2017. június 22., csütörtök - Paulina
Cikkek közt...  Videók közt...  
A héten fejeződik be a Mária Teréziáról szóló film forgatásavideó 2017. június 21., szerda 17:51 POZSONY. A kétrészes minisorozat koronázási jeleneteit a pozsonyi Szent Márton-székesegyházban vették fel. A készülő történelmi film a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia koprodukciós alkotása.
A felvidéki magyar polgárság sorsélményéről írt regényt Jezsó Ákos videó 2017. június 21. | BUDAPEST. A Magyarországtól elszakított felvidéki magyar polgárság közös sorsélményéről szól Jezsó Ákos Megyek túlra című új regénye, amelyet június 22-én, csütörtökön este mutatnak be a Magyar Napló Könyvesboltban, Budapesten.
Februárban visszatér Budapestre a Depeche Mode videó 2017. június 21. | BUDAPEST. Visszatér a magyar fővárosba a Depeche Mode: a világhírű brit rockcsapat, amely májusban nagy sikerű, teltházas koncertet adott a Groupama Arénában, 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, a Global Spirit című világkörüli turné keretében.
A Címzett ismeretlen a Jókai Színházban videó 2017. június 21. | KOMÁROM. A Komáromi Jókai Színház utolsó bemutatója a Vasmacska Stúdiószínpad terében készült. Témája, konfliktusa is intim: két ember barátságának felbomlása, árulás és bosszú.
Szabó Magda-kiállítás nyílt születésének 100. évfordulója alkalmából videó 2017. június 20. | BUDAPEST. Szabó Magda író, költő és műfordító születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt Annyi titkom maradt... címmel kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) Budapesten.
Ma kezdődik a jubileumi Fishing on Orfű videó 2017. június 20. | PÉCS. Ma kezdődik az idén 10. születésnapját ünneplő Fishing on Orfű fesztivál, amelynek nulladik napján Lovasi András 50. szülinapi koncertjét nézhetik meg az érdeklődők.
Ötvenéves Lovasi András videó 2017. június 20. | Lovasi András Kossuth-díjas rockzenész, énekes, szövegíró, a Kispál és a Borz, majd a Kiscsillag együttes frontembere június 20-án ünnepli ötvenedik születésnapját.
Elkezdődött a Valami Amerika 3 forgatása videó 2017. június 19. | BUDAPEST. Elkezdődött Herendi Gábor nagysikerű filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása a hétvégén. A munkálatok a tervek szerint augusztus 2-ig tartanak, a film 2018. február 15-én kerül a magyar mozikba.
Megkezdődött a 29. kisvárdai színházi fesztivál videó 2017. június 18. | A vasárnapi megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja, a június 24-ig tartó teátrumi seregszemlén huszonöt társulat előadásait tekintheti meg a közönség.
Magyar filmsiker a Sydneyi Filmfesztiválon videó 2017. június 18. | A fesztiválon 11 alkotás versengett a legjobb film díjáért. Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című film rendezője személyesen vette át a 64. alkalommal megrendezett filmfesztivál vasárnapi gálaestjén a fődíjat és az azzal járó 60 ezer ausztrál dolláros (12,5 millió forintos) pénzjutalmat.
54. Jókai Napok: fődíjas a pozsonyi DunArts Diákszínpad videó 2017. június 18. | KOMÁROM. A városi művelődési központban vasárnap megtartott díjkiosztó ünnepséggel ért véget az 54. Jókai Napok, a hazai magyar műkedvelő felnőtt és diákszínjátszók ötnapos országos fesztiválja. A fődíjat a két komáromi rendező, Matusek Attila és Zsidek Pál által irányított, pozsonyi DunArts Diákszínpad kapta. Az idén kiosztott 11 díjból 3-3 Pozsonyba és Jókára, 2-2 Rozsnyóra és Dunaszerdahelyre, 1 pedig Fülekre került.
A királyhelmeci Bari Fatima kapta a Kaszás Attila-díjat videó 2017. június 18. | KOMÁROM. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a helyi Jókai Mór Alapiskolával, a Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesülettel, valamint a városi művelődési központtal együtt június 17-én, szombaton Komárom-szerte több helyszínen tartotta a jubileumi gálaműsorral és eredményhirdetéssel végződött X. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. A Pápai Erika budapesti színművész által vezetett zsűri döntése alapján a legjelentősebb elismerésének számító Kaszás Attila-díjat idén egy királyhelmeci gimnazista, Bari Fatima érdemelte ki.
Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj jelöltjeire videó 2017. június 17. | BUDAPEST. Augusztus 20-ig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Gazsó Györgyre, a Radnóti Színház, Szikszai Rémuszra, a Szkéné Színház és Krisztik Csabára, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészére.
Hiánypótló kiadványt mutattak be Kassán Márai Sándor feleségéről videó 2017. június 17. | KASSA. Egy százéves fotóalbum volt az első impulzus, ami arra késztette Ötvös Anna kassai történész-könyvtárost, Márai-kutatót, hogy Márai Sándor, de elsősorban felesége, Matzner Ilona után kutasson. Hétéves munkájának eredményeképpen megszületett Lola könyve, s a Helikon kiadó jóvoltából az idei ünnepi könyvhéten is jelen volt Budapesten.
Romániai magyar színházi szövetség alakult Erdélyben videó 2017. június 16. | SZATMÁRNÉMETI. Magyar Színházak Szövetsége (MASZÍN) néven romániai magyar színházi szövetség jött létre, amelynek fő célja a szakmai keretek biztosítása, közös tervek megvalósítása - közölte pénteken a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.
Kihirdették a Kaszás Attila-díj jelöltjeit videó 2017. június 15. | BUDAPEST. Gazsó György, Szikszai Rémusz és Krisztik Csaba a Kaszás Attila-díj idei jelöltje. A három színművész közül a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színházban az országos színházi évadnyitón.
Csütörtöktől látható a magyar mozikban az Out videó 2017. június 15. | BUDAPEST. Csütörtökön mutatják be a magyar mozikban Kristóf György Out (Kihűlés) című első nagyjátékfilmjét, amelynek világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyprogramjában volt májusban.
Június 26-án búcsúztatják Jókai Annát videó 2017. június 15. | BUDAPEST. Június 26-án, hétfőn 9 órakor ökumenikus szertartás szerint búcsúztatják Jókai Anna Kossuth Nagydíjas írót a Magyar Szentek Plébánián Budapesten - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).
Már zajlanak az 54. Jókai Napok – 9:2 a diákszínjátszók javára videó 2017. június 14. | KOMÁROM. Június 14-én, szerdán késő délután a városi művelődési központban kezdődött, és a vasárnap délelőtti díjkiosztással ugyanott ér véget az 54. Jókai Napok – a hazai magyar műkedvelő színjátszók országos fesztiválja, amely szervezője a Komáromi Jókai Napok Alapítvány és a vmk. Örvendetes, hogy idén 9 diák- , ám sajnálatos, hogy mindössze 2 felnőtt csoport méri össze a tehetségét. Vendégelőadásokból és kísérőrendezvényekből sem lesz hiány.
Manchester tiszteletbeli polgárává választanák Ariana Grandét videó 2017. június 14. | MANCHESTER. Ariana Grande amerikai énekesnő Manchester tiszteletbeli polgárává választásáról dönt júliusban az angliai város tanácsa - írta a BBC News.
Lezsák Sándor romantikus népszínművet írt Csaba királyfiról videó 2017. június 13. | BUDAPEST. Atilla fia, Csaba királyfi címmel 12 jelenésből álló romantikus népszínművet írt Lezsák Sándor költő, író. A darab a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg a 88. Ünnepi Könyvhétre.
Elhunyt Szénich János, a Hobo Blues Band egykori gitárosa videó 2017. június 13. | BUDAPEST. Elhunyt Szénich János, a Hobo Blues Band, az EDDA, a Non-Stop, a Juventus egykori gitárosa. A zenész hétfőn 65 évesen, hosszan tartó betegség után halt meg. A halálhírt Hobo (Földes László) tudatta közösségi oldalán.
Elkezdte új filmje forgatását Nemes Jeles László videó 2017. június 13. | BUDAPEST. Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával készülő magyar-francia koprodukció munkálatai augusztus 31-ig tartanak, a film 2018 nyarán kerül a mozikba.
Magyar művek külföldi fordítóit fogadta Áder János videó 2017. június 12. | BUDAPEST. Magyar művek külföldi fordítóit fogadta Áder János köztársasági elnök hétfő délután a fővárosi Sándor-palotában.
Sikeres volt az 51. Országos Népművészeti Fesztivál videó 2017. június 12. | ZSELÍZ. Művészeti élményekben gazdag hétvégét zárt Zselízen az 51. Országos Népművészeti Fesztivál, amely remek hangulatban, sok résztvevővel zajlott. Alább Révész Csilla fotóiból készült képes beszámolót is láthatnak a rendezvényről.
Alapiskolás tehetségek a II. Versmondó Táborban videó 2017. június 12. | KOMÁROM. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége június 9-11-én a Felvidéki Magyar Pedagógusok Házában rendezte meg a II. Versmondó Tábort a kiemelkedő előadói tehetséggel megáldott diákoknak. Az ingyenes táborozáson azok az alapiskolások vehettek részt, akik a Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon, illetve a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen rendszeresen az élen szoktak végezni.
Szűk körű szertartáson vettek búcsút Roger Moore-tól Monacóban videó 2017. június 11. | MONACO. Szűk körű szertartáson vettek búcsút Roger Moore-tól barátai és hozzátartozói szombaton Monacóban.
75 éves Ráday Mihály, a városvédő mozgalom elindítója videó 2017. június 11. | BUDAPEST. Ráday Mihály Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, akinek neve egybeforrt a városvédő mozgalommal, június 11-én hetvenöt éves. Munkásságát a közönség leginkább az Unokáink sem fogják látni című városvédő tévéműsorból ismerte meg.
Remek hangulatban zajlik az 51. Országos Népművészeti Fesztivál videó 2017. június 11. | ZSELÍZ. Remek hangulatban, sok résztvevővel zajlik az 51. Országos Népművészeti Fesztivál Zselízen. Bár a szombati programot némileg megzavarta az átmenetileg esősre fordult időjárás, de aztán ismét kisütött a nap, és újra megtelt a nézőtér. Az alábbiakban Révész Csilla fotóiból készült képes beszámolót láthatnak a rendezvényről.
Kezdődnek az Ógyallai Zenés Nyári Esték videó 2017. június 10. | ÓGYALLA. Illényi Katica Érdemes Művész, Liszt- és Artisjus-díjas hegedű-, valamint thereminművész koncertjével június 10-én a városi művelődési központban kezdődik a hagyományos Ógyallai Zenés Nyári Esték című rendezvénysorozat. Annak főszervezője, Radosicky Györgyi, a Csemadok ógyallai alapszervezetének elnöke ezen aktualitáson kívül további terveikről is nyilatkozott portálunknak.
Megkezdődött a pozsonyi magyar kulturális hét szabadtéri programsorozata videó 2017. június 10. | POZSONY. A péntek este tartott ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette Pozsonyban a Több, mint szomszéd - Magyar Kulturális Hét vasárnapig tartó programsorozatának szabadtéri része. A fesztivál szabadtéri zenei kínálatában a népzenétől a jazzen és a könnyűzenén keresztül a klezmerig sokféle stílus szerepel.
Első  Előző  1 / 187   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 27°C / 34°C
Holnap: 21°C / 30°C
Ógyalla
Ma: 27°C / 35°C
Holnap: 21°C / 30°C
Losonc
Ma: 20°C / 31°C
Holnap: 18°C / 24°C
Kassa
Ma: 20°C / 29°C
Holnap: 17°C / 26°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
384 éveGalileo Galilei olasz csillagász visszavonta állítását, miszerint a Föld kering a Nap körül.
111 éveMegszületett Billy Wilder amerikai Oscar-díjas rendező, író, producer (Legénylakás, Van, aki forrón szereti).
69 éveMegszületett Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt).
68 éveMegszületett Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).
180 éveElkezdték a Magyar Nemzeti Múzeum építését.
Belföld ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik videó POZSONY. Ismét utcára vonulnak a pedagógusok, akik arra akarják felhívni a figyelmet, hogy bár a kormány az oktatásügy reformjáról és valódi pozitív változásokról beszél, valójában azonban semmi sem történik – tájékoztattak a Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezésének (ISU) képviselői. A Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezése június 28-án a pozsonyi Szabadság téren tart figyelemfelkeltő megmozdulást. Folytatódik a sztrájk a Volkswagennél videó Szerdán megszakították az éjszakába nyúló tárgyalásokat, amelyek csütörtökön délután folytatódnak majd. A KOVO Szakszervezet kompromisszumos megoldást javasol a Volkswagenben Frissítvevideó Délután tárgyalóasztalhoz ültek a vállalat vezetői a szakszervezetek képviselőivel. Az egyeztetés az éjszakába nyúlt.
Külföld EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden videó BRÜSSZEL. Mindenekelőtt a közös védelempolitika, a biztonság, a migráció és a gazdaság kérdéseit vitatják meg csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben. Az első munkaülésen a belső biztonsággal, a terrorizmus elleni küzdelemmel és a védelemmel foglalkoznak majd a résztvevők. Londoni tűzvész - Több toronyház borítása gyúlékony videó Angliában 600 olyan toronyház áll, amelyet a Grenfell Towerhez hasonló borítással láttak el. Brüsszeli merényletkísérlet - Négy embert őrizetbe vettek videó A szerda éjjeli őrizetbe vételek három brüsszeli negyedben történtek: Koekelbergben, Anderlechtben és Molenbeekben.
Itthon Több mint száz program Gombaszögön Több mint száz program Gombaszögön videó GOMBASZÖG. A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői idén is színvonalas programmal várják a látogatókat július 10-16. között. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is Gombaszögön július 10-16. között. Akár 35 Celsius-fok is lehet Dél-Szlovákiában videó A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első- és másodfokú hőségriasztást adott ki Nyugat- és Dél-Szlovákiára vonatkozóan. Eddig ismeretlen barlang lehet a Szoroskő alatt videó A tervek szerint a Szoroskőnél épülő alagutat összekötik majd a frissen felfedezett barlanggal.
Magyar világ Károkat okozott a heves vihar Magyarországon Károkat okozott a heves vihar Magyarországon videó BUDAPEST. Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és Borsod megye más részein is károkat okozott a vihar. A Borsod és Csongrád megyében kitört heves zivatarok jégveréssel is jártak. Spöttle: újabb terrorcselekmények várhatóak videó Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - mondta a biztonságpolitikai szakértő. A magyar V4-elnökség meghatározhatja az EU jövőjét videó A V4-ek bebizonyították, hogy a migráció kérdésében is képesek alternatívát kialakítani a brüsszeli elképzelésekkel szemben.
Színes Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő videó SÁNDORFA. A sör jótékony hatásának ismerete az ókorig nyúlik vissza. Ám nemcsak fogyasztása, az italban való fürdőzés is pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. A sörfürdőzés éppen ezért nagyon kedvelt kikapcsolódási forma Csehországban és egyre népszerűbb Szlovákiában is. A sörben való fürdőzés pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. Megjelent Chris Cornell utolsó zenei videója videó A Soundgarden énekese nem sokkal halála előtt forgatta a videót és azt kérte, június 20-án, a menekültek világnapján tegyék közzé. Rekordokat döntöget a meleg szerte Európában videó Franciaországban 2005 óra nem volt példa hasonló melegre, miközben London az 1976 óta látott legforróbb napra készül.
Mozaik Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány videó GENF. Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány, miután környezetvédőknek két év alatt sikerült ragadozómentessé tenniük öt francia polinéziai szigetet. Környezetvédőknek két év alatt sikerült ragadozómentessé tenniük öt francia polinéziai szigetet. További hőhullámokra kell felkészülnie idén a világnak videó Nem csupán az év hátralevő részében, hanem a rákövetkező években is növekedni fog a "gyilkos" hőhullámok gyakorisága. A tűzhányók segíthették "egyeduralomra" a dinoszauruszokat videó A dinoszauruszok képesek voltak kihasználni az állatvilágban előállt hiányt, amit a kihalt fajták hagytak maguk mögött.
Vélemény Őry Péter: Államnyelven mutogatni Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Tovább zajlik a „Szlovákiában szlovákul“ politika gyakorlata és tartalommal való megtöltése. Sőt, új dimenziót kapott, mert a parlament módosította a jelnyelvről szóló törvényt és vele együtt az oktatási törvény ide vonatkozó passzusait is. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. Az oktatási törvényben ez azt jelenti, hogy a siket gyermekeknek és tanulóknak „garantált joguk van elsődlegesen a szlovák jelnyelven történő nevelésre és oktatásra is“. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta. Kövesdi Károly: Ismét döntött a jellem videó Ellenlábasaik elmondták többször és világosan: a Most-Hídnál nem a jellem, a seft a meghatározó. Fiala Ilona: Megvan a megoldás! videó Hurrá! Az oktatási miniszter megtalálta a megoldást az évek óta húzódó problémára.
Hitélet Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba videó VATIKÁN. Mintegy félmillió dolláros egészségügyi, mezőgazdasági és oktatási segítséggel támogatja Dél-Szudán lakosságát Ferenc pápa - derül ki a Pápa Dél-Szudánért nevű humanitárius projektből, amelyet szerdán mutattak be a Vatikánban. A mintegy 13 millió lakosú Dél-Szudánban az ENSZ szerdai adatai szerint 6 millióan éheznek. Lengyel-magyar ifjúsági találkozó lesz Budapesten videó A találkozón Erdő Péter bíboros megkoronázza a czestochowai Fekete Madonna kegykép Szent István-bazilikában lévő másolatát. Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa videó A római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.
Múltunk Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében videó SZEGED. Bronzkori arany lábvértet talált gombászás közben Szeged közelében egy férfi, a régészeti és muzeológiai szempontból is egyedülálló műkincset néhány órára a nagyközönség is láthatja a múzeumok éjszakáján, június 24-én a Móra-múzeum dísztermében. Utoljára csaknem egy évszázada, az 1920-es években került elő Magyarországon hasonló jelentőségű aranylelet, a nagyszéksósi kincs. Rengeteg időt töltött gyakorlással Fred Astaire videó Harminc éve, 1987. június 22-én halt meg minden idők legnagyobb táncos színésze, Fred Astaire. Náci relikviák példátlan gyűjteményére bukkantak Argentínában videó Feltehetőleg eredeti náci, legalább részben Hitler személyéhez köthető emléktárgyakra bukkantak a hatóságok.
Fő támogatónk