2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ehetetlen lóhúst árultak Európa-szerte 2017. július 17., hétfő 16:48 | Hírek.sk | Forrás: hirado.hu, CNN
MADRID. Több tucat embert tartóztattak le Spanyolországban, akik túl öreg, rossz állapotban levő és emberi fogyasztásra alkalmatlan lóhúst árultak Európa-szerte. A spanyol polgárőrséget az Europol segítette az illegális lóhústerjesztő társaság felszámolásában.

Összesen 65 személyt tartóztatott le a hétvégén a spanyol polgárőrség az Europol segítségével. Az őrizetbe vettek mind egy olyan illegális húskereskedés részesei voltak, ami öreg, rossz állapotban levő, és ehetetlen lóhúst forgalmazott Európa-szerte.

A leleplezett húsforgalmazókat állatkínzással, irathamisítással, az igazságszolgáltatás megvezetésével, közegészségügyi bűncselekmény elkövetésével, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

A szálak a 4 évvel ezelőtti lóhús-botrányhoz vezetnek vissza, mikor Írországban DNS-vizsgálatot végeztek 27 féle hamburgeren. A teszt eredménye mindenkit meglepett: 10 szendvicsben lóhúst találtak. A Tescóban árult hamburger húsa 30 százalék lóhúst tartalmazott.

Hasonló vádak érték a francia Comigel forgalmazót. Az itt árult, marhahúsként feltüntetett termék 60 százalékban tartalmazott lóhúst.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz