2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Migránsok eladják szerveiket, hogy Európába juthassanak 2017. szeptember 14., csütörtök 7:51 | Hirek.sk  | Forrás: MTI
HÁGA. A Közel-Keleten egyre több migráns adja el szerveit, hogy Európába juthasson - derült ki a holland televízióban bemutatott Zembla című műsor oknyomozó tudósításából.

Az újságíróknak egy névtelenül nyilatkozó kairói szervkereskedővel folytatott beszélgetéséből kitűnt:  már több tucat migráns vállalkozott erre a lépésre, hogy finanszírozni tudja útját Európába. A többségük már Németországban van, de vannak közöttük olyanok is, akik Hollandia, Franciaország, Írország, Nagy-Britannia, Svédország, vagy Norvégia felé vették útjukat.

A tudósítás szerint a törvénybe ütköző szervátültetéseket főleg Egyiptomban hajtják végre. A szervek recipiensei pedig rendszerint közel-keleti államok tehetős polgáraiból kerülnek ki. Egy vese ára a riport szerint mintegy 20 ezer euró, amely összeget a szervkereskedő kap meg, s határoz arról, ebből mennyit engedjen át az Európába tartó migránsnak.

Frederike Ambagtsheer szervkereskedelemre szakosodott holland kriminológus a televíziós műsorban  sugárzott interjújában megjegyezte: első ízben értesült erről a jelenségről. "Ugyanakkor, amennyiben ez valóban így van, akkor nagyon súlyos bűncselekményről van szó, vagyis embercsempészetről, amelynek célja a szervkereskedelem" - hangsúlyozta a szakértő.
 

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz