2016. július 24., vasárnap - Kinga, Kincső
Cikkek közt...  Videók közt...  
Merkel: Németország nehéz szívvel gyászolvideó 2016. július 23., szombat 16:10 BERLIN. Németország nehéz szívvel gyászolja a müncheni lövöldözés áldozatait - mondta Angela Merkel kancellár szombaton Berlinben.
Kórházakat ért bombatalálat Aleppóban videó 2016. július 24. | BEJRÚT. Egy nap alatt négy kórházat ért találat légitámadásokban a szíriai Aleppóban - közölték kórházi források vasárnap az AFP francia hírügynökséggel.
A müncheni vérengzés halálos áldozatainak többsége külföldi Frissítvevideó 2016. július 24. | MÜNCHEN. A rendőrök szeme láttára lett öngyilkos a müncheni ámokfutó - közölte szombaton a bajor tartományi főváros rendőrsége. Közben kiderült, a tömeggyilkosságok megszállottja volt a német-iráni gyilkos. A halálos áldozatok többsége egyébként külföldi, csak ketten voltak német állampolgárok.
Öngyilkos merénylő robbantottt Bagdadban, többen meghaltak videó 2016. július 24. | BAGDAD. Legkevesebb 21 halálos áldozatot szedett egy öngyilkos merénylet vasárnap az iraki fővárosban az újabb adatok szerint, és több mint harmincan megsebesültek - közölték rendőrségi és kórházi források.
Harmadik napja kutatnak egy eltűnt indiai repülőgép után videó 2016. július 24. | ÚJDELHI. Vasárnap már harmadik napja folytatódott a kutatás a Bengáli-öböl felett egy viharban eltűnt indiai katonai repülőgép után - közölték katonai források.
BBC: Cameron bevándorlási engedményeket kért Merkeltől a népszavazás előtt videó 2016. július 24. | LONDON. David Cameron volt brit miniszterelnök az EU-tagságról tartott júniusi népszavazás előtt nem sokkal megpróbálta rávenni Angela Merkel német kancellárt egy olyan nyilatkozat támogatására, amelyben Berlin, Párizs és az Európai Unió más vezetői engedményeket helyeztek volna kilátásba az unión belüli szabad mozgás alapelvében arra az esetre, ha Nagy-Britannia az EU tagja marad.
Vérfürdő Kabulban: öngyilkos merénylők robbantottak videó 2016. július 23. | KABUL. Legkevesebb 80 halálos áldozata és 231 sérültje van a legfrissebb, szombat esti adatok szerint annak a kabuli robbantásnak, amelyet egy békés tüntetés résztvevői ellen követett el két öngyilkos merénylő - közölték illetékesek Afganisztánban.
Müncheni ügyész: "klasszikus ámokfutó" lehetett a lövöldöző Frissítvevideó 2016. július 23. | MÜNCHEN. A nyomozás első megállapításai alapján "klasszikus ámokfutó" lehetett a péntek este történt müncheni lövöldözés elkövetője - közölte szombaton a müncheni ügyészség illetékese.
Müncheni lövöldözés - A rendőrség átkutatott egy lakást videó 2016. július 23. | MÜNCHEN. Teljesen lezárt egy többemeletes lakóházat és átkutatott egy abban található lakást a müncheni Maxvorstadt kerületben a német rendőrség szombat hajnalban, néhány órával azután, hogy egy 18 éves német-iráni fiatal kilenc embert agyonlőtt és további 16-ot megsebesített a müncheni Olympia bevásárlóközpontban és a közelben lévő gyorsétteremben, majd öngyilkos lett.
Kétezer migránst mentettek ki a tengerből videó 2016. július 23. | RÓMA. Több mint kétezer migránst mentettek meg tizennyolc mentési akcióban a Szicíliai-szorosban pénteken - közölte az olasz parti őrség.
