2017. március 25., szombat - Irén, Írisz
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ferenc pápa: Európa a szolidaritással válaszolhat a populizmusravideó 2017. március 24., péntek 20:11 VATIKÁNVÁROS. Az egységes Európa fő értéke a szolidaritás, amely reményt adhat, ellenszere lehet a populizmusnak és bezárkózás helyett a másik ember felé nyit - mondta Ferenc pápa az Európai Unió és a tagállamok vezető politikusait fogadva a Vatikánban pénteken.
Római EU-csúcs: a jövőbe néznek a tagországok vezetői videó 2017. március 24. | RÓMA. A hat alapító tagállam, Olaszország, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium és Luxemburg 60 évvel ezelőtt, március 25-én írta alá a római szerződéseket, amelyekkel megalapították az Európai Unió elődszervezeteit, és ezzel utat nyitottak a jelenleg ismert - a szolidaritás, a demokrácia és a jogállamiság értékein alapuló - EU felé. A mai tagországok állam-, illetve kormányfői, továbbá a központi uniós intézmények vezetői idén ugyanezen a napon - most szombaton - találkoznak Rómában, hogy megünnepeljék az évfordulót és megbeszéléseket folytassanak az immár 27 tagú unió jövőjéről is.
Hat orosz katona vesztette életét Csecsenföldön Frissítvevideó 2017. március 24. | MOSZKVA. Életét vesztette hat orosz katona Csecsenföldön, amikor alakulatukat fegyveres támadás érte - közölték pénteken az orosz hatóságok. Az iszlamista honlapok megfigyelésére szakosodott SITE amerikai portál állítása szerint a merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.
Sobotka: a V4-ek több elképzelését tartalmazza a római nyilatkozat tervezete videó 2017. március 24. | PRÁGA. A szombati római európai uniós csúcstalálkozó nyilatkozattervezete egy sor olyan gondolatot tartalmaz, amelyeket Csehország, illetve a V4-ek szorgalmaztak - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök pénteken Prágában, s hozzátette, hogy amennyiben a dokumentumon már nem változtatnak lényegesen, ő aláírja.
Clintonnak, Obamának és Sorosnak is köze volt Benedek pápa lemondásához? videó 2017. március 24. | WASHINGTON. Amerikai katolikusok egy csoportja már Donald Trump hivatalba lépésekor nyílt levelet írt az amerikai elnöknek, amelyben azt kérték, hogy vizsgálja meg Benedek pápa 2013-ban történő lemondását.
Szabadlábra helyezték Mubarak volt egyiptomi elnököt videó 2017. március 24. | KAIRÓ. Szabadlábra helyezték pénteken Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, és már otthonában van, a kairói Heliopoliszban - közölte ügyvédje.
Visszakapja morvaországi kastélyát a Serényi család videó 2017. március 24. | BRÜNN. Visszakapja barokk kastélyát, földjeit és erdeit a dél-morvaországi Luhačovice fürdővárostól a magyarországi származású arisztokrata Serényi család - írja a Právo című cseh napilap pénteken.
Halottja is van a kelet-ukrajnai lőszerraktártűznek videó 2017. március 24. | KIJEV. Már halálos áldozata is van a kelet-ukrajnai Harkiv megye egyik lőszerraktárában történt robbanásoknak és tűzvésznek - közölte pénteken Mikola Csecsetkin, a katasztrófavédelmi szolgálat vezetője Kijevben.
Meghalt a londoni támadás egyik sérültje Frissítvevideó 2017. március 24. | LONDON. Meghalt csütörtök este a szerdai londoni merénylet egyik sérültje. A támadásnak a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt ő az ötödik halottja. A Scotland Yard ma reggeli összesítése szerint 50 sérült van, közülük ketten válságos állapotban vannak.
Trump: nem csinálhatom olyan rosszul, hiszen én vagyok az elnök videó 2017. március 24. | WASHINGTON. Donald Trump amerikai elnök a Time magazinnak adott, csütörtökön megjelent interjújában kiállt valamennyi eddigi döntése mellett, leszögezve, hogy - mint fogalmazott - "nem csinálhatom olyan rosszul, hiszen én vagyok az elnök".
Az osztrák védelmi miniszter nem akar több menekültet átvenni Olaszországból videó 2017. március 24. | BÉCS. Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter ellenzi, hogy Ausztria több menekültet vegyen át Olaszországból. Erről a tárcavezető számolt be csütörtökön az APA osztrák hírügynökségnek.
Londoni merénylet - Közölték a merénylő személyazonosságát videó 2017. március 23. | LONDON. Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a londoni merénylet elkövetőjeként - jelentette csütörtökön a dzsihadista szervezet szócsövének számító az Aamák hírügynökség. Theresa May brit miniszterelnök korábban kijelentette, hogy Nagy-Britanniában született a merénylő, és az elhárítás is ismerte. A Scotland Yard csütörtök délután nyilvánosságra hozta az elkövető kilétét.
Gázolásos merényletet sikerült megakadályozni Belgiumban videó 2017. március 23. | ANTWERPEN. Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg - közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.
Tajani: a kétsebességes Európa nem vezethet megosztottsághoz videó 2017. március 23. | RÓMA. Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a La Stampa című olasz napilapban közölt csütörtöki interjúban megértést szorgalmazott a határait védő Magyarország felé, és kijelentette azt is: nem támogatja a kétsebességes Európát, ha ez szakítást és megosztottságot jelent. Varsó nem írja alá a római nyilatkozatot, ha nem tartalmazza a legfontosabb kikötéseit - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő.
Agyonlőttek egy volt orosz parlamenti képviselőt Kijevben videó 2017. március 23. | KIJEV. Kijevben egy fegyveres összetűzés következtében agyonlőttek egy volt orosz parlamenti képviselőt - közölte Andrij Kriscsenko, az ukrán főváros rendőrfőnöke.
Az Iszlám Állam kiirtását ígérték Washingtonban videó 2017. március 23. | WASHINGTON. Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását ígérték az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia résztvevői.
Londoni merénylet - Rendőrségi rajtaütés volt Birminghamben videó 2017. március 23. | LONDON. Rendőrségi rajtaütés volt Birminghamben a szerdai londoni merénylet után indított nyomozás keretében éjszaka, több embert őrizetbe vettek - közölték csütörtökön meg nem nevezett források a Sky News hírtévé szerint. A tegnapi londoni támadásnak négy halottja és legalább 40 sebesültje van.
Nincs erős kormányváltó hangulat Németországban videó 2017. március 23. | BERLIN. Nincs erőteljes kormányváltó hangulat Németországban egy szerdán ismertetett felmérés szerint, amely azt is kimutatta, hogy ismét emelkedik Angela Merkel kancellár és pártja támogatottsága, de a két legnagyobb német politikai erő továbbra is szinte fej fej mellett áll.
Felrobbant egy lőszerraktár Ukrajnában videó 2017. március 23. | KIJEV. Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál. Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint diverzáns akciót követtek el.
Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek videó 2017. március 23. | BÉCS. Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek és nagyobb figyelmet fordít a menekültek visszatéréséről szóló tájékoztatásra - jelentette be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter szerdán Bécsben tartott sajtótájékoztatóján.
Négy embert agyonlőtt egy fegyveres az Egyesült Államokban videó 2017. március 23. | SCHOFIELD. Négy embert, köztük egy rendőrt agyonlőtt gyaníthatóan egyetlen fegyveres három különböző helyszínen az Egyesült Államok északi részén található Wisconsin államban - jelentette csütörtök hajnalban a CNN amerikai hírtelevízió.
Merénylet Londonban - kettős támadás volt a parlamentnél videó 2017. március 22. | LONDON. Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett autós embereket gázolt a Westminster-hídon, majd autójából kiszállva a parlament bejáratnál rátámadt egy rendőrre. A támadó, a megtámadott rendőr és három elgázolt személy is meghalt, legalább negyven sérültet kórházba szállítottak. A londoni rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst, feltételezik, hogy iszlamista terrorcselekmény történt.
Elemzők: London szívét érte terrortámadás videó 2017. március 22. | A Londonban történteknek szakértők szerint szimbolikus üzenete van. Egyrészt ma március 22-e van, egy évvel ezelőtt történtek a brüsszeli merényletek, másrészt egyszerre két helyütt követték el a merényleteket.
Francia elnökválasztás - Macron megerősítette vezető helyét a tévévitában videó 2017. március 22. | PÁRIZS. Megerősítette vezető helyét az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztáson függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter az öt legfőbb elnökjelölt első tévévitájában, amelyet csaknem 10 millióan követtek figyelemmel hétfő este - derül ki az összecsapás után készült első felmérésből.
Sztrájkolnak a vasutasok Romániában - Fennakadások a közlekedésben videó 2017. március 22. | BUKAREST. Spontán munkabeszüntetést kezdtek szerda reggel a román államvasutak (CFR) alkalmazottai, amely több mint 140, köztük két Magyarországra tartó nemzetközi vonat leállítását okozta.
Csehország sem akar többsebességes Európát videó 2017. március 22. | PRÁGA. Csehország nem akar többsebességes Európát, ami egyike az Európai Bizottság által javasolt öt jövőbeni forgatókönyvnek - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. A lengyelek szerint a római nyilatkozat nem oldja meg az EU jövőjét, de új nyitásra ad esélyt.
Egy évvel a robbantások után is félnek az emberek Brüsszelben videó 2017. március 22. | BRÜSSZEL. Ma egy éve, hogy iszlamista merénylők terrortámadásokat hajtottak végre Brüsszelben, a helyi sajtó értékelése szerint az élet ugyan már visszatért a rendes kerékvágásba, de a 32 áldozatot követelő támadás miatt a félelem még mindig jelen van a társadalomban. A mai nap folyamán több helyszínen is az egy évvel ezelőtti terrortámadások áldozataira emlékeztek Brüsszelben.
Ausztrália befogadott tízezer szír menekültet videó 2017. március 22. | SYDNEY. Ausztrália több mint tízezer szíriai menekültet már befogadott abból a 12 ezerből, amit vállalt - jelentette szerdán a helyi sajtó.
Május 25-én NATO-csúcs lesz Brüsszelben videó 2017. március 22. | BRÜSSZEL. Május 25-én csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben a NATO-tagállamok állam-, illetve kormányfői - jelentette kedd este az AFP francia hírügynökség a szövetség szóvivőjére hivatkozva.
Kézigránátokkal gyilkolnak az iszlamista migránsbandák Malmőben videó 2017. március 21. | MALMŐ. A Sydsvenskan nevű helyi lapban a lakosságtól kért segítséget a malmői rendőrfőnök. Ez a tény már önmagában abszurd, hiszen sohasem fordul elő, hogy egy város rendőrfőnöke nyilvánosan bejelenti, hogy nem bír a bűnözéssel, és mintegy jajkiáltással az emberek segítségét kéri. De most megtörtént.
Felmérés: a fiatal közép-európaiak nagy rajongói az EU-nak videó 2017. március 21. | BERLIN. A közép-európai fiatalok kifejezetten pozitívan viszonyulnak az európai egység gondolatához - derült ki a Bertelsmann Alapítvány német nonprofit szervezet kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.
Első  Előző  1 / 645   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 13°C
Holnap: 2°C / 13°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 16°C
Holnap: 8°C / 14°C
Losonc
Ma: 7°C / 20°C
Holnap: 2°C / 10°C
Kassa
Ma: 4°C / 12°C
Holnap: -3°C / 9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Bartók Béla világhírű magyar zeneszerző és népdalgyűjtő.
91 éveMegszületett Papp László ökölvívó, háromszoros olimpiai bajnok.
69 éveA magyar kormány bejelentette, hogy államosítják a 100 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalatokat.
27 éveMagyarországon 44 és fél év után ismét szabad országgyűlési választást tartottak.
2017 éveAz örömhír ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe
Belföld Növekednek az állástalálás esélyei Növekednek az állástalálás esélyei videó POZSONY. Egyre növekszik annak az esélye Szlovákiában, hogy egy állástalan ember munkát talál. Míg 2010 és 2013 között egy negyedév leforgása alatt az állástalanok nagyjából 6-7 százaléka talált munkát, addig ez a szám mára ennek mintegy kétszeresére nőtt – derül ki az UniCredit Bank elemzéséből. Míg 2010 és 2013 között egy negyedév alatt az állástalanok 6-7 százaléka talált munkát, addig mára ennek mintegy kétszerese. Drucker javítaná a kötelező oltásokkal kapcsolatos felvilágosítást videó Az egészségügyi miniszter a bírságolás helyett a felvilágosító tevékenységre helyezne nagyobb hangsúlyt. Szakértő: a migránsok nem vetélytársai a hazai munkavállalóknak videó Martin Kahanec szerint a külföldiek érkezése annak bizonyítéka, hogy javulnak a hazai munkaerő-piaci viszonyok.
Itthon Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult videó KOMÁROM. Felsőoktatási adománygyűjtést szervez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja. Az adományokat hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el. A Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott. A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez. Magyar néptáncoktatás Prágában videó A Nyitnikék néptánccsoport hagyományőrzés és utánpótlás-nevelés céljából két korosztály számára is indított oktatást Prágában. Magyar Örökség-díjat kap a Selye János Gimnázium videó A komáromi gimnázium képviselői a díjat szombaton, március 25-én a Magyar Tudományos Akadémia székházában veszik át.
Magyar világ KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket Frissítvevideó BUDAPEST. A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban. Igyekszünk közös sikereket elérni a szomszédokkal, mondta a miniszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) ülésén. Áder: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia Frissítvevideó Az EU-ban tapasztalható demográfiai problémákra Magyarország és Lengyelország nem migrációs választ akar adni, mondta az államfő. További merényletekre számítanak a szakértők Európában videó Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nagyon kiélezett helyzetben van.
Kultúra Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze videó PÁRKÁNY. Tátongó mélység, elrepítő chill, költői szövegek, zenei átgondoltság, hét zenész, két év munkája, 11 dal. Felvidék legismertebb underground zenekara, a Jóvilágvan megjelentette harmadik nagylemezét. A párkányi zenekar március 30-án Budapesten mutatja be élőben az új szerzeményeket. Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat videó Magyar Örökség Díjban részesül a komáromi Selye János Gimnázium magyar nyelvű oktató-nevelő munkássága. Hamvas Bélára emlékeznek Eperjesen videó Csütörtökön és pénteken a Kossuth-díjas író, filozófus születésének 120. évfordulójára emlékeznek szülővárosában.
Színes Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel videó NEW YORK. Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt. Presser Gábor közölte: zárt megállapodás született, amelynek tartalmáról sem az érintettek, sem ügyvédjeik nem nyilatkozhatnak. Öt napig bolyongott a Grand Canyonban egy eltévedt diák videó A bajt az okozta, hogy amikor a 24 éves lány túraösvényt keresett, mobiltelefonos térképalkalmazása letérítette a helyes útról. A Rolling Stonest is elhoznák a vizes vb megnyitójára videó Nagyjából 3,5 milliárd forintot szánnak a nyitóünnepségre, abból talán futja is rá.
Mozaik Szupernagy tömegű fekete lyukra bukkant a NASA Szupernagy tömegű fekete lyukra bukkant a NASA videó WASHINGTON. Egy távoli galaxis központjából kilökött, szupernagy tömegű fekete lyukat talált az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), a jelenséget gravitációs hullámok ereje okozhatta. A 3C186 nevet viselő galaxis a Földtől nyolcmilliárd fényévnyi távolságra van. Világszerte 600 millió gyereket fog érinteni a vízhiány 2040-re videó A globális felmelegedés miatt a friss víz iránti kereslet 2030-ra 50 százalékkal is nőhet. A terhesség alatt D-vitamin fogyasztásával megelőzhető az autizmus videó A D-vitamint a szervezet a napsütésből tudja felvenni, de néhány élelmiszerben és táplálékkiegészítőben is megtalálható.
Vélemény Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle. Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó Először is azt kellett nyilvánvalóvá tennünk, hogy az MKP jelöltjei a párt önálló jelöltjeiként induljanak a 2017-es választásokon Agárdy Gábor: A víz világnapján videó Nem véletlen, hogy a modern és fejlett civilizációk épp ott tudtak kialakulni, ahol volt elég víz.
Hitélet Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra videó NAGYVÁRAD. Négynapos gyalogos zarándoklatot szerveznek Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. Reformáció emlékéve: nemzetközi tudományos konferencia Komáromban videó Nagyon sok kihívásnak kell eleget tenni, fel kell vállani az új lehetőségeket - hangzott el az Új reformáció c. konferencián. Befejezték a Szent Sír restaurálását Jeruzsálemben videó Szerdán ünnepélyesen átadják a felújított szentélyt, és már összejött a pénz a munkálatok folytatásához is.
Múltunk Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek videó CAMBRIDGE. Elleshették egymás életmódjának bizonyos elemeit a nomád hunok és a pannóniai telepesek a Római Birodalom határvidékén - állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik Magyarországról származó 5. századi emberi maradványok vizsgálatára alapozták az eredményeiket. Az eddig véltnél jóval összetettebb kapcsolat lehetett a nomádok és a telepesek között a Római Birodalom határvidékén. Csellel foglalták el Murány várát a Wesselényiek videó Háromszázötven éve halt meg Wesselényi Ferenc nádor, a Habsburg-ellenes nemesi összeesküvés egyik fő szervezője. Kalapács alá kerül Sisi eljegyzési képe videó A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által készített kép több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdona.
Fő támogatónk