2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Dél-Oroszországban ismét áradást okozott az özönvízszerű esőzés 2012. augusztus 22., szerda 8:24 | Hírek.sk | Forrás: MTI
MOSZKVA. Dél-Oroszországban ismét áradást okozott az özönvízszerű esőzés, az éjszaka elöntötte a víz a Fekete-tenger parti üdülőövezetben fekvő Novomihajlovszk települést - közölte szerdán a járási hatóság illetékese.

Az özönvízszerű esőzésre idejében figyelmeztették a lakosságot - állította Okszana Kocsegarova. Áldozatokról nem érkezett hír.

A Nyecsepszu folyó szintje két és fél méternyit emelkedett és legalább hatszáz házat öntött el, közöttük a település óvodáját, iskoláját és a járási kórházat, amelyből emiatt Tuapszéba és Krasznodárba kellett szállítani a betegeket.

Az orosz hatóságok a szokásosnál jobban odafigyelnek a rendkívüli helyzetekre, miután július 6-7-én a dél-oroszországi Krasznodar megye több települését, köztük Gelendzsiket, Krimszket, Novorosszijszkot elöntötte az ár a sok eső miatt. A katasztrófában 168 ember meghalt, több mint hétezer lakóházban keletkezett kár.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz