2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Összeütközött két katonai helikopter Dél-Franciaországban, halottak 2018. február 02., péntek 11:53 | Hírek.sk | Forrás: MTI
SAINT-TROPEZ. Összeütközött péntek reggel a francia hadsereg két Gazelle típusú helikoptere a délkelet-franciaországi Carces-tó közelében. Az egyelőre ismeretlen körülmények között történt balesetben legalább öten életüket vesztették - közölték rendőrségi források.

A hadsereg két másik és a csendőrségnek egy harmadik helikoptere jelenleg is keresi a hatodik embert, aki az egyik szerencsétlenül járt járművön utazott.   

"A helikopterek összeütköztek, az egyiken háromfős legénység volt, a másikon ketten utaztak, mindenki meghalt" - közölte a brignoles-i csendőrség. Más források szerint viszont hatan voltak a két helikopteren.   

A helyszínen mintegy húsz katona, valamint a csendőrség és a Var megyei alprefektúra munkatársai vettek részt a kutatásban.   

Mindkét katonai helikopter a Saint-Tropez-től negyven kilométerre található Cannet-des-Maures katonai iskolájához tartozott, feltételezhetően gyakorlórepülést végeztek.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz