2016. december 08., csütörtök - Mária
Cikkek közt...  Videók közt...  
Német hírszerzők: Moszkva megpróbálja destabilizálni Németországotvideó 2016. december 08., csütörtök 19:36 BERLIN. Moszkva dezinformációs kampányok és kibertámadások segítségével destabilizálná Németországot a parlamenti választások előtt - értesített a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal csütörtökön.
Erős földrengés volt a Salamon-szigeteknél és Kaliforniánál videó 2016. december 08. | WASHINGTON. A Richter-skála szerinti 7,7-es erejű földrengés volt a csendes-óceáni Salamon-szigetek környékén, nem sokkal korábban pedig Kaliforniánál regisztráltak 6,5-es magnitúdójú földmozgást - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS) csütörtökön.
Fogyasztásmanipuláló szoftvert keresnek a Porschénél a hatóságok videó 2016. december 08. | HAMBURG, STUTTGART. A német WirtschaftsWoche hírportál csütörtöki beszámolója szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porsche autógyárnál.
Moszkvában tárgyal Trump külpolitikai tanácsadója videó 2016. december 08. | MOSZKVA. Moszkvába érkezett Carter Page, Donald Trump megválasztott amerikai elnök tanácsadója, hogy befolyásos orosz üzletemberekkel és szellemi vezetőkkel tárgyaljon - jelentette csütörtökön a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
Öt százalék alá csökkent a munkanélküliség Csehországban videó 2016. december 08. | PRÁGA. Novemberben 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban, októberben a mutató még öt százalékon állt - közölte a cseh munkaügyi hivatal csütörtökön Prágában.
Általános sztrájk bénítja meg Görögországot videó 2016. december 08. | ATHÉN. Egynapos általános sztrájk bénítja meg Görögországot csütörtökön.
Indonéziai földrengés - Tovább nőtt a halálos áldozatok száma videó 2016. december 08. | BANDA ACEH. Százkettőre nőtt az indonéziai földrengés halálos áldozatainak a száma, a sérülteké pedig meghaladja a hétszázötvenet, közülük mintegy száznegyven ember állapota súlyos - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.
Ügyvivői kormányfői megbízást kapott Matteo Renzi videó 2016. december 08. | RÓMA. Benyújtotta lemondását Matteo Renzi olasz miniszterelnök Sergio Mattarella köztársasági elnöknek, aki megbízta őt, hogy ügyvivőként vezesse a kabinetet, amíg lefolytatják a konzultációkat az új kormány megalakításáról - közölte szerda este az elnöki sajtóiroda.
Amerikai tábornok: Moszul bevételével nem lesz vége a harcnak videó 2016. december 08. | BAGDAD. Az Iszlám Állam (IÁ) iraki fellegvárának számító Moszul bevételével nem lesz vége a harcnak, a terrorszervezet azután is fenyegetést jelent majd - közölte szerdán a Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozón Stephen Townsend altábornagy, az IÁ ellen harcoló nemzetközi koalíció amerikai parancsnoka.
Stoltenberg: fenn kell tartani az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat videó 2016. december 07. | BRÜSSZEL. A nemzetközi közösségnek továbbra is nyomást kell gyakorolnia Moszkvára, hogy betartsa kötelezettségeit, ezért fenn kell tartani az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat - jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a katonai szövetség tagországai külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozását követően szerdán. Stoltenberg rámutatott: nem teljesült a minszki megállapodások célja, hogy véget vessen a kelet-ukrajnai konfliktusnak.
Lezuhant egy pakisztáni utasszállító Frissítvevideó 2016. december 07. | ISZLAMABAD. Lezuhant a Pakistan International Airlines (PIA) pakisztáni légitársaság egyik belföldi járata 40 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén Pakisztán északi részén, a szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője - közölte szerdán a csitráli térség rendőrsége és hadserege.
A Time magazin szerint Donald Trump az év embere videó 2016. december 07. | WASHINGTON. Donald Trumpot, az Egyesült Államok következő elnökét választotta az év emberének az amerikai Time magazin - jelentette be az NBC hírcsatornán Nancy Gibbs szerkesztő szerdán.
Több embert letartóztattak Moszkvában terrorizmus gyanújával videó 2016. december 07. | MOSZKVA. Egy terrorszervezet 12 tagját vették őrizetbe Moszkvában - közölte szerdán az orosz főváros rendőrsége.
Még mindig több ezren vannak az Iszlám Állam fogságában videó 2016. december 07. | A 23 éves Leila és fia 30 hónapot töltött a fegyveresek fogságában, szabadulását egy helyi ügyvéd által működtetett csapatnak köszönheti. Az aktivisták rendszeresen indulnak veszélyes küldetésre az ISIS által megszállt területekre. Főként yazidi nőket és a nem muzulmán kisebbséghez tartozókat mentik ki a fogságból.
A szíriai kormányerők teljesen visszafoglalták Aleppó óvárosát videó 2016. december 07. | ALEPPÓ. A szíriai kormányerők és szövetségeseik szerda reggelre teljesen visszafoglalták Aleppó óvárosát, néhány órával azután, hogy a felkelők kivonultak onnan - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amely kiterjedt aktivistahálózattal rendelkezik a háború dúlta közel-keleti országban.
Földrengés rázta meg Indonéziát, sokan meghaltak Frissítvevideó 2016. december 07. | BANDA ACEH. A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a legújabb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 92-re emelkedett, és csaknem 300 ember megsérült.
Afgán tinédzserek erőszakoltak meg egy fiút Svédországban videó 2016. december 07. | UPPSALA. Az öt afgán elkövető több mint egy órán át szodomizálta a 15 éves fiút egy svédországi erdőben, Uppsala városában.
Tüntetők csaptak össze rendőrökkel Athénban videó 2016. december 07. | ATHÉN. Molotov koktélokat és petárdákat dobtak a rendőrökre az athéni utcákon tüntetők.
Donald Trump lánya és veje is Washington DC-be költözik videó 2016. december 07. | WASHINGTON. Donald Trump megválasztott amerikai elnök lánya és veje Washington DC-be költözik, ami a kommentátorok szerint azt sejteti, hogy hivatalba lépése után mindketten segítik majd az elnök munkáját.
Porosenko: elérte a 10 ezret a kelet-ukrajnai konfliktus áldozatainak száma videó 2016. december 07. | KIJEV. Elérte a 10 ezret a kelet-ukrajnai konfliktus halálos áldozatainak száma - mondta újságíróknak Petro Porosenko ukrán elnök egy kijevi katonai kórházban tett látogatásakor, kedden.
Az Europol megvizsgálja az év legsúlyosabb menekültszerencsétlenségét videó 2016. december 06. | LONDON. Az Europol igazgatója kedden utalást tett arra, hogy az európai uniós tagországok hágai székhelyű rendőri együttműködési szervezete megvizsgálja az idei év legsúlyosabb - mintegy 500 menekült és migráns életét követelő - hajószerencsétlenségének ügyét, miután a Reuters hírügynökség és a BBC brit televízió Newsnight című programja feltárta, hogy az igazságszolgáltatási hatóságok tétlenek maradtak.
Szorosabb együttműködésről állapodott meg a NATO és az Európai Unió videó 2016. december 06. | BRÜSSZEL. A NATO és az Európai Unió képviselői stratégiai jellegű együttműködésről állapodtak meg kedden, mivel a több irányból érkező váratlan fenyegetések és a soha nem látott biztonsági kihívások miatt minden eddiginél szorosabban kapcsolódik össze Európa és Észak-Amerika biztonságának kérdése - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a tagországok kétnapos brüsszeli külügyminiszteri tanácskozásának szünetében, kedden.
