatja be új darabját a Frenák Pál Társulat, de előtte még Erdélybe és Pozsonyba is elviszi az Európa-szerte nagy sikerrel játszott BIRDIE című produkcióját.
Kolumbiában végső nyughelyére helyezték Gabriel García Márquezt videó 2016. május 23. | CARTAGENA DE LAS INDIAS. Akaratának megfelelően a kolumbiai Cartagena de las Indiasban helyezték végső nyughelyére Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót helyi idő szerint vasárnap este.
Cannes - Nemtetszéssel fogadta a sajtó a díjakat videó 2016. május 23. | CANNES. A brit Ken Loach a megszűnőben lévő európai szociális rendszernek kiszolgáltatott kisembereiről szóló, Én, Daniel Blake című filmje nyerte el vasárnap az Arany Pálmát a 69. cannes-i fesztiválon. A zsűri döntése talán soha nem volt még annyira vitatott, mint most. A díjkiosztót követő sajtótájékoztatón az újságírók huhogással fogadták a kilenctagú testületet, amelynek tagja volt Nemes Jeles László, a Saul fia Oscar-díjas film rendezője is.
Átadták a legjobb prózaírónak járó Talamon-díjat videó 2016. május 22. | DIÓSZEG. A Szlovákiai Magyar Írók Társasága tíz éve alapította meg a legjobb prózaírónak járó díjat, amelyet a fiatalon, tragikusan elhunyt Talamon Alfonz író emlékére hoztak létre. A Talamon-díjat idén Gazdag József publicista kapta az Egy futballfüggő naplója című kötetéért.
Nagy érdeklődés övezte a komáromi múzeumok éjszakáját videó 2016. május 22. | KOMÁROM. A Duna Menti Múzeum a múzeumi világnaphoz legközelebb eső szombaton, május 21-én ismét csatlakozott a múzeumok éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozathoz. Sokan érdeklődtek a több helyszínen zajló, családok apraját és nagyját egyaránt vonzó ingyenes műsorok és kiállítások iránt.
Itt élned, halnod kell - Az évtized produkciója a Hősök terén videó 2016. május 21. | BUDAPEST. Összesen 60 pár, vagyis 120 táncos lép színpadra a Koltay Gábor rendezte Itt élned, halnod kell című zenés történelmi játék előadásain június 17-én és 18-án a budapesti Hősök terén - mondta Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, egyben a nagyszabású produkció koreográfusa.
Több mint tárlatnyitó - Kürthy Veronikával a komáromi Csemadok Galériában videó 2016. május 21. | KOMÁROM. Kürthy Veronika komáromi festőművész-író-költő javarészt tájképekből és portrékból álló kiállításának ünnepélyes megnyitója zajlott május 20-án este a Kossuth téri Csemadok Galériában. A rendezvény keretében, amelyet Mészáros Péter békenagykövet, az Egyetemes Béke Szövetsége magyarországi elnöke is megtisztelt jelenlétével, Fábry Zoltán író, antifasiszta békeharcos halálának 46. évforulójáról is megemlékeztek a jelenlevők.
Kalandozások a Nemzetiségi Kultúrák Napján videó 2016. május 21. | BUDAPEST. A tavalyi évhez hasonlóan a közmédia idén is megrendezi a Nemzetiségi Kultúrák Napját. Az egész napos élő közvetítéssel és helyszíni bejelentkezésekkel készülő televíziós és rádiós műsorfolyam május 22-én lesz az MTVA csatornáin.
Cannes - Díjat nyert egy magyar animációs rövidfilm videó 2016. május 20. | CANNES. Megosztott harmadik díjat kapott pénteken Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje a 69. cannes-i fesztiválon, a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programban.
Elhunyt Rajhona Ádám színművész videó 2016. május 20. | BUDAPEST. Elhunyt életének 73. évében Rajhona Ádám színművész - tudatta a Vígszínház az MTI-vel pénteken.
Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken videó 2016. május 20. | FÜLEK. A Füleki Vármúzeumban szombaton kilencedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok és Galériák Éjszakáját.
Nemzetközi dalszerző versenyen díjazták Lajkó Félixet videó 2016. május 19. | BUDAPEST. Lajkó Félix második lett A Madárnak című videójával az International Songwriting Competition versenyen Music Videos kategóriában - közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel.
A Prodigy koncertjével indul a 20. Pohoda fesztivál videó 2016. május 18. | POSZONY. A Prodigy koncertje indítja Szlovákia legrangosabb nyári zenei fesztiválját, a 20. Pohodát, amelyen fellép többek között Róisín Murphy, PJ Harvey és Gogol Bordello is - közölték a szervezők szerdán Pozsonyban sajtótájékoztatón.
Közös koncertet ad Szarka Tamás és Al Di Meola videó 2016. május 18. | BUDAPEST. Közös koncertet ad Szarka Tamás, a Ghymes együttes frontembere Al Di Meola Grammy-díjas amerikai világzenei és dzsesszgitárossal október 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban.
Kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje Budapesten videó 2016. május 18. | BUDAPEST. Kilenc produkciót láthat a közönség szerdától a budapesti Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén, amelyre még kaphatók jegyek - mondta el Lantos Anikó fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Együttműködés a megosztottság jegyében videó 2016. május 17. | KOMÁROM. Közös sajtótájékoztatót tartott a Komáromi Jókai Színház és a Kassai Thália Színház igazgatója, illetve dramaturgja május 17-én délután a komáromi Vasmacska Stúdióban. Az összejövetelen a két intézmény közötti szorosabb együttműködésről, illetve a 2016/2017-es színházi évad bérlethirdetési koncepciójáról esett szó.
Magas ukrán állami kitüntetést kapott Jamala, az Eurovízió nyertese videó 2016. május 17. | KIJEV. Petro Porosenko elnök az Ukrajna Népi Művésze elnevezésű magas állami kitüntetésben részesítette az országot képviselő krími tatár énekesnőt, Jamalát a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon aratott győzelméért.
75 éves Haumann Péter videó 2016. május 17. | BUDAPEST. Haumann Péter Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze május 17-én hetvenötödik születésnapját ünnepli.
Újra bemutatták Makk Károly Szerelem című filmjét Cannes-ban videó 2016. május 16. | CANNES. Negyvenöt évvel a cannes-i nemzetközi premier után vasárnap este újra bemutatták Makk Károly Szerelem című alkotását a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban.
Áll a bál az Eurovízió eredménye miatt videó 2016. május 16. | STOCKHOLM, KIJEV, MOSZKVA. Az ukrán Jamala nyerte a fesztivált egy háborús dallal, a szakmai zsűri rá szavazott, a közönségnél viszont az orosz dal nyert. Ukrajna győzelme miatt Oroszország bojkottálhatja a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált.
A Bohemian Betyars lett a Nagy-Szín-Pad nyertese videó 2016. május 16. | BUDAPEST. A Bohemian Betyars nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt vasárnap este a fővárosi Akvárium Klubban.
Első  Előző  1 / 161   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
0 éveNemzetközi Gyermeknap
811 éveKirállyá koronázták II. Andrást, az első magyar királyt, akinek koronázási esküt kellett tennie.
149 éveElfogadták a magyar országgyűlés kamarái a közösügyi javaslatot, megalapozva a kétközpontú birodalmat.
34 éveMeghalt Romy Schneider osztrák születésű színésznő, Sissy hercegnő leghíresebb alakítója.
356 éveAngliában a polgárháború után helyreállították a királyságot.
