2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Sarkvidéki hideg az Egyesült Államokban, befagyott a Niagara 2018. január 03., szerda 8:06 | Hírek.sk | Forrás: MTI
WASHINGTON. Továbbra is sarkvidéki a hideg és csontig hatoló a fagy az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti vidékein. A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott.

Meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél. Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig. A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.   

Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolai téli szünetet meghosszabbították, az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak.   

Sok településről érkeznek hírek balesetekről, a hatóságok arra szólítják a lakosságot, hogy ha tehetik, ne üljenek autóba.   

Az elmúlt héten kilenc ember halt meg a hideg következtében, valamennyien kihűltek.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz