2017. november 23., csütörtök - Kelemen, Klementina
Cikkek közt...  Videók közt...  
A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválonvideó 2017. november 23., csütörtök 09:19 BUDAPEST, SOPRON. A Limp Bizkit, a Skillet és Ákos is fellép a jövő évi Telekom VOLT fesztiválon Sopronban - közölték a szervezők.
A magyar nyelv napja videó 2017. november 13. | November 13-át az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította a magyar nyelv napjává, lehetővé téve, hogy évente egyszer a közfigyelem a magyar nyelvre, kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapjára irányuljon.
Lemezbemutató koncertet tartott a fővárosban a Vass Lajos Kórus videó 2017. november 12. | POZSONY. A reformáció kezdetének 500. évfordulójára megjelentetett cédéjének lemezbemutató koncertjét tartotta a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa. Az 1964-ben alakult énekkar már számos hanghordozót megjelentett, de először szervezték annak bemutató hangversenyét a Pozsony-Óvárosi Evangélikus Nagytemplomban.
Átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymilliót videó 2017. november 12. | BUDAPEST. A hétvégén átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymillió főt. A magyar alkotások 2008 óta nem látott magas nézőszámát nyereményjátékkal ünnepelte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City Magyarország.
Fölszállott a páva - Teljessé vált az elődöntők mezőnye videó 2017. november 11. | BUDAPEST. Tizenkilenc produkció jutott tovább a hajdúböszörményi és az erdélyi mikházai területi válogatókból a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutatóban pénteken, ezzel teljessé vált az elődöntő mezőnye.
Újabb Star Wars-trilógia és sorozat is készül videó 2017. november 10. | LOS ANGELES. Újabb Star Wars-trilógia készül, amely nem fog közvetlenül kapcsolódni a jelenleg futó szériához.
Fölszállott a páva - Ma lesz az utolsó két területi válogató videó 2017. november 10. | BUDAPEST. A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor utolsó két területi válogatójának, a hajdúböszörményinek és az erdélyi Mikházán forgatottnak az összefoglalóját láthatják a nézők ma este a Duna Televízióban.
Megkezdődött a 19. pozsonyi filmszemle videó 2017. november 10. | POZSONY. Bojan Vuletic szerb rendező alkotásával, a Rekviem Mrs. J.-ért (Rekvijem za gospodju) című film vetítésével kezdődött el csütörtökön este a 19. pozsonyi nemzetközi filmszemle (BAIFF).
Emléktáblát avattak Kertész Imre egykori otthonánál videó 2017. november 09. | BUDAPEST. Emléktáblát avattak Kertész Imre (1929-2016) irodalmi Nobel-, Kossuth-, Herder- és József Attila-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa születésének 88. évfordulója alkalmából egykori lakóháza falán, a II. kerületi Török utca 3. szám alatt csütörtökön, Budapesten.
Elhunyt Karin Dor színésznő, az egyetlen német Bond-lány videó 2017. november 09. | MÜNCHEN. Hetvenkilenc évesen elhunyt Karin Dor német színésznő, az egyetlen német Bond-lány, aki a Csak kétszer élsz című epizódban szerepelt Sean Connery oldalán.
Januártól a Duna TV-n is Honfoglalózhatunk videó 2017. november 08. | BUDAPEST. Mintegy két évtized után újra magyar fejlesztésű vetélkedő kerül a képernyőre. Ha a neten szerette, a tévében imádni fogja, ha a neten nem ismerte, akkor érdemes a Duna Televízióra kapcsolnia január 2-től minden hétköznap este fél nyolckor.
Fölszállott a páva - Lelkesek a külhoni továbbjutók videó 2017. november 08. | BUDAPEST. Nagy érdeklődés mellett vetítette pénteken a Duna TV a Páva keszthelyi és tatabányai területi válogatóit. A versenyen a külhoniak is sikeresen szerepeltek, s hárman jutottak a budapesti elődöntőkbe.
Ozzy Osbourne "utolsó" világturnéjára indul jövőre videó 2017. november 07. | LONDON. Ozzy Osbourne "utolsó" világturnéjára indul jövőre - jelentette be a Black Sabbath brit rockegyüttes énekese hétfőn.