18 hónapig lépnek ki az EU-ból az angolok videó 2016. december 06. | LONDON. Kevesebb mint két évig, nagyjából 18 hónapig fognak tartani a tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból (Brexit) - közölte kedden Michel Barnier, a Londonnal folytatandó tárgyalások munkacsoportjának vezetője.
Angela Merkel: meg kell állítani az illegális migrációt videó 2016. december 06. | ESSEN. Meg kell állítani az illegális migrációt, küzdeni kell a menekülés okainak megszüntetéséért és a hazájuk térségében kell segíteni a menekülteknek - hangoztatta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kedden pártja esseni kongresszusán.
Víznyelő végzett egy texasi rendőrrel videó 2016. december 06. | SAN ANTONIO. Életét vesztette egy texasi rendőr, mikor kocsijával együtt belezuhant egy víznyelőbe. A gödröt a heves esőzések vájtak ki az út alatt.
Stoltenberg: a NATO nem akar újabb hidegháborút videó 2016. december 06. | BRÜSSZEL. A NATO nem akar újabb hidegháborút és el kíván kerülni minden összetűzést Oroszországgal, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a párbeszéd folytatódjon Moszkvával - jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a katonai szövetség tagországai külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozására érkezve kedden.
A japán kormányfő nem fog bocsánatot kérni Pearl Harborban videó 2016. december 06. | TOKIÓ. Abe Sindzó japán kormányfő nem fog bocsánatot kérni a december végén esedékes Pearl Harbor-i látogatásán az amerikai csendes-óceáni flotta ellen 75 évvel ezelőtt elkövetett légitámadásért, a vizit egyedüli célja a megemlékezés az áldozatokról - közölte kedden Szuga Josihide japán kormányszóvivő.
Új miniszterelnöke van Franciaországnak videó 2016. december 06. | PÁRIZS. Lemondott Manuel Valls francia miniszterelnök, Francois Hollande államfő Bernard Cazeneuve eddigi belügyminisztert nevezte ki új kormányfőnek - jelentette be kedden a francia elnöki hivatal.
Erdogan áldását adta a Török Áramlatra videó 2016. december 06. | ANKARA. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden aláírta azt a törvényjavaslatot, amely ratifikálja az Oroszországgal kötött, a Török Áramlat gázvezeték megépítéséről szóló megállapodást.
Terrorkészültség a Los Angeles-i metrón videó 2016. december 06. | LOS ANGELES. Hatalmas biztonsági intézkedéseket rendeltek el egy fenyegetés miatt az amerikai nagyváros egyik metróvonalán.
Egyre több a hajléktalan Németországban videó 2016. december 06. | BERLIN. Egyre több a hajléktalan Németországban, hétfőn ismertetett becslések szerint számuk legkevesebb 35 százalékkal emelkedett 2010 óta.
Első  Előző  1 / 615   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -4°C / -2°C
Holnap: -2°C / 9°C
Ógyalla
Ma: -4°C / -2°C
Holnap: -5°C / 6°C
Losonc
Ma: -8°C / -6°C
Holnap: -8°C / -2°C
Kassa
Ma: -4°C / -4°C
Holnap: -5°C / -3°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
162 éveA Szeplőtelen fogantatás napja
36 éveNew Yorkban lelőtték John Lennont.
29 éveRonald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár fegyverek leszereléséről szóló egyezményt írt alá.
474 éveLondonban megszületett Stuart Mária, aki 1561-től 1567-ig Skócia királynője volt.
331 éveMegszületett Johann Maria Farina német illatszergyártó, a kölnivíz feltalálója.
Belföld Fico: a választókat nem lehet zsarolni Fico: a választókat nem lehet zsarolni Frissítvevideó POZSONY. A választókat nem lehet zsarolni, mert nincs a világon akkora „macsó”, aki azt mondhatná a választóinak, ha a népszavazáson nem az ő elvárásai szerint fognak szavazni, akkor lemond – jelentette ki az olaszországi népszavazás eredményeinek margójára Robert Fico miniszterelnök. A miniszterelnök szerint Matteo Renzi tehető felelőssé az eurozóna várható destabilizálásáért. Nagy élelmiszer-ellenőrzést tartottak karácsony előtt videó Az ellenőrzés nem sült el annyira rosszul – tájékoztatott Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter. Lajčák jelezte, érdeklődünk az EBESZ-elnökség iránt videó A külügyi tárca vezetője rámutatott azokra a szolgálatokra, amelyeket Szlovákia tesz a szervezet érdekében.
Itthon Megjelent a Muszkaföldön dokumentumfilm Megjelent a Muszkaföldön dokumentumfilm videó KOMÁROM. Bemutatta a Muszkaföldön című dokumentumfilmjét a Fórum Kisebbségkutató Intézet, amely a második világháború után szovjet hadifogságba került felvidéki leventék és honvédek sorsát dolgozza fel 75 percben. A Fórum Kisebbségkutató Intézet egy honlapot is készített, ahol külön-külön megismerhetők a visszaemlékezők egyéni történetei is. Négytagú családot gázoltak el Légen videó Két személy, köztük egy négy hónapos kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett. Karácsonyi jótékonysági koncert Nagy Tibikéért videó Az izomsorvadásban szenvedő kisfiú gyógyszereire, orvosi és kezelési kiadásaira gyűjtenek a 2016. december 20-i koncerten.
Magyar világ Magyarországra tartó tartálykocsiban bújtak el határsértők Magyarországra tartó tartálykocsiban bújtak el határsértők videó BUDAPEST, BÉCS. Egy Magyarországra tartó román rendszámú tartálykocsiban elrejtőzve próbált 42, Romániában már regisztrált menedékkérő illegálisan átjutni a román-magyar határon - közölte csütörtökön a román határrendőrség. Tizenegy illegális bevándorlót pedig az ausztriai Tirol tartományban közlekedő tehervonatokon tartóztattak fel. Tizenegy illegális bevándorlót pedig az ausztriai Tirol tartományban közlekedő tehervonatokon tartóztattak fel. Lázár: szorításban van Magyarország videó A kormány szövetségesekkel vagy támogatók hiányában is kitart a korábbi álláspontja mellett - jelentette ki Lázár János. A kereskedőházak segítik a magyar-szlovák kapcsolatok bővülését videó Hangsúlyozták, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése Szlovákiának és Magyarországnak egyaránt előnyös.
Kultúra A Dal 2017 - Bemutatták a 30 elődöntőst A Dal 2017 - Bemutatták a 30 elődöntőst videó BUDAPEST. Bemutatták A Dal 2017 30 elődöntős produkcióját csütörtökön a budapesti Akvárium Klubban. A versenybe bejutottak között van a Kállay-Saunders András, aki immár negyedszer száll versenybe A Dal történetében. Bemutatták A Dal 2017 30 elődöntős produkcióját csütörtökön a budapesti Akvárium Klubban. Szlovákiába látogat a The Golden Voices of Gospel videó A világhírű New York-i énekegyüttes Révkomáromban, Dunaszerdahelyen, Szereden és Pozsonyban ad koncertet december 12-15. között. Versvándor Torockón videó Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versmondó lesz a torockói Duna Ház vendége.
Színes Barátságos meccsre hívta a Chapecoensét az FC Barcelona Barátságos meccsre hívta a Chapecoensét az FC Barcelona videó BARCELONA. Barátságos mérkőzésre hívta meg az FC Barcelona a brazil Chapecoensét, amelynek 19 labdarúgója vesztette életét egy múlt hétfői légikatasztrófában. A katalán klub pénteken közölte, hogy augusztusban a dél-amerikai gárdát látná vendégül a Joan Gamper Kupán a Camp Nou stadionban. Utolsó hazai meccsére készül a komáromi röplabdacsapat videó Új vezetőedzőjével, a szlovák válogatott szövetségi kapitányával, Miroslav Palguttal készül utolsó idei hazai meccsére a csapat. Rövidpályás úszó-vb - Hosszú Katinka két aranyérmet nyert videó A háromszoros olimpiai bajnok klasszis ezúttal 200 méter pillangón és 100 méter háton diadalmaskodott.