Belföld Szlovákiát sújtja a német-orosz gáztestvéri szövetség Szlovákiát sújtja a német-orosz gáztestvéri szövetség videó Szlovákia még a korábban feltételezettnél is jobban megszenvedheti, ha megépül az Északi Áramlat II. (Nord Stream II.) földgázvezeték. A Balti-tenger alatti német-orosz földgázvezetékről most döntenek. Szlovákia számszerűsítette, ha az orosz földgáz új irányban halad, akkor az ország évi 700 millió euró tranzitdíjtól esik el. Ezen felül a történtekre pénztárcájukon keresztül a szlovákiai földgázfogyasztók is ráfizetnének. Ha megépül a az Északi Áramlat II. földgázvezeték évi 700 millió euró tranzitdíjtól esik el az ország. Vietnámi honfitársi egyesület alakult Szlovákiában videó Az egyesületet megalapító nagyjából 5000 Szlovákiában élő vietnámi közül mintegy 200-300-an Nghe tartományból származnak. Brecely másképp kezelné az idegenforgalmat videó Uniós pénzekből kerékpárutakat, turistautakat, vízi kempingeket és síközpontokat építene.
Külföld Putyin megfenyegette Romániát és Lengyelországot Putyin megfenyegette Romániát és Lengyelországot videó „Úgy ismételgetjük, mintha egy mantra volna, hogy ránk erőltetik azt, hogy válaszlépéseket tegyünk. Senki nem akar meghallgatni minket. Senki nem akar megegyezni velünk” – fakadt ki Vlagyimir Putyin egy konferencián Athénban pénteken. Az orosz elnök belengette azt is: ha eddig nem tudták a románok és a lengyelek, mit jelent célkeresztben lenni, most majd megtudják. Az ok, hogy a NATO és az USA rakédavédelmi rendszereket telepített a két ország területére. Kifulladhat a francia olajsztrájk videó Francois Hollande baloldali államfő és a kormányzat soha nem volt még olyan népszerűtlen, mint jelenleg. A bevándorlás miatt verekedtek Trump gyűlésén videó Az összecsapás San Diegóban történt, ahol a lakosság 30 százaléka latin származású.
Itthon „Népeimhez!” Történetek a nagy háborúból – Kiállítás Galántán „Népeimhez!” Történetek a nagy háborúból – Kiállítás Galántán videó GALÁNTA. A Galántai Honismereti Múzeum ad otthont a „Népeimhez!” Történetek a nagy háborúból című vándorkiállításnak. A tárlat november végéig tekinthető meg. A tárlat november végéig tekinthető meg a Galántai Honismereti Múzeum kiállítótermében. 30 fok is lehet a hétvégén videó Meleg, nyári idő lesz a hétvégén záporokkal, zivatarokkal. A fürdőhelyek vízminőségét vizsgálta az EU videó Szlovákiában a vizsgálat 33 helyszínen zajlott, a kritériumoknak egy fürdőhely nem felelt meg.
Magyar világ Csíkszereda: el kell távolítani a magyar és a székely zászlót, valamint a város lobogóját is Csíkszereda: el kell távolítani a magyar és a székely zászlót, valamint a város lobogóját is videó Megerősítette a marosvásárhelyi ítélőtábla a Hargita megyei törvényszék elsőfokú ítéletét, amelynek értelmében el kell távolítani a csíkszeredai városháza tanácsterméből a magyar és a székely zászlót, illetve a város lobogóját – számol be Kovács Attila a kronika.ro-n. Csak az unió csillagos lobogója és a román zászló maradhat. „A magyarok konfliktust provokálnak” – állítja egy ukrán portál videó A cikkben említett június 3-i, Vereckei-hágóra tervezett rendezvényt a Feszty-Körkép Alapítvány szervezi. Nincs is felső tízezer Magyarországon? – A rejtőzködő elit videó A rendszerváltozás utáni korszak gazdasági elit generációit próbálták meg feltérképezni: a helyzet kaotikus.
Színes Leállt a TGV szuperexpresz Leállt a TGV szuperexpresz videó Elektronikai hiba miatt mintegy hétezer ember töltötte az éjszakát Franciaországban, Párizs és Bordeaux között a TGV szuperexpresszeken. Ilyen még nem történt a francia vasút történetében. Villámcsapásban gyerekek és felnőttek sérültek meg egy párizsi parkban videó Égési sérüléseket szenvedtek, hatnak súlyos az állapota. Michelisz mindkét futamon dobogós a Nordschleifén videó A 31 éves magyar versenyző ezzel mindkét versenyen a legjobb volt a Hondások közül.