Már ismert a Harmónia-díj jelöltjeinek névsora videó 2017. november 07. | ÉRSEKÚJVÁR. Magánszemélyek, kulturális és civil szervezetek október 10-ig küldhették el nevezéseiket a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj kategóriáinak valamelyikébe. A díjazottak neve 2017. november 18-án, az érsekújvári művelődési házban 18 órai kezdettel megrendezendő 6. Harmónia díjkiosztó gálán derül ki.
Vasárnap lesz Som Lajos búcsúztatója videó 2017. november 07. | BUDAPEST. November 12-én, vasárnap délután búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumban.
Lőrincz Zsuzsa felvidéki szobrászművész kiállítása nyílik Budapesten videó 2017. november 07. | BUDAPEST. Lőrincz Zsuzsa felvidéki grafikusművész, szobrászművész alkotásait bemutató kiállítás nyílik szerdán Budapesten, a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.
Budapesten mutatkozik be a Gömörország videó 2017. november 06. | RIMASZOMBAT, BUDAPEST. A Gömörország folyóirat mutatkozik be 2017. november 9-én a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata által szervezett, Élőfolyóirat elnevezésű rendezvényen Budapesten.
Felvidéki vándorkiállításra indul Murillo egyik Madonna-képe videó 2017. november 06. | KASSA. A spanyol barokk festészet egyik kiemelkedő alakja Bartolomé Esteban Murillo éppen 400 éve, 1617-ben született. A legnagyobb elismerést a Szűz Mária a gyermek Jézussal témában festett művei hozták számára. Az egyik ismeretlen festményének a másolatára Puss Sándor atya bukkant rá Kassán, a kép eddig Eperjesen volt kiállítva, a közeljövőben azonban több helyszínen is megtekinthetik az érdeklődők.
Elhunyt Balla Demeter fotóművész videó 2017. november 06. | BUDAPEST. Életének 87. évében vasárnap elhunyt Balla Demeter Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, a nemzet művésze - közölte pályatársa, Keleti Éva.
Európai Filmdíjak - Négy jelölést kapott Enyedi Ildikó filmje videó 2017. november 04. | BUDAPEST. Az Európai Filmakadémia rekordszámú, négy kategóriában jelölte Enyedi Ildikó Filmalap-támogatással készült, Testről és lélekről című filmjét az Európai Filmdíjakra - jelentették be szombat délben a sevillai filmfesztiválon. A díj 30 éves történetében soha nem kapott magyar alkotás ennyi jelölést.
A zene a mindenük - bejutott a Fölszállott a páva elődöntőjébe a Pósfa Zenekar videó 2017. november 04. | Sikeresen szerepelt, s bejutott a Fölszállott a páva elődöntőjébe a Pósfa Zenekar. A keszthelyi területi válogatón magyarbődi csárdással győzték meg a zsűrit, hogy ott a helyük az elődöntőben.
Fölszállott a páva - Elődöntőben a Pósfa Zenekar videó 2017. november 04. | BUDAPEST. Tizennégy produkció jutott be a keszthelyi és a tatabányai területi válogatókból a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató 5. évadának elődöntőjébe. A dunántúli forduló továbbjutói között van a felvidéki Pósfa Zenekar is, amely így készülhet a november közepétől élőben sugárzott elődöntőre.
Arany-est Ákossal – Külhoni gimnáziumok jelentkezését is várják videó 2017. november 03. | BUDAPEST. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Ákos önálló esttel jelentkezik a Nemzeti Színházban. A színházi szereplés mellett az előadó egy-egy kiválasztott gimnáziumba is elviszi a produkciót.
Fölszállott a páva - Számos felvidéki szereplő is küzd a továbbjutásért videó 2017. november 03. | BUDAPEST. Pénteken a területi válogatókat összefoglaló második adással folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada, amelyet a Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára rendeznek meg. Számos külhoni szereplő is küzd a továbbjutásért, a Felvidéket az ógyallai Pastorek Cynthia Éva, a nagymegyeri Petro Krisztina, az érsekkétyi Saróka Bence, a nagyölvedi Nagy Csomor András és zenekara, illetve a gellei Pósfa zenekar képviseli.
Könyvként kiadják Bob Dylan Nobel-beszédét videó 2017. november 02. | BUDAPEST. Könyv formájában megjelentetik Bob Dylannek az irodalmi Nobel-díj átvételéhez kapcsolódó beszédét - közölte a Magyar Nemzet a csütörtöki lapszámában.
Kuriózumok az Alpok-Duna- Adria műsorában videó 2017. november 01. | BUDAPEST. Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsorának első novemberi adása ismét érdekes témákat gyűjt csokorba. Festői tájak, emberi sorsok peregnek a csütörtöki filmkockákon.
Két koncertet is ad tavasszal Budapesten Enrique Iglesias videó 2017. október 31. | BUDAPEST. A nagy érdeklődésre való tekintettel március 11-e mellett másnap, 12-én is fellép Enrique Iglesias Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában.
Az Aurora Borealis közönségdíjat nyert a chicagói filmfesztiválon videó 2017. október 31. | CHICAGO. Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis - Északi fény lett a közönségszavazatok alapján a legjobb külföldi film az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely idén több mint 150 alkotást vonultatott fel - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.
Meghalt Som Lajos, a Piramis alapítója videó 2017. október 30. | BUDAPEST. Hetvenéves korában meghalt Som Lajos basszusgitáros, a Piramis együttes alapítója - osztották meg barátai Facebook-üzenetben, amit Köves Miklós, a Piramis dobosa is megerősített. A zenész korábban tagja volt a Tűzkerék, a Neoton, a Taurus együtteseknek is. 1974-ben megalapította a Piramist, melynek Révész Sándor mellett másik meghatározó tagja lett.
Kezdődnek az Őszi kulturális napok Párkányban videó 2017. október 30. | PÁRKÁNY. Hétfőn, október 30-án veszi kezdetét a VI. Őszi Kulturális Napok Párkányban. A több mint egy hónapon át tartó rendezvénysorozat Bálint András Arany János estjével indul, amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
George Clooney Suburbicon című filmje gyengén kezdett videó 2017. október 30. | NEW YORK. Az utóbbi évek egyik leggyengébb premierhétvégi bevételét érte el George Clooney Suburbicon című filmje az észak-amerikai mozikban.
Első  Előző   2 / 197   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: 2°C / 6°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 9°C
Holnap: 3°C / 8°C
Losonc
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: -1°C / 7°C
Kassa
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: 2°C / 6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
560 évePrágában 17 éves korában meghalt V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
224 éveMegszületett id. Markó Károly festő, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
165 éveElőször szereltek fel postaládákat.
154 évePálócon megszületett gróf Hadik János, aki három napig töltötte be Magyarország miniszterelnöki tisztségét.
130 éveMegszületett Boris Karloff angol színész, aki Frankensteint játszotta.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Szlovákiában is meghonosodott a Black Friday videó Jelentős árkedvezményekkel csalogatják be a vásárlókat az üzletekbe. Jövőre többet fizetünk a villanyáramért, a földgáz ára változatlan marad videó Az árak módosulását az Árszabályozási Hivatalnak kell jóváhagynia, de szakértők nem számítanak drasztikus áremelésre.
Külföld Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit videó BERLIN. A német kormány hazaszállíttatná az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcoló német állampolgárságú dzsihadisták gyermekeit Németországba - jelentette a Süddeutsche Zeitung című lap, illetve a WDR és NDR közszolgálati médiatársaság. A gyerekek egy részét szüleik vitték magukkal a terrorista szervezet, az Iszlám Állam "kalifátusába", mások ott születtek. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője videó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot Mugabe mentesül a felelősségre vonás alól a lemondásáért cserébe videó Robert Mugabe tudatta, hogy Zimbabwéban akar meghalni, s nem tervezi azt, hogy külföldi száműzetésbe vonul.
Itthon Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó POZSONY. Hamarosan eluralkodik a karácsonyi légkör Pozsony központjában, ugyanis pénteken kezdődik a hagyományos karácsonyi vásár a Fő téren, a Hviezdoslav téren és a Ferencesek terén. A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be. Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó GENF. Az édesvizű tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét egy friss svájci tanulmány szerint. Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Aich Péter: Facebook Aich Péter: Facebook videó Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna? Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána. Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó Nem törünk, nem zúzunk, mint más szurkolók, csupán egy „bűnünk” van, hogy magyarul beszélünk és a DAC a csapatunk.
Hitélet Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó VATIKÁN. Ferenc pápa hamarosan találkozik a rohingja kisebbség tagjaival - jelentette be Greg Burk szentszéki szóvivő az egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben esedékes apostoli látogatásának előzetes sajtótájékoztatóján a Vatikánban szerdán. A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk