2016. december 08., csütörtök - Mária
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szlovákiába látogat a The Golden Voices of Gospelvideó 2016. december 07., szerda 17:50 POZSONY. Európai turnéja keretében Szlovákiába is ellátogat a világhírű New York-i The Golden Voices of Gospel énekegyüttes, amely Komáromban, Dunaszerdahelyen, Szereden és Pozsonyban ad koncertet december 12-15. között.
Versvándor Torockón videó 2016. december 07. | Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versmondó lesz a torockói Duna Ház vendége. A Márton Áronnak szentelt előadása mellett a torockói és tordai diákoknak tart rendhagyó történelemórát.
Marilyn Manson és Parov Stelar is Budapesten lép fel jövőre videó 2016. december 06. | BUDAPEST. Nyolc év után jövő júliusban ismét koncertet ad Magyarországon Marilyn Manson. Az amerikai sztár a Budapest Parkban lép fel 2017-ben, akárcsak az osztrák Parov Stelar, aki egy év után május 13-án tér vissza.
Tarr Béla nyitotta meg a Marrákesi Nemzetközi Filmfesztivált videó 2016. december 05. | MARRÁKES. A hétvégén kezdődött az arab térség nagy presztízsű filmes rendezvénye, a 16. Marrákesi Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet a zsűri elnöke, Tarr Béla nyitott meg.
Bogányi Gergely és csodazongorája Kassán videó 2016. december 05. | KASSA. Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Kassán mutatja be a saját tervezésű „csodazongoráját”. A művész zongoraestje december 6-án lesz a Művészetek házában. Bogányi Gergely estje Bartók jegyében zajlik majd.
Fotósorozat készült az '56-os emigráns magyarokról videó 2016. december 04. | BUDAPEST. Magyarországot 1956-ban elhagyni kényszerülő, jelenleg Brüsszelben, Göteborgban, Párizsban és Londonban élő emigránsokat mutat be Kallos Bea Egykor mind idegenek voltunk című portrésorozata, melyről az MTVA/MTI fotóriportete december 8-án a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház Napfényműtermében tart vetítéssel egybekötött beszámolót.
Csali-szurkolók a Moziban videó 2016. december 03. | SOMORJA.A Csali Gyermek Néptáncegyüttesnek nemcsak a budapesti televíziós stúdióban, hanem a csallóközi városban is rengetegen szurkoltak.
Átadták a 2016-os Prima Primissima Díjakat videó 2016. december 03. | Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.
Fölszállott a páva: Döntőben a somorjai Csali videó 2016. december 02. | POZSONY. A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes a legjobb tudását mutatta be a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor középdöntőjében. Örömtánc volt ez a javából! A bravúros produkciónak köszönhetően december 16-án a somorjai csapat ott lesz a verseny döntőjében.
Felkerült a Kodály-módszer az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára videó 2016. december 02. | BUDAPEST. Felvette a népzene Kodály-módszer szerinti megőrzését az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára az ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága Addisz-Abebában folyó tanácskozásán - tájékoztatott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Egy nappal korábban az UNESCO nemet mondott a csíksomlyói búcsúra.
11 év után megjelent a Rolling Stones új stúdióalbuma videó 2016. december 02. | NEW YORK. Eredetileg azzal a szándékkal érkeztek a stúdióba, hogy rockzenei lemezt vegyenek fel, de több bluesszámot újrahallgatva más útra tértek - közölte Mick Jagger a Rolling Stones együttes 11 év után pénteken megjelent új stúdióalbumáról.
Történelmi thrillert rendez Szász Attila videó 2016. december 01. | BUDAPEST. A II. világháború utáni hónapokban játszódó történelmi thrillert rendez Apró mesék címmel Szász Attila, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamással, Kerekes Vicával és Nagy Zsolttal.
Nyolckor a bárkán – Bemutató a Komáromi Jókai Színházban videó 2016. december 01. | KOMÁROM. A Komáromi Jókai Színház december 2-án mutatja be Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című zenés mesejátékát.
Müller Péter József Attila-díjas író 80 éves videó 2016. december 01. | BUDAPEST. December 1-jén nyolcvanéves Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg, a kortárs ezoterikus-spirituális irodalom legismertebb, legnépszerűbb alakja.
Ismét lehet jelentkezni a klasszikus zenei tehetségkutatóba videó 2016. november 30. | BUDAPEST. Jövő tavasszal ismét megrendezi a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsort a közmédia, az érdeklődők január 10-ig jelentkezhetnek - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája.
A Pozsonyi mesék ezúttal Széchenyiről szólnak videó 2016. november 30. | POZSONY. Gróf Széchenyi István személyiségét, érdeklődési körét és szokásait hozza közelebb a gyerekekhez egy róla szóló most megjelent mesekönyv. A “Pozsonyi mesék” újabb sorozata magyarul és szlovákul is napvilágot látott, és azt hétfőn mutatták be kétnyelven Pozsonyban az ifjú és a kicsit idősebb közönségnek.
A somorjai Csali készül a Páva középdöntőjére videó 2016. november 29. | SOMORJA. A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes komoly felkészülésbe kezdett, hogy a tagjai a legjobb tudásukat mutassák be a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor középdöntőjében.
Tavaszi szél vizet áraszt: öten Aranypáva, tizenheten aranysávos minősítésben részesültek videó 2016. november 27. | POZSONY. A Minority polgári társulás mint minden páros évben, így 2016-ban is megrendezte a Tavaszi szél vizet áraszt… elnevezésű országos népdal- és népzenei versenyt, amely döntőjét szombaton a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Központban tartották. Nívós produkciókat nyújtó szólóénekeseknek, éneklőcsoportoknak, népi hangszeren játszó szólistáknak és együtteseknek tapsolhatott a közönség, öten a legmagasabb Aranypáva KÓTA-minősítésben részesültek, tizenheten pedig aranysávosok lettek.
Spanyol filmfesztiválon díjazták a Félvilág című magyar film női főszereplőit videó 2016. november 27. | A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.
Deák Kristófot meglepte, milyen univerzálisra sikerült Oscar-jelölésre esélyes kisfilmje videó 2016. november 27. | BUDAPEST. Deák Kristófot, akinek Mindenki című alkotása bekerült az Oscar-jelölésre esélyes tíz kisjátékfilm közé, az lepte meg a produkció fesztiválszereplésein, amikor kiderült, hogy mennyire univerzális a téma, amellyel foglalkozott. Bár egy svédországi igaz történet nyomán írta a forgatókönyvet, Japánban és Dél-Koreában is akadtak, akik átéltek hasonló helyzetet - mondta el a rendező az MTI-nek.
Fölszállott a páva - Kialakult a középdöntő mezőnye videó 2016. november 26. | BUDAPEST. A pénteki utolsó, negyedik elődöntőből is hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban, ezzel kialakult a középdöntő mezőnye.
Koncerttel tisztelegnek Kocsis Zoltán emléke előtt a Nemzeti Filharmonikusok videó 2016. november 25. | BUDAPEST. Fél évszázados, kivételes karrierjére reflektáló koncerttel emlékezik a nemrég elhunyt Kocsis Zoltánra a Nemzeti Filharmonikusok december 10-én a Müpában - közölte az együttes. A hangversenyen a kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmesterhez, zongoraművészhez és zeneszerzőhöz közel álló komponisták - Mozart, Rahmanyinov és Bartók - alkotásai csendülnek fel fia, kortársai, művésztársai és az általa csaknem két évtizeden át vezetett Nemzeti Filharmonikus Zenekar, valamint a Nemzeti Énekkar előadásában.
Ghymes: új karácsonyi lemez és turné egy hónapon át videó 2016. november 25. | BUDAPEST. Mennyből az angyal címmel új karácsonyi lemezt készített a Ghymes. A Szarka Tamás és Szarka Gyula vezette együttes pénteken Kiskunmajsán kezdi tizennégy állomásos karácsonyi koncertsorozatát, amely december 28-án a budapesti Szent István Bazilikában zárul. A Felvidéken Nádszegen lesz a lemezbemutató koncert.
Felvidéki vándorkiállításon a XVI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat legszebb képei videó 2016. november 24. | KOMÁROM. December 12-ig a komáromi Kossuth téri Csemadok Galériában tekinthető meg a XVI. Nemzetközi Magyar Fotópályázatra beérkezett legjobb művekből rendezett kiállítás, amely a teljes anyag budapesti kiértékelése után előbb Dunaszerdahelyre, majd Naszvadra vándorolt, Komárom után pedig Léván, azután Párkányban lesz látható. A felvidéki kiállítás-sorozat megvalósulása a Magyar Fotóművészek Világszövetségének és a Komáromi Helios Fotoklubnak köszönhető.
Szombaton Komáromban ünnepel a 30 éves Garabonciás Néptáncegyüttes videó 2016. november 24. | KOMÁROM. November 26-án 18 órától az észak-komáromi városi művelődési központban mutatja be ingyenes jubileumi gálaműsorát az idén 30 éves dél-komáromi Garabonciás Néptáncegyüttes, amely alapító oktatója és névadója a felvidéki Katona István néptáncos-koreográfus volt, és megalakulása óta csaknem folyamatosan észak-komáromi tagokkal is rendelkezik. Az esemény kapcsán Gábor Klára Népművészet Ifjú Mestere-díjas néptáncoktatóval, az együttes szervezőtitkárával beszélgetett portálunk.
Shakespeare nyomában - színházi vetélkedő diákoknak videó 2016. november 23. | KOMÁROM. A 2016/2017-es színházi évadban a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház úgy döntött, szorosabbra fűzi kapcsolatát. Ennek legékesebb bizonyítéka a két színház által közösen létrehozott Székely Csaba Bányavakság című előadása. De az együttműködés itt nem ér véget. Mivel mindkét színház repertoárjában szerepel egy-egy Shakespeare-mű, a színház vezetői úgy gondolták, ez jó lehetőség arra, hogy megszólítsák a diákközönséget, ezért határozták el, hogy színháztörténeti vetélkedőt hirdetnek.
Különleges dupla albummal jelentkezett a Tankcsapda videó 2016. november 22. | Dolgozzátok fel! címmel dupla album jelent meg a Tankcsapda főszereplésével. Az egyik korongon mások játsszák az egyik legnépszerűbb hazai rockcsapat dalait, a másikon a Tankcsapda értelmezte újra a hazai könnyűzenei színtér néhány klasszikusát.
Varga Miklós pályájának legjelentősebb állomásait idézi fel jubileumi koncertjén videó 2016. november 22. | Énekesi és színészi pályája legfontosabb állomásait idézi fel Varga Miklós december 3-i koncertjén, amelyet 60. születésnapja alkalmából ad a SYMA csarnokban.
Magyar dalok vannak többségben a Budapest Bár új karácsonyi lemezén videó 2016. november 22. | A magyar nyelvű dalok vannak többségben a Budapest Bár Ünnep című új karácsonyi lemezén, amely már kapható a boltokban - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
1956 - Bemutatták a Tóth Ilona-perről szóló könyvet videó 2016. november 21. | BUDAPEST. Bemutatták az 1956-os forradalom után, koncepciós pert követően kivégzett fiatal orvos, Tóth Ilona peréről szóló könyvet Budapesten, a Nemzeti Színházban, vasárnap este. A Gyilkosság különös kegyetlenséggel - A Tóth Ilona és társai per komplex vizsgálata című könyvet Szakolczai Attila történész írta.
Átadták az idei Harmónia-díjakat videó 2016. november 20. | NAGYKAPOS. Ünnepélyes gálaműsor keretében immár ötödik alkalommal adták át szombaton a Harmónia-díjakat. A felvidéki magyar zenét ünneplő díjátadót idén Nagykaposon tartották. A 2011-ben alapított zenei elismerést ma már Kárpát-medence-szerte a legrangosabb felvidéki zenei díjként emlegetik. Az esemény főszervezője a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj Polgári Társulás. A Harmónia életműdíjat Id. Reiter István hegedüművész, karmester, zeneszerző, tanár kapta.
Első  Előző  1 / 173   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -5°C / 0°C
Holnap: -5°C / -1°C
Ógyalla
Ma: -7°C / -1°C
Holnap: -7°C / 2°C
Losonc
Ma: -8°C / 0°C
Holnap: -8°C / -1°C
Kassa
Ma: -9°C / -2°C
Holnap: -11°C / -0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
162 éveA Szeplőtelen fogantatás napja
36 éveNew Yorkban lelőtték John Lennont.
29 éveRonald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár fegyverek leszereléséről szóló egyezményt írt alá.
474 éveLondonban megszületett Stuart Mária, aki 1561-től 1567-ig Skócia királynője volt.
331 éveMegszületett Johann Maria Farina német illatszergyártó, a kölnivíz feltalálója.
Belföld Matovičnak és Kotleba képviselőinek nyilvánosan bocsánatot kell kérniük Matovičnak és Kotleba képviselőinek nyilvánosan bocsánatot kell kérniük videó POZSONY. Igor Matovičnak, valamint Milan Mazureknek és Stabislav Mizíknek nyilvánosan, a parlament plénumában kellene elnézést kérniük kijelentéseikért – határozott a parlament mandátumvizsgáló és mentelmi bizottsága szerdán. Nem valószínű, hogy a bocsánatkérésre sor kerül. Szinte biztos, hogy Kotleba embereinek szájából nem hangzik el az „elnézést“ kifejezés. Matovič is kiáll kijelentései mellett. Drucker: még nincs megoldás videó Az egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint az Union egészségbiztosító és a kórházak még mindig nem találtak megoldást. Tárcaközi egyeztetésen a Kisebbségi Kulturális Alapról szóló törvény videó A Kisebbségi Kulturális Alap 2017 júliusában kezdené meg működését, így a 2018-ra tervezett pályázatokat már itt bírálják majd el.
Külföld A Time magazin szerint Donald Trump az év embere A Time magazin szerint Donald Trump az év embere videó WASHINGTON. Donald Trumpot, az Egyesült Államok következő elnökét választotta az év emberének az amerikai Time magazin - jelentette be az NBC hírcsatornán Nancy Gibbs szerkesztő szerdán. A Time év embere listáján a második helyre Hillary Clinton, a demokrata párti elnökjelölt került. Stoltenberg: fenn kell tartani az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat videó A nemzetközi közösségnek továbbra is nyomást kell gyakorolnia Moszkvára, hogy betartsa kötelezettségeit – mondta a NATO-főtitkár. Lezuhant egy pakisztáni utasszállító Frissítvevideó Lezuhant a Pakistan International Airlines egy belföldi járata legalább 40 emberrel a fedélzetén Pakisztán északi részén.
Itthon Berényi: Nagyszombat megye költségvetése kedvező Berényi: Nagyszombat megye költségvetése kedvező videó NAGYSZOMBAT. Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel – tájékoztatott az MKP frakciójának nevében Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke. A lakosság számára a legláthatóbbak az útfelújítások, amire a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban jövőre 3,455 millió euró jut. PISA-teszt: romlott a szlovákiai diákok eredménye videó A legújabb eredmények szerint a matematikai és természettudományi készségeik, s a szövegértésük terén további romlás tapasztalható Közzétették a Tompa Mihály Országos Verseny 2017-es felhívását videó A XXVI. Tompa Mihály Országos Versenyt döntője Rimaszombatban lesz 2017. április 27-e és 29-e között.
Magyar világ Áder: a klímaváltozás jelentős részét a víz által érzékeljük Áder: a klímaváltozás jelentős részét a víz által érzékeljük videó MISKOLC. A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök szerdán a Miskolci Egyetemen, ahol a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást. Áder János emlékeztetett, lényegében erről szólt a budapesti Víz Világtalálkozó is. A magyarság arányos képviseletének biztosítása az RMDSZ célja videó Kelemen Hunor elmondta: az RMDSZ a kampány során Erdély jövőjéről, az erdélyi értékekről próbált beszélni. Izsák Balázs bepanaszolta Traian Basescut videó Izsák Balázs felháborítónak és magyar nemzeti identitásában is sértőnek és gyűlöletkeltőnek tartotta Traian Basescu megjegyzéseit.
Színes Otthonában halt meg a népszerű amerikai rapper Otthonában halt meg a népszerű amerikai rapper videó LOS ANGELES. Mindössze 48 éves volt a világ egyik legismertebb rappere: Big Syke holttestét az otthonában találták meg. Tupac Shakur egykori barátja egyszerűen összeesett és meghalt. Big Syke, Tupac Shakur egykori barátja egyszerűen összeesett és meghalt. Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak videó Az Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államok évtizedek óta körözi egy kiskorú megerőszakolása miatt. Davis Kupa - Pozsonyban játszanak februárban a magyarok videó Pozsonyban csap össze Szlovákiával a magyar férfiválogatott a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.
Mozaik Kisebb meteorit robbant fel Szibéria felett Kisebb meteorit robbant fel Szibéria felett videó JEKATYERINBURG. A délnyugat-szibériai Hakaszföld lakói fényes tűzgömböt láthattak a kedd esti égbolton, amely egy pillanatra nappallá tette az éjszakát - közölte a Russia Today orosz állami televízió honlapján. A délnyugat-szibériai Hakaszföld lakói fényes tűzgömböt láthattak a kedd esti égbolton. Megkezdte a szaturnuszi gyűrűk vizsgálatát a Cassini videó Az 1997-ben indult Cassini 2004-es érkezése óta kalandozik a szaturnuszi rendszerben. Buzz Aldrin a legidősebb emberként járta meg a Déli-sarkot videó Hegyibetegség miatt menekítették ki az Antarktiszról Buzz Aldrint, a másodikként Holdra lépő embert.
Vélemény Agárdy Gábor: A sajtócsend bája Agárdy Gábor: A sajtócsend bája videó A negyedik hatalmi ág - a sajtó - Európa-szerte és otthon is mélyen hallgatott arról a beszédről, amelyet az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára António Guterres tarott az „Európa Liszabon-víziója“ témájú találkozón 2016. november 23-án. António Guterres, az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára kerek perec kimondta, hogy a „migráció nem probléma, hanem megoldás“. Farkas Iván: Megvan a jövő évi költségvetés - a rózsaszín számok beszürkülhetnek videó A kedvező adatok csak akkor tarthatók, ha a makrogazdasági folyamatok a pénzügyi tárca optimista előrejelzése szerint alakulnak. Agárdy Gábor: Egyáltalán kell-e az Európa Parlament? videó Az Európai Bizottságot senki sem választja közvetlenül - ezért egy igazi demokráciában az EP döntésének kell érvényesülnie.
Hitélet Ferenc pápa megáldotta a győri bencés templom új harangjait Ferenc pápa megáldotta a győri bencés templom új harangjait videó VATIKÁNVÁROS, GYŐR. Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatás előtt megáldotta a győri bencés templom új harangjait. A harangokat kísérő harminctagú győri delegációból heten személyesen is találkozhattak a pápával - közölte Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet (PMI) rektora az MTI-vel. A harangokat kísérő harminctagú győri delegációból heten személyesen is találkozhattak a pápával. Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek karácsonyi ajándékokat videó Az akció célja az, hogy ötszáz cipősdobozcsomagot gyűjtsenek össze a rászoruló erdélyi gyerekeknek. Szent Miklós püspök ünnepe, Mikulás napja videó A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről.
Múltunk Nem használták ki a Pearl Harbor utáni káoszt a japánok Nem használták ki a Pearl Harbor utáni káoszt a japánok videó Hetvenöt éve, 1941. december 7-én egy békésnek látszó vasárnap reggel, 7 óra 49 perckor 183 japán repülőgép intézett támadást a csendes-óceáni amerikai flotta Pearl Harbor-i támaszpontja ellen. Az elsőt nem sokkal később egy második hullám követte, az alig két órán át tartó bombázás hosszú időre akcióképtelenné tette az amerikai haditengerészetet. A "gyalázat napja" után Franklin D. Roosevelt elnök hadat üzent Japánnak, az Egyesült Államok belépése után megnyílt a második világháború új frontja a Csendes-óceánon. A "gyalázat napja" után Franklin D. Roosevelt elnök hadat üzent Japánnak, az Egyesült Államok belépett a háborúba. A medencében bosszulták meg a forradalom eltiprását a vízipólósok videó Ha néhány évvel korábban tör ki a forradalom, a magyar csapatnak nem lett volna alkalma revánsot venni. 1956 - Közzétették a karhatalmi vezetők életútjait videó A www.neb.hu oldalon, a Tudástár rovatban hatvanhét karhatalmi vezető életútja olvasható.
Fő támogatónk