Mozaik Kifogyhatunk a hatásos antibiotikumokból Kifogyhatunk a hatásos antibiotikumokból videó WASHINGTON. Először fordult elő az Egyesült Államokban olyan baktériumfertőzéses esetet, amely a legerősebb antibiotikummal, a kolisztinnel szemben is ellenálló volt. A tudósok úgy vélik, aggasztó, hogy kimerült az antibiotikumok tárháza. Először fordult elő az USA-ban olyan baktériumfertőzéses esetet, amely a legerősebb antibiotikummal szemben is ellenálló volt. Az antarktiszi élővilágot is sújtotta a tömeges kihalás videó Korábban úgy hitték, a pólusok közelében élt élőlények eléggé távol estek a kihalási esemény kiváltó okától. Jégkorszakból ébred a Mars videó Lassan melegszik a Vörös Bolygó felszíne, ahol 400 ezer éve ért véget az utolsó jégkorszak.
Vélemény Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében videó Elvárjuk a Most-Híd parlamenti képviselőitől és kormánytagjaitól, hogy munkájukat ne a vizet prédikálunk és bort iszunk elv alapján végezzék, hanem ígéreteikhez híven tegyenek meg mindent jogállásunk javításáért, köztük a vasúti kétnyelvűség megoldásáért is. Bugárék rábólintottak a kormányprogramra, amelynek része a teljes szervezettségű alap- és középiskolák számának csökkentése. A. Szabó László: Folytatódik a félmegoldások kora videó Ha nem törlik el a minimális osztálylétszámokra vonatkozó rendelkezést, a nagy kapkodásban megint nem a kívánt célt érik el. Samu István: Sikeres élsport nélkül nem lehet jó országimázst építeni videó 75 millió eurós összkiadással (!!) megépül Szlovákia várva várt nemzeti stadionja. Sokkolló az ár, és a módja is a döntésnek.
Hitélet Szent Márton jubileumi ünnepe Pozsonyban Szent Márton jubileumi ünnepe Pozsonyban videó POZSONY. A Pozsonyi Székesegyház és egyben a Pozsonyi Főegyházmegye védőszentje, Tours-i Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából, a Szent Márton Emlékév keretén belül ünnepi magyar-szlovák-latin nyelvű szentmisére kerül sor a pozsonyi koronázótemplomban 2016. június 6-án, hétfőn 17 órai kezdettel. Magyar-szlovák-latin nyelvű szentmisére kerül sor a pozsonyi koronázótemplomban 2016. június 6-án. Tempfli József főpásztorra emlékezik a közmédia videó Tempfli József, nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyéspüspök május 25-én hunyt el. Úrnapját ünnepli a katolikus egyház videó 1264-ben IV. Orbán pápa tette az egész egyház számára hivatalossá ezt az ünnepet.
Múltunk A humor az elhagyás művészete A humor az elhagyás művészete videó Gádor Béla pályafutása 1945 után indult el. Írói iskoláját a Ludas Matyi szerkesztőségében járta ki, ahol legtöbbet a lap akkori főszerkesztőjétől, Gábor Andortól tanult. Gádor Béla a magyar irodalom Heltai Jenő, Nagy Endre nevével fémjelzett vonulatát vitte tovább; ehhez az örökséghez sikerült is alkotó módon kapcsolódnia. Humoreszkjeiben elsősorban Karinthy Frigyes örökségének nyomasztó súlyától kellett megszabadulnia. 1906. május 28-án született Gádor Béla humorista, a Ludas Matyi szerkesztője, film forgatókönyvek írója. Török kori történelmi fesztivál Tatán videó A három napos hadijátékon négyszáznál több cseh, finn, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák és szlovák hagyományőrző vesz részt. Az 1956-os forradalom leverése után a Nyugat elfogadta Európa szétszakítottságát videó Az Egyesült Államok 1956 után letett a visszaszorítás politikájáról, a Nyugat megtanult együtt élni a Szovjetunióval.
Fő támogatónk