2017. október 17., kedd - Hedvig
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kurznak szabad keze van a koalícióalakításbanvideó 2017. október 16., hétfő 18:14 BÉCS. Sebastian Kurznak, az ausztriai parlamenti választáson győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon - erősítették meg a párt köreiből hétfőn az osztrák közmédia, az ORF jelentése szerint.
Már halálos áldozatai is vannak az Ophelia trópusi viharnak Frissítvevideó 2017. október 16. | DUBLIN. Már halálos áldozatai is vannak Írországban az Ophelia trópusi viharnak, és több mint százezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás hétfőn az Ír Köztársaságban, miután a hurrikán óránkénti 120-150 kilométeres sebességű széllökésekkel megérkezett az ír sziget fölé.
A katalán elnök párbeszédre kérte a spanyol kormányfőt Frissítvevideó 2017. október 16. | BARCELONA, MADRID. Párbeszédre kérte Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt Carles Puigdemont katalán elnök, de nem adott egyértelmű választ arra kérdésre, hogy múlt kedden kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét – derül ki a katalán elnök leveléből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra a spanyol sajtó.
Már 31 halottja van a Portugáliában és Spanyolországban tomboló erdőtüzeknek Frissítvevideó 2017. október 16. | LISSZABON. Harmincegyre emelkedett hétfőre a Portugáliában vasárnap óta tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma - közölte a portugál polgári védelmi hatóság. A spanyolországi Galíciában az erdőtüzeknek eddig négy halálos áldozata van, itt háromnapos gyászt rendeltek el.
Kurz sikerével fokozódhat Ausztriában az illegális bevándorlás elleni harc videó 2017. október 16. | BÉCS. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az azt vezető Sebastian Kurz vasárnapi parlamenti választási sikerével Ausztriában újabb intézkedéseket vezethetnek be az illegális bevándorlás visszaszorítására - ebben lényegében egyetértenek az előrehozott választás eredményét kommentáló elemzők.
Több tucat feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Isztambulban videó 2017. október 16. | ISZTAMBUL. Őrizetbe vette az Iszlám Állam terrorszervezet 39 feltételezett tagját a török rendőrség hétfőn Isztambulban - jelentette a Dogan török hírügynökség.
Franciaország kitoloncolja a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat videó 2017. október 16. | PÁRIZS. Emmanuel Macron francia államfő vasárnap ígéretet tett arra, hogy ezentúl minden olyan, az országban illegálisan tartózkodó külföldit kitoloncolnak a hatóságok, aki bűncselekményt követ el.
Sokat ígért, keveset teljesített a cseh koalíciós kormány videó 2017. október 16. | PRÁGA. Bohuslav Sobotka szociáldemokrata cseh miniszterelnök kormányának legfőbb sikere, hogy kitöltötte négyéves mandátumát. Ez korábban csak két kormánynak sikerült - állapította meg a Hospodárské Noviny című gazdasági és politikai napilap a koalíciós kormány eddigi teljesítményét értékelve.
Sebastian Kurz, aki győzelemre vitte az osztrák néppártot videó 2017. október 16. | BÉCS. A mindössze 31 éves Sebastian Kurz pártelnöknek tulajdonítják az elemzők azt a sikert, amelyet az Osztrák Néppárt (ÖVP) ért el a vasárnap tartott, előrehozott választáson. Az eddigi külügyminiszter a világ legfiatalabb kormányfője lehet, ha pártjának sikerül olyan koalíciós partnereket találnia, amelyekkel kormányt alakíthat.
Tüzérséggel lőtték egymást a kurd és iraki erők videó 2017. október 16. | ERBIL. Tüzérséggel lőtték egymást a kurd és iraki erők a kurdisztáni ellenőrzésű Kirkuk városától délre - közölték kurd és iraki tisztviselők hétfőre virradóra. A Pentagon sürgette a feleket, hogy kerüljék el a helyzet súlyosbodásához vezető cselekményeket.
Az Osztrák Néppárt győzött, a szociáldemokraták végeztek a második helyen videó 2017. október 15. | BÉCS. A vasárnap lebonyolított ausztriai parlamenti választás előzetes végeredménye szerint a szavazáson az Osztrák Néppárt (ÖVP) győzött a voksok 31,6 százalékával, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ, 26,9) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ, 26 százalék) előtt.
