2018. február 24., szombat - Mátyás
Cikkek közt...  Videók közt...  
Havazás nehezíti a közlekedést Spanyolországban 2018. február 05., hétfő 17:18 | Hírek.sk | Forrás: MTI
MADRID. Intenzív havazás nehezíti a közlekedést szerte Spanyolországban; a madridi repülőtéren hétfőn két kifutópályát is le kellett zárni néhány órára.

A fővárosi Barajas repülőtéren az eddigi tájékoztatás szerint 25 járatot töröltek a rossz időjárás miatt, emellett több mint nyolcvan, Madridból induló repülőjárat felszállását kellett késleltetni. A barcelonai El Prat repülőtértől is késéseket jelentettek.   

A hóesés miatt a buszos és a vasúti közlekedésben egyaránt késéseket tapasztaltak.   

A spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) adatai szerint kora délután az ország 387 közútján nehezítette a forgalmat a havazás, 56 utat kellett lezárni, 132-nél pedig kötelezővé tették a hólánc használatát.   

Sok helyen korlátozták a megengedett sebességet, például az egyik legforgalmasabb madridi autópályán, az M40-es sztrádán, ahol csúszkáló autókat és hosszú kocsisorokat lehetett látni. Itt is, ahogy több más autópályán, ideiglenesen felfüggesztették a kamionforgalmat.   

Az észak-spanyolországi Asztúria autonóm közösségben az oktatási intézmények 38 százalékában szünetelt a tanítás a hóhelyzet miatt, míg az ország középső részén fekvő Kasztília-La Mancha 108 iskolájában maradtak el a tanórák. A szomszédos Kasztília és Leónban mintegy négyezer diák maradhatott otthon ezen a napon.   

A spanyol meteorológiai szolgálat (AEMET) Spanyolország 50 tartományából 32-ben adott ki figyelmeztetést a hóesés miatt. Jelentése szerint a következő két napban további havazásra kell számítani a dél-európai országban.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz