2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szabó István filmrendező 80 évesvideó 2018. február 18., vasárnap 11:11 BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze.
Linda McCarthy élete képekben videó 2011. április 19. | BUDAPEST. Album jelent meg Linda McCarthy fotóiból. Paul McCartney, az egykori Beatles-tag és gyermekei, köztük a divattervező Stella, több mint kétszázezer fénykép közül választották ki az 1998-ban elhunyt Linda McCartney fotóművész munkásságának és életének emléket állító album darabjait.
Rovásírók vetélkedője Harkácson videó 2011. április 18. | HARKÁCS. A Palóc Társaság 2011-ben hetedszer hirdette meg a felvidéki országos rovásírásversenyt, amely a Kárpát-medencei Rovásírásverseny és Műveltségi Találkozó része. Az első körzeti döntőre Harkácson, mai hivatalos nevén Gömörfalván került sor április 15-én.
Digitalizációtól a Márai-programig - könyvünnep volt Budapesten videó 2011. április 18. | BUDAPEST. Több, mint hatvan ezren váltottak jegyet a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Soha annyi fiatal és gyerek nem volt kíváncsi a rendezvényre, mint idén.
Gyökeresen átalakulnak az olvasói szokások - jönnek az e-könyvek videó 2011. április 15. | BUDAPEST. Egy éve, a tavalyi könyvfesztiválon mutatkoztak be az első magyar e-book forgalmazók. Az ágazat szereplői szerint az e-piac ma még elenyésző százalékát adja a papíralapú könyvekéhez képest, de az MTI által megkérdezett kiadók szerint néhány éven belül radikális változást hozhat az e-olvasók és az okostelefonok terjedése.
Kisebbségi kultúrák: Június végéig megérkezhetnek a támogatások videó 2011. április 15. | POZSONY. Április 11 pályázatok beküldési határideje. A kormányhivatal honlapján 2059 pályázatot regisztráltak. Hogy mennyi pályázatot postáztak a regisztrálók, arról pénteken még nem volt végleges adat. Lajos János, a kormányhivatal kisebbségi alosztályának vezetője szerint ideális esetben június végéig megérkezhet a támogatás a nyertes pályázókhoz.
Érkezik a "hivatásos forradalmár" , Carlos videó 2011. április 14. | BUDAPEST. A budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönsége is megismerkedhet a magát hivatásos forradalmárnak nevező Sakállal, bemutatkozik a Carlos című film, amelyet a seregszemle legjobb alkotásának járó Hullámtörők-díj egyik nagy esélyesének tartanak.
Magyar-szlovák örökségvédelmi együttműködés videó 2011. április 13. | KOMÁROM. Közös kiállítások rendezéséről, kiadványok készítéséről és a kulturális örökség elemeinek közös kutatásáról írt alá megállapodást a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke és szlovák testvérszervezetének főigazgatója szerdán a komáromi Monostori-erődben.
Duna-kiállítás magyar-szlovák projekt keretében videó 2011. április 12. | GYŐR. A Duna folyó történetét bemutató kiállítás nyílt kedden Győrött a Xantus János Múzeumban. Az esztergomi Duna múzeum tárlata uniós támogatással megvalósult projekt eredménye, amelybe más magyar és szlovákiai múzeumok, köztük a Duna-kiállításnak helyet adó győri közgyűjtemény is bekapcsolódott.
Könyvfesztivál: Szlovákiáé a legnépesebb küldöttség videó 2011. április 12. | BUDAPEST. A sokszínű és soknyelvű Európai Unió, valamint Per Olov Enquist svéd író lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége abból az alkalomból, hogy júniusig Magyarország tölti be a közösség soros elnöki tisztét.
Ma van a költészet napja videó 2011. április 11. | BUDAPEST. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon és a határon túli magyar közösségekben. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban, valamint a Liszt Ferenc téri József Attila-szobrot is.
Bush emlékezik Schuster könnyes szemére videó 2011. április 08. | POZSONY. A szlovák diplomácia vezetője, Mikuláš Dzurinda szívesen beszél Georg W. Bushról, mint „barátjáról, a volt amerikai elnök memoárjában azonban nem kapott előkelő helyet. Rudolf Schuster volt köztársasági elnökre viszont élénken emlékezik a volt amerikai elnök. Memoárjában azt írja: Schuster könnyes szemmel bizonygatta, a szlovák nemzet büszkén vállalja a közreműködést Irak felszabadításában.
Harry Potter tárlat Londonban videó 2011. április 07. | LONDON. A Harry Potter filmek eredeti kellékeiből, díszleteiből nyílt kedden kiállítás a New York-i Discovery Time Square kulturális központban. Közben J. K. Rowling fontolóra vette a regények digitális kiadását is.
Elment Komlós Juci videó 2011. április 06. | BUDAPEST. Életének 93. évében kedden elhunyt Komlós Juci, a nemzet színésze, Jászai Mari-díjas és érdemes művész - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Nemzeti Színház. Búcsúztatására szűk családi és baráti körben kerül sor.
Éles István rekordja videó 2011. április 05. | BUDAPEST. A Guinness Rekordok könyvébe vágyik Éles István. A humorista néhány hete az egyik kersekedelmi csatornán jelentette be, hogy 44 énekhangon szeretné megszólaltatni a My Way című dalt, miután éppen ennyi éve énekelte el először Frank Sinatra.
Óriási pénzcsomag a kulturális örökségvédelemre videó 2011. április 04. | POZSONY. Legkevesebb 144 millió eurót fordít az állam az épített örökség kincseinek megmentésére és felújítására 2011 és 2014 között - mondta hétfői sajtóértekezletén Daniel Krajcer kulturális miniszter. A tárcavezető bízik abban, hogy ez az összeg magasabb lesz.
Tisztelgés Sophia Loren és Belmondo előtt videó 2011. április 02. | LOS ANGELES/CANNES. Sophia Loren előtt tiszteleg az Oscar-akadémia május 4-én, Jean-Paul Belmondo pedig életműdíjat kap Cannes-ban.
Meghalt Payer András videó 2011. április 01. | BUDAPEST. Hosszú, súlyos betegség után életének 70. évében csütörtök hajnalban elhunyt Payer András, a magyar könnyűzenei élet egykor körülrajongott kedvence.
A Duna összes hídja egy fényképeskönyvben videó 2011. április 01. | BUDAPEST. A Duna hídjai. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Ezzel a címmel mutatták be az EU-elnökség alkalmából Gyukics Péter fotóalbumát . Hasonló kötet még soha nem készült.
Szerelem, miért múlsz? videó 2011. április 01. | DÜSSELDORF. Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban. A Dalfesztivál fellépőinek sorrendjét március közepén sorsolták ki. Kati tizenötödikként léphet színpadra.
Elárverezik Elizabeth Taylor mesés vagyonát videó 2011. március 31. | LONDON. Elizabeth taylor, a közelmúltban elhunyt hollywoodi csillag nem szűkölködött anyagiakban, egymilliárd dolláros vagyont hagyott hátra. A gyűjteményt hamarosan elárverezik. Kalapács alá kerülnek a színésznő eddig kiadatlan szerelmeslevelei is, köztük az a darab, amelyben 17 évesen örök szerelmet ígért első jegyesének.
Liszt Ferenc a főszereplő Bayreuthban videó 2011. március 30. | BAYREUTH. Liszt Ferenc idén "főszereplő" Bayreuthban is. Az egyik legtekintélyesebb zenei fesztiválon, a Bayreuthi Ünnepi Játékokon egész évben koncertekkel, felolvasásokkal, előadásokkal és kiállításokkal emlékeznek a világhírű zeneszerzőre, zongoraművészre.
A Quimby első alkalommal Dunaszerdahelyen videó 2011. március 28. | DUNASZERDAHELY. Expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi az idén jubiláló Quimby zenekart, amely Dunaszerdahelyen is telt ház előtt játszott. A csallóközi városban ülős koncertet adtak, aminek köszönhetően más szemszögből világították meg dalaikat.
Drágultak a csehországi várak, kastélyok belépői videó 2011. március 28. | POZSONY,PRÁGA. 10 százalékkal drágábban tekinthetők meg idén a csehországi műemlékek, várak és kastélyok. A kulturális tárca a pénzhiány miatt lefaragta a támogatásokat, ezért lettek drágábbak a belépőjegyek. Takarékossági okokból sok helyen felfüggesztették a műemlékek felújítását is.
Több mint 20 millió euróért kelt el egy kínai festmény videó 2011. március 27. | PÁRIZS. Több mint 22 millió euróért (5,86 milliárd forint) kelt el egy 18. századi kínai selyemtekercs festmény a franciaországi Toulouse-ban megtartott árverésen. A 24 méter hosszú kép egy katonai parádét ábrázol.
Eltemették Elizabeth Taylort videó 2011. március 25. | LOS ANGELES. Szűk körű szertartáson helyi idő szerint csütörtök délután a Los Angeles melletti Glendale-ben eltemették Elizabeth Taylor hollywoodi dívát. A színésznő szerdán, 79 évesen hunyt el egy Los Angeles-i kórházban.
Elhunyt Elizabeth Taylor videó 2011. március 23. | LOS ANGELES. Szerdán elhunyt Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas színésznő, a huszadik század egyik legnagyobb hollywoodi filmcsillaga. A színésznő felejthetetlen alakítást nyújtott olyan klasszikussá vált filmekben, mint a Kleopátra és a Macska a forró bádogtetőn.
Václav Havel részt vett első filmjének bemutatóján videó 2011. március 23. | PRÁGA. Václav Havel személyesen is részt vett kedden este Prágában első filmje, a Távozás (Odcházení) hivatalos bemutatóján. A premierre a belvárosi Lucerna moziban került sor, amelyet Havel nagyapja építtetett még a 19. század első felében.
Koncsol László életútja videó 2011. március 21. | Koncsol László mindig a lelkiismeret hangján szólt. Hangosan, amíg lehetett, amíg nem hallgattatták el. Később halkan, de a lélekben erősek határozottságával. Életén végigtekintve nem foglalkoztatja, hogy pályafutása nem a terveinek megfelelően alakult. Koncsol László egyéni világáról, hitvallásáról, szövevényes életútjáról vall T. Nagy Imre portréfilmjében.
30. születésnapjára készül a Bikini videó 2011. március 21. | BUDAPEST. Négy év után jelentkezett új stúdióalbummal a Bikini: az Elmúlt illúziók című anyag a jövőre 30 éves zenekar történetébe szervesen illeszkedő erőteljes rocklemez. Az együttes ma is aktív. Évente száz koncertet ad.
Megálmodtalak - egy film titokzatos utóélete videó 2011. március 19. | 2009-ben egy Párkányhoz közeli falucskában, Ebeden előkerült Vaszary János filmrendező mindmáig elveszettnek hitt, 1943-ban forgatott játékfilmje, a Megálmodtalak. A Magyar Nemzeti Filmarchívum régóta kereste a világháború zűrzavaros éveiben elkallódott filmtekercset.
Első  Előző   203 / 204   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 0°C
Holnap: -3°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -3°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / -5°C
Holnap: -12°C / 1°C
Kassa
Ma: 0°C / 0°C
Holnap: -8°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Az SNS nem akar aktív politikusokat alkotmánybírának, Bugáréknak nem lenne ezzel problémájuk Az SNS nem akar aktív politikusokat alkotmánybírának, Bugáréknak nem lenne ezzel problémájuk videó POZSONY. Robert Fico kormányfőnek, az Irány-Szociáldemokrácia párt elnökének alkotmánybírává való megválasztása csupán hipotézis, képtelenség megválaszolni – nyilatkozta az állami hírügynökségnek a Szlovák Nemzeti Párt elnökének, Andrej Danko titkárságának a vezetője, Zuzana Škopcová. Az újságírók arra volta kíváncsiak, hogyan állnak a kérdéshez a nemzetiek, ha valóban terítékre kerül a kérdés. Állítólag Robert Fico alkotmánybíró lenne, de egyelőre nem beszél erről. Fico: javasoljuk a gyermektápszer, a pelenkák és a bébiételek áfa-csökkentését videó Nem akar alkotmánybíró lenni, és meg akarja nyerni a következő választásokat, mondta a miniszterelnök. Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó A háromtagú bűnszövetkezetnek egy 54 éves szlovák állampolgár is a tagja volt.
Külföld Zeman felszólította a szociáldemokratákat, hogy vállalják a kormányzati együttműködést az ANO-val Zeman felszólította a szociáldemokratákat, hogy vállalják a kormányzati együttműködést az ANO-val videó Miloš Zeman cseh államfő felszólította a Cseh Szociáldemokrata Pártot (CSSD), ne vonuljon ellenzékbe, hanem tárgyaljon az októberi képviselőházi választásokon győztes ANO mozgalommal az új kormány létrehozásáról. Az ANO mozgalomnak a 200 tagú cseh parlamenti alsóházban 78 képviselője van, így egyedül nem tud kormányt alakítani. Fegyveres támadás Dagesztánban, halottak videó Az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságban gyakoriak az iszlamista terrortámadások. Lezuhant egy repülő Franciaországban videó Egy francia állampolgárságú házaspár és 10 éves gyermekük halt meg.
Itthon Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó RIMASZOMBAT. Az alapismereteket minden tanulónak az anyanyelvén kellene megszereznie, hiszen az a tudás elsajátításának legkönnyebb és legmegfelelőbb formája – mondta Orosz István, a rimaszombati Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója. Véleményével egyetért Főző Zsolt pedagógus is, a helyi önkormányzat képviselője, az oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottság elnöke. Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik. A következő napok a tél szorításában telnek videó Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható.
Magyar világ Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! videó A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Kövér László (Fidesz), az Országgyűlés elnöke az ünnepségen arra kért minden magyarországi települést, hogy soha ne feledjék a határon kívül maradt magyar településeket. A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét. Temesvár az embercsempészet egyik új központja videó Mindezt a német szövetségi rendőrség közölte a Welt am Sonntag című vasárnapi német lappal.
Színes Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont videó Egyre nagyobbak voltak a fájdalmai, így orvoshoz ment a nyáron szerzett sebbel Delhusa Gjon, akit azonnal meg kellett műteni. "Volt egy sportbaleseti seb, amivel nem törődtem nyár óta." Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát.
Mozaik Sebápoló hangyák Sebápoló hangyák videó Az afrikai Matabele-hangyák szabályosan ellátják társaik harci sebesüléseit, s ezzel jelentősen javítják a sérültek túlélési esélyeit. Viselkedésük egyedülálló az állatvilágban. Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Ma van nagyböjt 1. vasárnapja Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére! "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók.
Fő támogatónk