2017. november 24., péntek - Emma
Cikkek közt...  Videók közt...  
Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészevideó 2017. november 23., csütörtök 10:42 BUDAPEST. Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t.
Bestseller a katolikus könyv videó 2011. április 25. | RÓMA. Eladási rekordot döntenek Olaszországban a katolikus könyvek - állítja a L'Espresso című hetilap, mely felmérést végzett az egyházi kiadók sikeréről. A siker ellenére ezek a könyvek nem szerepelnek a hivatalos eladási listákon és majdnem kizárólag a négyszáz itáliai katolikus könyvesboltban kaphatók.
Rosszul és jól felújított felvidéki műemlékek videó 2011. április 23. | POZSONY/BUDAPEST. Összességében jó a szlovák és a magyar műemlékvédők kapcsolata. Magyarország és Szlovákia műemlékvédelmi hivatalai együttműködnek, de a két ország műemlékvédelmi koncepciója között jelentős véleménykülönbség van - mondja Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója. A magyar szakember szerint több felvidéki templomot rossz útmutatás alapján újítottak fel.
Lassan kelnek el a kastélyok videó 2011. április 22. | BUDAPEST, POZSONY. Mintegy háromszáz, többségében leromlott állapotú kastély várja országszerte sorsa jobbra fordulását Magyarországon. Az épületek felújításához, idegenforgalmi, kulturális, vagy szociális célú hasznosításához az Új Széchenyi Terv is segítséget nyújt, és bár az érdeklődés folyamatos, a nyélbe ütött adásvételi szerződések száma elenyésző, főleg a karbantartási, felújítási költségek miatt - írja a pénteki Napi Gazdaság. Szlovákiában a jó állagú kastélyok és kúriák még a kilencvenes években elkeltek.
Cannes - Az olasz közönség lelkesen fogadta a pánikbeteg pápáról szóló filmet videó 2011. április 21. | RÓMA. Olaszországban már bemutatkozott Nanni Moretti cannes-i filmfesztiválra szánt Habemus Papam (Van pápánk) című filmje, amelyet a közönség nagy lelkesedéssel, a katolikus egyház némi bírálattal, de inkább megnyugvással fogadott.
Bartók-Verdi operafesztivál adománygyűjtéssel videó 2011. április 19. | MISKOLC. A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál történetében az idei ismét "Verdi-év". A rendezvény tizenegyedik alkalmára népszerű Verdi-operákkal, egy Verdi ősbemutatóval, Liszt egyetlen operájának bemutatójával, valamint számos koncerttel, dalestekkel és gyermekelőadásokkal készülnek a szervezők.
Linda McCarthy élete képekben videó 2011. április 19. | BUDAPEST. Album jelent meg Linda McCarthy fotóiból. Paul McCartney, az egykori Beatles-tag és gyermekei, köztük a divattervező Stella, több mint kétszázezer fénykép közül választották ki az 1998-ban elhunyt Linda McCartney fotóművész munkásságának és életének emléket állító album darabjait.
Rovásírók vetélkedője Harkácson videó 2011. április 18. | HARKÁCS. A Palóc Társaság 2011-ben hetedszer hirdette meg a felvidéki országos rovásírásversenyt, amely a Kárpát-medencei Rovásírásverseny és Műveltségi Találkozó része. Az első körzeti döntőre Harkácson, mai hivatalos nevén Gömörfalván került sor április 15-én.
Digitalizációtól a Márai-programig - könyvünnep volt Budapesten videó 2011. április 18. | BUDAPEST. Több, mint hatvan ezren váltottak jegyet a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Soha annyi fiatal és gyerek nem volt kíváncsi a rendezvényre, mint idén.
Gyökeresen átalakulnak az olvasói szokások - jönnek az e-könyvek videó 2011. április 15. | BUDAPEST. Egy éve, a tavalyi könyvfesztiválon mutatkoztak be az első magyar e-book forgalmazók. Az ágazat szereplői szerint az e-piac ma még elenyésző százalékát adja a papíralapú könyvekéhez képest, de az MTI által megkérdezett kiadók szerint néhány éven belül radikális változást hozhat az e-olvasók és az okostelefonok terjedése.
Kisebbségi kultúrák: Június végéig megérkezhetnek a támogatások videó 2011. április 15. | POZSONY. Április 11 pályázatok beküldési határideje. A kormányhivatal honlapján 2059 pályázatot regisztráltak. Hogy mennyi pályázatot postáztak a regisztrálók, arról pénteken még nem volt végleges adat. Lajos János, a kormányhivatal kisebbségi alosztályának vezetője szerint ideális esetben június végéig megérkezhet a támogatás a nyertes pályázókhoz.
Érkezik a "hivatásos forradalmár" , Carlos videó 2011. április 14. | BUDAPEST. A budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönsége is megismerkedhet a magát hivatásos forradalmárnak nevező Sakállal, bemutatkozik a Carlos című film, amelyet a seregszemle legjobb alkotásának járó Hullámtörők-díj egyik nagy esélyesének tartanak.
Magyar-szlovák örökségvédelmi együttműködés videó 2011. április 13. | KOMÁROM. Közös kiállítások rendezéséről, kiadványok készítéséről és a kulturális örökség elemeinek közös kutatásáról írt alá megállapodást a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke és szlovák testvérszervezetének főigazgatója szerdán a komáromi Monostori-erődben.
Duna-kiállítás magyar-szlovák projekt keretében videó 2011. április 12. | GYŐR. A Duna folyó történetét bemutató kiállítás nyílt kedden Győrött a Xantus János Múzeumban. Az esztergomi Duna múzeum tárlata uniós támogatással megvalósult projekt eredménye, amelybe más magyar és szlovákiai múzeumok, köztük a Duna-kiállításnak helyet adó győri közgyűjtemény is bekapcsolódott.
Könyvfesztivál: Szlovákiáé a legnépesebb küldöttség videó 2011. április 12. | BUDAPEST. A sokszínű és soknyelvű Európai Unió, valamint Per Olov Enquist svéd író lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége abból az alkalomból, hogy júniusig Magyarország tölti be a közösség soros elnöki tisztét.
Ma van a költészet napja videó 2011. április 11. | BUDAPEST. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon és a határon túli magyar közösségekben. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban, valamint a Liszt Ferenc téri József Attila-szobrot is.
Bush emlékezik Schuster könnyes szemére videó 2011. április 08. | POZSONY. A szlovák diplomácia vezetője, Mikuláš Dzurinda szívesen beszél Georg W. Bushról, mint „barátjáról, a volt amerikai elnök memoárjában azonban nem kapott előkelő helyet. Rudolf Schuster volt köztársasági elnökre viszont élénken emlékezik a volt amerikai elnök. Memoárjában azt írja: Schuster könnyes szemmel bizonygatta, a szlovák nemzet büszkén vállalja a közreműködést Irak felszabadításában.
Harry Potter tárlat Londonban videó 2011. április 07. | LONDON. A Harry Potter filmek eredeti kellékeiből, díszleteiből nyílt kedden kiállítás a New York-i Discovery Time Square kulturális központban. Közben J. K. Rowling fontolóra vette a regények digitális kiadását is.
Elment Komlós Juci videó 2011. április 06. | BUDAPEST. Életének 93. évében kedden elhunyt Komlós Juci, a nemzet színésze, Jászai Mari-díjas és érdemes művész - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Nemzeti Színház. Búcsúztatására szűk családi és baráti körben kerül sor.
Éles István rekordja videó 2011. április 05. | BUDAPEST. A Guinness Rekordok könyvébe vágyik Éles István. A humorista néhány hete az egyik kersekedelmi csatornán jelentette be, hogy 44 énekhangon szeretné megszólaltatni a My Way című dalt, miután éppen ennyi éve énekelte el először Frank Sinatra.
Óriási pénzcsomag a kulturális örökségvédelemre videó 2011. április 04. | POZSONY. Legkevesebb 144 millió eurót fordít az állam az épített örökség kincseinek megmentésére és felújítására 2011 és 2014 között - mondta hétfői sajtóértekezletén Daniel Krajcer kulturális miniszter. A tárcavezető bízik abban, hogy ez az összeg magasabb lesz.
Tisztelgés Sophia Loren és Belmondo előtt videó 2011. április 02. | LOS ANGELES/CANNES. Sophia Loren előtt tiszteleg az Oscar-akadémia május 4-én, Jean-Paul Belmondo pedig életműdíjat kap Cannes-ban.
Meghalt Payer András videó 2011. április 01. | BUDAPEST. Hosszú, súlyos betegség után életének 70. évében csütörtök hajnalban elhunyt Payer András, a magyar könnyűzenei élet egykor körülrajongott kedvence.
A Duna összes hídja egy fényképeskönyvben videó 2011. április 01. | BUDAPEST. A Duna hídjai. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Ezzel a címmel mutatták be az EU-elnökség alkalmából Gyukics Péter fotóalbumát . Hasonló kötet még soha nem készült.
