2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakátvideó 2018. február 19., hétfő 09:57 LONDON. A Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.
Családok Éve a közmédiában, elsőként az M3 csatornán videó 2018. január 27. | BUDAPEST. A közmédia retrocsatornája hétről hétre készül a múltból ránk hagyományozott értékes műsorokkal, vetélkedőkkel, médiatörténeti jelentőséggel bíró felvételekkel. A közmédia csatornái közül elsőként, a több mint hat évtized televíziós munkáját felölelő M3 csatorna válogatja műsorát a Családok Éve tematikája mentén.
Esztergályos Cecília színésznő 75 éves videó 2018. január 26. | BUDAPEST. Január 26-án tölti be hetvenötödik életévét Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész.
Woodstocki legendák is fellépnek idén Alsóörsön videó 2018. január 25. | ALSÓÖRS. A világhírű finn csellómetál zenekar, az Apocalyptica, illetve az 1969-es woodstocki rockfesztivál egyik főszereplője, a Canned Heat is koncertet ad az idei, immár 19. Harley-Davidson Open Road Festen, amelyet június 6-tól 10-ig rendeznek Alsóörsön - közölték a szervezők csütörtökön.
Utolsó világkörüli turnéjára készül Elton John videó 2018. január 25. | LONDON. Utolsó világkörüli turnéjára indul az ősszel Elton John, utána befejezi a koncertezést. A brit rock 70 éves szupersztárja szerda este személyes videóüzenetben jelentette be döntését.
Csütörtöktől játsszák a magyar mozik Szász János új filmjét videó 2018. január 24. | BUDAPEST. Csütörtöktől játsszák a magyar mozik Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című új filmjét, amely egy 1925-ben megtörtént hírhedt magyar bűncselekményt, a Kodelka-gyilkosságot dolgozza fel.
Enyedi Ildikó: a filmakadémia nyitottságát látom az Oscar-jelölésében videó 2018. január 24. | BUDAPEST. Az amerikai filmakadémia nyitottságát látja a Testről és lélekről című film Oscar-jelölésében Enyedi Ildikó. A rendező erről azon a kedd esti sajtótájékoztatón beszélt, amelyet a testület bejelentését követően tartottak Budapesten.
Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét videó 2018. január 23. | LOS ANGELES. Oscar-díjra jelölte Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.
Oscar-díj - Ma jelentik be a jelölteket videó 2018. január 23. | LOS ANGELES. Közép-európai idő szerint ma délután jelenti be az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is a legjobb öt közé kerülhet a szűkített kilences listáról.
Sziget fesztivál - Újabb fellépők nevei ismertek videó 2018. január 23. | BUDAPEST. Mások mellett Kendrick Lamar, Kygo, a Mumford & Sons, Liam Gallagher, a Bastille, a Kooks, a Gogol Bordello és a Clean Bandit is koncertet ad az idei Sziget fesztiválon, amelyet augusztus 8-tól 15-ig rendeznek.
Cseh Tamás 75 éves lenne videó 2018. január 22. | Január 22-én lenne hetvenöt éves Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy nemzedék kultikus alakja, egy korszaknak és hangulatának legendás tolmácsolója. Az évforduló alkalmából számos megemlékezést tartanak.
Kedden temetik Dolores O'Riordant, a The Cranberries énekesnőjét videó 2018. január 22. | DUBLIN. Kedden temetik O'Riordant, a The Cranberries ír zenekar énekesnőjét a nyugat-írországi Ballybrickenben.
A magyar kultúra napja videó 2018. január 22. | 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, mert Kölcsey Ferenc - a kézirat tanúsága szerint - 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
A magyar kultúra napja Galántán – ÉLŐBEN KÖZVETÍTETTÜK videó 2018. január 21. | GALÁNTA. Már hagyományosan Galántán rendezték meg a magyar kultúra napja felvidéki központi ünnepségét. A Csemadok Országos Tanácsa és a Csemadok Galántai Területi Választmánya által a magyar kultúra napja alkalmából szervezett országos emlékműsorra 2018. január 21-én, vasárnap került sor a Galántai Városi Művelődési Központ színháztermében. A rendezvényen - amelyet portálunk élőben közvetített – az idei Csemadok-díjakat is átadták.
Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet 2018-ban videó 2018. január 21. | SZATMÁRCSEKE. Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.
A Dal 2018 - A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte az első válogatót videó 2018. január 21. | BUDAPEST. A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.
Elhunyt a Bor, mámor, Provence írója videó 2018. január 20. | LONDON. Életének 78. évében meghalt Peter Mayle brit író, számos romantikus regény, köztük a Bor, mámor, Provence című nagy sikerű kötet szerzője.
Az őzikeszemű Audrey Hepburn - az egyik leghíresebb ikon videó 2018. január 20. | Huszonöt éve, 1993. január 20-án halt meg Audrey Hepburn Oscar-díjas amerikai színésznő, a Római vakáció, a My Fair Lady és az Álom luxuskivitelben csillaga, Hubert de Givenchy francia divattervező múzsája. Előkelősége és visszafogott, bájos viselkedése miatt a mai napig az egyik leghíresebb ikon.
A Dal 2018 - Ma este lesz az első válogató műsor videó 2018. január 20. | BUDAPEST. Ma este rendezik A Dal 2018 első válogatóját: a Duna Televízióban élőben látható showműsorból hatan jutnak tovább az elődöntőbe.
Rekordot döntött a látogatottság a galántai múzeumban videó 2018. január 19. | A Galántai Honismereti Múzeum a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat által fenntartott intézmény, amely a városközpontban, a római katolikus templom és plébánia mellett lévő történelmi épületben található. A múzeumot 1969-ben alapították, azóta is nagymértékben hozzájárul a természet és a társadalom sokoldalú, tárgyi emlékekkel való dokumentálásához.
Edith Eva Eger: A döntés videó 2018. január 19. | Azért rendhagyó, mert nagyrészt idézetekkel próbálom megközelíteni, illetve bemutatni a kötet mondanivalóját. Szerzője kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Foglalkozása eleve rámutat a könyv alaphangulatára, de azon túlmenően egy teljes emberi életet tár az olvasó elé. Egy olyan ember életét, aki tizenhat évesen Auschwitzba kerül, megérkezésük után rögtön az első napon elveszti szüleit, már azelőtt a nagyszüleit, s megéli a poklok poklát.
Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót videó 2018. január 19. | BUDAPEST. Jövő kedden temetik Tőkéczki László Széchenyi-díjas történészt - közölte a temetés szervezője, a Nemzeti Örökség Intézete pénteken.
75 éves lenne Janis Joplin videó 2018. január 19. | Január 19-én lenne hetvenöt éves Janis Joplin, minden idők legnagyobb fehér bluesénekesnője. Jeligéjéhez méltón élte életét: élj gyorsan, szeress hevesen, halj meg fiatalon - alig huszonhét éves volt, amikor túladagolta magának a drogot.
Emlékkoncerttel tisztelegnek Fábián Juli előtt videó 2018. január 18. | BUDAPEST. Ingyenes koncerten emlékezik a decemberben fiatalon elhunyt Fábián Julira a magyar dzsessz színtér színe-java január 28-án a Budapest Jazz Clubban (BJC).
European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget videó 2018. január 18. | BUDAPEST. A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben - közölte a Sziget sajtóiroda.
Páva pulyák: Farkas József fotókiállítása a Prágai Magyar Intézetben videó 2018. január 17. | PRÁGA. A felvidéki származású, Budapesten élő Farkas József, a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor szervezője Páva pulyák című fotókiállításának megnyitójára kerül sor a magyar kultúra napja alkalmából, január 23-án 18 órától a Prágai Magyar Intézet nagytermében. A megnyitó előtt, 17 órától Agócs Gergely népzenész-népzenekutató közös koncertet ad a „Páva“ gyermek részvevőivel. Közreműködik az Aprája Dudazenekar, Bese Botond dudás és Szabó Júlia énekes szólista.
A magyar kultúra napja - Programsorozat Füleken videó 2018. január 16. | FÜLEK. A magyar kultúra napjait rendezik Füleken szerdán és pénteken; az Ismerjük meg egymást! című rendezvénysorozat a kultúra terén keresi a magyarok és szlovákok kapcsolódási pontjait - nyilatkozta a Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója a készülő programról.
