2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Edith és Marlenevideó 2018. február 20., kedd 12:24 A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be.
Jövedelmező a cannes-i Arany Pálma? videó 2011. május 12. | LOS ANGELES. A cannes-i Arany Pálma-díj nem feltétlenül jelent busás hasznot a mozipénztáraknál, ám számos esetben kimutathatóan hozzájárul a bevételek növekedéséhez, alkalmanként pedig kiugróan magasra tornássza azokat. A nagy hollywoodi stúdiók jellemzően nem küldenek versenyfilmet Cannes-ba, ugyanakkor jelentős kereskedelmi platformnak tekintik a fesztivált és filmvásárt termékeik európai forgalmazása szempontjából.
Bécsi Ünnepi Hetek - 41 produkció 23 országból videó 2011. május 12. | BÉCS. "Ausztria legnagyobb kórusa" és az ORF Rádió Szimfonikus Zenekara lép fel a Bécsi Ünnepi Hetek idei rendezvénysorozatának pénteki megnyitóján.
Megkezdődött a 64. Cannes-i Filmfesztivál videó 2011. május 11. | CANNES. Woody Allen legújabb filmjének versenyen kívüli díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 64. Cannes-i Filmfesztivál. A mustrát Bernardo Bertolucci olasz filmrendezö nyitotta meg.
Kiválasztották a finnugor világ hét csodáját videó 2011. május 11. | MOSZKVA. A szigligeti vár is bekerült a finnugor világ hét csodája közé, amelyeket internetes szavazás nyomán választottak ki természet, kultúra, kézzel alkotott műemlékek és az ünnepek kategóriákban. Minden kategóriában hét-hét csodát választottak ki. A legsikeresebben a hantik jelöltek.
Márai Sándor versek lemezen videó 2011. május 11. | BUDAPEST. Márai Sándor verseit zenésítette meg a Hangzó Helikon sorozat legújabb kiadványán a pécsi Szélkiáltó együttes.
Eurovíziós Dalfesztivál - Wolf Kati bejutott a döntőbe videó 2011. május 11. | BUDAPEST. Wolf Kati bejutott az 56. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. Az énekesnő Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams) című dalát adta elő a düsseldorfi fesztivál kedden este megrendezett első elődöntőjében, az Esprit Aréna ünneplő, táncoló közönsége előtt magyar-angol kevert nyelven.
Megjelentek a 2011-es előadóművészeti pályázatok videó 2011. május 10. | BUDAPEST. Kiírta az előadóművészeti törvény alapján az idén nyújtható támogatásokra vonatkozó pályázatokat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, összesen nettó 1143,80 millió forint értékben lehet pályázni. 66,5 millió forint a határon túli magyar előadóművészeti szervezeteknek szánt támogatás.
Magyar filmes EU tehetségdíja videó 2011. május 10. | BRÜSSZEL. A magyar Zomborácz Virág és a svéd Hanna Sköld és nyerte el idén az Európai Unió MEDIA Európai Tehetség nevű díját - jelentette be az Európai Bizottság kedden Brüsszelben. A magyar rendező-forgatókönyvíró az Afterlife, a svéd a Granny's Dancing on the Table című filmért kapja az elismerést, amelyet a hét végén, a cannes-i filmfesztiválon vehetnek át.
Wolf Kati kedd este bemutatkozik az Eurovízós Dalfesztiválon videó 2011. május 10. | DÜSSELDORF. Wolf Kati, az X-Faktor verseny döntőse képviselte Magyarországot és a Magyar Televíziót az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a februárban nagy sikerrel debütált Szerelem, miért múlsz? című dallal. Wolf Kati dalát a Rakonczai Viktor– Rácz Gergő– Geszti Péter alkotói hármas szerezte.
Madách műveiből nyílik kiállítás videó 2011. május 10. | GYŐR. Az ember tragédiája mintegy 250 kiadásából, a japán és a francia, az angol és a német, a flamand és a bolgár, az arab és a finn, a cseh és cigány nyelven megjelent fordításokból, továbbá Madách Imre egyéb irodalmi alkotásaiból nyílik kiállítás ősszel a győri Xántus János Múzeumban.
Szombaton Múzeumok éjszakája videó 2011. május 10. | POZSONY. Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok és Galériák Éjszakáját. Május 14-edikén szombaton éjfélig várják az intézmények a látogatókat. A belépés ingyenes, esetleg csak szimbolikus összeget kell fizetni.
Énekek éneke - A Rovás legújabb tárlata videó 2011. május 08. | SZEPSI. A Bódva- völgyi és Érchegységi Regionális Kultúrközpont jóvoltából Szepsiben, a Vállalkozói Inkubátorházban tekinthető meg május 11-ig Szabó Ottó és Tóth József közös képzőművészeti kiállítása. Mindkét alkotó a Rovás művészeti csoport tagja.
Edith Piaf szenvedélyes levelei kerékpáros bajnok szeretőjéhez videó 2011. május 08. | PÁRIZS. Franciaországban kiadták Edith Piaf szerelmes leveleit, amelyeket Louis Gérardin kerékpáros bajnokhoz írt. Kedvenc énekesnőjük jobbára kudarcos szerelmi történeteire legalább annyira emlékeznek a franciák, mint sanzonjainak megrázó szövegeire és dallamaira.
Felvidéki díjazott a VII. Göcsej Filmszemlén videó 2011. május 07. | Zalaegerszeg. A szepsi Bódva-völgyi Stúdió tavaly forgatott portréfilmjével harmadik helyezett lett Zalaegerszegen megrendezett VII. Göcsej Filmszemlén. A fesztiválon 60 pályaművet bírált el a zsűri Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból, Szlovákiából, és Újvidékről.
Vajna: Vissza kell csalogatni a nézőket a mozikba videó 2011. május 07. | BUDAPEST. A Magyar Nemzeti Filmalap nem szól bele az alkotói munkába, sokkal inkább a kereteket akarja biztosítani - fogalmazott Andrew G. Vajna, a filmszakma megújulásáért felelős kormánybiztos a 42. Magyar Filmszemle szakmai fórumán az Uránia Nemzeti Filmszínházban szombaton.
A Sziget a világ top 10 fesztiválja között videó 2011. május 07. | NEW YORK. A Cheapflights amerikai internetes utazási oldal szerint a Sziget a hatodik a tizes listán. „Európa egyik legnemzetközibb zenei rendezvénye, amelyen szinte minden stílusra jut egy színpad a világzenétől a blues-on és a dzsesszen át a rockig“ – áll a Sziget értékelésében.
Megjelent a gazdag angolok listája videó 2011. május 06. | LONDON. A válságnak vége, sőt a brit zeneiparban nem is volt. Feltűnően sok szupergazdag van a muzsikusok között, de a leggazdagabbak a zeneiparban tevékenykednek: producerek vagy a zeneműkiadásban dolgoznak.
Síremléket avattak Bujtor Istvánnak Balatonszemesen videó 2011. május 05. | BALATONSZEMES. Rokonok, barátok, művésztársak jelenlétében avatták fel csütörtökön Balatonszemesen a két éve elhunyt Bujtor István színművész, Balázs Béla-díjas rendező, a veszprémi Petőfi Színház volt igazgatójának síremlékét.
Sophia Lorent ünnepelte Hollywood videó 2011. május 05. | LOS. ANGELES. Sophia Loren színésznőt ünnepelte Hollywood: John Travolta a "legfinomabb" dolognak nevezte, ami Olaszországból érkezett, Roberto Benigni az O Sole Mióval szerenádozott neki, Billy Crystal pedig elárulta, ő volt első nagy szerelme.
Hidegháborús kémfilmfesztivál Londonban magyar részvétellel videó 2011. május 05. | LONDON. Celluloid függöny (Celluloid Curtain) címmel rendezi meg Londonban az európai hidegháborús kémfilmek fesztiválját a Goethe Intézet és az EUNIC London a Riverside Studios művészmozijában péntektől hétfőig.
Európai kulturális intézetek éjszakája videó 2011. május 04. | BUDAPEST. Az európai kulturális intézetek éjszakáját rendezik meg pénteken a magyar fővárosban: az Európai Bizottság magyarországi képviselete és az EUNIC, az uniós országok kulturális intézeteit összefogó egyesület tizenkét budapesti tagja ingyenes programsorozattal ünnepli a soros magyar EU-elnökséget.
Befejeződött a Tompa Mihály Szavalóverseny videó 2011. május 01. | RIMASZOMBAT. Csütörtöktől szombatig tartott Rimaszombatban az amatőr előadók seregszemléje, a Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők és Lírai színpadok Országos Döntője. A huszadik alkalommal megrendezett versenyen közel háromszáz versenyző lépett fel.
Magyar színészek előadása a Szlovák Nemzeti Színházban videó 2011. május 01. | POZSONY. Együttműködési program keretében Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Színház új épületének prózai színpadán adja elő Csiky Gergely: Lumpok című színművét a Komáromi Jókai Színház május 21-én, szombaton 19 órai kezdettel.
Kiállítás a Kádár-korszak népi kultúrájáról és a nemzetiségekről videó 2011. április 30. | VÁC. A Kádár-korszak népi kultúrájának és a Pest megyei nemzetiségek életének átalakulását mutatja be a váci Tragor Ignác Múzeum vasárnaptól látható kiállítása. A tárlat augusztus 7-ig látható Vácott.
A YouTube-on kelnek új életre a szovjet filmklasszikusok videó 2011. április 30. | MOSZKVA. Tucatjával teszi hozzáférhetővé az egykori szovjet filmklasszikusokat az azokat egykor gyártó moszkvai filmvállat. A produkciók felirattal láthatók a YouTube-on, és a Moszfilm arra is ígéretet tett, hogy hetente öt újabb címmel bővíti a kínálatot.
Magyarországon soha nem látott Markó Károly képek a Galériában videó 2011. április 30. | BUDAPEST. Május 6-án idősebb Markó Károly tárlat nyílik a Magyar Nemzeti Galáriában. A nagyszabású, 170 művet felvonultató kiállításra Barcelonából, Bécsből, Koppenhágából, Pozsonyból és Mexikóból érkeztek festmények. Nagy részük az őrzési helyükön kívül sehol nem volt még kiállítva. A Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállítása október 2-ig látogatható.
Felfedezték Kossuth-díjasainkat? videó 2011. április 29. | FELVIDÉK. Soha annyi koncertet nem adott itthon a Ghymes, mint napjainkban. A 30 éve muzsikáló Szarka fivérek idén Kossuth-díjat kaptak. Nyilván ez az elismerés is hozzájárult az együttes hazai "felfedezéséhez".
Arany János vonzó lehet a turistáknak videó 2011. április 28. | DEBRECEN. Arany János szülővárosa, a romániai Nagyszalonta és a költő iskolavárosa, Debrecen közös kulturális-turisztikai programsorozattal mutatja be a régió értékeit.
Dózsa története folytatódik videó 2011. április 27. | BUDAPEST. A tavaly nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon sikerre vitt, szerzőként többek között Szarka Tamás (Ghymes) által is jegyzett Dózsa táncmű kőszínházban folytatja utóéletét, a budapesti Művészetek Palotájában.
Művészetek Völgye: idén is megrendezik az összművészeti fesztivált videó 2011. április 26. | KAPOLCS. dén is megrendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 22. és 31. között, a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében - mondta Márta István, a völgyprogramokat szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke kedden, amikor jelképes kapavágással megkezdődött a kapolcsi falumalom és molnárház felújítása.
Első  Előző   202 / 204   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -0°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -1°C / 4°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -0°C / 5°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Belföld Több százan perelnék a Volkswagent Több százan perelnék a Volkswagent videó POZSONY. Van esélyük kártérítésre a dízelbotrányban érintett szlovákiai gépkocsitulajdonosoknak. Az ügyben csoportos per van készülőben, amellyel egy összeurópai kezdeményezéshez csatlakozhatnának az érintettek. A német konszernt eddig 700-an perelnék Szlovákiából. Van esélyük kártérítésre a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett szlovákiai autósoknak. Dél-Szlovákiából terjed a szegények kábítószere videó A marihuánánál erősebb hatású szer Magyarországról tört be az országba. Fico: Slovakia first! videó Fico kormányfőt inspirálta Trump választási szlogenje, s annak részleteiről blogjában számolt be.
Külföld A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária videó SZÓFIA. Bulgária a schengeni övezeten belüli határellenőrzések megszüntetését sürgeti. Ez ugyanis ellentmond a személyek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgása uniós alapszabadságának - mondta Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter a Die Welt című német lap keddi számában megjelent interjújában, amelyből előzetesen részleteket közöltek hírügynökségek. A bolgár külügyminiszter egyben követelte, hogy Bulgária és Románia is csatlakozhasson a schengeni övezethez. Erdogan: a török hadsereg megkezdi Afrín ostromát videó A hadművelet idáig Afrín peremvidékein, nehéz terepviszonyok között, erdőkkel borított hegyekben zajlott. Új stratégiát alkalmaz Skandináviában az Iszlám Állam videó Új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni az Iszlám Állam, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Magyar világ Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága videó KIJEV. Ukrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát - jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán. Az oktatás nyelvéről szóló rendelkezések bevezetését 2020-ról 2023-ra módosítja. Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata videó Bulgária elismerést érdemel, mert megvédte a külső határait, amivel Magyarországot is - mondta a miniszterelnök hétfőn Szófiában. Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en.
Színes Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó BUDAPEST. Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán. A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme. Phjongcshang 2018 - Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó videó Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett. Phjongcshang 2018 - Búcsúznak a szlovák jégkorongozók Frissítvevideó Az Egyesült Államok válogatottja könnyed győzelemmel jutott negyeddöntőbe, miután legyőzte Szlovákiát.
Mozaik Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó LONDON. Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók - adta hírül a BBC hírportálja. Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják. Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus videó Képes volt eszközöket készíteni és valószínűleg az első előember volt, amely főzött. A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk.
Vélemény Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé. A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk