2016. június 28., kedd - Levente, Irén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Nemzetközi énekverseny Házy Erzsébet emlékérevideó 2016. június 27., hétfő 18:54 ÉRSEKÚJVÁR. Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny elnevezéssel egy újkeletű, eredeti és célkitűzésében egyedi kezdeményezés valósul meg a Visegrádi Négyek kultúrpolitikai és szellemi értékteremtő együttműködésében, Érsekújvárban. A komáromi székhelyű Szlovákiai Civil Becsületrend által, Érsekújvár város fővédnökségével megtartandó énekversenyre szeptember 1-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.
Meghalt Bud Spencer videó 2016. június 27. | RÓMA. Meghalt Bud Spencer - eredeti nevén Carlo Pedersoli - olasz színész, aki leginkább vígjátékok révén vált ismertté. A hírt a színész családja is megerősítette.
Elhunyt Götz George német színész videó 2016. június 27. | BERLIN. Meghalt 77 éves korában Götz George német színész, a Tetthely Schimanski felügyelője - tette közzé vasárnap este egy munkatársa. A művész rövid betegség után hunyt el június 19-én - áll a közleményben.
Megnyílt a Balassi Intézet 1956-os kiállítása videó 2016. június 26. | BUDAPEST. Fotók, hanganyagok, korabeli napló-, levél- és irodalmi töredékek segítségével idézi meg 1956 emlékét a Balassi Intézet Hajnalodik - 1956-2016 című kiállítása, amely szombaton, a Múzeumok éjszakáján nyílt meg az intézmény Gellért-hegyi otthonában.
A kassai Thália színház hiánypótló koprodukciót tervez őszre videó 2016. június 25. | KASSA. Sikeres, a nézőszámot és a bevételeket tekintve is áttörésként értékelhető évadot tud maga mögött a kassai Thália színház, amely az őszi szezonra hiánypótló koprodukciós bemutatót tervez a Komáromi Jókai Színházzal - közölte Czajlik József, a teátrum igazgatója az évadzáró napján.
Nem követett el plágiumot a Led Zeppelin videó 2016. június 24. | LOS ANGELES. A Led Zeppelin együttes Stairway to Heaven című számában hallható zenei futam jelentősen különbözik a Spirit együttes Taurus című hangszeres szerzeményétől - mondta ki egy Los Angeles-i bíróság esküdtszéke csütörtökön, elutasítva az egykori amerikai zenekar néhai gitárosa jogi képviselőjének a világhírű brit banda ellen benyújtott keresetét.
Életműdíjat kapott Tarr Béla Trencsénteplicen videó 2016. június 23. | TRENCSÉNTEPLIC. Tarr Béla rendező a filmművészet gazdagításában betöltött kiemelkedő szerepéért a trencsénteplici nemzetközi filmfesztivál Arany Kamera életműdíját vette át csütörtökön Szlovákiában.
Hagyományok, helytörténet, szórakozás videó 2016. június 23. | A július 5-én, kedden kezdődő XI. Mátyusföldi Fesztivál az elmúlt évtizedben szerzett tapasztalatokra épít, ötvözi a régit az újjal, keresi az utat az egész régió lakossága felé. Ezért sem beszélhetünk egyszerű falunapokról, másrészt a Mátyusföld egyik legnagyobb települése, Nagyfödémes szívesen vendégül látja a tágabb régióból érkező csoportokat és egyéni látogatókat, mondta el portálunknak Száraz Erzsébet főszervező.
Ghymes Fesztivál július első hétvégéjén videó 2016. június 23. | Színházi, irodalmi és zenei programokkal várja a közönséget a 11. Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen július 1. és 3. között.
Kate Winslet szerepel Woody Allen új filmjében videó 2016. június 22. | LOS ANGELES. Kate Winslet Oscar-díjas brit színésznő szerepet vállal Woody Allen új filmjében.
Duna Folk Band és Kereplő színház a Szederfeszt programján videó 2016. június 22. | CSÁB. Igényes zenei felhozatalt ígér és különböző generációk igényeit kielégítő programot kínál a hétvégén a Csábon második alkalommal megrendezett Szederfeszt.
VOLT fesztivál - Az összes napijegy elfogyott az Iron Maiden koncertjére videó 2016. június 21. | SOPRON. Az összes napijegy elfogyott az Iron Maiden július 1-jei, pénteki koncertjére a 24. Telekom VOLT Fesztiválon, amely június 28-án kezdődik Sopronban, a Lővér Kempingben - hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján kedden Sopronban.
Évadzáró ülés a Komáromi Jókai Színházban: Ferenczy Anna-díjat kapott Szabó Viktor videó 2016. június 21. | KOMÁROM. Június 21-én tartotta évadzáró ülését a Komáromi Jókai Színház társulata. Ez alkalommal a női színészrobot díjat Holocsy Krisztina, a férfi színészrobot díjat Tóth Károly, a legjobb színházi melós díjat Erdélyi „Koma“ Zoltán színpadmester, a Ferenczy Anna-díjat pedig Szabó Viktor színművész vehette át.
Catherine Deneuve kapja idén a Lumiere-díjat videó 2016. június 21. | LYON. Catherine Deneuve francia színésznőnek ítélték idén a Lumiere-díjat, melyet az októberben 8. alkalommal megrendezendő lyoni filmfesztiválon adnak át.
Tévésorozat készül Michael Jackson utolsó hónapjairól videó 2016. június 21. | LOS ANGELES. Michael Jackson néhai amerikai popsztár életének utolsó napjairól készít tévésorozatot J. J. Abrams egy kedden megjelenő könyv alapján.
Programsorozattal ünneplik az Árpád-emlékmű jubileumát Ópusztaszeren videó 2016. június 20. | ÓPUSZTASZER. Programsorozattal ünneplik az Árpád-emlékmű 1896-os felavatásának 120. évfordulóját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A jubileum alkalmából először lesz látható egy helyen a két magyar történelmi panorámakép: a Feszty- és a Bem-Petőfi-körkép - közölte Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője hétfőn a helyszínen.
Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken videó 2016. június 20. | FÜLEK. Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken szombaton és vasárnap - tájékoztatott a szervező Füleki Vármúzeum hétfőn.
Meghalt Paul Cox filmrendező, az ausztrál független film atyja videó 2016. június 19. | Meghalt 76 éves korában Paul Cox holland származású filmrendező, író és fotográfus, az ausztrál független film atyja - tudatta az ausztrál filmesek céhe vasárnap.
53. Jókai Napok: megosztott nívódíjas a komáromi GIMISz Diákszínpad és a füleki Apropó Kisszínpad videó 2016. június 19. | KOMÁROM. Szombaton este a komáromi városi művelődési központban díjkiosztó ünnepséggel ért véget a felvidéki magyar műkedvelő felnőtt és diákszínjátszó együttesek országos versenye, az 53. Jókai Napok. A zsűri döntése alapján ez alkalommal sem a fődíjat, sem pedig a felnőtt-kategória nívódíját nem adták ki, a diákcsoportok közül pedig megosztott nívódíjban részesült a komáromi GIMISz Diákszínpad és a füleki Apropó Kisszínpad.
Fába vésett történelem – V. Nagy János Lászlóval ógyallai kiállításán videó 2016. június 17. | ÓGYALLA. Ógyalla városa a helyi Feszty Árpád Galériával közösen a XII. Ógyallai Kulturális Napok keretében a galériában rendezte meg V. Nagy János László fafaragó művész Fába vésett történelem című magyarságtudat-formáló kiállítását. Portálunk annak június 17-ei ünnepélyes megnyitója kapcsán a városban élő alkotóval a történelem viharai által is formált, bő hét évtizedes életútjáról, ars poeticájáról és az eddigi kiállításairól beszélgetett.
62. Járási Dal- és Táncünnepély Kenyhecen videó 2016. június 17. | KENYHEC. 2016. június 19-én, vasárnap rendezik meg a 62. Járási Dal- és Táncünnepély Kenyhecen. A rendezvény sztárvendége a Holdviola zenekar lesz Miskolcról.
Claudio Magris olasz író kapja a Franz Kafka-díjat videó 2016. június 17. | PRÁGA. Claudio Magris olasz író kapja az idén a Franz Kafka irodalmi díjat - jelentette be a prágai Franz Kafka Társaság csütörtökön a cseh fővárosban.
A Globe színház előadásával nyit a szerbiai Shakespeare Fesztivál videó 2016. június 16. | ÚJVIDÉK. A londoni Shakespeare's Globe színház A két veronai nemes című komédiájával nyílik meg június 29-én a harmadik nemzetközi Shakespeare Fesztivál a vajdasági Cortanovcin.
Solténszky Tiborra emlékezett az 53. Jókai Napok megnyitójának közönsége videó 2016. június 15. | KOMÁROM. Kedden este a Tiszti Pavilon dísztermében tartott ünnepséggel vette kezdetét a hazai magyar műkedvelő felnőtt és diákszínjátszó csoportok országos seregszemléje, az 53. Jókai Napok, amit a Komáromi Jókai Napok Alapítvány a komáromi városi művelődési központtal és a várossal közösen szervezett. Öt nap alatt 11 színjátszó csoport 12 előadását tekintheti meg a közönség és a szakmai zsűri.
Könyvhét - Esterházy Péter új kötete volt a legnépszerűbb videó 2016. június 13. | BUDAPEST. A szépirodalmi kategóriában Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója bizonyult a legkelendőbb kötetnek a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok központi helyszínén, a budapesti Vörösmarty téren - mondta el az MTI-nek Keresztury Tibor, a seregszemlét szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója hétfőn.
Gazdag József a Rádiószínház műsorában videó 2016. június 13. | BUDAPEST. Gazdag József Egy futballfüggő naplójából címmel nagy sikerű könyvet írt. A kötetből a szerző június 13-17. között - az EB ideje alatt - a Kossuth Rádió Rádiószínház műsorában olvas fel részleteket.
Este Pozsonyban lép fel Bogányi Gergely videó 2016. június 13. | POZSONY. A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét rendezvénysorozat zárórendezvényeként Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész ad koncertet Pozsonyban.
Munkácsy-kiállítás lesz Szentpéterváron videó 2016. június 12. | BUDAPEST. Nagyszabású, 70-80 alkotást felvonultató Munkácsy-kiállítást rendeznek 2018 őszén a szentpétervári Ermitázsban a Magyar Nemzeti Galéria anyagából és Pákh Imre New Yorkban élő magyar műgyűjtő képeiből.
Halász Judit kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat videó 2016. június 12. | GÖDÖLLŐ. Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést szombaton adták át a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Javában zajlik az 50. Országos Népművészeti Fesztivál videó 2016. június 11. | ZSELÍZ. A Csemadok Országos és Területi Választmánya, valamint Zselíz város önkormányzata szervezésében a hétvégén péntektől vasárnapig tart az 50. Országos Népművészeti Fesztivál. Régi álmunk teljesült azzal, hogy a jubileumi népművészeti fesztivál egy évtized után visszakerült a Garam menti kisvárosba, Zselízre. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy visszaadják a jubiláló esemény régi fényét, valamint, hogy továbbra is az egyik legrangosabb seregszemléje, szakmai fóruma és találkozóhelye legyen a felvidéki magyarságnak.
Jeney Lajos építészre emlékezik a közmédia videó 2016. június 11. | BUDAPEST. A Lechner Tudásközpont adott otthont a közelmúltban elhunyt Jeney Lajos, DLA, Ybl-díjas építész életművét bemutató kiállításnak. Ifj. Tóth György a Vasárnapi újságban számol be a jeles eseményről.
Első  Előző  1 / 163   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
102 éveMeggyilkolták Ferenc Ferdinánd trónörököst, ami ürügyként szolgált az első világháború kirobbantásához.
68 éveMegszületett Kathy Bates Oscar-díjas amerikai színésznő, rendező (Tortúra, Sírhant Művek).
180 éveMeghalt James Madison, aki az Amerikai Egyesült Államok negyedik elnöke volt 1809-től 1817-ig.
132 éveMeghalt Táncsics Mihály író, politikus.
115 éveMegszületett Domokos Pál Péter, Széchenyi-díjas történész, néprajzkutató.
Belföld Fuccs a 89 milliós beruházásnak - Füstbe ment Fico választások előtti ígérete Fuccs a 89 milliós beruházásnak - Füstbe ment Fico választások előtti ígérete videó POZSONY. Robert Fico a márciusi parlamenti választásokat megelőzően két héttel tett bejelentése alapján egy több mint 1200 személyt foglalkoztató cég telepedhetett volna le Besztercebányán a RKN Global Europe beruházása révén. A kormányfői bejelentés azt követően érkezett, hogy aláírta a memorandumot a társasággal. Most azonban kiderült, mégsem lesz beruházás, a cég a döntését az uniós helyzettel indokolja. A Besztercebányán beruházni tervezett RKN Global a turbulens uniós helyzetre hivatkozva elállt a projekt megvalósításától. Elemzők: ez a demonstráció sem mondatja le Kaliňákot videó Politológusok szerint vajmi kevés esély van arra, hogy a belügyminiszter demonstrációk hatására távozzon posztjáról. Az Európai Unióból való kilépésért indítanak petíciót Kotlebáék videó A Mi Szlovákiánk Néppárt vezetőjét nem érdeklik a pártját ért bírálatok. Szerinte az EU-n kívül jobb élet vár Szlovákiára.
Külföld Johnson: nem csorbulnak a külföldi EU-állampolgárok jogai Johnson: nem csorbulnak a külföldi EU-állampolgárok jogai videó LONDON. Boris Johnson szerint nem csorbulnak a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogai azután sem, hogy a brit EU-tagságról rendezett népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt. Boris Johnsont a brit sajtó egyöntetűen a leköszönő David Cameron miniszterelnök legesélyesebb utódjelöltjének tartja. Trump szerint 10 éven belül szétesik az EU videó Donald Trump, aki köztudottan támogatta Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, újabban Skóciának ad tanácsokat. Iszlám Állam - Robbantásos merényletek Dél-Jemenben, sok halott videó Legalább 17 ember életét vesztette, és 15-en megsebesültek hétfőn Dél-Jemenben az összehangolt pokolgépes támadásban.
Itthon Zarándoklat a Bükkaljáról Debrődre Zarándoklat a Bükkaljáról Debrődre videó DEBRŐD. Debrőd község Szent László búcsúja kezdi visszanyerni régi fényét. Egyre több zarándok felkeresi nagyobb távolságról is. Szent László király vízfakasztó legendája, majd az 1950-es években történt gyakori jelenések óriási tömegeket vonzottak Debrődre, a 14. századi erdei romtemplom tövébe, illetve a gyógyító és hűsítő forrás mellé. A Bükkalján létrejött Első Lépés a Kárpát Hazáért Búcsústársaság két évvel ezelőtt hallotta hírét a debrődi búcsújáró helynek. Veszélyes kozmetikai termékek vannak forgalomban videó A Közegészségügyi Hivatal arra figyelmeztet, hogy veszélyes kozmetikai termékek kerültek forgalomba az Európai Unióban. A lakosság fele idehaza tölti szabadságát videó Az idén a kirándulásért 1 000 eurótól többet csupán minden tizenkettedik nyaraló tudna kifizetni.
Magyar világ Kilencszáz offshore céget vizsgált eddig a magyar rendőrség Kilencszáz offshore céget vizsgált eddig a magyar rendőrség videó BUDAPEST. Eddig csaknem kilencszáz offshore céget vizsgált át a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított tíz emberből álló nyomozócsoport - írta a Magyar Idők hétfőn, az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. A Magyar Idők cikke szerint a nyomozásban a rendőrség együttműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is. Több mint háromszáz határsértőt fogtak el a hétvégén Magyarországon videó A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton 130-130, vasárnap 46 migránst fogtak el. Szijjártó: Európának be kell fejeznie a britek folyamatos kritizálását videó Inkább azon kellene gondolkodni, hogy mit kell megváltoztatni Brüsszelben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Színes Landolt a magyar válogatott gépe - Fieszta Budapesten Landolt a magyar válogatott gépe - Fieszta Budapesten Frissítvevideó BUDAPEST. Megérkezett a magyar válogatott Budapestre. A csapat gépe délután öt óra után landolt a Liszt Ferenc repülőtéren. A magyar csapat gépe öt óra után landolt a Liszt Ferenc repülőtéren. EURO-2016 - Újabb brexit, Anglia az EB-től is búcsúzott videó Az izlandi labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva meglepetésre 2-1-re legyőzte az angol csapatot. EURO-2016 - Olaszország-Spanyolország 2-0 videó A legutóbb ezüstérmes olasz labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a címvédő spanyol csapatot.
Mozaik Életveszélyt jelentő helyzetekben énekelni kezdenek a kék cinegék Életveszélyt jelentő helyzetekben énekelni kezdenek a kék cinegék videó BÉCS. Életveszélyben is elkezdenek énekelni a kék cinegék, ráadásul a tojók is - állapították meg bécsi szakértők. Először sikerült bizonyítani, hogy a nőstény kék cinegék is énekelni kezdenek, ha ragadozó madár fenyegeti őket jelenlétével. Virágzó élet volt a Góbi sivatagban évezredekkel ezelőtt videó Lengyel régészek gazdag kőkori település nyomaira bukkantak a mongóliai Góbi sivatagban. Nem hízik az ember a mediterrán étrendben található egészséges zsíroktól videó A kutatás során 7400 spanyol férfit és nőt vizsgáltak, akiknek életkora 55 és 80 év között alakult.
Vélemény Farkas Iván: A Brexit várható gazdasági következményei Farkas Iván: A Brexit várható gazdasági következményei videó Akármennyire lesújtó a britek népszavazási eredménye, valljuk be őszintén, nem volt váratlan. Elég, ha szemügyre vesszük a törésvonalakat, amelyek a népszavazást megelőzően kirajzolódtak. Amennyiben London az EU gazdasági szövetségese kíván maradni, mint Svájc vagy Norvégia, akkor nem várhatók mélyreható változások. Őry Péter: A vonakodó britek videó Senki sem lát a britek fejébe, csak a britek, akik több mint negyven év után úgy döntöttek, elegük van az Európai Unióból. Csáky Pál: Nem jó hír ez senkinek videó Nem tudok egyetérteni azokkal a hangokkal, amelyek régiónkból is csak Brüsszelt okolják a történtekért. Ez féligazság.
Hitélet Ferenc pápa: új módokat kell lelnie az EU-nak az együtt maradásra Ferenc pápa: új módokat kell lelnie az EU-nak az együtt maradásra videó VATIKÁN. Ferenc pápa vasárnap azzal fordult az Európai Unióhoz, hogy álljon elő új, találékony módokkal az Unió megőrzéséért. A katolikus egyházfő működési zavarok jeleiként megemlítette a nagyarányú munkanélküliséget és a gazdasági stagnálást is. A közeledést sürgette a pápa örményországi látogatásán videó A Vatikán és a helyi egyház közeledését sürgette Ferenc pápa örményországi látogatásának harmadik, záró napján, vasárnap. A pápa Törökország és Örményország megbékélését sürgette Jerevánban videó Ferenc pápa szombati jereváni imaestjén óva intett "a bosszú csalóka erejétől".
Múltunk Domborművek százait rejtette egy I. világháborús alagútrendszer Domborművek százait rejtette egy I. világháborús alagútrendszer videó Egy amatőr kutató falakba vésett műalkotások százaira bukkant rá egy első világháború alatt az antant által Észak-Franciaországban kiépített alagútrendszerben. Az alagúthálózatot azért építették ki, hogy a katonák itt találjanak menedéket a német bombázások elől. Az alagúthálózatot azért építették ki, hogy a katonák itt találjanak menedéket a német bombázások elől. Kassát 75 éve bombázták videó A máig tisztázatlan hátterű incidens szolgált ürügyként Magyarország belépéséhez a második világháborúba. Hagyományőrző íjászok emlékeztek a pozsonyi csatára Ópusztaszeren videó Az immár tizedik alkalommal megszervezett történelmi íjásztalálkozóra a Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek vendégek.
Fő támogatónk