Mozaik Minden ötödik uniós állampolgár egészségét károsítja a passzív dohányzás Minden ötödik uniós állampolgár egészségét károsítja a passzív dohányzás videó BRÜSSZEL. Minden ötödik uniós állampolgár egészségét károsítja a passzív dohányzás, az európai lakosság 21,6 százaléka szenved akaratán kívül a mások által kifújt dohányfüst belélegzésétől - közölte az Eurostat szerdán közreadott elemzésében. Az európai lakosság 21,6 százaléka szenved akaratán kívül a mások által kifújt dohányfüst belélegzésétől. Hatalmas repedés keletkezett az Antarktisz jegén videó A képződmény arra enged következtetni, hogy néhány év leforgása alatt egy nagyobb jégtömb fog leszakadni a kontinensről. Kisebb meteorit robbant fel Szibéria felett videó A délnyugat-szibériai Hakaszföld lakói fényes tűzgömböt láthattak a kedd esti égbolton.
Vélemény Agárdy Gábor: A sajtócsend bája Agárdy Gábor: A sajtócsend bája videó A negyedik hatalmi ág - a sajtó - Európa-szerte és otthon is mélyen hallgatott arról a beszédről, amelyet az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára António Guterres tarott az „Európa Liszabon-víziója“ témájú találkozón 2016. november 23-án. António Guterres, az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára kerek perec kimondta, hogy a „migráció nem probléma, hanem megoldás“. Farkas Iván: Megvan a jövő évi költségvetés - a rózsaszín számok beszürkülhetnek videó A kedvező adatok csak akkor tarthatók, ha a makrogazdasági folyamatok a pénzügyi tárca optimista előrejelzése szerint alakulnak. Agárdy Gábor: Egyáltalán kell-e az Európa Parlament? videó Az Európai Bizottságot senki sem választja közvetlenül - ezért egy igazi demokráciában az EP döntésének kell érvényesülnie.
Hitélet Áder János határon túli püspököket fogadott Áder János határon túli püspököket fogadott videó BUDAPEST. Áder János meggyőződése szerint az egyházak segítenek abban, hogy a kisebbségben élő honfitársaink nem veszítik el önmagukban a magyart. A köztársasági elnök erről a határon túli egyházi vezetők tiszteletére adott ebéden beszélt csütörtökön a Sándor-palotában. A magyar államfő szerint az egyházak segítenek abban, hogy a kisebbségben élő honfitársaink nem veszítik el önmagukban a magyart. Megalakult az első vatikáni nőszervezet videó A kis állam történetében ilyenre még nem volt példa - jelentette a Vatikáni Rádió. Ferenc pápa megáldotta a győri bencés templom új harangjait videó A harangokat kísérő harminctagú győri delegációból heten személyesen is találkozhattak a pápával.
Múltunk 1956 legvéresebb sortüze volt Salgótarjánban 1956 legvéresebb sortüze volt Salgótarjánban videó SALGÓTARJÁN. 1956. december 8-án Salgótarjánban szovjet katonák és magyar karhatalmisták tüzet nyitottak a békésen tüntető tömegre. A sortűzben legkevesebb 46 (más források szerint 131) ember meghalt. A helyszínen 27-en meghaltak, de az áldozatok száma máig nem biztos, a becslések 46 és 131 között változnak. Meghalt Adolf Burger, "Hitler pénzhamisítója" videó A holokauszttúlélő visszaemlékezései alapján Oscar-díjas film is készült a gigantikus náci pénzhamisítási akcióról. Nem használták ki a Pearl Harbor utáni káoszt a japánok videó A "gyalázat napja" után Franklin D. Roosevelt elnök hadat üzent Japánnak, az Egyesült Államok belépett a háborúba.
Fő támogatónk