2018. március 23., péntek - Emőke
Cikkek közt...  Videók közt...  
Meghalt Kulcsár Ferenc költővideó 2018. március 22., csütörtök 17:15 Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtökön Dunaszerdahelyen életének 69. évében elhunyt Kulcsár Ferenc költő. Temetése hétfőn, március 26-án 13 órakor lesz Dunaszerdahelyen, a városi temetőben.
Csontvárytól Kondorig videó 2011. július 04. | GYŐR. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal meghosszabbították a Csontvárytól Kondorig című kiállítás nyitva tartását, így a XX. századi modernista magyar festők alkotásait bemutató tárlatot augusztus 7-ig láthatja a közönség Győrött a Városi Művészeti Múzeumban.
Hemingwayt az FBI kergette a halálba? videó 2011. július 04. | NEW YORK. Ernest Hemingwayt az állandó FBI-megfigyelés kergette az öngyilkosságba - állította a Nobel-díjas író közeli barátja és munkatársa az író halálának ötvenedik évfordulóján.
Nemzetközi művésztelep Dunaszerdahelyen videó 2011. július 04. | DUNASZERDAHELY. 12. alkalommal szervezi meg a Kortárs Magyar Galéria kuratóriuma és Dunaszerdahely önkormányzata azt a nemzetközi művésztelepet, amelynek célja, hogy a Kárpát-medencei magyar művészek jobban megismerjék egymást.
Befutott a Báthory Expressz videó 2011. július 04. | BUDAPEST, VARSÓ. Vajon mennyire élő ma még a lengyel-magyar barátság? A múlt század 60-as 70-es éveinek magyar autóstoposai és balatoni lengyel nyaralói hogyan emlékeznek vissza az egymás országában szerzett fiatalkori élményeikre - ezekre voltak kíváncsiak a Báthory Expressz "kultúrbusz" útjának kezdeményezői.
Rejtélyek és viták - Maja kiállítás a Quai Branly múzeumban videó 2011. július 02. | BUDAPEST, PÁRIZS. Minden riasztó jóslat jó valamire. Az egyik rejtélyes maja naptár 2012. december 21-re ígér nagy változást, egyesek szerint maga a világvége következhet be ezen a napon. A párizsi Quai Branly múzeum és a guatemalai kormány számára ez alkalmat teremtett arra, hogy ismételten felhívja a figyelmet a titokzatos közép-amerikai civilizációra.
Kristályglóbuszt kapott Judi Dench videó 2011. július 01. | KARLOVY VARY. A Charlotte Bronte világhírű regénye alapján készült Jane Eyre című, brit film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt a 46. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban.
Gyöngyöspatán koncertezett a Kaláka videó 2011. július 01. | BUDAPEST. Gyöngyöspatán adott koncertet Péter-Pál napján a Kaláka együttes, amely cigánymuzsikus fellépőkkel kiegészülve játszott a község Árpád-kori temploma előtti téren.
Turturro és Malkovich Karlovy Varyban videó 2011. július 01. | KARLOVY VARY. Mintegy 200 filmet láthatnak az érdeklődők a nyugat-csehországi Karlovy Varyban a pénteken kezdődő 46. nemzetközi filmfesztiválon, amelynek nemzetközi zsűrijét Szabó István magyar rendező vezeti.
Álomba ringatja nézőit egy brit színtársulat videó 2011. július 01. | LONDON. Elbóbiskolni, ne adja az ég, még horkolni is, a színházba járók rémálmának számít. Egy londoni társulat azonban megtöri a tabut, Altató című előadásával szó szerint álomba ringatja nézőit.
Kétezer program a Művészetek Völgyében videó 2011. június 29. | BUDAPEST. Több mint 2000 különböző program, köztük Kaláka Versudvar, Hobo retrospektív sorozat, Palya-udvar és néprajzi filmfesztivál is várja a látogatókat a 21. Művészetek Völgyében. Az idén szerényebb kürülmények között, három faluban rendezik meg a július 22. és 31. között zajlő fesztivált.Rövidebb ideig sugároz középhullámon a Kossuth Rádió videó 2011. június 29. | BUDAPEST. Július 1-jétől az MR1-Kossuth Rádió középhullámú adása a 20 órakor kezdődő Rádiószínház műsorával, amely naponta 21 és 22 óra között ér véget, befejeződik - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője szerdán az MTI-vel.
Teljes egészében megtekinthető a Barberini-palota gyűjteménye Rómában videó 2011. június 29. | RÓMA. Bővítették az olasz főváros egyik legnagyobb képtárát: a Barberini-palotában az itáliai festészet immár több mint másfélezer remekműve csodálható meg.
Molesztálás miatt feloszlik a Bambini di Praga gyerekkórus videó 2011. június 29. | PRÁGA. Megszűnik a közel negyvenéves múltra visszatekintő cseh Bambini di Praga gyerekkórus, amelynek karvezetője két éve kiskorú lányok molesztálása miatt került börtönbe.
Zsidó Nyári Fesztivál 2011 videó 2011. június 28. | BUDAPEST. A magyar fővárosban az idén is megrendezik a Zsidó Nyári Fesztivált. A rendezvény központi helyszíne a Dohány utcai zsinagóga. A fesztivál hagyományos programjai közé tartoznak a filmnapok, amelynek első alkalommal ad otthon a Puskin Mozi.
Világörökség a kárpáti ősbükkös videó 2011. június 28. | PÁRIZS. A jordániai Hold völgye, a kolumbiai "Kávéút" és a Kárpátokban lévő, Szlovákia és Ukrajna határ menti területein fekvő ősbükkfa erdő is felkerült több más jelölt mellett az UNESCO világörökség-listájára.
Felmérik a Házsongárdi temető műemlék sírjait videó 2011. június 28. | KOLOZSVÁR. Megkezdődött a kolozsvári Házsongárdi temető műemlék sírjainak topográfiai felmérése. Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor által vezetett kulturális tárca első lépésben háromszáz műemlék sír topográfiai felmérését végezteti el, hogy azokat a műemlékvédő bizottság védetté nyilváníthassa.
Egyre nagyobb hullámokat vet a Taganka-botrány videó 2011. június 27. | MOSZKVA. Egyre nagyobb hullámokat vet a moszkvai Taganka színház igazgató-főrendezője, Jurij Ljubimov és a társulat tagjai között pénteken Prágában kitört botrány: Ljubimov hétfőn nem engedte be a színházba a művészeket, akik a sajtó képviselőivel szándékoztak ott találkozni.
A nyomorultak a Margitszigeten videó 2011. június 27. | BUDAPEST. A Budapesti Nyári Fesztivál idei műsorán szerepel minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalje. A nyomorultak a kecskeméti Katona József Színház előadásában június 25-től négy estén át látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Art Film Fest - Bárdos Judit kapta a legjobb női alakítás fődíját videó 2011. június 26. | TRENCSÉNTEPLIC. Véget ért az Art Film Fest 19. évfolyama. A díjkiosztó ünnepségen jelen volt Iveta Radičová miniszterelnök is. A legjobb női alakítás díját Bárdos Judit, a pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatója kapta a Ház című filmben nyújtott alakításáért.
Sigourney Weaver méltósággal öregedik videó 2011. június 26. | NEW YORK. A színésznő azt állítja, 61 évesen úgy érzi, karrierjének legjobb évei várnak még rá. „Fontos, hogy méltósággal öregedjünk, terveim szerint én így fogok. Vigyázok magamra, és mindent megteszek, hogy fitt és egészséges maradjak addig, amíg csak lehet.
Több mint kétszáz fellépő a Pohodán videó 2011. június 26. | TRENCSÉN. Idén mintegy kétszáz koncert és egyéb kulturális program között válogathatnak az érdeklődők a Pohoda fesztiválon. A rendezvényre, amelyet 15.alkalommal rendeznek meg július 7. és 9. között, harmincezer látogatót várnak a szervezők.
Kiábrándító: a strucc nem dugja fejét a homkba, a sör nem oltja a szomjat videó 2011. június 25. | LONDON. A strucc nem dugja a homokba, a bagoly pedig nem tudja teljesen körbeforgatni a fejét - egyebek mellett ez tudható meg abból a Nagy-Britanniában hamarosan megjelenő könyvből, amelynek írója számos téves, ám mély gyökerű mítoszt igyekszik kigyomlálni a köztudatból.
Elhunyt Peter Falk videó 2011. június 24. | WASHINGTON. Nyolcvanhárom éves korában Los Angelesben elhunyt Peter Falk filmszínész, akinek legismertebb szerepe a legendás Columbo hadnagy megszemélyesítése volt. A színész halálhírét az egyik hozzátartozója jelentette be a kaliforniai KNX rádióban.
Ma tartják a múzeumok éjszakáját Budapesten videó 2011. június 24. | BUDAPEST. Többek között perzsa és egyiptomi programok, divatbemutatók, hercegi koncert és különleges járművek várják a közönséget 92 budapesti helyszínen ma estétől a múzeumok éjszakáján.
Szlovákiai magyar művészek az Európai Parlamentben videó 2011. június 24. | BRÜSSZEL. Záró szakaszába ért a magyar elnökség az Európai Unióban. Csütörtök este Brüsszelben megkezdődött a június 30-án véget érő magyar elnökség utolsó csúcstalálkozója. A résztvevő állam- és kormányfők az uniós döntések véglegesítése közben szlovákiai magyar művészek alkotásaival ismerkedhetnek.
Sade-koncert Magyarországon videó 2011. június 23. | BUDAPEST. Sade-koncert lesz ősz végén Magyarországon: az igényes soul, rhythm & blues és jazz keverékével a nyolcvanas években sikert sikerre halmozó brit énekesnő és csapata november 23-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
Ingyenes Dunasziget Fesztivál Bécsben videó 2011. június 23. | BUDAPEST. Június 24-26. között rendezik meg a 28. Dunasziget Fesztivált Bécsben. Tizenegy színpadon több mint hatszáz órányi program várja az érdeklődőket. Még több biztonság, még több népzene és még több sztár – ezt ígérik a szervezők.
Jó áron keltek el Picasso múzsáinak portréi videó 2011. június 22. | LONDON. Jó áron kelt el a Christie's keddi londoni aukcióján az a három portré, amelyet Pablo Picasso három különböző múzsájáról festett.
Matisse kollázsai a Vatikánban videó 2011. június 22. | VATIKÁNVÁROS. Henri Matisse francia festőnek a dél-franciaországi Saint-Paul de Vence híres Rózsafüzér-kápolnája üvegablakaihoz készített rajzait és kollázsait állítják ki – most első ízben - szerdától a Vatikánban.
Sziget - Jön a Prodigy, Kate Nash és a Kaiser Chiefs videó 2011. június 20. | BUDAPEST. A már korábban bejelentett fellépők mellett három további brit sztár, a Prodigy, Kate Nash és a Kaiser Chiefs is koncertet ad az idei Sziget fesztiválon augusztus 10. és 15. között.
Első  Előző   201 / 207   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 8°C
Holnap: -3°C / 8°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 8°C
Holnap: -5°C / 8°C
Losonc
Ma: -6°C / 7°C
Holnap: -6°C / 5°C
Kassa
Ma: -4°C / 8°C
Holnap: -7°C / 5°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
58 éveMeteorológiai Világnap
1045 éveElkezdődött a magyarok beilleszkedése a nyugati, keresztény társadalomba.
179 éveMegszületett Julius Hann osztrák meteorológus, a klimatológia és a meteorológia fizikai szemléletmódjának megalapozója.
176 éveMeghalt Stendhal francia író (Vörös és fekete, A pármai kolostor).
154 éveCseszneken megszületett Simonyi-Semadam Sándor, a trianoni szerződés aláírója.
Belföld Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Frissítvevideó POZSONY. Mivel Andrej Kiska államfő kinevezte az új kormányt, a szervezők lefújták a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért tüntetést. Az egyetemisták azonban pénteken csendes menetet indítanak. A szervezők "nem mennek sehova", az új kormány lépéseit figyelk majd. A nővérek és orvosok bírálják az új egészségügyi minisztert videó Döntéseit nem a szakmai érvek, hanem a politikai befolyás alapján hozza meg, állítják bírálói. A Kuciak-féle kettősgyilkosság elkövetője speciálisan átalakított fegyvert használt videó A rendőrség nem erősítette meg, hogy gázpisztollyal lőtték le a fiatalokat.
Külföld Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns videó FREIBURG. Életfogytiglanra ítélték azt az afgán férfit, aki a németországi Freiburgban 2016 szeptemberében megerőszakolt egy diáklányt, akinek testét később egy folyóban találták meg – hangzott el az M1 Híradójában Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet. Amerikai importvámok - Európa egyelőre mentességet kap videó Az Európai Unió mellett Argentína, Ausztrália, Brazília és Dél-Korea, valamint Kanada és Mexikó tartozik a kivételezett körbe. Két éve szabadult el a terror Brüsszelben videó A három brüsszeli támadásnak összesen harminckét halálos áldozata volt, és több százan megsebesültek, köztük két magyar is.
Itthon Hogyan kerül a víz a csapba? Hogyan kerül a víz a csapba? videó A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én tartják, célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. 2018-ban a víz világnapjának szlogenje: „Védd természetesen!” A környezetszennyezés problémáira a megoldást sok esetben maga a természet kínálja fel. Idén erre akarják fokozottabban felhívni a társadalom figyelmét a víz világnapjának szervezői szerte a világon. Gondolatok a környezettudatosságról március 22-én, a víz világnapján. Vasárnaptól vastagodik meg újra a felhőtakaró videó Pénteken és szombaton napközben javarészt derült égboltra és 6-11 fokra számíthatunk. Éjszaka még fagyos marad a levegő. Mi hátráltatja a Dunaradvány és Neszmély közötti kompjárat megvalósulását? videó Neszmély polgármestere szerint akár már jövő ősszel elindulhatna a kompjárat. A felvidéki oldal nem ennyire derülátó.
Magyar világ Digitalizáció és migráció Digitalizáció és migráció videó A digitalizáció, a migráció, és az európai romák és szegények kérdése az olyan témák közé tartozik, ahol szükséges, hogy lássuk a különböző nézőpontokat. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott, és egy olyan értékes beszélgetésben volt része, amit másokkal is szeretne megosztani. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott. Betiltották az arcot elfedő maszkok viselését köztéri rendezvényeken Kárpátalján videó Bűnmegelőző intézkedésként ezentúl a rendőröknek azonosítaniuk kell az ilyen emberek kilétét. Áder: a klímakatasztrófa már nem a jövő, hanem a jelen videó Áder János hétfőn érkezett a nyolcadik Víz Világfórumra, Brazíliavárosba. Beszédet mondott a megnyitó ceremónián is.
Színes Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát videó LOS ANGELES. Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: a magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal mintegy ezer tárgyat, köztük ékszereket, festményeket, bútorokat és drága estélyi ruhákat értékesítenek április közepén a Beverly Hills-i Heritage aukciósházban. Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat. Harmadszor került megrendezésre az Ecommerce Expo videó Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényét, az Ecommerce Expo-t. Több mint 3 fokkal megdőlt a napi hidegrekord Magyarországon videó Most hajnalra Vásárosnaményban mínusz 13,4, míg Nyírlugoson mínusz 15,2 fokig süllyedt a hőmérséklet.
Mozaik Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását videó INNSBRUCK. A gleccserek további olvadását ebben az évszázadban csak egyetlen esetben lehet feltartóztatni, ha azonnal leállítjuk az összes üvegházhatású gáz kibocsátását - erre a következtetésre jutottak a Brémai és az Innsbrucki Egyetem kutatói a Nature Climate Change című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban. Minden egy kilogramm szén-dioxid, amelyet ma kibocsátunk, 15 kilogramm gleccserjég elolvadását jelenti. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége. Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók videó Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny agyi képalkotó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A csíksomlyói hegynyeregben, a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztus 18-án a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót - jelentették be a két intézmény vezetői egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón szerdán. A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja. Kassára látogatott Erdő Péter bíboros videó Az esztergom-budapesti érsek előadást tartott a teológiai fakultáson és felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát is.
Múltunk Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó A napokban újabb, a 2. világháború idején elsüllyedt hadihajó roncsaira bukkant a Paul Allen vezette expedíció. Ezúttal a guadalcanali tengeri csatában hullámsírba szállt USS Juneau-nak akadtak nyomára, amely többek között arról is híres, hogy ezen szolgált az öt fiatal Sullivan-testvér, akiknek tragikus története megrázta Amerikát. Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus. Elárverezik az utolsó egyiptomi király karóráját videó Kalapács alá kerül Faruk arany karórája. Akár 800 ezer dollárért is elkelhet az óra, amelyből csak 281 darab készült a világon.
Fő támogatónk