2018. március 24., szombat - Gábor, Karina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kassán mutatkozott be az Erdélyi Magyar Írók Ligájavideó 2018. március 23., péntek 10:07 KASSA. Tavaszi felolvasó körútra indult az Erdélyi Magyar Írók Ligája. A 15 éve fennálló szervezet különös hangsúlyt fektet az olvasókkal való közvetlen, személyes találkozásra, amely az erdélyi írók jelenlétét erősíti a Kárpát-medencében. Egyetlen felvidéki helyszínként Kassát választották, befogadóra pedig a MaJel Rovás Központban leltek.
Prince is fellép a Szigeten videó 2011. július 21. | BUDAPEST. Prince lesz az idei Sziget fesztivál nulladik napjának sztárfellépője. Az énekes augusztus 9-én a Nagyszínpadon lép majd fel.
Megfogyatkoztak a kedvezmények videó 2011. július 21. | BUDAPEST, POZSONY. Bár a kettős állampolgárságról szóló magyar törvény elfogadását követően a magyar kormány sokszor hangsúlyozta: a magyarigazolvánnyal járó kedvezmények fennmaradnak a határon túliaknak, lassan kikopnak a gyakorlatból a lehetőségek.
Szocialista retro Kassán videó 2011. július 21. | KASSA. Szokatlan kezdeményezés indul a jövő héten Kassán. „Lakás 70/80” címmel művészek fényképeznek majd olyan otthonokat, belső tereket, amelyek a múlt század 70-es, 80-as éveinek bútoraival vannak berendezve. A legizgalmasabb felvételekből októberben nyílik kiállítás.
Karel Gott: Nem vagyok unalmas! videó 2011. július 21. | PRÁGA. Feszült helyzet alakult ki Karel Gott és a cseh rádió között. A főként aktuális tartalmat sugárzó egyes csatornán indexre került a máig népszerű énekes, a kettes csatornán viszont felkapott, sőt szombatonként saját műsort vezet.
Elkészült a Márai Sándor-emlékkörút videó 2011. július 20. | KASSA/BUDAPEST. Elkészült a Márai Sándor-emlékkörút, amelyen az érdeklődők az íróhoz és családjához köthető helyszíneket járhatják végig Kassán és Budapesten. A körutat a „Kassa – Európa kulturális fővárosa 2013” nonprofit szervezet és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezte meg és készítette elő.
Reneszánsz és barokk zenei hét kezdődik Győrött videó 2011. július 19. | GYŐR. Reneszánsz és barokk zenei hét kezdődik vasárnap Győrött, a régizenei fesztivál programján koncertek és ének, illetve hangszeres kurzusok szerepelnek.
Magyarországon is csúcsot döntött a Harry Potter-széria utolsó része videó 2011. július 19. | BUDAPEST. Nemcsak Észak-Amerikában, hanem világszerte is számos csúcsot döntött hétvégi bevételeivel a Harry Potter-saga nyolcadik, egyben utolsó darabja, amely valószínűleg a Warner Bros. első milliárd dollár feletti bevételt hozó produkciója lesz. A mozi Magyarországon szintén minden idők legnagyobb bevételeit hozta.
Scorsese filmet készített George Harrisonról videó 2011. július 19. | LONDON, BUDAPEST. Dokumentumfilmet forgatott Martin Scorsese amerikai rendező George Harrison életéről. Az amerikai HBO kábelcsatorna ősszel két részben fogja bemutatni a dokumentumfilmet.
Keddtől látogatható a Zsolnay-mauzóleum videó 2011. július 18. | PÉCS. Megújult a Zsolnay-mauzóleum; a porcelángyárat alapító Zsolnay Vilmos és családja temetkezési helyét Udvardy György megyéspüspök áldotta meg hétfőn Pécsen Schmitt Pál államfő jelenlétében.
Egymilliárd dollár bevételt hozhat a varázslófiú videó 2011. július 18. | LONDON, WASHINGTON. Nemcsak Észak-Amerikában, hanem világszerte is számos csúcsot döntött hétvégi bevételeivel a Harry Potter-saga nyolcadik, egyben utolsó epizódja, amely valószínűleg a Warner Bros. első egymilliárd dollár feletti bevételt hozó produkciója lesz.
Hegyalja Fesztivál: Nyolcvanötezer látogató videó 2011. július 17. | TOKAJ. RAKAMAZ. Nyolcvanötezer látogató szórakozott az idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában, a szerdán kezdődött és vasárnapig tartó Hegyalja Fesztiválon.
Rekordot döntött a Harry Potter záróepizódja videó 2011. július 16. | LOS ANGELES. A Harry Potter széria záróepizódja már a vetítése előtt rekordokat döntögetett, csütörtök éjjel 43,5 millió dollár bevételt hozott, pénteken pedig újabb csúcsot állított fel.
Kádár sem vetette meg Bruce Leet és Kim Basingert videó 2011. július 16. | BUDAPEST. Bruce Lee alakításai, a Kilenc és fél hét Kim Basingerrel, Antonioni Nagyítása, valamint Truffaut Négyszáz csapása is megtalálható Kádár János mintegy ezer filmből álló magángyűjteményében.
Drámai tetőpont Ljubimov életében videó 2011. július 16. | MOSZKVA. Jurij Ljubimov világhírű orosz rendező ezúttal végérvényesen elhagyta az általa 1964-ban alapított s azóta vezetett, nem kevésbé világhírű moszkva Taganka színházat.
A Louvre féltve őrzi Mona Lisát videó 2011. július 15. | BUDAPEST. Kultúrháborúnak minősítette a sajtó, hogy Firenze kérésére Párizs nem adja kölcsön a Mona Lisát Leonardo da Vinci olaszországi életmű kiállításához.
Pinocchio létezett videó 2011. július 14. | RÓMA. A Carlo Collodi által 1881-ben befejezett történetet először egy olasz ifjúsági magazin publikálta folytatásokban, La Storia di un Burattino (Egy marionett története)címmel. Két évre rá jelent meg könyv formájában Pinocchio kalandjai címmel. A most napvilágot látott új kutatás szerint a műben felbukkanó helyszínek létező helyek.
Az Énekek éneke a Fáy-kastélyban videó 2011. július 13. | FÁJ. Szepsi után Fájban tekinthető meg a Rovás alkotócsoport Énekek éneke című kiállítása augusztus 1-ig. Szabó Ottó és Tóth József festőművészek Szepsiben megvalósult koncepciójához csatlakozott Gyenes Gábor grafikusművész, Jozef Suchoža szobrászművész, ifj. Szaszák György intermediális művész és meghívott vendégként Őry Katalin díszlet- és jelmeztervező.
Agatha Christie imádta az izgalmakat videó 2011. július 12. | LONDON. 35 évvel ezelőtt, 1976-ban halt Agatha Christie, a detektívregények koronázatlan királynője. Életéről, írói munkásságáról az évek során több írás jelent meg, legutóbb a BBC internetes oldala számolt egy érdekességről az írónővel kapcsolatban.
André Kertész-kiállításra készül a Nemzeti Múzeum videó 2011. július 12. | BUDAPEST. André Kertész-kiállítás nyílik szeptember végén a Magyar Nemzeti Múzeumban André Kertész Retrospektív címmel. A nemzetközi hírű fotósról nyáron a berlini Martin Gropius Bau termeiben tekinthető meg egy ugyancsak retrospekív kiállítás, amely szeptember 11-ig várja a látogatókat.
Nemzetközi művésztelep Győrött videó 2011. július 11. | GYŐR. Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.
Wajda legújabb alkotása: Walesa videó 2011. július 11. | VARSÓ. A világhírű lengyel rendező filmet készít egy másik híres lengyelről, Lech Walesáról. Hamarosan elkészül a film forgatókönyve,utána megkezdődhet a forgatás, s ha minden a tervek szerint halad, egy év múlva már vetíthetik is Andrzej Wajda legújabb alkotását.
XIV. Jászói Nyári Egyetem videó 2011. július 11. | JÁSZÓ. Ha még most is Nyári Művelődési Tábornak hívnák, jubilálna: éppen harmincadik születésnapját ülné. A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya idén Németh László gondolata - „Hűség a küldetéshez, bátorság a hűséghez” – jegyében rendezi meg július 12 – 18-a között.
Véget ért a Pohoda videó 2011. július 10. | TRENCSÉN. Vasárnap ökumenikus istentisztelettel ért véget a 15. Pohoda multikulturális fesztivál. A szertartást Anton Srholec és Daniel Pastirčák katolikus lelkész, Baruch Myers rabin és Anna Polcková evangélikus lelkész celebrálta.
Turturro kapta az életműdíjat Karlovy Varyban videó 2011. július 10. | KARLOVY VARY. A Restoration (Restaurátor) című, Joseph Madmony rendezte izraeli játékfilm kapta szombaton este Karlovy Varyban a 46. nemzetközi filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt. John Turturro amerikai filmes életműdíjat kapott.
Nahát, ezek a fanciák! videó 2011. július 09. | BUDAPEST, PÁRIZS. A francia kulturális tájkép egyik rejtélyének számít, hogy míg a 37 országos múzeumra különböző címeken elköltött közpénzek nagysága a számvevőszék megállapítása szerint egy évtized alatt legalább 70 százalékkal nőtt, virágoznak és sokasodnak a magánkézben lévő múzeumok, amelyek egy garast sem kapnak az államtól.
Ezrek várták Londonban az utolsó Harry Potter-filmet videó 2011. július 08. | LONDON. Több ezer rajongó üdvrivalgása közepette, a világ talán leghosszabb vörös szőnyegén vonultak fel az utolsó Harry Potter-film főszereplői a regényfolyam szerzőjével együtt csütörtök este az eső áztatta londoni belvárosban, ahol minden idők valószínűleg legcsillogóbb világpremierjén mutatták be a varázslótanonc fantasztikus kalandjait lezáró filmet.
Kezdődik a Gombaszögi Kulturális Ünnepség videó 2011. július 08. | ROZSNYÓ. Rozsnyón a történelmi városháza kongresszusi termében ma 17 órakor az Európai Unió kultúrpolitikájával és kisebbségi politikájával foglalkozó tanácskozással veszi kezdetét az 53. Gombaszögi Kulturális Ünnepség.
Balaton Sound Zamárdiban videó 2011. július 07. | ZAMÁRDI. Snoop Dogg, David Guetta, Portishead, Underworld, Karl Bartos, Thievery Corporation - csak néhány név azok közül a zenészek és formációk közül, akikkel és amelyekkel a csütörtökön induló Balaton Soundon találkozhatnak az elektronikus zene kedvelői.
Itt az utolsó Harry Potter-film videó 2011. július 06. | LONDON. Minden idők talán legcsillogóbb világpremierjén mutatják be az utolsó Harry Potter-filmet csütörtök este Londonban. A Harry Potter és a halálos szentek című epizód második része a hét Harry Potter-kötetből készült filmek közül a nyolcadik, és egyben a befejező rész.
Kiosztották a kisebbségi támogatásokat videó 2011. július 06. | POZSONY. Kiosztották a 2011-es támogatásokat a szlovákiai kisebbségeknek kultúrájuk, sajtójuk, közösségi életük felpezsdítése érdekében. Lesz, aki pezsdülhet, s lesz, akinek igen csak fel kell kötnie fehérneműjét, hogy talpon maradjon. Eddig sem volt ez másként, hiszen mindig több volt az eszkimó, mint a fóka; néhány újdonság azonban tetten érhető az idei pénzosztásban.
Első  Előző   200 / 207   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 1°C / 9°C
Holnap: -1°C / 8°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 8°C
Holnap: -2°C / 9°C
Losonc
Ma: -5°C / 6°C
Holnap: -7°C / 5°C
Kassa
Ma: -5°C / 7°C
Holnap: -7°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
144 éveBudapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész.
415 éveMeghalt I. Erzsébet angol királynő, a Tudor-ház utolsó sarja.
334 éveMegszületett Bél Mátyás polihisztor, író, evangélikus lelkész, történet- és földrajztudós.
174 éveMegszületett Arany László tanulmányíró, költő, Arany János fia.
136 éveRobert Koch német természettudós bejelentette a tuberkolózis kórokozójának és a baktériumoknak a felfedezését.
Belföld MKP: Ellenzéki összefogás kell a belpolitikai válság megoldására MKP: Ellenzéki összefogás kell a belpolitikai válság megoldására videó POZSONY. Az aktuális politika helyzet kapcsán tartott pénteken sajtótájékoztatót Pozsonyban Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, illetve Őry Péter, a párt országos tanácsának elnöke. Meg kell mutatnunk, hogy az ellenzéknek van legitimitása és ereje - jelentette ki Menyhárt hangsúlyozva, az MKP partner ebben. Pellegrini első személycseréje: Fico unokafivére vezeti majd a kormányhivatalt videó Rastislav Rybanský már egy ideje Pellegrini mellett dolgozik, aki az elődjétől, Ľubomír Vážnytól „örökölte meg”. Csökken az influenzás megbetegedések száma videó Az előző heti adatokkal összevetve 7,9 százalékkal lett alacsonyabb a heveny légúti megbetegedések száma.
Külföld EU-csúcs - Elfogadták a jövőbeli EU-brit kapcsolatokra vonatkozó irányelveket EU-csúcs - Elfogadták a jövőbeli EU-brit kapcsolatokra vonatkozó irányelveket videó BRÜSSZEL. Elfogadták az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatrendszerére vonatkozó tárgyalási irányelveiket pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a Twitteren. A tárgyalási irányelveket részletező dokumentum szakértők szerint nem tartalmaz meglepetéseket. Uniós vezetők szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős az angliai mérgezésért videó Az uniós vezetők egyhangúlag elfogadott nyilatkozata szerint ez az "egyetlen észszerű magyarázat". ENSZ: 167 ezren menekültek el Afrín térségéből videó A legtöbb ember - nagyjából 137 ezer - Tel Rifát városból menekült el.
Itthon Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik videó DUNASZERDAHELY. A fiatalok a szülőföldjükön megszerzett tudással és helyben való érvényesülésükkel a magyar jövőt erősítik - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a 2015, a külhoni magyar szakképzés éve program keretében megvalósult fejlesztések átadásán csütörtökön. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár átadta a magyar kormány támogatásával megvalósult fejlesztéseket Dunaszerdahelyen. Megjelent a Csoóri Sándor Alap új pályázati felhívása a népi kultúra támogatására videó 2018-ban a támogatottak köre kibővül, idén a tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek is benyújthatják pályázatukat. Arany János Emlékkonferencia Királyhelmecen videó Egy héten belül két Arany Jánossal kapcsolatos esemény is zajlott a Bodrogközi Magyar Közösségi Ház területén.
Magyar világ Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben videó BUDAPEST. Végső búcsút vettek Balás-Piri László 1956-os hőstől, politikai elítélttől és a Terror Háza Múzeumot is üzemeltető közalapítvány kuratóriumának elnökétől a Farkasréti temetőben, pénteken Budapesten. Balás-Piri László 1956 pesti srácainak és lányainak egyik utolsó hiteles tanúja - fogalmazott Balog Zoltán. Magyar fejlesztésű autóbuszokat kapott a honvédség videó Simicskó István az átadón hangsúlyozta, hogy a magyar honvédek akár életüket is feláldozzák Magyarország biztonságáért. Orbán: időt nyertünk videó "Világossá tettem, hogy nem tudunk elfogadni semmilyen javaslatot a kötelező kvótára nézve" - fogalmazott a magyar miniszterelnök.
Színes Varga Csaba hegymászó a Kancsendzöngára indul Varga Csaba hegymászó a Kancsendzöngára indul videó BUDAPEST. Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó a 8586 méteres Kancsendzöngára indul április elején, és emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek. Az erdélyi magyar hegymászó emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek. Visszavonultatták Görbicz Anita válogatott mezszámát videó A társak szerint megtisztelő volt Görbicz Anitával egy csapatban játszani. Harmadszor került megrendezésre az Ecommerce Expo videó Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényét, az Ecommerce Expo-t.
Mozaik A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe videó BÉCS. A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben - állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban. A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége. Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók videó Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny agyi képalkotó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét videó Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) pénteki közleményében. Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja.
Múltunk Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja videó BUDAPEST. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg idén a magyar-lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. Az idei házigazda Veszprém. Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus.
Fő támogatónk