Szerelem, miért múlsz? videó 2011. április 01. | DÜSSELDORF. Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban. A Dalfesztivál fellépőinek sorrendjét március közepén sorsolták ki. Kati tizenötödikként léphet színpadra.
Elárverezik Elizabeth Taylor mesés vagyonát videó 2011. március 31. | LONDON. Elizabeth taylor, a közelmúltban elhunyt hollywoodi csillag nem szűkölködött anyagiakban, egymilliárd dolláros vagyont hagyott hátra. A gyűjteményt hamarosan elárverezik. Kalapács alá kerülnek a színésznő eddig kiadatlan szerelmeslevelei is, köztük az a darab, amelyben 17 évesen örök szerelmet ígért első jegyesének.
Liszt Ferenc a főszereplő Bayreuthban videó 2011. március 30. | BAYREUTH. Liszt Ferenc idén "főszereplő" Bayreuthban is. Az egyik legtekintélyesebb zenei fesztiválon, a Bayreuthi Ünnepi Játékokon egész évben koncertekkel, felolvasásokkal, előadásokkal és kiállításokkal emlékeznek a világhírű zeneszerzőre, zongoraművészre.
A Quimby első alkalommal Dunaszerdahelyen videó 2011. március 28. | DUNASZERDAHELY. Expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi az idén jubiláló Quimby zenekart, amely Dunaszerdahelyen is telt ház előtt játszott. A csallóközi városban ülős koncertet adtak, aminek köszönhetően más szemszögből világították meg dalaikat.
Drágultak a csehországi várak, kastélyok belépői videó 2011. március 28. | POZSONY,PRÁGA. 10 százalékkal drágábban tekinthetők meg idén a csehországi műemlékek, várak és kastélyok. A kulturális tárca a pénzhiány miatt lefaragta a támogatásokat, ezért lettek drágábbak a belépőjegyek. Takarékossági okokból sok helyen felfüggesztették a műemlékek felújítását is.
Több mint 20 millió euróért kelt el egy kínai festmény videó 2011. március 27. | PÁRIZS. Több mint 22 millió euróért (5,86 milliárd forint) kelt el egy 18. századi kínai selyemtekercs festmény a franciaországi Toulouse-ban megtartott árverésen. A 24 méter hosszú kép egy katonai parádét ábrázol.
Eltemették Elizabeth Taylort videó 2011. március 25. | LOS ANGELES. Szűk körű szertartáson helyi idő szerint csütörtök délután a Los Angeles melletti Glendale-ben eltemették Elizabeth Taylor hollywoodi dívát. A színésznő szerdán, 79 évesen hunyt el egy Los Angeles-i kórházban.
Első  Előző   196 / 197   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 4°C / 6°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 9°C
Holnap: 4°C / 8°C
Losonc
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: -1°C / 8°C
Kassa
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: 3°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
158 éveCharles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját.
108 éveMegszülett Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
26 éve45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
523 éveMeghalt Kinizsi Pál országbíró, temesi ispán, Mátyás király hadvezére.
375 éveAbel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Magyarázatot vár Dankótól a parlament külügyi bizottsága Frissítvevideó A bizottság Miroslav Lajčák külügyminisztertől pedig Szlovákia Oroszországgal szembeni politikájáról kér jelentést. A Markíza is a Penta fennhatósága alá kerül? videó A Penta egy kínai befektetési csoporttal együtt állítólag 500 millió euróért megvásárolná a tévécsatornát birtokló CME társaságot.
Külföld Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére videó BAGDAD. Az iraki erők csütörtökön megindították utolsó offenzívájukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére. Szakértők szerint a dzsihadisták már csak lakatlan sivatagi területeket, patakmedreket és oázisokat tartanak a kezükben. Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban videó Csehországban az idei év első tíz hónapjában 1229 külföldi állampolgár kért menedéket. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője Frissítvevideó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot
Itthon Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó FÜLEK. Önbizalomhiány és félelmek címmel tart előadást Dr. Csernus Imre 2017. december 1-jén a Füleki Városi Művelődési Központban. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről. Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó CHICAGO. A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói. A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel. Ha az MKP Nyitra megyében összebútorozik Belicáékkal, ugyanazt követi el, amit a Most-Híd tavaly. Aich Péter: Facebook videó Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána.
Hitélet Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó BUDAPEST. Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk