2016. június 26., vasárnap - János, Pál
Cikkek közt...  Videók közt...  
Merényletet terveztek a magyar-belga Eb-nyolcaddöntő idején Belgiumbanvideó 2016. június 25., szombat 16:38 BRÜSSZEL. Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást - jelentette szombati híradásában a belga RTL televízió.
Le Monde: a Brexit ténylegesen nem fog megvalósulni videó 2016. június 25. | PÁRIZS. A brit politikusok megszólalásai arra utalnak, hogy Nagy-Britannia nem fogja ténylegesen elhagyni az Európai Uniót, hanem egyszerre fog az elválásban és az együttműködés új formájában megegyezni az uniós tagállamokkal - vélte szombat délután megjelent számában a Le Monde.
Hollande: a britek döntése kérdéseket vet fel az egész világ számára videó 2016. június 25. | PÁRIZS. A britek döntése az Európa Unióból történő kilépésről az egész világ számára kérdéseket vet fel Francois Hollande szerint. A francia elnök hangsúlyozta, hogy a Nagy-Britannia kiválását szabályszerűen kell lebonyolítani.
Brexit - Meghaladta az 1,2 milliót az új népszavazást követelők száma videó 2016. június 25. | LONDON. Meghaladta az 1,2 milliót szombaton azoknak a száma, akik petícióban követelik újabb népszavazás kiírását Nagy-Britannia EU-tagságáról.
Cseh lapok: nem a briteknek, a kontinentális Európának kell elgondolkodnia videó 2016. június 25. | PRÁGA. A nagy-britanniai népszavazás eredménye felett nem a briteknek, hanem inkább "az EU maradékának" kellene elgondolkodnia - írta a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap szombati kommentárjában. Úgy véli: Nagy-Britanniának segíteni fog az EU-ból való távozás, új energiát ad neki, míg az EU-ra inkább a szétesés vár, jó esetben békés úton.
Juncker: Németország felértékelődik az EU-ban Frissítvevideó 2016. június 25. | BERLIN. Németország szerepe felértékelődik az Európai Unióban az Egyesült Királyság kiválása után - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy szombaton megjelenő lapinterjúban.
Újabb erdőtűz pusztít Kaliforniában, halálos áldozatai is vannak videó 2016. június 25. | WASHINGTON. Újabb erdőtűz pusztít Kaliforniában csütörtök óta, már két ember halálát okozta, és leégett mintegy száz épület. A hatóságok azt mondták helyi idő szerint péntek este: elképzelhető hogy vannak további halálos áldozatok a romok alatt.
Brexit - Több mint százezren írták már alá az újabb referendum kiírását célzó petíciót videó 2016. június 25. | LONDON. Több mint 100 ezer ember írta alá péntek estig az EU-tagságról szóló újabb brit referendum kiírását célzó petíciót a brit parlament internetes oldalán. A parlamentnek ennyi aláíróval már kötelezően fontolóra kell vennie a petíció vitára bocsátását.
Mennyire ösztönözhet népszavazásra más országokat a brit referendum? videó 2016. június 25. | BRÜSSZEL, LONDON. A britek europesszimizmusukkal nincsenek egyedül Európában. A Brexit más európai uniós (EU) országok politikájára is hatással lehet, egyes tagországokat bátoríthat a brit példa követésére a dpa német hírügynökség szerint, amely összeállítást közölt több uniós országban esetleg tartandó népszavazásról.
Putyin: Oroszország sosem mondott véleményt a brit népszavazásról videó 2016. június 24. | TASKENT. Oroszország sohasem avatkozott be a brit népszavazás ügyébe, azzal kapcsolatban nem hangoztatott semmiféle véleményt, ezért ezzel kapcsolatban bármely minősítés a politikai kultúra alacsony szintjének megnyilvánulása - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Taskentben.
Nicolas Sarkozy új európai szerződést szorgalmaz videó 2016. június 24. | PÁRIZS. Nicolas Sarkozy volt francia államfő olyan új európai szerződést szorgalmazott pénteken a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (Brexit) eredményező népszavazást követően, amely többek között a külső határok ellenőrzésének megerősítését és az Európai Unió bővítési folyamatának leállítását is előírná.
Obama: a Brexit nem érinti az USA és Anglia különleges kapcsolatait videó 2016. június 24. | WASHINGTON. Barack Obama szerint a Brexit ellenére sem változik az amerikai-brit viszony.
Győzött a Brexit-tábor - A britek kilépnek az EU-ból videó 2016. június 24. | LONDON. Hivatalosan is bejelentették péntek reggel, hogy a kilépést pártoló tábor nyerte meg a brit EU-tagságról tartott népszavazást. Jenny Watson, a brit választási bizottság elnöke Manchesterben közölte, hogy a kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak.
Hollande: a britek döntése súlyos próbára teszi Európát videó 2016. június 24. | PÁRIZS. A britek döntése az Európa Unióból történő kilépésről "súlyos próba elé állítja Európát", amely "többé nem lehet olyan mint eddig volt", s amelynek mostantól "a lényegre kell koncentrálnia" - mondta Francois Hollande francia államfő pénteken.
Tornádók, özönvíz és hőség több amerikai szövetségi államban videó 2016. június 24. | WASHINGTON. Szélsőséges időjárás aggasztja az amerikaiakat sok szövetségi államban.
Merkel: az EU elég erős ahhoz, hogy helyes válaszokat adjon a népszavazásra videó 2016. június 24. | BERLIN. Angela Merkel német kancellár pénteken úgy nyilatkozott, az Európai Unió elég erős ahhoz, hogy "megtalálja a helyes válaszokat" a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (Brexit) eredményező népszavazásra.
Stoltenberg: a NATO-ban változatlan marad az Egyesült Királyság helyzete videó 2016. június 24. | BRÜSSZEL. A NATO-ban változatlan az Egyesült Királyság helyzete, erős és elkötelezett szövetséges marad - jelentette be közleményében Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken.
Lövöldözés volt a török főváros orvosegyetemi kampuszán, többen meghaltak videó 2016. június 24. | ANKARA. Lövöldözés történt pénteken az ankarai orvosi egyetem egyik klinikájának gyógyszertári raktárában, három ember életét vesztette, további ketten megsebesültek - közölte az Ihlas török hírügynökség.
Brexit - Bejelentette távozási szándékát a brit kormányfő videó 2016. június 24. | LONDON. Bejelentette távozási szándékát pénteken David Cameron brit miniszterelnök, miután az EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépést pártoló tábor győzött.
Tusk: az EU eltökélt az egység fenntartása mellett videó 2016. június 24. | BRÜSSZEL. A Nagy-Britannia távozása után bennmaradó tagországok továbbra is elkötelezettek az Európai Unió egységének megőrzése mellett - hangsúlyozta péntek reggel Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, miután telefonon beszélt a tagállamok, illetve az uniós intézmények vezetőivel.
Schäuble: Európának össze kell tartania videó 2016. június 24. | BERLIN, PÁRIZS, BÉCS. A német pénzügyminiszter szerint Európának össze kell tartania azok után, hogy a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott az ország európai uniós tagságáról csütörtökön rendezett népszavazáson. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint a britek döntése földrengésszerű.
Szankciókat hoznak a migránsok befogadását elutasító tagországok ellen? videó 2016. június 24. | ATHÉN. Az Európai Bizottság kész szankciókat hozni azon tagállamok ellen, amelyek visszautasítják a migránsok befogadását a kötelező elosztási kvóta alapján - jelentette ki a bizottságnak a migrációval, az uniós belügyekkel és az uniós polgársággal foglalkozó tagja.
Steinmeier: szomorú nap ez Európa és Nagy-Britannia számára videó 2016. június 24. | BERLIN. Csalódottságának adott hangot péntek reggel a német külügyminiszter is, miután egyértelművé vált, hogy a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott az ország európai uniós tagságáról előző nap rendezett népszavazáson.
Tart a népszavazás Nagy-Britannia EU-tagságáról videó 2016. június 23. | LONDON. Megkezdődött csütörtök reggel a népszavazás Nagy-Britannia EU-tagságáról. A referendumot az egész EU-ban feszült várakozás előzi meg, mert a bizonytalan kimenetelű voksolás eredménye jelentős hatással lehet az unió jövőjére nézve. David Cameron miniszterelnök már reggel leadta a szavazatát.
Moszkva korlátozni akarja az amerikai diplomaták mozgását videó 2016. június 23. | Moszkva korlátozni fogja az Oroszországban dolgozó amerikai diplomaták mozgását, válaszul arra, ha az Egyesült Államokban működő orosz képviseletek dolgozóival szemben hasonló amerikai intézkedéseket hoznak - közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
Sobotka: az EU Nagy-Britanniával együtt erősebb videó 2016. június 23. | PRÁGA. A cseh kormány meg van győződve arról, hogy az Európai Unió Nagy-Britanniával mint uniós tagállammal erősebb - véli Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a brit népszavazással kapcsolatban csütörtökön közzétett nyilatkozatában.
Fegyveres férfi nyitott tüzet egy német moziban videó 2016. június 23. | BERLIN. Fegyveres férfi nyitott tüzet és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim egyik mozijában - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. Peter Beuth hesseni tartományi belügyminiszter szerint az elkövetőt agyonlőtték a rendőrség egységei.
Gauck: komolyan kell venni az EU iránti kedvetlenséget videó 2016. június 23. | SZÓFIA. A Nagy-Britannia európai uniós tagságáról szóló vitában maga a vita volt a legjobb, mivel napvilágra került az Európai Unióval kapcsolatos kedvetlenség, amely eddig hamu alatt parázslott - jelentette ki csütörtökön Joachim Gauck német államfő bulgáriai látogatásán.
Tornádó tombolt Kelet-Kínában, több mint 50 halott videó 2016. június 23. | PEKING. Ötvenegy halálos áldozata és több tucat sérültje van a Kína keleti részét sújtó, felhőszakadásokkal és jégesővel kísért tornádónak - jelentette az állami média csütörtökön.
Növekedett a terrorveszély Franciaországban videó 2016. június 23. | BUDAPEST. Titkosszolgálati információk szerint növekedett a terrorveszély Franciaországban - hívta fel a figyelmet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Erdogan: Törökország népszavazást tarthat az EU-csatlakozás kérdéséről videó 2016. június 23. | ANKARA. Törökország a brit példához hasonlóan népszavazást tarthat az Európai Unióhoz (EU) való csatlakozás kérdéséről, ha az unió nem tartja be ígéreteit, és a szerinte túl tágan értelmezett török terrorellenes törvény miatt rosszindulatúan visszatartja a török állampolgárok schengeni vízummentességét - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szerda este Isztambulban egy egyetemi rendezvényen.
Első  Előző  1 / 567   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
29 éveKábítószer-ellenes világnap
75 éveBombatámadás érte Kassát, Munkácsot és Rahót, ezután Magyarország belépett a II. világháborúba.
192 éveMegszületett Lord Kelvin skót matematikus, fizikus, természettudós, az abszolút hőmérsékleti skála megalkotója.
181 éveMegszületett Herman Ottó természettudós, ornitológus, néprajzkutató, régész, politikus, polihisztor.
124 éveMegszületett Pearl S. Buck, Nobel-díjas amerikai írónő, aki a kínaiak életét bemutató regényeiről ismert (The Good Earth).
Belföld Európa iszlamizálása ellen tüntettek Pozsonyban Európa iszlamizálása ellen tüntettek Pozsonyban videó POZSONY. Mintegy ezer ember gyűlt össze szombaton délután a pozsonyi kormánypalota előtti Szabadság téren azon a tüntetésen, amelyet Európa iszlamizálása és az Európai Unió (EU) bevándorláspolitikája ellen, illetve Szlovákia unióból való kilépése mellett tartottak különböző szervezetek. Mintegy ezer ember gyűlt össze szombaton délután a Szabadság téren. Šebej: kilépési hullám fenyegeti az Európai Uniót videó A külügyi bizottság elnöke ennek ellenére pillanatnyilag nem lát országot, ahol a többség az elszakadás mellett tenné le voksát. Kotelbáék petíciót indítanak Szlovákia unióból való kilépéséért videó Legfőbb ideje, hogy Szlovákia elhagyja ezt a süllyedő európai Titanicot – vélekedik Marián Kotleba.
Itthon Balogvölgyi Rock Fesztivál a berzétei árvaházért Balogvölgyi Rock Fesztivál a berzétei árvaházért videó NAGYBALOG. A Rimaszombathoz közeli Nagybalog ismét a rockzenétől volt hangos. A Kerecsen Motoros Egyesület már hagyományosan június utolsó hétvégéjén rendezte meg a hatodik Balogvölgyi Rock Fesztivált a berzétei árvaház megsegítése céljából. A Kerecsen Motoros Egyesület hatodik alkalommal szervezett rockfesztivált a berzétei árvaház megsegítésére. Kedvére lesz a nyaralóknak az időjárás videó Rekkenő hőség és hűsítő eső váltja majd egymást az elkövetkező napokban. Egyes helyeken akár 36 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Plavčan: a tárca mindent megtesz a pedagógusok elégedettségéért videó Az oktatásügyi miniszter pénteken a Kassa megyei alap- és középiskolák szakszervezeteivel találkozott Kassán.
Magyar világ Kövér László: a britek kilépésével csökken az unió ereje és súlya Kövér László: a britek kilépésével csökken az unió ereje és súlya videó BUDAPEST. Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unió ereje, súlya csökken, és Magyarország érdekeinek jobban megfelelt volna, ha a britek a bennmaradás mellett voksolnak - értékelte a brit EU-népszavazás eredményét Kövér László. Az Országgyűlés elnöke az interjúban a Brexiten kívül belpolitikai történésekről beszélt és kitért a magyar labdarúgó-válogatott eredményeire is. Arra a kérdésre, hogy felvetődik-e a britek távozásával Magyarország kilépésének gondolata is, egyértelmű nemmel felelt. Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója kapta a Lőrincz Csaba-díjat videó Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke a díjazottat méltatva felidézte Kántor Zoltán eddigi pályáját. Potápi: a kárpátaljai magyar közösség mellett állunk videó Ez a közösség ahogyan eddig is, ezután is számíthat Magyarország támogatására - jelentette ki az államtitkár.
Kultúra A kassai Thália színház hiánypótló koprodukciót tervez őszre A kassai Thália színház hiánypótló koprodukciót tervez őszre videó KASSA. Sikeres, a nézőszámot és a bevételeket tekintve is áttörésként értékelhető évadot tud maga mögött a kassai Thália színház, amely az őszi szezonra hiánypótló koprodukciós bemutatót tervez a Komáromi Jókai Színházzal - közölte Czajlik József, a teátrum igazgatója az évadzáró napján. Sikeres, a nézőszámot és a bevételeket tekintve is áttörésként értékelhető évadot tud maga mögött a kassai Thália színház. Nem követett el plágiumot a Led Zeppelin videó Az esküdtszék döntése a Led Zeppelin győzelmét jelenti az Los Angelesben egy hete folyó perben. Életműdíjat kapott Tarr Béla Trencsénteplicen videó A magyar rendező kapta az Arany Kamerát.
Színes Magyar pálinka és kolbász egy francia fogadóban Magyar pálinka és kolbász egy francia fogadóban videó Nem kell annyira meglepődni, nem az ottani kínálatban szerepeltek a magyar termékek, hanem az oda látogató szurkolók lepték meg a helyieket. Az első benyomás a pálinkáról nem volt túl pozitív, de a kolbász és a sonka azonnal elnyerte tetszésüket. Miket tartogat magában a remek focin túl egy Európa-bajnokság? Hát erre lehet, nem sokan tippelnének. EURO-2016 - Öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott videó A továbbjutó együttes a Magyarország-Belgium párharc győztesével mérkőzik majd a negyeddöntőben Lille-ben, jövő pénteken. EURO-2016 - Tizenegyesekkel jutott tovább Lengyelország videó Lengyelország válogatottja jutott elsőként a negyeddöntőbe a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
Mozaik Nem hízik az ember a mediterrán étrendben található egészséges zsíroktól Nem hízik az ember a mediterrán étrendben található egészséges zsíroktól videó MADRID. Ha az étrendünkben helyet kapnak az egészséges zsírok, mint pl. az olívaolaj és a magok, az nem jár azzal, hogy hízni kezdünk - derül ki egy friss kutatásból. A kutatás során 7400 spanyol férfit és nőt vizsgáltak, akiknek életkora 55 és 80 év között alakult. A kannabisz továbbra is a leggyakrabban használt drog videó 2014-ben több mint kétszázezer ember halt meg drogfogyasztás következtében, jellemzően túladagolás miatt. A zikavírust semlegesítő antitesteket fedeztek fel európai kutatók videó A laboratóriumi kísérletekben az ellenanyagok képesek voltak a zikavírus és a denguelázat okozó vírusok semlegesítésére.
Vélemény Csáky Pál: Nem jó hír ez senkinek Csáky Pál: Nem jó hír ez senkinek videó Nagy-Britannia komoly problémákat gerjesztett ezzel a döntéssel saját maga számára, s az EU-belüli 27 országnak is komolyan el kell gondolkodnia a jövőről. Nem tudok azonban egyetérteni azokkal a hangokkal, amelyek régiónkból is csak Brüsszelt okolják a történtekért. Ez féligazság. Nem tudok egyetérteni azokkal a hangokkal, amelyek régiónkból is csak Brüsszelt okolják a történtekért. Ez féligazság. Őry Péter: Jog és kötelesség? videó Ha már egyenrangúak vagyunk a koncessziós díj fizetésében, akkor megfelelő mennyiségű magyar nyelvű adásra is jogunk lenne. Agárdy Gábor: Nem lesz Brexit videó Nem lesz Brexit, akár megszavazzák a kilépést, akár nem. Mindkét esetben más lesz a „ceremónia“, de az eredmény hasonló lesz.
Hitélet A pápa Jerevánban elítélte az örmény népirtást A pápa Jerevánban elítélte az örmény népirtást videó JEREVÁN. Ferenc pápa méltatta Örményország keresztény múltját, és elítélte az örmény népirtást, amelyről pénteki örményországi látogatásán kijelentette, hogy az előző évszázad első katasztrófája volt. Ferenc pápa méltatta Örményország keresztény múltját, és elítélte az örmény népirtást. Örményországban Ferenc pápa a népirtás túlélőinek leszármazottjaival találkozik videó Az olasz sajtó megfogalmazása szerint az "első keresztény nemzethez" utazik el Ferenc pápa. Ferenc pápa Örményországba látogat videó Római katolikus egyházfő legutóbb II. János Pál személyében 2001-ben utazott a kaukázusi országba.
Múltunk Huszonöt éve független Horvátország és Szlovénia Huszonöt éve független Horvátország és Szlovénia videó ZÁGRÁB. Horvátország és Szlovénia 25 évvel ezelőtt, 1991. június 25-én kikiáltotta függetlenségét, ami véres háborúhoz vezetett az akkori Jugoszlávián belül a szerb hegemóniát megőrizni kívánó Belgrád és több tagköztársaság között, és elindította a szövetségi állam szétesését. Az évfordulót mindkét országban beárnyékolják az elmúlt évek gazdasági és társadalmi bizonytalanságai. Miért halt meg egymillió katona a Somme-nál? videó A véres ütközet száz éves évfordulója közeledtével egyre több információ derül ki a somme-i ütközetről. Koronázási ünnepségek Pozsonyban - Idén Mária Teréziát "koronázzák újra" videó Az ünnepségen részt vesz az utolsó Habsburg császár unokája, Georg Habsburg is.
Fő támogatónk