2017. május 22., hétfő - Júlia, Rita
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövekkel támadtak magyar diákokra Calais-nálvideó 2017. május 22., hétfő 15:20 CALAIS. Megdobálták az egyik kecskeméti gimnázium diákjainak autóját a calais-i kompkikötő közelében, valószínű, menekültek voltak az elkövetők – írta a hvg.hu.
Katalónia kinyilváníthatja elszakadását Spanyolországtól videó 2017. május 22. | MADRID, BARCELONA. Katalónia azonnal kinyilvánítaná elszakadását Spanyolországtól, ha a spanyol kormány megakadályozza a függetlenségről szóló népszavazás megtartását - közölte hétfőn az El País című baloldali spanyol napilap, hivatkozva egy birtokába került jogszabálytervezetre, amelynek tartalmát azonban cáfolta a katalán kormánypárt.
Megkezdte izraeli látogatását Donald Trump videó 2017. május 22. | JERUZSÁLEM. Donald Trump amerikai elnök megkezdte hétfőn az izraeli látogatását, és a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren mondott rövid beszédében kiemelte az Egyesült Államok és Izrael erős szövetségét, valamint reményét fejezte ki, hogy az arab országok is készen állnak a terrorizmus elleni harcra és a kapcsolatok javítására Izraellel.
Önkéntesekkel bővült a lengyel területvédelmi állomány videó 2017. május 22. | VARSÓ, PRÁGA. A lengyel honvédek három nagyvárosban tették le esküjüket. A bialystoki ünnepségen, a lengyel nemzetvédelmi miniszter elmondta: Nagy nap ez a mai, hiszen a civilekből nem csak katonák lettek, hanem országukat védelmező hazafiak. A három új dandár pedig teljesen átalakítja majd a lengyel katonaság működését - hangzott el a V4 Híradójában.
Irán: Trump "le akarja húzni" Rijádot videó 2017. május 22. | TEHERÁN. Élesen bírálta Donald Trump elnök szaúd-arábiai kijelentéseit és az általa kötött megállapodásokat vasárnap éjjel a közösségi médiában Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter.
Jeruzsálemben változtatások előzik meg Donald Trump érkezését videó 2017. május 22. | JERUZSÁLEM. Az amerikai elnökök hagyományosan nagy gonddal előkészített és hosszasan eltervezett látogatásaival szemben ezúttal rendezetlenség és folyamatos változtatások előzik meg Donald Trump hétfő délben kezdődő kétnapos izraeli-palesztin útját.
Svájc lemond az atomenergiáról videó 2017. május 21. | GENF. A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára - derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.
Az USA és az Öböl menti államok elapasztanák a terrorszervezetek pénzügyi forrásait Frissítvevideó 2017. május 21. | RIJÁD. Az Egyesült Államok és a Perzsa-öböl menti arab államok elapasztanák a terrorszervezetek pénzügyi forrásait, ennek érdekében vasárnap Rijádban aláírtak egy egyezményt a szélsőségesek finanszírozását figyelő központ létrehozásáról. Emellett az amerikai elnök azt kérte vasárnap a muzulmán országoktól, hogy alkossanak koalíciót Amerikával a Közel-Keleten a terrorizmus minden formájának "eltiprása" céljával.
Oldalsó kapun hajt be Donald Trump a Vatikánba videó 2017. május 21. | VATIKÁNVÁROS. A Szentszék feltételeket szabott Donald Trump amerikai elnök szerdai vatikáni látogatásához, hogy a találkozó Ferenc pápa akarata szerint a lehető legegyszerűbb legyen - értesült a Corriere della Sera olasz napilap.
Szöul: Észak-Korea kilőtt egy azonosítatlan lövedéket videó 2017. május 21. | SZÖÜL. Észak-Korea kilőtt egy azonosítatlan lövedéket vasárnap Pukcshang körzetéből - közölte a dél-koreai hadsereg. A dél-koreai és a japán illetékesek megkezdték az adatok elemzését.
Több arab vezetővel találkozott Trump Rijádban videó 2017. május 21. | RIJÁD. Az arab világ több vezetőjével, köztük a bahreini királlyal, az egyiptomi elnökkel és a katari emírrel találkozott Donald Trump amerikai elnök vasárnap a szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban.
Peking megbénította a CIA tevékenységét Kínában videó 2017. május 21. | WASHINGTON. A kínai kormány "módszeresen felszámolta" az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) tevékenységét Kínában 2010 és 2012 között, az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb biztonsági résének köszönhetően - jelentette szombaton a The New York Times (NYT) című lap.
Kitálalt a volt görög pénzügyminiszter az európai elitről videó 2017. május 20. | Az európai unió elitjének torz működéséről rántja le a leplet Janis Varufakisz, Görögország korábbi pénzügyminisztere, aki az államcsőd szélén álló Athén és az Unió közötti tárgyalások fonákját mutatja be új könyvében. Meglátása szerint az Európai Bizottság helyett Berlin dirigál az Unióban, és a görög mentőprogramokról az IMF és a német vezetőség is beismerte, hogy nem fognak működni.
A reformpárti elnököt már az első fordulóban újraválaszthatják Iránban videó 2017. május 20. | A hivatalban lévő iráni államfő, Haszan Róháni 58 százalékpontos előnnyel vezet az elnökválasztáson a voksok több mint 60 százalékának megszámlálása alapján - jelentette be szombat reggel Ali Aszghar Ahmadi belügyminiszter-helyettes.
Varsó népszavazás kiírását fontolgatja a menekültek befogadásáról videó 2017. május 20. | A lengyel kormány kész arra, hogy peres úton rendezze a kvótarendszerről szóló vitáját az Európai Bizottsággal – jelentette ki Konrad Szymanski európai ügyekért felelős lengyel külügyminiszter-helyettes.
Zsarolóvírus - Találtak egy kiskaput a kódolt fájlok megmentésére videó 2017. május 20. | FRANKFURT. Francia kutatók találtak egy kiskaput a világon végigsöprő WannaCry zsarolóvírus által zárolt Windows-fájlok megmentésére - közölték maguk a kutatók Frankfurtban.
Népszerűtlen az új francia elnök videó 2017. május 20. | Miután Emmanuel Macron bejelentette a hét elején, hogy az egykori szocialista, most jobbközép Edouard Philippe lesz a miniszterelnök, az Elabe közvéleménykutató-intézet elkészítette az első felmérését az új elnökről. A végeredmény még azokat is megdöbbentette, akik eleve nem kedvelik Macront.
Ismét Angela Merkel a legnépszerűbb német politikus videó 2017. május 20. | BERLIN. Két év után ismét Angela Merkel kancellár a legnépszerűbb politikus Németországban egy friss felmérés alapján, amely azt is kimutatta, hogy a többség szerint nem tekinthető lefutottnak az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag) választás, de a Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség győzelme a leginkább valószínű.
Ejtették a nemierőszak-vádat Assange ellen videó 2017. május 19. | Ejtették a nemierőszak-vádat Svédországban az idejét öt éve egy londoni nagykövetségre bezárkózva töltő Julian Assange ellen. A Wikileaks alapítója 2012 óta él Ecuador londoni nagykövetségén. Attól már nem kell tartania, hogy nemi erőszak miatt kiadják Svédországnak, ám a hadititkok kiszivárogtatásáért elővehetik őt Amerikában.
Horvátország schengeni csatlakozását szorgalmazza Tajani videó 2017. május 19. | ZÁGRÁB. Az Európai Uniót fenyegető biztonsági kihívások miatt az Európai Parlament elnöke minden megtesz annak érdekében, hogy Horvátország mielőbb csatlakozhasson a schengeni övezethez - ezt maga az EP elnöke, Antonio Tajani jelentette ki pénteken Zágrábban.
Újabb menekültügyi szigorításokról döntött a német parlament videó 2017. május 19. | BERLIN. Újabb menekültügyi szigorításokat szavazott meg a német szövetségi parlament (Bundestag). A kormány szerint az új szabályok bevezetése indokolt, menekültügyi civil szervezetek azonban a csomagot mindenestül elutasították.
Újabb gazdasági megszorításokat fogadtak el Görögországban videó 2017. május 19. | ATHÉN. Újabb kemény gazdasági megszorító intézkedéscsomagot fogadott el a görög parlament.
Légi és tengeri incidensek a Kelet-kínai-tenger térségében videó 2017. május 19. | PEKING, TOKIÓ, WASHINGTON. Kínai vadászgépek befogtak egy amerikai felderítő repülőgépet a Kelet-kínai tenger felett, a térségben Japán harci gépeket vezényelt egy vitatott hovatartozású szigetcsoporthoz miután csütörtökön négy kínai hajó japán területi vizekre hatolt be.
Csehország az esetleges szankciók ellenére is elutasítja a menekültkvótát videó 2017. május 19. | PRÁGA. Csehország biztonsági okokból továbbra is elutasítja a menedékkérők áttelepítését szolgáló uniós mechanizmust az Európai Unió által kilátásba helyezett szankciók ellenére - jelentette ki újságírók előtt Milan Chovanec cseh belügyminiszter csütörtök este Brüsszelben.
Járókelők közé hajtott egy autós New Yorkban videó 2017. május 19. | NEW YORK. Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben - közölte egy rendőrségi forrás név nélkül, mivel a nyomozás még nem zárult le.
Megkéseltek egy rendőrt és egy katonát Milánóban videó 2017. május 19. | MILÁNÓ. Megkéseltek csütörtök este egy rendőrt és egy katonát a milánói főpályaudvaron - közölte a Corriere della Sera.
Lengyel külügyminiszter: Magyarország megbüntetése indokolatlan lenne videó 2017. május 19. | VARSÓ. Szolidaritását fejezte ki Magyarországgal csütörtökön Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésben, és hangsúlyozta, hogy Magyarország megbüntetésének nincs semmi alapja - közölte a varsói külügyminisztérium.
Négyezer munkahelyet létesít Csehországban a Huawei videó 2017. május 18. | PRÁGA. A kínai Huawei Technologies mobil távközlési berendezéseket gyártó konszern öt év alatt 360 millió dollárt (323,83 millió eurót) fektet be a Cseh Köztársaságban, és 4000 munkahelyet hoz létre.
Szorul a hurok az Iszlám Állam nyaka körül videó 2017. május 18. | RAKKA. Az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők nevű lázadószervezet egyre szorosabbra vonja a hurkot az Iszlám Állam nevű terrorszervezet körül; az utóbbi egy hétben 350 négyzetkilométernyi területet foglalt el a szervezettől, amely fokozatosan elszigetelődik kelet-szíriai központjában, Rakkában - közölte az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció szóvivője.
Először beszélt telefonon egymással Putyin és Macron videó 2017. május 18. | MOSZKVA. Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök első telefonos eszmecseréje során megbeszélte a jövőbeni személyes kapcsolatok lehetőségét - közölte a csütörtökön a Kreml sajtószolgálata.
Románia fenntartja a szisztematikus határellenőrzést videó 2017. május 18. | BUKAREST. Románia folytatja a szisztematikus határellenőrzést, annak ellenére, hogy a szigorított vizsgálat jelentős torlódást okozott a magyar-román határon, és alaposan felforgatta a határ két oldalán élő, a másik országba rendszeresen átjáró polgárok életét - írta a bukaresti belügyminisztériumtól származó információkra hivatkozva csütörtöki számában a Kolozsváron megjelenő Krónika.
Első  Előző  1 / 661   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 24°C
Ógyalla
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 23°C
Losonc
Ma: 15°C / 23°C
Holnap: 12°C / 16°C
Kassa
Ma: 16°C / 22°C
Holnap: 13°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
570 éveSzent Rita ünnepe
158 éveMegszületett Sir Arthur Conan Doyle angol regényíró, Sherlock Holmes alakjának megteremtője.
150 éveKossuth megírta híres Cassandra-levelét, amelyben a kiegyezés ellen tiltakozott.
138 éveFerenc József jóváhagyta a magyar nyelv oktatását.
32 éveA Videoton legyőzte a Real Madrid csapatát.
Belföld Felmérés – Egyaránt a bejutási küszöb közelében az MKP és a Most-Híd Felmérés – Egyaránt a bejutási küszöb közelében az MKP és a Most-Híd videó POZSONY. A szavazatok 28,8 százalékával az Irány-Szociáldemokrácia győzött volna a parlamenti választásokon, ha májusban tartják a voksolást – derül ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, melynek eredményei szerint a Most-Híd támogatottsága 5,2, a Magyar Közösség Pártjáé pedig 4,7 százalék. A Polis ügynökség felmérése szerint a Most-Híd támogatottsága 5,2, a Magyar Közösség Pártjáé pedig 4,7 százalék. Gašparovič: a többsebességes EU lendíthetne a V4-eken videó A volt államfő szerint nyomást kell gyakorolni, hogy a V4-ek minden tagja a gyorsabban haladó országok között kapjon helyet. Katonai konvojok vonulnak át az országon videó Ezen a héten több hadgyakorlatot is tartanak, a hazai és külföldi katonák ezekre igyekeznek – tájékoztatott a védelmi tárca.
Itthon Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál videó KOMÁROM. Az észak-komáromi Villa Camarum Polgári Társulás a dél-komáromi Otthonunk Komárom Egyesülettel együtt május 28-án, vasárnap 13-tól 19 óráig a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezi meg az ingyenes III. Komálom Gyerkőcfesztivált. A szervezők most összesítették a gyakorlati tudnivalókat. Május 28-án, vasárnap 13 órától a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezik meg az ingyenes III. Komálom fesztivált. Csehov-művet mutatott be a Zsákszínház Füleken videó Az 1979 óta működő színház előadásában Csehov A medve című egyfelvonásosát láthatta a közönség. Felső tagozaton is lehetővé tenné az otthonoktatást az SaS videó Az oktatási törvény módosító javaslatát a parlament júniusi ülésére terjesztette be az ellenzéki párt négy képviselője.
Magyar világ Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek videó BUDAPEST. A kormány szerint a korábban meghozott intézkedéseknek is köszönhető, hogy az idei első negyedévében gyorsuló ütemben, 11 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek Magyarországon. A KSH adatai szerint több mint 5 éve töretlen a reálkeresetek emelkedése Magyarországon, ami az első negyedévben 8 százalék felett volt – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Cseresnyés Péter a kormány két intézkedését emelte ki, melyek hozzájárultak a keresetek emelkedéséhez. Szijjártó: csak a magyar határvédelem jelent megoldást Frissítvevideó Szijjártó Péter közölte: a migrációs nyomásnak még nincs vége, az EU és Törökország közötti migrációs megállapodás törékeny. Ellenzéki tüntetés volt Budapesten Frissítvevideó A rendőrség a tüntetés után közölte, hogy biztosították a rendezvényt, intézkedniük nem kellett.
Kultúra Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre videó KOMÁROM. A 2016/17-es évad utolsó nagyszínpadi premierjeként pénteken nagy sikerrel mutatta be Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, Hargitai Iván rendezésében a Komáromi Jókai Színház. A közönség perceken át állva tapsolt a csapatnak, amelyet férfi főszereplőként a hetényi származású, jelenleg Budapesten élő Rancsó Dezső vendégművész erősített. A színművész a bemutató után nyilatkozott portálunknak a „naftalinba tett” emlékeiről, családjáról és további terveiről. A Felvidékről indult színművészt a nagy szerepek Rómeótól Hamleten és Júdáson át doktor Zsivágóig minden műfajban utolérték. Cannes - Az orosz versenyfilm és egy francia alkotás a kritikusi listák élén videó A fesztivál versenyében 19 film versenyez a fődíjért, amelyből eddig hatot mutattak be, köztük Mundruczó Kornél filmjét. Róma és Afrika között félúton a komáromi múzeumok éjszakáján videó A Duna Menti Múzeum május 20-én csatlakozott a múzeumok éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozathoz.
Színes Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák videó KATMANDU. Ötre emelkedett az idei szezon halottjainak száma a Mount Everesten, közülük egyet hivatalosan még eltűntként tartanak számon, de már nincs remény, hogy élve előkerül. Eközben több új különleges teljesítmény született. Az elmúlt hétvége áldozatai között van a 48 éves Vladimír Štrba, aki a csúcsról való leereszkedés közben betegedett meg vasárnap. Öt év után bajnok a Real Madrid, történelmet írt a Juventus videó A két újdonsült bajnok hamarosan a Bajnokok Ligája döntőjében mérheti össze erejét. Újabb cseh focista lett öngyilkos videó A korábbi cseh utánpótlás válogatott Bystroň alig egy hónnappal František Rajtoral öngyilkossága után végzett magával.
Mozaik Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson videó Két asztronauta merészkedik ki kedden az űrbe a Nemzetközi Űrállomásról, hogy lecseréljen egy meghibásodott számítógépet, az egyiket abból a kettőből, amely főbb amerikai rendszereket szabályoz a komplexumon. A komplexum amerikai, orosz és francia asztronauták alkotta jelenlegi ötfős legénysége nincs veszélyben a NASA közleménye szerint. A kegyetlen Kék bálna játék fenyegetése elhárítható videó Egy tanár pozitív kampányba kezdett a közösségi oldalon, aminek lényege, hogy önbizalmat erősítő feladatokat adjon a fiataloknak. Az Instagram lehet a legmérgezőbb a mentális egészségre videó A kutatásban résztvevő 1479 fő összesen 14 szempont alapján pontozott.
Vélemény Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp videó A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják. Ez a konkrét alkalom biztosan nem a magyar gyerekek érdekeit szolgálja, ez kiderül a híradásokból, nem is kívánom tovább ecsetelni. De mindenképp továbbgondolásra késztet a téma. Jogos elvárás, ha már létezik az „iskolabusz-projekt”, hogy ez legalább részben a szlovákiai magyar iskolák hasznára is legyen. Agárdy Gábor: A hetedik cikkely videó Nem a cikkely megszavazásával és annak politikai előzményeivel, hanem inkább kiváltó okaival és céljával kívánok foglalkozni... Fiala Ilona: A műsorvezetők felelőssége videó Ami manapság folyik a médiában, az a nyelv elleni vétség – tisztelet a kivételnek. Ha ez a példa, akkor máris elvesztünk.
Hitélet Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét videó BUDAPEST. Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A református egység napját tartották Nagyváradon videó A Kárpát-medence valamennyi református püspöke részt vett a nagyváradi várban szombaton tartott református egység napján. Negyedik alkalommal csatlakozott a tornaljai református gyülekezet a Szeretethídhoz videó A kilencedik Szeretethíd több mint 17 ezer önkéntessel az egész Kárpát-medence területén hirdeti, hogy merjünk önzetlenül segíteni
Múltunk 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz videó 95 éve, 1922. május 22-én Budapesten, az Aquincumban adták elő először a ma Székely himnusz néven ismert művet. A dal, amelyet ma Székely Himnusz néven ismerünk, 1921-ben született, a megzenésített verzióját azonban csak egy évvel később adták elő nyilvánosan először. A tömegek meghódítása és a közismertté válás csak a két világháború között vette kezdetét a szigorú politikai tiltás ellenére. Árpád-házi (Boldog) Konstancia Lembergben élt és nyugszik videó Házassága után Konstancia nemcsak kitartott hite mellett, hanem a katolicizmus védnöke lett az ukrán földeken. A legizgalmasabb szakaszához érkezett a Zrínyi-újvár feltárása videó Zrínyi Miklós a birtokait támadó kanizsai törökök féken tartására 1661-ben kezdte el építtetni az őrtilosi hídfőerődöt.
Fő támogatónk