Egy 18 éves német-iráni fiatalember lövöldözött Münchenben Frissítvevideó 2016. július 23. | MÜNCHEN. Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár lövöldözött tegnap Münchenben - közölte a bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője. Kilencen meghaltak, 3 ember életveszélyesen, 18 könnyebben megsebesült, köztük gyerekek is. Legkevesebb százan sokkot kaptak. Az elkövető holttestét később megtalálták a helyszín közelében, feltehetően öngyilkos lett. Indítékairól egyelőre semmit nem tudnak a hatóságok, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai. Egyetlen pisztollyal lövöldözött, azt még nem tudni, hogy a fegyver milyen típusú és hogyan szerezte. A fiatalember több mint két éve lakott Münchenben és nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban. Az első lövéseket egy gyorsétteremben adta le a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd az étterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövöldözött.
Seehofer a török EU-csatlakozási tárgyalások leállítását sürgeti videó 2016. július 23. | BERLIN. A törökországi puccskísérlet után kibontakozott folyamatok miatt le kell állítani a török EU-csatlakozási tárgyalásokat és nem szabad teljes körű vízummentességet adni a török állampolgároknak - mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy interjúban.
Lövöldözés egy müncheni bevásárlóközpontban, több halott Frissítvevideó 2016. július 23. | MÜNCHEN. Lövöldözés történt péntek este a németországi Münchenben, legkevesebb hatan meghaltak és sokan megsebesültek, többen súlyosan. A rendőrség a késő esti információk szerint három fegyverest keres és terrortámadásra gyanakszik.
Nizzai terrortámadás - Megszólalt a merénylővel szembeszálló robogós videó 2016. július 22. | NIZZA. Megszólalt pénteken az a robogós, aki megpróbálta megállítani a nizzai merénylőt; a Nice-Matin című helyi napilapnak a Franck néven említett férfi azt mondta: mindenáron meg akarta állítani a támadót.
Öt éve történt a norvégiai mészárlás videó 2016. július 22. | OSLO. Számos norvégiai településen emlékeztek meg pénteken az öt évvel ezelőtti utöyai mészárlásról és oslói pokolgépes robbantásról, amelyek során a szélsőséges jobboldali eszméket valló Anders Behring Breivik összesen 77 táborozó fiatallal és járókelővel végzett.
Nizzai terrortámadás - Tizenketten vannak még életveszélyben videó 2016. július 22. | NIZZA. Tizenketten vannak még életveszélyes állapotban a francia nemzeti ünnepen történt, 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadás sérültjei közül - mondta pénteken Francois Hollande francia elnök a biztonsági kabinet ülését követően Párizsban.
Éhségsztrájkba kezdtek a migránsok Belgrádban videó 2016. július 22. | BELGRÁD. Több mint száz migráns kezdett éhségsztrájkba pénteken Belgrádban, ám nem a szerbiai körülmények miatt tiltakoznak, hanem a Bulgáriában tapasztalt rossz bánásmód, valamint amiatt, hogy nem tudnak tovább menni Magyarország felé - tapasztalta az MTI tudósítója a belgrádi autóbusz-pályaudvar melletti parkban, a migránsok gyülekezőhelyén.
Radovan Karadzic fellebbezett a hágai ítélet ellen videó 2016. július 22. | HÁGA. Fellebbezést nyújtott be pénteken Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék márciusi ítélete ellen, amelyben a bíróság 40 év börtönre ítélte őt népirtás, háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt.
Magyarországon vettek ujjnyomatot a würzburgi baltás ámokfutótól videó 2016. július 22. | BERLIN. Magyarországon vettek ujjnyomatot a Würzburg mellett egy vonaton végrehajtott baltás-késes támadás tettesétől - jelentette pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap.
Heves viharok csaptak le Németországra és Ausztriára videó 2016. július 22. | BERLIN, BÉCS. Heves viharok csaptak le Németország nyugati és déli részére, pénteki sajtójelentések szerint több településen villámárvíz pusztított, egy ember súlyosan megsérült. Ítéletidő tombolt Ausztria több tartományában is, ahol főként az orkánerejű szél és jégesők okoztak károkat.
Republikánus konvenció - Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget videó 2016. július 22. | CLEVELAND. Donald Trump a felvirágzás és a biztonság ígéretével fogadta el az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján, csütörtök este az esemény zárásaként elmondott beszédében.
Tizenhét migráns holttestére bukkantak a Földközi-tengeren videó 2016. július 22. | RÓMA. Tizenhét migráns holttestére bukkantak a Földközi-tengeren egy bárkában csütörtökön - jelentette a Reuters hírügynökség az olasz parti őrség közlésére hivatkozva. Az első értesülések szerint a nap folyamán 8 művelet során összesen 1128 migránst kimentettek.
Megölték a Rosszija 24 hírtelevízió egyik újságíróját Moszkvában videó 2016. július 22. | MOSZKVA. Moszkvában több lövéssel megölték a Rosszija 24 állami hírtelevízió egyik munkatársát - közölte maga a csatorna csütörtökön.
A nizzai merénylő hónapokon át szervezkedett, legalább öt tettestársa volt videó 2016. július 22. | PÁRIZS. A francia nemzeti ünnepen Nizzában lecsapó terrorista hónapokon át tervezte a terrortámadást, és legalább öt tettestársa volt - közölte Francois Molins párizsi ügyész.
Rio 2016 - Terrorgyanú miatt letartóztatások voltak Brazíliában videó 2016. július 21. | BRAZÍLIAVÁROS. A brazil hatóságok letartóztattak csütörtökön tíz embert azzal a gyanúval, hogy terrortámadásra készültek az augusztus 5-én kezdődő olimpiai játékok alatt - jelentette be az ország igazságügyi minisztere egy sajtótájékoztatón.
Ankara felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását videó 2016. július 21. | ANKARA. Törökország a rendkívüli állapot bevezetése miatt felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását azokban az esetekben, amelyeknél ez más nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségeivel nem ellentétes - jelentette be csütörtökön Numan Kurtulmus miniszterelnök-helyettes.
Szigorúbb határellenőrzést sürget a bajor belügyminiszter videó 2016. július 21. | MÜNCHEN. A Würzburg mellett egy vonaton végrehajtott baltás-késes támadás után meg kell szigorítani a határellenőrzést, nem szabad beengedni Németországba bizonytalan személyazonosságú menedékkérőket - sürgeti a bajor belügyminiszter.
V4-csúcs - az unió nem teljesíti az emberek elvárásait videó 2016. július 21. | VARSÓ. Csúcsértekezletet tartottak a visegrádi csoport (V4 - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kormányfői csütörtökön Varsóban, ahol többek között a brit népszavazás utáni európai helyzetről és az Európai Unió lehetséges megreformálásáról tárgyaltak, illetve egyeztették álláspontjukat a szeptemberi pozsonyi EU-csúcs előtt. A kormányfők egyet értettek abban, hogy az Európai Unió Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét, s nem teljesíti az emberek elvárásait.
Huszonkét ember holttestére találtak a Földközi-tengeren videó 2016. július 21. | RÓMA. Huszonegy nő és egy férfi holttestére találtak szerdán egy, a Fölközi-tengeren sodródó gumicsónakban - közölte a tengeri mentőakciókban részt vevő Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi egészségügyi segélyszervezet.
Spöttle: igazi puccs is lehet Törökországban videó 2016. július 21. | BUDAPEST. Nyilvánvalóan tudnia kellett a török puccskísérletről a török katonai vagy a civil hírszerzésnek, olyan mértékű letartóztatási hullám van, 6 ezer embert vettek őrizetbe, köztük rendőröket, csendőröket, és 12 ezer közalkalmazottat függesztettek fel – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
Csúcsértekezletet tartanak a visegrádi csoport kormányfői Varsóban videó 2016. július 21. | VARSÓ. Csúcsértekezletet tartanak a visegrádi csoport (V4 - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kormányfői csütörtökön Varsóban, a politikusok többek között a brit népszavazás utáni európai helyzetről és az Európai Unió lehetséges megreformálásáról egyeztetnek.
Első  Előző  1 / 575   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 25°C / 32°C
Holnap: 21°C / 31°C
Ógyalla
Ma: 24°C / 32°C
Holnap: 22°C / 31°C
Losonc
Ma: 21°C / 28°C
Holnap: 18°C / 28°C
Kassa
Ma: 19°C / 28°C
Holnap: 16°C / 27°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
553 éveHunyadi Mátyás 80 ezer aranyért visszavásárolta a Magyar Szent Koronát III. Frigyestől.
233 éveMegszületett Simon Bolivar, dél-amerikai függetlenségi mozgalom vezetője, tisztelt hős, később diktátor.
214 éveMegszületett id. Alexandre Dumas francia regényíró (A három testőr, Monte Cristo grófja).
185 éveMegszületett P. Szathmáry Károly író, tanár.
156 éveMegszületett Alfons Mucha cseh plakátművész, festő, grafikus.
Belföld Egy fél év alatt 1852 hamis bankjegyet foglaltak le Szlovákiában Egy fél év alatt 1852 hamis bankjegyet foglaltak le Szlovákiában videó POZSONY. 2016 első félévében Szlovákiában 1852 hamis eurós bankjegyet foglaltak le, ami évközi összehasonlításban enyhe, 1,4 százalékos csökkenést jelent – tájékoztatott a Szlovák Nemzeti Bank. Az elkobzott bankjegyek közt az 50 eurós bankjegyek aránya a legnagyobb, mégpedig 60, 2 százalék. Buszsofőröket és tehergépkocsi vezetőket ellenőriz a rendőrség videó A rendőrség a jövő hét folyamán bekapcsolódik a TISPOL összeurópai közlekedésbiztonsági akciójába. Hamarosan felülkerekednek az internet bankingen a mobilalkalmazások videó A mobile bankingre való áttérés fokozatosan, az elkövetkező években valósul meg, ám az internet banking sem vész homályba.
Itthon Viseletek találkozója Bényben Viseletek találkozója Bényben videó BÉNY. Tizenhét település hagyományőrzőit fogadták Bényben a népviseleti találkozón. Az egyes csoportok a négy égtáj felől érkeztek a Garam menti település központjába, ezzel jelképezve, hogy mi, magyarok éljünk a világ bármely szegletében, mégis egyek vagyunk, nyelvünk, hagyományaink és viseletünk összeköt bennünket. Tizenhét település hagyományőrzőit fogadták Bényben a népviseleti találkozón. Halálos motorbaleset Krasznahorkaváralján videó Szombaton délután egy motorkerékpár és egy furgon ütközött egmással. A motorkerékpárt vezető 34 éves férfi életét vesztette. Viharokra és jégesőre figyelmezet a meteorológiai intézet videó A nyári meleg nem tart sokáig, Szlovákia déli részén délután viharok és jégverés is előfordulhat.
Magyar világ Több száz migráns indult gyalog Belgrádból a magyar határ felé Több száz migráns indult gyalog Belgrádból a magyar határ felé videó BUDAPEST. Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból, mintegy 130-an. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól. A bevándorlók azért jönnek, hogy a határzár és a szigorú szabály ellen tiltakozzanak. Állítólag 3-4 napig akarnak éhségsztrájkolni Magyarországon temetik el a müncheni vérengzés magyar áldozatát videó A pénteki támadás Münchenben volt az első olyan alkalom, hogy magyar állampolgár is a halálos áldozatok között volt. Magyar állampolgárságú az egyik müncheni áldozat videó A magyar kormány határozott álláspontja, hogy Európában a rendet helyre kell állítani - jelentette ki szombaton Szijjártó Péter.
Kultúra Matt Damon nem tudja feldolgozni, amit filmjével tettek Matt Damon nem tudja feldolgozni, amit filmjével tettek videó LOS ANGELES. Matt Damon úgy érzi, élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a 16 éve bemutatott Vad lovakban, de a közönség nem győződhetett meg róla, mert a filmstúdió tönkretette az alkotást. Matt Damon úgy érzi, élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a Vad lovakban, de a közönség nem győződhetett meg róla. Megnyílt a 26. Művészetek Völgye videó Tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket. Elhunyt Németh László "Fritz", a VHK szólógitárosa videó A súlyos betegséggel küzdő zenészt csütörtökön, 50 évesen érte a halál.
Színes Magyar Nagydíj - Több mint százezer néző szombatig Magyar Nagydíj - Több mint százezer néző szombatig videó MOGYORÓD. Több mint százezer néző látogatott ki csütörtöktől szombat estig a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínére, a mogyoródi Hungaroringre, ahol a pálya 30. születésnapja alkalmából egy különleges kockás zászlóval intik majd le a 14 órakor rajtoló F1-es futamot. A pálya 30. születésnapja alkalmából egy különleges kockás zászlóval intik majd le a 14 órakor rajtoló F1-es futamot. Megpróbálták ellopni az olimpiai fáklyát videó Egy férfi megpróbálta ellopni az olimpiai fáklyát helyi idő szerint szombaton a brazíliai Guarulhos városában. A Föld történetének legmelegebb napjai Irakban és Kuvaitban videó A baszrai 53,9 Celsius-fok csupán a második legmelegebb "megbízhatóan mért" időjárási feljegyzés a Föld történtében.
Mozaik Nem találtak sötét anyagot a világ legérzékenyebb detektorával Nem találtak sötét anyagot a világ legérzékenyebb detektorával videó WASHINGTON. Nem találtak sötét anyagot a világ legérzékenyebb detektorával, a nagy földalatti xenondetektorral – közölték amerikai kutatók. A 16 kilométer mélységben elhelyezett detektorral három éven keresztül keresték a tudósok a sötét anyagot. Önálló kutatásra is alkalmas új szoftverével a Curiosity lézerszenzora videó Az önállóság sokat segít, ha nehezen megoldható a kutatócsoport és a marsjáró összekapcsolása. A gyorsuló klímaváltozásra figyelmeztetett a Meteorológiai Világszervezet videó Az idei év azt sugallja, hogy bolygónk a vártnál gyorsabb ütemben és jóval rövidebb idő alatt melegedhet.
Vélemény Karaffa Attila: Újkori Hunyadiak leszünk? Karaffa Attila: Újkori Hunyadiak leszünk? videó Mai korunk legnagyobb kihívása ismét a keresztény értékek, az európai gyökerek megvédése. Megálljt kell parancsolni azoknak, akik gyilkolni és hódítani jönnek Európába. Mai korunk legnagyobb kihívása ismét a keresztény értékek, az európai gyökerek megvédése. Kövesdi Károly: Mézesmadzag-húzogatás videó A kormány "nagyvonalú" tervei közt szerepel, hogy 2 év múlva akár 5 millió euró támogatás is juthat a szlovákiai magyar kultúrára. Köpöncei Péter: A pókerarc tudománya videó A választó beletörődve sorsába tűr és átkoz mindenki mást, mert hazug ideálját nincs bátorsága elhagyni, kritizálni.
Hitélet Személyi változások a Nagyszombati Főegyházmegyében Személyi változások a Nagyszombati Főegyházmegyében videó NAGYSZOMBAT. Újabb személyi változásokra került sor a Nagyszombati Főegyházmegyében. Az alábbiakban a magyarlakta plébániák személyi változásait adjuk közzé. Újabb személyi változásokra került sor a Nagyszombati Főegyházmegyében. Felvidéki katolikusok is utaznak a krakkói ifjúsági világtalálkozóra videó Július 25-31. között lesz Krakkóban a világtalálkozó, amely a szervezők reménye szerint egész Európára pozitív hatást gyakorol. Új iránymutatást adott ki a női szerzetesrendeknek a pápa videó A női szerzetesrendeknek szóló apostoli konstitúció régóta váratott magára.
Múltunk Gyermekrajzokat találtak egy középkori kézirat margóján Gyermekrajzokat találtak egy középkori kézirat margóján videó NÁPOLY. Vasvillás ördög, törzs nélküli emberalak és egy szarvasmarha – egy 14. századi, nápolyi kolostorból származó kéziraton minden bizonnyal gyermekek által rajzolt irkafirkákat fedeztek fel a szakértők. A rajzokat megvizsgáló pszichológus szerint szinte biztos, hogy nem felnőtt, hanem egy 4-6 éves korú ifjonc engedhette szabadjára fantáziáját az ősi lapokon, így ez az első alkalom, amikor középkori kódexlapokon gyermeki alkotásokra bukkantak. A rajzokat megvizsgáló pszichológus szerint szinte biztos, hogy nem felnőtt, hanem egy 4-6 éves ifjonc rajzairól van szó. Ma van a nándorfehérvári diadal emléknapja videó A nándorfehérvári csata 560. évfordulója alkalmából Belgrádban magyar-szerb közös megemlékezést tartanak. A magyarság őstörténetére utaló leleteket találtak északnyugat Kazahsztánban videó A leletanyag alapján feltételezhető, hogy a mai Kazahsztán északnyugati része is teret adott a magyar etnogenezisnek.
Fő támogatónk