Már csaknem kétszáz halálos áldozata van a mogadishui terrortámadásnak videó 2017. október 15. | MOGADISHU. Vasárnap délutánra már csaknem kétszázra emelkedett a szomáliai fővárosban, Mogadishuban szombaton elkövetett kettős robbantás halálos áldozatainak száma. A korábbi hírek előbb 40, majd 85 halottról szóltak.
Négy forgatókönyv a lehetséges ausztriai koalícióra videó 2017. október 15. | Szakértők szerint négy koalíciós lehetőség képzelhető el a vasárnapi előrehozott osztrák parlamenti választásokat követően; a felmérések alapján a legvalószínűbb az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) összefogása - mondta Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Előrehozott választásokat tartanak ma Ausztriában videó 2017. október 15. | BÉCS. Kormány- és egyben koalíciós váltás várható Ausztriában a mai előrehozott parlamenti választások nyomán. Csaknem 6 és fél millió, 16. életévét betöltött szavazópolgár járulhat az urnák elé, hogy az alkotmányos menetrendnél egy évvel korábban válassza meg a Nemzeti Tanács, azaz a parlament 183 képviselőjét, közvetve pedig az új kormánykoalíciót és a kancellárt.
Katalán népszavazás - Spanyol belügyminiszter: Madrid csak egyenes választ fogad el videó 2017. október 15. | MADRID. A spanyol kormány nem fogad el kitérő vagy kétértelmű választ a katalán vezetéshez intézett, hétfőn lejáró ultimátumára, egy ilyen homályos nyilatkozat esetén Madrid "kénytelen lesz intézkedéseket foganatosítani" - hangsúlyozta Juan Ignacio Zoido spanyol belügyminiszter szombaton a Cadena Cope rádiónak adott interjúban.
Több fronton is kiütheti a biztosítékot a cseh választás videó 2017. október 15. | PRÁGA. Ha a jövő heti cseh választás "menetrend szerint alakul", egy harcra kész iparmágnás állhat az ország élére, akit ellenfelei kémkedéssel és uniós pénzek ellopásával vádolnak, ráadásul Közép-Európa új Trumpjának próbálják beállítani.
Brexit - A britek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével videó 2017. október 14. | LONDON. A britek csaknem kétharmada elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a kormány a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokon nyújt.
Osztrák sajtó: még nem dőlt el a választás videó 2017. október 14. | BÉCS. Még nem dőlt el a vasárnapi parlamenti választás Ausztriában, nem tudni, hogy milyen ténylegesen megvalósítható koalíciós megoldások kínálkoznak majd - írták az osztrák lapok egy nappal a voksolás előtt, részvételre buzdítva olvasóikat.
Avramopulosz: 25 ezer menekült befogadására tettek felajánlást eddig a tagállamok videó 2017. október 14. | LUXEMBOURG. Nagyjából 25 ezer újabb menedékkérő befogadására tettek felajánlást eddig az uniós tagországok, de október végéig remélhetőleg további vállalások érkeznek majd be, hogy sikerüljön kitölteni az Európai Bizottság által javasolt 50 ezres önkéntes áthelyezési kvóta többi helyét is - közölte Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos.
Egyre nő a halálos áldozatok és az eltűntek száma Kaliforniában videó 2017. október 14. | SAN FRANCISCO. Egyes helyeken sikerült megfékezni péntek estére a tűzvészt Kalifornia északi részén, a híres borvidékeken, de a halálos áldozatok száma tovább nőtt, immár 34, amire nem volt példa az állam tűzvészeinek történetében.
Trump nem írta alá az iráni atompaktumot videó 2017. október 14. | WASHINGTON. Donald Trump amerikai elnök nem mondta ugyan fel pénteken a 2015-ben Iránnal kötött többhatalmi atomalkut, de elutasította annak jelenlegi formáját. Trump felhatalmazta a pénzügyminisztériumot, hogy léptessen életbe újabb szigorú szankciókat Teheránnal szemben.
Újabb felmérés jelzi az ANO mozgalom várható győzelmét videó 2017. október 13. | PRÁGA. Újabb felmérés jelzi, hogy a jövő heti képviselőházi választást várhatóan a jobbközép ANO mozgalom nyeri Csehországban.
Stoltenberg óva intett egy esetleges katonai beavatkozástól Észak-Koreában videó 2017. október 13. | BRÜSSZEL. Óva intett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken egy esetleges katonai beavatkozástól Észak-Korea ellen, rámutatva, hogy az minden bizonnyal "pusztító következményekkel" járna.
Rengeteg civil halálos áldozattal jár Rakka felszabadítása videó 2017. október 13. | RAKKA. Rengeteg civil halálos áldozatot követelnek a Rakkára mért nyugati koalíciós légicsapások, amelyeket az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által kikiáltott kalifátus szíriai központjának felszabadítását célzó hadműveletek keretében hajtanak végre - jelentette a Reuters brit hírügynökség Rakka közeléből a városból elmenekült civilekkel készített interjú-összeállításában.
Pattanásig feszült a helyzet Észak-Irakban videó 2017. október 13. | BAGDAD. Az iraki kormányerők pénteken megkezdték hadműveleteiket a kurdok ellen Kirkuk tartományban.
Juncker nem szeretné, ha Katalónia függetlenné válna videó 2017. október 13. | LUXEMBOURG. Katalónia függetlenné válása dominóhatást válthatna ki, és megnehezítené a kormányzást Európában - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Luxembourgban, hangsúlyozva, hogy nem szeretné, ha a régió elszakadna Spanyolországtól.
Miloš Zeman megint nagyokat mondott videó 2017. október 13. | PRÁGA. Miloš Zeman cseh államfő szerint nem valószínű, hogy Donald Trump amerikai elnök Észak-Koreának címzett fenyegetései, illetve a rezsim elleni gazdasági szankciók megoldhatják azt a helyzetet, amelyet Kim Dzsong Un politikája teremt. Zeman szerint azonban egy kommandó eltehetné láb alól Kim Dzsong Unt. A cseh elnök a héten már több váratlan kijelentést tett, például a Krím félsziget eladásáról, amiért az ukrán kormányfő "mentálisan betegnek" nevezte őt.
Mianmar visszatelepítené az elmenekült rohingjákat videó 2017. október 13. | ARAKÁN. Arakánból augusztus vége óta több mint 500 ezer rohingja kényszerült elmenekülni a szomszédos Bangladesbe. A mianmari kormány most közölte: a rohingja kisebbség Bangladesbe menekült tagjai által lakott Arakán szövetségi állam fejlesztése, és ott a tartós béke megteremtése szintén a célkitűzései között szerepel.
A németek többsége "Jamaica-koalíciót" szeretne videó 2017. október 13. | BERLIN. A németek többsége az úgynevezett Jamaica-koalíciót szeretné, vagyis a megkérdezettek 57 százaléka nagyon jónak, vagy jónak tartaná a pártoknak - a jamaicai zászló színeivel megegyező - színei alapján (CDU/CSU: fekete, FDP: sárga, Zöldek: zöld) elnevezett koalíciót - derült ki az ARD Deutschlandtrend című, csütörtökön ismertetett felmérése eredményeiből.
Földrengés volt Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében videó 2017. október 13. | PHENJAN. Kisebb földrengés volt pénteken Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében, de a dél-koreai meteorológiai intézet szerint nem emberi tevékenység idézte elő, és már több ilyen történt azóta, hogy Phenjan szeptember 3-án végrehajtotta hatodik és eddigi legnagyobb kísérleti atomrobbantását.
Az Egyesült Államok kilép az UNESCO-ból videó 2017. október 12. | WASHINGTON. Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy az Egyesült Államok 2018 végi határidővel kilép az UNESCO-ból, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből.
Első  Előző  1 / 699   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 10°C / 22°C
Holnap: 8°C / 22°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 22°C
Holnap: 7°C / 23°C
Losonc
Ma: 8°C / 20°C
Holnap: 7°C / 19°C
Kassa
Ma: 7°C / 20°C
Holnap: 7°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
25 éveA Szegénység elleni küzdelem világnapja
214 éveMegszületett Deák Ferenc, akit kortársai "a haza bölcsé"-nek neveztek megfontoltsága és tisztessége miatt.
764 éveMegszületett Szent Ivó, a jogászok védőszentje.
569 éveA Rigómezei csatában a Hunyadi János vezette keresztény sereg vereséget szenvedett az oszmán hadseregtől.
465 éveBefejeződött az egri vár ostroma, a török hadsereg megkezdte az elvonulást.
Belföld Egyre több hazai terméket vásárolunk Egyre több hazai terméket vásárolunk videó POZSONY. Növekvő tendenciát mutat a vásárlói patriotizmus Szlovákiában, egyre többen akarnak hazai termékeket vásárolni – derül ki a GfK társaság felméréséből, amelyet rendszeresen elkészítenek a Kérjünk szlovákot! elnevezésű, hazai gazdaságot támogató kampánnyal együttműködve. Az emberek közel 60 százaléka jelenleg több hazai terméket vásárol, mint amennyit az előző években vett. Az összefirkált szavazólap is érvényes videó A megyeelnököt és a képviselőket egyaránt karikázással választhatják majd meg a polgárok november 4-én. Közel egymillió személy ellen folyik végrehajtás az országban videó A rekordot egy olyan személy tartja, aki ellen 144 végrehajtás van folyamatban.
Itthon III. Ág Tibor Emléknapok Szvorák Katalin-koncerttel és Somogyi Győző-kiállítással III. Ág Tibor Emléknapok Szvorák Katalin-koncerttel és Somogyi Győző-kiállítással videó ALSÓBODOK. Az előző években Pogrányban, majd Gímesen tartott Ág Tibor Emléknapokat a 2013 nyarán elhunyt felvidéki népzenekutató–karnagy-zeneszerző, Ág Tibor és munkássága iránti főhajtás jeleként a Csemadok két érintett alapszervezete, illetve nyitrai területi választmánya, valamint a martosi Feszty Árpád Művelődési Park. Idén október 21-22-én az alsóbodoki kultúrházban lesz a folytatás. Október 21-22-én az alsóbodoki kultúrházban tartják meg a III. Ág Tibor Emléknapokat, amelynek portálunk a médiapartnere. Végső búcsút vettek Papp Sándortól videó A pozsonypüspöki temetőben végső búcsút vettek a Pátria Rádió volt főszerkesztőjétől, akit hatvanegy éves korában ért a halál. Nyelvek napja a Neratovicei téri szakközépiskolában videó A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diáksága ismét bekapcsolódott a Nyelvek Európai Napja programsorozatba.
Magyar világ Egymillió új magyar állampolgár lehet az év végéig Egymillió új magyar állampolgár lehet az év végéig videó CLEVELAND. 2017 végéig egymillióra nő az új magyar állampolgárok lélekszáma - közölte Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Clevelandben. Szilágyi Péter helyettes államtitkár a Regionális Diaszpóra Tanács clevelandi értekezletén vett részt. Az év határontúli magyar vállalata a Vitaflóra Gúta Malomipari Vállalat lett videó A Figyelő Top200 díjátadó gáláján hét kategóriában osztottak ki díjakat a magyar, illetve a magyar székhelyű vállalkozások között. A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben videó Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke "nem véletlenül" invitálta munkavacsorára a V4-ek kormányfőit.
Kultúra A Szent István-bazilikában búcsúztatják Aradszky Lászlót A Szent István-bazilikában búcsúztatják Aradszky Lászlót videó BUDAPEST. Aradszky László táncdalénekes temetési szertartását október 28-án tartják a Szent István-bazilikában. Családja közleményben tudatta a rajongókkal és a barátokkal a temetés napját és helyszínét. Verdi Requiemje csendül fel a Szent István-bazilikában október 23-án videó A hangversenyen, amely egyúttal halottak napi megemlékezés is, Virágh András karmester vezényel. Fábri Zoltán, az irodalmi művek megfilmesítője 100 éve született videó A magyar filmművészet kimagasló alakja, Fábri Zoltán filmrendező, háromszor kapta meg a Kossuth-díjat.
Színes Elutasította a bíróság a Salvador Dalí elleni apasági keresetet Elutasította a bíróság a Salvador Dalí elleni apasági keresetet videó MADRID. Elutasította a bíróság hétfőn azt az apasági keresetet, amelyet a 61 éves Pilar Abel indított, azt állítva, hogy biológiai apja Salvador Dalí világhírű festőművész volt. A bíróság arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy az elvégzett DNS-vizsgálatok nem igazolták a rokonságot. Steven Seagalt is szexuális zaklatással vádolják videó Úgy látszik, nem Harvey Weinstein az egyetlen, aki visszaél a hatalmával a filmiparban. Nem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé videó Meteorológiai kuriózum az Ophelia hurrikán, amely hétfőn éri el a Brit-szigeteket.
Mozaik Először észleltek neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat Először észleltek neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat videó Először sikerült kutatóknak közvetlenül észlelniük neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat az amerikai lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium (LIGO) és olaszországi párja, a VIRGO detektoraival, az ütközést kísérő fényjelenséget is megtudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel. Az ütközést kísérő fényjelenséget is megtudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel. Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki az óceánokban élő kagylók és férgek videó A szakemberek szerint a tengeri teremtmények metánkibocsátása nagyjából 20 ezer tejelő tehén "teljesítményével" érhet fel. Az óceánok védelmére szólított fel David Attenborough videó A műanyagok használatának visszaszorításáért küzd David Attenborough, brit természettudós, dokumentumfilmes.
Vélemény Aich Péter: Demokrácia és egyéb jelszavak Aich Péter: Demokrácia és egyéb jelszavak videó Szörnyülködve veszem tudomásul, mennyi nemes és fennkölt eszme irányítja az életünket. Demokrácia! Ugye, milyen szép? Meg az igazság. Vagy a másság elfogadása. Szépen hangzik továbbá az egység is, a stratégiai érdek, tolerancia, humanista segély, megértés, meg hasonlók. Ezt ragozzák egyre többen, ez uralja szemléletünket – bár sajnos csak a proklamáció szintjén. Lassan már nem is merem használni ezeket a fogalmakat, mert szinte kizárólag kiforgatva, félreértelmezve, önzőn használják. Agárdy Gábor: Ejnye, ejnye, Spanyolország! videó Hát nagyjából ennyit a spanyol demokráciáról egy kis EU-s farvízzel... Horony Ákos: Sánta Rigó videó Az államtitkár a hivatalból induló ellenőrzések ellen tenni nem tud, de pártja elvárásainak megfelelően beszélni azért tud.
Hitélet Világméretű megállapodást sürgetett Ferenc pápa a biztonságos és szabályozott migrációért Világméretű megállapodást sürgetett Ferenc pápa a biztonságos és szabályozott migrációért videó RÓMA. Világméretű megállapodást sürgetett a biztonságos, szabályozott és rendezett migráció érdekében Ferenc pápa az éhezés és a migráció kapcsolatáról mondott beszédében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) római székházában hétfőn. A pápa az éhezés és a migráció kapcsolatáról mondott beszédében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) székhában. Ferenc pápa szentté avatta az Újvilág első keresztény mártírjait videó A pápa három tizenéves fiút, és további 32 személyt, zömükben szintén mártírokat avatott szentté. Balog: be kell töltenünk azt a teret, ami nekünk adatott videó "Mert ha mi nem töltjük be, akkor betöltik mások, és valami olyan fog hiányozni az európai világból, amit csak mi tudunk adni".
Múltunk Megkerültek John F. Kennedy Jr. ellopott egyetemi dokumentumai Megkerültek John F. Kennedy Jr. ellopott egyetemi dokumentumai videó WASHINGTON. Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért kínálta fel eladásra John F. Kennedy Jr., az 1963-ban meggyilkolt Kennedy amerikai elnök fia egyetemi dokumentumait, amelyeket a Brown Egyetem szerint elloptak. Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért kínálta fel eladásra az ellopott egyetemi dokumentumokat. A kurtizán, aki kémet játszott - 100 éve végezték ki Mata Harit videó A negyvenegy éves Mata Hari 1917. október 15-én a vincennes-i erődben állt a kivégzőosztag elé. Magyar emlékek nyomában: Szalay József – Szczawnica videó Sok magyar emléket őriz a szlovák határ mellett fekvő dél-lengyelországi üdülővároska, Szczawnica.
Fő támogatónk