2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szabó István filmrendező 80 évesvideó 2018. február 18., vasárnap 11:11 BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze.
Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó 2018. február 18. | Az AWS és a Viszlát nyár című szerzemény nyerte 46 ponttal a közmédia dalválasztó showműsora, A Dal 2018 második elődöntőjét szombaton.
Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó 2018. február 17. | Kedvenc dalával, az ördöngösfüzesi bujdosódal eljátszásával indították szombat délután válaszúti otthonából utolsó útjára az élete 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót. A bújdosódalt a több tucat népzenészből szerveződött alkalmi zenekar játszotta a Kallós-kúria udvarán összegyűlt, végtisztességet tevő mintegy ezerfős gyülekezetben.
A Dal 2018: Ma lesz a második elődöntő videó 2018. február 17. | A Dunán és a Duna World csatornán 20 óra 30 perctől élőben látható showműsorból négyen jutnak be a döntőbe. Dal 2018 első elődöntőjéből négy dal már bekerült a fináléba.
Cserhalmi György 70 éves videó 2018. február 17. | BUDAPEST. Február 17-én lesz hetvenéves Cserhalmi György Kossuth-díjas színész, a Nemzet Színésze.
Elhunyt Gyüre Lajos költő, író videó 2018. február 16. | KASSA. Életének 87 évében Kassán, 2018. február 15-én elhunyt Gyüre Lajos költő, író, színműíró, irodalomtörténész, nyugalmazott tanár.
Elhunyt Tóth Elemér költő, szerkesztő, újságíró videó 2018. február 16. | POZSONY. Életének 78. évében, 2018. február 15-én, Pozsonyban elhunyt Tóth Elemér költő, szerkesztő, újságíró.
Jacsmenyík József kiállítása Füleken videó 2018. február 16. | FÜLEK. A Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17:00 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását.
Rómában állították ki az Esterházy Madonnát videó 2018. február 16. | RÓMA. A Raffaello festette Esterházy Madonna a főszereplője a római Barberini-képtárban április 8-ig látható kiállításnak, amelyen a festményhez készített vázlatrajz másolata, valamint Raffaello-utánzók munkái kísérik a Szépművészeti Múzeumból kölcsönkért alkotást.
Kezdődik a Berlinale - Magyarok is szerepelnek a filmszemlén videó 2018. február 15. | BERLIN. Ma kezdődik a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelynek az 1968-ban Nyugat-Európában elindult mozgalmak, a civil kurázsi, a menekültek helyzete és a filmszakmát megrázó szexuális zaklatási botrányok is fontos témái lesznek. A magyar alkótók és színészek közül Bogdán Árpád, Enyedi Ildikó, Bucsi Réka és Tenki Réka is szerepel az idei Berlinálén.
Az Avenged Sevenfold és Steve Aoki is fellép a VOLT Fesztiválon videó 2018. február 15. | BUDAPEST, SOPRON. Az Avenged Sevenfold, Steve Aoki, a Kills és az X Ambassadors is koncertet ad a Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet június 26-tól 30-ig rendeznek Sopronban - közölték a szervezők.
Elhunyt Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutató videó 2018. február 14. | VÁLASZÚT. Életének 92. évében, szerdán délután elhunyt Kallós Zoltán, a magyar néprajzkutatás kiemelkedő alakja, a nemzet művésze, akinek munkásságát egyebek mellett Kossuth-nagydíjjal, Corvin-lánccal és Europa Nostra-díjjal is elismerték.
A héten kerül a magyar mozikba a Valami Amerika 3 videó 2018. február 14. | BUDAPEST. Hivatalosan csütörtöktől játsszák a magyarországi mozik, de már szerdától, Valentin-naptól vetítik a Valami Amerika 3-at. Herendi Gábor alkotása akcióvígjáték, az előző részek főszereplőivel.
Előkerült Gustav Klimt évtizedekkel ezelőtt eltűnt rajza videó 2018. február 13. | LINZ. Meglett Gustav Klimt (1862-1918) osztrák szecessziós festőnek egy linzi képtárból évtizedekkel ezelőtt rejtélyes módon eltűnt rajza, A két fekvő nő, amelynek váratlan előkerülése felcsillantotta a reményt, hogy megtalálják Egon Schiele három, ugyancsak tisztázatlan módon eltűnt alkotását.
A második elődöntővel folytatódik A Dal 2018 videó 2018. február 13. | BUDAPEST. A második elődöntővel folytatódik A Dal 2018: szombaton 20 óra 30 perctől a Duna Televízióban és a Duna World csatornán kilenc produkciót láthatnak a nézők - közölte az MTVA Sajtóirodája.
Oscarra hangolva a Duna Televízió műsorán videó 2018. február 12. | BUDAPEST. A közmédia Oscar-díjas filmekkel és külön műsorral készül a 90. Oscar-díjátadó gálára.
Márciusban két hétre megnyílik a Szépművészeti Román csarnoka videó 2018. február 12. | BUDAPEST. Több mint hetven év után először lesz látható a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka, amelyet március 15-től húsvétig ingyenesen megtekinthet a közönség - jelentette be a csarnok hétfői sajtóbejárásán az emberi erőforrások minisztere.
Busójárás Mohácson videó 2018. február 11. | A mohácsi busójárás Európa egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományőrző rendezvénye – mondta a városban rendezett hatnapos népszokás vasárnapi fő programján az Országgyűlés elnöke. Kövér László a mohácsiak több mint 250 éves hagyományáról szólva felelevenítette: a busójárás immár kilencedik éve az emberiség szellemi világörökségének hivatalosan is számon tartott része.
Lear királyt alakítja Ian McKellen Londonban videó 2018. február 11. | LONDON. Száz előadáson fogja Shakespeare Lear király című tragédiájának címszerepét játszani Ian McKellen a londoni Duke of York Színházban júliustól.
A végéhez közeledik a pozsonyi vár teljes felújítása videó 2018. február 11. | POZSONY. A pozsonyi vár és környékének felújítása lassan a végéhez közeledik. A javítások végső, harmadik szakaszát készítik elő, amely után már eltűnnek a területről a gépek és berendezések, majd megnyílik a hely a nyilvánosság számára. A parlament kancellárja, Daniel Guspan azt ígéri, hogy a nyugalom oázisa lesz a hely, ahova a látogatók szívesen járnak majd.
A Felvidéken van a Kárpát-Haza OperaTúra videó 2018. február 11. | A Felvidékre érkezett a Magyar Állami Operaház legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Kassa és Érsekújvár után hétfőn és kedden Pozsonyban mutatják be Erkel Ferenc Hunyadi László c. operáját és Lehár Ferenc: A víg özvegy c. világhírű operettjének balett változatát.
A Dal 2018 - Ma este lesz az első elődöntő videó 2018. február 10. | BUDAPEST. Ma este rendezik A Dal 2018 első elődöntőjét: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 20 óra 30 perctől élőben látható show-műsorból négyen jutnak be a döntőbe.
Joe Pesci Oscar-díjas amerikai filmszínész 75 éves videó 2018. február 09. | LOS ANGELES. Az Oscar-díjas Joe Pesci, aki Martin Scorcese filmjei révén lett napjaink egyik "legkiválóbb mellékszereplője", február 9-én ünnepli hetvenötödik születésnapját.
Dupla Aréna-koncertet ad Rúzsa Magdi videó 2018. február 09. | BUDAPEST. Dupla koncertet ad Rúzsa Magdi február 23-24-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az énekesnő vendége ismét Presser Gábor lesz.
Megjelent Szomolai Tibor A klán című könyve videó 2018. február 08. | Még majdnem két évtizeddel az események után is rázós témának számít a dunaszerdahelyi Pápay-klán története. 1999 márciusában a klánnal leszámoltak, ezeket a történéseket veszi számba legújabb kötetében Szomolai Tibor.
Ma kezdődik a mohácsi busójárás videó 2018. február 08. | MOHÁCS. A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át rekordszámú, 1350 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.
A magyar széppróza napjának megünneplésére készülnek Komáromban videó 2018. február 07. | KOMÁROM. Újkeletű ünnepnappal, illetve kulturális rendezvénnyel gazdagodik február 18-án az összmagyarság – Jókai Mór születésének 193. évfordulóján először ünnepelhetjük a magyar széppróza napját. Az ünnepségsorozat nyitányának az írófejedelemhez tán´ legméltóbb helyszín, szülővárosa Kultúrpalotája ad otthont.
Előhívás - #V4filmfeszt az Urániában videó 2018. február 07. | BUDAPEST. A Visegrádi Csoport országainak filmjeiből rendez vetítéssorozatot Előhívás - #V4filmfeszt címmel február 14. és 17. között az Uránia Nemzeti Filmszínház.
Ma kezdődik a 4. Magyar Filmhét videó 2018. február 07. | BUDAPEST. Szabó István 1979-ben készült Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével veszi kezdetét szerdán a 4. Magyar Filmhét a budapesti Corvin moziban. Az Oscar- és Kossuth-díjjal, valamint a nemzet művésze címmel is elismert alkotót a Bizalom operatőre, Koltai Lajos fogja köszönteni.
Meghalt az Argo-filmekből ismert Kiss József videó 2018. február 06. | BUDAPEST. Meghalt Kiss József, aki az Argo első és második részében alakította Tysont. A hírt Árpa Attila, az Argo-filmek rendezője osztotta meg Facebook-oldalán. Kiss József 56 éves volt, halálának okát egyelőre nem tudni.
Visszatesszük a kulcsot, Imike - Tilajčík Imi halálára videó 2018. február 06. | Általában a hétfő a legunalmasabb nap, de ez a hétfő most mást jelentett Dunaszerdahelynek, mint máskor, ugyanis a város arra ébredt, hogy kinn a fekete zászló, ami a Te távozásodat jelezte.
Első  Előző  1 / 204   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -6°C / 4°C
Holnap: -4°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -13°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Két liberális, két vélemény Két liberális, két vélemény videó Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná. Richard Sulík és Ivan Štefunko vitázott. Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó A háromtagú bűnszövetkezetnek egy 54 éves szlovák állampolgár is a tagja volt. Csaknem 134 tonna lejárt szavatosságú gyógyszert adtunk le tavaly videó A felhasználatlan gyógyszereket nem szabad kidobni a hulladék közé, vagy leengedni a lefolyón.
Külföld Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban videó TEHERÁN. Lezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. A gépen 7 személyzeti tag és 59 utas, köztük gyerekek tartózkodtak. Egy szóvivő beszámolója szerint a tragédiának nincs túlélője. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvényért Floridában videó Azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta.
Itthon A következő napok a tél szorításában telnek A következő napok a tél szorításában telnek videó Egyelőre marad a téli idő térségünkben. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint hűvös idő lesz sok hóval, havas esővel. Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Magyar világ Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor's. A hitelminősítő közölte, 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot. Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon videó Ma már gyakorlatilag szinte folyamatos a kampány, választástól választásig tartó versengés folyik. Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó A magyar miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján beszélt erről.
Színes Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Marcel Hirscher a kombináció után vasárnap az óriás-műlesiklást is megnyerte a phjongcshangi téli olimpián. Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták.
Mozaik Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Japán az elmúlt évtizedekben a technológiai újítások egyik fellegvára volt. Most épp egy híres grafikus, aki kultikus képregény figurákat is rajzolt, tervezett meg egy igen különleges elektromos autót. Az alakváltó autó márciusban már közlekedhet az utakon, és forradalmasíthatja a parkolást. Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Ma van nagyböjt 1. vasárnapja Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére! "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla.
Fő támogatónk