John Carpenter, a "horror pápája" 70 éves videó 2018. január 16. | Hetvenedik születésnapját ünnepli január 16-án John Carpenter amerikai filmrendező, a "horror pápája", a borzongatás egyik koronázatlan királya.
Alternatív kiállítás, családtervezés - Murillo Madonnája Nagymegyerre ér videó 2018. január 16. | NAGYMEGYER. Még tavaly indult útnak a Murillo-vándorkiállítás. Bartolomé Esteban Murillo születésének 400. évfordulója alkalmából Dél-Szlovákia több városában bemutatják a spanyol festő Szoptató Madonna című festményét, amely Cigánymadonna néven is ismert. A festmény vándorútja január 23-án Nagymegyerre ér.
Meghalt a The Cranberries énekesnője videó 2018. január 15. | LONDON. Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője - közölte a sajtósa hétfőn.
Neves díszvendégek Kusturica filmfesztiválján videó 2018. január 15. | BELGRÁD. Paolo Sorrentino olasz és Ruben Östlund svéd rendező lesz a díszvendége az Emir Kusturica szerb rendező által megálmodott Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválnak, amely kedden kezdődik.
Első  Előző   3 / 204   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 4°C
Holnap: -2°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 4°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -9°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -6°C / 4°C
Holnap: -7°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
545 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
275 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
215 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
201 éveMegszületett Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
140 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
Belföld Fico ismét kormányozni akar Fico ismét kormányozni akar videó POZSONY, HRADEC KRÁLOVÉ. Robert Fico miniszterelnök, az Irány-Szociáldemokrácia elnöke is felszólalt a Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) rendkívüli tisztújító kongresszusán a kelet-csehországi Hradec Královében. A miniszterelnök erről a Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) rendkívüli tisztújító kongresszusán beszélt. Szigorúbban ellenőrzik majd a gyógyszereket videó Új biztonsági elemek kerülnek a csomagolásokra, hogy ne kerülhessenek veszélyes hamisítványok a páciensek kezébe. Érsek: a következő tíz évben 2 milliárd euró kell az autópályák építésére videó A megoldást az adósságfék feloldása jelentené, mondta a közlekedési miniszter.
Külföld Szaakasvili több ezer híve tüntetett Kijevben az államfő lemondását követelve Szaakasvili több ezer híve tüntetett Kijevben az államfő lemondását követelve videó KIJEV. Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott, Ukrajnából kitoloncolt volt odesszai kormányzó több ezer híve rendezett menetet vasárnap Kijev belvárosában Petro Porosenko ukrán államfő lemondását követelve. Sajtóbecslések szerint 2500 aktivista vett részt a tüntetésen, amelyet 3000 rendőr biztosított. Közös államfője lehet Albániának és Koszovónak? videó A belgrádi vezetés ugyanis ismételten azzal vádolta Tiranát, hogy Nagy-Albánia eszméjének megvalósításán fáradozik. Lengyelország és Izrael párbeszédet fog folytatni a félreértések tisztázása végett videó A lengyel kormányfői hivatal közölte, Morawieckinek a legkisebb mértékben sem a holokauszttagadás volt a célja.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik.
Magyar világ Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét. Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! videó A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun.
Színes Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál videó PHJONGCSHANG. Elsőként az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja jutott döntőbe a phjongcshangi téli olimpián, miután az elődöntőben 5-0-ra legyőzte Finnország csapatát. Az előző játékokon ezüstérmes amerikaiak a döntőben a kanadai és az orosz együttes összecsapásának győztesével mérkőznek. Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát videó A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert. Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont videó "Volt egy sportbaleseti seb, amivel nem törődtem nyár óta."
Mozaik Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó AUSTIN. A hím egerekben kialakult stressz utódaik agyára is hat a spermán keresztül. A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Negyven évvel ezelőtt a nyugati hatalmak kiengedtek a kezükből egy fiatal pakisztáni tudóst, aki elsőként adott nukleáris hatalmat egy muzulmán országnak, majd létrehozta a Közel-Kelet nukleáris hálózatát. Abdul Qadeer Khan tevékenységét még időben megállíthatták volna, de a külpolitikai érdekek mást kívántak. Így jutott nukleáris arzenálhoz Észak-Korea mellett Irán, Pakisztán és Líbia is, ahol a megbúvó terroristák a mai napig érinthetetlenek. Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere.
Fő támogatónk